...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συ μου χάραξες πορεία

Σήμερα ξυπνήσαμε με ήλιο λαμπρό και νηνεμία, μετά απο αρκετές μέρες, αλλά δυστυχώς η χαρά δε κράτησε πολύ, ήδη το βουνό μαζεύει μαύρα σύννεφα και μπουμπουνητά ακούγονται σποραδικά.
Θα προσπαθήσω όμως να κρατήσω αυτόν τον πρωινό ήλιο, που ήρθε να ζεστάνει τις καρδιές μας και τις καρδιές των πληγέντων απο το σεισμό στη γειτονιά μας.
Η τελευταία ανάρτηση, τα σχόλια όλων σας και η υπόσχεση που εκκρεμούσε, έφερε στην επιφάνεια αυτήν εδώ!
Είπα μια που θ' αναχωρήσω εντός ολίγων ημερών, ν' αφήσω πίσω μια χαρούμενη ανάρτηση.
Οχι γκρίζα, αλλά με πολύ χρώμα και πολύ συναίσθημα.
Κι έτσι άρχισε ένα flashback.
Διαβάστε λοιπόν το χρονικό:
 4.9.11 ο πρώτος ολιγόλογος σχολιασμός, η πρώτη επαφή.
Συνεχίζουν  επιγραμματικοί σχολιασμοί και στις επόμενες αναρτήσεις μου.
Στις 28.1 .12 γίνεται το απονενοημένο βήμα από μένα, σε προσωπικό επίπεδο με την πρώτη μου ζωγραφική επί του "μαθήματος" που είχε αναρτήσει. Οι διορθώσεις άμεσες και ενθαρρυντικές πέρα απο κάθε φαντασία!
Αρχίζει κάτι να με γαργαλάει στην πλάτη...
- δεν πάμε καλάάάάά... μουρμουρίζω, χαμογελώ και...ξύνομαι
Στις 29.1. στην ανάρτησή μου "Θα πάει μακρυά η βαλίτσα;", έχουμε "τριφτεί" πλέον λίγο περισσότερο και ο σχολιασμός είναι καταιγιστικός! Και καταλήγει: Ώρα να γεμίσουμε ένα νέο βαλιτσάκι. 
Σαν να μου είπε:
Περίμενέ με... Θα ρθω. Κάποτε θα ρθω!
Και πάψε να μου λες πια πως θάναι αργα και
δε θα μ αναγνωρίσεις.
Είμαι ντυμένη πάντα με τ΄όνειρό σου...
                                                                                                 (Αλκυόνη Παπαδάκη)

Και φυσικά ,δεν εννοούσε  το βαλιτσάκι να γεμίσει δίκην αποθηκευτικού χώρου.
Θα σταματήσω εδώ την ανταλλαγή σχολίων και emails, σιγά μην σας εκθέσω 1500 emails (χώρια πόσα έχω διαγράψει) απλά ήθελα να καταγράψω πως έγινε η αρχή,πως συνεχίστηκε για να φτάσω σήμερα εγώ εδώ, να προσπαθώ να συγκεντρώσω τις ακουαρέλες μου σ ένα βίντεο.

                               

Τάχασα κι εγω οταν τις μάζευα, (είναι και κάποιες που ξέχασα),αλλά κι εμένα μου φάνηκε απίστευτος ο αριθμός τους! 
Οταν στην  ομιλία μου παρουσίασης στην Έκθεση,  της είπα, οτι έδωσε φτερά σ' ένα κουτσό άλογο, φυσικά εμένα εννοούσα, γιατί η μοναδική μου επαφή ξεκίνησε και σταμάτησε μόλις απέκτησα  το βαλιτσάκι των ονείρων μου (!) στα 14-15 μου άγουρα χρόνια! 
Από τότε το βαλιτσάκι έκλεισε και μαζί του κάθε όνειρο και κάθε πινέλο.
Η Μαρία (περί αυτής ο λόγος)  στοιχημάτισε να το γεμίσει, και γι αυτό ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα, είναι ολότελα δική της επιτυχία. 
Γιατί με προσέγγισε, με πίστεψε, με ανέχτηκε (γιατί  ως μαθήτρια-.κι όχι μόνο- είμαι ανεπίδεκτη), άντεξε την άρνησή μου σε κάθε της πρόταση και κάθε της διόρθωση (όλα τα ήξερα πριν απ αυτήν!) τη γκρίνια μου, τη βαρεμάρα μου, τις εξαφανίσεις μου (με λόγο ή χωρίς), προσπαθεί πάντα να με πείσει οτι ζωγραφίζω και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση, με πιέζει να εξασκούμαι και για άσκηση και για χαλάρωση στα δύσκολά μου, περνάμε όμορφα ,περάσαμε δύσκολα, γιατί δυο άνθρωποι από το πουθενά έχουν πολλά κουμπιά να βρουν και να κουμπώσουν ή να μην κουμπώσουν μεταξύ τους,αλλά όταν το θέλεις πολύ, όλα γίνονται!

Η Μαρία  ξέφυγε από την άγνωστη blogger, πέρασε στη "δασκάλα" (συγγνώμη για τα εισαγωγικά αλλά μαθητής που παρακούει τη δασκάλα του;;; δεν την αμφισβητώ,την παρακούω) κρατά αυτό το ρόλο πάντα υπόγεια να με τσιγκλάει, πέρασε στη γνωστή, κι έγινε ΦΙΛΗ
Τολμώ να πω ψυχή τση ψυχής μου, που λέμε και στη Ζάκυνθο!
Πολύ όμορφη διαδρομή! 
 Την αναπολώ, είτε μέσα από τις διαδρομές του μυαλού μου από την πρώτη  μας συνάντηση, είτε μέσω των χρωμάτων και των εικόνων, είτε μέσω της αλληλογραφίας,γιατί πάντα έστω κι αν είναι κατά πολύ μικρότερή μου,μου δίνει μαθήματα ζωής (εκεί επιδέχομαι ακόμα).

Και σ όλες τις φίλες που με ενθάρρυναν μετά να συνεχίσω να ζωγραφίζω οφείλω πολλά, όπως  στη Μαριέλα  και στην Αθηνά,όμως η Μαρία ήταν η αρχή.  Πόνταρε σ' εμένα χωρίς να μ έχει δει ποτέ στη ζωή της και μέχρι στιγμής, κατάφερε να ξεσκονίζω πού και πού εκείνα τα φτεράκια, που μου γαργάλησαν εξ αρχής την πλάτη και μαζί μ' εμένα έδωσαν περηφάνια και χαμόγελο σ εκείνον που μου χάρισε το  βαλιτσάκι, κι αυτό είναι αξεπέραστο για μένα.

Ας με συγχωρήσετε που θέλοντας να σας δείξω τις Ακουαρέλες μου, γίνατε μάρτυρες του χρονικού μιας ζεστής σχέσης, δε θα μπορούσε νάταν αλλιώς.  Δε θα μπορούσα να παραθέσω ένα βίντεο χωρίς τον βασικό εμπνευστή κι εμψυχωτή όλης μου αυτής  της προσπάθειας και η Μαρία αξίζει πολλά παραπάνω!

Για άλλη μια φορά,σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και την αγωνία  που δείξατε στην δοκιμασία που περνάμε.

138 σχόλια :

  1. Είναι τόσες πολλές και η μία καλύτερη απ΄την άλλη Χαρά μου!!! Σου αξίζουν πολλά μπράβο, όχι μόνο για τις ιδιαίτερες ικανότητές σου αλλά κυρίως για την αναγνώριση και την απέραντη ευγνωμοσύνη στη δασκάλα σου, που την εκφράζεις τόσο όμορφα και γλυκά!!
    Να ΄σαι πάντα καλά!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπεττουλίνι μου
      αναγνωρίζω πάντα τις οφειλές μου κι αποδίδω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Εγω ποτέ μόνη μου δε θα αποφάσιζα τέτοιο comeback, ούτε τώρα που βλέπω τέτοια αποδοχή δε μπορώ να με πιστέψω! Εκείνη πάντως είναι πάντα δίπλα και δε μ αφήνει σ ε ησυχία και ξέρω οτι τα σχόλιά σας είναι διπλή χαρά για την ίδια.
      Τυχερές εσείς που την έχετε πραγματική δασκάλα!
      Φιλάκια πολλά κι έτσι ο ήλιος να λάμπει μεσούρανα.

      Διαγραφή
  2. Χαρά μου ειναι όλες υπέροχες. Μπράβο στην Μαρία που πίστεψε σε σένα, αλλά μπράβο και σε σένα που "αφέθηκες" στην Μαρία. Και οι δυό μαζί τα καταφέρατε....
    Πάντα να είσαι γεμάτη υγεία και χαρά.... Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Βασιλική μου.Η Μαρία πίστεψε,εγω συγκρατούμαι ακόμα,χαχαχα Λες αν ξαμοληθώ να θριαμβεύσω;;;
      Φιλιά πολλά και υπόσχεση...μόλις επιστρέψω να αρχίσω να δραστηριοποιούμαι για Ναύπακτο!

      Διαγραφή
  3. Πόση ομορφιά από τα χέρια σου πια; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας αγαπημένος φίλος έγραψε:
      " ο καθ΄ένας γράφει αυτά που πιστεύει, αυτά που μπορεί και αυτά που έχει."
      Ε, εγω Μαριαννάκι έχω μπόλικο συναίσθημα και τ ανακατεύω παντού!
      Φιλιά ΄πολλά

      Διαγραφή
  4. Πανέμορφες οι ακουαρέλλες σου Χαρά μου! Μπράβο σε δασκάλα και μαθήτρια!!!! Να είσαστε πάντα καλά, να δημιουργείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να συναντιόμαστε!!! Γιατί αυτό μου λείπει πολύ Ειρηνάκι
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ!!!

      Διαγραφή
  5. Χαρουλίνι μουουουουουουουουουου!!!
    Μπράβο στη δασκάλα (νομίζω πως έχει ταλέντο τελικά αυτή η γυναίκα! Να μου το θυμηθείς, θα πάει μπροστά!!!) ;-) Μπράβο και στη μαθήτρια όμως!!!
    Α, όλα κι όλα!!! Ό,τι πιάσουν τα χεράκια σου, έργο τέχνης γίνεται! (Και όχι: Δεν το λέω για να σε έχω από κοντά! ΤΟ ΕΝΝΟΏ!!!)
    ;-)
    Αγκαλίτσα και φιλάκι γλυκό!
    ΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συριανολουκουμό μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
      κι εγω την ίδια υποψία έχω...θα πάει μπροστά!χαχαχαχα θα σπρώξω κι εγω λίγο, είμαι λέει το γούρι της...για να δούμε τι θα καταφέρουμε

      Το ξέρω οτι πιστεύεις αυτό που γράφεις (λύσσα κοκκάλω!!! Μόνο κοκκάλω δεν είναι... εννοείς ποιάν εννοώ-,αλλά τλπ.) αλλά εγω πιστεύω οτι βάζω πολύ πάθος και σας ξεγελώ.

      Φιλιά πολλά κι αγάπη πολλή

      Υ.Γ. Κοίτα στα μηνύματά σου στο Φ/Β κάτι θα σου ρθει (όχι κεραμίδα ελπίζω)

      Διαγραφή
  6. Μόλις κατόρθωσα να τη διαβάσω, αν και την είδα από νωρίς. Με το μόνο που θα συμφωνήσω είναι... πως είμαι πολύ μικρότερή σου...χαχαχαχαχαχα!!!! Χαρά μου είμαστε μόλις στο ξεκίνημα της διαδρομής και πιστεύω πως έχουμε να γεμίσουμε πολλά βαλιτσάκια, καλλιτεχνικά και όχι μόνο... Είχαμε, λοιπόν, επέτειο προσωπικής επικοινωνίας εχθές; Δυο χρόνια και τόσα πολλά! Να τα χιλιάσουμε κι ας περνάμε και ''δύσκολα'' μερικές φορές... αρκεί να είναι λίγες... ελάχιστες δηλαδή... και καμία να μην είναι μια χαρά...χαχαχα. Σ'ευχαριστώ πολύ για το αφιέρωμα, αλλά περισσότερο για την επίτευξη του στόχου μου... να ξαναζωγραφίσεις... Υπέροχο το γέμισμα της πρώτης σου βαλίτσας! Συνέχισε... κι εγώ εδώ να σε φροντίζω, όσο κατέχω και μπορώ... και να σ'αγαπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω θα μιλησω για ολα και για αλλους στη ...ΣΕΙΡΑΑΑΑ αναρτησεων που θα μου αφιερωσεισ Χαααρα μουυυ εεεε?, προσεχως....Χαρα σε ευχαριστω δε χρειαζοτανε...κι αν,λεω αααν δε το εχεις στο νου σου να το κανεις....κανονισε το λιαν συντομως για να μη γινουμε τουρλουμπουκι!(μη παραληψεις να αναφερθεις και στη δυνατη μου πενα αχαχαχαχααααααααααααα).Αυτα ειχα να πωωω...οσο για την απο πανω μου,την μικροτερη σου και ψηλοτερη μουυυ...μμμ καλη ειναι!
      θα γραψω σε λιγο και παρακατω οχι για σας τις δυο αλλα για χαρη της Ρουλας που θα ανεβοκατεβαινει παλι και θελει στασιδι.

      Διαγραφή
    2. Mαράκι, χρειάζομαι επειγόντως ενα φτεράκι για την πλάτη μου!!!!
      αν έστω και στο ελάχιστο μπορεί να ριζώσει.....
      Συγχαρητήρια στη Χαρά για την αφιέρωσή σου, παω να απαντήσω στην ίδια!
      Να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
    3. Παπαππα πόσες μπήκαν ανάμεσά μας;;;
      Λοιπόν απαντώ στην Κυρία(θάρθει κι η σειρά σου ΘΡΥΛΕ της Φωτεινής)

      Αφού λοιπόν συμφωνείς στην διαφορά ηλικίας,θα πρέπει να παραδεχθείς οτι παρόλ αυτά ,νοητικά πολύ μικρότερη!!!χαχαχαχα εμ, να τα λέμε όλα
      Δεύτερον είσαι μεγάλη γάτα!!!! Αναμφισβήτητο απο την πρώτη στιγμή,δε σου ξεφεύγει τίποτα. Δεν είχα προσέξει την ημερομηνία,χαχαχαααααααααααααα
      Θα το κάψουμε έστω και ετεροχρονισμένα.
      Δύο χρόνια! δύο απίστευτα χρονια, τόσο γεμάτα που νομίζω οτι ζήσαμε μια ζωή μαζί. Οσο για τα δύσκολα,πάντα υπάρχουν στις σχέσεις των ανθρώπων στιγμές που γρατζουνάνε τις καρδιές,αλλά οταν υπάρχει βάθος συναισθημάτων πάντα βρίσκεται το σημείο επαφής. Μόνο οι αναίσθητοι και οι κενοί θέλουν να δείχνουν να μένουν ατσαλάκωτοι .
      Αναγνωρίζω όλα μου τα κουσούρια, ακόμα και στη ζωγραφική,να υποσχεθώ οτι θα διορθωθώ,δε με παίρνει ο χρόνος,προσπαθώ όμως να προσαρμόζομαι, να ακούω, να κρίνω, να προβληματίζομαι,να αναγνωρίζω,να μεταμελούμαι,να ακολουθώ,να ελπίζω...(σταματώ εδώ ,γιατί δε θα είναι ρήμα κι έχω κι άλλες απαντήσεις)

      Αυτό που λες "αφιέρωμα" είναι μια απλή ανάρτηση μ ένα μικρό χρονικό να συνοδεύσει ένα βίντεο, η πραγματική αφιέρωση είναι πάντα εκείνη που δεν φαίνεται,αλλά την αισθάνεσαι και δεν υπάρχουν λόγια να την αποτυπώσουν.

      Επαναλαμβάνω την καταληκτική σου πρόταση και ξέρεις πολύ καλά οτι την εννοώ.

      Ετοίμασε κάσκες,βάλε βενζίνες (θα συμμετέχω κι εγω)και ετοιμάσου για νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες!!!χαχαχα

      Διαγραφή
    4. ΘΡΥΛΕ της Φωτεινής
      δεν γράφω κατά παραγγελία. Ούτε γράφω Βίους αγίων (μας βλέπει και η Μπάρμπυ) Για σένα ,ξεχνάς οτι έχω αφιερώσει πολύ μελάνι,έστω και του υπολογιστή (αν το εκτυπώσεις θα δεις...χώρια τα μέιλ) Και τι λόγια να βρω να γράψω για σένα που σε υμνεί το Πανελλήνιο;άσε που θάχω θέμα με τους τόνους! Ασε που αν πάω να αρχειοθετήσω τα μέιλς ,θα με πνίξουν
      Ασε, Θα γράψει η ιστορικός του μέλλοντος ,λέγε με Πατρινιά σουπιά,που τα γράφει και δικηγορίστικα γιατί εγω σου πέφτω πολύ μελό,χαχαχαχαααααααα

      Διαγραφή
    5. Μπαρμπουνάκι
      χρωστάω πολλά σε κάποιον που μου έδωσε παραδείγματα ζωής και απο την άλλη δε μου χάλασε ποτέ χατήρι, αντίθετα με μένα...
      Δε θα μπορούσα να βάλω ένα ξερό βίντεο,χωρίς να αναφέρω όλα αυτά που έγραψα και με κόπο συγκρατήθηκα να μην γίνω γραφική.
      Οταν σε κάποιους ανθρώπους οφείλουμε κάτι,πρέπει να το αναγνωρίζουμε και να το παραδεχόμαστε.
      Χωρίς Μαρία,λοιπόν, εγω θα είχα θαμένα τα μολύβια και τα πινέλα μου,όπως τόσα χρόνια.και επίσης έχει δέιξει Ιώβεια υπομονή, μαζί μου.

      Διαγραφή
    6. έχει μπόλικα φτεράκια η Μαρία αδέρφι καρντάσι μου..σίγουρα θα σου δώσεις όπως την πρώτη φορά..
      Χι...χι..χι.. τώρα σας πήρα με την σειρά στο κατέβασμα..να μην ανεβοκατεβαίνω ..Μισισρλούμισιρλού.. μου . περνάν και τα χρόνια ...!!! χι.χι. κατι αθριτικούλια...χι.χι.μας κλείνουν το ματι...

      Διαγραφή
    7. εγώ βρε παιδιά στο αδέρφι .. και στην Μισιρλούμισιρλου απαντούσα; πως βρέθηκα εδώ κάτω;;; ευτυχώς που είναι κατηφόρα..χι.χιχ.

      Διαγραφή
    8. σου είπα οτι το πάγωσε το χιόνι , και γλίστρησες, απλό..........

      Διαγραφή
    9. xaxaxaxa σκειμπορντ στο χιόνι Ρουλάκι μου
      εχει ωραίο χιούμορ τ αδέρφι

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ποιό δε γνώριζες, το σκηνοθετικό;;;χαχαχαα
      ευχαριστώ που μου επέστησες την προσοχή τόχω υπόψη μου, θα δούμε...

      Διαγραφή
    2. Χαρα μου πές στης Κικής κορίτσι μου... οτι είσαι και σκηνοθέτης;; δεν ξέρει οτι σηνοθέτησες ενα μου βίντεο;;αααααα αυτά να τα λεμε.. παιδι μου..!!

      Διαγραφή
    3. Και μ έχει και δίπλα της, να φαντασθείς και δε γνωρίζει τα ταλεντα μου!

      Διαγραφή
  8. Αγαπάω τις ξεκλείδωτες βαλίτσες, τη διαφάνεια του νερού, τα παιχνιδίσματα στο χρώμα, το φευγιό της δημιουργίας...
    Αγαπάω τους "άφοβους", που κολυμπούν σε άγνωστα νερά...
    Αγαπάω το ξεγύμνωμα της ψυχής...
    Έχεις κότσια, φιλαράκι!
    ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κότσια έχω τρομάρα μου;;; κάτι κατσικλείδια που τρέμουνε έχω.

      Πόσο χαίρομαι που σ ε ξαναβλέπω στη γειτονιά μου!!!

      Φιλάκια πολλά γιργονομάνα!

      Διαγραφή
  9. Χαρα μου θα ηθελα να ειμαι συνοδοιπόρος στο επόμενο ταξίδι στις ομορφες δημιουργιες σου
    μπραβο και στην δασκάλα που επέμεινε και σε δίδαξε
    να εισαι καλα να δημιουργεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένει η έρμη,αλλά έχει μπλέξει με αγούρμαστο πλάσμα,χαρά στο κουράγιο της!

      Ειρηνάκι μου συνοδοιπόροι είμαστε πάντα.

      φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Υπέροχο το αφιέρωμά σου στην μοναδική αυτή δασκάλα που είναι η Μαρία μας και που σου έδωσε φτερά να πιάσεις τα πινέλλα. Χαρούλα, οι ακουαρέλλες που βγήκαν από το βαλιτσάκι σου είναι όλες πανέμορφες και ζωντανές! You had a dream and it came true!!!!!!!!!
    Καλή συνέχεια!!!! Είμαι σίγουρη ότι έχουμε να δούμε ακόμα πολλά από σένα!!!!!!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχω ένα όνειρο (ή μάλλον μ έπεισαν να έχω) και πιστεύω στους αγγέλους!!!

      Θα προσπαθήσω να μην σας διαψεύσω Μαριαννάκι μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

      Διαγραφή
  11. Μ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις !!!!!
    Σε συγχαίρω για το αφιέρωμά σου στη ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ, αλλά και η μαθήτρια
    άξιο τέκνο!!!! Τι βαλιτσάκι θησαυρός είναι αυτό ???? !!!!!Και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη, αυτό είναι σίγουρο !!!! Πολλά χρωματιστά θαυμασμού !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η λέξη φιλιά δεν ξέρω που πήγε .....Πολλά χρωματιστά φιλιά θαυμασμού λοιπόν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να φαντασθείς Ράνια μου, έχουμε και διάσταση απόψεων, εννοώ αγαπάμε άλλα υλικά. Βέβαια εκείνη πειραματίζεται με όλα, εγω μουλάρι έχω κατσικωθεί στα νεροχρώματα! Φαντάσου, ούτε εκεί δεν υποχωρώ χαχαχαχα

      Ευχαριστώ πολύ για τα θαυμαστικά φιλιά, θα τα αναγνώριζα και χωρίς την επισήμανση.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  13. ΤΟ ΤΑΞΊΔΙ ΑΡΧΊΖΕΙ:
    Σχηματίζω το όνομά μου σε ρόζ αποχρώσεις και φορώντας τις κόκκινες γόβες μου, ξεκινώ!
    εξωτερικά δείχνω σκληρή όπως τα φραγκόσυκα, μα μέσα μου η καρδιά μου είναι εύθραυστη σαν τα πέταλα μιας παπαρούνας,,
    και συνεχίζω το ταξίδι!
    σε τόπους μικρούς και άσημους που μπορεί δύσκολα κάποιος να τους εντοπίσει στο ΄χάρτη, αφήνομαι να αγναντεύω το πέλαγος με αποσκευές μόνο λίγα ζουμερά ροδάκινα και μια φέτα καρπούζι.Ταξιδεύει η ψυχή μου στη νιότη μου,όταν έτρεχα στις στροφές του χωριού μου και έσπαγα τα κουκούτσια απο τα βερύκοκκα μπροστά στο παλιό λιοτριβειό,
    ψάχνοντας στις σχισμάδες απ ΄τις πέτρες κάποιο μικρό κυκλαμινάκι, γιατι συμβολίζει την αντοχή,θυμούμενη τα καλοκαίρια που έτρεχα να ξεδιψάσω στην Παναγιά την Κρυονερίτισσα,ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ ΓΑΛΉΝΗ σαν να ήμουν στη φωλιά μου!
    Τα ταξίδια μου στην Πλάκα, τα πορτόνια στο Βαρρες, τα γραφικά μπαλκονάκια στην Κέρκυρα με το παγωτό στο LISTON,είναι σαν τους Λωτούς που δοκίμασα και ξέχασα το δρόμο για τον αγ ΛΥΠΙΟ.Όμως νοιώθω την ανάγκη κάποια στιγμή, κρατώντας ενα όμορφο μαγιάτικο λουλούδι, να του αφήσω την αφθονία απο τις λύπες μου,το μωβ απο τα συναισθήματά μου,να μπορέσω να νοιώσω ξανα -αν γίνεται-σαν έφηβη στη ΤΟΣΚΑΝΗ,να νοιώσω την ελευθερία του παραδεισένιου πουλιού έξω απ΄ το κλουβί του,
    να τρέχω στα γραφικά σοκάκια της Κεφαλονιάς και κουρασμένη να ακουμπώ την πλάτη μου στο πεύκο της, βγάζοντας απ τις τσέπες μου φλούδες μανταρίνι,βαρκούλες στα όνειρα για ένα ακόμα ταξίδι στα Χανιά.Μόνο εκεί που για λίγο ξέχασα την απουσία, μέσα στο ταβερνάκι με τις νοστιμιές.
    Κι ήρθαν παλι ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! μου ΛΕΙΠΕΙΣ!
    ομως θα στολισω ξανά το δέντρο μας,και θα επιβιώσω, δες μες, κρατώ σταθερά την ομπρέλλα στη θαλασσοταραχή μου.....
    γιατί το όνειρο ποτέ δεν τελειώνει και η σταγόνα της ζωής δεν ξεχείλισε ακόμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαρμπουνάκι
      να ξέρεις οτι με συγκίνησες απίστευτα
      Οχι μόνο είδες όλο το βίντεο με υπομονή,αλλά ταξινόμησες τις εικόνες δημιουργώντας ένα μικρό δοκίμιο. Τι μπορώ να πω γι αυτό;;;; ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ!!!
      Και το λέω τόόόσο ειλικρινά και τόσο απο την καρδιά μου που δεν έχει περισσότερο
      Φιλιά πολλά γεμάτα ευγνωμοσύνη.

      Διαγραφή
  14. Μπράβο Χαρούλα!!!!
    Το ένα έργο καλύτερο από το άλλο!!!
    Θερμά συγχαρητήρια!!! Με ενθουσίασες!!!!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ενθουσιασμός Μάγδα μου με τιμά!
      Σ ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  15. Μετά από αυτό που σου έγραψε το αδέρφι από πάνω Χαρά μου τι να πω..!!!δεν θα άλλαζα ούτε ένα κόμα....ούτε μια τελεία..σκέτη ποίηση..!!!! το Μαράκι μας Χαρά μου είναι η καλύτερη δασκάλα ΄΄ άνοιξε τα φτερά σου και πέτα.... γέμιζε το βαλιτσάκι σου με όνειρα, .. ακουαρέλες,.. χρώματα και αρώματα....άξιζε η ΜΑΡΙΑ μας.. αυτό το αφιέρωμα..!!! και της το έκανες με τον καλύτερο τρόπο ..Χαρά μας...να είσαι καλα ψυχή μου σας αγαπάμε και τις δύο .. έχετε γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας...είμαστε τυχερές γι αυτό...φιλώ σεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες Ρουλάκι μου,μετά τη Μπάρμπυ μας,ποιός να σχολιάσει τι;;;

      Οσο για το ποιός είναι τι; η καθημερινότητα τ αποδεικνύει!!!
      Αγαπιόμαστε και δενόμαστε καθε μέρα και περισσότερο

      Φιλάκιααααααααα πολλάαααααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  16. Χαρά μου, μπράβο στη δασκάλα σου, αλλά πολλά μπράβο και σ΄εσένα!!
    Παρακολουθώντας το βίντεο (το οποίο, σημειωτέον, είναι πολύ ωραία στημένο) αυτό που κατάλαβα, είναι πως το είχες από την αρχή - η Μαρία σε βοήθησε να το καλλιεργήσεις και να βελτιώσεις τεχνικά τις ικανότητές σου!
    Καλή συνέχεια στο ταξίδι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως νάναι έτσι όπως τα λες Ελλη μου, εγω νομίζω οτι απλά τα ονειρεύομαι!

      Σε φιλώ και σ ευχαριστώ απο καρδιάς

      Διαγραφή
  17. Για τα έργα σου τι να πω..... στο έχω πει ότι είναι απίστευτα όμορφες οι ακουαρέλες σου!!!! Να σου ευχηθώ θέλω αυτή η σχέση σου με την "δασκάλα" να κρατήσει χρόνια πολλά, να είναι πάντα γεμάτη από ευχάριστες στιγμές και πολύ χρώμα.... χρώμα σαν κι΄αυτό που έχουν οι παλέτες και των δυό σας!!!!!!!!! Καλή συνέχεια στο υπέροχο ταξίδι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρα απο τα χρώματα και τις παλέτες Βικάκι, το δικό μου ζητούμενο είναι η μακροημέρευση της σχέσης.Μου αρκεί να βλέπω και να καμαρώνω εκείνη να προοδεύει και να με τιμά με τη φιλία της.
      Φιλιά πολλά και θα τα πούμε απο κοντά

      Διαγραφή
  18. Λοιπόν επειδή εσύ και η Βιλλιώτη μου έχετε σπάσει κυριολεκτικά τα νεύρα με αυτό το φλογερό συναίσθημα που αναβλύζει αμοιβαίως, σας καλώ να το κόψετε παραυτα, γιατί μας παρακολουθούν και παιδιά ! Και επιτέλους τί πρέπει να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι που δεν το ΄χουμε με τη ζωγραφική ;;; Τί, δεν αξίζουμε κι εμείς μια θέση στον ήλιο ; Δεν αξίζουμε ένα αφιέρωμα ; Δεν αξίζουμε λίγη ξεχωριστή προσοχή, βρε αδερφέ ;;; Καλά καλά, θα τα θυμάσαι αυτά και θα λες : Τί έκανα η άσπλαχνη !!! (δεν μπορεί κάτι θα χρωστάς και σε μένα, για ... σφίξου λίγο, θα το βρεις !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμειιιις οι λαικες ντεκουπατζουδες ειμαστε του πεταματουυυυ!!!γραφεεε οσο λειπει η Χαρα γιατι αμα γυρισειι ...χαχαχχαα

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε κοπελιά, είναι αδικία ! Και αυτό το σινάφι των ζωγράφων αποδεικνύεται πολύ μεγάλη σνομπαρία !

      Διαγραφή
    3. Και που ΄σαι συγγνώμη για το "κοπελιά", αλλά με έχει πνίξει το δίκιο μου ! Ήσουν, είσαι και θα είσαι ο Θρύλος μου !!! Φιρί φιρί το πάνε να σου ετοιμάζω ανάρτηση, για να σκάσουνε μερικές μερικές !!!!!

      Διαγραφή
    4. οχι αναρτηση !!!αναρτησεις!!! σε sequences..αχαχχαααα

      Διαγραφή
    5. Παιδί μου, θα φτιάξω την καινούρια "Δυναστεία", τί λέμε τώρα !!!!

      Διαγραφή
    6. τζοαν κολλινς με θελωωωω~

      Διαγραφή
    7. Πατρινιά θυμάμαι τι σου χρωστάω, την έναρξη επιχειρήσεως 090 που κόντεψα ν ανοίξω...

      Διαγραφή
    8. Εμ ποιον ρόλο θα διάλεγες εσύ...της ξινής...

      Διαγραφή
    9. Ό,τι θέλει ο Θρύλος μου ! Ό,τι θέλει η ζαργάνα μου !!!

      Διαγραφή
    10. Κάτω τα χέρια απο το Ζαργάνα, ειναι κατοχυρωμένο . Σιγά μην προδώσουμε τα ιερά και τα όσιά μας.
      Στο εξής οποιαδήποτε αναφορά σε "ζαργάνα" θα διώκεται ποινικώς

      Διαγραφή
    11. Άσε ούτε δικό σου είναι ! Αυτό είναι από παλιά κατοχυρωμένο από άλλον !!!! Τσάμπα μηνύσεις θα κάνεις ...

      Διαγραφή
    12. Τώρα είδα το περί νέας "ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ" , που να προλάβω που έπεσα πάνω στο χαμό; Να δω νέο κωμειδύλλιο με το ΘΡΥΛΟ να σύρεται απο Ελλάδα,Ασία και όπου γης και τις στον κόσμο. Αυτο κι αν θάναι διασυρμός!

      Διαγραφή
  19. Απαντήσεις
    1. Ε μα , μας πρήξανε χρυσή μου !!! Τί amour είν΄αυτό ατελείωτο !!!! Και μας τρέχουμε τα σάλια ...

      Διαγραφή
    2. Τς,τς,τς... δεν μπορείτε να συγκρατηθείτε λίγο; Δεν βλέπετε εμάς πόσο χαμηλών τόνων άνθρωποι είμαστε; Θα σας αφιερώσουμε κι εσάς... μη στενοχωριέστε... την ψηλή θα την αφιερώσουμε στην Παναγία την Τρυπητή (που είναι και κοντά της να μη τρέχει) και την άλλη, τη μεσαίου αναστήματος (ευγενική πάντα και κουβαρντού) στην Τήνο, γιατί είναι βαρύ το περιστατικό. αχαχαχα... Αφορίστε με!

      Διαγραφή
    3. Μεσαιοοοο εισαι και φαινεσαιιιιιιιιιι!ακουυυς εκειιι!

      Διαγραφή
    4. Ορίστε ορίστε, θαυμάστε επίπεδο χαμηλών τόνων ! Με τί αβρότητα μας λες ότι χρήζουμε εξορκισμού !!! τσ τσ τσ στα υψηλά σας μούτρα !!!

      Διαγραφή
    5. Βρε Θρύλε μου απ' όλα όσα μας είπε εσένα το "μεσαίο" σε χάλασε ;;;
      Λοιπόν, φύγαμε για Παναγία Τρυπητή και μετά καρφί για Τήνο !!!!!

      Διαγραφή
    6. ρε συ παμε και μια Μυκονο...μια σταση για "μαργαριτες"...(η 5η ηλικια εδω γυρω θα νομιζουν οτι θα μαζεψουμε λουλουδια χαχαχα)

      Διαγραφή
    7. Εγώ φταίω που σου 'κανα upgrade!

      Διαγραφή
    8. χχχχχχαααααααα Μισιρλούκο έγραψες !!!!
      Η κυρία από κάτω σου, ποιά είναι ;;;

      Διαγραφή
    9. σηκωθηκαν τα ποδια να χτυπησουν το κεφαλι!!!!!ειδεεες?

      Διαγραφή
    10. Είδα, Θρύλε μου, Είδα ! Τί να πει κανείς ;;; Ποιός έκανε upgrade σε ποιόν δεν ξέρω !!! χχχαααααα

      Διαγραφή
    11. ετοιμασου ηρθε και το βαρυυυ πυροβολικο!!!

      Διαγραφή
    12. Τσίτσο-Φράνκο μου θυμίζετε σαν Καλόγριες!!! Αμίμητο δίδυμο,για γέλια

      Διαγραφή
    13. Δεν σηκώθηκαν και πολύ τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι...μικρή η διαδρομή

      Διαγραφή
    14. Φωτεινουλι μου εχουμε πολεμο! στ αρματαα στ αρματααα ξανα στον αγωωωναααα...
      θα τις τσακισουμεεεε!!!!!!
      θα βαλω στην ψηλη δοκιμασια κρακελε και στη ζωγραφο μιξ μιντια και θα κλ@σουν μεντες!!!!!χαχαχαα

      Διαγραφή
    15. Χχχχααααααα εκεί να τις δω ! Που μου ανταλλάσσουμε απόψεις περί ζωγραφικής τέχνης ! Άμα είσαι μάγκας, να σε δω στο μιξ το μίντια και στο κρακελάρισμα, άμα σου βαστάει !!!!

      Διαγραφή
    16. Σωπάτε γιατί μιλάει ο Τσάκι Τσαν της γκιπούρ δαντέλας!

      Διαγραφή
    17. Αιοοοοοοο χαααα !!!! Αυτή την πολεμική ιαχή βγάζω, όταν κολλάω τη δαντέλα !

      Διαγραφή
  20. Ευτυχώς σε σένα η διαδρομή θα'ναι μικρή...μέχρι το κεφάλι...αχαχα...στην άλλη να δω πως θα φτάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μιλησε ο κολοσσος της Ροδου!!!!

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα και σ αυτό συμπέσαμε!!!! Θα φάνε τα λυσσακά τους
      Την Πατρινιά δε την παίρνουμε τρικάβαλο, ξηγημένα. Να πάει με το Θρύλο της

      Διαγραφή
    3. μη ξαπλωθειτε προσεχετε μονο γιατι σε αυτη την ηλικια ....απο χε η απο πε θα πατεεε!χαχαχα

      Διαγραφή
    4. Η Πατρινιά να φέρει το δικό της μοτοσακό ν'ανεβάζει τον θρύλο ν'ακολουθούν. Μόνο μη ξυπνήσουν μνήμες... εκείνων των ληστών των τραπεζών, θυμάστε...

      Διαγραφή
    5. Ζαλίστηκα πάνω κάτω... λίγο νερό...

      Διαγραφή
    6. Χαχαχαχα το ίδιο σκέφτηκα κι εγω ,εκείνο το δίδυμο που έπιασαν οι κάμερες,χαχαχα!!!
      Ποιό μοτοσακό να φέρει, εκείνο που δε βάζει δεύτερο;;;;θα σπρωχνει ο θρύλος

      Διαγραφή
    7. Κρατήσου στο ύψος σου μη δίνεις δικαιώματα

      Διαγραφή
    8. χαχαχαχααααααααααααααα!παρτες κατω!!!!αμ φταιει και αυτη η βλακεια που μας παει πανω κατω ο μπλογκερ!!!!!!χαχαχααα

      Διαγραφή
    9. Εσυ βαρελάκια κατεβαίνεις;
      Ο Μπλογκερ μάλλον εμάς εκδικείται

      Διαγραφή
    10. Απαξιώ ! Πραγματικά και ανυπερθέτως απαξιώ ! Και ξέρετε σε ποιές απευθύνομαι !!!

      Διαγραφή
    11. αποχωρωωω!προσπαθω να συνερθω απο τον ιλιγγο του πανω κατω!!!!

      Διαγραφή
    12. Μπα υποχωρούν τα νειάτα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    13. Όχι, απλά πάμε να ανασυνταχθούμε, για να κάνουμε την αντεπίθεση !

      Διαγραφή
    14. Αντε πιείτε το γάλα σας και νανι σαν καλά παιδιά, αρκετές οι εχθροπραξίες για σήμερα

      Διαγραφή
    15. Ναι, να θάψουμε τους νεκρούς και βλέπουμε. Κι αύριο μέρα είναι...χαχα. Χάλια τα έκαναν Χαρουλάκι μου οι σουσουράδες. Θα μαζεύεις όλο το βράδυ.

      Διαγραφή
    16. Πέσανε τα ντεσιμπέλ απο απειλές,σε γρυλίσματα κανίς;;;;

      Διαγραφή
    17. Όπως πάντα μας διδάσκει η ιστορία...ο εχθρός των Ελλήνων, η διχόνοια! Τι να πεις Μαράκι μου,άστες να ζηλεύουν! Εμείς νάμαστε καλά και να ρολάρουμε

      Διαγραφή
  21. Πάντως για να με φτάσεις, εγώ στο επίπεδό σου ΔΕΝ κατεβαίνω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα θα σ αφήσω σ άααλλα χέρια...ξέρεις εσύ,θα κάνεις μαύρα μάτια να δεις αθώωση πελάτη!

      Διαγραφή
    2. Κάτσε ρε κοπελιά, μια κουβέντα είπαμε, μην ξηγιέσαι έτσει κι έχει βαρύ χέρι ο ... νόμος !!!

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα μου θυμίζεις το τζίμη Πανούση "Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελ. Δικ..." ανέκδοτο;;;

      Διαγραφή
    4. Τί να σου κάνει κι αυτή η έρμη ... ό,τι μπορεί κάνει ...

      Διαγραφή
    5. Όχι μωρέ, καλή κυρία είναι, απλά κάπως βασανισμένη ...

      Διαγραφή
    6. αλλοι είναι οι βασανισμένοι,αλλά μη λύσουμε και το Δικονομικό θέμα της Ελλάδας εδώ και τώρα,είμαστε και ταρακουνημένοι

      Διαγραφή
  22. Πολυταλαντη Χαρα μου ,κατορθωνεις απο το να κανεις καποιον να χαμογελαει με τα κειμενα σου η να συγκινειται αναλογα μεχρι να σε θαυμαζει με αυτα οοοοοοοοοοοοοολα που κανεις και το ποσο ωραια χρησιμοποιεις το καθε τι,συνεχισε και μεις εδω θαμαστε συνοδοιποροι και αν θες και φιλοι ,φιλακιααααααααααααα πολλα πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω ερωτηματικά στα γραφόμενά σου Χρυσούλα. ΦΥΣΙΚΑ και σε θέλω για φίλη, ασυζητητί. Αυτό είναι ο,τι πολυτιμώτερο μας παρέχει το μπλογκινγκ, τ άλλα όλα για να περνάει η ώρα και η κατάθλιψη

      Φιλιά άπειρα

      Διαγραφή
  23. Καλησπέραααα!!! Χαρουλίνι μου πολύ ωραίες είναι μπράβο!!!! Μπράβο και στην Μαρία!!!! όμορφη ανάρτηση!!! θα τα πούμε και από κοντά όταν έρθεις!! φιλάκιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρώ πάάάρα πολύ μικρό μου...θα τα πούμεεεεε!!!!
      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  24. Πολλά μπράβο και σε σένα και στη Μαρία!!
    Είναι υπέροχες οι ακουαρέλες σου...κι έκανες ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στη δασκάλα σου!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που εγκρίνατε με τέτοιο ενθουσιασμό την αφιέρωσή μου στη Μαρία. Φοβήθηκα μήπως το θεωρούσατε υπερβολικό (και λίγα έγραψα, δηλ)
      Οπως επίσης ευχαριστώ θερμά για τις ακουαρέλλες μου, με συγκινείτε.
      Φιλάκια Μαριώ μου

      Διαγραφή
  25. Ασε, Χαρά μου, σε ζηλεύω για εκείνο το βαλιτσάκι που το ξανανοιξες μετά από τόσα χρόνια! Δε σου κρύβω ότι κι εγώ θα ήθελα πολύ να κάνω το δικό σου ταξίδι και να πειραματιστώ με κάτι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό. Βέβαια, τα ταλέντα δεν κρύβονται και δε χάνονται κι εσύ είναι υπερταλαντούχα και χαιρόμαστε να βλέπομαι την κάθε χειροτεχνία σου. Εύγε και στη φανταστική δασκάλα που σκορπά όνειρα με τα χρώματά της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω θα σου πω Ευγενία:ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;;; Ας μη μένει ως ανεκπλήρωτο στο μυαλό ένα ταξίδι αφού το ποθείς τόσο πολύ! Δε βλέπεις εμένα που δε το ποθούσα με τέτοιο πάθος (ήτο ξεχασμένο) και προέκυψε;;; Διεκδίκησέ το!
      Όσο για μένα ,τα παραλές, αλλά το δέχομαι γιατί είμαστε απο τα ίδια νερά
      Τα λουλούδια στην Κυρία!!!
      Φιλάκια πολλά και όπως είπαμε...

      Διαγραφή
  26. Χαρά καλημέρα!!! 'Εχω εντυπωσιαστεί!!!! με τα πολλά ταλέντα σου , στις κατασκευές , στη ζωγραφική στην ποίηση, και τώρα μαθαίνω και στην σκηνοθεσία.
    Υποκλίνομαι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα και σκηνοθέτης! ναι, μ άφησε ευχή και κατάρα ο Αγγελόπουλος να συνεχίσω το έργο του, κι εγω δεν έχασα χρόνο
      Οσο για ποίηση, αυτή την έχω αφήσει στην ησυχία της προς το παρόν, επειδή τη λατρεύω, απλά χρησιμοποιώ κατά καιρούς έργα μεγάλων ποιητών.
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ!

      Διαγραφή
  27. Τώρα με όσα διάβασα εγώ πως να σχολιάσω? Τέλος πάντων , χαμός μάνα μου χαμός...
    Τα έργα σου τα είχα δει στη σελίδα σου όλα μαζεμένα , πρώτον ζήλεψα με την καλή με την κακή έννοια έχει σημασία? Και επειδή ποτε δεν θα μπορέσω να ζωγραφίσω κάθησα και απόλαυσα τό βίντεο που μου άρεσαν πολύ . Ομως η δασκάλα σου η Μαρία αξίζει όλη και άλλη τόση αγάπη που διαφαίνεται και ομολογείς . Λίγο την γνώρισα αλλά ένιωσα ένα ζεστό πέπλο αγάπης; ζεστασιάς; κάτι τέλος πάντων . και είναι αυτό που και εσύ λες , η Μαρία δεν είναι η σνομπ και ακατάδεκτη ζωγράφος , είναι απλή με χιούμορ και ζεστασιά .
    Χαίρομαι τη φιλία σας και χαίρομαι που σου χάραξε την πορεία στο δρόμο της ζωγραφικής.Πολλά φιλιά αγαπημένη μου Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως τα καταφέρνεις καθε φορά...είναι ταλέντο να με κάνεις να χάνω τα λόγια μου!
      Για το χαμό μάνα μου, δεν ευθύνομαι.Βλέπεις τα κορίτσια μου άρχισαν το πάρτυ όταν απουσίαζα και μέχρι να τα συμμαζέψω έγινε ...της Δυναστείας! Τλπ εμένα έτσι μου αρέσει εδώ που τα λέμε να γίνεται το συμπούρμπουλο, κι όχι μόνο λόγω σεισμογενούς περιοχής.

      Οσο για τη Μαρία, όσο τη μαθαίνω τη λατρεύω και περισσότερο.
      Πιο δοτικό και ακομπλεξάριστο άνθρωπο με την δική της αξίας, δεν έχω γνωρίσει
      Με τιμά απεριόριστα η φιλία της και προσπαθώ να φανώ αντάξια των προσδοκιών της.
      Φιλάκια πολλά και σ θαυμάζω και σε κάθε σου σχόλιο (π.χ. Στράτου. Ξέρεις εσύ)

      Διαγραφή
  28. Χαρά μου είσαι απίστευτη!!!!
    Και ποσότητα και ποιότητα και σχέδιο και χρώμα και φαντασία και ρεαλισμός.
    το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι το "και σ' ανώτερα". Να το πω... να μην το πω...ας το πω γιατί έχω μάθει να με εκπλήσσεις πάντα προς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενού μουυυυυυυ!!!
      Πολύ χαίρομαι που είσαι εδώ σε τούτη την ανάρτηση. Εσυ μ έχεις ζήσει απο παιδί και ξέρεις...και πολύ περισσότερο χαίρομαι αν επικροτείς την πορεία μου. Πράγματι ήταν και για μένα απρόσμενο,αλλά αυτά συμβαίνουν αν συναντάς τον σωστό άνθρωπο στη ζωή σου,έστω και αργά...

      Υ.Γ. αυτό δεν ισχύει πάντα και για όλα,χαχαχαχα

      Διαγραφή
  29. Τη δασκάλα σου και δασκάλα πολλών άλλων μέσα σ' αυτές είμαι και εγώ πραγματικά της άξιζε ένα τέτοιο αφιέρωμα. Την αγαπάμε πολύ της αξίζουν πολλά. Δίνει τα φώτα της παντού. Μπράβο Χαρά για όλα. Για τη δουλειά σου που είναι φανταστική, για την τόσο όμορφη ανάρτηση, γι΄ αυτό που εγώ τουλάχιστον δεν θα μπορούσα να εκφράσω τόσο όμορφα όπως εσύ και για το χρόνο που αφιερώνεις για να μας δώσεις όλα αυτά. Μαρία μου είσαι τόσο τυχερή που απέκτησες μια τόσο καλή φίλη. Φιλάκια και στις δυό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιούλα μου,εδώ την αγάπησε η Βόρεια Ελλάδα καθ ολοκληρίαν ,εγω να μείνω απόξω; τη στιγμή κιόλας που μου έχει αφοσιωθεί τόσο πολύ,θάμουν αχάριστη να κλωτσήσω τέτοια τύχη και να μην αναγνωρίσω την τιμή να με θεωρεί φίλη.
      Ναι είμαι τυχερή! το λέω,το πιστεύω,με τιμά
      Φιλάκια πολλά και αφήνουμε πάντα μία ελπίδα συνάντησης...

      Διαγραφή
  30. Έτσι πρέπει να είναι η πραγματική δασκάλα: να ενθαρρύνει να πιστεύει σε σένα.
    Συγκινήθηκα πολύ κι ας μην γνωρίζω τη Μαρία παρά μόνο πρόσφατα μέσα από τις ζωγραφιές της με τα χρωματιστά μολύβια :)))
    Να'στε καλά και οι δύο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάνεις Αριστέα! αλλά ίσως κάποια στιγμή έρθει κι η σειρά σου (για γνωριμία εννοώ) και τότε θα με δικαιώσεις.
      Το πορτραίτο (μητέρα παιδάκι) που είχε η Πέτρα αναρτήσει, που συνόδευε εκείνη τη συγκινητική ανάρτηση, ήμουν εγω με τη μητέρα μου στη βάφτισή μου,πριν καν με γνωρίσει προσωπικά. Συνόδευσε και την γενεθλια ανάρτηση της κι αυτό με τιμά διπλά.
      Σ ευχαριστώ που συμμερίζεσαι τη σημερινή μου εξομολόγηση

      Διαγραφή
  31. Η μαθήτρια αντάξια της άξιας δασκάλας της. Τα έργα σου υπέροχα Χαρά μου και πιστεύω ότι έχεις πολλά να δώσεις στη ζωγραφική αλλά και σε όλα τα άλλα που κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δε θα καταφέρω να φτάσω στις προσδοκίες της κι αυτό γιατί είμαι αμελής και ατίθαση. Γενικά δεν στρώνομαι Κατερινάκι και ώς γνωστόν η Τέχνη θέλει θυσίες, εγω αντίθετα πολυκερματίζομαι,γιατί βαριέμαι αφόρητα την επανάληψη. Αλλά κι αυτά τα μικρά έργα, άθλος είναι για μένα
      Φιλάκια πολλά κι ελπίζω να σε βρίσκουν καλλίτερα

      Διαγραφή
  32. Ο καλός σπόρος βγάζει καλό καρπό..αυτό τα λέει όλα γλυκιά μου.Θαύμασα όλη τη δουλειά και τη προσπάθεια σου..το καρπούζι έτοιμο να το..φας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι αγαπημένη μου ο σπόρος ,είναι η ουσία!
      Φιλάκια κι ευχαριστώ!!!!

      Διαγραφή
  33. Αναμφισβήτητα είναι μεγαλείο ψυχής να αναγνωρίζεις δημόσια και με έμφαση την επιρροή της "δασκάλας", φίλης, (στα κουμπώματα και ξεκουμπώματα), συνοδοιπόρου! Το έχεις κοπέλα μου και μπράβο σου!

    Με της καλημέρας μου τα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στράτο μου πάντα αναγνωρίζω τι και πού χρωστάω,ακόμα κι οταν βρίσκομαι εν αδίκω και πάντα το λέω ιδιωτικά ή δημόσια. Εχω κι εγω αρχές παιδιόθεν...
      Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,πάντα!

      ΑΝταποδίδω.

      Διαγραφή
  34. Θαύμασα και ξαναθαύμασα την διαδρομή σου στα εικαστικά και φαντάστηκα που μπορεί να φτάσει το έμφυτο ταλέντο σου , που το κρατούσες τόσα χρόνια κλειδωμένο!!!Η αφιέρωσή σου στο Μαράκι που στάθηκε η αφορμή να ανοίξει την απαραίτητη χαραμάδα ,ώστε το φτερό να μεταφερθεί από την πλάτη σου στο χέρι και να γίνει χρωστήρας , ζεστή και συγκινητική!!!Και μην αναρωτηθείς γιατί ήρθα καθυστερημένα!!!!Με δυό μωρά στην αγκαλιά , που να τολμήσω να μπω σε εμπόλεμη ζώνη.Φοβήθηκα τις αδέσποτες!!!χαχαχαχα Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μα τι περήφανη που θα ναι για σένα και σαν δασκάλα και σαν φίλη!!!!
    Είμαι σίγουρη θα την κατασυγκίνησες την γυναίκα!!!!!
    Χαρά μου κατά καιρούς που μας παρουσιάζεις τις ακουαρέλες σου έχεις ξεδιπλώσει ένα σπουδαίο ταλέντο κι εκεί!!!
    Μια μικρή αδυναμία την έχω στα τοπία και στα κτίρια που έχεις ζωγραφίσει, σε αυτή τη φωλιά που όσες φορές κι αν τη δω πάντα αγκαλιά θα μου μοιάζει!!!
    Πως γίνεται να τελειώσει το όνειρο;;;;;; :))))
    Να σαι καλά Πεπίτα ντι Τζάντε μου και να δημιουργείς, να ζωγραφίζεις και να μας μαγεύεις!!! Καλό μήνα να χεις, ακούνητο, και καλό σ/κ!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άργησα να δω την ανάρτηση σου, γιατί είμαι εκτός!!!
    Με πρόλαβαν όλες οι άλλες και τα έγραψαν όλα με το Ν και με το Σίγμα και κάτι παραπάνω!
    Θαύμασα τις υπέροχες ακουαρέλες σου!!!
    Δε πιστεύω πως έφτιαξες τόσες πολλές και καλές!!!!
    Άξιζε το αφιέρωμα στο Μαράκι μας, γιατί είναι ΜΑΣ, μη σφαχτούμε τώρα!!!!!
    Χαιρόμαστε κι εμείς που την έχουμε φίλη μας και μαθαίνουμε τόοοοοοσα από αυτήν!!
    Όπως βλέπεις κανω μια σοβαρή δήλωση, όχι όπως μερικές μερικές πιο πάνω!!!
    Τι το κάναμε εδώ μέσα;
    Σοβαρή δασκάλα , σοβαρή μαθήτρια, τίποτε δε σέβονται τέλος πάντων;
    Πόλλα φιλιά Χαρουλίνι μας και να περάσεις καλά εκεί που θα πας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυυυ εκτοοοος??????αποκλειεταιιιι!η Ρενα μας ειναι παντα σπιτιιιι!!!!!χρονια εχει να μετακινηθει!!!χαχαχχααααααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  37. Υποκλίνομαι -για άλλη μια φορά- στα ταλέντα και το απύθμενο βάθος της όρεξής σου για δημιουργικό ξεσάλωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ξέρω πως ίσως το σχόλιο μου να μη διαβαστεί.., τις τελευταίες μέρες είχε πρόβλημα το pc μου και δεν μπορούσα να δω κανένα video... μόλις σήμερα (πρωτομηνιά) κατάφερα να απολαύσω τις ακουαρέλες σου Χαρά μου, όλες πολύ πετυχημένες αλλά θα σταθώ ειδικά στα φρούτα και στα λουλούδια σου, μοσχοβολούν!
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολύ μου άρεσε το βιντεο!! το βρήκα τυχαίως στο φέις σου....
    Μπράβο Χαρά, και μπράβο στηνδασκάλα σου!!!! Έβγαλε καλή μαθητρια!!!!
    Πάντα επιτυχίες... και μια που έιμαστε και στο μπλογκ... εδώ... η ανάρτηση αυτή για σένα!!! σε αυτό το νέο μπλογκ μου... : http://zwgrafiesmetexni.blogspot.gr/2015/07/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...