...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πετροέκθεση

Πόσο προφητική ήταν η τελευταία ανάρτηση!!!
Αδεια ήταν η βάρκα, άδεια έμεινε για μήνα και πλέον...
Δεν ήταν στις προθέσεις μου,αλλά ουδέποτε ερωτήθηκα για ο,τι συνέβαινε. Ετσι και τώρα απο τις 18/7 που κυκλοφόρησα τελευταία φορά στα λημέρια μας.
Πολλά μεσολάβησαν,άλλα δυσάρεστα,άλλα οιονεί ευχάριστα, σ ένα Καλοκαίρι που κι αυτό ιμιτασιόν μας προέκυψε φέτος. Δε βοήθησε ούτε η πολιτική κατάσταση,που τόκανε όσο χειρότερα μπορούσε!
 Κι επειδή εμένα τα ιμιτασιόν δε μ αρέσουν,δεν θ ασχοληθώ καθόλου με τα τεκταινόμενα,ως μη γενόμενα και θα σας απασχολήσω με ό,τι ασχολήθηκα προσωπικά τον καιρό του χαμού μου.
Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες,γιατί συντάχθηκα κι εγω με την περιρέουσα κατάσταση και δεν έκανα θεαματικά δημιουργήματα (κατ εμέ),ασχολήθηκα με μικρά και ...τρυφερά .
Και αφού θέλουμε να πιστεύουμε οτι έχουμε ακόμα καλοκαίρι να σας πως οτι ως συνήθως
οι πέτρες, οι θαλασσόπετρες,είχαν τον πρώτο λόγο.
Ξεκίνησε απο μια απόπειρα αποφυγής της ανίας και έγινε εθισμός. Και μετά πάθος!
Και το πρώτο έφερε το δεύτερο και στη συνέχεια κοντεύω να κάνω μία ατομική έκθεση μ ό,τι μέχρι τώρα έχω και συνεχίζω να φτιάχνω.  Διότι όπως λέει ο σοφός λαός,τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

Το πρώτο λοιπόν ήταν το πέταγμα  του χαρταετού, μ ένα ευχετήριο μήνυμα!
Καρτούλα,μόνο από θαλασσόπετρες

Μετά λόγω της αναστάτωσης πάντα πριν την αναχώρηση και τις αλλεπάλληλες μπουγάδες ,να μείνουν όλα πίσω καθαρά,είπα να τ αποτυπώσω αυτό και καλλιτεχνικά!



 Μπουγάδα λοιπόν το επόμενο

Ας το πούμε ακουαρέλα και πενάκι, με γυαλάκια της θάλασσας



Μια που πηγαίναμε "διακοπές",ένα μπικίνι παραπάνω στη βαλίτσα, είναι  άκρως απαραίτητο




Κι επειδή η θάλασσα,πάντα σε προκαλεί  είτε με τα άψυχα,είτε με τα έμψυχα,να κι ένας ψαράς

Θαλασσόπετρες και κοχύλια,σε μια σύνθεση,με μια πευκοβελόνα για καλάμι!

Φυσικά δεν έπιασε τη γοργόνα,
Γυαλάκια της θάλασσας  με φυσικά στοιχεία της θάλασσας
αλλά ως θέμα ήταν προκλητικό και μ αντάμειψε για την ιωβεια υπομονή μου μέχρι να ολοκληρωθεί!

Στη συνέχεια τ όνειρο έγινε κάρτα,αλλά όχι πραγματικότητα...


 Το μετ΄ εκείνου και μία καλύβη,δεν έλαβε σάρκα και οστά,εγώ όμως πάντα ονειρεύομαι  μία καλύβα στην ακροθαλασσιά,να βγαίνεις να πίνεις τον καφέ σου με θέα τη θάλασσα και τους πρωινούς  ή βραδυνούς ψαράδες της!








Το επόμενο το εμπνεύστηκα απο ένα ερωτευμένο ζευγαράκι! Φαντάστηκα τη στιγμή της πάγιας ερώτησης, κάποιο βραδάκι στις 8 στο ίδιο μέρος το γνωστό με καρδιοχτύπι...ειπώθηκε (;) το  "I DO"!

Συνθεση κάρτας με πετρούλες και γυαλάκια


Μετά ήρθε η χαρά της επιστροφής στα πάτρια,όχι ιπτάμενη ακριβώς,αλλά νοερώς έστω...

Πέτρες & κεραμιδάκια,ουχί πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι




Πάλι φροντίδα του σπιτιού,ποτίζουμε ό,τι αγαπάμε!




Μία μικρή ανάπαυλα
Όστρακα και πέτρες,μόνο
Και μετά πάλι στην ενεργό δράση, έμπνευση απο τις επικείμενες εκλογές!
Παρότι η Κυβέρνησή μας δεν αριθμεί πάνω απο 7 μήνες βρέφος, νάσου πάλι η Ελλάς εγκυμονούσα...

Πέτρες θαλάσσης,γυαλάκια ομοίως,όστρακα και μεταλλικά στοιχεία


 Τώρα τι θα βγάλει τούτη η κοιλιά,απορίας άξιον...ελπίζω να μην είναι τερατογέννεση.

 Τελευταία  παιχνίδια στις γειτονιές

Μόνο θαλασσόπετρες και γι αυτό

Και μετά ο μεγάλος αποχωρισμός,για την πρώτη μέρα του σχολείου!



Το σπορ,δεν είναι καθόλου ανώδυνο,τ' αντίθετο θάλεγα και καθόλου εύκολο. Αφού απαιτεί πολλές ώρες επιλεκτικής συλλογής, μετά σχολαστικής ταξινόμησης, πρόβλεψη θέματος,επιλογή των κατάλληλων πλέον μεγέθους και χρωματισμού και τέλος ταιριάσματος,σαν ένα καλοφτιαγμένο παζλ.

Αυτή ήταν λοιπόν η Καλοκαιρινή μου σοδειά,που εμένα μου έδωσε μεγάλες συγκινήσεις μέχρι κι ένα μπανταρισμένο πόδι,αλλά χαλάλι τους, γιατί μετά η δημιουργία όλων αυτών έδωσαν νόημα στην καθημερινότητα και δημιουργική ικανοποίηση !
Τώρα τα καλλίτερα έπονται...αλλά θα τα μάθετε στην ώρα τους!
Μέχρι τότε όμως να σας προσφέρω  μία "Κιόκα" * ,


που έφτιαξα σήμερα, μετά από πολλά χρόνια που είχα να κάνω κι αυτό, να σας ανταμείψω για την προσμονή και την υπομονή σας. Νομίζω άξιζε ο κόπος,ε;;;;



*
Δεν είναι είδος της χλωρίδας. Δημιουργείται στο στέλεχος ενός αγριόχορτου (μου διαφεύγει τ όνομά του,φωτό δίπλα) κόβουμε τα ξερά υπόλοιπα του λουλουδιού του και μένει μία βάση με "καρφάκια",που πάνω εκεί χώνουμε τους μίσχους των τζαντζαμινιών και γίνεται αυτό που βλέπετε.
 Ηταν ενα απωθημένο χρόνων και το έφτιασα σήμερα,έτσι ως φόρο τιμής...
 Μικρή έφτιαχνα πολλές κάθε Καλοκαίρι και κάποια παιδιά τις πουλούσαν γυρνώντας απο ταβέρνα σ ε ταβέρνα που τραγουδιόντουσαν Καντάδες. Ελπίζω να μην άφησα απορίες.

76 σχόλια :

  1. Επιτέλους! Μπήκε φως εδώ μέσα και μας έλουσε!!! Σίγουρα αυτό το καλοκαίρι θα το θυμόμαστε πάντα Χαρουλάκι μου και δυστυχώς όχι και με μεγάλη χαρά... περισσότερο για τις πολιτικές εξελίξεις που ήταν πρωτόγνωρες! Σοφά όμως τις παραμέρισες και μπήκες αμέσως στο δημιουργικό του κομμάτι που είναι πάντα και το πιο συναρπαστικό. Το'χω δηλώσει από την αρχή και κατ'επανάληψη πως αυτές σου οι καρτούλες με ξετρελαίνουν. Είναι πρωτότυπες, γεμάτες φαντασία, τρυφερές... είναι λατρεία! Τις αγαπώ όλες... οκ θα δηλώσω μια μικρή αδυναμία σ'εκείνη με το σχολείο λόγω των περιστάσεων αλλά ειλικρινά μου αρέσουν όλες. Μπράβο Χαρουλάκι μου! Περιμένω κι άλλα!!! Άντε καλή μας αρχή και με το καλό όσα περιμένουμε απ'αυτό το Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ξέχασα το τελευταίο μέρος της ανάρτησης... δεν χρειαζόταν βρε να μας βάλεις τόσες διευκρινήσεις, είναι φως φανάρι τι είναι!!!χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Επειδή τη σημερινή μέρα με τραγούδι την άνοιξα, με τραγούδι θα την κλείσω.
      Δεν είναι απαραίτητο πάντα να γνωρίζεις μία ξένη γλώσσα.Η μουσική σου δίνει το στίγμα αυτού που η γλώσσα θέλει να σου πει.
      Σου αφιερώνω λοιπόν αυτό το τρυφερό τραγούδι https://youtu.be/ljDcvhkRuOc , που ο τίτλος μόνο λέει, "Ποιός θέλει αυτή τη μουσική απόψε"
      Αν σ αρέσει ίσως στο μεταφράσω κι όλας
      ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...... κΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΡΘΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

      Διαγραφή
    3. χαχαχχαχαχαχαχα τόκανα για κανέναν αδαή, δεν είναι όλοι όπως εσύ!!!
      εσύ είσαι καθηγήτρια στην πανίδα και την χλωρίδα,μη λέμε χαζά τώρα!

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια να λέγεται, η γεωπονική ήταν το κρυφό μου όνειρο...αχαχα. Πολύ τρυφερό το τραγουδάκι...σαν τις καρτούλες... και να μη μάθω τι λέει, μπορώ να φανταστώ... ίσως έτσι είναι και πιο όμορφα.

      Διαγραφή
    5. Επειδή ξέρω οτι έχεις ζωηρή φαντασία και πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση,δε χρειάζεται μεταφραστής. Σωστά το διαισθάνεσαι;)

      Διαγραφή
    6. Ασε παιδι μου Βιλλιώτη την Χαρα να μας εξηγησει για εμας τις ανίδεες απο χλωρίδα και πανιδα τι είναι η Κιόκα..!!!... πανω που ήρθε και ξεσκόνισε και εμφανίστηκε με τις πέτρινες συνθεσεις της !!!

      Διαγραφή
    7. Επρεπε να αφήσω τη Βιλλιώτη να εξηγήσει,αλλά χρώστα χάρη που είμαι και μεγαλόψυχη!

      Διαγραφή
    8. Δεν θέλω να σε επισκιάσω Χαρουλάκι μου. Ας μην καταξιωθώ ως κηπουρός ποτέ.

      Διαγραφή
    9. Ξέρω,προτιμάς τη θέση του άνθους;)...συμφωνώ μαζί σου!

      Διαγραφή
    10. Πόσο με ξέρεις! Προτιμώ να ποτίζομαι και να ''φωτοσυνθέτω''!

      Διαγραφή
    11. Το πόσο σε ξέρω ,μεχρι και τα συστήματα το βγάζουν;)

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφα Χαρά μου!!!!!! Έδωσες ζωή σε αντικείμενα που οι περισσότεροι από μας τα προσπερνάμε. Πανέμορφη η "κιόκα" σου, πρώτη φορά την είδα. Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό αγαπώ αυτά τα "αδιάφορα" Κατερίνα μου,γιατί κανένας δεν τους δίνει σημασία!
      Οσο για τις "Κιόκες" δεν ξέρω αν φτιάχνονται πουθενά αλλού.Και για να νάμαι ακριβής,ούτε εδώ πλέον...κάποιοι ερωτευμένοι τρελοί παραμένουν ακόμα εραστές τους!
      Φιλάκια πολλά και μοσχοβολιστά.

      Διαγραφή
  3. Επιτελους .... το ιδιο είπα και εγω .. και κατα τύχη .. λεω ας ρίξω μια ματια τι κανει αυτό το κοριτσι που μας λείπει...!!! Να δώσουμε λοιπόν τα εύσημα στα γιαλακια και στις πετρούλες που ηταν η αφορμή να έρθεις να ξαραχνιάσεις εδώ μεσα Χαρουλακι μου..!!!!! Χορτασική βεντεμα θα την έλεγα αυτή σου την αναρτηση...μας αποζιμίωσες και με το παραπανω με τις ομορφες και πρωτότυπες πέτρινες καρτούλες σου .. (ελα βάζε ιδέες εσύ να τις βρίσκουμε ετοιμες εμεις χι.χι)..;) ..γιατί δεν ξεςρω να τι να κανω τις δικες μου..χι.χι..:D πέρα απο την πολύ λεπτομερή δουλεια που εχουν είναι και τα θεματα τους εξαιρετικα.. και ομορφα.. αυτή η γοργόνα μου έκλεψε την καρδια ..τις υμνησα οσο τους αξιζε... δεν μπορείς να πεις......την χαρά ομως να σε βλέπουμε εστω και μια φορα τον μηνα εδώ,,, και ας μην κανεις τίποτα... μια καλήμερα .. είμαι εδώ... δεν την αναπληρωνουν αγαπημενη μου ουτε όλες οι πέτρινες καρτούλες του κοσμου....αυτά είπα και ελάλησα με χαρά.^_^..ΧΑΡΑ μας να περνας παντα ομορφα οτι και να κάνεις ..ναι;.. φιλακιαααααααα!!!!!!!! :k :k <3<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σου είναι λοιπόν η τύχη!!!
      Εκεί που σ έχουν όλοι...ξεχασμένο και πολλοί διαγραμμένο,τσουπ,κάνεις come back η Lady!!!χαχαχαχχαχα
      Ρουλάκι μ,ου οτι μου λείψατε είναι γεγονός,αν κι εμείς κάτι λίγες τζούρες προσωπικές είχαμε πάρει.Αλλά έτυχαν πολλά αυτό το καλοκαίρι γενικά και προσωπικά και η διάθεση δεν ήταν η καλλίτερη.
      Εχω και την κακή συνήθεια να σουρτουκεύω δώθε κείθε...πολύ αλανιάρα κότα έχω γίνει τελευταία και δε μ αρέσει ούτε εμένα,αλλά ...με προκαλούν και ενδίδω!
      Θα χαρώ πολύ να δω τι σου ενέπνευσα;)
      Είμαι σίγουρη οτι θα μας καταπλήξεις σούπερ γιαγιά!!!
      Οσο για την επιθυμία,ελπίζω να μην εμφανίζομαι μία φορά το μήνα...τότε καλλίτερα να το κλείσω:(
      Φιλάκια πολλά και θα τα λέμε όπως και νάχει<3<3<3<3 για όλουυυυυυς

      Διαγραφή
  4. Χαρά μου υπέροχη η έκθεση "πλέουμε" στα ίδια κανάλια, έχω πάθει μία μανία να ζωγραφίζω και να φτιάχνω πράγματα με πέτρες, φτιάχνω ολόκληρα χωριά, θα σου τα δείξω κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είδα και τα ζήλεψα,ειλικρινά Αχτίδα μου.
      Συνεχίζουμε ακάθεκτες!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Γιατί είπαμε πως ΔΕΝ τα βρίσκεις θεαματικά δημιουργήματα????????????
    Μας δουλεύεις μες τα μούτρα μας και καθόμαστε και σε διαβάζουμε κιόλας, κατάλαβες?! :-p
    Λοιπόν, Χαρουλίτα! Δεν ξέρω τί βλέπεις εσύ, εγώ βλέπω μόνο αριστουργήματα "πλεγμένα" σε μια θεσπέσια ανάρτηση! Είπες τα πάντα με λίγα λόγια και πολλές όμορφες δημιουργίες!
    Εγώ το "μπράβο" μου θα σου το αφήσω εδώ κ' εσύ κάνε το ό,τι θες! ;-)
    *Κάτι παρόμοιο με την τελευταία λουλουδο-σύνθεση, έφτιαχνα παλιά με τη θεία μου...
    Αν θυμάμαι καλά, χρησιμοποιούσαμε πευκοβελόνες (ή ξερή μαραθιά ανάλογα με την εποχή) και πάνω "καρφώναμε" ανθάκια από αγιόκλημα ή γιασεμί!
    Και με αυτό το άρωμα από το αγιόκλημα που το λατρεύω, σου αφήνω την αγάπη μου και πολλά-πολλά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
    Να είσαι καλά, Χαρουλίτα μου!
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμέσως να μ αποπάρεις Συριανολούκουμο!
      Με το καλημέρα κι απο τα μούτρα!Ορκίζομαι δεν είχα διάθεση να σας δουλέψω κατάμουτρα (σας φιλώ κατάμουτρα,αντιθέτως;)), ασε με λίγο να χαϊδευτώ,να με κανακέψετε,απο συμπληγάδες πέρασα να φτάσω εδώ...:(
      Κι όμως χαίρομαι που μου ήρθες έτσι φορτσάτη και μου τη λες, γιατί μ ανεβάζεις<3
      Το μπράβο που μ άφησες θα το κορνιζάρω στους επαίνους μου!!!!:) αμ όχι παίζουμε!

      Χαίρομαι που σ άρεσαν οι ταπεινές μου πετρούλες, όσο για την δική σας "Κιόκα" με εντυπωσιάζει ο τρόπος που τη δημιουργείτε και δεν απέχει πολύ απο τη δική μας.Αντίθετα ως φιλοσοφία είναι ίδια,αλλάζει το μέσον.Αλλη μία ταύτιση που μας φέρνει κοντύτερα...;)
      Φιλάκια πολλά και γλυκά,σκέτη λουκουμόσκονη,μόνο δικά σου(μη δώσεις του Γιάννη,η άχνη κάνει πρικοίλι στους άντρες,χαχαχαχχα)
      <3<3<3<3<3

      Διαγραφή
  6. Για άλλη μια φορά υπέροχες δημιουργίες στόλισαν τους τοίχους του σπιτιού σου, μα και όλη την γειτονιά!!!!! Φανταστικοί οι Πετροπίνακες σου.... τελικά ότι πιάνουν τα χέρια σου το κάνουν τέχνη!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί εσύ κάνεις άλλο,να πιστέψω;;;;;;
      Φιλάκια πολλά κοριτσάρα μου,ελπίζω σε σύντομη δημιουργική συνάντηση;)

      Διαγραφή
  7. Γυαλάκι γυαλάκι, πάλι μας έβαλες τα γυαλιά αλλά χαλάλι σου!Με τίποτα δεν θα μπορούσα να φανταστώ τόσα θέματα!
    Δεν μπορώ να ξεχωρίσω πιό εύκολο ή πιο δύσκολο, όλα είναι ένα κι ένα!Αν ένα τόσο δυσκολο καλοκαίρι σου έβγαλε αυτό, τι μπορούμε να περιμένουμε;
    και η κιόκα μοσχοβολιστή και κατάλευκη, απλά σε ευχαριστούμε!
    όσες φορές και να τα δώ, είναι ένα κι ένα!
    φιλιά!καλώς ήρθες!το πόσο μας έλειψες, το γνωρίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πόσα άλλα έχω ακόμα στο μυαλό μου Μπαρμπουνάκι!!! κέφι και χρόνο να βρω...
      Μόλις αφίχθη η Βιολέτα εκ Βόλου (ενα χρόνο έχω να τη δω καταλαβαίνεις) μεθαύριο η κόρη και μετάάάά....το Βιλλιωτάκη!!!!!!!!ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!
      Η αλήθεια είναι οτι θέλει πολύ κόπο και ανακατωσούρα περισσότερη, ν απλώσεις ολη την πέτρα της θάλασσας και να επιλέξεις ο,τι σου κάνει,αλλά αξίζει το αποτέλεσμα!
      Οχι οτι εσύ έχεις μείνει πίσω...να τα λέμε κι αυτα φιλενάδα .Θαυμάζω την εφευρετικότητά σου και τις δημιουργίες σου
      Φιλάκια πολλά κι αύριο φεύγει το πακετάκι των βιβλίων;)

      Διαγραφή
    2. Δεν συγκρινονται τα λεπτεπίλεπτα βοτσαλάκια με ογκόλιθους, αλλά προσπαθώ να μην είμαι αγνώμων στη φύση και να εκμεταλλευτώ αυτά που είναι διαθέσιμα.
      με το καλό όλα τα καλωσορίσματά σου!!!!υ π έ ρ ο χ α !!!!φτιάχνε κιόκες!!!φιλιάααα

      Διαγραφή
    3. Σε βρίσκω απόλυτα σωστή!
      Ευγνωμονούμε ο,τι μας χαρίζεται...και δεν είναι λίγα!

      Διαγραφή
  8. Μόλις είδα ανάρτηση σου Χαρά μου, μου βγήκε ένα αχ! ανακούφισης, γιατί ομολογώ ανησυχούσα γι αυτή τη βάρκα που ταξίδευε έτσι μακριά απ΄το σπιτικό και τους φίλους της! ;-)
    Έχεις ένα τρόπο να μας αποζημιώνεις μοναδικό, όπως μοναδικές είναι ΟΛΕΣ οι δημιουργίες σου... μπράβο χίλια μπράβο... φυσικά και έχω μια αδυναμία στα μπικινάκια και στη "πρόταση"... αθεράπευτα ρομαντική!
    Θέλω να σου ευχηθώ καλή δύναμη και πολλές πολλές ακόμα όμορφες δημιουργίες!
    ΑΦιλάκια με όλη μου την Αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς έβγαλες αχό βαρύ,Στεφανάκι μου...δύσκολο το φετινό Καλοκαίρι,αλλά εδώ μας έτυχαν άλλα κι άλλα στα δικά μας τα μικρά θα κολλήσουμε!
      Πάντως είμαι εδώ,κοντά σας και ΣΑΣ ΑΓΑΠΩΩΩΩΩΩΩ!!!!
      μα αν δεν ήμασταν ρομαντικές θα ταιριάζαμε;;;χαχαχχαα
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου θα τα πούμε κι εκτενέστερα;)

      Διαγραφή
  9. Πολυ πολυ ομορφα ολα! .. μου εδωσες ιδεα για το χρόνου!!!!!!!! Καλη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντο όσο είναι φρέσκες οι ιδέες Αννούλα...carpe diem,έλεγαν οι πρόγονοι και ουχί αδίκως;) !!!
      Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού

      Διαγραφή
  10. Ξετρελάθηκα με τις δημιουργίες σου...με έβαλες να ψάχνω στις πέτρες και στα κοχύλια μου για να φτιάξω κι εγώ κάτι...για να δούμε αν θα βγει κάτι αξιόλογο!!
    Αχ βρε Χαρά με τις ομορφιές σου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι είμαι σίγουρη γι αυτό (οτι θα βγει κάτι αξιόλογο,δηλ) επειδή χειρίζεσαι τόσο καλά όλα τ άλλα,γιατί όχι κι αυτό;
      Διάλεξε ένα εύκολο θέμα γι αρχή και νάσαι σίγουρη οτι θα υπάρξει συνέχεια;)
      Φιλάκια πολλά γλυκειά μου

      Διαγραφή
  11. Φανταστικά ! Πρωτότυπα ! Εξαιρετικά καλόγουστα ! Είναι αυτό που λένε , "πέτρα πιάνεις χρυσό γίνεται"
    Με πολλή αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καλές μου παρέες (μη κοιτάς που κάποιες αποσχισθήκατε;)) εκπαίδευσαν το γούστο μου και την καλλιτεχνία μου.
      Χρυσανθάκι μου,θερμά ευχαριστώ ΣΕ!<3

      Διαγραφή
  12. Καταπληκτικές δημιουργίες!!! Φαντασία, πρωτοτυπία, ποικιλία θεμάτων, ωραίος ο συνδυασμός των υλικών, όμορφη παρουσίαση!!! Οι μπουγάδες όλα τα λεφτά.
    Όσο για την "Κιόκα", μας θύμισες κάτι ανάλογο που φτιάχναμε και εμείς, με πευκοβελόνες και γιασεμιά.
    Να είσαι πάντα καλά, καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το Φθινόπωρο,σηματοδότησε μία επιτυχημένη ανάρτηση που σας θύμισε,και που σας έκανε να δέιτε κάποια απλά πραγματάκια μ άλλο ματι!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ <3

      Διαγραφή
  13. Πανέμορφες και πολύ ιδιαίτερες οι καρτούλες σου!!! Πραγματικά έργα τέχνης! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Περνάμε άλλη μια επώδυνη και καταθλιπτική κυοφορία και θέλει διπλο κουράγιο για να βρούμε διάθεση και έμπνευση για οτιδήποτε.... Γι΄αυτό θαυμάζω διπλά τα έργα σου και τη ματιά σου που βλέπει εικόνες και συνθεσεις στα μικρα κι άψυχα!
    Είμαι σίγουρη ότι θα τα΄χεις δει, αλλά τα υπενθυμίζω:
    http://www.lotsofdiy.com/beautiful-stone-crafts/
    Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σας! Φιλιά πολλά μυρωμένα! Τι ωραίο το μπουκετάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που υπήρξαν τέτοιες δημιουργικές στιγμές τούτο το δύσκολο απ όλες τις απόψεις καλοκαίρι και το πάλεψα!
      Νικούλι, σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,ιδιαίτερα τιμητικά λόγω προέλευσης,για την κοινοποίηση του λινκ (εχει φανταστικά θέματα και το PINTERΕSt) και σου εύχομαι ένα μυρωμένο Φθινόπωρο!
      φιλιά πολλά Χ 5

      Διαγραφή
  15. Είμαι πάλι πίσω Χαρούλα μου,πέρασα πολλά δεν άνοιγα υπολογιστή, όμως σήμερα είμαι χαρούμενη που σας βρίσκω όλους καλά όπως σας άφησα με πολύ ταλέντο απίστευτες δημιουργίες μαγικές κατασκευές..κουκλάκια τα πράσινα γυαλάκια που τα έκανες μαγικά να μοιάζουν όπου τα άφησε η φαντασία σου!!σου στέλνω μιά μεγάλη αγκαλίτσα και άπειρα φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι Κάτε μου για τις ταλαιπωρίες που υπέστης.Ελπίζω νάναι οριστικά περασμένα και μη επιστρέψιμα
      Σ ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια.
      Νάξερες πόση δύναμη μου δίνουν!
      Φιλιά άπειρα για τόνωση;)

      Διαγραφή
  16. Επί τέλους πάλι εδώ.
    Τα έργα σου είναι μοναδικά και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μαζέψεις υλικό για τέτοιες κατασκευές.
    Η εγγυμονουσα μου άρεσε πάρα πολύ, αν κι έκανε φλεβίτη από τις απανωτές εγγυμοσύνες, χαχα.
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλοί λίγοι μπορούν να καταλάβουν τη δυσκολία του εγχειρήματος,Ρένα μου
      Πέτρες υπάρχουν πολλές,λίγες όμως με τα σωστά σχήματα που θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!
      οσο για την εγκυμονούσα, δεν έχεις άδικο.Με τόσες αλλεπάλληλες κυήσεις,τι να σου κάνει;;οργανισμός είναι κι έσπασε κι αυτός! Απορώ εμείς πώς αντέχουμε;;;
      Φιλάκιαααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
    2. ξαναήρθα να δω τον..φλεβίτη!κι ύστερα, λες εμένα....ψαχτήρι χαχαχα!
      φιλια και στις δυο!

      Διαγραφή
  17. Αγαπητή μου Χαρά
    Καλή κανούργια αρχή, για οτιδήποτε φανταστείς να μας παρουσιάσεις,
    Τέλος καλοκαιριού, τέλος διακοπων, κι εγώ επανήλθα στην βάση μου

    με αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μου Γαβρίλη
      χαίρομαι που τα ξαναλέμε πάλι απο εδώ.Δυστυχώς ούτε και φέτος τα καταφέραμε
      Πολλές οι αναποδιές
      Dum spiro spero,όμως πάντα!
      χαίρομαι που περάσατε τόόόσο όμορφα, ίσως συνέτεινε το γεγονός οτι φέτος δεν ήρθες μόνος
      Πάντα νάσαι καλά και ν απολαμβάνεις τη ζωή!
      Πάντα με αγάπη
      Χαρά

      Διαγραφή
  18. ΠΕΤΡΟΠΙΝΑΚΕΣ....ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΙΔΕΑ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΕΡΓΑ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡ ΑΠΟ ΒΟΛΟ ΘΑ ΔΟΚ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ....ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΓΛΥΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΑΝ ΖΕΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ....ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι βρε κοριτσάκι μου όποτε σε βλέπω σε ανάρτηση, νάξερες!!!!
      μακάρι να μαθαίνω οτι είσαι πάντα καλά.Επιθυμία μου και ευχή μου!
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  19. καλημέρα!
    πέρασα να ευχηθω ενα ομορφο σκ και ενα ευχαριστο φθινοπωρο.
    να εισαι καλα.
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου γλυκειά,ευαίσθητη ψυχή μου!
      Τα δικά σου πονήματα μου συντρόφεψαν το Καλοκαίρι μου,εγω θάθελα να σου ευχηθώ ένα ακόμα δημιουργικό Φθινόπωρο!
      <3<3<3<3

      Διαγραφή
  20. Delicata, semplice poesia...incantevoli queste tue creazioni, mi piacciono davvero tanto!!
    Ti abbraccio e ti auguro un sereno fine settimana.
    Annarita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Anche da me,un forte abbraccio,e un baccio grosso :) per un sereno autunno!
      Grazie per le vostre parole molto onorevolmente
      <3
      GIOIA

      Διαγραφή
  21. Aστείρευτη και απίστευτα δημιουργική, κατάφερες πάλι να με συνεπάρεις με αυτή την ανάρτηση όνειρο! Οι κάρτες σου ξεχωριστές και τα πετραδάκια αρμονικά ταιριασμένα υφαίνουν εικόνες κι όμορφες ιστορίες στο μυαλό και στη ψυχή! Λατρεμένες και οι καλοκαιρινές σου δημιουργίες Χαρά! Να έχεις μία όμορφη εβδομάδα! Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου
      υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν δημιουργό,απ αυτή την ενθουσιώδη κριτική;;;;
      ΧΑΙΡΟΜΑΙ & Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΨΥΧΑ
      :)
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  22. Μπράβο Χαρά, υπέροχες και πολύ ιδιαίτερες οι δημιουρίες σου, πραγματικά έργα τέχνης !!!
    Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το λες εσύ,΄εχει διπλή αξία για μένα!
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ & Καλό Φθινόπωρο!

      Διαγραφή
  23. Τέτοια φαντασία, τόση δουλειά, τόση δημιουργία με βότσαλα δεν έχω ξαναδεί...Αλήθεια Χαρά μου εντυπωσιάστηκα. Τώρα την απορία μου την έχω. Καρτες είπες έφτιαξες δηλ πάνω σε χαρτί κόλλησες τις πετρούλες σου; Και κρατάει το χαρτί;;;
    Και για μένα πάντως οι διακοπές δεν ήταν καλές, τι να λέμε τώρα.
    Ευτυχώς επέστρεψα και βρίσκοντας επιτέλους ίντερνετ σας επισκέπτομαι έναν έναν.
    Καλό Φθινόπωρο πια
    Να μου είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου γλυκειά
      σ ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια!
      Ναι,πάνω σε χαρτί ημερολογίου για την ακρίβεια. Οταν ξεκίνησα δεν είχα φαντασθεί οτι μπορεί ν α΄ρεσαν σ εκάποιον και να ήθελε κάποια απ αυτές. ετσι έκοψα ένα ημερολόγιο με ιλουστρασιόν χαρτί και κόλλησα με ΑΤΛΑΚΟΛ τις συνθέσεις μου. Κόλλησαν πάρα πολύ καλά.Δεν ξεκόλησε κανένα.
      Τωρα βέβαια μετάνοιωσα,γιατί έπρεπε απλά να είχα χρησιμοποιήσει καλλίτερο χαρτί,σ ε πάχος. Για κανένα άλλο λόγο,απλά και μόνο γιατί κάποιοι τις ζήτησαν και θάθελα νάταν σε καλλίτερο
      Καλώς μας ήρθες λοιπόν και Καλό Φθινόπωρο!!!
      Φιλιά πολλά καλή μου

      Διαγραφή
  24. 2,13,14,15 και λίγες λέω...χαχαχα. Αν όχι...διάλεξε εσύ... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τσα !!!
    Σταθερή αξία Χαρουλίτσα !
    Αναρωτιέμαι τι έχασα τόσον καιρό .......
    Είμαι εδώ και θαυμάζω.... υπέροχα όλα,
    μια αδυναμία στις μπουγάδες την έχεις !
    Παίρνεις βραβείο, για την υπομονή σου και το
    καλό σου γούστο !!
    Φιλάααααααακια !
    Υ.Γ. ΄Οπως διαπίστωσες ξεκίνησα με τον
    κλασσικό τρόπο ! (διαγραφή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!
      Ακουσα τους κανιοβολισμούς του Λυκαβηττού και είπα κάτι καλό τρέχει κι ήρθα!!!
      Τι αντίκρυσαν τα μπιρμπιλωτά ματάκια μου;;;ΕΚΠΛΗΞΗΗΗΗΗΗΗ!!!!
      Φιλενάδα να ξέρεις οτι μου έχεις λείψει πολύ,αλλά είμαι διακριτική και δεν θέλω να σ ανησυχώ.Οποτε θέλεις ξέρεις που θα με βρεις.ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ:)
      Ευχαριστώ για το βραβείο!!! Ξέρω πόσο δύσκολα τα δίνεις και το εκτιμω διπλά
      Φιλάκια πολλάααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

      Υ.Γ. να μην ξεχνάμε τις παλιές μας συνήθειες;) Ετσι μάθαμε ,έτσι συνεχίζουμε!

      Διαγραφή
  26. μοναδικη....με τρελανες ενα καλοκαιρι μ αυτες τις αναρτησεις....!!!!! κι απ την πετρα βγαζεις προκοπη εσυ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαχχααααααααααααααααααα στύβω την πέτρα που λέμε!!!!
      Νάσαι καλά ρε Σοφάκι,κι εσύ φρόντιζες όλο το Καλοκαίρι να μου τονώνεις το ηθικό και να συνεχίζω να δημιουργώ!

      Διαγραφή
  27. Μοναδικές οι δημιουργίες σου!! οπως πάντα΄,!! Χαρά μου , να είσαι καλά και να περάσεις ενα όμορφο Φθινόπωρο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μεταξένια μου γλυκειά,ευχαριστώ κι αντεύχομαι τα καλλίτερα!!!

      Διαγραφή
  28. Καταπληκτικοί οι πετροπίνακες, Χαρά!!! Ευφάνταστοι αλλά και χαριτωμένοι!!! Δυναμικό το φθινοπωρινό come back! Πολλά φιλιά και όμορφο γλυκό μήνα να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
      Τιμή μου να με σχολιάζουν τόσο εμπνευσμένοι δημιουργοί που χαίρομαι τις δημιουργίες τους!
      Φιλιά πολλά Πεπίτα mia <3!!!

      Διαγραφή
  29. Χαρά μου ούτε ξέρω πόσο καιρό έχω να χαζέψω στα blogs, μπήκα ομως και ναχεις καλό γιατί με ενθουσίασαν αυτα που εφτιαξες με τις πέτρες και τα γυαλακια. Όλα υπέροχα! Μπράβο, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ελπίζω να μην με ξέχασες!! Είμαι η γιαγια της Αλκηστης και της ανώνυμης μπεμπούλας !!! Εχω χάσει επεισόδια πολλά και με μπέρδεψες πάλι είχα μείνει σε ενα σχεδόν σπασμένο χέρι και προγενέστερα και πόδι ; τώρα πάλι για μπανταρισματα μιλάς η εγώ αρχισα να μην καταλαβαίνω... Λοιπον η δουλειά σου είναι υπέροχη και πολύ πολύ κοπιαστική ως προς την συλλογή καταλληλων υλικών συνταιριάσματος κλπ. Θέλει υπομονή αλλά και επιμονή.Το αποτέλεσμα σε ανταμείβει όμως και με το παραπάνω.Πέρα όμως από όλα τα τεχνικά η φαντασία για την σύλληψη του θέματος απογειώνει τα έργα σου!!!Ευχομαι να είμαι πιο τακτική και συνεπής με όλες τις φιλες -blogoγειτόνισσες και να κάνω τις επισκέψεις μου συχνότερα!!! Πέρασα ενα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, κουραστικό, με ελάχιστα μπάνια και με πολλές ευθύνες Δεν κατάφεραν ουτε ο γλυκιές αγκαλιες της Αλκηστούλας ούτε η μοναδική τρυφερή παρουσία της μπεμπούλας να κάνουν κάτι για να άλλάξει η διάθεση μου Ελπίζω σε καλύτερες μέρες .... μπααααα τι να ελπίζω εγώ μία φανατική της απαισιοδοξίας!!! Φιλάκια πολλα και δροσερά( πρώτη μέρα ανάσας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...