...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Παντός καιρού...

Τέλος  της εβδομάδας σήμερα, καιρός να επιστρέψουμε στα πάτρια ;) δηλ. εδώ!
Χαίρομαι που επικροτείτε τις αναρτήσεις μου και τα έργα μου με τόσο ενθουσιασμό, τόσο εδώ όσο και σ΄ άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αυτά εκτίθενται.
Η αλήθεια είναι οτι καταθέτω όλο μου το πάθος και το συναίσθημα σ'  αυτά κι εσείς μου το ανταποδίδετε με ενθουσιασμό και σας ευχαριστώ.
Σήμερα λοιπόν επιστρέφω με μια άλλη αγάπη,...ΜΕΓΑΛΗ  στο διηνεκές!
Οταν κατά καιρούς αποθηκεύω διάφορα, που  για κάποιο  λόγο μου κάνουν το κλικ, δεν εχω κάτι άλλο συγκεκριμένο στο μυαλό μου πέραν του "κλικ".
Που μπορεί  νάναι ο ενθουσιασμός για την εικόνα, τα χρώματα, η πρόκληση, η δυσκολία και τις περισσότερες φορές η άγνοια κινδύνου!!! Ναι, μη το  γελάτε καθόλου.
Πόσες φορές έχω ξεκινήσει έργο οτι είναι ευκολάκι και τάχω βρει μπαστούνια!!!
Καλιώρα όπως το σημερινό.
Ελα όμως που πέραν του εύκολου ή δύσκολου έρχονται τα θέματα και κουμπώνουν με μία ιδιαίτερη ψυχολογία, λες και κάτι με σπρώχνει να το επιλέξω , για να εκφραστώ,να αποφορτισθώ  ή να δείξω τη χαρά μου!
Και πάλι έτσι είναι το σημερινό.
Έρχονται στιγμές που νιώθεις να πέφτεις,να βουλιάζεις και αναζητάς μία σανίδα σωτηρίας, ένα δίχτυ ασφαλείας που θα σε γλυτώσει από την πτώση, ένα σωσίβιο να μην πνιγείς.
Οσο κι αν φαίνομαι εξωστρεφής στην πραγματικότητα είμαι πολύ εσωστρεφής οταν πρόκειται για κάτι που μου συμβαίνει...κάπως σαν σκαντζόχοιρος  οταν απειλείται.
Αντί να ψάχνω αλλού δεκανίκια να στηριχτώ, αναδιπλώνομαι και ψάχνω να ανασύρω τις άμυνές μου από το βυθό που έχουν αγκυροβολήσει ήσυχες οτι όλα βαίνουν καλώς.
Όλοι κάποια στιγμή αναζητάμε ένα σωσίβιο,αλλά αν δε το βρούμε μέσα μας, δεν έχει νόημα να το αναζητάμε απέξω μας,γιατί θάρθει ώρα που θα ξαναϋπάρξει ανατροπή. Είναι κάτι σαν το αυτοάνοσο που ο ίδιος ο οργανισμός δημιουργεί αντισώματα ν αντιπαλέψει την αρρώστια του.
Μια τέτοια στιγμή,  ανέσυρα μία εικόνα, που μου είχε κάνει εντύπωση για τα φωτεινά της χρώματα! Ετσι λοιπόν ξεκίνησα να τη ζωγραφίζω, αγνοώντας τη δυσκολία για μια αρχάρια στη ζωγραφική, αλλά δουλεύοντας με πείσμα οτι μπορώ να τα καταφέρω, να  κρατηθώ στην επιφάνεια, με αξιοπρέπεια τουλάχιστον.
Ζωγραφική με χρωματιστά μολύβια, ξηρά pastel  και  μαρκαδοράκια

Χρησιμοποίησα κάθε πρόσφορο  μέσον ν' αποδώσω  την άμμο, το κύμα που έρχεται και τη γλύφει,τη διαύγεια του βυθού,τους αντικατοπτρισμούς.
Δεν εχει σημασία αν κατάφερα το  άριστο, κατάφερα όμως να εκφρασθώ γιατί  πρωτίστως η δημιουργία είναι έκφραση και τη δεδομένη στιγμή τόχα ανάγκη όσο και το σωσίβιο! Είδατε πού σας είπα οτι δένουν τα θέματα με την ψυχολογία;;;
Κάπως ετσι τις προηγούμενες μέρες εκφράζοντας πόσο  γεμάτη ένοιωθα, το συναίσθημα αποδόθηκε μ ένα ζουμερό και λαχταριστό φρούτο!

Ζωγραφική με ξηρά pastel

Δυο έργα λοιπόν με πολύ διαφορετικό συναισθηματικό και τεχνικό χαρακτήρα, αλλά πολύ αγαπημένα, όπως κάθε τι που γίνεται με σεβασμό και αγάπη
Ελπίζω οτι συμφωνείτε μαζί μου ...

23 σχόλια :

  1. Χαρά μου!!!!!Τι βλέπω!!!!Η φράουλα σίγουρα δεν είναι φωτογραφία???? Πολύ χαίρομαι για σένα!!!Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι Μαράκι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Μπορώ να καμαρώσω οτι την καταφερα εγω,όπως και το σωσίβιο παρά τις τεχνικές του αδυναμίες.Αλλά δε φιλοδοξώ να εκτεθώ στο πάνθεον των μεγάλων ζωγράφων,απλά εκφράζομαι με κάθε πρόσφορο τρόπο.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Χαρά μου!
    Θα μου επιτρέψεις να ξεκινήσω από την στάση σου την οποία έχω κι εγώ, όσον αφορά ότι το σωσίβιο πρέπει να το ανασύρουμε από μέσα μας και να μη περιμένουμε να μας το πετάξει άλλος! Μπράβο σου! Θεωρώ ότι είναι ο πιο υγιής τρόπος διαχείρισης των προβλημάτων.
    Τώρα στις δημιουργίες σου σχολιάζω σπάνια επειδή δεν το κατέχω όπως καταλαβαίνεις για να το αναλύσω! :) Μου φαίνονται ειλικρινά όλες υπέροχες και ειδικά εκείνες που φτιάχνεις έχοντας ιστορία από πίσω τους είναι το κάτι άλλο. Συνέχισε έτσι! Καλή δύναμη με υγεία και χαμόγελο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτον, δεν είσαι αρχάρια στη ζωγραφική, μας το έχεις αποδείξει με κάθε έργο σου!Δεύτερον το δικό μας σωσίβιο είσαι εσυ και οι αναρτήσεις σου!Τρίτον, όταν είδα τη φράουλα είπα:δεν μπορεί, νάναι ζωγραφιά;και όμως είναι!
    Και τέταρτον και σπουδαιότερο:τα γράφεις πολύ σωστά, τη δύναμη ο
    καθένας μας πρέπει να τη βρει μέσα του, για να αντιμετωπίσει όσα
    προκύπτουν!
    Αλλά συμπληρώνω πως το σωσίβιο, αφέθηκε ξανά στα κύματα, μετά τη σωτηρία, για να χρησιμοποιηθεί ξανά!Σε όποιον το έχει ανάγκη!
    Να είσαι καλά!!!την αγάπη μου!πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρούλα μου, καταφέρνεις πάντα με αυτή τη φλόγα δημιουργίας σου, να με συγκινείς. Στο χρωστάω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έργα σου και τα λόγια που τα συνοδεύουν πάντα μιλούν στην καρδιά μας και έτσι μην απορείς που έχουν τόση αποδοχη!
    Από παστέλ δεν έχω ιδέα για να κρίνω, αλλά ένα σωσίβιο είναι πάντα χρησιμο! Η φραουλίτσα είναι απίστευτη με εκπληκτική απόδοση λεπτομερειών!
    Πάντως σήμερα δε ζηλεύω, μόλις γυρίσαμε από σούπερ σεμινάριο!!
    Φιλιά πολλά κόκκινα και ζουμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έλειπε να ζηλεύουμε σήμερα μετά από τέτοιο διήμερο! Άντε στο επόμενο και η Χαρά μαζί μας!

      Διαγραφή
  6. Εγώ θα τα δω αλλιώς τα όμορφα έργα σου Χαρά μου και θα μου επιτρέψεις να πω καλοκαιρινές εικόνες μέσα στο φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν είδα τη φράουλα, ανατρίχιασα κι εγώ μαζί της.
    Έβλεπα το χνούδι της και δεν πίστευα ότι είναι ζωγραφισμένο.
    Το ίδιο και με το σωσίβιο, είναι ολοζώντανο και το κύμα και η άμμος.
    Μπράβο Χαρά για ότι κάνεις, είναι όλα καλοδουλεμένα και μη ψυχή.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν είδα τη φράουλα, ανατρίχιασα κι εγώ μαζί της.
    Έβλεπα το χνούδι της και δεν πίστευα ότι είναι ζωγραφισμένο.
    Το ίδιο και με το σωσίβιο, είναι ολοζώντανο και το κύμα και η άμμος.
    Μπράβο Χαρά για ότι κάνεις, είναι όλα καλοδουλεμένα και μη ψυχή.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααααααααααα κάτσε τώρα γιατί θα τα ακούσεις..... ποια είναι καλέ η αρχάρια στην ζωγραφική????? Όλα σου τα έργα υπέροχα.... μα αυτή η φράουλα σε τρελαίνει, να απλώσεις το χέρι να την πάρεις να την φας.... Χαρούλα μου ότι και αν κάνεις υπέροχο!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη και δημιουργική εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα εκφραστώ κι εγώ αναλόγως Χαρά μου και θα επισημάνω ότι αυτή η φράουλα ασκεί μια γοητεία πάνω μου, τόσο ζωντανή, τόσο ζουμερή!! Εύγε γι' άλλη μια φορά και γεια στα χέρια σου! Φιλάκια και καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο κι αν είχε δυσκολίες αυτό το έργο, Χαρά μου, έκανες πάλι το θαύμα σου. Ομολογώ πως πάντα στα δύσκολα με εκπλήσσεις ευχάριστα. Τώρα για την φραουλίτσα, τι να πω...εκεί κι αν παίρνεις άριστα. Χαίρομαι για όσα φτιάχνεις, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με τη ζωγραφική, χαίρομαι για την χαρά που παίρνεις...χαίρομαι γενικώς...χαχα. Τώρα για το αλληγορικό της υπόθεσης, έχει πολλές παραμέτρους και θ'απλώσει πολύ η κουβέντα αν την ξεκινήσουμε. Στο γενικό να πω κι εγώ πως όταν κουραζόμαστε δεν είναι και τόσο κακό να βρίσκουμε ένα σωσιβιάκι να ξαποσταίνουμε, μέσα μας, έξω μας...οπουδήποτε, αρκεί να μη καθόμαστε πολλή ώρα πάνω του και το σκάσουμε. Ίσα να παίρνουμε τις ανάσες μας και ξανά στον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα χρειάζεται ένα σωσιβιακι και σε θάλασσες και σε λίμνες...

      Διαγραφή
  12. Όλα τα έργα σου είναι υπέροχα και ειδικά η φράουλα είναι καταπληκτική, εύχομαι να συνεχίζεις πάντα έτσι και να μας εντυπωσιάζεις με το ταλέντο και την φαντασία σου. Καλή εβδομάδα Χαρά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Όλοι κάποια στιγμή αναζητάμε ένα σωσίβιο, αλλά αν δε το βρούμε μέσα μας, δεν έχει νόημα να το αναζητάμε απέξω μας,γιατί θάρθει ώρα που θα ξαναϋπάρξει ανατροπή. Είναι κάτι σαν το αυτοάνοσο που ο ίδιος ο οργανισμός δημιουργεί αντισώματα ν αντιπαλέψει την αρρώστια του"... Ναι, έτσι!
    Εδώ θα σταθώ Χαρά μου, γιατί τότε η δημιουργικότητα έρχεται και μας βγάζει απ΄ την όποια δυσκολία... και τυχεροί όσοι μπορούν και εκφράζονται τόσο εύστοχα όπως και εσύ!
    Εξαιρετικά δύσκολο να ζωγραφίσει κανείς την θάλασσα με την άμμο, όσο για το σωσίβιο, είναι έτοιμο να σώσει!
    Η φράουλα σου, τέλεια, έχεις την αίσθηση πως θα τρέξουν "ζουμιά" αν τη δαγκώσεις! ;)
    Πολλά τρυφερά ΑΦιλιά σου στέλνω και πάντα καρδιάς! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιασες πάλι τα πινελα και τα χρώματα σου και έκανες τα Θαύματά σου...και μας έβαλες στον δικό σου κόσμο με τις λέξεις και τα έργα σου..Χαρούλα μου..και ναι...κορίτσι μου τα σωσίβια μας είναι η δημιουργία.. και είναι τόση η χαρά σου δινει οταν τελειωνεις ενα εργο ετσι δεν είναι; που ηδη σε ανεβαζει σαν σωσίβιο στην επιφάνεια.. όποια και να είναι αυτή.. !!!
    Είναι πανέμορφα και τα δύο σου έργα μάτια μου το χνουδάκι ομως στα φυλλα της φραουλας όλα τα λεφτά λεμε..!!!:) :)
    Να βάζεις τα σωσίβια σου λοιπον να ανεβαίνεις και να μας ανεβαζεις και εμας μαζι σου... να περνας όμορφα Χαρούλα μου όπως τωρα ναι; φιλάκιαααα!!!:k <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Χαρά μου! Τα έργα σου υπέροχα και τα δυο. Μου αρέσει ο τρόπος που απέδωσες το νερό να αγκαλιάζει το σωσίβιο, και η φράουλα δείχνει τόσο ζωντανή και λαχταριστή... σου έρχεται να απλώσεις το χέρι για να τη φας!
    Πολλά μπράβο και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαι υπέροχη!
    Μου άρεσαν και τα δύο πάρα πάρα πολύ!
    Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν είναι μόνο όμορφα, είναι τόσο ζωντανά! Που σημαίνει ότι το συναίσθημα σπαρταράει, Χαρά, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι υπέροχα έργα Χαρά μου! Ολοζώντανα και πανέμορφα! Λες και θα μυρίσω το άρωμα της ζουμερής φράουλας ή την αλμύρα της θάλασσας και θα ακούσω τον παφλασμό του νερού. Η ζωγραφική είναι η καλύτερη έκφραση των συναισθημάτων μας. Ενα σωσίβιο όλοι το αναζητούμε στις δυσκολίες της ζωής. Χίλια μπράβο και τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι να πω; Απλά υποκλίνομαι! Τόση ζωντάνια έχουν τα έργα σου Χαρά μου...και δε μιλώ για τη φραουλίτσα που άπλωσα το χέρι να την πιάσω, αλλά για τη θάλασσα, για τους αντικατοπτρισμούς, γι αυτό το φως. Μπράβο σου. Και σίγουρα βρήκες το σωσίβιό σου.
    Καλή συνέχεια
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...