...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αν είχατε τα μάτια τα δικά μου...

Γύρισα!!!
Το καταλάβατε οτι είχα  λείψει;;; Τίποτε δεν περνά απαρατήρητο στην γειτονιά!
Λοιπόν καλές μου γειτόνισσες, εδώ πιστεύω να ολοκληρώθηκε ο Ιατρικός τουρισμός, αφού επισκέφθηκα και  την Πάτρα, ελπίζω να μην παραπονεθεί η Θεσσαλονίκη, αν κι εκεί ονειρεύομαι να πάω όχι όμως για λόγους υγείας.
Την Πάτρα παρότι την έχω συνδέσει με εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, ιατρικές περιπέτειες απο light έως πολύ σοβαρές, εν τούτοις την αγαπώ και χαίρομαι όποτε την επισκέπτομαι.
Ισως γιατί προσφέρει την μεγαλούπολη σε μικρογραφία, ίσως γιατί προσφέρει ο,τι η ιδιαίτερη Πατρίδα σου στερεί,ίσως γιατί τα τελευταία χρόνια συνηθίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά...
Ναι, έπαψα να κοιτάω τα βήματά μου, αυτά όπου είναι να με πάνε θα με πάνε.
Κοιτάζω ψηλά, όπως οι κότες...που ατενίζουν το Θεό, έτσι και γω τον ευχαριστώ για τις δεύτερες ευκαιρίες που εξακολουθεί να μου δίνει κι εγω ελπίζω να τις αξιοποιώ καλά.
Κοιτάζω ψηλά για να αντικρύζω ομορφιά, αυτήν την ομορφιά που την προσπερνάμε σαν να μην υπάρχει, σαν να την θεωρούμε δεδομένη...κι η Πάτρα ήταν μια όμορφη πόλη.
Μακραίωνη η ιστορία της,  που τα σημάδια του χρόνου μπορεί να την ξεθώριασαν, η ανθρώπινη αδιαφορία να την ωθούν στην κατάρρευση,  αλλά  αυτή αντιστέκεται σε πείσμα των καιρών.
Μέσα στην Πόλη με την υποδειγματική ρυμοτομία, συναντάς παντού κτίρια που άλλα έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους κι άλλα έχουν παραδοθεί σε νέες χρήσεις απο την αρχική.
Η Πάτρα ήταν απο τα σημαντικότερα λιμάνια που γινόταν οι εξαγωγές του Ελληνικού πλούτου και ειδiκά της σταφίδας.
Ακόμα οι παραθαλάσσιες επαύλεις των σταφιδεμπόρων,  μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής καλαισθησίας, μαρτυρούν πλούτο μιας εποχής, που σήμερα είναι σε μαρασμό.
Και βλέποντας αυτά τα κτίρια εγκαταλελειμένα να καταρρέουν, θυμώνεις γιατί αυτό το Κράτος παραμένει ανάλγητο κι αδιάφορο μπροστά στην ιστορία του.
Ολες οι Πρωτεύουσες της Ευρώπης διατηρούν αναλλοίωτο το Ιστορικό τους κέντρο με σεβασμό και το προστατεύουν ανάλογα με διάφορα μέτρα.
Χαίρεσαι να περπατάς σε πλακόστρωτους πεζόδρομους και να θαυμάζεις κτίρια περασμένων αιώνων.Αντίθετα εδώ κάνουμε τ' αδύνατα δυνατά να εξαλείψουμε τα τελευταία πειστήρια ενός πολιτισμού, που αντι να μας κανει υπερήφανους και να τον προβάλλουμε, τον θεωρούμε ανασταλτικό παράγοντα στην 'πρόοδο' μας και ό,τι δεν έχει καταστρέψει ο καιρός το καταστρέφουμε με τ ίδια μας τα χέρια. Δεν αδικώ εντελώς την ιδιωτική απραξία, οταν το Κράτος δεν ενισχύει  οικονομικά  τέτοιες επενδύσεις, γιατί σίγουρα κοστίζουν  πάάάραπολλά.
Σ ένα τέτοιο παλιό διατηρητέο κτίριο, είχα την τύχη να μείνω αυτή τη φορά.
Ξέρω, ακούω ήδη το ειρωνικό γελάκι "Αντουανέέέτααα"!
Ναι, έτσι αισθάνθηκα, μόνο που εγω δεν έχω μάθει να τρώω  παντεσπάνι... τυχαία ήταν η επιλογή αλλά μου "έκατσε", δείτε και θα καταλάβετε http://www.maisongrecque.gr/.
Ήταν ΤΕ-ΛΕΙ-Ο απ όλες τις απόψεις!!!
Έτσι ένα αναγκαίο κακό (το ταξίδι για τους λόγους που έγινε) έγινε μία απόλαυση όλων των
αισθήσεων, συναντήσεις με παλιούς φίλους, ψώνια και διαμονή σ ένα κτίριο με ιστορία και σήμερα πλέον με πολύ μέλλον!
Αλλά κι εσείς μου λείψατε, κι ανυπομονούσα να γυρίσω όταν όλα τέλειωσαν, αλλά ο καιρός είχε άλλες προθέσεις κι έτσι αποκλείστηκα στην απέναντι μεριά (όχι βέβαια οτι μου κακόπεσε...).
 Τώρα λοιπόν θα ανακτήσω το χαμένο έδαφος, θα προσπαθήσω να σας επισκεφθώ κατ ιδίαν και μην ξεχνάτε κάποιες απο τις τυχερές  της κλήρωσης δεν μου έχουν στείλει ακόμα τις διευθύνσεις που θα  στείλω τις καρδούλες  (τ άλλα ετοιμάζονται απλά ολοκληρώνω,γιατί η απουσία τα ανέστειλε).
Κι ένα κέρασμα για την αγωνία που κάποιες απο εσάς πέρασαν για χάρη μου και για ο,τι έκαναν για μένα...
Μια μανόλια (άσχετα αν είναι σε κρεμαστάρι) διπλής όψης από μένα για σας!!!...με την αγάπη μου, φυσικά.

Photobucket
decoupage με χαρτοπετσέτα σε mdf με sospeso


55 σχόλια :

  1. Ohhhhhhhhhhhhhh ... είναι υπέροχο.
    Λατρεύω το μανόλιες.
    Μια αγκαλιά από τα Κανάρια Νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που μας έδωσες και κάτι για την αγωνία που περάσαμε!!!
    Ελπίζω όλα να είναι καλά θα τα πούμε.
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα κατάλαβα εγώ...οτι γύρισες...χιχιχι..καλή εβδομάδα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ....ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ...ΑΣΧΕΤΟ¨ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ?......ΝΑ ΕΧΕΙς ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ....ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΟΡΦΕς ΓΛΥΚΙΕς ΣΤΙΓΜΕς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτελους γυρισε η Αντουανεττα μας στην μπλογκογειτονια ...διατι η απουσια σας εχει επιφερει αλλαγας εις στον Μπιθουλα!!!...Οπως θα ελεγε και η μανταμ σουσου!!!
    Μας φερατε χαρα......μας φερατε την Ανοιξη γλυκια μου Αντουανεττα με τον ερχομο σας!
    Καλως ηρθες ΖΑΡΓΑΝΑ ΜΟΥ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μανόλια σου καταπληκτική! Απο μικρό παιδάκι θαύμαζα αυτά τα κτήρια στην παραλία και πραγματικά δεν ήξερα την ιστορία τους. Τώρα το μονο που νιώθεις βλέποντας τα είναι θλίψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mια Χαρά/Αντουανέττα δε θα μπορούσε να μείνει κάπου αλλού......μόνο σε ποιο δωμάτιο έμεινες δε μας είπες....στο άσπρο, στο κόκκινο ή μήπως στο χλιδάτο χρυσαφί!!!
    Χαίρομαι πολύ που γύρισες κοντά μας και πάλι, και χαίρομαι ακόμη πιο πολύ που συνδύασες αυτές τις γεμάτες άγχος ιατρικές υποθέσεις σου με την απόλαυση και την ψυχική ευχαρίστηση!!
    Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι είσαι καλά και πιο γερή από ποτέ.....όλα τα άλλα δεν έχουν και μεγάλη σημασία!!!
    Η μανόλια είναι πολύ του γούστου μου, την παίρνω ευχαρίστως (μας τη χάρισες έτσι δεν είναι;) και πάω να τη στολίσω στο καινούργιο μου template!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς μας ήλθες κι απ'οτι κατάλαβα τα νεα είναι καλά, η δε μανώλια απλά υπέροχη!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρά μου,καλώς τη και πάλι!
    Η Αντουανέττα ποιο δωμάτιο προτίμησε;Το πορφυρό της ταιριάζει,μα το λευκό μ΄αρέσει περισσότερο.
    Χαίρομαι που όλα είναι καλά,πάντα να είσαι γερή και ν΄ατενίζεις ψηλά την ομορφιά τ΄ουρανού.
    Η μανόλια γλυκύτατη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΧΩ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ...ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ...ΒΛΕΠΕ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ...ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ!!!!!ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΧΛΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ...ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΞΗ.....ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΘΟΥΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΑ ΤΟΥ......ΖΑΡΓΑΝΑ ΜΟΥ!!!!
    ΟΛΕ...ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ...ΑΘΑΝΑΤΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ!!!!ΟΛΕ ΔΙΣ!
    ΚΑΛΑ Η ΜΑΝΟΛΙΑΑΑΑΑ...ΑΠΟ ΤΑ KAΛΥΤΕΡΑ SOSPESO ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ!!!!!!!ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή μου φίλη
    Να σου ευχηθώ και εδώ το καλώς όρισες. Νάσαι πάντα καλά
    Ο τρόπος που ζωγραφίζεις την Πάτρα μου ξύπνησε τα νεανικά μου χρόνια. Πράγματι τότε ήταν μια πανέμορφη πόλη.
    Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το βιβλίο της Αθηνάς Κακούρη Τα Πριμαρόλια.
    Στις σελίδες του θα ζήσεις μια Πάτρα αλησμόνητη.
    Νάσαι πάντα καλά αγαπητή μου Χαρά.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύχομαι όλα να είναι καλά και να μην χρειαστεί να ξαναπάς ταξιδάκι για λόγους υγείας σε μέρη που αγαπάς...Η μανόλια είναι εκπληκτική! Δεν έχω ακόμη δοκιμάσει αυτή την τεχνική...καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλως όρισες, και περαστικά σου!Για τη μανόλια, απλά δεν έχω λόγια...υπέροχη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ Χαρά μου!!!Τι τις θες τις αναφορές στην Πάτρα μέρες που είναι;(Καρναβάλι)όπως και να το κάνουμε αρχόντισσα κυρά είναι. Το δε ξενοδοχείο που αναφέρεις με πήγε χρόνια πίσω αφού είναι πολύ κοντά στη γειτονιά που έμενα ως φοιτήτρια. Εκεί κοντά στην Παντάνασσα. Μυρωδιές, χρώματα κι αρώματα η πανέμορφη Πάτρα. Κι όσο πλησιάζει η Άνοιξη είναι να μη μας παθιάζουν οι θύμησες
    ;Καλή εβδομάδα , πέρασα και ευχαριστήθηκα από το μπλογκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η μανόλια σου πανέμορφη και ... τρεισδιάστατη!!
    Να'σαι πάντα καλά! γερή και δυνατή!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε καλώς τοοοο! Ελπίζω να γύρισες με το ντοκτορά σου επιτέλους από την πατρίδα μου!!! Σμουάτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφού μπόρεσες και διέκρινες την τόση όμορφια της πόλης πάει να πει ότι ο σκοπός του ταξιδιού σου πήγε καλά! Χαίρομαι...!
    Το μεθυστικό αρωμα της μανόλιας γέμισε τα ρουθούνια μου και την ψυχή μου διαβάζοντας το κείμενό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλώς την Αντουανέττα μας,καλώς την Ζαργάνα μας, καλώς την ΧΑΡΑ της μπλοκογειτονιάς μας!!!!!!!!!!!!Καλώς το κορίτσι που το στενάχωρο το κάνει ευχάριστο!!!!Σου εύχομαι να μη ξαναχρειαστεί να πας ούτε για κρύωμα σε γιατρό μέχρι τα βαθειά σου γεράματα!!!..και κάτι ακόμα..Είσαι πολύ δυνατό κορίτσι!!!!!!!!
    Η μανόλια σου φανταστική!!Θα στολίσω το σπιτάκι μου για να εισπράττω την θετική σου ενέργεια καθημερινά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να πω και εγώ ότι η κρεμάστρα με την μανόλια είναι πολύ ωραία, αν και δεν κατάλαβα το διπλής όψης.Τι δηλαδή, έχει και η πίσω πλευρά της κρεμάστρας μανόλια ή εννοείς ότι η μανόλια είναι 3D;Και μήπως, λέω μήπως οι ιατρικές εξετάσεις ήταν το πρόσχημα να επισκεφτείς την Πάτρα, εν μέσω Καρναβαλιού, μασκαρεμένη..... Αντουανέττα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ευχομαι το επομενο ταξιδι να ειναι αναψυχης και μονο...καλη εβδομαδα που σιγουρα θα ειναι με αυτη την ομορφη μανολια.φιλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πεφτω απο τα σύννεφα γιατί δεν είχα βάλει με το νου μου άσχημο!!! Νόμιζω οτι πήγες για επισκέψεις!!! Ετεροχρονισμένη ανησυχία λοιπόν με πιάνει αλλά αφού εσύ λες οτι όλα είναι πιο καλά κι απο καλά τότε θα ηρεμήσω έτσι όπως αναστατώθηκα!!! Δεν έχω πάει Πάτρα(μόνο για να πάρω το καραβάκι για Ζάκυνθο πριν πολλάαααααααααα χρόνια) (καλά δεν έχω πάει σχεδόν πουθενά) αλλά περπάτησα ήδη στα στενά και στεναχωρέθηκα με την αδιαφορία του Κράτους που μαστίζει αυτόν τον τόπο.......δεν του πρέπει! Οσο για το δωμάτιο γλυκιά Αντουανέττα και λίγο ήταν για να φιλοξενήσει την αρχοντιά σου (Ζαργάνα??????????? χα χα χα)
    Ευχαριστώ για την Μανόλια και πέρασε ξανά απο το σπιτάκι μου για μια διόρθωση μπάνερ λεκτικής made by misirlou!!!

    Φιλιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μόλις ανακάλυψα το blog σου και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί! Ολα είναι υπέροχα!!!!!!!
    Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και παρουσιάζεις τις δημιουργίες σου!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Che bello farti visita!!!!!Mi rallegra il cuore!Le tue cose, sai, mi fanno sempre iniziare bene la giornata. Spesso ti penso, perchè ho messo i tuoi mestolini in cucina e ti ho sempre davanti agli occhi.Grazie ancora per i tuoi regali Natalizi.Un forte abbraccio deny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. divno draga!!!.....magnolija u ovoj tehnici izgleda predobro:))....
    savršeno si odradila sospeso slojeve sve izgleda fantastično:))....
    pusa:))....
    M...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. υπέροχα εκεί που εμεινες Χαρά μου !!!!!!!!
    εαν πάω προς Πάτρα μεριά σίγουρα θα μείνω εκεί, βλέπεις έχω και εγώ τα ιδια κουσούρια με εσένα - μια αντουανέτα είμαι και εγώ !!!! χιχιχιχι

    πιστεύω να τελείωσαν όλα καλά και να είσαι παλι μαζί μας και δημιουργική !!!
    πανεμορφη η μανωλια σου !!!

    καλημέρα και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μοσχοβόλησε ο τόπος πρώτα από την παρουσία σου και ύστερα από την μανόλια....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Olá!

    Este cabide ficou fantástico!... Maravilhoso! Gosto muito dos seus trabalhos porque são originais, perfeitos e de muito bom gosto. Parabéns!

    Beijinhos desde Portugal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ας είναι όλα καλά και περασμένα!
    Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευτυχώς που όλα είναι καλά, όλα τα άσχημα περασμένα ξεχασμένα!
    Καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η Πάτρα είναι πολύ όμορφη και με ιστορία και χαρακτήρα ιδιαίτερο.Δυστυχώς όλες μας οι επισκέψεις ήταν μονοήμερες και λειψές.Από φέτος που σπουδάζει εκεί η ανιψιά μου ελπίζω να μπορέσω να πάω για περισσότερο.Αν καταφέρω μάλιστα να πάω και οδηγώντας σ'αυτό τον άθλιο δρόμο, υπόσχομαι να το γιορτάσω.

    Η μανόλια υπέροχη !Τι της έχεις κάνει και δείχνει τρισδιάστατη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Un trabajo ¡maravilloso! Es divino, me encanta.
    Besitos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όλα τα ταξίδια που θα κάνεις από δω και μπρος, να είναι ταξίδια χαρούμενα, ταξίδια διακοπών και χαλάρωσης. Τέρμα οι γιατροί και οι εξετάσεις πια!
    Να είσαι γερή!

    Η μανόλια σου υπέροχη Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά!Πάντως μόλις λείψεις εσύ ερημώνει η γειτονιά!!!Ρούπι δε σ'αφήνουμε να κουνηθείς από δω και μπρος!!!!Μόνο κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα κι έλα Θεσ/νίκη!!!!Ευχαριστούμε για τις εικόνες της Πάτρας(ούτε εγώ πήγα ποτέ!) και του αντάξιου μιας Αντουανέτας-Χαράς δωματίου!Ζούλεψα(!) λίγο, δε σου κρύβω...Σε φιλώωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χαίρομαι, χαίρομαι.....και για το ότι γύρισες αλλά και για την αισιοδοξία που αποπνέει η ανάρτησή σου...παρά τα όσα με κριτικό μάτι παρατηρείς και καταγράφεις, διαισθάνομαι ότι είσαι χαρούμενη και ανακουφισμένη, ελπίζω ότι έχω δίκιο!! Αγαπημένη και για μένα η Πάτρα, ήταν η φοιτητούπολη του αδελφού μου και έχω περάσει πολύν καιρό κι εγώ εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευχομαι ολα τα ταξιδια που θα κανεις απο δω και περα να ειναι ταξιδια αναψυχης!!! Η μανολια σου ειναι υπεροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΙΔΑ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΝΑ ΜΥΡΙΣΩ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΥΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ.
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΟΥ Ν ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΡΕΣ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Νομίζω ότι η μανόλιά σου, ταιριάζει πολύ στην αισθητική του δωματίου σου, της Αντουανέτας, της άνοιξης και των συναφών...
    Σε θαυμάζω, ξέρεις γιατί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στο εχω ξαναευχηθει, οι εκδρομες σου να ειναι μονο για αναψυχη και οχι για γιατρους.Η μανολια σου υπεροχη σαν και σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Νομίζω οτι λείψαμε ταυτόχρονα! Κι ενώ σχεδίαζα να περάσω από Πάτρα κάτω από ορισμένες συνθήκες επέστρεψα μ αεροπλάνο και δεν μου βγήκε το σχέδιο.. Θα σου στείλω μέιλ..
    Εύχομαι και πιστεύω οτι όλα πήγαν καλά!
    Κι από εδώ και πέρα σχεδίασε κάτι μόνο γι αναψυχή..
    Φιλιά Πολλά από την καρδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαρά μου πόσο χαίρομαι που γύρισες! Εύχομαι υγεία, υγεία,υγεία με τη σέσουλα... Πόσο συμφωνώ μαζί σου για τις ομορφιές του παλιού καιρού! Λες κι έχουμε βαλθεί να ποδοπατήσουμε όλη μας την ιστορία σ' αυτή τη χώρα. Τέλος πάντων! Ας μη μελαγχολήσουμε άλλο! Η μανόλια σου είναι σαν ζωντανή! Μιλάει!!! Καλό βράδυ και όλα κατ' ευχήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν μπορώ, θα το πω.
    Νιώθω τυχερή που συνάντησα μια γυναίκα υπέροχη, όπως είσαι εσύ...
    Πολλές αγκαλιές και φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλώς ήρθες!!!! Όλα τα προβλήματα να φευγουν μακριά.... και να μένει μόνο η μανόλια.... :)))

    Φιλιά πολλά και περαστικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλώς όρισες και εύχομαι να είσαι πάντα ΚΑΛΑ !!!
    Και η μανόλια είναι δείγμα της άνοιξης που έρχεται, ελπιδοφόρο !
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ Ξανθή
    πάντα θα σας δίνω,γιατί πάντα θα σας
    χρωστάω...

    @ el.mar
    αυτό που έπρεπε να καταλάβεις το κατάλαβες,
    για άλλα μην σκοτίζεσαι...

    @ foufoula89
    ευχαριστώ για τις γλυκές ευχές, όσο για το
    "άσχετο"...η εμμηνόπαυση έχει μακρά πορεία!!!

    @ misirlou misirlou
    να δω σε ποιό παρατσούκλι θα προσγειωθώ...
    αντε και ζαργάνα!

    @ Μarianna
    κι εμείς δεν πάμε πίσω,αλλά έχουμε το άλλοθι
    του σεισμού...Για τα τωρινά τι άλλοθι έχουμε
    άραγε;

    @anthivolon
    προς άρση πάσης αμφιβολίας,παρέθεσα και φωτό. Μάλιστα άλλαξα και 2 δωμάτια!να έχω άποψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ icon-art
    Μαράκι σ ευχαριστώ.

    @ eleni
    έπαιξα μεταξύ του γαλάζιου και του πράσινου!!!
    Ευχαριστώ για τις ευχές

    @ Maria
    αααχ, μόνο σε σένα βρίσκω συμπαράσταση(προς το παρόν)...

    @Dennis Kontarinis
    Ντένη μου αγαπημένε το βιβλίο το γνωρίζω αλλά ομολογώ δεν το έχω διαβάσει(θα το πάρω επ ευκαιρία,που μου συστήνεις κι εσύ)αλλά σκέπτομαι οτι θα λυπηθώ περισσότερο.

    @Vana
    δοκίμασε την είναι πανεύκολη. Αν συναντήσεις δυσκολία εδώ είμαι εγω...

    @Magdalene B.
    ευχαριστώ για τις ευχές, υπόχρεη!

    @Μαριάνθη μου
    χαίρομαι για τις αναμνήσεις που σου σκάλισα. Το Ξενοδοχείο, όποτε σου δοθεί η ευκαιρία να το επισκεφθείς αξίζει τον κόπο, όσο για το οτι είχε Καρναβάλι η Πάτρα, δεν το είδα πουθενά. Υποτονικά κι εκεί.

    @Marie
    ευχαριστώ απο καρδιάς για τις ευχές

    @ kiki
    Δόκτορ, δόκτορ!!!και με τήβενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ Marinaκι
    το κακό έιναι οτι προσπερνάμε τα πάντα βιαστικά και δνε μας μαγνητίζει η ομορφιά τους, που ΟΛΑ έχουν. Χαίρομαι που σ΄άρεσε η αφήγηση.

    @χρυσάνθη μου
    ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Οχι δεν είμαι δυνατό κορίτσι (ούτε καν κορίτσι) απλά βρίσκω την δύναμη γιατί δεν θέλω να "φύγω". Εγω δεν θα ετοιμάσω γάμους;;;;που ζηλεύω απο σένα;
    Εύχομαι να μην χρειασθεί ΠΟΤΕ ν ανακαλύψεις τις δυνάμεις που κρύβεις. Σε φιλώ πάντα με αγάπη

    @para-kelsoscooks
    Το διπλής όχης, μάθημα κατ οίκον, όσο για το μασκαρεμένη ΑΝτουανέτα, στην επόμενη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ Ρεβεκκα
    Μακάρι Ρεβέκκα μου ποιός δεν το θέλει, αλλά έλα που μόνο για κακά ξεκουνιόμαστε...

    @Maria Z
    Καράβι για Ζάκυνθο δεν φέυγει απο Πάτρα, τώρα εσύ που πήγες; απορίας άξιον!
    Ευχαριστώ για όόόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πραγματικά υπέροχο το άρωμα !!!
    Εύχομαι και εγώ καλή επιστροφή και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗ!!
    ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΧΙΧΙ!!
    ΣΕ ΓΛΥΚΟΦΥΛΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!
    Α! Η ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΝΟΛΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ!!
    ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΙΝΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. υπάρχουν κι άλλες καθυστερημένες μιά που την είχαν κοπανήσει από τας Αθήνας.
    Χαρουλίτα μου,πολύ μα πολύ πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά...
    για τη μανώλια σου δεν έχω λόγια,έτσι μου ρχεται να τη βάλω στο νερό να μη μαραθεί...τόσο ζωντανή είναι...
    φιλιά και καλώς ήρθες...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ Εύη
    Καλώς μου ήρθες! Ελπίζω να μείνεις.
    Χαίρομαι οταν οι επισκέπτες μου ευχαριστιούνται απο το σπίτι μου, δεν θέλω κάτι περισσότερο.

    @ Maria B.
    Δεν δικαιούμαστε πού και πού να αισθανόμαστε λίγο Αντουανέτες;; Ρημάδα ζωή, μόνο
    προβλήματα; Οταν επισκεφτείς Πάτρα, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ευχαριστώ για όλα, ξέρω οτι
    με νοιάζεσαι.

    @ Ολυμπία
    Νάξερες πόσες φορές διάβασα το σχόλιό σου και κάθε φορά με ιδιαίτερη συγκίνηση! Ευχαριστώ

    @ ΕΛΕΝΑ
    ευτυχώς μετά απο 2 μήνες αγωνίας...
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    @ Νίκη
    Ξέρω η κοντινή αποσταση δεν σας αφήνει να διανυκτερεύσετε στην Πάτρα. Οταν πας μόνη
    διασκέδασέ το!
    Η μανόλια είναι χαρτοπετσέτα και σοσπέσο. Η μία κολλημένη στο mdf και απο πάνω η άλλη με
    το σοσπέσο στα αποτυπώματα της πρώτης. ΑΝ αποφασίσεις στείλε μου μέιλ, θα σ οδηγήσω
    βήμα-βήμα. Φιλάκια

    @http://despoinasdecoupage.blogspot.com
    Δεσποινάκι τελικά όπως διαπιστώνεις ...τα φαινόμενα απατούν.Ο,τι φάινεται χαρούμενο δεν
    είναι πάντα...Αλλά τέλος καλό όλα καλά!

    @Διασκέσις
    Αννούλα πόσα συναισθήματα που γέννησες σε τόσο λίγες γραμμές!
    Με συγκίνησες πολύ.
    Μακάρι να κάνω το ταξίδι των ονείρων μου...και τότε...σούρχομαι! Ή αν κατέβεις προς Πάτρα
    θα σε φιλοξενήσω στην σουίτα που μου πρότειναν να με φιλοξενήσουν ώς ευχαριστήριο για την
    έμμεση διαφήμιση...ΚΑΛΟΟΟ;;;

    @Ανεράιδα
    Το ΔΙΚΟ ΣΑΣ μαγικό ραβδάκι οδήγησε στην ψυχολογία αυτή που διαβάζεις ακι φυσικά τα
    παιδιά μου! Ευχαριστώ.

    @kiki μου
    απο το στόμα σου και στου Θεού τ αυτί...

    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
    ευχαριστώ ειλικρινά για τα τόσο θετικά σου λόγια. Χαίρομαι πραγματικά κάθε φορά που έρχεσαι μεταφέρεις θετική ενέργεια. Νάσαι καλά.

    @NANTIA
    εσύ ως καθηγήτρια μπορείς να με διαφωτίσεις: τι λουλούδι είχε η Αντουανέτα. Ποιό ήταν το pust της εποχής; Μου χρειάζεται άμεσα θα δεις στην επόμενη ανάρτηση, γιατί ήταν να μην γυρίσω, τώρα...θα μ ανεχθείτε!!! Με θαυμάζεις; και ξέρω γιατί; Πού με λες “τρελλάρα” και μ αρέσει!
    Φιλί τρελλιάρικο!

    @Δημιουργία Κατερίνα θα βαρεθείς να μου εύχεσαι...είμαι επιρρεπής... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ Ρεγγίνα
    θα προσπαθήσω να εφαρμόσω ο,τι μου διδάσκεις. Φιλί απο την καρδιά (μ άρεσε. Βγαίνει παθιασμένο!)

    @Christina V. 
    Χριστινάκι πόσο χάιρομαι οταν με τα λεγόμενά μου συμφωνούν και νέα κορίτσια. Δυστυχώς δεν σεβόμαστε το παρελθόν μας, μας βαραίνει...γιατί; Ποιός ξέρει;
    Σ ευχαριστώ κοριτσάκι μου

    @ to alataki
    Ιωάννα αν εσύ λες κάτι τέτοιο, τι πρέπει να πω εγω; Είμαι τυχερή για την αποδοχή και την αγάπη σας.Μία θερμή αγκαλιά και πολύ αγάπη κι απο μένα

    @LiViLaVi
    Μακάρι και δική μου ευχή είναι αυτό. Ευχαριστώ.

    @magda
    “Ακόμα τούτην Ανοιξη ραγιάδες ραγιάδες...” που έλεγε κι ο Ρήγας και για μένα η Ανοιξη είναι αναγέννηση μέσα-έξω. Ευχαριστώ Μαγδουλίνι μου


    @ART-TRAVELLER
    Η δική σου είσοδος είναι κάθε φορά αρωματική και ιδιαίτερα τιμητική. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    @lourdi lourdaki
    Αχ, αυτές οι Πατρίδες πως νοσταλγούνται!!!
    Κι εγω όταν τέλειωσα στην Πάτρα, δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω πίσω. Αφού σκεφτόμουν μόνη μου “τελικά έχω γίνει πολυ σπουργίτης!” (έτσι μας λένε του ζακυθινούς) Καλό βράδυ καλή μου

    @SpIrToKoYto
    οσο και τελευταία νάρχεσαι κάνεις τόόόση αίσθηση,που δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις απαρατήρητη!!! Σ ευχαριστώ Βιβίκα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ Reyes "El telar de mi abuela".

    @ deny

    @ Mare

    @Virgínia Passos

    @ Marta


    My dear friends am so happy that you are here!!!
    Thank you very much!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @ mia maria
    σε προσπέρασα αλλά δεν σε ξέχασα.
    Ευχαριστώ για την ευχή σου μακάρι να εισακουσθεί απο εκεί που πρέπει...
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. - Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα Χαρά μου , θέλω να σου πω ότι στο όμορφο νησί σου , στην Ζάκυνθο , πέρασα κάποτε τις πιο όμορφες αποκριές της ζωής μου που ακόμη θυμάμαι με μεγάλη νοσταλγία , ο τρόπος που γιορτάζεται το καρναβάλι γενικά στα Επτάνησα είναι μοναδικός και έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα που δεν το βρίσκεις σε άλλα μέρη , εύχομαι καλά να περάσετε και φέτος και να ξεφύγετε λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...