...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Νόστιμον ήμαρ.

Πέρασαν τρείς άγονοι μήνες, καιρός λοιπόν για ανασυγκρότηση.
Και τι καλλίτερο οταν βρίσκεσαι εκ των πραγμάτων στην Πρωτεύουσα, κοντά σ' ανθρώπους αγαπημένους και δημιουργικούς να κολλήσεις κι εσύ και ν' αρχίσεις δειλά-δειλά να αναπτερώνεται το ηθικό, να αλλάζεις ρυθμούς και απο το φόβο να περνάς στην αισιοδοξία και τη δημιουργία, να πλέκεις την ανασφάλεια μια καλή μια ανάποδη και να γίνεται γαντάκια ανοιξιάτικα για αγαπημένα χέρια, να παίρνεις χρώματα να βάφεις τη μέρα σου όμορφη,να ξορκάς τα σκοτάδια και να ελπίζεις για το καλλίτερο!
Αυτή τη δυνατότητα εκμεταλλεύτηκα κι εγω και μια που δεν είναι μέρες αυτές για ταξίδια,αποφάσισα να ταξιδέψω με το μυαλό και το χρώμα!
Αλλωστε ο νους είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει,όπως λέει και ο στίχος κι ευτυχώς που έχουμε αυτό το όχημα και ούτε τρομοκρατικές ενέργειες το φοβίζουν,ούτε αποστάσεις  υπολογίζει
Υπο άλλες συνθήκες, αν δε συνέβαιναν όσα συνέβησαν, θα ήμουν τώρα στο Λονδίνο μια που ήταν το δώρο της κόρης,αλλά η ζωή έχει ανατροπές που δεν τις περιμένεις κι έτσι η Τοσκάνη  ήταν εκεί έτοιμη να μου προσφέρει το ονειρικό ταξίδι.
Νόστιμον ήμαρ, που θα έλεγε κι ο αγαπημένος μου Ξενόπουλος,όμως επειδή επιστροφή δεν προβλέπεται,αφήνουμε τη φαντασία να σεργιανίσει πάνω στους απαλούς όγκους των λόφων της Τοσκάνης, ανάμεσα στα χωράφια των αμπελοκαλλιεργειών, παραμερίζοντας το χάος απο τα ηλιοτρόπια, ακολουθώντας τους φιδωτούς δρόμους που ανηφορίζουν στις Μεσαιωνικές  πόλεις κρυμμένες  στην καρδιά της Τοσκάνης, μετρώντας τα κυπαρίσια στις ατέλειωτες οδικές διαδρομές αναπνέοντας αέρα ιστορίας και κουλτούρας, απολαμβάνοντας ξημερώματα και ηλιοβασιλέματα!
Κι όλα αυτά...μόνο με τη ζωγραφική!
Οταν θέλησα να μάθω πως δουλεύονται τα παστέλ, οι ονειρικές εικόνες της Τοσκάνης απο τις μαγικές φωτογραφίες που βρίθουν στο PINTEREST ήταν το ιδανικό θέμα για να μάθω
Η κατάλληλη δασκάλα που μ ανέχεται πάντα εκεί να μου δίνει οδηγίες και να μ αφήνει να εκφράζομαι ελεύθερα και βασικό συστατικό την αγάπη και τη νοσταλγία, το αποτέλεσμα ,ήταν αυτό που βλέπετε.


                                                 
'ΤΟΣΚΑΝΗ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ"
Ζωγραφική με pastel σε χαρτί pastelmat


Μεταφερόμαστε λοιπόν νοερά σ αυτό τον ομφαλό πολιτισμού του Ιταλικού κράτους,χωρίς να κάνουμε βήμα απο την πολυθρόνα μας, κι αφηνόμαστε να ονειρευτούμε μαγικά δειλινά χρωματισμένα απο την ανυπέρβλητη δεινότητα της φύσης, μέσα στην αχλύ της ομίχλης  που βαραίνει στην ατμόσφαιρα περνώντας έτσι  απο την φωτεινότητα της  ημέρας στη μυστηριακή νύχτα που έρχεται

61 σχόλια :

  1. Πρώτη φορά προσπάθησες με τα παστέλ; Μπράβο σου!!! Εντυπωσιάστηκα! Φυσικά ονειρευόμαστε. Αυτό κανείς δεν μπορείς να μας το στερήσει. Και δημιουργούμε. Ωραία είσαι και πολυτάλαντη και χρυσοχέρα τι άλλο θες!
    Χαίρομαι που μπαίνει το νερό στ'αυλάκι και θα πας ταξίδια όσα θες στο μέλλον.
    Καλή συνέχεια με πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, πρώτη φορά ήταν Αννα μου κι άκρως απολαυστική! Αισθάνθηκα σαν παιδί που τ αφησαν να μουτζουρώσει χέρια και τοίχους!!!^_^
      Ειλικρινά δε θέλω τίποτ άλλο, δεν έχω απωθημένα, μόνο χρόνο θέλω, ειρηνικό και ελεύθερο ν απολαύσω ο,τι αγαπώ.Τίποτ άλλο!
      Φιλιά πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  2. Ωωωωωωωω!!!!!!! Τί άλλο να πω;
    Είναι τόσο όμορφο!
    Χαιρομαι που έκανες αυτό το ασφαλές ταξίδι στην Τοσκάνη.
    Νομίζω έτσι πρέπει να ταξιδεύουμε από δω και πέρα κι αν έχουμε τη Μαρία για οδηγό, τα αποτελέσματα θα είναι τέλεια.
    Συνέχισε Χαρά, να μαθαίνουμε κι εμείς τις δυνατότητες των pastels.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις δυνατότητες των pastels αποκλείεται Ρένα μου να τις μάθεις απο μένα, αφού είμαι παντελώς ανίδεη αν δε μου το πουν πολλές φορές,τι χαρτιά χρησιμοποιώ ,με τι μολύβια ζωγραφίζουμε ;)
      Οπως καταλαβαίνεις... ταξίδια ασφαλή μόνο με τη Μαρία μπορείς να ελπίζεις.
      Φιλάκια πολλά γλυκειά γιαγιά

      Διαγραφή
  3. Όμορφα χρώματα, το χέρι ου θαυματουργεί,

    Καλό σου μήνα αγαπητλη μου Χαρά

    με αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά καλέ μου Γαβρίλη για τα καλά σου λόγια, σ ευχαριστώ.
      Μ όλη μου την <3
      Χαρά

      Διαγραφή
  4. Παστελ λαδιου ε; σου ταιριαζουν στο χερι ο πινακας σου υπεροχος περιμενω να δω και τη συνεχεια..
    Το Λονδινο θα ειναι εκει και θα σε περιμενει οσο για τα ονειρικα ταξιδια αυτα κι αν δεν χρειαζονται δυναμη ψυχης και μαστορια..οταν θα παω στον υπολογιστη μου θα σου μεταφερω εδω ενα στιχο του Ελυτη που διαβασα και μου αρεσε..πολλα φιλια Χαρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι Στέλλα μου,απλά παστέλ είναι,σαν τις παλιές κιμωλίες.
      Μάλλον θα δεις και συνέχεια,αφού οι φωτογραφίες της Τοσκάνης που λατρεύω είναι άπειρες και μου ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του...παίζειν!!!χαχαχχαχα
      Περιμένω το στίχο του Ελύτη,μια που η ποίηση είναι πάγια αγαπημένη.
      Φιλιά πολλά καλή μου

      Διαγραφή
  5. Και παστέλ;;;;;
    Τι άλλο θα δούμε απ' τα χεράκια σου πια; Πρώτη προσπάθεια και βγήκε αυτή η υπέροχη εικόνα! Μπράβο, Χαρούλα, χαίρομαι που πέρασαν οι "μαυρίλες", τις έσβησαν αυτά τα καταπληκτικά χρώματα. Όσο για το Λονδίνο, δεν θα μετακομίσει, θα είναι εκεί και θα σε περιμένει μέχρι να σου έρθει η διάθεση να το επισκεφτείς.
    Καλό και μυρωδάτο ανοιξιάτικο μήνα, γλυκιά μου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ παστέλ Φιλία μου αγαπημένη!!!Ηταν ένα υλικό που τρελαινόμουν εξ αρχής να δοκιμάσω και πράγματι ενθουσιάστηκα.
      Το τι μένει τώρα είναι ο γραφίτης,που επειδή είναι μάυρος κι εγω αφ ενός είμαι φουλ του χρώματος κι αφ ετέρου η ψυχολογία μου τούτο τον καιρό ήθελε οπωσδήποτε χρώμα και ανεβαστική ενδυνάμωση προτίμησα να μην τον δοκιμάσω τούτη τη φορά;)
      Οι μαυρίλες πέρασαν όντως γιατί βρέθηκα κοντά σ ανθρωπους που μου εμφύσησαν αισιοδοξία, διάθεση για δημιουργία και πάνω απ όλα πολυ αγάπη και ώρες απο το χρόνο τους!!!
      Πως να τους χαλάσω λοιπόν χατήρι και να τους απογοητεύσω;;;
      Με ξέρεις εμένα τέτοιο άνθρωπο;;;ΠΟΤΕ!
      ΑΝτε να δούμε αν αυτός ο ανοιξιάτικος ούρειος άνεμος θα συνεχίσει και μετά την επιστροφή μου στα πάτρια...
      Με όλη μου την ΑΓΑΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

      Διαγραφή
  6. Πόσο μάθαμε να ψάχνουμε πράγματα, έστω και με τη φαντασία μας, για να τα ταιριάξουμε και να κάνουμε τη συντροφιά μας, όσο πιο όμορφη γίνεται.
    Εσύ παίρνεις χρώματα και βάφεις τη μέρα σου όμορφη, ξορκάς τα σκοτάδια κι ελπίζεις για το καλλίτερο. Όλοι λίγο-πολύ, Χαρά, αυτό προσπαθούμε όσο και όπως μπορούμε.
    Εσύ να φέρνεις στο νου ένα ηλιοβασίλεμα σε μια ονειρική Τοσκάνη, ν' αφήνεις το Λονδίνο να περιμένει, να πιάνεις τα χρώματα και να μας δίνεις την παστέλ εικόνα σου.
    Κι εγώ, που δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια μου, παίρνω χρωματιστά, φτιαγμένα από τη μάνα γη λουλούδια και γεμίζω τη διάθεση με χίλιες αποχρώσεις.

    Εύχομαι η παραμονή σου στην πρωτεύουσα να είναι ενδιαφέρουσα και δημιουργική.
    Εύχομαι επίσης όλα να ξεχαστούν και να δεχτείς έναν ξανθό Απρίλη και μια Άνοιξη όπως τη θες!

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι Στράτο κάνουμε τ αδύνατα δυνατά ν αντιμετωπίσουμε τη μίζερη πραγματικότητα.
      Σ ευχαριστώ γιατί φρόντισες κι εσύ με τη σειρά σου να μου προσφέρεις νότες όμορφες και παλέτα χρωματική να ξεπεράσω τις μαύρες μου μέρες και σκέψεις.
      Ειλικρινά νοιωθω ευγνώμων
      Καλή Ανοιξη νάχουμε εντός κι εκτός

      Διαγραφή
  7. Για την δημιουργία σου τι να πω..... ότι και αν φτιάχνεις είναι πάντα ονειρεμένο!!!! Να σου ευχηθώ να έχεις πάντα ασφαλή και ήρεμα ταξίδια, να μην συναντήσεις άλλα εμπόδια στην ζωή σου, να έχεις μια όμορφη και δημιουργική παραμονή εδώ στην πρωτεύουσα και φυσικά να έχεις έναν όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό μήνα!!! Πολλά φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά αγαπημένη μου Βίκυ, για τις ευχές.Εσυ ξέρεις καλλίτερα απ όλους τις δυσκολίες
      Ευτυχώς που έχουμε τη χειροτεχνία και ξορκίζουμε τα άσχημα
      Φιλιά πολλά και σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το μικρό μου έργο

      Διαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΈΡΑ φίλη μου.Τι θα έφτιαχνες εσύ και δεν θα ήταν όμορφο! δεν το βάζουμε κάτω, όσο μπορούμε, ότι μπορούμε, πέρασα κι εγώ ένα άσχημο μήνα πίστεψε με και τώρα βγαίνω σαν τη...χελώνα από το καβούκι μου,όσο μπορώ.Το θέμα είναι να νοιώθουμε μέσα μας πάντα ότι κάθε δυσκολία είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι που πρέπει να το ανεβούμε..το φως στην άκρη πάντα του διαδρόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Αχτίδα πίστεψέ με ήταν η πρώτη φορά που δεν έβλεπα αχτίδα στο τέλος του τούνελ, μόνο μαυρίλα
      Ας πούμε λοιπόν περασμένα ξεχασμένα κι ας συνεχίσουμε τον αγώνα μας με αισιοδοξία μέσα απο τ α χρώματα που ανακατεύουμε
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Τι μαγικό τοπίο Χαρά μου!!! Την Τοσκάνη την αγαπω ιδιαίτερα, είναι το επόμενο ταξίδι- αν και όποτε- έτσι που πάνε τα πραγματα... Και τα παστέλ που δεν έχουν την αυστηρότητα των μολυβιών μ΄αρέσουν -κι αυτά!
    Τελικά, όσο κι αν η ζωή μας ανατρέπει τα σχέδια εμείς θα προσπαθούμε να φτιάχνουμε τους δικούς μας κόσμους και να δραπετεύουμε μέσα τους. Είναι μια λύτρωση, αλοίμονο σ΄εκείνους που τα μάτια τους δε βλέπουν πέρα από την πεζή πραγματικότητα...
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγες Ιταλία Νίκη μου και μπορείς να φαντασθείς πως θάναι η Τοσκάνη. Η μαγεία της δεν περιγράφεται με λόγια. Κι αν τη γνωρίσεις έστω και λίγο δε την ξεχνάς ποτέ!
      Σου εύχομαι να την απολαύσεις κι απο κοντά όχι μόνο μέσα απο πίνακες και εξιστορήσεις,όσο πετυχημένες κι αν είναι δεν πλησιάζουν καν την πραγματικότητα.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Χαρουλίτα μου, πολύ χαίρομαι που επανέρχεσαι με τέτοιο περιεχόμενο ανάρτησης! Εσύ το ξέρεις καλύτερα από όλους πως η δημιουργία μπορεί να είναι πολύ μεγάλο γιατρικό!
    Την Τοσκάνη, αν και δεν την έχω επισκεφθεί, την έχω σε πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου γιατί ζει εκεί τα τελευταία χρόνια ένας πολύ καλός μου φίλος. Πλέον, έχοντας στο νου μου και αυτό το πανέμορφο έργο με τα λατρεμένα μου αυτά χρώματα στον ουρανό, θα έχω έναν ακόμη λόγο να χαμογελώ όταν ακούω για Τοσκάνη!
    Να είσαι καλά, γλυκό μου κορίτσι! ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ευχές για έναν όμορφο μήνα!
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως είναι γιατρικό αγαπημένο μου Συριανάκι, χαρά σ όποιον έστω και με κάτι ασχολείται και ξεπλένει το μυαλό του απο τα άσχημα.
      Στην Τοσκάνη σου εύχομαι ολόψυχα να πας και δε θα μετανοιώσεις , αντίθετα θάναι εμπειρία ζωής.Πόσο μάλλον που μένει εκεί κι αγαπημένος φίλος.Τωρα έχεις δύο λόγους να πας
      Θα περιμένω εντυπώσεις;)
      Φιλάκια γλυκά,σκέτο λουκούμι^_^

      Διαγραφή
  11. Θα ξεκινήσω με λίγη γκρινιούλα και γρήγορα θα την αφήσω πίσω μου... ;)
    Το blog σου Χαρά μου, για μένα είναι ένα σίγουρο λιμανάκι θετικής αύρας και είναι κάτι που στο έχω ξαναγράψει πριν από κάτι χρονάκια, έτσι όταν δεν βλέπω ανάρτηση (δεν έχω και fb)ανησυχώ... απ΄ την άλλη όμως όταν αντικρίζω τον πίνακα σου, η καρδιά μου γεμίζει γλύκα και ηρεμώ! :P
    Χίλια μπράβο, γιατί κατάφερες να μεταδώσεις αυτή την μοναδική ατμόσφαιρα της Τοσκάνης!
    Τώρα, δεν μένει παρά να σου ευχηθώ, να έχεις ένα χαμογελαστό και πολύ δημιουργικό μήνα και να περάσεις όμορφα όπου και να είσαι! :)
    ΑΦιλάκια με πολύ πολύ Αγάπη! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Μαγισσούλα, αυτή τη φορά αν ήξερες,ίσως ν ανησυχούσες περισσότερο απο κάθε άλλη... Αλλά αφού ξεπεράστηκε κι αυτό αςμην συνεχίσουμε την κατήφεια
      Σ ευχαριστώ για την αγάπη σου και την εμπιστοσύνη σου σ ό,τι μπορώ να προσφέρω στο φιλόξενο σπιτικό μου.
      Οσο για την κριτική σου για το έργο μου,φυσικά με κάνει περήφανη οτι δε πρόδωσα την ομορφιά της Τοσκάνης και να το λες εσύ μία γνώστης και της Τοσκάνης και της ζωγραφικής Τέχνης
      Φιλιά πολλά γεμάτα ΑΝοιξιάτικη αύρα!!!!<3<3<3

      Διαγραφή
  12. Συγχαρητήρια!! Το τοπίο σου μαγευτικό με αυτούς τους υπέροχους χρωματισμούς. Το κοιτάζεις και σε ταξδευει μέσα σε μια γλυκιά ηρεμία. Όσο για το ταξίδι σου θα πραγματοποιηθεί... Από εδώ και στο εξής η ζωή σου να είναι γεμάτη μόνο με χρώμα και να μας μαγεύεις με τις δημιουργίες σου. Μπράβο Χαρά μου η ομορφότερη εικόνα για να μας πεις "Καλό μήνα". Χαίρομαι πολύ για σένα, γιατί είδα και ένοιωσα ξανά την δημιουργική φιλενάδα μου. Σε αγαπώ!😘💗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά μου ευχαριστώ για τα ενθουσιώδη σου λόγια
      Οντως ήταν μια ανέλπιστη επιστροφή μετά τις μαύρες μέρες που βίωσα. ΑΥτό βέβαια οφείλεται σε πολλά...
      Η Τοσκάνη απο μόνη της είναι μαγευτική και χαίρομαι αν μπόρεσα ν αποτυπώσω πιστά την εικόνα της που με προκάλεσε!
      Μακάρι να υπάρξει συνέχεια θετικήςεξέλιξης και μετά την επιστροφή μου
      Σ ευχαριστώ

      Διαγραφή
  13. καλο μηνα γλυκια μου....γεματο ομορφα ταξιδια....με χρωματα....και χαρουμενες στιγμες!!!να εισαι παντα καλα!!καλη συνεχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά irida μου, σ ευχαριστώ γαι τις ευχές και τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  14. Πολύ καλά τα κατάφερες, μπράβο!
    Και σε άλλα τέτοια έργα, εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

      Διαγραφή
  15. Υπέροχο, δεν έχω λόγια! Και τόσο όμορφα τα χρώματα...
    Καλό μήνα να έχεις με υγεία και καλό Σ/Κ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι χαρά μου δίνετε Ελλη μου με τόσα κολακευτικά σχόλια!!!
      Σ ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι Καλή ανοιξιάτικη συνέχεια!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. πολυ ωραια η εισαγωγή οσο για την ζωγραφια μαγευτικη με υπεροχα χρώματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου στην Τοσκάνη δεν αρμόζει τίποτα λιγότερο...

      Διαγραφή
  17. Ετσι μπραβο Χαρα μου όλα τα χρωματα του ουρανιου τόξου τα εκανες δικα σου.. στα ταξιδια της φαντασίας σου.. τι μαγευτικο τοπίο η Τοσκάνη!αλλα και πια δασκαλα σου εμαθε τα παστελ ε; και εσύ αριστη μαθητρια αυτες οι σχέσεις ειναι αλληλένδετες αγαπημενη μας :D φαινεται η λαχτάρα σου να χρωματίσεις τον κόσμο .. σου το ευχωμαι απο εδώ και περα μονο χρώματα στην ζωή σου.. να περνας καλά και οχι μονο να περνας υπεροχα...να έχεις εναν όμορφο και μυρωδατο μηνα .. ναι; φιλακιαααα!! :k :k <3<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ψάχνω εγω χαρτομάνδηλα :(
      "φαινεται η λαχτάρα σου να χρωματίσεις τον κόσμο ... σου το ευχωμαι απο εδώ και περα μονο χρώματα στην ζωή σου..."...ΟΝΤΩΣ εχω τέτοια λαχτάρα, μακάρι να μου δώσει χρόνο;)
      Φιλιά άπειρααα

      Διαγραφή
  18. Καλό μήνα γλυκιά μου, γεμάτο αισιοδοξιά και ευτυχισμένες στιγμές !!Εύχομαι τα ταξίδια που φαντάζεσαι να πραγματοποιηθούν σύντομα .Το τοπίο που ζωγράφισες είναι μαγευτικό!!Να είσαι καλά Χαρά μου , και να περνάς καλά!!πολλα πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μεταξένια μου, σ ευχαριστώ απο καρδιάς.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  19. Υπέροχη η Τοσκάνη σου Χαρά μου.Αν και έχω ταξιδέψει στην Τοσκάνη η ζωγραφιά σου με τα παστέλ είναι σαν να ξεπετιέται από παραμύθι!! Εύχομαι να είσαι σιδερένια. Καλό μήνα Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Κατερίνα μου που και ταξίδεψες στην Τοσκάνη και επικροτείς την αποτύπωσή μου.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  20. Ένας ακόμα ανοιξιάτικος μήνας ξεκίνησε...Ας είναι καλός για όλους μας, με χαρά και αισιοδοξία μα περισσότερο με υγεία, σωματική και ψυχική!!!! Σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί και μια ζεστή αγκαλιά!!!! :k <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έργο σου μαγευτικό!!!!!!!!!!!!!! Τόσο πολύ με άγγιξε που μου γέννησε την επιθυμία να επισκεφτώ κάποτε την Τοσκάνη και να τα δω όλα ζωντανά, μπροστά στα μάτια μου....

      Διαγραφή
    2. Ευχομαι η επιθυμία σου να γίνει σύντομα πραγματικότητα Μαρινάκι μου και τότε θάρθεις στα λόγια μου. Πίστεψέ με θα σου μείνει αξέχαστη τέτοια εμπειρία;)
      Με την αγάπη μου και τις ευχές μου

      Διαγραφή
  21. Χαίρομαι που σε ξαναέχουμε κοντά μας και μάλιστα με μιά τόσο όμορφη ζωγραφιά και ωραίο συνοδευτικό κείμενο !!!! Καλή συνέχεια, καλό μήνα και καλό ΣΚ !!!! Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Ράνια μου για το καλωσόρισμα κι εγω χαίρομαι για την παρεα μας που ξαναβρίσκω
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  22. Καλό Μήνα!!!!
    Υπέροχο τοπίο. Γόνιμη τεχνική.

    Φιλί του...ανέμου, από Ν.Υόρκη,
    Υιώτα
    "αστοριανή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ΑΝοιξη και στη Ν.Υ, νάρθει σύντομα να σας γεμίσει χρώματα κι αρώματα.
      Γιώτα μου σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
      Χαιρετισμούς ανοιξιάτικους απο την Ελλάδα που μπουμπουκιάζει παρά τις αντιξοότητες

      Διαγραφή
  23. Όπως απότομα ανατράπηκαν τ'αρχικά σχέδια του 2016 έτσι και πάλι άλλαξε το σκηνικό κι από την απελπισία φτάσαμε πάλι να δημιουργούμε και να αισιοδοξούμε. Έτσι είναι η ζωή, απρόβλεπτη και γοητευτική. Χάρηκα απίστευτα την γέννηση αυτού του έργου σου για πάρα πολλούς λόγους που ξέρεις ήδη και αυτή η χαρά συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες και είδαμε πολλά όμορφα να γεννιούνται από τα χεράκια σου. Δεν θα βαρεθώ να λέω πως όσοι ασχολούμαστε με τις δημιουργίες είμαστε απίστευτα τυχεροί άνθρωποι. Καλώς ήρθες, λοιπόν, Χαρουλάκι μου στον μαγικό μας κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάμαστε κι εδώ τα δυό μαααας!!!!
      Μπορεί να σε πήδηξα επ ολίγον, όμως ήθελα να σου αφοσιωθώ,όπως μου αφοσιώθηκες εσύ τόσο καιρό και μου χάρισες τόόόσα πολλά,όπως και τούτο τον τρυφερό πίνακα!
      Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που έζησα,τα πριν και τα μετά. Και το μετά ακόμα πιο ασύλληπτο,μια που τόχα ξεγραμμένο...
      Πόσο μάλλον να φτιάξω τα έργα που έφτιαξα στη φωλίτσα που αρέσκομαι να δημιουργώ ανενόχλητη και ήρεμη με τη διακριτική παρουσία σου και καθοδήγησή σου!
      Για το Πριν θα έχω την κλειδαριά και γαι το μετά την Τοσκάνη κι όχι μόνο...
      Νοιώθω απίστευτα τυχερή πράγματι που μου καλλιέργησες αυτό το χάρισμα με την επιμονή σου και την αγάπη σου.
      Μπορεί να μην γίνω ποτέ ζωγράφος,θα μπορώ όμως να εκφράζω τα συναισθήματά μου εκτός απο λόγια που δε μου είναι πάντα εύκολα και με χρώματα!Είναι ο κόσμος που θέλω να ζω,γιατί χωρίς χρώμα δεν υπάρχω
      Θέλω κι απο εδώ να σ ευχαριστήσω γιατί δε παύεις νάσαι δίπλα μου, με αγάπη, με έννοια, με αγωνία(δεν θα το ξανακάνω,υπόσχομαι) με διακριτικότητα, με διδασκαλία, με ανοχή,με υπομονή και επιμονή.
      Αυριο όλα θάναι αλλιώς,αλλά όλα τα παραπάνω θάναι πάντα ίδια;)

      Διαγραφή
  24. Χαρούλα μου, καλό και γεμάτο υγεία μήνα σου εύχομαι!!! Βλέπω πως διάλεξες τον πιο όμορφο τρόπο να αλλάξεις τα δύσκολα των προηγούμενων ημερών και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!! Η ψυχή σου είναι γεμάτη χρώματα!!! Υπέροχο το μοναδικό ταξίδι σου στην Τοσκάνη, ένα ταξίδι ολόδικό σου από την σκέψη μέχρι την υλοποίηση!!! Να είσαι πάντα καλά Χαρούλα μου, μας έλειψες!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο με συγκινείτε βρε κοριτσάκι με τέτοια όμορφα λόγια!!!
      Τ αξίζω αλήθεια;;; Πράγματι είμαι φανατική του χρώματος και του φωτός Κικίδι μου και τα μαύρα σε καμιά περίπτωση δεν μου ταιριάζουν, μακάρι να μην ξανάρθουν,αν και χλωμό το κόβω μια που μεγαλώνουμε...
      Φιλάκια πολλά γλυκό μου κοριτσάκι,να χαίρεσαι τ αγόρια σου τα όμορφα

      Διαγραφή
  25. Γλυκύτατη η δημιουργία σου με τις απαλές γραμμές και τα
    υπέροχα χρώματα!!!
    Μοιάζει με ανοιξιάτικο όνειρο χαϊδεμένο με πινελιές αγάπης!
    Συγχαρητήρια Χαρά!
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνωστή Βούλα είσαι;;;γιατί με τόσα κενά μεταξύ μας έχω απορίες,χαχαχχαα
      Σ ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια και σου στέλνω πολλές ευχές για μια όμορφη Ανοιξη
      Φιλιάάά

      Διαγραφή
  26. Η Τοσκάνη είναι τόπος μαγικός, κι αποτύπωσες την αύρα του, την ουσία του σ' αυτό το εγχείρημά σου.
    Πρώτη (!!!) προσπάθεια με λαδοπαστέλ;! Εξαίσια δημιουργία!

    Καλό απόγευμα να έχεις, Χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατάσα μου οχι δεν είναι λαδοπαστέλ το υλικό, απλά παστελάκια πουδραριστά που έδωσαν αυτό το μαγικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας! Χαίρομαι που γνωρίζεις τη μαγεία της Τοσκάνης και με τιμάς να μου αποδίδεις την επιτυχία του εγχειρήματος
      Νάσαι καλά και σ ευχαριστώ

      Διαγραφή
  27. Καλως μας ήρθες Χαρά με δημιουργική διάθεση και την πανέμορφη δημιουργία!!! Η υπέροχη Τοσκάνη είναι πηγή έμπνευσης όλων των καλλιτεχνών .Τα λαδοπαστέλ στα χεράκια σου απέδωσαν τόσο όμορφα το γαλήνιο τοπίο!!! Καλό μήνα με φιλάκια ανοιξιάτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Εφη μου, σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
      Οντως η Τοσκάνη έχει μαγέψει πολλούς κι έχει εμπνεύσει περισσότερους.Μαγάλη μου Τιμή ν ανήκω στη χορεία των "καλλιτεχνών" που την ύμνησαν με το χρωστήρα τους!
      Φιλιά πολλά κι ευωδιαστά ,στα κορίτσια της οικογενειας;)

      Διαγραφή
  28. θαυμάζω τους ανθρώπους που κατορθώνουν να κρατιούνται όρθιοι ψυχικά στις περιπέτειες που τυχόν μπορεί να συμβούν στη ζωή τους. κι εσύ φαίνεσαι ότι είσαι φτιαγμένη απ' αυτό το γερό μέταλλο, αν κρίνουμε από το θάρρος να δημοσιοποιήσεις με πολύ διακριτικότητα προσωπικά δεδομένα, από το χιούμορ να υπονομεύεις όσα φαντάζουν βέβαια στην αβέβαιη ανθρώπινη ζωή μας, και προπάντων από το κέφι για δημιουργία και ζωή! τελικά... είσαι ανεξάντλητη! εμένα με συγκίνησε επιπλέον και η γραφή σου: "να πλέκεις την ανασφάλεια μια καλή και μια ανάποδη" και οι περιγραφές της φύσης στην Τοσκάνη... και κείνες οι παστέλ αποχρώσεις του πράσινου στη ζωγραφικό πίνακα της Τοσκάνης. ¨"καλό Πάσχα" και να μαστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική
      μπορεί να μην είσαι στους μόνιμους σχολιαστές μου,αλλά κάθε σου σχόλιο αφ ενός με τιμά ιδιαίτερα αλλά και το διαβάζω με πολύ προσοχή και συγκίνηση. Ετσι κι αυτό.
      Σ ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώνεις να μ επισκέπτεσαι και να μου γράφεις,χαίρομαι αν σε συγκίνησα κάπου λόγω και έργω, ίσως επειδή γράφω απο καρδιάς,χωρίς φτιασίδια,ορμώμενη μόνο απο το βίωμα και το έντονο συναίσθημα.
      Δε ξέρω αν είμαι όντως "γερό μέταλλο",αυτό που μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι έχω έρωτα με τη ζωή και ο,τι με συγκινεί και θέλω να ζήσω για να γευτώ όσο μπορώ περισσότερα όλ αυτά που μ αφήνουν αυτή τη λεπτή και γλυκειά επίγευση.
      Με όλη μου την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη σου εύχομαι ένα αξέχαστο Πάσχα και περιμένω να τα πούμε απο κοντά;)

      Διαγραφή
  29. Μπράβο Χαρά για τα συνεχόμενα ταξίδια που μας προσφέρεις!! Πάνω απ' όλα η υγεία κι όλα τα άλλα έρχονται! Φιλάκια και καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...