...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δια της Χορηγίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Φέτος κατανοώντας απόλυτα την οικονομική ένδεια που βιώνουμε όλοι μας, και την απομάκρυνση της ιδέας των διακοπών, ανέλαβαν αυτοβούλως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να μας παράσχουν ένα πακέτο διακοπών σε δύο στάδια.
Και επειδή ποιός στραβός δε θέλει το φως του , τ' αποδεχτήκαμε μη λαμβάνοντας υπόψη τα εμπόδια και τους γρίφους του... “κρυμμένου θησαυρού”!
Το πρώτο είχε πολύ αγωνία, πολύ άγχος, πολύ λαχτάρα!!! Κι οταν λέμε λαχταρίσαμε, λαχταρίσαμε κυριολεκτικά.
Κάναμε ένα ταξίδι ανέλπιστο και μέχρι να φτάσουμε δεν έβλεπα δρόμο, άλλωστε ο συγκεκριμένος δεν είχε και τίποτα το εξαιρετικό να μ εντυπωσιάσει, εκτός απο λακκούβες σαν να τον είχαν βομβαρδίσει!
Αυτό μου έδωσε την πεποίθηση οτι ο,τι Κυβέρνηση και να βγάλουμε προσεχώς, ΟΥΔΕΝ περιμένω, αφού τόσα πακέτα (Ντελόρ κ.λ.π.) πέρασαν απο την Ελλάδα κι ακούμπησαν μόνο στις τσέπες των επιτήδειων... Ούτε Εθνικούς δρόμους δε καταφέραμε ν αποκτήσουμε!
Παραμείναμε στους καρόδρομους του ΄40 που κουβαλούσαν τα πολεμοφόδια με τα μουλάρια. Φαίνεται οι θωρακισμένες Mercedes τους δεν καταλαβαίνουν ούτε απο “σαμαράκια”, ούτε απο κρατήρες ηφαιστείων απο έλλειψη ασφάλτου!
Τλπ. Συνεχίζω... με σταθερό το γκάζι πατημένο, ανυπομονούσα να φτάσω στο ποθούμενο, να το δω, να τ' αγκαλιάσω, να ησυχάσω. Μια βρομάδα απουσίας και ξαφνικά χτύπησαν καμπανάκι συναγερμού!
Πράγματι φθάσαμε την Αρτα, κατάκοποι και ανήσυχοι.
Αλλα το Τοπίο που μας περίμενε εντός κι εκτός μας γαλήνεψε.
Την Αρτα δε μπορώ να σας την περιγράψω, διότι αυτές τις δυο μέρες η διαδρομή ήταν συγκεκριμένη και η μόνη παρασπονδία ένα καλό Ξενοδοχείο (κι αυτό κατα τύχη, χάρη στ αυτοκίνητο που μας άφησε καταμεσής ώρα 11+ τη νύχτα) και ένας περίπατος στον Κεντρικό της δρόμο,ούτε 500 μέτρα.
Η Αρτα απο ψηλά (απ το Νοσοκομείο) στην άκρη αριστερά το θρυλικό Γιοφύρι και απόψεις εντός-εκτός Ξενοδοχείου "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ"

Μου έδειξε όμως ένα όμορφο πρόσωπο και ένα ανθρώπινο πρόσωπο, καθαρό και ως Πόλη και ως άνθρωποι με ενδιαφέρον και πολιτισμό.
Κι αφού περάσαμε επιτυχώς το δύσκολο αυτό διήμερο, πάλι ο Ελληνικός Στρατός είπε να μας επιβραβεύσει μ άλλο ένα!!!

Αυτό ξεκινησε ήρεμα,γαλήνια, χαρούμενα, αισιόδοξα!


ο Πλούς απο Ζάκυνθο, προς...

Αφήσαμε πίσω το Νησί μας και ακολουθήσαμε την ιδια διαδρομή, αλλά για Γιάννενα αυτή τη φορά.
Να πω οτι και με δυο παπούτσια πάνινα την ξανάκανα ευχαρίστως!
Η Φύση μας αντάμειψε απλόχερα!
Μια διαδρομή, απο Αρτα και μετά, ασύλληπτη!
Βουνά πανύψηλα, αδιαπέραστα ...άμοιροι Ιταλοί, απερίσκεπτοι! Πως φαντασθήκατε οτι θα προσπερνούσατε αυτούς τους ορεινούς όγκους αλώβητοι;



Οργιώδες πράσινο παντού,νερά γάργαρα στο πλάι του δρόμου, οι πικροδάφνες σ' όσα χρώματα υπάρχουν θεριεμένες κι αυτές απο την πλούσια δροσιά, ανθοφόρες, τόνιζαν την κυριαρχία του πράσινου και έδιναν μοναδικής ομορφιάς ζωγραφικούς πίνακες.
Αγριολούλουδα, απ' αυτά που πουθενά αλλού δεν έχετε συναντήσει, παρά μόνο στα βιβλία της Φυτολογίας.
ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ!
Για άλλη μια φορά διαπίστωσα ,οτι ο ζωγράφος που δε πρόκειται ν' αντιγραφεί ποτέ, είναι η Φύση! Πλατάνια με κορμούς που δε μπορούσαν να τους αγκαλιάσουν ούτε ενωμένα ανθρώπινα χέρια, εύρωστοι, και ευθυνετείς , πλάι απο τα ποτάμια που κατέβαζαν τα νερά των βουνών κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.
Ειδυλλιακά τοπία, απ αυτά που δε θέλεις να πάψεις ν' απεικονίζεις.
Επιθυμούσα νάχα μια κάμερα όπως στις ταινίες,στερεωμένη πάνω στ ' αυτοκίνητο και να μην πάψει να φωτογραφίζει.Μόνο ετσι θα μπορούσα να αποδώσω αληθινά αυτό το μεγαλείο που αντίκρυσα και να σας το μεταφέρω με ακρίβεια.
Στο δρομο σταματήσαμε στα Χάνια Τερόβου.
Εντολή” της Σωσούς κι όχι αριστερά (άσε τον Αλέκση, προς το παρόν, εσύ δεξιά θα σταματήσεις...δεν το είπε έτσι, γιατί δεν θέλει να μ' επηρεάζει πολιτικά!χαχαχαχα)
Σταματήσαμε λοιπόν, για να αναπληρώσουμε την καμένη ζάχαρη (πού πας ρε Καραμήτρο χωρίς ζάχαρη; έτσι! ) 


και σ ένα δροσερό & λουλουδασμένο τοπίο φάγαμε μία Γαλατόπιτα!
Συνεχίσαμε και μπήκαμε Γιάννενα, ύστερα απο μία ελάχιστη, αλλά επιβλητική διαδρομή.
Και φτάσαμε στο σημείο συνάντησης με την αγαπημένη μου κουμπάρα.
Είχαμε να ειδωθούμε κάποια χρόνια, αλλά είναι απο τις σχέσεις εκείνες που δεν περνά ποτέ χρόνος ανάμεσά τους.
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ, γιατί ακόμα και με το βλέμμα μιλάμε και συνεννοούμαστε, γιατί γελάμε απίστευτα μαζί,γιατί καταλαβαινόμαστε, γιατί ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!


Πάντα φίλες!

Η στιγμή της συνάντησης λοιπόν, εκτός απο τη θέρμη της αγκαλιάς, μου αποκάλυψε και ένα άρωμα...γνωστό άρωμα...κοίταξα γύρω μου και διαπίστωσα οτι το άρωμα της Κέρκυρας ήταν διάχυτο παντού...Φλαμουριές (τίλιο) γεμάτος ο Τόπος!!! Μοσχοβολούσε απίστευτα !!!


εκεί που το πράσινο με το ουρανί γίνεται ένα!

Απόρησε η κουμπάρα μου με τον θαυμασμό μου,αλλά της εξήγησα οτι εμείς στερούμαστε, γενικά πράσινου μεσ΄ την Πόλη. Πόσο μάλλον αυτό που τα αιωνόβια δένδρα συνυπάρχουν με τις νέου τύπου πολυκατοικίες και τα κλασσικά Ηπειρώτικα αρχοντικά!
Το απόγευμα δεν βοήθησε να βγάλω τις καλλίτερες φωτό για να σας δείξω. Η επιθυμία να τα πούμε και η κούραση απο το ταξίδι, μας πήραν ώρα και εν τω μεταξύ σουρούπωσε,


Ηλιοβασίλεμα στη Λίμνη των Ιωαννίνων


οταν κατεβήκαμε για μία βόλτα και δη στην Παραλίμνια περιοχή.
Λοιπόν, αν έχετε περάσει όλα αυτά τα θεόρατα βουνά, σας είναι αδιανόητο οτι κάπου στην καρδιά τους κλείνουν μια τόσο όμορφη πόλη με μία Λίμνη στη μέση κι όχι μόνη ...με Νησί!
Είναι πραγματικά ασύλληπτο, όπως και η ομορφιά τους!
Χαίρεσαι να περπατάς στα Γιάννενα! συνδυάζουν το στεριανό και το υγρό στοιχείο, που δε θέλω ποτέ να μου λείπει. Αναπνές άρωμα και απολαμβάνεις δροσιά, κάτω απο τα βαθύσκιοτα δένδρα,

Ηλιοβασίλεμα με θέα το Τζαμί



 δίπλα σε νεανικά στέκια, ανθρώπους που κάνουν ποδήλατο, τζοκινγκ,


...τώρα τρέχουμε!


 ακούνε μουσική, παιδιά που παίζουν, ηλικιωμένους που απολαμβάνουν την παρέα τους . ΚΟΣΜΟΣ! Πολύς, σαν το συνωστισμό της Ρεπούση, όμως αυτός ήταν πράγματι συνωστισμός και ειρηνικός, χαρούμενος,ζωντανός!!!
Μια βόλτα σε μια παραδοσιακή γειτονιά της Πόλης, έχω την εντύπωση οτι πρέπει νάταν η Εβραϊκή της συνοικία,




 αλλά δεν το έχω βεβαιώσει ιστορικά, μου δωσε άλλες εικόνες, που εν καιρώ θα δείτε.


γαλήνη  στο "Σείριος- kitchen"
Το βράδυ ολοκληρώθηκε σ' ένα γαλήνιο και δροσερό κήπο για φαγητό.
Η άλλη μέρα, εκτός απο το ταξίδι του γυρισμού, περιέκλειε συγκίνηση που δεν είχα υποψιασθεί, ήταν ο λόγος για το “ωραίο ταξίδι”!
Καμάρωσα, απίστευτα συγκινημένη (δε το περίμενα, ομολογώ), το παλληκάρι μου να παρευλαύνει μπροστά μου ως άντρας πια, υπεύθυνος και ετοιμος να υπερασπισθεί τα ιερά και τα όσια μιας ταλαιπωρημένης και καταρρακωμένης Πατρίδας.
Συγκινήθηκα, γιατί συνειδητοποίησα, οτι το μικρό ασχημούλικο μωρό που είχα φέρει στον κόσμο πριν 20 κάτι χρόνια, μεταλλάχθηκε...έγινε άντρας πια, σα να πέρασε μια νύχτα μόνο απο τότε. Υπεύθυνος, πειθαρχημένος, με στόχους και αποφασιστικότητα.



Χαίρομαι που έζησα αυτή την εμπειρία και εύχομαι, να μην χρειασθεί να υπερασπιθούν τον όρκο που  έδωσαν, κανένα παιδί, καμιάς μάνας!
Τώρα, η Κύπρος μας περιμένει (όχι εμένα...τουλάχιστον, προς το παρόν...)
Έτσι, δύο ταξίδια χωρίς πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν, γιατί ο  Στρατός το θέλησε, τον ευχαριστώ λοιπόν γι αυτές τις mini , αλλά τόσο όμορφες και φορτισμένες διακοπές!
Όσο για σας, συγχωρήστε μου την ανάρτηση-Γίγας, αλλά δε μπορούσα να κόψω κάτι. 
Εύχομαι να ζήσετε με τη σειρά σας και το ταξίδι και την εμπειρία του βλασταριού σας...θα με θυμηθείτε...!

110 σχόλια :

  1. Τα μικρά ταξιδάκια καμιά φορά είναι πολύ πιο όμορφα από τα οργανωμένα μακράς διαρκείας...Το πρώτο ασχολίαστο γιατί είχε αγωνία και άγχος...το δεύτερο όμως τέλειο! Τα Γιάννενα είναι πανέμορφη πόλη και χάρη στη λίμνη γίνεται μαγική! Όταν υπάρχει και καλή παρέα γίνεται όνειρο! Να το χαίρεσαι το παλικάρι σου, αλίμονο και να μη συγκινηθείς που είδες το παιδάκι σου ένστολο να παρελαύνει! Όσο κι αν τα έχουμε ισοπεδώσει όλα, είναι κάποια συναισθήματα που μένουν καλά καρφωμένα μέσα μας...ε,δεν θα χάσουμε και την ψυχή μας, να πάρει η ευχή,...φτάνουν όλα τ'άλλα...Άντε ετοίμαζε μολύβια και πινέλα γιατί βλέπω έφερες ''πράμα''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουράστηκα απ τα πήγαινέλα...ΕΝΑ μένει ακόμα και μετάάά
      ...θα κάθομαιιιι!!!...κι ελπίζω να ζωγραφίζω.Ισως όχι τις εικόνες του μυαλού μου π αποκόμισα στα ταξίδια τούτα,αυτά είπαμε δεν χωράν αντιγραφές κι εγω είμαι κατά των κακών αντιγραφών,αλλά ίσως άλλα, όμορφα πάντα.
      Τώρα που θάχω και καινούργια μολυβάκια!!!!χαχαχα θα γεμίσω τις κασετίνες μου σαν πρωτάκι!
      Οσο για τη συγκίνηση...θα τη ζήσεις και περισσότερο σύντομα απ όσο φαντάζεσαι, γι αυτό απόλαυσε τη ζωή μαζί του με πάνα ή χωρίς,όσο μπορείς περισσότερο.
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη

      Διαγραφή
  2. Μπορεί η αφορμή γι΄αυτό το ταξίδι να μην ήταν η καλύτερη, όμως απ΄ότι κατάλαβα προσπάθησες να το απολαύσεις και λίγο.
    Πιο πολύ απ΄όλα όμως φαντάζομαι ότι σε ευχαρίστησε το ότι το παιδί ήταν καλά και όλα αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που γέμισες βλέποντας και καμαρώνοντάς τον. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, μπορεί να μην έχω αγόρι αλλά ένιωσα αυτή τη χαρά και την περιφάνεια καμαρώνοντας το δικό μας παιδί, τον γυιο της αδελφής μου. Μοναδικά συναισθήματα Χαρά μου!!! Εύχομαι να ΄ναι πάντα γερός και δυνατός. Η Κύπρος είμαι σίγουρη ότι μόνο καλές στιγμές θα του χαρίσει!!! Και τι είναι ......μικρή απόσταση, όποτε θέλουμε πηγαίνουμε.......σπίτι έχουμε!!!!
    Τα φιλιά μου στο παιδί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπεττουλίνι μου
      τα ταξίδια είναι ΔΥΟ με κενό μιας εβδομάδας ανάμεσα,αλλά όπως ξέρεις όσο μπορώ φροντίζω να μην αφήνω τ άσχημα να μαυρίζουν τις μέρες μου περισσότερο απ οσο μπορούν.
      Τέλος καλό όλα καλά και θα ξενοιάσω οταν τα επαληθεύσω κι εδώ.
      Οσο για τη συγκίνηση που αναδύθηκε χωρίς να το θέλω,όσο κι αν με είχαν προετοιμάσει γι αυτό, τώρα περιμένω τον επόμενο στρατεύσιμο της οικογένειας, τ άλλο μου παιδί, το γιο του αδελφού μου και βαφτησιμιό μου!Τόσο πολύ!!!χαχαχαχα
      Οσο για την ιδέα της Κύπρου,και γι αυτό αισθάνομαι περήφανη για την απόφαση που πήρε ανεπηρέαστος κι είμαι σίγουρη οτι η Κυπρος δεν θα τον διαψεύσει.
      Φιλιά πολλά και το ...σπίτι έχουμε...ΠΥΡΓΟ έχουμε αλλά δε το λέμε,με μια μεγαλύτερη ΚΑΡΔΙΑ!!!
      Υ.Γ. Περαστικά & φιλιά στον τραυματία μαρμελαδοποιό!

      Διαγραφή
    2. O τραυματίας μαρμελαδοποιός κάνει κάθε μέρα μόνος του αλλαγή και όπως και την προηγούμενη φορά, απ΄ότι φαίνεται, σκοπεύει να κόψει και τα ράμματα μόνος του!!! Τι να τον κάνω......αλλάζει ο άνθρωπος;

      Διαγραφή
    3. Αχ σαν αδελφή Νοσοκόμα του Αλβανικού Μετώπου νοιώθω, έστω κι απο μακρυά!χαχαχαχα
      Βόηθα καλέ τον άνθρωπο να γειάνει,να φτιάξει καμιά παστα φλώρα θάχετε και... ξενιτεμένους οσονούπω,κι έχουν κι εξάρτηση στη ζάχαρη!...και μ αρέσειιιιι!!! και μου είπαν πως την πετυχαίνει απίστευτα κιόλας!
      Φιλιάαααααααααααααααα

      Διαγραφή
  3. Χαρά μου καλημέρα, πολύ όμορφα μας ταξίδεψες στα ωραία Γιάννενα. Θέλω να σου ευχηθώ και γώ να χαίρεσαι το παλληκάρι σου. Δεν υπάρχει πιο τρυφερή εικόνα απο την μάνα που δακρύζει απο συγκίνηση καμαρώνοντας το παιδί της.
    Πάντα να τον καμαρώνεις όπως επιθυμείς.
    Η Κύπρος μας είναι κοντά, πιο κοντά απο τα Γιάννενα, θέλουμε και απο εκεί ανταπόκριση.
    αν δεν πας εσύ, θα σας πάω εγώ.
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου
      Σ ευχαριστώ κι εσύ τον δικό σου!
      Καμάρωνα και χειροκροτούσα όλα τα παιδιά,θαυμάζοντας τα νειάτα τους, το παράστημα τους,το πείσμα τους,τις ζητωκραυγές τους.Είναι τα παιδιά όλων μας!και θέλουμε το καλλίτερο γι αυτά.
      Οσο για την Κύπρο έχω πάει κι έχω κι εκεί συγκινηθεί ξεναγούμενη στη Πράσινη (???) Γραμμή.Ούτε κι αυτό τον ξεριζωμό αντέχω να τον φαντασθώ.
      Μακάρι να πάω κι όχι για άσχημο λόγο και με χαρά θα σας μεταφέρω τα καλλίτερα.Μέχρι τότε καλοδεχούμενη η προσφορά σου!
      Φιλάκια πολλά και περιμένω τη δική σου ματιά...

      Διαγραφή
  4. Χαρά,τα ελληνικά στρατά μας δίνουν αυτές τις ευκαιρίες-τρεις μήνες κάθε Σ/Κ Άρτα ήμουν(ήταν ο άντρας μου εκεί στο υγειονομικό).
    Είναι μια πολύ όμορφη πόλη,όπως και τα Γιάννενα και θα προσθέσω την Πρέβεζα,με την οποία απέκτησα δεσμούς.
    Να τον χαίρεσαι!
    Φιλιά!

    Πάντως ο δρόμος Πρέβεζα-Γιάννενα μέσω Ηγουμενίτσας είναι πολύ καλός και πολύ γρήγορα βρίσκεις την Εγνατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου
      κάποτε έκανα κι εγω "φαντάρος" στην Αρτα,όμως απο τότε πέρασαν έτη πολλά και απο πόλη δεν έμαθα και πολλά πράγματα. Επίσης στην ίδια θητεία πρωτογνώρισα την Πρέβεζα, απο τότε άλλαξαν πολλά, οι δρόμοι όμως φευ έμειναν ίδιοι!
      Σκέφτηκα αυτό το διήμερο ν αλλάξω δρομο και να πάω Γιάννενα μέσω Πρέβεζας (Αμφιλοχία-Υποθαλάσσια-Γιάννενα) αλλά μ άλλαξε γνώμη η κουμπάρα μου.
      Μετά την ορκωμοσία ο βλαστός μου ήθελε να φτάσουμε πετώντας ει δυνατόν σπίτι μας,οπότε η Πρέβεζα έμεινε παραπονεμένη γι άλλη φορά.Θάθελα να την ξαναδώ,είχα περάσει ωραία και γενικά μ αρέσουν οι Πόλεις με θάλασσα.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  5. Να τον χαίρεσαι τον λεβέντη σου!!!!.....
    Καλή θητεία να έχει!!!....
    Έτσι ένοιωσα κι`εγώ με τον δικό μου γιό....είχε παρουσιαστεί στην Κόρινθο...και στην ορκομωσία είχαμε πάει κι`εμείς....
    Χαρά, μου άρεσε πολύ η ανάρτησή σου!....και η περιγραφή για τις ομορφιές που είδατε!.... Να περνάς όμορφα! Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το στομα σου και στου Θεού τ αυτί Χρυσούλα μου γιατί ξεκίνησε με σκόρσα και σπαβέντα.Μακάρι να μην προκύψουν άλλες λαχτάρες γιατί τώρα θάναι και μακρυά.
      Είχα ακούσει για το συγκινητικό του πράγματος αλλά το θεώρησα υπερβολή, τώρα που το ζησα καταλαβα...
      Ο Θεός να τα έχει καλά τα παιδάκια μας,να τα χαιρόμαστε!
      Εχουμε κι άλλα πίσω...ακόμα δεν έχει ορκιστεί για το πτυχίο!χαχαχαχα...προετοιμάζομαι λοιπόν.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  6. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΚΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!!!!!
    ΚΑΜΑΡΩΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ , ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ!!!!!!!
    ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ!!!!!
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΗ;
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σ όλα Ρένα μου, κι εύχομαι μέσα απο την ψυχή μου να διανύουμε ΜΟΝΟ ειρηνικές περιόδους.Τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα για τα σκουριασμένα μυαλά των μεγάλων.
      Φιλάκια πολλά σου έστειλα εναλλαγές χρωμάτων Ηλιοβασιλέματος ...και όχι μόνο!

      Διαγραφή
  7. Να χαίρεσαι τον λεβέντη σου και να τοιν καμαρώσεις όπως επιθυμείς. Να είσαι σίγουρη ότι στην πόλη μας θα περάσει όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήμουν σίγουρη γι αυτό,αφού εγω τη λάτρεψα,αλλά δυστυχώς επιστρέφει για να πάρει φύλλο πορείας για Κύπρο!
      Σ ευχαριστώ και θ' απολαμβάνω στο εξής το μπλογκ σου μ άλλο μάτι και γεμάτη καρδιά!

      Διαγραφή
  8. Την εμπειρία με το μεγάλο μου βλαστάρι την έζησα κι εγώ Χαρούλα μου πριν από μερικούς μήνες και σε καταλαβαίνω απόλυτα πως ένοιωσες!
    Βλέπεις ξαφνικά το "μωρό" σου φανταράκι και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα μάτια σου, μοναδικές στιγμές!
    Να τον χαίρεσαι και να έχει καλή και ηρεμη θητεία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς Ελενάκι, άρα δεν ήμουν εγω η μόνη ευαίσθητη κι ευσυγκίνητη...
      Να τους χαιρόμαστε!
      Φιλάκια καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  9. Eίδες το μπερεδάκι που σου λεγα ?? Και την επίσημη στολή??
    Τι χαρά , τι υπερηφάνεια, τι συγκίνηση !!
    Το έζησα με το βλαστάρι μου και το ξέρω και σε καταλαβαίνω απόλυτα !!
    Εμένα μετράει μέρες να απολυθεί πιά, τα είπαμε,
    υπέροχο το οδοιπορικό προς την Ήπειρο , το φωτογραφικό υλικό και οι περιγραφές όλα όμορφα!!
    Καλή κι εύκολη θητεία να χει ο γιόκας σου !!
    Κύπρος του λαχε , ας το ευχαριστηθεί,
    θα γνωρίσει και θα γνωρίσετε και το πανέμορφο νησί της Κύπρου, ευχές και σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρόλο που τον είχα δει ντυμένο και στο Νοσοκομείο, η όλη ατμόσφαιρα, τα παραγγέλματα, οι ζητωκραυγές, ο Εθνικός Υμνος και τελικά η παρέλαση,χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις το παιδί σου μέσα σε τόσα ήταν κάτι που δε μπορούσε να σ αφήσει αδιάφορο!
      Ναι, Αθηνά μου, πιστεύω στην τύχη κι όπως τυχαία πήγε και πέρασε καλά, σ ένα στρατόπεδο που θεωρείται υψηλού βύσματος, έτσι θάναι και η Κύπρος.ΜΟΝΟ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ.
      Φιλάκια πολλά και καλός πολίτης τ αγόρι σου!
      Δροσερά Ιόνια φιλιά

      Διαγραφή
  10. Σαν μάνα ενός μονάκριβου γιου, μελλοντικού
    στρατιώτη (μόνο που το λέω πιάνεται
    ψυχή μου), συγκινήθηκα Χαρά!
    Να τον χαίρεσαι, να έχει μια ήρεμη θητεία
    και τύχη μεγάλη στη ζωή του.
    (κούκλος!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν θα φτάσει εκείνη η ώρα,θα με θυμηθείς ίσως Σοφάκι. Δεν μπορέις να μείνεις ασυγκίνητη,πόσο μάλλον που τοχεις και μονάκριβο ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!
      Ο Θεός να δίνει υγεία και καλή τύχη σ όλα τα παιδιά του Κόσμου! Ειλικρινά ήμουν για όλα συγκινημένη που τα έβλεπα,σκεφτόμουν πως ένοιωθαν τα ίδια, οι γονείς που ήταν ένα γύρω γεμάτος ο τόπος,πού θα πάνε μετά; Ερχόμουν στη θέση ολωνών...
      Νάσαι καλά και να τον καμαρώνεις κι εσύ,όπως ονειρεύεσαι!

      Διαγραφή
  11. Το πως μπλέχτηκε ένα οδοιπορικό, μια ορκομωσία και εγώ μες την μέση, μόνο μια Χαρά το ....ξέρει και το καταφέρνει.
    Καλή θητεία να έχει το παιδί μας.
    Βλέπεις μπήκα και εγώ στην διεκδίκησή του, μην υστερήσω.
    Και σε διαβεβαιώ-σαν παλιά-ότι καμιά μανα δεν περνά αυτή την μέρα, χωρίς να ευαισθητοποιηθεί και να σιγκινηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστη;

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη, τι απορίες είναι αυτές τώρα Σωσώ;η Νίκη ξέρει καλλίτερα απο σένα; Αφού εγω κάνω ό,τι μου πεις, δεν τόχεις ακόμα καταλάβει,πόσο υπάκουη στους ανωτέρους μου είμαι;Ειδικότητα αποκτηθείσα εν τω στρατεύματι!χαχαχα
      Οσο για τα παιδιά μας,απο τον καιρό που γνωριστήκαμε,είναι παιδιά ολωνών μας, ακόμα και για το Βαθίλη ανησυχούμε πότε θα βγάλει την πάνα.Αμ τι!

      Διαγραφή
    3. Φαντάρους με πάνα δεν τους παίρνουν;Λες να την γλιτώσουμε;

      Διαγραφή
    4. Κανε όρεξη που θα κόψει ο στρατός του Βαθίλη την πάνα, και στον παιδικό απο 2 1/2 και χωρίς πάνα τα παίρνουν. Λες μέχρι τότε να μην έχεις καταφέρει να του την κόψεις;έτσι που πας στης ακράτειας κατευθείαν θα τον πας!χαχαχαχα

      Διαγραφή
    5. Κοροϊδεύεις το παιδί μου; Θα του το πω και βγάλ'τα πέρα μόνη σου...

      Διαγραφή
    6. Τι του λέτε του κοριτσιού καλέ;
      Μαρία μου εμένα να ρωτάς για τετοια πραγματα, άστες αυτές, μεγαλωσαν παιδιά τον προηγούμενο αιώνα, που να θυμούνται τωρα...
      Τωρα που θα το πιάσει η ζέστη θα την πεταξει την πάνα μονο του, μην αγχωνεσαι κι αγχώνεις και το παιδί.
      Δεν έμεινε κανείς με την πάνα, τι ένα μηνα νωρίτερα τι ένα μηνα αργότερα, καθε μεταβαση σε επομενο στάδιο πρέπει να γίνεται με χαρά και όταν είναι έτοιμο να κάνει αυτό το βήμα,μην το πιέσεις γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    7. Σιγά ρε Νίκη μας έκανες και συνομήλικες της Ακρόπολης!και δεν πήγαμε να του τα κατεβάσουμε με το ζόρι!Όοοοποτε τον σφίξουν οι ζέστες ας τα πετάξει όλα,να τα επιδείξει...γιατί άμα τον πιέσει θα κατουράει το σπίτι.

      Διαγραφή
    8. Πως μπορούμε και το κάνουμε αυτό;Η Σωσώ απορούσε πως μπλέξαμε την ορκωμοσία με το οδοιπορικό...και κοίτα που το φτάσαμε;

      Διαγραφή
    9. Κατ αρχάς οι αναρτήσεις μου έχουν αυτό το σασπένς δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν...
      Επίσης η Σωσώ απορησε πώς έπαιξε στην ανάρτηση,αλλά μου είχε δώσει σαφείς οδηγίες στάσεων και τροφοδοσίας, οπότε...δικαίως συμμετείχε
      Οσο για το που φτάσαμε δεν σε είδα να έχεις την ίδια αγωνία στην άλλη που μέχρι και το Μητσοτάκη επιστράτευσαν. Αυτή δεν ήταν επι προσωπικού βλέπεις...
      Εεεε όχι να μας λέει και το Νικούλι οτι ήμαστε του προηγούμενου αιώνα που δε θέλουμε να στείλουμε το Βαθίλη στρατιώτη με την πάνα.Αυτή η δημοκρατία μας έφερε εδώ που είμαστε!

      Διαγραφή
    10. Χα,χα! Η χουντα των μανάδων καλά κρατεί!
      Συμορφωνομαι και ζητώ συγχωρεση αν σας έθιξα. Η αλήθεια είναι οτι κι εγω ως μάνα έκανα όόόόλα όσα έλεγα ότι δε θα κάνω ποτε στα παιδιά μου και είμαι βέβαιη ότι έχω μπροστα μου πολλές γκρίνιες, κατινιές, και γαλιφιές να κάνω για να περνάει αυτο που θέλω... με το ζόρι λομως δε θα τους το επιβάλλω ποτέ ή ...σχεδον ποτέ...
      Φιλάκια μανούλες, ό,τι κι αν κάνουμε είμαστε ηρωίδες και σοφες!
      Α, και σημερα γιορτάζουν οι μπαμπάδες,θυμηθήτε τους! Ε, κατι κάνουν κι αυτοι οι καημένοι!

      Διαγραφή
  12. Αχ! Χορταστική ανάρτηση!
    Ποσες όμορφες εικονες ξεπηδούν μέσα απο τις περιγραφές και πόσα όμορφα συναισθήματα και συγκινήσεις... Ας είναι καλά ο στρατός αν γίνεται αφορμή για όλα αυτά - μόνο τις λαχτάρες παρακαλω να αφησουμε απέξω! Ας είναι καλά και το παιδί ,να έχει καλή και ήρεμη θητεία κι όσο για σας εύχομαι και στην Κυπρο, άσε που έχω ακούσει τα καλύτερα για το νησί κι απο φανταράκια που πήγαν εκει κι από απλους επισκέπτες!
    Φιλάκια!!

    Α, ο μεγαλος μου αδερφος,που ήταν επισης μαυροσκούφης, έχει ακομα σε περίοπτη θέση το μαυρο μπερεδάκι, παρόλο που έχουν περασει τα χρόνια και όπου να'ναι θα ντυθεί ο γιος του φανταρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικούλι
      δυστυχώς οι περιγραφές ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο της Φύσης και της ψυχής! πήρατε όμως μία γεύση. Τα πικρά σας τα απέκρυψα,θέλω μόνο να χαίρεστε εδω μέσα.
      Και πού είσαι...ετοιμάσου...όπου νάναι...ο Χαράλαμπος; Τι; είναι μικρός ακόμα; κι εγω έτσι νόμιζα μέχρι προχθές. Φαντάσου να τον έβλεπα και με όπλο.Φοβάμαι μην έτρεχα να του το πάρω μη μου κουρασθεί με το "επ ώμου"!
      Αχχχ ΜΑΚΑΡΙ μέσα απο την ψυχή μου το λέω,όλες οι μάνες να παίρνουμε ΜΟΝΟ τέτοιες συγκινησεις απο τα παιδιά μας.ΜΑΚΑΡΙ, μόνο για καλό!
      Φιλάκια πολλά ΚΑΙ στους 5!!!

      Διαγραφή
  13. Χαρά μου σου εύχομαι οι ευκαιρίες να καμαρώνεις και να αισθάνεσαι υπερήφανη για τα παιδιά σου να είναι αμέτρητες!!!Καλό ΣΚ και φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρυσανθάκι μου απο καρδιάς,κι εσύ τα δικά σου! ΑΥξάνεσθε και πληθύνεσθε!!!ΜΟΝΟ ΧΑΡΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Χαρά μου, περήφανη μάνα στρατευμένου λεβέντη !!! Να'σαι πάντα καλά, να τα χαίρεσαι τα παιδιά σου! Να 'ναι γερά και δυνατά! Οσο για τα χρώματα και τα αρώματα που μας προσέφερες και με αυτή σου την ανάρτηση, τι να πω! Μόνο "ευχαριστούμε"!!!Φιλιά και ..καλή ψήφο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΟΟΛΑΑΑ!!!Νάσαι καλά να χαίρεσαι κι εσυ τα δικά σου παιδάκια και να τα καμαρώνεις πάντα!
      Με τούτα και με κείνα ξεχάσαμε οτι ψηφίζουμε.Φοβάμαι μην πάμε για μπάνιο και ξεχαστούμε!και τι θ αλλάξει δηλ.;τλπ
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  15. το καμαρι μας!!!!να ναι παντα καλα το παιδακι μας!!!
    Ειναι αξιαγαπητος!!!....αν και του ταχωνω μερικες φορες χαχαχα.....φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη θετή μητέρα!
      Ευτυχώς που αυτό δεν τον κάναμε μαζί!
      Αντε βρε και του Μάνου, γιατί θα πάει,μην παραμυθιάζεσαι οτι δεν...εκτός κι αν πας κι εσυ έξω απο την Πύλη να του δίνεις το αυγό του!για όλα σ έχω ικανή...εσένα και τη Βιλλιώτη!!!χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. μαζι τον μεγαλωνουμε ομωωωως!!!
      Τι σεβαστικο παιδιιιι....αν και με μπερδευει με τις αλλες συνομηλικες φιλες σου που εχουν τεραααστια ηλικια...(συγνωμη σωσω)και αυτο με πληγωνει.!!!αχχχ
      Τεσπα...
      Εγω με την Βιλλιωτη θα ντυθουμε στα χακι για τα παιδια μας...οχιιι οπως αλλες που πανε επισκεψη στο γιο και ριχνουν και μια πενταημερη εκδρομη ,κατι σαν ταξιδι του μελιτος!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ναι, απογαλακτίσθηκε απο μένα και ανέλαβες εσύ!
      Τι να κάνουμε μπερδεύεται το παιδί ένεκα η ανωνυμία του ΣΚΑΙΠ,αν σ έβλεπε αμέσως θα σ αναγνώριζε με σ το πλήθος...λέμε τώρα...ΑΝ σ έβλεπε...
      Οσο για την στράτευση,να πάτε, να τους γυαλίζετε τις μπότες...ό,τι πρέπει να μη σκύβουν,ούτε εσείς να τεντώνεστε... θα με φάτε με την 5ήμερη!

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα...μας την είπε...

      Διαγραφή
    5. Εμμμ...1 1/2 είναι αυτό...γενικά παίζει σα νούμερο!

      Διαγραφή
    6. 1 1/2 plus...Έχουμε πει πως είναι χατιρικό...μη το παίρνεις ως δεδομένο...

      Διαγραφή
    7. Χατηρικό,εγω το πήρα δεδομένο γιατί η άλλη το πήρε βαρέως!Φαντάσου να βγάλουμε και την πάνα του Βαθίλη...

      Διαγραφή
    8. Άντε πάλι η πάνα...που κολλάει με τους πόντους μας;;;

      Διαγραφή
  16. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    ΩΡΑΙΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟ!!!!!
    ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!
    ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΣΒΚ!!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Εφη μου
      Τι να κάνουμε Κύπρος καλεί Διονύση κι ο Διονύσης πρόθυμος!Είμαι σίγουρη οτι θα περάσει καλά. Είναι παιδί που έχει καλές προθέσεις και γι αυτό θα περάσει η θητεία και δεν θα το καταλάβει, άλλωστε πάει ένας μήνας ήδη. ΜΟΝΟ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ.
      Καλή επιτυχία στις εξετάσεις της Ζέτας σου!
      Φιλάκια πολλά και καλές βουτιές

      Διαγραφή
  17. Ασχημούλικο μωρό; Χμμμ...Το οποίο έχει γίνει ένας κούκλος άντρας! Καλός πολίτης και με το καλό να τελειώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούκλος μπορεί να μην είναι (προσέχεις οτι δεν είμαι μαμά-κουκουβάγια,ε;)αλλά είναι καλό παιδί.Παρακάλα να μη μου δώσει άλλα σκόρσα και τρέχω στην Κύπρο, θεός φυλάξοι!
      Φιλάκια πολλά.

      Υ.Γ. Ξέρω οτι δε θες να με βλέπεις...σε δικαιολογώ απόλυτα.

      Διαγραφή
  18. Καλώς την τη Χαρά μου με τις καρδούλες στον κέρσορα!!!! Πού θα πάει, θα τις βρω!!!!
    Χάρηκα που απόλαυσες τις χάρες και χαρές των Ενόπλων Δυνάμεων!
    Τις έχω φάει στη μάπα για χρόνια, καθότι ο "δικός" μου γιατρός του Βασιλικού (στην αρχή - αρχή), Πολεμικού (κατόπιν) Ναυτικού!!!!! Ξέρεις βέβαια το ανέκδοτο που λέει "Σ' αυτή τη μάχη έλαβαν μέρος: Το Πεζικό με τρεις μεραρχίες, η Αεροπορία με έξι σμήνη και το Ναυτικό με τέσσερις δεξιώσεις"!!!!!!!!Όπως καταλαβαίνεις, έπαψα εδώ και κάτι χρόνια να ανατριχιάζω!
    Το να βλέπεις όμως το ασχημόπαπο (συ είπας!) άντρα, υπηρετούντα την πατρίδα και τα ιερά και όσια και μάλιστα κούκλο, είναι ανατρίχιασμα, το ομολογώ!
    Το παλικάρι σου να χαίρεσαι, να το βλέπεις πάντα δυνατό, χαρούμενο κι' ευτυχισμένο και χαλάλι του οι όμορφες ή άσκημες διαδρομές!!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία παιδί μου σταμάτα να μ αντιγράφεις, γιατί τότε μου χρωστάς κι εμένα ανάρτηση. Τι μόνο στη Μισιρλού χρωστάς, δε κατάλαβα; Ποιός σου δίδαξε τα γκατζετάκια; ποιός σε συμβούλεψε κάνε κράτει μη φορτώνεις τη σελίδα; ποιός σου υπέδειξε άνοιξε άλλες να παίζεις; απο ποιόν αντιγράφεις;
      αλλά εμείς δεν είμαστε Δασκάλες!!! Τλπ,άλλες αξίες αναγνωρίζονται...
      Καλά το Ναυτικό κάνει δεξιώσεις και το παιδί μου πάει οδηγός τανκ ΚΑΙ στην Κύπρο;;;;με 45 βαθμούς θερμο κρασία;;;;
      Νάσαι καλά κοριτσάρα μου Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ!!!

      Διαγραφή
    2. Αχουουουουου, ο Θεός να μην το κάμει που έλεγε κι' η πεθερά μου! Να σε αδικήσω εγώ;;;; ΕΣΥ Χαρά μου μου τα δίδαξες όλα αυτά που λες.... από σένα πήρα την ιδέα των σελίδων, εσύ μου πρωτομίλησες για τα γκατζετάκια και πως "βαραίνει" η σελίδα... ΕΣΥ είσαι ΚΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ, τουλάχιστον για μένα!!!! Και πού να μιλήσω και για το Header που επιτέλους μπήκε στη θέση του στο κέντρο!!!!!!!! Αλλά, μου ζήτησαν να πω για την εκτύπωση.... που μας την έμαθε ο Παναγιωτάκης σου!!!!
      Νάσαι καλά κι' εσύ ζαργανοκόριτσο.... Σε φιλώ

      Διαγραφή
    3. Μμμμμμ θυμήθηκες και το Header...έτσι ένα-'ενα να μπαίνει στη θέση του!Αντε κι αύριο με καλό! Να μπεις στη Βουλή τούτη τη φορά,όχι να ποντάρεις σε κουτσό άλογο και περιμενα να δώσεις και γραμμή σα πιο παθιασμένη!θα τα καταφέρω μόνη μου,άσε που έχω και τον Παναγιωτάκη!!!...σώθηκα
      Φιλάκια βαμπ!!!

      Διαγραφή
  19. Αχ!! βρε Χαρά μου!!!!!τι ταξίδι κάναμε;;; τι (είδαν ) τα ματια μας μαζί με τα δικά σου...τι όμορφο!!!! οσο για τον σρατό,,να είναι γερα τα παιδιά....και να μας κάνουνε.να νιώθουμε τοσο υπερήφανες....για τους άντρες μας..το ίδιο συναίσθημα νιώσαμε πριν λιγο καιρό η μανα του και εγώ με τον εγγονό μου...Χαρά μου μην με παρεξηγείς ..που αργώ να ερθω....το προβλημά μου μάλον θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι....αλλα εστω και αργά θα είμαι εδώ......φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου μη το ξαναπείς οτι μπορεί να σε παρεξηγήσω για καθυστέρηση, ΕΣΕΝΑΑΑΑ; ΠΟΤΕ!είσαι δικαιολογημένη εξ αρχής
      Φιλάκια πολλά,να περνάς καλά και να μας έρχεσαι όποτε μπορείς.

      Διαγραφή
    2. Ποιες δηλαδή μπορείς να παρεξηγήσεις...εδώ αφήνεις υπονοούμενο.............

      Διαγραφή
    3. Εδω δεν θα ομολογήσω όσο κι αν με βασανίσεις...

      Διαγραφή
    4. Θα σου σπάω τις ακουαρέλες μία μία...αργά και βασανιστικά...μολόγα!!!

      Διαγραφή
  20. Να τον χαίρεσαι τον άντρα σου Χαρά (γιατί πλέον δεν είναι.. αντράκι!!). Καλή θητεία να έχει!! Κουραστικά αυτά τα γρήγορα ταξίδια, αλλά πανέμορφα και για καλό σκοπό!! Καλή σου ημέρα!! Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έγινε πια άντρας και μάλιστα οπλοφόρος!
      Νάσαι καλά ευχαριστώ για τις ευχές.
      Καλό βόλι!!!

      Διαγραφή
  21. Γεια σου περήφανη μάνα, να το χαίρεσαι το αγόρι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να το χαίρεσαι ..και να το καμαρώνεις το ομορφόπαιδο...
    Το πέρασα με τα παιδιά της αδελφής .. και του αδερφού μου
    Τώρα μένει ο δικός μου...ωχού...:(((
    Το ταξίδι εγώ το απόλαυσα...δεν κουνήθηκα καθόλου...στην ασφάλεια της θωρακισμένης μου...χα φιλάκια Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ τάλεγα εγω! Είναι να μην έχεις τι βολές σου...θωρακισμένη λοιπόν;χαχαχχαα Ευχαριστώ για την παρέα στο οδοιπορικό και τις ευχές.

      Διαγραφή
  23. Χαρα μου, να χαιρεσαι το φανταρακι σου!Ναχει καλη θητεια!!
    Κι εσυ ψυχραιμη,στο υψος σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που πήρα και περισσοτερο απο περηφάνεια;Πιο ψηλά δε γίνεται!

      Διαγραφή
  24. Xαρά μου γλυκιά μου.
    Η καταγραφή του οδοιπορικού σου είναι μια απίστευτα επαγγελματική δημοσιογραφική εργασία. Ο τρόπος που παρουσιάζεις τις εικόνες εκπληκτικός αλλά και γενικά η περιγραφή, έστω και με την....χορηγία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι μια αξιόλογη εργασία. Τους τόπους που αναφέρεις τους έχω περάσει κάποιες φορές. Πανέμορφα τοπεία. Όσο για την κατάσταση των δρόμων την έζησα στο τελευταό μου ταξίδι στην Ελλάδα.
    Την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μου Ντένη
      Γιατί να σε συναντήσω τόσο αργά και μάλιστα απο τέτοια απόσταση, θα με είχες πείσει οτι μπορούσα να δημοσιογραφώ!χαχαχα Εστω και τώρα σ ευχαριστώ για την ένθερμη ενθάρρυνση, χαίρομαι να με συντροφεύεις στα ταξίδια μου.
      Και την δική μου αγάπη ατόφια

      Διαγραφή
  25. ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ..ΑΝΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ....ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ!ΑΞΙΟΣ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΥΤΟΝ!!!!!!!ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλωσε!Μεγάλωσε Μαράκι μου...όπου νάναι κι ο Ευάγγελος...δε θα το πιστεύεις!!!

      Διαγραφή
  26. Όσο κι αν προσπάθησες να μας...παραπλανήσεις με διαδρομές, ταξίδια και όμορφα μέρη, το..δια ταύτα κυρία μου, είναι πως λαχταρούσες πως και πως να αντικρύσεις το καμάρι σου και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανες!!!! Όσο για τη συγκίνησή σου, είμαι σίγουρη πως δεν μας τα..λες όλα -σιγά μη μας πεις πως πλάνταξες και στο κλάμα από την υπερηφάνεια σου!!- αλλά χαλάλι σου! (Η περίοδος του στρατού φαντάζομαι ότι είναι πολύ δύσκολη, για όλες τις μαμάδες!! Έχω 2 αδέλφια και το έζησα από πρώτο χέρι..).
    Να έχει καλή και ήρεμη θητεία ο άγγελός σου, όπου κι αν πάει! Η ευχή σου θα τον αγκαλιάζει, θα τον προστατεύει και θα τον καθοδηγεί σε κάθε του στιγμή!! Κι όταν τελειώσει κι αυτό, τα καλύτερα θ΄ακολουθήσουν...!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεε όχι και πλάνταξα στο κλάμα!!!!απλά έτρεξαν λίγα απρόσμενα δάκρυα.
      Νάσαι καλά άγγελέ μου, εύχομαι οι ευχές σου να πιάσουν κι ευχομαι νάναι έτοιμος για τα καλλίτερα που μακάρι νάρθουν!
      Φιλιά αγαπημενο μου!

      Διαγραφή
  27. °`♥✿✿⊱╮
    ♡¸¸.•

    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ¸.•°`❤✿⊱╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καταπληκτική ανάρτηση Χαρά μου....πανέμορφες εικόνες.... ταξίδεψα και γω μαζί σου! Να χαίρεσαι τον γιο σου, να'χει καλή θητεία και εύχομαι όλα να πάνε τέλεια! Η Κύπρος είναι υπέροχη!! Να'χεις ένα όμορφο βράδυ, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι χαίρομαι που συνταξιδέψαμε!
      Ευχαριστώ για τις ευχές και είμαι σίγουρη οτι η Κύπρος μόνο καλές αναμνήσεις θα του αφήσει.
      Τ α φιλιά μου

      Διαγραφή
  29. Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σ άρεσαν οι φωτογραφίες Reyes, την αγάπη μου απο την Ελλάδα στα Κανάρια Νησιά!

      Διαγραφή
  30. Καλή θητεία και με το καλό να απολυθεί το παλικάρι σου Χαρά μου.
    Να είναι καλά και γερός κι όλα τα παιδιά του κόσμου.
    Να τον καμαρώνεις πάντα.
    Πως περνάνε τα χρόνια δεν το καταλαβαίνουμε..ουφ..δεν θέλω να το σκέφτομαι ακόμα..έχω λίγα χρόνια περιθώριο :)

    Ωραίες οι φωτογραφίες σου, κάναμε κι εμείς το ταξίδι μαζί σου.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι αυτά τα "λίγα χρόνια περιθώριο" να τ απολαύσεις όσο περισσότερο γίνεται Μarion, γιατί ο χρονος είναι νερό που κυλάει ανεξέλεγκτα
      Φιλιά κι ευχαριστίες για όλα...

      Διαγραφή
  31. Χαρά μου, τι να πρωτοπώ... Ακόμα κι αν η ανάρτησή σου ήταν μεγαλύτερη, θα τη διάβαζα ευχαρίστως, ξανά και ξανά!
    Μας πήρες μαζί σου σε ένα όμορφο ταξίδι, που μας περιέγραψες τόσο ζωντανά, ώστε είχα κάποια στιγμή την ψευδαίσθηση ότι μύριζα λουλούδια τριγύρω μου.
    Λατρεύω, επίσης, το χιούμορ σου, που κάνει ακόμα πιο συναρπαστική την ανάγνωση των κειμένων σου.
    Σ'ευχαριστούμε τόσο πολύ για αυτή τη διαδρομή! Να χαίρεσαι το παληκάρι σου και να είναι πάντα υγιές και καλότυχο στη ζωή του.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα
      με συγκινείς ειλικρινά με όσα μου γράφεις.
      ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ & ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ, απλά υπόχρεη!
      Φιλάκια πολλά κι ευχαριστίες περισσότερες...

      Διαγραφή
  32. Καλή θητεία στο βλαστάρι σου Χαρά μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά γλυκειά μου Γιωργία...αχ γιατί να μην ήταν μικρός να τον βάφτιζα!!!

      Διαγραφή
  33. Καλημερίζω τη μάνα του στρατιώτη!
    (Δε φαντάζομαι να του έβαλες μαζί, φανελάκια με decoupage,εεε;Ικανή σ΄έχω!!!)
    Βρε τι κουκλί είναι αυτό;!;!;!
    Τι κρίμα να μην έχω κόρη να στο κλέψει...
    Καλές εμπειρίες να αποκτήσει ο λεβέντης σου!
    Και κλείνω με:
    "Μεσ' τους δρόμους(Της Άρτας) τριγυρνάνε
    οι μανάδες και κοιτάνε
    ν' αντικρίσουνεεεεεεεεεε,
    τα παιδιά τους που ορκιστήκαν
    στο σταθμό όταν χωριστήκαν
    να νικήσουνεεεεεεεε.

    Φιλί και χαιρετισμός στρατιωτικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα,μπα,μπααααα!!!μάθατε οτι στρατευθήκαμε και εμφανιστήκατε στην πρωινή αναφορά να με κάνετε καψόνια;
      Αν χτυπήσω πόδι χέρι στρατιωτικά θα διαλυθώ μαρή!
      Αααα και κάτι άλλο ...έχω κόόόρη, και ΤΙ κόρη, μην ξεχνιόμαστε...θόλωσες για το γιο λες και δεν είχες ξαναδεί!Φιλιά αγάπης

      Διαγραφή
  34. Να το χαίρεσαι το Λεβέντη σου, το Καμάρι σου, Χαρά μου!!! Να ξέρεις εσένα θα σκέφτηκε και θέλησε με αφορμή τον ίδιο να κάνεις και μια τέλεια περιήγηση!!! Με το καλό να περάσει ο καιρός και να τον έχεις πάλι κοντά σου!!! Σε φιλώ Χαρά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Κικίτσα μου, ήδη πέρασε ένας μήνας με λίγο περισσότερη αγωνία απ όσο φανταζόμουν,αλλά ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά.
      Τώρα η Κύπρος ανυπομονεί για μας!!!χαχαχαχα
      Φιλάκια άπειρα

      Διαγραφή
  35. Χαρά!γειάσου γειάσου!Τα σχόλια σχετικά με την ανάρτηση σου ειναι γεμάτες υπερηφάνεια, χαρά ,καμάρι, όλες συμφωνούν με την έννοια του ονόματός σου! Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις δεν μπορώ να καταλάβω τις αγορομάνες αλλά έχω εμπειρία από την δική μου για τον αδελφό μου που έκανε πράγματα πρωτόγνωρα για μένα Είχε τον δρόμο Κομοτηνή Λάρισα έ να τσιγάρο απόσταση κι εγώ δεν συμφωνούσα, μάλλον ζήλευα!!!!! Σαν κοριτσομάνα έχω άλλα.... Θα του ευχηθώ να περνά και καλός πολίτης....Φιλάκια από μένα από την Μελίτα καιτο μωράκι της.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη
      μη νομίζεις δεν είμαι υπερβολική γενικά στις εκδηλώσεις μου ως μάνα είτε του γιου είτε της κόρης.Κρατάω αποστάσεις απο τις ζωές τους για νάχω και την δική μου ανεξαρτησία. Δεν ήθελα ποτέ να κρεμαστώ πάνω τους και αφ ενός να τα πνίξω και αφ ετέρου να εξαρτηθώ απο αυτά με κίνδυνο να μείνω μετέωρη οταν θα έφευγαν. Απλά τώρα έτυχε και νοσηλεύθηκε κι απο την πρώτη βδομάδα ξαφνικά και μου έπεσε βαρύ.
      Είμαι σίγουρη οτι θα περάσει καλά, έχει πάει με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα.
      Ανταποδίδω τα φιλιά προς... όλες τις κατευθύνσεις!!!χαχαχα

      Διαγραφή
  36. ¡Preciosas fotos! me encantan.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kυρία μου Χαρά μου καλησπέρα. Καλέ τι ωραιό ταξίδι ήτανε αυτό που κάνατε; Είδατε τόσα μέρη. Και πόσο όμορφα είναι. Και τα περάσατε και όνειρο όπως λέτε. Και του χρόνου να είστε καλά.
    Καλέ κυρία Χαρά μου εγώ ακόμη δεν βρήκα δουλιά. Τι να κάνω δεν ξέρω. Θα δούμε τώρα που θα έχουμε κυβέρνηση καινούργια.
    Να είστε καλά κυρία Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι απο το κυριλίκι είσαι ο γνωστός Γρηγόρης! Χαίρομαι για τον ερχομό σου και λυπάμαι που ακόμα ταλαιπωρείσαι με αναδουλειές, είμαι σίγουρη όλο και κάτι θα βρείς,κάποιους θα εξυπηρετείς...άπραγο εντελώς δε σε κόβω!Και πάλι αν κάνω λάθος μην το βάζεις μαράζι,εδω μια Ελλάδα έγινε σα Μαιευτήριο θαλασσί-ροζ,εσυ θα αποτύχεις; Μέχρι και Κυβέρνηση θάχουμε, αμέ!
      Την συμπάθειά μου και Καλή τύχη σου εύχομαι

      Διαγραφή
  38. Πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτή η μίνι ανάρτηση!!!Χιχι
    Χαρά μου,να χαίρεσαι τον γιόκα σου,και οκ,9 μήνες είναι,θα περάσουν-)))ξέρω ότι είναι δύσκολα.Φιλιά πολλά και καλό βράδυ-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, είμαι πολυλογού τι να κάνουμε!!!χαχαχαχα σας κούρασα ε;συγγνώμηηηη...
      Ευχαριστώ Χρυσούλα μου για τις ευχές,ναι ο καιρός περνά γρήγορα.
      Φιλάκια πολλά καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  39. Έχεις ένα καλοκαιρινό βραβείο... Πέρνα μια βόλτα απ'το μπλογκοσπιτάκι μου για να το παραλάβεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αχ Χαρούλα μου, τι όμορφος άντρας!!!
    Να σου ζήσει, να τον χαίρεσαι τον γιόκα σου και με το καλό να αποστρατευθεί.
    Συγγνώμη για την απουσία μου, τον Μάιο πήγαμε στην Ιταλία, τώρα ήρθαν τα παιδιά για την θάλασσα, περιμένουν μωράκι και όπως καταλαβαίνεις, η μαμά έχει λίγο χρόνο για blogging.
    Είδα τα θαυμάσια έργα σου και τα καμάρωσα για ακόμα μια φορά!
    Συγχαρητήρια θερμά!!!
    Πολλά φιλάκια και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό γιαγιά!!!Ευχομαι μ ένα πόνο και με πολύ χαρά για σας!!!
      Καλό Καλοκαίρι Μαγδούλα μου και πάντα να αναγνωρίζεται η δουλειά σου.Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  41. Ταξίδεψα με τις όμορφες φωτογραφίες σου!Υπέροχα τα τοπία στα Ιωάννινα είχα πάει πριν χρόνια και γω ενα διήμερο και πέρασα καταπληκτικα!
    Καλή θητεία στο αγόρι σου να είναι καλά και γρήγορα να περάσει ο καιρός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές,πράγματι ο χρονος περνάει σα νερό, εύχομαι και χωρίς κόστος.
      Οσο για τα Ιωάννινα οι περιγραφές μου ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα.Ευχομαι να περνάς καταπληκτικά παντού!

      Διαγραφή
  42. Καλή θητεία στο αγόρι σου,τα έχω περάσει και εγώ με τον μεγάλο μου και θα τα ξαναπεράσω με τον μικρό μου!Ο καιρος θα περάσει γρήγορα και το ταξίδι θα είναι αξέχαστο εξάλλου είναι πολύ όμορφη η πατρίδα μας!Η περιγραφή σου ήταν καταπληκτική σαν να διάβαζα βιβλίο ξεκουράστηκα πραγματικά!Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λενάκι μου
      σ ευχαριστώ για τα παρηγορητικά σου λόγια, δε διατηρώ καμία επιφύλαξη οτι όλα θα πάνε καλά. Μόνο τούτες τις μέρες με τον καύσωνα τον σκέφτομαι και στεναχωριέμαι
      Χαρά μου αν η αφήγηση του ταξιδιού μου σε ξεκούρασε, αυτό θέλω κι εγω,να περνάτε όμορφα οταν έρχεσθε στο σπιτικό μου
      Φιλάκια πολλά, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...