...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Διαιρώ και πολλαπλασιάζω.

Όχι δε ξεκίνησα πάλι το Δημοτικό, απλά συνεχίζω  να δημιουργώ ανασυνθέτοντας
Και ιδού η ιστορία πως έχει.
Ίσως ήσασταν κι εσείς κάτοχοι  κάποιου ανάλογου αριστουργήματος. ΑΝ είστε λίγο τυχεροί δεν θα είστε εσείς αλλά κάποιος συγγενής ή γνωστός σας.

Πάντως το εν λόγω  κομψοτέχνημα ήταν
Φωτό απο το internet
πολύ διαδεδομένο ως δώρο κουμπάρου (κι άλλη τύχη ο κουμπάρος εκτός της πονηρής παροιμίας!!!Πόσες χαρές ν'  αντέξει μαζεμένες ο έρμος;) πριν καμιά 20αριά, ίσως και παραπάνω, χρόνια.
Έτσι έγινε αποδέκτης κι ο αδελφός  μου!
Κι ως έχων ενα στοιχειώδες γούστο το εγκατέλειψε στο πατρικό μας χωρίς αιδώ και  τύψεις.
Εγώ πάλι το βλεπα να στέκει  εκεί  ψηλά στη βιβλιοθήκη ακούνητο κι αγέλαστο ,σα μαραζωμένο στρατιωτάκι και το λιμπίστηκα. Οχι για το απαστράπτον του πράγματος,άλλωστε εδώ απεδείχθη περίτρανα ότι ο,τι λάμπει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χρυσός! Αλλά με προκάλεσε η "γυάλινη"  προστασία και τη φαντάστηκα αλλιώς.
Έτσι πήρα την άδεια από τη μητέρα,ομολογώ με κάποια δυσκολία ...γιατί πως ν αποχωριστεί τέτοιο κειμήλιο που φιλοξενούσε τόσα χρόνια,αλλά την έπεισα κατάλληλα και ενέδωσε μπρος στην ευκαιρία να γλυτώσει από δαύτο.

Τόσα χρόνια είχα την απατηλή εντύπωση που έβλεπα έτσι χρυσό και καμαρωτό, όχι καλέ οτι ήταν από χρυσάφι, νισάφι πια, αλλά τουλάχιστον θάταν ένα ευτελές μέταλλο.
Τζίφος! πιο  πλαστικό πεθαίνεις
Όταν αποκαθηλώθηκε λοιπόν από τη θέση που επί χρόνια είχε καβατζώσει και το έπιασα στα χέρια μου και το περιεργάστηκα η πρώτη μου σκέψη μετά τη φρικτή ανακάλυψη ήταν να το πετάξω ή στην καλλίτερη να το ξαναβάλω στη θέση του.
Ελα όμως που η ιδέα της γυάλας δεν μ εγκατέλειπε!
Έτσι το  φορτώθηκα για το εργαστήρι κι άρχισε η αποδόμηση.
Αλλού παππάς κι αλλού τα ράσα του. Δεν ήταν και δύσκολο εδώ που τα λέμε, άσε την ευχαρίστηση που τόκανα!
Η γυάλα λοιπόν έστω κι αρκετά θαμπή απο το πέρασμα του πανδαμάτορα χρόνου (όποιος γνωρίζει κάποιο τρικ να λάμψει ξανά,ας το καταθέσει, θα κάνει ένα καλό) γρήγορα βάφτηκε άλλαξε ριζικά,τίποτα δε πρόδιδε την προτέρα της χρήση και πήρε μια Πασχαλοανοιξιάτικη εκδοχή.




 Το δύσκολο ήταν το υπόλοιπο κομμάτι αρκετά κακομούτσουνο και αδιαίρετο.

Από τη μια μ αρέσουν τα ρολόγια παλαιόθεν,απο την άλλη είχα και παλιά ένα ρολόι εκκρεμές (ξύλινο αυτό) που δυστυχώς δεν αγαπήθηκε οσο έπρεπε γιατί ενοχλούσε έστω κι αν το είχα σταματήσει να χτυπάει ανά ώρα και αφού άλλαξε πολλές θέσεις στο τέλος βρέθηκε εκτός σπιτιού!

Με πόνεσε η απώλειά του γιατί ήταν συνδεδεμένο με το δωρητή και οχι μόνο,αλλά τότε δεν είχα ανακαλύψει ακόμα τις δυνατότητές μου
Αυτό λοιπόν δεν ήθελα να το διαλύσω εντελώς. Ήθελα να παραμείνει ρολόι και μάλιστα εκκρεμές
λεπτομέρεια απο την αλλαγή βαμένο με
χρωματα κιμωλιας  και πατίνα
Εστω να βλέπω αυτή τη ρυθμική κίνηση πέρα δώθε.

Και μια που όπως ήταν δε το ήθελα του άλλαξα φορά και σκαρφίστηκα να το ντύσω με χαρτόνι και μετά γυψόγαζα (αν και το έκανε αρκετά βαρύ τ αποτέλεσμα) και όλη μετά την ακολουθούσα διαδικασία μεταμόρφωσης σε κάτι χρηστικό και σχετικά καλαίσθητο.

Ίσως επηρεασμένη από τα παλιά ιδιου τύπου ρολόγια- κούκους, ίσως απο τα σπιτάκια που παλιά έδειχναν τον καιρό αλλάζοντας ανάλογα ανθρωπάκια με ομπρέλα ή χωρίς (τα θυμάστε ή τσάμπα τα λέω;) η ιδέα αλλαγής στράφηκε προς κάτι ανάλογο.
Και τ αποτέλεσμα ιδού!

Το πάνω κομμάτι  με τις λεπτομέρειές του



Μπορεί να μην είναι κανένα απερίγραπτης ομορφιάς αποτέλεσμα όμως εγω πάντα ενθουσιάζομαι και τ απολαμβάνω διπλά  όταν ένα αντικείμενο που με τον οποιονδήποτε τρόπο σώζεται από την καταστροφή και παίρνει μία νέα παράταση ζωής και από την άλλη δοκιμάζω τις δικές μου δυνατότητες  στο να πετύχω αυτό το στόχο


Ετσι, σας παρουσιάζω σήμερα ένα κακόγουστο και άχρηστο πια ρολόι, που διαιρέθηκε και πολλαπλασιάστηκε, σε δύο διαφορετικά αντικείμενα διακοσμητικά και χρηστικά

27 σχόλια :

  1. Χριστός Ανέστη!Ας το προλάβουμε και από εδώ!
    Κατ΄αρχήν...μας λείπεις !
    Via Casatto di Sotto 8ο...κιαυτό...πολλαπλασιάστηκε κι έγινε 16! :)
    Από το αναριχώμενο φυτό, από τη γατούλα πάνω στο σωρό των ξύλων, τα κουρτινάκια , τα ρομαντικά κάγκελα και όλες τις άλλες λεπτομέρειες, Εύγε!
    Να είσαι καλά και να χαρείς την καινούργια εκδοχή του δώρου!
    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Βαρβαρούλα μου και Καλό Μήνα επίσης!
      χαχαχχαχαχα που θυμήθηκες τη Σιένα καλέ;;; ολοένα ετοιμάζεται να γίνει δέμα για τα ΑΘήνας
      Οσο για το εκκρεμές δυστυχώς οι φωτογραφίες το αδικούν κατάφορα.Παρά ταύτα είδες όλες τις λεπτομέρειες !!!ΑΠίστευτο.
      Ηδη το έχω απέναντί μου στο εργαστήρι και το καμαρώνω πλέον αντί να τραβώ το βλέμμα μετά βδελυγμίας απο πάνω του,χαχαχαχα
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  2. Τέλεια η διαίρεση και ο πολλαπλασιασμός!
    Η 'vintage' Πασχαλοανοιξιάτικη γυάλα έγινε πανέμορφη!(Για να ρωτάς, φαντάζομαι πως είναι πλαστική και όχι γυάλινη, διαφορετικά θα καθάριζε μια χαρά με ξύδι και αλάτι). Όσο για το σπιτάκι, πραγματικά θυμίζει τα παλιά - είχα κάποτε κι εγώ ένα με τα ανθρωπάκια. Και ακόμα έχω ένα ελβετικό αλλά μικρότερο.
    Με την ευκαιρία, μήπως ξέρεις πού μπορώ να βρώ μηχανισμό για εκκρεμές? Στα γνωστά μας καταστήματα υλικών που ρώτησα, δεν φέρνουν πιά. Είχα βρεί προ καιρού πεταμένο ένα σπασμένο εκκρεμές που ακόμα περιμένει να το φτιάξω, αλλά χωρίς τον κατάλληλο μηχανισμό, μάλλον θα στραφώ κι εγώ προς την διαίρεση και τον πολλαπλασιαμό...χα χα χα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαχα τελικά καλά κάνω και τ ανεβάζω να υπενθυμίζω στους έχοντες και κατέχοντες να μη χρονοτριβούν!!!
      Μαριάννα μου όντως είναι πλαστικό και έχει κιτρινίσει,κάτι που το χαλάει πολύ,αλλά δε νομίζω να βρω γυάλινο που να χωράει στην ίδια διάμετρο.
      Τλπ απο όπως ήταν πολύ καλλίτερο έγινε,αν και στις φωτό ουτε το ένα ούτε τ άλλο δείχνουν την πραγματικότητα.Δυστυχώς με το κινητό λήψεις αξιοπρεπείς δεν μπορείς να κάνεις,αλλά δεν υπάρχει και η δυνατότητα αξιόπιστης μηχανής.
      Για μηχανισμούς εκκρεμούς ξέρω οτι έχουν τα Paco, Hobbywood,Art & Hobby κι αν αυτοί δεν έχουν σίγουρα θάχει ο Δίσσιος στη Θησέως 13 στο Σύνταγμα. Εκεί είναι η φωλιά του ρολογιού!
      Το δικό μου μάλιστα εχει δυο κομμάτια,τον καθ αυτό μηχανισμό που έχουν όλα και ξεχωριστά του εκκρεμούς,τα άλλα όμως που έχουν τα μαγαζιά χόμπυ είναι ενιαίος.
      Πιστεύω οτι θα βρείς.
      Φιλιά πολλά και καλές αριθμητικές πράξεις...Αξίζει!!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ, Χαρά μου! Παντού έχουν έλλειψη όπως γράφουν στα sites τους, αλλά καλά που μου θύμισες την φωλιά του ρολογιού! Δεν έχω πάει αλλά είχα δεί κάπου μιά διαφήμισή τους πριν από καιρό. Θα τους επισκεφθώ όταν κατέβω στην Αθήνα.

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι αν βοήθησα Μαριάννα μου.

      Διαγραφή
  3. Έχω και εγώ ένα κούκο να στο δώσω να το φτιάξεις;; Δηλ δικό μου δεν είναι αλλά της μαμάς μου που έφυγε για ψηλά και το άφησε αμανάτι!!!
    Το δικό σου μ'αρέσει πολύ. Και φτυαράκι και νούμερο 16 και η γατούλα...και στη γλάστρα τι είναι; κάκτος;;; Η φαντασία σου είναι αστείρευτη και τα χεράκια σου ακολουθούν κατά πόδας με τόση δεξιοτεχνία........
    Μπράβο σου
    Και η Πασχαλινή διακόσμηση όμορφη είναι αλλά το ρολόι εντυπωσιάζει κυρία μου! Τώρα η μητέρα το θέλει πίσω; Μήπως ο αδελφός ;
    Καλή συνέχεια Χαρά μου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ δε θες να το πετάξεις και να μετανοιώσεις εκ των υστέρων όπως εγω με το γαμήλιο δώρο (ήταν και μεγάλο ξύλινο γμτ) ο Κύρος γρανάζης αναλαμβάνει την αναπαλαίωση,χαχαχχαχαα Δεχόμεθα και παραγγελίας!
      Χαχαχχαχα η γατούλα η άτακτη που πάει να χαλάσει το σωρό με τα ξύλα του τζακιού! Ναι η γλάστρα είναι μισό πόμολο κουζίνα με φύλλα απο όστρακα...ήτοι κάκτος!
      Δεν τα έχουν δει η αλήθεια είναι ούτε η μητέρα ούτε ο αδελφός (αν και η νύφη μου είναι του πέτα κι οχι του μάζευε) αλλά τη γυάλα σκέπτομαι να την επιστρέψω στη μαμά μου ως δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας,μια που θα λείπω κιόλας για την έκθεση στην Αθήνα. Απλά έχω ενα δισταγμό γιατί τη φωλιά που έχω βάλει μέσα μου την είχε φέρει κάποτε η κόρη μου απο το Κάστρο και ήταν τόσο περίτεχνα φτιαγμένη,έμεινα άφωνη! Τι πουλί την είχε φτιάξει με τόση μαεστρία και καλογουστιά!!!Μέσα ήταν ντυμένη με "γατούλες",αν θυμάσαι το φυτό που βάφαμε τα καλοκαίρια και στολίζαμε τα βάζα οταν δεν υπήρχαν τα αποξηραμένα. ΤΕΛΕΙΑ μιλάμε
      Και το κακό είναι οτι δνε έχω το χρόνο να την αναπροσαρμόσω
      Τλπ θα δώ πως θα γίνει,όσο για σένα ...ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Το κοιτάω, το κοιτάω και δεν το χωράει το μυαλό μου τι πήγες και σκαρφίστηκες! Είναι απίστευτο το αποτέλεσμα, καλαίσθητο και ενδιαφέρον. Και φυσικά καμία σχέση με το αρχικό αντικείμενο· άσε που ήταν ένα και έγιναν δύο, με τρόπο μαγικό! Αυτό πού το πας;
    Πολλά μπράβο και... με γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Ελλη μου.
      Ετσι επίμονα το κοίταζα κι εγω και με προέτρεπε να θαρρείς να το πάρω να το επαναλειτουργήσω σ αλλη βάση.Και πίστεψέ με ,τωρα το καμαρώνω κι εγω
      Σ ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  5. Μιά χαρά τα πας, βλέπω, με τις αριθμητικές πράξεις.Το αποτέλεσμα,οπτικά μέσα από μιά οθόνη, με δικαίωσε.Απίστευτα όμορφη αλλαγή με την ατέλειωτη φαντασία σου!!! Με γειά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου
      Οσο στούρνος ήμουν στο σχολείο τόσο εύκολα τα παίρνω στη χειροτεχνία,χαχαχαχχααα
      Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  6. Δύο μικρά αριστουργήματα,μοναδικά!!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνεις πλάκα!!!!! Τι έφτιαξες πάλι ρε θεα??? Υπεροχο ρε συ
    Εχω μεινει με το στόμα ανοιχτο!!! Μπράβο κοριτσι μου!!! :*
    Πλάκα πλάκα είχαμε κι εμεις ένα τετοιο ρολόι όταν ημουν μικρή, δώρο γάμου σε κουμπαριό των γονιών μου.... το έπιασα στα χέρια μου και το κανα φυλλα και φτερά, ή αλλιως, βίδες και ελατήρια !Λολ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαχαχαχχαα εβγαλες το άχτι τουλάχιστον Μαράκι!!!!
      Ισως κι εγω θα το έκανα έτσι αν δεν συνεργαζόταν αρμονικά τελικά. Αλλά έδειξε τόσο καλή διάθεση που του άξιζε η μεταμόρφωση και τωρα χτυπάει ρυθμικά τις ώρες που δημιουργώ
      Φιλιά πολλά γλυκειά μου

      Διαγραφή
  8. Δεν παίζεσαι με τίποτα Χαρά μου!
    Και θέλεις τώρα και να σχολιάσω την αστείρευτη ευρηματικότητα σου;
    Όχι! γιατί ότι και να γράψω θα είναι φτωχό κοντά στη δημιουργική διά-λυση!!!

    Πολλά πολλά χαμογελαστά ΑΦιλάκια σου στέλνω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάξερες πόσο πλούσιο μου φαντάζει εμένα Στεφανία μου αυτό το σχόλιο!!!
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

      Διαγραφή
  9. Καλά η φαντασια σου δεν υπαρχει λεμε Χαρα μου..χα..χα.. με τοση διερεση και πολλαπλασιασμο..θα ησουν πρωτη στα μαθηματικα..αγαπη μου !!
    κατα πρωτον... η γυαλινη-πλαστικη γυαλα σου..έτσι λουλουδιαμενη που μεταμορφωθηκε σίγουρα η μανουλα θα χαρει να δει την αλλαγη της.. εχω και εγω μια τετοια απο γυαλί ομως..χα..χα..που ειχε μεσα μια μπαλαρινα που χορευε.. που μας αφησε χρόνους..
    και ελεγα τι θα την κανω... εεε ναι κλεβουμε ιδεες .. οταν εμεις δεν έχουμε και τις βλεπουμε εδώ... τι να κανουμε;
    και τωρα παμε στα του ρολογίου-κουκου......τα θυμόμαστε Χαρούλα μου δεν τα λες τσαμπα.. εεεεε ναι και απο αυτό ειχαμε.. τι εμεις στο πηγαδι κ.........ε αλλα ουτε που ειναι ουτε το απαντησαμε στο διαβα μας...οπως το λες αγαπη μου που να ξεραμε οτι έχουν και αλλη ζωή τα αντικείμενα..!!
    Εσύ ματια μου εκτος απο φαντασια σου είναι και η λεπρομερεια στην δημιουργία σου...το φτυαρακι όλα τα λεφτα..χα..χα.. εκτος απο το κειμενο σου που τα λέει όλα...χαρτι και καλαμαρι.!!!χα..χα..
    με επιασε η πολυλογία μου αλλααααα... φταις και εσύ που αργεις να φανεις στα παλια σου λιμερια..
    Σε γλυκοφιλώ αγαπημένη μου ΧΑΡΑ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑ ημουν σίγουρη οτι υπάρχει σε πολλά σπίτια Ρουλάκι μου και τωρα είμαι βεβαία οτι θα εκτιμηθεί δεόντως και θα το κοιτάξετε μ αλλο μάτι...πιο τσακίρικο!!!!
      Η γυάλα χαρίστηκε στη μαμά,άρα ξαναπήγε στο φυσικό της χώρο και μετέφερε το μνμ αγάπης στη Γιορτή της Μητέρας (Μάνα-σπίτι-προστασία-φωλιά) ενω το ρολόι μετράει τις ώρες μου στο εργαστήρι και χαίρομαι πια να το βλέπω, αφ ενός γιατί έπαψα να βλέπω το βδελυρό χρυσό και αφ ετέρου είναι φτιαγμένο πια απο τα χέρια μου κι αυτό αξίζει διπλά!
      Ρουλάκι μου χαρά μου η "πολυλογία" σου
      Σε φιλώ πολλές φορές με όλη μου την αγάπη,που όσο κι αν καθυστερώ να τη δέιξω να ξέρεις οτι υπάρχει πάντα και βαθειά μέσα μου

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Ω! τι σύμπτωση είναι αυτή!!! Είχα και έχω φυσικά ενα πανομοιότυπο το διδυμάκι του θα έλεγα ολοχρυσο και πλαστικό όσο δεν λέγεται.Δώρο μου το κάνανε και το καταχώνιασα την ίδια στιγμή.... η διαφορά μαςείναι ότι ο θόλος είναι ολοκαίνουριος Κάποια στιγμή το διέλυσα και περιμένει υπομονετικά την σειρά του....που δεν την βλέπω να έρχεται. Ο πολλαπλασιασμός σου που διαδέχθηκε την διαίρεση πετυχημένος με άριστα αποτελέσματαΤο πασχαλινό διακοσμητικό είναι φινετσάτο και κοντά στα δικά γούστα..Το επιτοίχιο ρολόι με την πολύ δουλειά έγινε όμορφο και ξεχωρίζω ιδιαίτερα το κάτω μέρος με το υπέροχο γκρίζο χρώμα !!! Καλό σου απόγευμα Φιλάκια πολλά και νοσταλγικά

      Διαγραφή
    2. Εφη μου είμαι σίγουρη οτι κάποια στιγμή θα το δουμε σαν μια πανέμορφη και εκλεπτυσμένη κατασκευή,απ αυτές που μόνο εσύ κάνεις και εμείς ζηλεύουμε απίστευτα ,να στολίσει κάποιο χώρο στην έπαυλη των ροζοκόριτσων!!!!Είμαι σίγουρη σου λέω,δε ξέρω μήπως το δουλεύεις ήδη κι ανυπομονώ να το δω
      Φιλάκια πολλά και νοσταλγικά ομοίως και στα 4 κορίτσια(η Μελίτα σταθερή αξία)

      Διαγραφή
  11. Εμπνευσμένη δημιουργία. Πολλά συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...