...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κι όμως είμ΄ ακόμα εδώ!

Συγχωρήστε μου την ξαφνική αποχώρηση.
Ξέρω, ξέρω δεν κάνουν έτσι οι άνθρωποι. Ειδοποιούν, δεν αφήνουν τον κόσμο ν ανησυχεί.
Ίσως δεν πίστεψα ποτέ οτι θα σας έκανα ν ανησυχήσετε. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και με εξέπληξε. Τελικά δεν περισσεύω στην μπλογκογειτονειά.
Ξέρω οτι αν σας πω το λόγο της ξαφνικής αναχώρησης θα με δικαιολογήσετε, αλλά  αυτό το blog μόνο ψυχοπλακωτικά δεν θα λειτουργήσει ποτέ.
Σήμερα λοιπόν η "ανάρτηση" δεν θάναι συνηθισμένη. Δεν θα εκτεθεί κάποιο έργο μου, αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Θάθελα να δηλώσω την επιστροφή μου, να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου, για όλα τα σχόλια και τα e-mail που μπήκατε στον κόπο να μου στείλετε και να ξέρετε οτι η αγάπη σας με κάνει τόσο δυνατή που τίποτε και κανένας δεν μπορεί να με φοβίσει.
Ένα αιφνίδιο πρόβλημα υγείας μου άνοιξε ένα ξαφνικό ταξίδι στην Πρωτεύουσα! Έτσι εμείς οι επαρχιώτες πρέπει να αρρωστήσουμε για να δούμε Αθήνα...
Αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο... από πρόβλημα μεταβλήθηκε σε ταξίδι των αισθήσεων!
Και ουδεμίαν σχέση έχουν τ αποτελέσματα (ποιός τα λογαριάζει αυτά;)
Ξαναχώθηκα μ ενθουσιασμό και παιδική περιέργεια μες το μαγικό εργαστήριο της Μάγιας και μαγεύτηκα απο νέα πράγματα.
Μου δόθηκε η πολύτιμη ευκαιρία να βρεθώ έστω και για λίγο με  φίλες που τόσο καιρό μοιραζόμαστε σχόλια, έργα, προβλήματα, διαπιστώσεις, τηλεφωνικές συνομιλίες, χωρίς όμως να γνωριζόμαστε προσωπικά.
Ήταν αγαπημένες πριν γνωριστούμε, τώρα έγιναν απλά... λατρεμένες!
Γελάσαμε, όσο δεν είχα γελάσει τα τελευταία χρόνια, "τσαλακωθήκαμε" όπως λέει η Μπεττούλα μου και το απολαύσαμε!
Δεν κατάλαβα καθόλου τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Αθήνας.
Περπάτησα απίστευτα (ίσως μ εμπνέει το καυσαέριο), ονειρεύτηκα, θυμήθηκα, αισθάνθηκα.
Χώθηκα στην μαγική αγκαλιά της πάντα φιλόξενης & αγαπημένης ΠΛΑΚΑΣ και αγναντεύοντας τα Ιερά ερείπια είδα να ξεπροβάλει ένα φιλί. Αχρονο!
Ποιός να τόχε αφήσει άραγε για να το βρω; (όποιος τ άφησε να ξέρει οτι το βρήκα,μην το ψάχνει...)
Πατηκωμένο με μια πετρούλα,σαν μήνυμα που ψάχνει τον αποδέκτη του. Χορταριασμένο, υγρό. κρυφό, σαν φευγαλέο, σαν παράνομο, αλλά φωτεινό σαν τον ηλιόλουστο ουρανό που με περιέβαλε και μου ζέσταινε τις αισθήσεις.
Πάντα η Πλάκα μου φέρεται έτσι. Με ξεγυμνώνει και μου δίνεται! Με προκαλεί και μου απο καλύπτεται. Ετσι, σαν φιλί παράνομο αλλά ηδονικό!
Κι ύστερα  μια φεγγαρόλουστη νύχτα μ αντάμειψε με μια φωταγωγημένη Ακρόπολη κι ένα υποβλητικά φωτισμένο Λυκαβηττό κι εγω ανάμεσά τους, σαν τρελαμένο μπαλάκι του πιγκ-πογκ, να ζαλίζομαι από την ομορφιά που αγνάντευα,απολαμβάνοντας μία γλυκιά αμαρτία στο Θησείο!
Μ αισθαντική μουσική, όμορφες και μοναδικές εικόνες, ταξίδι στο κατάβαθα της ψυχής μου έτσι θέλω να ντύσω και να κρατήσω στη μνήμη αυτό το ταξίδι...
Με χώρους που στα μάτια μου και στις αισθήσεις μου φάνταζαν μαγικοί.
Με ήρωες από παιδικά παραμύθια που κρέμονταν πάνω απο το κεφάλι μου και με ταξίδευαν.
Με αστερισμούς καρφωμένους στο ταβάνι Πλακιώτικης ταβέρνας.
Κρατάω τις όμορφες στιγμές που έζησα για να ξορκίσω ο,τι άσχημο.
Σας ευχαριστώ όλους πολύ...με συγκινήσατε.

42 σχόλια :

  1. κυριες και κυριοι ....συμπερασμα....κωλο δεν εστρωσε κατω!!!!!!Παντου πηγε και ολααααα τα εκανε!!!!!!!....θα αποκαλυψουμε κι αλλα που θα συνοδευεται με φωτογραφικο υλικο χχχχχχαααααααααα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά τώρα,έτσι?....γύρισες για τα καλά όμως ε...ωραία.......Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς μας ήρθες καλή μου φίλη.
    Εύχομαι να είναι όλα περαστικά.
    Χαίρομαι που παρ' όλα αυτά κατάφερες και πέρασες όμορφα στην Αθήνα.
    Νάσαι πάντα καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρά μου τι όμορφα που τα λες!!
    Ελπίζω όσον αφορά στην υγεία να είναι όλα περαστικά!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς όρισες. Μας έλειψε η παρουσία σου. Αν και νοερώς ήσουν παρούσα.
    Υ.Γ Το ένα χέρι το είχες στον υπολογιστή και το άλλο στο τηλέφωνο; Μόνο έτσι εξηγείται πως έτρεξε πρώτη- πρώτη η misirlou να σχολιάσει.Σιγά μην χάσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρούλα μου,τίποτα για μας δεν έχει σημασία,φτάνει να είσαι καλά και να είσαι εδώ!!Σ'αγαπάμε πολύ...και μας έλειψες μωρέ...!Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω και εσυ εσυ και γω μονοι πανω στη γηηηηη.οοοοοοοοο μονοι πανω στη γηηηη!!!!!....
    χιχιχιχιιιιι Σε λατρευω χαρουλινι μουυυυυ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς την πέρδικα στην παλιοπαρέα.
    Αφού κατάφερες και το πρόβλημα το μετέτρεψες σε ταξίδι αισθήσεων και παραισθήσεων μην φοβάσαι τίποτα. Προχωράς αγέρωχη και δυνατή γλυκειά μου Χαρουλίτσα, ααα και πολύ ερωτευμένη
    φιλί και αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. . . . .θελω να προσθεσω και τηλεφωνικο υλικο εχουμε . . .για καποιες ψυχες...σνιφ.... που δεν μπορεσαν να ειναι εκει. . . πανω στο συνταγμα...αναρτησανε!!!!!
    ΧΑΡΑ:η θετικη πλευρααααα της ζωης και δυναμη ψυχης!
    Σε λατρευωωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εννοω .........πανό
    σορρυ για το ορθογραφικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ....ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΨΥΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν δυνάμεις στις δύσκολες στιγμές τους, που δεν ήξεραν ότι είχαν! Μπολιάζονται με κουράγιο και διάθεση να αγωνιστούν για το καλύτερο! Και ξέρεις κατι; Μόνο όταν αυτό που βλέπεις είναι το καλύτερο που έρχεται, μόνο όταν οι αγαπημένοι σου σε στηρίζουν, μόνο όταν ανατέλει ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη σου, μόνο τότε όλες οι ταλαιπώριες σβήνουν και όλα καθαρίζουν, γίνονται πιο λαμπερά, πιο μοναδικά, πρωτόγνωρα! Τα πέρασα πρόσφατα και ξέρω...
    Καλή ανάρρωση, δύναμη και μη ξεχνάς να χαμογελάς!!! Μην απαρνηθείς και τ'όνομά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαρά μου , ΧΑΡΑ, γύρισες??? Αντε μπράβο καλή μου.Το γέλιο σου μας έλειψε , η σιωπή σου δυσβάσταχτη και τα Ζακυνθινά σου χορατά δυσαναπλήρωτα!!!!!!!!Εύχομαι ο λόγος του ταξιδιού σου να είναι μόνο μία φαντασίωση του μυαλού σου ..και πάντα να περνάς μαγευτικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tόσο ευαίσθητη περιγραφή για την αθηναίικη βόλτα δεν έχω ξαναδεί, με συνεπήρε! Πολλές φορές, κρύβουμε τα καλύτερα λόγια...
    Να είσαι καλάααα!
    Και να ξορκίζεις τα άσχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είσαι καταπληκτική Χαρά μου, μοναδική! Όλη αυτή την ομορφιά τη βρήκες στην Αθήνα; Στη βρόμική, τη μίζερη, τη γεμάτη θόρυβο, απρόσωπη Αθήνα; Και έχοντας κι ένα πρόβλημα υγείας( που ευχομαι μ'όλη μου την καρδιά να'ναι περαστικό);
    Εντάξει, δε λέω, έχει κι όμορφες γωνιές αλλά...Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, το ίδιο και η δύναμη, και γι'αυτό σε θαυμάζουμε και σε χρειαζόμαστε δίπλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλώς γύρισες λοιπόν στα πάτρια εδάφη... Σε περιμένουμε πίσω ξανά, χωρίς ιδιαίτερη αφορμή ή κάποιον ειδικό λόγο, να ανέβεις ξανά 42 σκαλιά ...!!! Ρε τι γέλιαααα... Φιλιά και καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. φαντάζομαι το πρόβλημα υγειας που ανέφερες να ηταν ασήμαντο, περαστικά σου λοιπόν και καλως μας ξαναρθες, περιμενουμε κι το φωτορεπορταζ απο ολα οσα περπάτησες στην πρωτεύουσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχοντας μια παρόμοια πρόσφατη εμπειρία, θα σου ευχηθώ να έχεις πάντα τη δύναμη να ξεπερνάς τα προβλήματα και μόνο να κερδίζεις από αυτά!!!
    Αυτές είναι εμπειρίες ζωής που μπορούν πάντα να σε διδάξουν και να σε βοηθήσουν στην υπόλοιπη ζωή σου!!!
    Σου εύχομαι περαστικά και χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι πάλι κοντά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημέρα Χαρούλα μου !!!!! Ελπίζω σύντομα να ξανανταμώσουμε όλες μαζί γιατι όπως λέει και η Μαριαννα 42 τα σκαλιά παρακαλώ.......φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλώς ήρθες!!!Ευχομαι Περαστικά και να εισαι παντα καλά!!Ω !Πέρασες όμορφα στην Αθήνα και καλά έκανες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα!!είμαι χαρούμενη ή μάλλον ευτυχισμένη που τα είπαμε και που γνώρισα από κοντά δυο εξαιρετικούς ανθρώπους, σας έχω στην καρδιά μου.
    Πολλά πολλά φιλάκια, περιμένω νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαρά μου και εμάς κάπως έτσι μας είδε και είδαμε την Αθήνα, εννοώ το κομμάτι περί υγείας. Άλλη φορά να είμαστε καλά πρώτα ο Θεός θα πάμε για άλλα;)

    Εύχομαι να είσαι εσύ και η οικογένειά σου καλά και όλα να είναι περαστικά!

    Σε φιλώ γλυκά όμορφη ψυχή:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είπα κι εγώ, απ΄το φιλί είχες τόση χαρά, και νόμιζα πως επειδή με συνάντησες............
    Ας είναι....φαίνεται ότι το φιλί ήταν βάλσαμο, που το ΄δωσες και σ΄όλες εμάς, μας γαλήνεψες και μας έκανες να πετάμε......σαν αετοί ψηλά και μπορέσαμε αυτά τα 42 σκαλιά να τα μηδενίσουμε εντελώς!!! Ποιος σκέφτεται τώρα όλα τα άλλα, για ποιους λόγους ήλθες εδώ, όλες τις κακές σκέψεις τις ξορκίσαμε, σκορπίστηκαν στους πέντε ανέμους. Θα ΄θελα να έμενες πιο πολύ!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ελπίζω Χαρά μου και οι απαντήσεις από τις εξετάσεις σου να είναι οι καλύτερες που γίνεται!
    Έτσι συμβαίνει πάντοτε. Το ίδιο δεν έκανα κι εγώ πριν λίγους μήνες; Ταξιδάκια εξετάσεων κλπ ιατρικώς πράξεων..αλλά τελικά το αποτέλεσμα να είναι τέτοιο που μπορεί να σε κάνει να επανεκτιμήσεις τη ζωή και τη χαρά και τις αξίες.
    Χαίρομαι για όλα τα όμορφα που έζησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Xara mou,eyxomai na einai ola kala me thn ygeia sou na nai ola perastika!!! Exasa thn eukairia na se gnwrisw apo konta, an to iksera oti eixes erthei tha erxomoun stin Magia na se dw.
    Polla polla filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σήμερα το μόνο σπιτικό που μου άνοιξε την πόρτα είναι το δικό σου Χαρά!!! Ετσι βρήκα την ευκαιρία να σου ευχηθώ να πάνε όοολα καλά με την υγεία σου και να σου πω πόσο χαίρομαι όταν ακούω πως άνθρωποι που έχουν γνωριστεί από το ίντερνετ τελικά συναντιούνται και αποδεικνύουν πως το διαδίκτυο τελικά δεν απομονώνει τους ανθρώπους....και πόσο μα πόσο ζήλεψα την βόλτα σου. Αν και γέννημα θρέμμα της Αθήνας έχω πάααρα πολύ καιρό ν' ακολουθήσω αυτά τα "μονοπάτια".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευχομαι Χαρούλα να είναι όλα καλά με τις εξετάσεις και χαιρομαι που πέρασες καλά στην Αθήνα!Τελικά όταν είναι κάποιος δημιουργικός άνθρωπος θα βρει σε όλες τις καταστάσεις της ζωής ανθισμένα μονοπάτια!Χαρηκα πολύ που σε γνώρισα κι σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη στο σπιτάκι μου και τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ολα καλά να έρθουν!
    Πώς να σου αντισταθούν άλλωστε με τόση ΧΑΡΑ, που κρύβεις!
    Από την περιγραφή φαντάζομαι πώς τα περάσατε τρελοκόριτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χαρα μου, ολα καλα να πανε και οι επισκεψεις σου στην Αθηνα να ειναι μονο για βολτες και για καλες παρεες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επιτέλους!!!
    Είπα κι εγώ, πάει, ξελογιάστηκε στην Αθήνα κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω της... μας ξέχασε, σκέφτηκα...
    Και πάνω που σε μελέταγα, ανοίγω το κομπιούτερ και να' σαι!!!
    Καλώς ήρθες πίσω στη γειτονιά μας Χαρουλάκι μου, μας έλειψες... η γειτονιά είναι άδεια χωρίς εσένα... μην το ξανακάνεις και λείψεις τόοοοσες μέρες... ή να παίρνεις κομπιούτερ μαζί... ααα, όλα κι όλα, μας έχεις κακομάθει, δεν μπορούμε χωρίς εσένα!
    Πολλά φιλιά σου στέλνω, καλό βράδυ κι όνειρα γλυκάααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Espero que ya estes recuperada y haya sido algo sin importancia.
    Besitos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΝΑΙ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.....
    ΕΣΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΩ!!!!!ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ!!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαρά μου περαστικά. Πραγματικά μας έλειψες. Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα στην Αθήνα και στάθηκες στη γοητευτική πλευρά της πόλης μας. Να περνάς καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ωχ!τελευταία ήρθα να σε καλοσωρίσω;
    Έχω όμως ένα γλυκό φιλί!!!Μας έλειψες πραγματικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Dear friend, I really didn't understand why you were absent (google translator is so bad...) but I can say I am happy you are back!!! Are you ok?

    Much love to you!! Bela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χαρουλίτα μας, χαίρομαι που πέρασες καλά και σου εύχομαι την επόμενη φορά που θας πας να είσαι εντελώς ξέγνοιαστη και αμέριμνη...Όλα αυτά που τώρα σε απασχολούν να γίνουν μια παλιά, άσχημη ανάμνηση....απλώς μια αφορμή να εκτιμήσεις τις μικρές, αθέατες για άλλους, πλευρές της ζωής. Όπως ακριβώς κάνεις σε αυτήν εδώ την ανάρτηση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 1) συμφωνώ με τη Μισιρλού!
    2) τώρα που γυρίσατε στο ταπεινό νησί μας αφού ξεσαλώσατε, θα ρίξετε και καμιά ματιά στις ταπεινές φίλες σας εδώ που τις πρρρρρ, ή πάθατε overdose και θέλετε αποτοξίνωση;
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπημένοι μου συνοδοιπόροι
    πόσο όμορφα και ζεστά νοιώθω απο την αγάπη που με περιβάλει! Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους απο την καρδιά μου για το ενδιαφέρον σας και τα ενθαρρυντικά σας λόγια. Δεν εχω σκοπό να σας απαλλάξω σύντομα απο την παρουσία μου,τα λουλούδια θα σας γίνουν ερινύες!!!
    Οσο για την περιγραφή του ταξιδιού...πρέπει να διαβάζουμε και με τα μάτια της ψυχής, έτσι ωραιοποιούνται και τα πιο αδιάφορα, πόσο μάλλον οταν ήδη σου λέει πολλά...
    Σας αγαπώώώώώ και δεν φοβάμαι τους...εκβιαστές!
    Μισιρλού, Κικι ουουουου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαρα μου ευχομαι να πανε ολα καλα!!! Να εισαι παντα γερη και να μη ληψει ποτε το χαμογελο και η χαρα απο τη ζωη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ολα περαστικά Χαρά μου!
    Οσο για την Αθήνα, έτσι την βλέπουμε όλοι εμείς από την "περιφέρεια" και παραξενεύονται οι Αθηναίοι!!!
    ΘΕΟΦΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...