...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Tiramisu!

Μην περιμένετε να διαβάσετε συνταγή, αντίθετα τη διάθεση θέλω να σας ανεβάσω μια που η ακριβής μετάφραση του συγκεκριμένου Ιταλικού γλυκού, είναι "τράβα με πάνω".

Το ημερολόγιο στον τοίχο κοντεύει να μείνει πανί με πανί ή καλλίτερα χαρτί με χαρτί.
Μία μία οι μέρες φυλλομετριώνται και φτερουγάνε μακρυά.
Είμαστε πια σ απόσταση αναπνοής απο τις μεγάλες γιορτές που όλοι περιμένουμε και για πρώτη φορά, εγω που πριν "κορόϊδευα", άρχισα τις προετοιμασίες απο τα μέσα του Καλοκαιριού!
Τι άλλο καλλίτερο απ αυτό να σ ανεβάσει τη διάθεση;
Έχουμε βλέπετε και την Μαριλίζ μας που έχει χρέος κάθε χρόνο να μας ξεσηκώνει αμπονόρα-αμπονόρα και να μας υπενθυμίζει οτι ο καιρός περνά και πρέπει νάμαστε ετοιμοπόλεμοι  στο Πανηγύρι που καθιέρωσε και κάθε μια μας κρεμάει με χαρά το δικό της στολίδι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της!
Φέτος όμως τούτη η βιάση έχει κι άλλη αιτία που θα μάθετε εν καιρώ...

Ετσι στρώθηκα που λέτε παρά τον καύσωνα και τον ιδρώτα και άρχισα... και  να τα χιόνια και να τα glitter!
Αν και δεν μ αρέσουν τα τελευταία, τις μέρες των Χριστουγέννων επιβάλλεται μία υπερβολή.

Ξύλινο Καλωσόρισμα και ένα πήλινο σπιτάκι

Σήμερα όμως δεν θα σας δείξω κάτι απο όσα ετοιμάζονται όλο αυτό το καιρό, έχουμε συνέχεια, αλλά ένα γιορτινό στεφάνι που είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε χωρίς να ξοδευτείτε.
Από τα προηγούμενα χρόνια, έχετε διαπιστώσει την αγάπη μου στην ανακύκλωση των υλικών που ακόμα και γιορτινή διακόσμηση μπορεί να γίνει.
Τα υλικά λοιπόν που θα χρειαστείτε είναι απλά και μόνο μία συρμάτινη κρεμάστρα (μας στοίχειωσες Ρένα με τις κρεμάστρες!!!χαχαχαχα) και μπόλικες εφημερίδες.
Χωρίς κόλλες, μόνο στραπατσάρετε τις εφημερίδες και τις τυλίγετε χαλαρά γύρω απο το συρμάτινο -καλούπι της κρεμάστρας, που το έχετε κάνει στρογγυλό. Οταν πάρει το πάχος που σας ικανοποιεί τότε το σταθεροποιείτε με χαρτοταινία.
Η διακόσμηση επαφίεται στο γούστο της καθεμιάς.

Εγω επειδή έχει μεγάλη διάμετρο και  δεν θα μ άρεσε να ντυθεί με λωρίδες υφάσματος (εδώ έπαιξαν ρόλο χρωματικής και εορταστικής τόνωσης της λινάτσας) ή μαλλί (θα χρειαζόμασταν κούκλες ολόκληρες) είχα πρόχειρα υπόλοιπα λινάτσας, που τα τύλιξα κι αυτά επιμελώς ατημέλητα  γύρω απο το στεφάνι.
Ούτε εδώ χρησιμοποίησα κόλλες (καθαρές δουλειές, εκτός του μαύρου των εφημερίδων) απλά καρφίτσες που χώθηκαν και σφήνωσαν στο χαρτί.
Μετά ολοκλήρωσαν την τελική εικόνα ένα γλυκό "Welcome" ζωγραφισμένο, ένα πήλινο σπιτάκι που είχα φτιάξει για γούρι αλλά πετσικάρισε, και οι γνωστοί-άγνωστοι καρποί του δέντρου της ΑΘήνας,γιορτινά  στολισμένοι.
Τα μικρά γκυ είναι χνουδωτά μπαλάκια που κάποτε είχα πάρει γι άλλο λόγο και  τώρα βρήκαν λόγο υπαρξης και κουρελάκια απο τσόχα.
Ενας φιόγκος πάντα επιβάλλεται έστω κι αν δε κρεμιέται απο εκεί ,αλλά απο το κρεμαστάρι της κρεμάστρας που κρύφτηκε επιμελώς . Μία ταινία λοιπόν λινάτσας, με μια πολύ ιδιαίτερη γιρλάντα απο καρώ καρδουλίτσες, δώρο αγαπημένης φίλης, έγιναν η  τελευταία πινελιά στο σύνολο.



Μ' αυτή λοιπόν την απλή και εύκολη κατασκευή καλωσορίζω το Νοέμβρη, ως προάγγελο του Δεκέμβρη!!! Εγω ανυπομονώ,εσείς;;;

87 σχόλια :

  1. Υπέροχο Χαρά, μου άρεσε τόσο πολύ!!!
    Καλή υποδοχή λοιπόν του εορταστικού μήνα με πολλές πολλές δημιουργίες σου εύχομαι!!
    Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαντρινάκι μουυυυυ
      Πολύ χαίρομαι με την επανεμφάνισή σου! Σε υποδέχομαι μ ανοιχτές αγκάλες και εύχομαι και σε σένα όμορφες κατασκευές για τα την εορταστική περίοδο
      Φιλάκια πολλαααααά

      Διαγραφή
  2. Μα βέβαια κι εμείς ανυπομονούμε !!!!
    Πολύ όμορφο το στεφάνι σου, άντε, καλή αρχή και καλή συνέχεια !!!
    Καλό βράδυ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ράνια μου,ανυπομονώ και για τις δικές σας προετοιμασίες
      Φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά όταν άνοιξα την ανάρτησή σου, παρακαλούσα να μην έχει συνταγή για γλυκό, αλλά λέω δε μπορεί κάποιο λογοπαίγνιο θα μας κάνει! Και πραγματικά με ξεσήκωσες! Φέτος έχω τρελή χριστουγεννιάτικη διάθεση και δεν έχω καθόλου χρόνο να φτιάξω πραγματάκια. Για την ώρα στόλισα το ιστολόγιο.

    Καλό ξημέρωμα και πολλά πολλά ανεβαστικά φιλιά! Ciao!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά κατάλαβες Χριστινάκι!!!μ αρέσει να παίζω με τους τίτλους και ν αποπροσανατολίζω ή να στέλνω ένα μήνυμα,χαχαχαχαχα
      Ο,τι διάθεση κι αν έχω όλο τον προηγούμενο χρονο,ειλικρινά απογειώνεται με την αναμονή των εορτών.πόσο μάλλον και αυτά τα τελευταία χρόνια που ζούμε την κατήφεια και την απαισιοδοξία ,σ όλο τους το μεγαλείο!
      Εχουμε ανάγκη ν ανακάμψουμε,έχουμε ανάγκη να χαμογελάσουμε κι αυτά θέλω να πετύχω.
      Φιλάκια πολλά του ιδίου ανεβαστικού κλίματος κι απο μένα

      Διαγραφή
  4. Μάλλον βιάστικα να περάσω από το "σπιτικό σου" και να αφήσω ένα σχόλιο. Όχι τίποτε άλλο αλλά να μην νομίσει κανείς ότι με βασανίζουν...απωθημένα. Όμως το "τιραμησού" σου με τράβηξε.
    Οι κατασκευές σου, με τις λίγες τεχνικές γνώσεις μου είναι υπέροχες. Ξέρω πως όσο φτάνουν πάνω μας οι μέρες των γιορτών θα δώσεις ακόμη περισσότερα. Αυτή είσαι καλή μου. Σε διακρίνει η ευαισθησία και η προσφορά.
    Νάσαι πάντα καλά.
    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρότι δεν είσαι φίλος των γλυκών,Ντένη μου σε τράβηξε το τιραμισού μου;;;καλό!
      Ελπίζω να μην συμβεί κάτι άλλο που θα ανακόψει την πορεία μου προς τις γιορτές και θα σας δέιξω ο,τι έχω ετοιμάσει μέχρι τώρα.
      Τι να κάνουμε,μέσα στα πολλά μου κουσούρια,ξεφεύγει και κανένα καλό, χαχαχα χαχα
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, νάσαι κι εσύ καλά να με συντροφεύεις καλοπροαίρετα.

      Διαγραφή
  5. Μου αρέσει πάρα πολύ Χαρά και είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα!!! δηλ. μια κατασκευή για στεφάνι με απλές τεχνικές και υλικά!!!
    Κι εγώ ανυπομονώ πολύ φέτος και η προσμονή είναι το πιο γλυκό κομμάτι αυτής της σπουδαίας γιορτής!!!
    Καλή σου ημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Αλεξάνδρα μου, η προσμονή είναι το πιο γλυκό κομμάτι!!!Ελπίζω να το βιώσουμε όλες όπως το επιθυμούμε.
      Οσο για το στεφάνι μου,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι αν σου έδωσα έμπνευση να δημιουργήσεις το δικό σου
      Νάσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  6. Γλυκό άκουσα και ήρθα τρέχοντας - που να κρατηθώ η γλυκαντζού - αλλά και με αυτό που είδα αποζημιώθηκα!!!! Υπέροχο το στεφάνι και εύκολο νομίζω στην κατασκευή του!!! Καλή αρχή λοιπόν για τις Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες σου Χαρούλα μου και του χρόνου!!!! Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααααχχχχχ κι εγω απο υπερβολική δόση ζάχαρης θα πάω,Βικάκι μου.Γλυκατζού μέχρι αηδίας!
      Πολυ εύκολο σ ε κατασκευή,δεν το συζητώ,εδώ έχεις κάνει θαύματα μ άλλα χρονοβόρα υλικά!!! Καλή μας αρχή λοιπόν
      Φιλάκιααααααααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  7. Φυσικά κι εμείς ανυπομονούμε Χαρά μου αλλά ευτυχώς μας βάζεις εσύ δυναμικά στο κλίμα και μας ξεσηκώνεις!!! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κι ο αέρας που φυσάει στα μέρη μας Ευγενούλι,μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει,άντε μετά ν αντισταθείς...χαχαχαχα
      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  8. Και μου' ρθε μια λιγούρα πρωί πρωί διαβάζοντας τον τίτλο κι έτρεξα... Μας εξαπατάς αλλά χαλάλι σου! Το στεφάνι είναι πολύ όμορφο και οι οδηγίες του εύκολες, οπότε σε συγχωρούμε!
    Τι μας έχει πιάσει φέτος και με το που μαζέψαμε τη σημαία της παρέλασης αρχίσαμε να βγάζουμε τα γιορτινά δεν ξέρω, αλλά μ΄αρέσει!
    Γλυκιά καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περνάνε τόσο γρήγορα οι Εποχές, οι εθνικές επέτειοι ο χρόνος ολόκληρος, ΝΙκη μου που μέχρι να ευχηθούμε "Καλή χρονιά",φτάνουμε στο Καλοκαίρι κι απο εκεί ξανά στα Χριστούγεννα! Ετσι κι εγω με το μαγιώ ξεχιόνιζα.
      Είναι να μην μας αρέσει;;;;δεν έχουμε κι άλλη διασκέδαση,απο αυτή τη γιορτινή θαλπωρή που σου δημιουργούν οι εορταστικές κατασκευές.
      Φιλάκια πολλά και ανεβαστικά

      Διαγραφή
  9. Ανυπομονούσα πάντα για την έλευση των Χριστουγέννων, μα φέτος έχω και το σιγοντάρισμα του γιόκα! Γράφουμε γράμματα στον άγιο, εδώ και μέρες!!! Είναι το πιο γλυκό θέμα συζήτησης, η προσμονή μας :))) Χαρά μου το στεφάνι σου είναι υπέροχο! Είμαι μεγάλη θαυμάστρια σου, να το ξέρεις :))) Τα αριστουργήματα σου και ο τρόπος που τα συνοδεύεις με τα γραφόμενα σου, με ενθουσιάζουν!!! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνάκι μου
      μεγάλη μου Τιμή ο θαυμασμός σου.Κάτι μυστική επικοινωνία υπάρχει με κάποιους ανθρώπους και γινόμαστε ορκισμένοι οπαδοί.Βλέπεις το ίδιο συμβαίνει και με μένα ως προς εσένα και δε στο γράφω επειδή μου το έγραψες,αλλά αυτό πιστεύω οτι τόχεις καταλαβει και απο τους σχολιασμούς μου.
      Πάμε λοιπόν δυναμικά ,εσύ με τ αγοράκι σου (αξέχαστες εμπειρίες αυτές, βίωσέ τες μ όλο σου το είναι) ,εγω με το μέσα μου που δε λέει να μεγαλώσει!!
      Φιλάκια πολλά και γλυκά κι απο μένα

      Διαγραφή
  10. οοο τελειο! χαιρομαι που ερχονβται γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κική μου που σ άρεσε.Είναι να μη χαιρόμαστε;;;;;
      Με το καλό λοιπόν.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Χαρά, μπορεί η ιταλική αυτή λέξη κυριολεκτικά να σημαίνει «τράβα με πάνω», μεταφορικά όμως, κι αυτό επειδή περιέχει κάποια ποσότητα καφεΐνης, από το κακάο και τον καφέ, μεταφράζεται και: «κάνε με ευτυχισμένο!»

    Εσύ, έχεις τρόπους και ικανότητες (με τις δημιουργίες σου και όχι μόνο) να μας κάνεις ευτυχισμένους, τόσο όσο να ξεπερνάμε και να παραβλέπουμε τις όποιες παραφωνίες δίπλα μας.

    Σου εύχομαι ολόκαρδα να βουτάς τη ζωή σου (με όσα φτιάχνεις) σε χρώματα ζεστά, να ζαλίζεται ο χρόνος χωρίς να υπολογίζει ημερολόγια (κι ας κοντεύουν να μείνουν «πανί με πανί») κι άφησε την ψυχή σου ν' αφουγκράζεται κι ό,τι εκείνη του ζητά, απλόχερα να δίνεις!

    Με τους χαιρετισμούς, την εκτίμηση και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατο
      ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ Μ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "Κάνε με ευτυχισμένο"!!!! Ναι όλοι θέλουμε αυτό τον καιρό να το πούμε αυτό
      ΑΝ λοιπόν μια τόσο φτωχή στην απλότητά της δημιουργία γίνεται δύναμη ευτυχίας,πόσο πολύ μ αρέσει!!!Και για μένα και για σας.
      Εμπρός λοιπόν ο καθένας απο την πλευρά του,ν αφήσουμε στην άκρη τις παραφωνίες,να κάνουμε τις υπερβάσεις μας και ν απολαύσουμε με τον τροπο του ο καθένας την ωραιότερη Γιορτη του Χρόνου!
      Υπέροχη η ευχή του επιλόγου,παρόλες τις δυσκολίες που μου τυχαίνουν,θα φροντίσω να την εφαρμόσω.
      Νάσαι καλά απο καρδιάς!

      Διαγραφή
  12. Ήρθα να φάω ένα γλυκάκι, αλλά με χόρτασε το πανέμορφο στεφάνι! Καλές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες Χαρά μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσυ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ σ ό,τι κι αν κάνεις Παναγιώτα μου,είμαι σίγουρη οτι θα καταπλήξεις! Κρίμα που δεν είμαι κοντά...
      Φιλιάάά

      Διαγραφή
  13. Δεν μπορούσα να φανταστώ, όταν είδα την φωτογραφία, πώς ένα τιραμισού (γιατί κι εμένα, ομολογώ, στο γλυκό πήγε ο νους μου!) γίνεται να "δέσει" μ΄ ένα στεφάνι! Τελικά, κατά τα φαινόμενα, όχι απλά γίνεται... αλλά παραγίνεται κιόλας, συν ότι το στεφάνι σου συναγωνίζεται και ξεπερνάει κατά πολύ τη γλύκα του τιραμισού!! Πολύχρωμη και ονειρική συνέχεια, Χαρουλίνι με πολλές-πολλές ακόμα γλυκές σου δημιουργίες και χαλάλι σου όσα ημερολόγια κι αν κινδυνεύουν από τα μαγικά σου χέρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Το μόνο που κινδυνεύει κοριτσάκι απο μένα είναι η σωματική μου ακεραιότητα,αλλά ατυχήματα συμβαίνουν σ όλους μας, σε μένα ίσως λίγο παραπάνω.Τλπ.
      Να σου πω οτι το σχολιό σου με γέμισε ΧΑΡΑ & ΝΤΡΟΠΗ...Οι λόγοι και για τα δυο ευνόητοι και είσαι πολύ έξυπνη για να τους καταλάβεις.
      Θα μείνω λοιπόν στη χαρά που ως μικρότερη έκανες το πρώτο βήμα και μου έδωσες και θα σου πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο καρδιάς για τούτο το δώρο.
      Ευχομαι και σε σένα μία παρόμοια συνέχεια με την ευχή σου,να μου φιλήσεις γλυκά τον μικρό Κύριο...
      Φιλιά άπειρα και σε σένα που εχω καιρό να σου δωσω,αλλά σου ανήκουν ολοκληρωτικά

      Διαγραφή
  14. Υπέροχο στεφάνι, άκρως εορταστικό,μια χαρά ανέβηκε η διάθεσή μας και με αυτό, τρελαίνομαι για Χριστουγεννιάτικα γι'αυτό και έχω σχετική πρόσκληση στο μπλγοκ μου, για να μετρήσουμε όλοι οι μπλόγκερ μαζί αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, ελπίζω να πάρεις μέρος κι εσύ, Χαρά! Θα tiramisu ακόμα πιο πολύ! (το σκότωσα ε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαχαχα φονιά των Ιταλικών γλυκών!!!χαχαχαχαχα
      Δεσποινάκι ομολογώ είδα την πρό(σ)κληση, τιμή μου η πρόταση συμμετοχή και με χαρά θάθελα να συμμετέχω,όμως για καθημερινή ανάρτηση δε νομίζω να φτάσω στο στόχο.
      Απο εδω και στο εξής το κλίμα θάναι εορταστικό και δεν έχω κανενα λόγο να μην συμμετέχω.
      Θα tiramisέψουμε!!!!χαχαχαχαχαχχα (ολοκλήρωσα το φόνο!)

      Διαγραφή
  15. Είναι πολύ όμορφο και λιτό ,το στεφάνι που έφτιαξες Χαρά,και περιμένουμε και τις επόμενες εορταστικές σου δημιουργίες....την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου χαίρομαι που είσαι εδώ!
      Ελπίζω οτι μέχρι τέλους θα καταφέρω να φτιάξω κι άλλα στεφάνια,λόγω του χαμηλού κόστους και των απλών υλικών,οπότε θα έχετε ευκαιρίες επιλογών
      Με το καλό λοιπόν για δημιουργίες όλων μας!

      Διαγραφή
  16. Χαρά μου το στεφάνι σου είναι υπέροχο!! Μου αρέσει πολύ η λινάτσα που χρησιμοποίησες και οι χρωματιστές πινελιές που έβαλες, όπως και το σπιτάκι! Κι εγώ φέτος πρώτη φορά ανυπομονώ τόσο να έρθουν τα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάλεια μου
      έχουμε δικαίωμα τουλάχιστον μια φορά το χρονο ,να ξαναγινόμαστε παιδιά.Εσείς μάλιστα που έχετε και μικρά παιδιά,επιβάλλεται! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!
      Φιλάκια πολλά και περιμένω και τη δική σου συνέχεια,είμαι σίγουρη οτι δε θα μείνουμε στην είσοδο...

      Διαγραφή
  17. Κι εγώ ανυπομονώ, γιατί λατρεύω τα Χριστούγεννα!
    Το όμορφο στεφάνι σου μας βάζει υπέροχα στο κλίμα! Τέλειο έγινε!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι τόσο έτοιμη απο νωρίς,που φοβάμαι μήπως βαρεθώ μέχρι τότε Ελλη μου,χαχαχαχα
      Ευχαριστώ πολύ,φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  18. Πιο ωραίο και απ' τα έτοιμα είναι το στεφάνι σου!!!
    Ναι, κι 'γω ανυπομονώ για τα Χριστούγεννα!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έτοιμα δεν έχουν επάνω τη δική μας σφραγίδα που πάντα τα κάνει διαφορετικά Λάουρά μου
      Σου εύχομαι απο καρδιάς να τα βιώσεις αξέχαστα!Φιλάκιαα

      Διαγραφή
  19. τελειο στεφανι!!!!! και γω τα περιμενω πως κ πως τα χριστουγεννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μύρισαν Χριστούγεννα σιγά σιγά και εδώ.
    Όμορφο μέσα στην απλότητά του το στεφάνι σου Χαρά μου.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν πίστεψα στα πολυτελή ή ακριβά υλικά σ ε τίποτα, για μένα αξία έχει η αισθητική,Ελένη μου.Κι όπως λες μπορεί νάναι απλό και απο ευτελή υλικά,αλλά νομίζω κι εγω οτι είναι καλόγουστο
      Φιλάκιαααα

      Διαγραφή
  21. Μόλις κοίμισα την Ευγενία και πήρα τους δρόμους για επισκέψεις. Οι κρεμάστρες άφησαν εποχή Χαρά μου. Έχω καβάντζα καμιά εκατοστή . Μου έδωσες ωραία ιδέα. Να κάνω στεφάνια με ότι υλικά έχω. Τόσα παζάρια θα γίνουν να έχω να δίνω. Σε συγχωρώ που με ξεγελασες με τον τίτλο κι εμένα, πάω να βρω γλυκό να φάω. Μας έκανες όμως ευτυχισμένους με τη δικιά σου συνταγή που είναι το ίδιο γλυκιά. Ανυπομονώ να δω τι άλλο έχεις φτιάξει. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κρεμάστρες ήταν ο προάγγελος των σημερινών μας δράσεων και πολύ χαίρομαι γι αυτό,πόσο μάλλον οταν εδώ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια παρόμοια κίνηση προσφοράς και συναντάμε αρνηση και καχυποψία,τόσο που αναρωτιέμαι αν αξίζει να επιμείνουμε. Μεταξύ μας όμως,που είμαστε τόσοι πολλοί και τόσο διαφορετικοί απο τόσα μέρη της Ελλάδας ουδέποτε έπαιξε μία αρνητική σκέψη ή δισταγμός. Τλπ αυτά ήθελα να τα πώ και μου δόθηκε η ευκαιρία.
      Χαίρομαι αν σας δημιουργησα λιγούρα χωρίς αντίκρυσμα αλλά σας αποζημίωσα οπτικά,χαχαχαχα αφού με ξέρετε τώρα οτι μ αρέσει να παίζω!
      Απο εδώ και στο εξής θα εκτίθεμαι εορταστικά...υπόσχεση
      Φιλάκια πολλά και στην Ευγενία σου.

      Διαγραφή
  22. Welcome,welcome !!!!πολύ όμορφο το στεφάνη πολύ μου άρεσε ..
    καλή συνεχεία Χαρά μου..... πολλα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ χαρούμενο και φωτεινό μου κορίτσι!!!
      Φιλάκια πολλά και γλυκά σαν εσένα.

      Διαγραφή
  23. Αγαπητή μου Χαρά, ωραίες εμπνεύσεις σου τα χειροποίητα θαυμάσια αλλά θα μου επιτρέψεις να σταθώ στο Tiramisu!
    Η γειτονιά όπου μένω είναι πνιγμένει από Ιταλικά ζαχαροπλαστεία, εδώ λεγοντε Bakery όπου ψένουν ψωμιά και γλυκά πάστες Italian cookes canoli etc. TIRAMISU
    Όποιος έρχεται να με δει επίσκεψη θεωρεί πρέπον να φέρει και κάτι γλυκό.
    περνούν και αγοράζουν τιραμισού, όμως δεν θέλω άλλο. Είναι σα να με κατατρέχουν από πισω μου τα ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
    Αγαπητή μου Χαρά
    Σου εύχομαι καλό μηνα Νοέμβρη ο Δεκέμβρης αργεί ακόμα

    με αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχχαααααααααααααα Γαβρίλη γέλασα απίστευτα με το σχόλιό σου, νάσαι καλά!
      Φανταζόμουν τιραμισού να σ ε κυνηγάνε,χαχαχαχα
      Ομως το δικό μου μάλλον θάταν ευπρόσδεκτο ή μήπως οχι;;;
      Εθχαρσοτώ πολύ για την ευχή κι εγω δ ε θάθελα να περάσει γρήγορα γιατί αγχώνομαι στην ιδέα οτι δε θα προλάβω νάμαι έτοιμη στις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει
      Με πολύ αγάπη
      Χαρά

      Διαγραφή
  24. Πανέμορφο και τόσο εορταστικό το στεφανάκι σου, Χαρά μου!!! Φαντάζομαι τί άλλο θα δούμε από τα χεράκια σου (αφού ξεκίνησες τόσο νωρίς τα χριστουγεννιάτικα). Οι όμορφοι καρποί είναι από το δέντρο 'Βραχυχίτων". Δες το κι εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Brachychiton_populneus, τα δε άνθη του είναι ακόμα πιό χαριτωμένα.
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Μαριαννάκι που σ άρεσε το στεφάνι,αλλά ακόμα περισσότερο χαίρομαι που μου γνώρισες τούτο το όμορφο δέντρο!!! πράγματι τώρα θ αναζητήσω και τα άνθη του.
      Πολύ πρωτότυπος καλλιτέχνης η Φύση,γεωπόνε μου.
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα,με ευγνωμοσύνη

      Διαγραφή
  25. πάρα πολύ ωραίο! Ειδικα η λεπτομέρεια κατω κατω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα μ άρεσε που βρήκαν χώρο τα κουκούλια του δέντρου,Αριάδνη μου.

      Διαγραφή
  26. Πολύ ωραία ιδέα χαρά μου!
    Έτσι βάλτε μας στο κλίμα μπας και στρωθούμε...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ είσαι στρωμένη απο καιρό,άντε περιμένουμε τα δικα σου επιτεύγματα Αριστέα.
      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  27. Una corona de Navidad preciosa, me encanta como qued con la arpillera.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι όμορφα αλλά και τι ευγενικά του λες να φύγει για να μπεί ο Δεκέμβρης !!! Τον Δεκέμβρη που τόοοοοοσο αγαπούσα αλλά τώρα με αγχώνει με τις πολλές η καλύτερα τις πάμπολλες δουλειές που έχω!!! Σου ευχομαι πολλές και ευφάνταστες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!!ευχήσου κι εσύ εμένα μπας και καταφέρω και πιάσω κανένα πινέλο και χαρτοπετσέτα ...όλο άλλα αντί άλλων κάνω....και πράγματα που δεν περνούν από το μυαλό μου!!!! Φιλάκια πολλά και μια γλυκιά καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι κι αν λες,εγω περιμένω να σκάσεις μύτη και να μας κάνεις να σκάσουμε απο τη ζήλεια μας που δεν καταφέρνουμε να σε φτάσουμε Εφη.
      Οχι μόνο τα προλαβαίνεις όλα,αλλά τα κάνεις και ΤΕΛΕΙΑ!!!
      Φιλάκια πολλά και γλυκά,μοιρασμένα σε γιαγιά και ΑΛκηστάκι

      Διαγραφή
    2. Εμ πες της τα Χαρά μου ..κατι θα κανει παλι η Εφη και θα μας αφήσει με ανοιχτό το στομα... θα περιμενουμε .. !!!!!

      Διαγραφή
  29. Τελειο ...πανεμορφο.....μας εβαλες να περιμενουμε τις γιορτες απο τωρα......φιλακια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι να το κατάφερα Μαράκι,τι άλλο πιο χαρούμενο να περιμένουμε;;;τάχουμε δει όλα!
      Φιλιάααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  30. φοβερο το προαγγελος του Δεκεμβρη!!!!!! δεν το σκεφτηκα ποτε..οντως 48 μερες εμειναν..μετα το μπαζααρ θα ξεκινησουμε με τα μικρα καθε μερα παρα μερα κ καποια κατασκευη......ααααχ αυτη η προετοιμασια ειναι τρελαααααα..μετα παει περασε αμα ερθει!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι
      να το τολμήσεις να φτιάξεις,είναι πολύ εύκολη κατασκευή και είμαι σίγουρη και εθιστική.Εγω ήδη έχω φτιάξει 3!!!
      Φιλάκια πολλά και χάρηκα που κατάφερες να πας στο Μπαζάρ της Κοζάνης

      Διαγραφή
  31. ΤΕΛΕΙΟ το στεφάνι Χαρά!!! Παιχνιδιάρικο, γλυκό, χριστουγεννιάτικο, παραμυθένιο!! Πόσο μου αρέσει αυτή η περίοδος την απολαμβάνω σαν παιδί!! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία κοσμητικά για ένα τόσο απλό στεφάνι!!!!ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ Ελεάνα
      Φιλάκια πολλάάάά

      Διαγραφή
  32. Χαρά μου, αν και με απογοήτευσες, γιατί άλλα περίμενα από τον τίτλο, μου έδωσες μια ισχυρή και πανέμορφη δόση από Χριστούγεννα, οπότε, ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά φορά απογοητεύω κιόλας και δεν είσαι η μόνη Αλεξάνδρα...ελπίζω να συμμορφωθώ στο μέλλον...χαχαχαχα,που δε το βλέπω!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  33. Το στεφάνι σου είναι πολύ όμορφο, πραγματικά "μας ανέβασες"!!!!!
    Το σπιτάκι μου έκλεψε την καρδιά!!! Πολύ ευρηματικό και πρωτότυπο να φτιάξεις καμπανούλες με τους καρπούς!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ! ΧΑΙΡΟΜΑΙ!! ΧΑΙΡΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Φιλιά πολλά Νεφέλη-Στέλλα μου

      Διαγραφή
  34. Πανέμορφο το στεφάνι σου Χαρά μου!! Μου αρέσει πολύ που αξιοποίησες υλικά, γίνεται κι εύκολα αλλά οι λεπτομέρειες το απογείωσαν!!!
    Ακόμα δεν έχω αρχίσει τα Χριστουγεννιάτικα, μάλλον από βδομάδα.. Πρέπει να χω και διάθεση για δημιουργίες εκτός από υλικά!!! Αχαχαχα!! Ευτυχώς βοηθά κι ο καιρός!! είμαι του κρύου εντέλει!!!
    Φιλάκια πολλά κι ανυπομονώ για την συνέχεια!!!! Καλό σ/κ Πεπίτα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω είμαι παντός καιρού απ ο,τι φαίνεται Μαριλενάκι μου,αρκεί νάχω καλή ψυχολογία,που αυτό τον καιρό είναι ομολογώ λίγο πεσμένη...μάλλον ο κακός μου ο καιρός (εξω-΄εσω)
      Φιλάκια πολλά απο μία απογειωμένη και κακώς προσγειωμένη Πεπίτα

      Διαγραφή
  35. Με πόσο απλα υλικα έκανες ενα πανεμορφο στεφανι Χαρα μου και μας έβαλες στο κλίμα το Χριστουγεννιάτικο.. τι όμορφο ξεσήκωμα μας έκανες!!!!! και σε ευχαριστούμε που μας έδωσες και οδηγίες για την κατασκευη του να μπορέσουμε να κάνουμε και εμεις κανένα στεφανάκι.. να ξεκουνηθούμε γιατί οι μερες περνάν...... υγεία μονο να έχουμε Χαρα μου...να έχεις μια ομορφη κυριακή.. θα τα πουμε μάτια μου φιλακιααααααααα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπαμε την Κυριακή,άρα τα "ευχάριστα" τα γνωρίζεις, συνεχίζω πάντως παρά τις αντιξοότητες. Ετσι είμαι εγω πάω πάντα κόντρα στον καιρό Ρουλάκι
      Φιλιά άπειρα όπως πάντα

      Διαγραφή
  36. Αργοπορημένη έως και ξεχασμένη αλλά έφτασα! Σούπερ το στεφανάκι σου Χαρά μου. Φέτος νομίζω πως έχεις μετατρέψει το εργαστήρι σου σε εργαστήρι του Αη Βασίλη... κι έχεις και ξωτικά όπως μαθαίνω, οπότε θα κάνεις σούπερ δουλειά! Καλές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!!! Πιστεύω να πάρουμε κι εμείς το κατιτίς μας...χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ξωτικά;;;και εξωτικά έχω!!!εδώ να δεις τι γίνεται...ο οργασμός της αγελάδας!
      Φυσικά και θα είστε συμμέτοχοι στις δημιουργίες, ξέρεις οτι ποτέ δεν υπήρξα μονοφαγού...πολυφαγού ίσως
      Φιλάκια πολλά να περάσει το κεφαλάκι

      Διαγραφή
  37. Καλή αρχή έκανες Χαρά μου με το όμορφο στεφάνι σου. Περιμένω να δω και τα υπόλοιπα καλούδια που σίγουρα θα έχεις ετοιμάσει ή πρόκειται ετοιμάσεις τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω ετοιμάσει και συνεχίζω κατε΄ρινα μου αν και η διάθεση έχει σκαμπανεβάσματα,μετά τα καραβοτσακίσματα.
      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  38. Καλέ τι έπαθες ; μιλώ για το F.B. και τις πατερίτσες; έπεσες Χαρά η κάνεις πλάκες; θέλω ιατρικό δελτίο μην εκτεθώ μεγάλη γυναίκα!!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αληθεύει Εφη μου,δε κάνω πλάκα επ αυτού. Τελικά το Tiramisu με πήρε και με σήκωσε και η προσγείωση ήταν τόσο ανώμαλη που μπήκα στο γύψο, έστω και σε μοντέρνα εκδοχή.
      Θάμαι έτσι όλο το μήνα μέχρι τις 7/12 κι ελπίζω όχι μετά
      Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
    2. ΄Περαστικά!!! εύχομαι όλα να πάνε καλά και ιδιαίτερα τα κέφια !!! φιλάκια αγάπης πολλά

      Διαγραφή
  39. Πολύ πολύ όμορφο και εύκολο όπως το περιγράφεις!!!!!!Κι εμείς ανυπομονούμεεε!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουνελάκι και ως περιγραφή και ως πραγματοποίηση είναι εύκολο.Δοκίμασε και θα με θυμηθείς
      Τα φιλιά μου , ομοίως

      Διαγραφή
  40. Μα φυσικά Χαρά μου, που θα βρω ωραιότερες προετοιμασίες... και ακόμα είναι αρχή, ένας Θεός ξέρει με τι θα μας καταπλήξεις πάλι!!!
    ΑΦιλάκια πάντα με όλο μου τον θαυμασμό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ακουσα τιραμισού και ήλθα -μετά από τόσες ημέρες όμως, δεν έχει μείνει τίποτα !!!!!!!!!
    Τι όμορφο στεφάνι είναι αυτό, Χαρά μου!!! Τόσο απλό, τόσο αγαπησιάρικο, τόσο κεφάτο !!!! Αυτά τα Χριστούγεννα να'ναι τα καλύτερά σου !!!! Φιλάκι στο μαγουλάκι, χαδάκι στο πονεμένο πόδι, και μια μεγάααλη αγκαλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. μαγισσα μου υποκλινομαι πως τα χαρουπακια εγιναν στεφανι μονο εσυ μπορεις σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...