...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Να σας τρατάρω;;;

Παλιά, όταν κάποιος απ το σπίτι γιόρταζε, όλα ξεσηκώνονταν λες και πηγαίναμε για εκστρατεία.
Αεριζόταν αρκούντως.
Γινόταν γενική καθαριότητα απ  το ταβάνι μέχρι το πάτωμα, ΟΟΟΛΑ τα δωμάτια του σπιτιού,κι οχι μόνο το σαλόνι (εμ τώρα το δόγμα "ο,τι βλέπει η πεθερά" μας κατάστρεψε!),  άλλαζαν τα σεμεδάκια στα κάθε λογής τραπέζια και τραπεζάκια, γέμιζαν λουλούδια τα βάζα, πλένονταν σχολαστικά τα καλά μαχαιροπίρουνα και τα πιατελάκια του γλυκού, έβγαιναν απο τις κλειδωμένες κρυψώνες των επίπλων τα σοκολατάκια (ξέρετε εκείνες οι θεϊκές μαργαριτούλες γάλακτος) και έμπαιναν prima fila τα ποτηράκια τα καλά του λικέρ (δεν πίναμε σκληρά ποτά τότε, άντε κανένα βερμούτ, τώρα χαλάσαμε).
Κι έτσι, μετά από αυτό τον γενικό ξεσηκωμό και τον σημαιοστολισμό, φορούσαμε κι εμείς τα καλά μας και περιμέναμε σαν τις νύφες τση Δευτέρας τους επισκέπτες!
Δεν είχε σημασία, πού τότε στις γιορτές δεν κουβαλούσαν την Άρτα και τα Γιάννενα, δεν  ξεσήκωναν τα Notos Galleries και τα κάθε λογής  Mall για να κάνουν τη φιγούρα τους. Ένα ποτό διπλωμένο πρόχειρα σε χαρτί ήταν αρκετό ή ένα μπουκέτο λουλούδια του κήπου. ή κάποιοι, κατέχοντες,που δεν θα μπορούσαν να έρθουν,  έστελναν μια πάστα-τούρτα σε στενόμακρη λαμαρίνα (ναι, delivery, με τον μαθητή του ζαχαροπλαστείου, συνήθως με ποδήλατο που την κρατούσε με το ένα χέρι ψηλά) .
Δεν είχε επίσης σημασία, αν τα ρούχα δεν ήταν επώνυμα, αρκεί που ήταν καθαρά και μοσχοβολούσαν  πράσινο σαπούνι.
Δεν είχε επίσης σημασία, που τα σπίτια δεν ήταν μεγάλα, με ενιαίους και πολυτελείς  πολυχώρους και με κεντρική θέρμανση, αρκούσε η  θέρμη της καρδιάς, γιατί όποιος ερχόταν, ερχόταν από ευχαρίστηση και όχι από υποχρέωση.
Δεν είχε επίσης σημασία, οτι ο κόσμος τότε (όχι πολύ παλιά, μην νομίζετε) δεν είχε την ευμάρεια και τις ανέσεις του σήμερα. Όλοι τότε , ή σχεδόν όλοι, ήταν στην ίδια οικονομική κλίμακα, δεν υπήρχαν κραυγαλέες αποκλίσεις κι ανισότητες. Κι αν δεν υπήρχε το αυτοκίνητο που έκαμε τις μετακινήσεις παιχνιδάκι (αλλά έκανε την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων σαν σεισμικό χάσμα) η καλή καρδιά έδινε φτερά στα πόδια κι έφερνε κοντά τους ανθρώπους.
Αυτά γίνονταν χθες...
Ένα "χθες", όχι όπως σας είπα και πολύ μακρινό, αλλά εμείς προτιμάμε να το αγνοούμε. Γιατί;
Ντρεπόμαστε για το απο πού και πώς ξεκινήσαμε;
Το είχαμε απωθήσει στα έγκατα της μνήμης και δεν τ ανασύραμε, παρά μόνο όταν η νοσταλγία μας ξυπνούσε κι απαιτούσε το μερίδιό της, ή  κάθε φορά που διαπιστώναμε την απόσταση που ο Πολιτισμός (;) του σήμερα έφερε στις ανθρώπινες σχέσεις.
Σήμερα, που όλα έγιναν τυπικά και υποχρεωτικά.
Σήμερα, που το "φαίνεσθαι" έγινε ισχυρότερο του "εχειν" κι "αιθάνεσθαι".
Γίναμε απόμακροι, επιφανειακοί.
Οι γιορτές, έγιναν συνάξεις επίδειξης του "έχειν", ακόμα κι αν ήταν απόκτημα ανόμων πράξεων.
Αυτό όμως είχε περισσότερη σημασία: να επιδειχθεί η επιφάνεια. Κίβδηλη, κενή, αλλά πλούσια.
Γι αυτό σήμερα που γιορτάζω κι επειδή ήδη άρχισα να δέχομαι ευχές (...νάξερες πόσο χάρηκα γι αυτή την πρωτιά...!) και δωράκια από αγαπημένους φίλους,μην φανώ αγενής κι αφιλόξενη, θάθελα να σας καλέσω, όπως παλιά...
Να σας καλέσω στο σπίτι μου, τι κι αν όλα τα δωμάτια δεν είναι τακτοποιημένα! Είπαμε "ο,τι βλέπει η πεθερά", άλλωστε οι ρυθμοί της ζωής έχουν γίνει πια γρήγοροι.
Να βγάλω τα ποτηράκια μου τα καλά από το σερβάν της γιαγιάς (που τόσο το πρόσεχε και θα χαιρόταν που πέρασε στα χέρια μου και τ αγαπώ), να σας τρατάρω γλυκάκι
για τις διαιτούμενες!!!χαχα μην νομίζετε οτι θέλω
να καταστρέψω την προσπάθεια

προσοχή στο ...κουταλάκι! Οχι τυχαίο.
για τις γλυκές ευχές που πάντα μου αφήνετε, να πιούμε και κανένα ποτάκι απ' τα υπέροχα λικεράκια της Κικής μου, ν ανοίξω την αγκαλιά μου και να κλείσω όλους εσάς που τόσο καιρό μοιραζόμαστε αγάπες. Για τον απλούστατο και  πολύ βασικό λόγο: εδώ μέσα (στα Blogs εννοώ) δεν υπερτερεί το "φαίνεσθαι" αλλά το "έχειν" και "μοιράζεσθαι"!
Μπορεί να μην γίνονται όλα ακριβώς όπως "τότε", αλλά γίνονται με την ίδια διάθεση , πιστέψτε με.
Ααα, ελπίζω να μην μου λιγουριαστείτε απο την μυρωδιά που αφήνουν τα λουλούδια στα βάζα...είναι μανουσάκια, 
κι είναι τ αγαπημένα μου αυτή την εποχή.

και μην ξεχνάτε το giveaway...My hearts  belong to...???

73 σχόλια :

  1. ΧΑΡΟΥΛΙΝΙΞ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ...ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ...Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ!!!!!!!!!
    ΣΕ ΑΓΑΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα, Χαρά! Είπα να ρίξω μια ματιά στη γειτονιά, πριν πάω για ύπνο και σκόνταψα στην ανάρτησή σου. Είμαι λοιπόν η πρώτη επισκέπτρια; Αν μπορούσα θα σου έφερνα ένα μικρό μπουκάλι με σπιτικό λικέρ λεμόνι, της μαμάς μου, από τη λεμονιά της αυλής της. Το μπουκαλάκι θα ήταν φυσικά διακοσμημένο με ντεκουπάζ από τα χεράκια μου :)) Είμαι μακριά όμως, γι' αυτό σου στέλνω μαζί με τις ευχές μου, την αγάπη μου. Να είσαι πάντα καλά και να χρωματίζεις τη "γειτονιά" μας με τον δικό σου, μοναδικό τρόπο... να, σαν κι αυτό που μόλις διάβασα. Όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρούλα μου Χρόνια σου Πολλά, να είσαι πάντα καλά, αυτό σου εύχομαι και αυτό επιθυμώ για σένα πάντα!!
    Όσο για την ανάρτηση θα σου πω πως και σήμερα Χαρά μου υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στους φίλους και συγγενείς, όταν γιορτάζουν, χωρίς να τους ενδιαφέρει η επίδειξη του έχειν.....απλά για να χαρούν και να εισπράξουν την αγάπη τους. Επομένως οι αλλαγές στην ουσία είναι μικρές από εποχή σε εποχή, ίσως κατά τα φαινόμενα μόνον!! Αυτό πιστεύω ή μάλλον θέλω να πιστεύω εγώ η αθεράπευτα ευαίσθητη και ρομαντική!! Χαίρομαι λοιπόν που κι εσύ ανοίκεις σ΄αυτήν τη μερίδα ανθρώπων και μας ανοίγεις το σπίτι σου που είναι γεμάτο κεράσματα και αγάπη!!
    Σε φιλώ και σ΄αγαπώ.....το ξέρεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με μια αγκαλια λουλουδια και πολλη αγαπη ερχομαι να σου ευχηθω χρονια πολλα, να χαιρεσαι ο,τι αγαπας και να σε χαιρονται ολοι οσοι σε εχουν στην ζωη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλυκιά και ρομαντική Χαρά, χρόνια σου πολλά!!! Να χαίρεσαι το όνομα σου και προπαντός να σε χαίρονται όσοι σε έχουν δίπλα τους! Το κείμενο σου με ταξίδεψε (όπως κάνουν όλα τα κείμενα σου) σε μακρινές παιδικές αναμνήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά!!! Πολύχρονη!!!!! Να είσαι πάντα χαμογελαστή, χαρούμενη, δημιουργική,ήρεμη, γεμάτη...¨Οτι και να ευχηθώ θα έιναι λίγο για σένα.Χαίρομαι μόνο που έχω την ευκαιρία να μπώ στο σπιτικό σου να σου ευχηθώ.
    Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου.
    xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Xαρούλα μου,χρόνια πολλά,χαρούμενα με αγάπη πάντα και τρυφερότητα!
    Καλά είδα το τρατάρισμα-δεν αντιστέκομαι στα γλυκά-αλλά δεν σκέφτηκα τη γιορτή σου καθόλου,θέλω να είμαι ειλικρινής.
    Έτσι όπως τα λες γίνονταν,όμορφα δεν ήταν;Σήμερα έχουμε πιο μεγάλα σπίτια,ανέσεις,μα μια αγκαλιά κλειστή,μαζεμένη.

    Να σε χαίρονται οι δικοί σου κι ο συμπατριώτης μου ιδιαίτερα-είναι τρυφερός,γιατί δε φημιζόμαστε και πολύ.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια σου πολλά και καλά!!!
    Με αγάπη πολλή και φίλους καλούς δίπλα σου πάντα γιατί ξεχωρίζει ο χαρακτήρας από τα γραφόμενα!!!
    Να είσαι πάντα καλά και να μας κρατάς παρέα πάντα με τον όμορφό σου λόγο!
    Τρατάρομαι για το καλό και εγώ!


    ΥΓ: Τα μανουσάκια και δικά μου αγαπημένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλυκιά μου Χαρούλα
    Χρόνια σου πολλά κι' ευτυχισμένα.
    Από τόσο μακρυά που βρίσκομαι το μόνο που μπορώ να σου στείλω είναι η αγάπη μου και οι ευχές μου οι πολλές να είσαι πάντα καλά, γερή και δυνατή.
    Και του χρόνου πάλι να μας "τρατάρεις"
    Χρόνια σου πολλά αγαπημένη φίλη
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρουλα μου γλυκεια να σε χαιρομαστε,χρονια σου πολλα κ ευτυχισμενα κ να χαιρεσαι την οικογενεια σου.Ποσο ομορφα τα εγραψες.Ετσι μου τα περιγραφει κ η μανουλα μου οτι ηταν παλια.Βλεπει τις διαφορες στις υποχρεωσεις τις δικες μου απο τις τοτε.Πραγματικα ηταν πιο απλα ολα.Αλλα ισως γυρισουμε λιγο πισω με την κριση τωρα.Φιλακια πολλα κ να ξερες ποσο χαρα μου δινει καθε σου αναρτηση που βγαινει μεσα απο την ψιχουλα σου.Φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαρά,Χαρούλα,Χαρουλίτα Πολύχρονη και....Πολύχρωμη, σαν ουράνιο τόξο-έτσι σε φαντάζομαι,πειράζει;;;
    Να σε χαίρονται όσοι αγαπάς και να τους χαίρεσαι και εσύ!!! Και πανω απ'όλα να'χεις ΥΓΕΙΑ!
    Πειράζει που είμαι αυτή που περιέγραψες παραπανω;;; Αυτή η παλιομοδίτισσα που ξεσηκώνει το σπίτι σε κάθε γιορτή, που στρώνει τα καλά τραπεζομάντηλλα και φτιάχνει μεζεδάκια με τα χεράκια της, γιατί αρνείται πεισματικά το κέτερινγκ;;; Κάποτε μια φίλη με αποκάλεσε "παλαιή" και αναρωτιόμουν αν έπρεπε να προσβληθώ ή να ευχαριστηθώ! Το μεράκι έγινε "παλαιό"...Αποφάσισα να διαλέξω το δεύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ευχαριστούμε που εσύ είσαι ακόμα όπως παλιά... που μας ανοίγεις το σπίτι σου με χαρά, που μας τρατάρεις τις γλυκιές κουβέντες σου και που επισκέπτεσαι τα σπίτια μας με την ίδια χαρά!!! Είσαι η Χαρά όνομα και πράμα!!!
    Σου εύχομαι, λοιπόν, να παραμείνεις ο ίδιος ζεστός και καλοσυνάτος άνθρωπος, να δίνεις και να παίρνεις πάντα χαρά κι αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. What a delicious post, my friend!!! I LOVE it!!
    How are you, sweet lady?
    I wish your Thursday is perfect!
    LOVE!
    Bela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..
    ΕΥΧΗ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ
    ΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ..
    ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΕΙ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ!!
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΡΗΤΙΚΑ.. ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σου στέλνω την ευχή να είσαι πάντα χαρωπή και υγειής!!! Να φτιάχνεις πάντα όμορφα στολίδια και να χαιρόμαστε μαζί κι εμείς!!!!
    Σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να μείνεις πάντα έτσι γλυκιά και καλόψυχη και να θυμάσαι πάντα οτι έχεις μια ακόμη φίλη λίγο μακριά να σε προσμένει!!!!

    Πολλά φιλιά και Χρονια Πολλά Χαρουλίνιξ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλάααααααααα ,καλά και ευτυχισμένα!Να σαι πάντα καλά ,ηρεμη και με ενα ζεστό χαμόγελο για την οικογένεια σου αλλά και για μας!Πολύτιμη η συντροφιά σου, συνέχισε να μας ταξιδεύεις και να μας γαληνεύεις με τον γραπτό σου λόγο και να μας ομορφαίνεις με τις δημιουργίες σου!
    Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαρά μου !!! ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ !!!
    Η ΖΩΉ ΣΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΓΕΜΆΤΗ ΧΑΡΑ (όπως είναι και τ'όνομά σου)!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Xρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ευτυχισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Xρόνια πολλά Χαρούλα, με υγεία και ότι εσύ ποθείς. Να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και πάντα δημιουργική, στα έργα και στα λόγια.

    Υπέροχη η περιγραφή σου για τις γιορτές. Πόσο δίκιο έχεις..
    Τα μανουσάκια κι εμένα τα αγαπημένα μου.
    Με ζάλισε η μυρωδια τους ..

    Φιλιά πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαρά μου συγκινήθηκα με το κείμενό σου κι ας το γύρισες όπως πάντα στο χιούμορ. Θυμήθηκα, αναπόλησα... πόσο μου λείπουν εκείνες οι ανθρώπινες σχέσεις. Τότε συνεργαζόμασταν δε νιώθαμε ποτέ μόνοι. Ας είναι, θα ξαναγίνουμε έτσι, από διαίσθηση το λέω.

    Χρόνια σου πολλά όμορφη ψυχή με υγεία!!!!!!!
    Αγάπη πολύ σου στέλνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με ταχυδρόμο την καρδιά,
    γράμμα τη σκέψη κάνω,
    στέλνω τα χρόνια μου πολλά,
    σε φίλους που δε φτάνω

    Χαρά μου Χρόνια πολλά !να έχεις ότι επιθυμείς!
    πολύ όμορφο και συγκινιτκό το κείμενο
    Φιλάκια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια σου πολλά, να χαίρεσαι το όνομά σου, την οικογένειά σου και να είσαι πάντα καλά! Ευχαριστούμε για το θεσπέσιο τρατάρισμα, αλά παλαιά, που τόσο αρέσει σε όσους το έχουμε ζήσει έστω και λίγο! Ότι ποθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νάξερες πόσο θάθελα να ερχόμουνα με ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο του χωριού να σε αγγαλιάσω και να σου ευχηθώ όπως παλιά!!!
    Χρόνια Πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. xronia polla kai kala.kai mia kai eimai glykantzoy enoeitai pvs ua ta geftv!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαρούλα μου γλυκιά κι αγαπημένη,σου εύχομαι χρόνια πολλά μες από την καρδιά μου.Να έχεις υγεία και ότι άλλο εσύ επιθυμείς!Η περιγραφή σου με γύρισε πίσω και μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια τότε που η μαμά μου έκανε όλες αυτές τις ετοιμασίες που αναφέρεις.Έτσι ήταν κάποτε ο κόσμος μας...Αργότερα,σκεφτόμασταν σε ποιο μαγαζί θα κάνουμε την γιορτή για να καλέσουμε εκεί τους φίλους...και τα γεννέθλια επίσης σε ποιο παδότοπο θα τα κάνουμε...(Έτσι βλέπουν και μαθαίνουν τα παιδιά...)Και τώρα,έρχεται η οικονομική κρίση...και τα σταματάμε ΟΛΑ...Ίσως τελικά όλα να γίνονται για κάποιο σκοπό...για να γυρίσουμε όλοι ξανά πίσω,τότε που τα σπίτια την μέρα της γιορτής "ξεσηκώνονταν"και μύριζε ψητό από τον φούρνο της κουζίνας και οι καλέσμένοι,με καρδιά ζεστή όλο αγάπη πήγαιναν στην γιορτή μ'ένα μπουκάλι κρασί και μια τσάντα μανταρίνια...Δεν θα είναι καλύτερα????Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα και απο μένα και Χρόνια Πολλά καλή μου!Να έχεις πάντα χαρά και γαλήνη στην ψυχή σου και γύρω σου ανθρώπους που να τους νιώθεις και να σε νίωθουν. Να περάσεις όμορφα σήμερα και που και που κούνα το χέρι να μας στέλνεις και απο δω λίγο άρωμα απο τα μανουσάκια...μμμμμ αααααααααααααααχχχχχχχχχχχχχχχχχχ μοσχοβολάνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Xρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα! Ό,τι επιθυμείς!

    Το κέρασμά σου, νοσταλγικό και ποθητό, μας ξαναγύρισε σε εποχές που έχουν ανεπιστρεπτί φύγει από την Ελλάδα, για τους περισσότερους τουλάχιστον. Είμαστε πια δυτικοί, βλέπεις σε κάτι τέτοια, αλλάξαμε νοοτροπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρονια σου πολλά Χαρούλα μου! Δεν ήξερα ότι γιορτάζεις σήμερα, μπηκα για μια κλεφτη ματιά, καθώς σήμερα έχουμε κι εμείς τη γιορτή του γιου μου, και οι ετοιμασίες γίνονται σχεδόν όπως περιγράφεις, κι είδα την ανάρτηση.

    Τις καλύτερες ευχές μου σου στέλνω μαζί με την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολλές γλυκές ευχές κι από μένα!Χρόνια πολλά,χρόνια καλά,χρόνια ευτυχισμένα να'ρθουν στη ζωή σου.
    Ήταν τόσο όμορφη περιγραφή του "χθες" που ακόμα και οι μικρότεροι ζήσαμε τον απόηχό του που συγκινήθηκα,τα'χασα,τόσο που δεν ξέρω τι άλλο να σου ευχηθώ ,Χαρά μου!Να συνεχίσεις να μας δίνεις ΧΑΡΑ,αυτό!Τόσο ταιριαστό το όνομά σου με το χαρακτήρα σου που αξίζει να το γιορτάζεις και να το χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαρά μου χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια ετυχισμένα...μια αγκαλιά κ ένα φιλί δέξου κ απο 'μένα!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλάααααα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρόνια σου πολλά κ.Χαρά. Να περνάς πάντα
    ευτυχισμένες στιγμές και μείνε έτσι μεγαλόψυχη
    όπως είσαι.Όσο για το τρατάρισμα;Ένα κοντεζίνη
    λικέρ με φτάνει να σε χαιρετήσω.
    Στην υγειά σου λοιπόν.
    Νικολίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαρουλάκι μου, Χρόνια πολλά, να σε χαιρόμαστε!!! Όλοι μας, και οι κοντινοί σου και εμείς οι πιο μακρινοί!!!
    Να είσαι πάντα καλά, να έχεις υγεία, όρεξη για δημιουργία και τόοοοσο πολύ αγάπη...

    Πως είναι δυνατόν να μη σε αγαπάω, αφού γιορτάζεις μαζί με δύο πάαααρα πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα... το γιόκα μου και την αδερφούλα μου!!!
    Να σας χαίρομαι όλους λοιπόν!!!

    Πολλά φιλιά και μια μεγάαααααααααλη αγκαλιά σου στέλνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. σου ευχομαι και απο εδώ χρόνια πολλά γλυκειά μου Χαρουλίνα !!! Να είσαι πάντα καλά και να μας κερνάς με τις γλυκειές σου ιστορίες !!!!

    και πάλι χιλιόχρονη !!!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ωωωω! Χρόνια σου Πολλά, Καλά και Δημιουργικά!!! Να σε χαίρονται οι δικοί σου και να τους χαίρεσαι κι εσύ και πάντα να δικαιώνεις το όνομά σου (μάλλον, το χαϊδευτικό σου)!

    Τα γλυκάκια σου είναι απολύτως του γούστου μου, άσε που με εξυπηρετούν καθώς είναι και σούπερ λάιτ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλά! Οι μοιρωδιές απ'τα λουλούδια τα γλυκά και τις αγκαλιές έφτασαν μέχρι το blog μου και μ'έστειλαν τρεχάτη σε σένα.

    Γιορτάζεις καλή μου?! Πάντα χαρούμενη και γελαστή. Χρόνια όμορφα και χορταστικά. Αγάπη παντού γύρω σου. Να τι σού εύχομαι.
    Και πολλά πολλά φιλάκια από μένα μακροπατριώτισσα. Ρίχνε απ'το νησί σου πότε πότε ματιά και στο δικό μου και στέλνε του νοερά χαιρετίσματα από μένα.

    Μα χρειάζεται να ξαναβάλω συμμετοχή γιά καρδούλα? Αντε, πλησιάζουν οι μέρες.

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Διορθωσέ μου τις μυρωδιές που κόντεψαν να γίνουν μοίρε. Πάει την ξεχνάω τη γλώσσα μου σιγά σιγά εδώ που βρέθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΧΑΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΑΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ !!! ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ....!!!!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ακόμα να'ρθουνε κι όλα να είναι ευτυχισμένα,να έχεις στην καρδιά χαρά ...και να την μοιράζεσαι.Αλλά πάνω από όλα σου εύχομαι υγεία σε σένα και τους οικείους σου.Αν και έχω 39 πυρετό αυτά τα γλυκά βρε παιδί μου πολύ τα λαχτάρισα,να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαρά μου, σου εύχομαι κάθε ευλογία από τον Ουρανό και να'χεις πάντα την υγεία σου, σωματική και ψυχική, για να είσαι τόσο χαρούμενη και δημιουργική! Νοερά πετάγομαι μέχρι το σπιτάκι σου, για ένα φιλί και...ένα λικεράκι!!!
    Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χρόνια σου πολλά Χαρούλα μου!
    Να είσαι πάντα γερή και δημιουργική!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα να σε χαιρόμαστε και να μας χαρίζεις τις γνώσεις σου όπως απλόχερα κάνεις,να είσαι πάντα υγιής και χαρούμενη όπως το όνομα σου!
    Ευχαριστούμε για το κέρασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ώστε Σήμερα;;;;;;;;;;;;
    Χρόνια σου Καλά!
    Χρόνια σου Πολλά! και
    Χρόνια σου Πολύ Πολύ Πολύ Ευτυχισμένα,με υγεία και με όλους σου τους αγαπημένους στην αγκαλιά σου!
    Εγώ θα κεραστώ απ όλα!
    Θα ..χαλάσω τη δίαιτά μου(που υποτίθεται κάνω...)
    Και θα κραιπαλέψω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και πάλι (γραπτώς αυτή τη φορά) Χρόνια Πολλά και Καλά Χαρουλί μου. Να είναι η ζωή σου σαν τα κεράσματά σου: όλο γλύκα, χρώματα κι αρώματα! Πολλά πολλά φιλιά απο ΘΕΟΦΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χρόνια σου πολλά με υγεία και ηρεμία γειτόνισσά μου.
    Να θυμάσαι και να χαίρεσαι.
    Να ζεις και να δημιουργείς.

    Μια αγκαλιά από απέναντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρόνια Πολλά Χαρά μου! Σου στέλνω τις πιο γλυκές μου ευχές και δοκιμάζω ένα γλυκάκι από τον δίσκο σου...(όσο για την αλλαγή που γράφεις με την πάροδο του χρόνου, δυστυχώς εγώ δεν προλαβα τις γλυκές χειρονομίες που μας περιγράφεις, συγκινήθηκα πολύ γιατί σ' εκείνα τα χρόνια φαίνεται πως κάθετι είχε αξία σε αντίθεση με την σημερινή νοοτροπία όλων...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χαρά μου χρόνια πολλά, σου στέλνω πολλές γλυκές ευχές για την γιορτούλα σου, και σου εύχομαι όλες οι επθυμίες σου να γίνουν πραγματικότητα και πάντα να δίνεις αγάπη και χαρά στους γύρως σου. Στο έχω πει και θα στο ξαναπω ότι κάθε φορά που διαβάζω τις αναρτήσεις σου δεν ξέρω με κάνουν να μην μπορώ να στρέψω το βλέμμα μου αλλού, είναι ο τρόπος που περιγράφεις τα πράγματα που με κανουν να συγκινούμε.... Φιλάκια πολλά και γλυκά χαρά μου....
    Υ.Γ. θα υποκύψω στα πεντανόστιμα γλυκάκια σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. χρονια σου πολλα χαρουλινι!!!! να σαι παντα καλα και να εχεις παντα οτι επιθυμεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χαρά μου χρόνια πολλά και πάντα χαμογελαστά!!!
    Τι όμορφα που τα λες και πόσο δίκιο πράγματι έχεις..μας έφαγαν οι τύποι..
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ....ΚΑΙ ΟΠΩς ΕΙΠΕ ΚΑΠΙΟς¨¨ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΖΩΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ,ΝΑ ΔΟΥΛΕΒΕΙΣ,ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ,ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.....ΥΓ¨¨¨ΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χρόνια Πολλά Χαρά μου με υγεία και χαρά. Σου εύχομαι να χαίρεσαι όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα να σε χαίρονται όλοι μαζί κι εμείς στη μπλογκογειτονιά που ευφραινόμαστε από τη γλύκα και τη νοσταλγική διάθεσή σου. Καλό βράδυ με τις καλύτερές μου ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κι εγω με τη σειρα μου να σου ευχηθω χρονια πολλα και ευτυχισμενα γλυκεια Χαρα! Ποσο μου αρεσει η σκεψη σου και ο τροπος που τα λες!
    Να εισαι παντα καλα :) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ax Xαρά μου, τα είπες τόσο παραστατικά...
    Χρόνια σου πολλά, χρόνια ευτυχισμένα και δημιουργικά.
    Το λικεράκι σου θα το πιω στην υγειά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χαρουλιτα μου χρόνια σου πόλλα να ειναι γέρη και να έχεις υγεία πάνω απο ολα ,προσωπικη και οικογενειακη ευτυχια!!!Καθε καλο ευχομαι σε εσενα και την οικογενεια σου!!!Και του χρονου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Τελευταία μεν ήρθα αλλά ουχί καταιδρωμένη!!Και σίγουρα όχι με λιγότερη αγάπη!Σου εύχομαι χρόνια πολλά,να είσαι πάντα γελαστή και ευτυχισμένη και να ομορφαίνεις τη ζωή όσων σ'αγαπούν!Με την ανάρτηση σου μου θύμισες τα χρόνια της αθωότητας τότε που οι γιορτές σηματοδοτούσαν το χρόνο που περνούσε(σε αντίθεση με το σήμερα που ο χρόνος περνάει βιαστικά παρασέρνοντας την καθημερινότητα)Κάθε σου επιθυμία, ευχή μου!!
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χαρά μου ,ούτε που πήρα χαμπάρι ότι ήταν γιορτή!Είδα τα γλυκά η λυγούρα κοντά στα ξημερώματα και έτρεξα να γλυκαθώ και έπεσα σε χαρές!!!!!!!!
    Χαρούλα μου εύχομαι πρώτα υγεία ,οικογενειακή ευτυχία και προκοπή και καλοτυχία στις κορούλες σου !Επίσης σου εύχομαι να παραμείνεις πεισματικά σ΄αυτό το ωραίο παρελθόν ,να αισθάνεσαι και να λειτουργείς με την απλότητα , που κρύβει όμως μεγαλείο!!!!!! Και αφού γεύτηκα το γλυκάκι και στανιάρισα με το μυρωδάτο λικεράκι θα σου πω και πάλι στην υγεία σου και ότι σ΄αγαπώ πολύ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χαρουλα μου χρονια πολλα πολυχρονη!!!!!
    Να σε χαιρονται οσοι σε αγαπουν!!!!
    Αν και αργοπορημενα , αλλα η γιορτη λενε κραταει 40 μερες.......!!!!!
    Φιλακια πολλα πολλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χρόνια σου Πολλάαααααααα πάντα με υγεία, ευτυχία και χαρά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χαρά μου Χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα!!!!
    δεν ηξερα οτι γιορτάζεις.
    Δεν τα πάω καλά με τις γιορτές γάρ.
    Ηλθα σήμερα να σε διαβάσω και σου στέλνω τις ευχές μου μια μέρα μετά.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Χρόνια Πολλά και Καλά!!!
    Με υγεία και περισσότερες ουσιαστικές και όμορφες στιγμές!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ax,ax τι μου κάνετε...
    Πώς να μην συγκινηθώ μ όλη αυτή την άδολη αγάπη που εισπράττω; Είναι πάρα πολύ για μένα και παρα πολύ τιμητική επίσης.
    Σας ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου,για τα τηλέφωνα που δεν περίμενα, για τα ευχετήρια μέιλ
    για τα τόσα και τόσο θερμά ευχετήρια σχόλια.
    Νάστε πάντα καλά και να ζούμε μαζί τις χαρές μας και γιατί όχι και τις λύπες μας,σαν μια μεγάλη οικογένεια για πολλά χρόνια.
    Σας φιλώ με ΑΓΑΠΗ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πάλι αργά ήρθα...

    Χρόνια σου πολλά Χαρουλίτα μου!!

    Τι όμορφο ταξίδι στης αναμνήσεις ήταν αυτό που μας έκανες... Πόσο γλυκό... πάντα με την υπέροχη γραφή σου, ένοιωθα ένα τσίμπημα στην καρδιά σε κάθε λέξη, κάθε φράση, ένα τσίμπημα νοσταλγίας, μιας ζωής που... δεν ζήσαμε για πολύ, αλλά... τουλάχιστον προλάβαμε να τη ζήσουμε! που μας σημάδεψε!και που μας κάνει και σήμερα ακόμη συντροφιά όταν έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από τη σκληρότητα του σήμερα, ταξιδεύοντας στη χώρα των αναμνήσεων μας.

    Να είσαι πάντα καλά ρομαντική και τρυφερή Χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Χαρά μου Χρονια Πολλά! Σου ευχομαι να είσαι πάντα τόσο δροσερή και κεφάτη και να μας κρατάς συντροφιάμε τις όμορφες αναρτήσεις σου!

    υγ. τα γλυκάκια τέλεια!!!!

    φιλάκια ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΠΕΡΑΣΑ..ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Χαρά μου, χρόνια σου πολλά, πάντα με υγειά και πολύ, πολύ αγάπη!Τα μανουσακια σου μυρίζουν μέχρι το σπίτι μου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Χαρουλα χρονια σου πολλα ευχομαι να εισαι παντα γερη και τοσο κι αλλο τοσο δημιουργικη.Πραγματικα με ταξιδεψες και μενα στο παρελθον και μπορει να μην προλαβα το παιδι με την παστα στο ποδηλατο αλλα ειναι σαν να το βλεπω, ισως επειδη θα ηθελα να ηταν και τωρα ετσι!Παντως στις απειρες αφηγησεις γιαγιας και μαμας μου σαν κανισκι στη γιορτη στελνανε και παστα στη σανιδα , αρκετα παλιοτερα βεβαια.Οσο για ολα τουτα που ειδα οτι εχεις φτιαξει, εχω τρελαθει ειναι ολα τελειααα αυτη η καρδουλα η υφασματινη τι φανταστικη. Ειναι σαν πατσγουορκ? Μπραβο σου και παλι χρονια σου πολλα Χριστινα του 'παλιου' ομορφου κοσμου χοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @ http://despoinasdecoupage.blogspot.com
    Δέσποινα, αφού σου έχω πεί οτι δεν παίζει ρόλο η πρωτιά, τι αγχώνεσαι; αρκεί που έρχεσαι.
    Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ΝΑΙ, αισθάνομαι τυχερή γιατί έζησα αυτές τις εποχές.Σ αυτές οφείλω την ιδιοσυγκρασία μου. Φιλάκια

    @drosostalitsa
    κοριτσάκι μου σ ευχαριστώ, νάσαι πάντα καλά και να δημιουργείς!

    @lourdi lourdaki
    ευχαριστώ για το καληνύχτισμα.Οταν δεν έρχεσαι μου λείπει...

    @marianna
    Καλώς μου ήρθες πατριωτάκι!
    Ευχαριστώ για τις ευχές, όσο για τα μανουσάκια είναι παγίδα...για να σας προσελκύω!!!


    @Χριστινακι του "παλιού" Ομορφου Κόσμου!!!
    χαίρομαι που οι διηγησεις των μεγάλων γίνονται
    μνήμη για τους νέους.Ισως νάταν και τάβλα η βάση της πάστας,αλλά αυτό θα μας διευκρινήσει ο Βερύκιος (αυτός ήταν ο ποδηλάτης!).Οσο για τις κατασκευές οφείλω πολλά στον Ομορφο Κόσμο
    σας γιατί τα καλούδια του και οι συζητήσεις μας μου τσίγκλισε τις κοιμισμένες μου δυνάμεις
    Σ ευχαριστώ πολύ για όλα. Θα σ επεριμένω πάντα όποτε βρίσκεις χ΄ρονο, η γνώμη σου μ ενδιαφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Χρόνια πολλά!!!! να εισαι παντα ευτυχισμένη υγιής και χαρούμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Συγγνώμη που δεν το ήξερα και ήρθα...κατόπιν εορτής :(
    Μέσα απ την καρδιά μου σου εύχομαι χρόνια πολλά, γεμάτα υγεία , χαρά και εκπλήρωση όλων των ονείρων σου !!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. αφου λοιπον τα καταφερα στα σχολια να μπω ευχες θα στειλω κ εγω ονειρων μαγικων μα πανω απ ολα αληθινων!!!
    θα παραποιησω λιγακι το ακολουθο τραγουδακι για να το φερω στο πνευμα της αυριανης
    Crazy Heart I love you,
    Crazy heart I need you so,
    more than you know...
    kisses & hugs-Georgia Konto..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Εγω στα ειπα μυνηματικώς, αλλά εδώ βλέπω κάνατε πάρτυ εκείνη τη μέρα! Και χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...