...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Θαλασσοδαρμένο με νέα τεχνική

Για τη μέρα που ξημερώνει αξίζει μία χαρούμενη ανάρτηση κι όχι να συνεχίσει να καταθλίβει, άλλωστε κι εγω το χρειάζομαι εξ ίσου...
Αφού λοιπόν ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, σ' όλες (-ους)  τις (τους)  εορτάζουσες (-οντες) πάμε θάλασσα!
Το πόσο λατρεύω τους θησαυρούς της  είναι πανκοίνως γνωστόν!
Ακόμα κι αν δεν τους γεννά η θάλασσα, απλά τους διαπλάθει στη τρυφερή και πολλές φορές συντριπτική αγκαλιά της.
Ο,τι ζηλεύει το τραβά κοντά της, είτε εκουσίως του είτε ακουσίως, κι άλλες φορές το λαξεύει τρυφερά  κι άλλες φορές το συντρίβει με μανία.
Έτσι λοιπόν εκτός από κοχύλια, βότσαλα διαφόρων μεγεθών, "ματάκια"  (δυσεύρετα,αλλά...) ακόμα κι άμμο μαζεύω, δεν αφήνω  παραπονεμένα ούτε τα κομμάτια ξύλων, που τυχόν βρίσκω στις παραλίες.
Έτσι και χθες σ'  ένα μπάνιο μακράς διαρκείας, απ αυτά που απολαμβάνω με ιατρική εντολή (όχι καλέ ιαματικά) τον τελευταίο καιρό, βρήκα ένα κομμάτι λείου ξύλου.
Δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, απλό -καθημερινό, που λέει κι η Μαρινέλα γι άλλο λόγο, μα  τα μάτια μου το στόχευσαν, τα χέρια μου το σήκωσαν και ο νους μου το φαντάστηκε!

Τα  μικρά κάνουν τη διαφορά!

Και μια που γύρισα αργά  και μια που είχα  ψηθεί (σαν καπνισμένο τσουκάλι έχω γίνει. Η βιταμίνη όμως αντιστέκεται σθεναρά...) και είχα γίνει ζωντανή διαφήμιση της αλόης σε πασάλειμμα, είπα να μην τ' αφήσω να περιμένει.
Και για μία από τις ελαχιστότατες φορές, κάθισα κι είδα βιντεάκια στο You tube με τεχνικές μεταφοράς εικόνας.
Kαι κάποιο μου έκανε το κλικ, γιατί το θεώρησα πολύ εύκολο. Σιγά μην ασχολιόμουν με τα δύσκολα ηλιοκαμένη γυναίκα!
Βέβαια άλλα έδειχνε το βίντεο,άλλα σκέφτηκα εγώ να κάνω πράξη, αλλά σάμπως είναι η πρώτη φορά; Ο,τι του φανεί του Λωλοστεφανή!
Έτσι λοιπόν αντί να κάνω τη γνωστή διαδικασία που απαιτεί η decoupage (αστάρι-ακρυλικό-κόλλα) έβαλα πάνω στο ξύλο ένα φύλλο σελοφάν, απ αυτό που βάζουμε στα φαγητά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο (για σας τις καλονοικοκυρές το λέω, γιατί εγώ σπανίως το εφαρμόζω), έκοψα την χαρτοπετσέτα που ήθελα να επικολληθεί στο ξύλο, έβαλα από πάνω της καλού -κακού ένα κερόχαρτο (να μην κολλήσει το σελοφάν στο σίδερο και φλομώσουμε και στην μοσχοβολιά) κι άρχισα να περνάω από πάνω τους το σίδερο (το ηλεκτρικό,εννοείται), μέχρι νάρθουν να καούν και να κορώσουν και να γίνουν ένα!


Ιδού το καμένο και κορωμένο αποτέλεσμα !


Έτσι ενσωματώθηκε πλήρως η χαρτοπετσέτα στο ξύλο και ευελπιστώ, οτι δε θα επιτρέψει να αναβλύσει εκ των έσω το τυχόν άλας, που έχει χωνέψει από τη θάλασσα!
Το ελπίζω, διότι δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί μελλοντικά, μια που την τεχνική αυτή, την είδα να εφαρμόζεται σε χαρτόνι, για δημιουργία ευχετήριας κάρτας ή για δημιουργία scrapbooking.
Στην συνέχεια, άγνωστο γιατί (αλλά άγνωσται και αι εσωτερικαί μου βουλαί) το πέρασα και μία στρώση κόλλα (πού να κολλήσει το κολλημένο...;) και στο τέλος βερνίκι ,ως είθισται για την τελική προστασία του αποτελέσματος.

Θαλασσόξυλο (Driftwood) με "εφαρμογή  decoupage" και λεπτομέρειες κουζίνας

Έγινε λοιπόν μια χαριτωμένη πινακιδούλα για κουζίνα, λόγω θέματος, κι εγώ ικανοποιήθηκα με το αποτέλεσμα, ενώ  πέρασα ένα δημιουργικό απόγευμα, εν μέσω καύσωνα και μοναξιάς (δυστυχώς δεν είμαι ο Μαρκές, ούτε μου κληρονόμησε το ταλέντο του, να γράψω ένα νέο συγγραφικό πόνημα επ αυτής).


Ελπίζω κι εσάς να σας αρέσει το ίδιο, με τα αξεσουάρ της και τα κορδελάκια  της και να εφαρμόσετε την τεχνική που σας εξέθεσα, όπου νομίζετε, ακόμα και οι μη εντρυφήσασες στην decoupage, επειδή δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από υλικά,εκτός απο χαρτοπετσέτα. Εεεε,τι στο καλό, όλο και κάποια θα σας βρίσκεται για δοκιμή! Ακόμα και τα βερνίκια μπορείτε να τα παραλείψετε γι αρχή.
Καλές δημιουργίες για δροσερές κι απολαυστικές ώρες σας εύχομαι ΚΑΙ αύριο με καλό!!!

88 σχόλια :

  1. Κούκλα η πινακιδούλα σου, Χαρούλα!!! Είναι τέλεια!!!Αυτά τα λεία θαλασσόξυλα τα λατρεύω κι έχω ήδη φτιάξει μερικά, όχι βέβαια με την τεχνική που περιγράφεις - πού πας και τις ξετρυπώνεις?-. Ενδιαφέρον έχει, θα την δοκιμάσω το συντομότερο! Δεν πρόλαβα να σου απαντήσω στο σχόλιό σου γιατί είδα αυτήν σου την ανάρτηση πρώτα. Την Βιργινία μας την είδα την Κυριακή πριν φύγει για διακοπές και ναί, πράγματι, εκείνην σκεφτόμουν όταν έφτιαχνα την αμμόμετρα.
    Χρόνια πολλά και σε σένα, καλά να περάσετε!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαριάννα μου!
      Πολύ πρωινή σήμερα απαντώ γιατί περιμένω να φύγουμε για μία γραφική εκκλησία, λόγω της ημέρας.
      Χαίρομαι που σ άρεσε η πινακίδα,απο το τίποτα και χωρίς κόπο.
      Η αλήθεια είναι΄όπως τη λέω, με κουράζουν τα βίντεο να παρακολουθώ και μάλιστα σε άγνωστες γλώσσες και έτσι ελάχιστες φορές στήνομαι και βλέπω. Αυτό ήταν μικρό κι εύκολο και μου άναψε ιδέα να το δοκιμάσω στο ξύλο.
      Εκ πρώτης όψεως πέτυχε, εκ δευτέρας θα σας ενημερώσω...
      Φιλάκια πολλά, Χρόνια Πολλά, όσο για τη Βιργινία μου υποσχέθηκε οτι ίσως έρθουν κι απο εδώ.Καλά νάναι μόνο...

      Διαγραφή
  2. Χρόνια σου πολλά Χαρούλα, με τις παράξενες τεχνικές σου!κερόχαρτο, ζελατίνη,σίδερο, αμ δε!αφου δεν βρίσκω τιποτα στη θάλασσα μου, δεν θα εφαρμόσω την τεχνική σου!όμως ...καπου είδα σημερα, εκτύπωση βουτηγμένη στο νες καφε,και σκεψου το κι εκεινο, αφού δεν αφήνεις τιποτα στην ησυχία του!δηλαδη να υποθέσω οτι κερόχαρτο είναι το αντικολλητικο χαρτί; τι, να μην ρωτήσω;
    ΠΑΝΤΩΣ η ανάρτηση σου χαριτωμενη, εύχομαι και η διάθεση να την ακολουθεί!οι λεπτομέρειες σούπερ!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ζελατίνη Μπαρμπουνάκι σελοφάν,αυτό το ψιλό νάυλον που καλύπτουμε τα τρόφιμα. Οσο για το κερόχαρτο,είναι η λαδόκολλα.
      Δεν είναι ανάγκη να βρείς κάτι θαλασσινό,δοκίμασέ το σε χαρτόνι να φτιάξεις κάρτα.Απλή δοκιμή.
      Με το νες καφέ εγω αλλάζω το χρώμα στο καντράν των ρολογιών (δίνει πολύ ωραίο παλιακό αποτέλεσμα),προς το παρόν,στο μέλλον θα δούμε πού αλλού θα εφαρμοσθεί.Πάντως ένα πράγμα κατάλαβα οτι η τέχνη και οι τεχνικές δεν έχουν περιοριστικά όρια.
      Φιλάκια πολλά-πολλά-πολλά και Καλώς δέχθηκες τον ΑΘΗΝΑΙΟ!Καλά να περάσετε.
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

      Διαγραφή
  3. Ο καλλιτεχνικά ανίδεος να πει μόνο δυό λέξεις.
    Υπέροχο κατασκεύασμα.
    Την καλησπέρα μου, καλά να περνάς.
    Χρόνια πολλά για τη γιορτή της Παναγιάς.
    Και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που σχολίασες τις τελευταίες κι όχι τις προηγούμενες, αλλιώς ...τι είχα ν ακούσω η συνταξιούχα!
      Ντένη μου καλέ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σε σένα,η σκέψη μου είναι κοντά σου και η φλόγα του κεριού θα ζεστάνει και σήμερα την εικόνα και θα γίνει ευχή για Υγεία πάνω απ όλα κι αγάπη!
      Φιλιά πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή ΧΑΡΑ μου.. εγώ που είμαι καλονηκοκυρά να βαλω ζελοφαν σε ενα ξυλο επανω. και να εφαρμόσω τις οδηγίες σου.. θα πετύχω ενα τετοιο αποτελεσμα επιτέλους στο ντεκουπαζ;;;;;χι.χι.γιατί μου φαινεται απύθανο και δύσκολο;..δεν ξερω οι μεχρι τώρα μικρές απόπειρες.. είχαν παταγώδη αποτυχία....θα δοκιμασω και θα σου πώ...χι.χι. αχ!!!αποθυμένο..αχ!!! και απο οτι βλέπω και το αδέρφι απο πάνω λέει... αμ δέ!! και ο νες καφέ τι σχεση έχει το ντεκουπαζ.;;; πες μου οτι έχει σχεση να πεσω κάτω να χτυπιέμαι η γυναικα... οχι για τίποτε άλλο αλλα τι έχω να μαθω ακόμαααααα .. με αυτά και με εκεινα δεν είπα τίποτε για την κουζινοπινακιδούλα σου..χι.χι.αν μπορείς πες το όλο μαζί..χι.χι..γιατί απλα ειναι υπέροχη..και η τσαχπινια ακομα ωραιώτερη πιο πολύ με ενδαφέρει η τεχνική της.. το πως την εκανες..!!!πες μου που τα βρίσκεις .. αυτά τα ομορφα..το ξύλο το είπες το βρήκες στην θαλασσα . παλι καλά που δεν κάηκες απο τον ήλιο..αλλά η τεχνική;; μήπως να κατοχυρωθεί σαν ευρεσυτεχνία ΧΑΡΆς;;;και μια και πήραμε λίγο επάνω μας ας ευχηθούμε...οσοι γιορτάζουνε να περάσουν καλά...Χρόνια Πολλα στην ΠΑΝΑΓΙΑ.. άντε πολλσ είπα παλι.. χι.χι. φιλώ σε...και σίγουρα δεν ξεμπερδέψαμε με ενα σχόλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι πίστεψέ με ,αυτή την πρόταση την συμπλήρωσα τελευταία στιγμή,πριν ανέβει η ανάρτηση σκεπτόμενη αποκλειστικά και ΜΟΝΟ Εσένα, που ξέρω πόσο πολύ θέλεις να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο.
      Πράγματι,3 υλικά χρειάζονται κι όπως συνιστώ και στο αδέλφι,η πρώτη δοκιμή ας γίνει πάνω σ ένα χαρτόνι να μεταμορφωθεί σε καρτούλα.
      Θα ενθουσιαστείς! Και για το νες καφέ,πάλι έγραψα στο αδέλφι, μη μαλώσετε οτι απαντάω στη μία ν ακούτε κι οι δυό...
      Στο You tube δεν φαντάζεσαι τι ποικιλία απο βίντεο με τεχνικές για όλες τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες βρίσκεις, νάχεις χρονο, υπομονή και γερά νεύρα και θα παραμορφωθείς!
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ και να σας χαρίζει ΥΓΕΙΑ!!!
      Φιλάκια πολλά φιοτσίδι μου

      Διαγραφή
    2. Χρόνια πολλά και μην ανησυχείς, ουδεμίαν αντίρρησιν φέρωμεν δι΄εσέ!και η δοκιμή θα γίνει και θα το δείς και όλα καλά θα πάνε αρκεί να υπαρχει η καλή διαθεση!εγω ομως δυο πραγματα ζηλευω!δεν θα δοκιμάσω κόκκορα παραγιομιστό,-οχι που θα μου ξεφευγε-, αλλα μπορείς να μας το χρωστάς οταν ανταμώσουμε και που δεν με αποκαλεις με αυτα τα όμορφα τα ντόπια, φιοτσιδι, μπουγαρίνι και τα τοιαύτα!ναι αυτα τα ζηλεύω!!!φιλακια πολλα πολλα αγαπημένα!Η σημερινή γιορτή εκπεμπει αγάπη και πάλι!
      σ ευχαριστώ πολυ για τις ευχές παραπανω,καθως επίσης και για τις διευκρινίσεις!φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Και οπως σου γραφω πιο πανω Χαρά μου.. δεν ήταν δυνατον να μείνω σε ενα σχόλιο μονο..χι.χχι λοιπόν την τεχνική θα την δοκιμάσω..και τα αποτελεσματα.. θα σου τα στήλω με μεηλ...γιατί σιγουρα δεν θα βλεπονται...χι.χι. τωρα εχει προτεραιότητα το κεντημα......τι κέντημα;;; υπομονή μια εβδομαδα και θα σου πώ. ειναι βιαστικά.. γι αυτο χάθηκα .. λιγο....αδερφι απο πανω...πες της Χαράς να σε βαφτίσει.. χι.χι. ξανα .. να εχουμε την ιδια νονά..!! φιλια κια στις δυό

      Διαγραφή
    4. Εστω και με δύο μέρες καθυστέρηση απαντώ στο Μπαρμπουνάκι πρωτίστως
      1. Κόκκορας παραγιομιστός,πού το ξετρύπωσες πάλι, είναι το φαί της συγκεκριμένης μέρας,το αντέτι που λέμε. Και πρόκειται για κόκκορα αλανιάρη στο φούρνο, γεμισμένος όπως κάνετε (περίπου) εσείς οι Ελλαδίτες (χαχαχαχα) τη γαλοπούλα τα Χριστούγεννα. Εντόσθια δηλ. τυρί ντόπιο και ψιχούλες ψωμιού, η γέμιση. Συνοδεύεται δε ή με πατατούλες φούρνου ξεροψημένες ή με μακαρόνια
      Ευπροσδεκτη λοιπόν σε τραπέζι όποτε τ αποφασίσεις...
      2. Τα χαϊδευτικά (μπουγαρίνι μου, φιοτσίδι μου) να μη τα ζηλεύεις, διότι εσένα εξ αρχής σ εχω βαφτίσει "Μπαρμπουνάκι", τόσο που οταν μου λένε Βαρβάρα,δεν ξέρω σε ποιάν αναφέρονται (τόπαθα στην Κρήτη,αλλά...δεν το δειξα,χιχιχιχι).
      Η Ρούλα το απέκτησε εκ μυστηριου!
      Η Χρυσούλα, λέγε με Neli, εκ της μπουγαρινιάς της που ευδοκιμεί στην Κομοτηνή και θαυμασα!
      Φιλάκια πολλά ζηλιάρικη μικρή!

      Διαγραφή
    5. Ρουλιώ μου
      ποτέ δε εκλαμβάνω ως απειλή την υπόσχεση επιστροφής σου,αντίθετα την περιμένω ως απόδειξη οτι διασκεδάζεις την ανάρτησή μου,κι εγω μαζί σου!
      Οσο για την προσπάθεια εφαρμογής, θα περιμένω οτι φτιάξεις.Χωρίς φόβο αλλά με πάθος!
      Σου εύχομαι καλό κέντημα! Νέα αγάπη;;;;
      Φιλάκια πολλάααααα

      Διαγραφή
    6. Οχι Χαρά μου.. αυτή η αγάπη είναι πολύ παλιά άλλα λόγο...που τα δάχτυλα δεν υπακούν πάντα εχει εγκαταληφθεί .. το χόμπυ...χι.χι.αλλά για χάρες ποτέ δεν λεμε οχι.. εστω και αν η δουλειά γίνεται στον διπλό χρόνο...αργότερα θα λυθούν οι απορείες.. ξαναφιλώ.........και στο αδερφι απο πανω.. να μην μου στεναχωριέται..χι..χι.. δυο φιλιά....

      Διαγραφή
  5. Βρε καλονοικυρα μπορεί να μη είσαι,εσυ το λες ,εγω δεν ξερω, αλλα μεγάλη καλλιτεχνης και ευρηματικος νους είσαι σιγουρα ,πολυ όμορφο αυτο που εφτιαξες,πολλα φιλια και χρόνια πολλα λογω της ημερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε ήμουν κι εγω Νελάκι μου καλονοικοκυρά, με τα φαγητά μου,τα γλυκά μου (αυτά πια!!!) τώώώρα...βαριέμαι που ζώ. Και απο καλλιτεχνίες θέλω να πιστεύω οτι έχει αναχαιτίσει την διάθεση η υπερβολική ζέστη,ας ελπίσουμε οτι το Φθινόπωρο θάρθει κομίζοντας ιδέες και χρονο...
      Φιλάκια πολλά γλυκό μου μπουγαρίνι και να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου.
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά για την γιορτή της Παναγιάς μας. Υπέροχα όμορφη η ιδέα σου. Το να μπορείς να δημιουργείς με απλά πράγματα, είναι χάρισμα. Γεια στα χέρια σου !! Καλή και ξεκούραστη μένα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι Αλέξανδρε και για τα καλά σου λόγια και για τον κόπο σου νάρθεις ως εδώ. Σ ευχαριστώ και σου εύχομαι Βοηθειά σου η Παναγία μας!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα,Χαρουλίνι μου!!!! Ακόμα και ηλιοκαμμένη,δημιουργείς!!!!
    Ενδιαφέρουσα,πάντως η τεχνική που μας προτείνεις.Κάπου την έχει πάρει το μάτι μου,νομίζω.
    Κι εγώ μαζεύω θησαυρούς της θάλασσας,αλλά τώρα τελευταία δε δημιουργώ..Ελπίζω όμως,ότι κάποτε θα έρθει η έμπνευση.
    Στην προηγούμενη ανάρτηση δεν κατάφερα να γράψω σχόλιο.Κάθε φορά που τη διαβάζω,μελαγχολώ.Με έχει στοιχειώσει η φράση" Η Φλωρεντία της Ελλάδας δεν υπάρχει πια"
    Ποτέ πια,Χαρουλίνι μου!Ποτέ πια!!
    Φιλάκια,πολλά πολλά,αγαπημένη μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροζάκι μου
      δε δημιουργώ,δηλ όχι όσο θάθελα και μου λείπει!Αυτή ήταν μία έμπνευση σε χρόνο άνευ υποχρεώσεων και είπα να μην τον αφήσω να πάει χαμένος και πραγματικά ένα ξύλο και μια πέτρα μου έφτιαξαν κυριολεκτικά τη διάθεση.
      Μακάρι να αποδειχθεί οτι στην πορεία ο χρόνος μου θάναι περισσότερος και θα τον εκμεταλλευθώ καλλίτερα. Η ζέστη άλλωστε που μας έχει λυώσει δεν σου αφήνει περιθώρια δημιουργικής απασχόλησης κατ οίκον.
      Οσο για την προηγούμενη ανάρτηση κατανοώ τις αιτιάσεις σου,γι αυτό κάθε χρόνο προσπαθώ να την ξεπερνάω σύντομα.
      Φιλάκια πολλά γλυκειά μου και να περνάτε όμορφα (που είμαι σίγουρη...)

      Διαγραφή
  8. Υπέροχα και τόσο χαρούμενα.Καλημέρα με υγεία και αγάπη στο σπιτικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Αχτίδα μου σου εύχομαι και σένα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Χαρά μου και χρόνια πολλά!!! Να χαίρεσαι όσους γιορτάζουν!! Είναι πανέμορφη η δημιουργία σου!! Μπράβο σου!! Το χω κάνει κι εγώ αυτό με το σελοφάν, το χα δει στο ίντερνετ! Έφτιαξα μια κάρτα από χαρτοπετσέτα και χαρτόνι!! Δεν το δοκίμασα και σε άλλα υλικά γιατί όλο και μου χε αρπάξει το σελοφάν στις άκρες και λέω άσε μην χαλάσω και το σίδερο!! Χεχε! ;)
    Τέλεια η πινακιδούλα σου με τα φιογκάκια της!! Κι αυτά τα μίνι κουταλοπίρουνα!! Γλύκα!!!
    Σε φιλώ Χαρά μου και καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριλενάκι
      χαίρομαι που δοκιμάσαμε την ίδια συνταγή, ίσως να είδαμε και το ίδιο βίντεο,αφού ο,τι έφτιαξες εσύ ήταν η πρόταση.
      Αν προσέξεις με το σίδερο νομίζω οτι ούτε η λαδόκολλα είναι απαραίτητη, απλά θέλει προσοχή οταν φτάνεις στις άκρες ή απλά κόβεις το σελοφάν τσιμα-τσίμα, στο μέγεθος της χαρτοπετσέτας.
      Χαχχα κι εμένα μ άρεσαν πολύ τα κουταλοπήρουνα που τα χρησιμοποιούν περισσότερο σε κόσμημα ή κάτι παρεμφερές τλπ.
      Φιλάκια πολλά και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα,Χαμόγελό ΜΟΥ!
    Χρόνια πολλά αλλά να 'ναι ΚΑΙ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ,ΚΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!!!!!!!!!!!!!!
    Η "πινακίδα-Σπυριδούλα",ΟΝΕΙΡΟ!!!!Να φταίει το κοκκινάκι(?),να 'ναι που θες να βγάλεις μια ανεμελιά (?),να 'ναι η ανάγκη μου (?)να σε νοιώσω ανάλαφρη (?)...
    ΟΟΟΟΟΟ,ΤΙ κι αν είναι η δημιουργία είναι πανέμορφη,η ιδέα πιστεύω πως παίρνει πολλές εφαρμογές και δοκιμές και μου άρεσε η φωτεινή εντύπωση που αφήνει συνειδητά στο υποσυνείδητό μου μια αύρα αισιοδοξίας!
    Φιλιά της Κορινούς στα μούτρα της Χαράς ΜΟΥ!!!!!!!!!
    Καλό Δεκαπενταύγουστο με διάρκεια γιορτής ετήσιας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα είσαι διάολος τελικά (σήμερα Παναγίας,βλασφημώ!) αλλά μέχρι να καταλάβω το "Σπυριδούλα",κόλλησα...κούνησα πέρα-δώθε το κεφάλι,ανα ρωτήθηκα τι λέει το άτομο; και θυμήθηκα!χαχαχαχα δεν παίζεσαι!!!
      Ολα τα ερωτηματικά σου αν τα βάλεις τουρλουμπούκι θα έχεις την απάντηση.
      Πράγματι θελω να πιστεύω οτι η ιδέα παίρνει πολλές εφαρμογές,θέλει αρετή και τόλμη η ...δημιουργία!
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΜΕ Ο,ΤΙ ΠΟΘΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΙΟΤΕΡΟ ΥΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
      Να σου χαρίζει η Παναγιά και σένα και του παιδιού σου, μακάρι εσαεί και μη δοκιμαζόμενη ...ποτέ πια!
      Φιλιά πολλά και γιορτινά.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Χαρά! Σαν τίτλος ποιήματος μου μοιάζει και μου αρέσει γιατί σου ταιριάζει!
    Τώρα ότι αφορά την νοικοκυροσύνη το έχω "ξεχάσει" (τσαχπινιές!
    Εχω βρει ένα ξύλο με χαρακιές και σκέφτομαι πώς να το φτιάξω, αλλά δεν διαθέτω τον σκληρό σου δίσκο!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιόν εννοείς τον καμένο;;;;
      Αντιγόνηηηηηηηηηηη, μιλάς εσύ για σκληρό δίσκο;;Βιβλίο ολόκληρο έγραψες κι εγω δεν θυμάμαι τι έφαγα χθες! Στο ξύλο θα κολλήσεις με τις χαρακιές; δε πάμε καλά,καθόλου καλά, απλά θέλει λίγο χρόνο και η ζέστη δεν μας αφήνει περιθώρια ελεύθερης σκέψης.
      Φιλάκια πολλά και ...περιμένω...

      Διαγραφή
  12. καλημέρα Χαρά μου!! Χρόνια πολλά!

    Η πινακίδα σου είναι φανταστική!! Την απορία μου για το κερόχαρτο μου την έλυσες παραπάνω!! Σίγουρα θα την εφαρμόσω αυτή την τεχνική κάπου...σύντομα! Είναι κάτι γρήγορο, κ το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!!!
    φιλιά πολλά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου
      πολύ χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα και θα περιμένω εναγωνίως την δική σου εφαρμογή.
      Φιλάκια πολλά και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ εσένα και στην όμορφη οικογένειά σου

      Διαγραφή
  13. Podziwiam Twoje prace, są świetne....ostatnia zawieszka jest super. Pozdrawiam :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πραγματικά υπέροχη κατασκευή. Σας ζηλεύω πραγματικά που φτιάχνετε τόσο ωραία πράγματα. Όσο για μένα αυτό καλύτερα. Όσο αναλυτικές και να είναι οι οδηγίες κατασκευής, μόλις το πιάσω στα χέρια μου θα διαλυθεί το σύμπαν. Άμα είσαι αρτσούμπαλος δεν μπορείς να φτιάξεις και το πιο απλό πράγμα. Δεν πειράζει αρκεί που βλέπω εσάς και χαίρομαι. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς χαιρόμαστε που έχουμε εσάς, που ενώ δεν ασχολείσθε με κατασκευές,μας επισκέπτεσθε και μας ενθαρρύνετε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τη συνέχεια Πέγκυ μου,πιστεψέ με.
      Κι αν εσύ νομίζεις οτι δεν τα καταφέρνεις,είμαι σίγουρη οτι κάπου αλλού κάνεις θαύματα!
      Φιλιά πολλά κι ευχές περισσότερες

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα Χαρά !!!! Χρόνια Πολλά κι από μένα!!!!!Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα...δεν υπάρχει περίπτωση να μπω στην σελίδα σου και να δω κάτι που να μή μου αρέσει.Τούτη δω όμως η κατασκευή εκτός του ότι είναι πανέμορφη ( μαζί με τις απίθανες λεπτομέρειές της!! Φιογκάκια, συρματάκια, μίνι κουταλάκια κλπ), θα λύσει τα χέρια σε πολλές από εμάς που θέλουν ν' ασχοληθούν με το decoupage αλλά φοβούνται το ζάρωμα της χαρτοπετσέτας!!! Αλλά σε παρακαλώ μια διευκρίνιση..όταν λες σελοφάν μάλλον εννοείς την διαφανή μεμβράνη....Μη κάνω καμιά πατάτα" Χαρούλα μου και χαλάσω και το σίδερο!!!!! Να περνάς καλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταυρούλα μου χαίρομαι πολύ γι αυτά που μου γράφεις και με κολακεύεις απίστευτα. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ.
      Οσο για την τεχνική να την δοκιμάσεις,και ναι με το σελοφάν εννοώ την διάφανη μεμβράνη που καλύπτουμε τα φαγητά στο ψυγείο να μην παίρνουν μυρωδιές το ένα απο το άλλο. Αλλά για άλλη μια φορά να επαναλάβω οτι το ζάρωμα της χαρτοπετσέτας που είναι ο φόβος καθε ντεκουπατζούς (τι ωραία γραμματική!)αποφεύγεται αν αντί για κόλλα ρευστή χρησιμοποιήσεις βενζινόκολλα. Το εγχείρημα θα στεφθεί απο απόλυτη επιτυχία! Κάντο και θα με θυμηθείς.
      Για να μη χαλάσεις το σίδερο,με το να κολλήσει πάνω του το νάυλον,γι αυτό συστήνω τη λαδόκολλα,έτσι δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο.
      Φιλάκια πολλά και Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού!

      Διαγραφή
  16. Χρονια πολλα Χαρα μου!!!!Υπεροχο το εργο σου και οι οδηγιες σου!!!!Η Παναγια να σου δινει παντα δυναμη,εμπνευση, και υγεια!!!Εισαι απο τα πιο χαρισματικα γεματα αγαπη ατομα που εχω γνωρισει μεσω διαδυκτιου!!!!Το μλοκ σου το παρακολουθουσα πριν ασχοληθω με το decoupage!!!Να εισαι παντα χαρουμενη!!!φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίτα μου
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι απο μένα, η Παναγιά να σε προστατεύει και να σου χαρίζει υγεία σε σένα και στους αγαπημένους σου.
      Το σχολιό σου είναι πολύ τιμητικό, κολακευτικό,συγκινητικό και με φέρνει σε θέση να ντρέπομαι απο λίγο εως πολύ.
      Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και θα προσπαθήσω να μην σε διαψεύσω. Μπορεί να μην κάνω τις δημιουργίες υπερπαραγωγή που βλέπω κι εγω αλλού και θαυμάζω,αλλά τουλάχιστον αυτά τα μικρά πλαισιώνονται απο πολλή αγάπη.
      Νάσαι πάντα καλά και χαρά μου να τα λέμε

      Διαγραφή
  17. Τέλειο το driftwood !
    Μου άρεσε πολύ. Και το θαλασσόξυλο - δίσκος αλλά και η νέα τεχνοτροπία που χρησιμοποίησες.
    Σάντουιτς λοιπόν. Σελοφάν, χαρτοπετσέτα, λαδόκολλα.
    Κοντοσούβλι μου θυμίζει το σετάκι. (ξέρω τι σκέφτεσαι!)
    Και καφτό σίδερο.
    Θα το δοκιμάσω. Και γαία πυρί μειχθήτω. Κανόνισε να μου χαλάσει το σίδερο και αλίμονό σου.
    ΄Αντε τώρα, γεια ! (απ΄ότι κατάλαβες σου κρατάω μούτρα).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρντόν;;;; Προς τι τα μούτρα μανδάμ;;;; Πού με βρήκες λάθος;;;;
      Περιμένω ικανοποίηση...άντε μην έρθω Κρήτη και τα κάνω γης μαδιάμ...
      Τώρα απο σάντουιτς (που εγω κάνω άλλους συνειρμούς) σε κοντοσούβλι (γιατί είσαι γνωστή κοιλιόδουλη), η δημιουργία μου...με υποχρέωσες στα κοπλιμέντα!
      Και για νάχουμε καλό ρώτημα πριν η γαία πυρί μειχθήτω,πού θα το εφαρμόσεις;;;στις πάπιες;;;
      Και όσο για την απειλή (αν είσαι άχρηστη εγω δε σου φταίω) τι είναι ένα σίδερο μπροστά στην αιωνιότητα της φιλίας μας;;; Πες οτι στο πήρα απο τώρα
      Περιμένω εξηγήσεις...

      Διαγραφή
  18. Σελοφάν, χαρτοπετσέτα, λαδόκολλα... αποτέλεσμα εντυπωσιακότατο!!!
    Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς! Πώς λένε παγωτό με δύο υλικά; τέτοιο πράμα
      Φιλάκια Φλωρίτσα μου γλυκά

      Διαγραφή
  19. Απίθανο είναι, Χαρά μου!
    Και σαν χρώμα, σε προδιαθέτει για κάτι χαρούμενο και αισιόδοξο, βρε παιδί μου!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, γλυκιά μου!
    Να είσαι πάντα καλά!
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κόκκινο Γιάννα μου γλυκειά όπως και να το κάνεις σε ξεσηκώνει και σου φτιάχνει τη διάθεση.
      Συμφωνώ μαζί σου
      Φιλάκια πολλά και χρόνια πολλά με υγεία σου εύχομαι.

      Διαγραφή
  20. Τι τσαχπίνα θα ήσουν αν δεν έβαζες και την τσαχπίνικη πινελιά σου. Πάντως μας έβαλες όλες στον πειρασμό να δοκιμάσουμε την τεχνική.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μα! το ζητούσε απο μόνο του, φώναζε το αντικείμενο κι εγω δεν αντιστάθηκα,Ελένη μου.
      Θα χαρώ πολύ να δω που θα εφαρμόσετε εσείς την τεχνική αυτή.
      Φιλιά πολλά και ευχές.

      Διαγραφή
  21. καλησπέρα, χρονια πολλα
    ακομα μια φορα με εκπλησεις με τα θαυμασια εργα σου και ιδεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατριωτάκι μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
      Είδες με πόσο απλά πράγματα κάνεις κάτι καλόγουστο,χωρίς κανένα έξοδο;
      Νάσαι καλά και του χρόνου με υγεία!

      Διαγραφή
  22. Καταπληκτικό Χαρά!!!!Και ποιος δε θα το ήθελε το υπέροχο έργο σου στην κουζίνα του!! Και τί ωραίο κόλπο αυτή η τεχνική! Άραγε, το κερόχαρτο τί είναι και πού το βρίσκεις; Αν εννοείς το wax paper το έψαχνα για τις κονσέρβες μου, αλλά άκαρπες οι αναζητήσεις μου....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενούλι μου μη μπερδεύεσαι με περίπλοκα και δυσεύρετα υλικά,απλή λαδόκολλα,είναι το κερόχαρτο. Και τα δύο υλικά είναι υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας
      Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα.
      Φιλάκια πολλά και χαίρομαι πολύ που σ άρεσε.

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα από κάπου μακριά αγαπητή μου Χαρά,
    Χρόνια πολλα για την σημερινή ημέρα,15/08 Τι μου έκανε εντύπωση απ το γραπτό σου,
    Πρώτον ο Τίτλος
    Θλασσοδαρμένο,
    μου θύμισε τα ανεμοδαρμένα ύψη της Emily Bronte μόνο που αντί βουνά είναι θάλασσα

    Μετά ο καύσωνας συμβαδίζει με τη μοναξιά και όπως λες δεν είσαι ο Μαρκέζ για να συγγράψεις ένα πόνημα!

    Τι ωραίες όμορφες παρομοιώσεις!!

    χαρετισμούς

    με αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαβρίλη μου καλέ
      χάθηκα λίγο αυτές τις ημέρες,λόγω των υποχρεώσεων των εορτών. Θα τα πούμε όμως και στα δικά σου κατατόπια...
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!!Να σας χαρίζει Υγεία και ο,τι άλλο ποθείτε.
      Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, είμαι λίγο του λογοτεχνικού , λίγο του σαρκασμού, λίγο του αστείου,ώστε να γίνεται εύπεπτο το κείμενο και η δημιουργία να μην σερβίρεται στεγνή και δράπανη!!!
      Την αγάπη μου στους παραμένοντες στη Ν.Υ
      Χαρά

      Διαγραφή
  24. Περάσαμε και ...μελετήσαμε την ανάρτηση το πρωί,ήρθε βράδυ(δεν...μελετούσαμε ως τώρα)και μπορέσαμε πια να σχολιάσουμε!Δεν ξέρουμε την τεχνική το αποτέλεσμα όμως είναι καταπληκτικό,μας άρεσε φοβερά!!!!Και οι τσαχπινιές του πήγαν πολύ!!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε κοριτσάκια μου, τι μελετηρά που είστε! Μέρα γιορτής σας,μελετάτε τεχνικές;;;;χαχαχαχα
      Πολύ χαίρομαι ,αν έδωσα και σε σας ιδέες και θα δω να τις εφαρμόζετε όπως εσείς νομίζετε.
      Φιλιά πολλά και ευχές και απο εδώ για Χρόνια Πολλά με υγεία και πρόοδο!

      Διαγραφή
  25. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σε σένα Χαρά μου !!! Νάσαι καλά να δημιουργείς,να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις ότι ποθεί η ψυχή σου.Εντυπωσιακή η πινακίδα σου με τη νέα τεχνική του σίδερου και τις χαριτωμενιές της και ίσως είναι μιά ευκαιρία γιά κάποιες από εμάς που βγάζουμε μπιμπίκια στο άκουσμα και μόνο του σιδερώματος να το συμπαθήσουμε λιγάκι.Καλή συνέχεια στις βουτιές,καλή συγκομιδή στα θαλασσοδαρμένα λάφυρα και προσοχή στο ηλιοψήσιμο. Φιλιάαααα!! Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βουλα μου γλυκειά

      σ ευχαριστώ για τις τόσο γλυκές ευχές!
      Στις μπιμπικιασμένες δε, βάλε με σε παρακαλώ κι εμένα. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα... Αλλά αν πρόκειται να βγει για χειρετεχνία εκεί δεν υπάρχει δισταγμός!
      Κάνω προμήθειες αφ ενός για το Χειμώνα κι αφ ετέρου για την οικονομία χρηματος για υλικά...βλέπεις η καταβολή της συνταξης απέχει μακραν απο τις εξαγγελίες των ιστρουκτόρων!!! Ετσι πρέπει να γίνω μυρμήγκι και ν αποθηκεύω υλικά για το χειμώνα,ευτυχώς η Φύση προνοεί για τα πτωχά της !
      Φιλάκια πολλά και σε βλέπω έτοιμη για σίδερο...

      Διαγραφή
  26. Βρέ Χαρά! Βρέ Χαρά!με την τσαχπίνική σου ανάρτηση!!! 'Εμπνευση με φαντασία,άγνωστη σε πολλούς η τεχνική εφαρμογή σου,αλλά με τέλειο αποτέλεσμα !!Οι παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες σε κάνουν να το κοιτάς και να το ξανακοιτάς!!Η όμορφη πινακίδα μας χαιδεύει την αυγουστιάτικη όρασή μας και μας χαρίζει ένα μεγάλο χαμόγελο!!!Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου αγαπημένη (σου έστειλα μέιλ αλλά μάλλον δεν τόχεις δει...)
      χαίρομαι που εσυ που μας έχεις αποστομώσει με τις καταπληκτικές σου δημιουργίες,βρίσκεις άξιο λόγου τούτο το θαλασσόξυλο. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
      Σου εύχομαι απο καρδιάς ΜΟΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ,κι αν καταφέρνω να προκαλώ έστω ένα κι εγω μεγάλη μου χαρά!
      Φιλάκια πολλά και στη γυναικάρα με τα κόκκινα πουά!!!

      Διαγραφή
  27. Τώρα ΜΑΛΙΣΤΑ!!!
    Τι να πω; Μάλλον η Παναγιά σε φώτισε και ξαναγύρισες στην "παλιά σου τέχνη κόσκινο"...
    Υποκλίνομαι στην καινούρια τεχνική και κυρίως στο εξαιρετικό δημιούργημα!
    Τα μικροσκοπικά κουταλοπήρουνα μου θύμισαν το "Βότσαλο", το οποίο θα επισκεφθούμε πάραυτα!
    Κοντοζυγώνει η μέρα....
    Καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί καρδούλα μου τόση εμμονή στην πρώτη μου τέχνη; Γιατί μ απογοητεύεις για τις άλλες;;;;; Αφού ξέρεις οτι εγω θέλω ποικιλία,δεν μπορώ το ίδιο φαγητό κάθε μερα...
      Πότε έρχεσαι μαρήήήήή;;;; Θα μάθουμε επιτέλους την ημερομηνία άφιξης να κανονίσω μην έχει άλλο πρόγραμμα η μπάντα;
      Οσο για το Βοτσαλο,μας περιμένει,ούτε εγω έχω πάει.
      Φιλάκιαααααα

      Διαγραφή
  28. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!
    ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!
    ΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ;
    ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΕΧΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΟΦΑΝ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΒΕΡΝΙΚΙ!!!
    ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ, ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!
    ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ!!!!!
    Η ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΣΟΥ ΕΓΙΝΑ ΜΟΥΡΛΙΑ!!!!!!!
    ΠΑΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΔΕ ΠΡΟΚΑΜΑ!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρθένα μου (την κανονική επικαλούμαι) τι θα δουν τα ματάκια μας!!!
      Σου έδωσα ερέθισμα,μη χάνεις χρόνο,αφού έχεις μαζί σου τα λάφυρα του Αλή Μπαμπά...φαντάσου να μην πήγαινες και σε κάμπινγκ τι θάχες κουβαλήσει!!!
      Φιλιά πολλάαααα Παρθένα μου (σκέτο ανέκδοτο είσαι!χαχαχαχα)

      Διαγραφή
    2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΜΠΙΓΚ ΚΙ ΕΧΩ ΧΩΡΟ ΑΠΛΕΤΟ!!!!

      Διαγραφή
  29. Καλημέρα ξαδέλφη!!!Χρόνια πολλά!!!
    Καί εγώ εκπλήσομαι μέ τήν καινούργια τεχνική!!!!
    Τό driftwood έγινε τέλειο!!!
    Υπέροχο τό όλο αποτελέσμα αλλά καί η τσαχπινία πού τό στόλισες!!
    Μπράβο Χαρούλα μου!!!Πήρες φόρα!!!Τί έχουν νά θαυμάσουν τά μάτια μας!!!
    Καλό Σ/Κ!!!Καλές βουτιές!!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιμίκα μου
      ελπίζω το επόμενο διάστημα νάχω το χρόνο ν ανακαλύψω, να δοκιμάσω και να σας προτείνω κι άλλα.
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα, ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές!!!

      Διαγραφή
  30. Χρόνια πολλά!!
    Το έκανες να φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά..όπως τα γράφεις ακόμα κι εγώ θέλω να δοκιμάσω την τεχνική!
    Να είσαι καλά!..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι θεωρώ είναι εύκολο απο μόνο του,εμένα απλά έδειξε η εφαρμογή.
      Φιλιά πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  31. Πολύυυυυυυυυυ καθυστερημένη αυτή τη φορά - είμαι μπροστά στο πισίον μου κάνα εικοσάλεπτο και διαβάζω τις δυο τελευταίες αναρτήσεις σου - ήρθα να σου πω πόσο με συγκίνησε το αφιέρωμα της προηγούμενης ανάρτησης! Εκπληκτικά κείμενα.... γραμμένα από "καρδιάς" αλλά και η παρουσίαση τους από σένα γεμάτη ευαισθησία κι' αγάπη για τον όμορφο τόπο σου!!!!
    Για τη μεταφορά εικόνας στο θαλασσόξυλο, τι να πω..... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!! Μπράβο Χαρούλα που ψάχνεις, δοκιμάζεις και μας ξεστραβώνεις κι' εμάς τις τεμπέλες!!!! Λέγοντας σελοφάν εννοείς το wrap;;;;
    Το αποτέλεσμα πάντως είναι εντυπωσιακό!!!!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καθυστερημένοοοοοοοοο, καλώς το μου!!! Είσαι Σύρο;;;Νάχα τη χάρη σου! Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω να την επισκεφθώ πριν τα πόδια στυλωθούν σαν μουλάρια και δεν κινούνται,γιατί απο οτι ξέρω,έχει δύσκολες ανηφοριές και σκαλοπατια...
      Οσο για τις τεχνικές τώρα, ελπίζω στον περισσότερο χρονο που ανοίγεται μπροστά μου πολλά υποσχομενος να εντρυφήσω σε νέες απλές τεχνικές και φυσικά θα τις μοιράζομαι πάντα μαζί σας.
      Το σελοφάν δε ξέρω πως το λένε αγγλιστί, απλά είναι η διάφανη μεμβράνη κάλυψης των φαγητών
      Φιλιά πολλά και να περνάς τέλεια!!!

      Διαγραφή
  32. Α, παπα!! Εξαιρετικά απίθανη η κόκκινη ταμπελίτσα!! Βέβαια, μυρίζει ολίγον το σελοφαν, αλλά χαλάλι του αμα είναι να'χεις ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα!! Και οι τσαχπινιές , όλα τα λεφτά!!
    Να'σαι καλά, Χαρά μου, που πάντα έχεις φρέσκιες ιδέες , άψογες στην υλοποίηση τους !!
    Αγκαλοφιλί μεγάαααλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι Πέπη, αυτό δε μύριζε τόσο όσο νομίζεις, ίσως ήταν πολύ λεπτό κι έλυωνε χωρίς πολύ προσπάθεια;ίσως Θυμάμαι οταν έλυωνα τις σακκούλες να τις κάνω ποδιά, τότε ΝΑΙ.

      Φιλιά πολλά και απο μένα, μα πολλά όμως!

      Διαγραφή
  33. Α, κάπου την είχε πάρει το μάτι μου αυτή την τεχνική αλλά μετα τη σκέπασε η σκόνη της λήθης... τώρα εσύ την ξεσκέπασες!
    Τελειο το αποτέλεσμα, ελπίζω να έχει και αντοχή στο χρόνο, τα θαλασσόξυλα είναι τζαναμπέτικα καμιά φορά αμα έχουν κρατήσει λίγη υγρασία ή αλάτι...

    Φιλιά πολλά κι ευχές, χρόνια πολλά και καλά και ανέμελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι εγω ένα με την λήθη πάω!χαχαχαχα Κάτω απο τη σκόνη συναντιόμαστε με διάφορα
      Ελπίζω κι εγω νάχει αντοχή,γιατί το χάρισα ήδη στην παρέα μου την ημέρα της ανακάλυψής του.

      Φιλάκια πολλά και δροσερές ευχές!

      Υ.Γ. τα λουλούδια άνθισαν;;; Τα παξιμάδια τα κρασάτα σου πέτυχαν;;;

      Διαγραφή
  34. Χαρούλα μου εξαιρετική τεχνική!!!!!!Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!!Πολλά φιλάκια και χρόνια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις Ρένα μου, είναι απλό και δίνει ωραίο αποτέλεσμα, ίσως σε άλλη επιφάνεια απο το ξύλο να είναι ακόμη ωραιότερο!

      Φιλιά πολλά-πολλά ΚΑΙ στον Παναγιώτη!

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα Χαρά μου , με καθυστέρηση μεγάλη λόγω ανυπακοής και ανυπαρξίας του σήματος μου. Μου αρέσει πολύ η ιδέα της κόκκινης πινακίδας , έντονο φωτεινό από ανεμοδαρμένο γυαλόξυλο που βρήκε απάγκιο στα χέρια σου . Η τεχνική πολύ εύκολη για εμένα της νηπιακής δημιουργίας , έλα όμως που έχω φάει τους γυαλούς και ξύλο γιοκ.
    Φιλιά αγαπημένα με την πρόκληση του κόκκινου χρώματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω τα προβλήματα σύνδεσης Μαράκι(είδες; το εμπέδωσα) και δεν υπάρχει λόγος δικαιολογίας.
      Οσο για τα δυσεύρετα ξύλα, πράγματι,οτι έχει κι αν απομείνει απο το Χειμώνα στις παραλίες,αν κι εδω ψάχνουν πολλές μανιωδώς!
      Φιλάκια πολλά κόκκινα...για το γρήγορο που μου έταξες...

      Διαγραφή
  36. Απαγωγή για γάμο θα έχεις ακούσει...
    Απαγωγή για λύτρα θα έχεις ακούσει...
    Απαγωγή για ΓΕΥΜΑ έχεις ξανακούσει;
    Μπορώ άνετα να οργανώσω μία, με τη βοήθεια των παλικαριών (μου).....
    Μάντεψε για ΠΟΙΑ (ντιν νταν)χτυπάει η καμπάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεξε μη κλέψεις τη τζόλυ Γαρμπή,αντί για τη Βουγιουκλάκη...

      Διαγραφή
  37. Υπέροχη δημιουργία...υπέροχη...
    Δε γνωρίζω από τεχνικές ντεκουπάζ,έτσι λοιπόν μένω στο αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικά όμορφο, πολλά - πολλά συγχαρητήρια!!!

    Δε θα φύγω όμως χωρίς να σχολιάσω το κείμενο...
    Εμπνευσμένο..!!
    Πολλές ευχές για το υπόλοιπο του καλοκαιριού...με κέφι και έμπνευση!!
    Τα φιλιά μου...
    ***Αννιώ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου γλυκειά, Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΟΟΟΛΑ!!!

      Φιλάκιαααααα

      Διαγραφή
  38. Φιλάκιαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Την τεχνική του ντεκουπάζ δεν την κατέχω ,αλλά το αποτέλεσμα της πανέμορφης πινακίδας είναι υπέροχο ! Ποια κουζίνα θα στολίσει και δεν θα είναι χάρμα οφθαλμών ??Καλή σου μέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελπίζω κι εγω οτι θα ταιριάσει στην κουζίνα που δωρίστηκε, Ολυμπία μου
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  40. ΠΩ πω τεχνικες και δεν ξερω τιποτε απο αυτα αλλα το θαλασσοξυλο θα ειναι πολυ ομορφο με αυτο το country look του σε οποια κουζινα στολιστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως λέω και παραπάνω Μαράκι μου, το ίδιο ελπίζω κι εγω!
      Φιλιά πολλά και ευχαριστίες...

      Διαγραφή
  41. Επανήλθα Χαρούλα!
    Μόλις κατασταλάξω (ελπίζω σύντομα...) θα μπερδεύομαι και πάλι ανάμεσά σας.
    Οι εκκρεμότητες τελειώνουν και σιγά σιγά μπαίνω στο κλίμα...

    Εύχομαι να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΩ και δημοσίως Στράτο και επαναλαμβάνω οτι σημείωσες μεγάλη απουσία, ελπίζω να την αναπληρώσεις σύντομα.

      Και δική μου ευχή για σένα!
      Καλή σου κι όμορφη μέρα, χαίρομαι για την επίσκεψη πριν ακόμα κατασταλάξουν οι εκκρεμότητες.

      Διαγραφή
  42. πολύ όμορφο με ωραία χρώματα και ωραία εμφάνιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...