...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Πέτρινα χρόνια;

Τι κι αν υπόσχομαι γρήγορη επάνοδο...εγω χάνομαι και βγαίνω σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή!
Να τωρα βρέχει.
Μιλάμε για πολύ παλιόκαιρο...μαλάτσα σκέτη




Αλλά εμένα ολίγον με νοιάζει, εκτός απο τα κοκκαλάκια μου που τρίζουν σαν τα πλευράκια της Μισέλ του Λαζόπουλου, αλλά είναι ευκαιρία για μέσα και για δημιουργίες!


Ευκαιρία να θυμηθείς εικόνες απο το παρελθόν σου να εμπνευστείς και να συνθέσεις
Μπορεί το υλικό νάναι δύσκολο,αλλά οταν υπάρχει καλή διάθεση και τόννοι  αναμνήσεων που σ ε ωθούν να εκφρασθούν, όλα μπορούν να γίνουν!
Να ανασύρεις απο τα βάθη της μνήμης και των πολλών επαναλήψεων του περιστατικού, την εποχή που σε πήγαιναν με το καροτσάκι σ ένα πανηγύρι


κι επειδή έτριζε η ρόδα εκνευριστικά, ο θείος προσφέρθηκε να την κάνει να σωπάσει...κατουρώντας την (αλήθεια σας το λέω)

Να ξαναθυμηθείς πόσο ζήλευες πού δεν είχες γειτονιά και παιδιά της ηλικίας σου να παίζεις παιδικά παιχνίδια

και τα παιχνίδια σου ήταν πάντα μοναχικά.
Μ'  αποτέλεσμα να κάνεις διαολιές κι όλο και περισσότερες μπούκλες απο το σγουρό κεφαλάκι σου να μένουν στα χέρια της μανούλας ;)

Μπορεί να αναπολήσεις που απο την Τετάρτη Δημοτικού μια σταλιά κοριτσάκι,με την ποδιά και μαζεμένα τα μαλλιά κάτω απο την κορδέλα,πήγαινες με το ποδήλατο σχολείο



μέχρι που παντρεύτηκες!
Κάθε μέρα 2-4 φορές πάνω κάτω και τα πετάλια τρελαίνονταν απο την ορθοπεταλιά.


Και πόσες βόλτες με φίλους όσο μακρυά δε μπορείς να φτάσεις σήμερα...τι κρίμα.

Σίγουρα θα θυμηθείς τη φωνή του Καραγκιόζη απο το μπερντέ, που οταν  τον έφερναν οι πλανόδιοι κινηματογραφιστές έτρεχες στις αυλές που τον στήνανε και ξεκαρδιζόσουν στα γέλια.


Αυτά τα γέλια σουχουν μείνει απο τότε,να ξεκαρδίζεσαι στην πρώτη ευκαιρία μέχρι δακρύων!
Ακόμα και ν' ακούσεις τις φωνές των πλανόδιων πουλητάδων!

Ο κυρ Κοσμάς με το γαϊδουράκι του ο μανάβης, ο κυρ Σάββας με το άλογο που αντάλασσε ζευγάρια αυγών με υλικά ,κλωστές,μαλλιά πλεξίματος,υλικά για την καθαριότητα του σπιτιού...
Η φωνή του ψαρά,να πουλάει την ψαριά του!


και ο,τι αλλο χρειαζόταν μια νοικοκυρά που δεν είχε την πολυτέλεια και την ελευθερία της μετακίνησης απο το χωριό της.

Ν ακούσει το μηχανάκι του κυρ Μίμη, σούρουπο καλογεναμένο,να σου σφυρίζει να βγείς να πάρεις με το κατσαρολάκι  το γάλα αχνιστό ο,τι το είχε αρμέξει απο τη γελάδα!



Το πρώτο φευγιό στην ΑΘήνα


Ενα φευγιό που σε στοιχιωσε απο τότε και δεν τ αποφεύγεις,αλλοτε με χαρά κι άλλοτε φορτωμένη έγνοιες...

Για πρώτη φορά στη μεγαλούπολη, άλλοι άνθρωποι, άλλες συνήθειες αλλες  οι εικόνες που αντίκρυσες






Πόσο νέα  και πόσο ασυνήθιστη στις ουρές των στάσεων  για τη δουλειά κάθε πρωί...και ν αναπολώ πάντα την γλυκειά πατρίδα, ειδικά τέτοια εποχή με τους όχτους γεμάτους κοπελούλες


Γέμιζαν τα ρουθούνια μου μοσχοβολιά και μόνο στη θύμησή τους
Πώς να ξεχάσεις ολ αυτά και πώς η μνήμη να μη συνεργαστεί με τα χέρια και την καρδιά και να βγουν αυτά τα μικρά πετροδημιουργήματα που σου δίνουν διάθεση για ζωή;;; ΠΩΣ;;;

52 σχόλια :

  1. Καλημέρα!!!
    μα το ένα πιο απίθανο από το άλλο να είναι???πιο να πρωτοθαυμάσω!
    συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσάκι
      Σ ευχαριστώ απο καρδιάς για τα καλά σου λόγια.
      Νάσαι καλά και να δημιουργείς! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Απίθανες κατασκευές! Η σύλληψη της ιδέας και των ηρώων που την απαρτίζουν μέχρι το ταίριασμα της πέτρας μοναδικές. Κάθε μία πέτρινη φιγούρα είναι σαν να διηγείται μια ιστορία.
    Φιλάκια!

    υ.γ. να δω πως θα βγει ο άντρας μου μετά το απαγορευτικό απόπλου που ταξιδεύει για το νησί αυτή την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Ελένη μου για τα επαινετικά σου λόγια,συγκινούμαι πραγματικά
      φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Όσες φορές και αν τα δεις δεν τα χορταίνεις.... και ενώ στο FB τα έχω δει και τα έχω ξαναδεί, ήρθα και εδώ για να ξαναθαυμάσω τα υπέροχα πετρωτά σου.... να ταξιδέψω μαζί τους στις εποχές τις όμορφες, και να αναρωτηθώ για άλλη μια φορά, πόση τέχνη μα και υπομονή χρειάζονται για να φτιάξεις αυτά τα αριστουργήματα!!! Χαρούλα μου να είσαι καλά να δημιουργείς και να μας ταξιδεύεις!!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν πίστευα Βίκυ μου σε τέτοια ενθουσιώδη αποδοχή οταν πρωτοξεκινούσα να φτιάχνω καρτούλες με πετρες να συνοδέυσουν μικροδωράκια. Ειλικρινά μ εντυπωσιάζει ολο αυτό και φυσικά με συγκινεί και μου δημιουργεί ευθύνη για την εξέλιξή του
      Φιλιά πολλά και σ ευχαριστώ "διαφημιστή " μου...ξέρεις εσυ ;)

      Διαγραφή
  4. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μια...θαυμάστριά σου !!!
    με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο μ'αρέσουν αυτές σου οι αναρτήσεις, που΄χουν αναμνήσεις και εικόνες της παιδικής σου ηλικίας. Ίσως γιατί έχω κι εγώ αντίστοιχες, όχι πολύ μακρινές, χρονικά από τις δικές σου, εξάλλου τότε ο χρόνος κυλούσε αργά και οι αλλαγές δεν ήταν θεαματικές όπως τώρα, οπότε οι μνήμες μπορώ να πω είναι σχεδόν κοινές. Ίσως επειδή μεγαλώσαμε και οι δυο σε νησί...καλά το δικό μου δεν πιάνεται και για πολύ νησί αλλά τότε ήταν διαφορετικά, πιο αποκομμένο κι ας είναι τόσο κοντά στην στεριά. Λατρεύω να φέρνω στο νου μου πως θα'ταν τότε ο δικός σου τόπος, πως ήταν οι άνθρωποι, οι συνήθειές τους. Εκπλήσσομαι που βρίσκω τόσα κοινά σε όλα τα επίπεδα. Τώρα για την πετρωτή αναπαράσταση όλων αυτών...τι να πω που να μη το'χω πει; Πως τ'αγαπώ...αυτό μόνο φτάνει. Άριστα δέκα σήμερα μικρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τον έλεγχο Κυρία ;)
      Στα ιατρικά ίσα που παίρνω τη βάση στα καλλιτεχνικά αριστεύω,μακάρι να μακροημερεύσω κιόλας να δώσω ό,τι ΄χω παρακαταθήκη,μια που βγαίνουν όλα σιγά σιγά στη φόρα χωρίς καν να τα εχω προσχεδιάσει

      Διαγραφή
  6. Οταν οι αναμνήσεις σου Χαρά μου γίνονται πίνακες με μόνο βότσαλα τότε αποκτούν την αξία του αθάνατου !! Εναν νέο κόσμο έφερες στα μάτια μας και εμείς θαυμάζουμε τον ευφυή τρόπο σκέψης σου !!
    Με αγάπη σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά απο τα σχόλιά σας,σαν το δικό σσου Μαρινικόλ μου,πίστεψέ με άρχισα να ψάχνομαι αν οι πέτρες μ οδηγούν στο αποτέλεσμα ή κάποια εσωτερική δύναμη που μέχρι τωρα δεν είχα υπολογίσει;;;Είναι απίστευτο πως έρχονται και δένουν με κομμάτια της ζωής μου και εξιστορούν στιγμές της!
      Κι ομως βάζω το χέρι στο ευαγέλιο οτι όλο αυτό προέκυψε τυχαία
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  7. Volviendo poco a poco a este mundo de los blogs.
    Bonitos mensajes.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΕΡΟΧΑ!!!ΕΝΑ υλικο σκληρο και ακαμπτο....στα χερια σου εγινε ευπλαστο΄...και τοσο μα τοσο εκφραστικο...αφηγηματικο....φανταστικο!!!μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε χορταίνω να τα κοιτάω και εδώ και στο fb, Χαρά μου!!! Τα αγαπάω πολύ αυτά τα έργα σου!!!! Μπράβο για την έμπνευση και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!!
    Φιλιά πολλά, φίλη
    Καλημέρα σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ εσεις μου δίνετε "μπράβο" και τόσο όμορφα λόγια εγω τι μπορώ να πω που έχω εξαντλήσει τα λόγια και μου φαίνονται αστεία τα "ευχαριστώ";;;

      Διαγραφή
  10. Τωρα να πω οτι τα βλεπω πρωτη φορα; θα είναι ψεματα γιατί είχα την χαρα.. Χαρά μου να μου στηλει αγαπημενη φιλη μας απο το φεης μπουκ..ενθουσιασμενη απο τα πετρωτά σου... ξεροντας οτι δεν έχω φέης.. να θαυμάσω και εγώ.. οτι η σκεψη σου κανει δημιουργια .!!!
    Με μεγαλη χαρα είδα οτι τα έβαλες και στο μπλοκ σου ..εεεεε ναι εδω είναι το σπιτι σου.. και χαιρομαι που το ανοιξες ..χα..χα.
    Αυτή την φορά ματια μου ξεπερασες τον εαυτό σου ...αλήθεια πόσες φορες θα το πουμε ακομα αυτό;
    Δεν αφησες τις παιδικες σου αναμνήσεις μεσα στα συρτάρια της μνημης σου .. αλλα με ενα μαγικο τροπο.. μας έβαλες και εμας μεσα εκει να ψαχουλευουμε μαζι σου..!!!
    Εδώ και ώρα προσπαθω να ξεχωρισω καποιο αλλα δεν μπορώ .. τα αγαπω όλα..!!
    Να περνας ομορφα οτι και να κανεις αγαπη μου .. μεχρι το επόμενο ξεσκόνισμα...χα..χα.. ενταξει δεν αργείς και τόσο... σε φιλώ ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαα ο διαφημιστής μου που λέγαμε!!!
      Ρουλάκι μου δε θα σ άφηνα παραπονεμένη καλό μου,παρότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει να τα βλέπει αλλού.Εδώ είπαμε είναι ΑΛΛΙΩΣ και δεν ξεχνάμε ποτέ τους φίλους που περιμένουν να μας καλοδεχτούν
      Δε ξέρω αν ξεπέρασα τον εαυτό μου αλλά ξερω σίγουρα οτι ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Οχι οτι προσδοκώ κάτι με ό,τι δημιουργώ, άλλωστε και για μένα είναι έκπληξη κάθε τι νέο που καταπιάνομαι και τα καταφέρνω,επειδή μέχρι πριν 6 χρόνια δνε πίστευα ποτέ αυτό που θα συνέβαινε σήμερα!
      Εκπλήσσομαι λοιπόν πρώτα με μένα και μετά με το δικό σας ενθουσιασμό,για κάτι τόσο ταπεινό που ξεκίνησε χωρίς προγραμμα ,γι άλλη μία φορά! Αλλά αυτά τα απρογραμμάτιστα ομόρφυναν τη ζωή μας,έτσι δεν είναι;;;τι λέγαμε το πρωί;;;
      Και χάιρομαι πάρα πολύ που τα μοιραζόμαστε
      Μάλλον θα ξεσκονίζω συχνότερα λόγω εορταστικών εκδηλώσεων,μέεχρι να ξαναπέεσω σε χειμερία νάρκη όπως οι αρκούδες ;) χαχαχχααααα
      Φιλιά άπειρααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
  11. Το ένα καλύτερο από το άλλο! Πανέμορφα τα πετρωτά σου, εξαιρετική η απόδοση των θεμάτων σου.
    Μπράβο, Χαρά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα τι καταπληκτικά έργα είναι αυτά Χαρά μας !!! Δεν χορταίνω να τα κοιτάζω !!! Η απόδοση εξαιρετική !!!!! Εύγε !!!! Φρόντισε να τα εκθέσεις !!! Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φροντίζω ;)
      Θα κανω μία στάση (ετσι σκέπτομαι τουλάχιστον) και μετά θα εντείνω τους ρυθμούς να εκτεθούν
      Φιλάκια πολλά Ράνια μου

      Διαγραφή
  13. Κάθε ένα απο τα πέτρινα έργα σου είναι αψογα δουλεμένα, με φοβερή ζωντάνια και με κίνηση σαν μικρά φιλμάκια...Πάρα πολύ δύσκολη δουλειά η σωστή επιλογη
    πέτρας με το κατάλληλο χρώμα Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πολύ αγάπη.. αλλά εσύ τα διαθέτεις σε υπερθετικό βαθμό!!! Συγχαρητήρια Χαρά για το θαυμάσιο αποτελεσμα με εικόνες που όλοι μας λίγο ή πολύ βιώσαμε στα αθώα μας και ανέμελα παιδικά χρόνια!!Φιλάκια πολλά και καλό βραδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ μου δίνεις εσύ συγχαρητήρια τοτε τι πρέπει να δώσω εγω;;;;
      Μαζεύεστε οι εκλεκτότερες και με συγχαίρετε και με κάνετε και περήφανη και ντροπαλή
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ <3

      Διαγραφή
  14. Μικροί πίνακες ζωγραφικής τα έργα σου Χαρά μου, θα σου έλεγα να οργανώσεις μία έκθεση με τα έργα σου.Αν προσέξεις όλο και γίνονται καλύτερα, αρτιότερα και πιο εκφραστικά σαν συνθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το πρόσεξες Αχτίδα μου.Οντως αλλιώς ξεκίνησαν κι αλλιώς εξελίσσονται.
      οσο για την έκθεση με πείσατε και το δρομολογώ,τουλάχιστον στο μυαλό μου προς το παρόν

      Διαγραφή
  15. Αγαπημένη μου Χαρά!
    Με το χέρι στη καρδιά, δηλώνω πως αυτές οι πετροσυνθέσεις σου είναι απ΄ότι μας έχεις δείξει οι πιο πετυχημένες... όσο για το κείμενο, πάντα για μένα είναι βάλσαμο και μου μ' αφήνει με ένα γλυκό χαμόγελο, γι αυτό σ' ευχαριστώ!
    Μπράβο σου!
    Πολλά πολλά ΑΦιλάκια καρδιάς σου αφήνω με μια ζεστή αγκαλιά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααχχχχχχχ καραμελένια μουυυυυ,πόσο με συγκινείς!!!!
      Μια σφιχτή αγκαλιά κι ένα θερμό φιλί,ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  16. Πόσες φορές θα στο πω, είναι απίστευτα μαγικά τα έργα σου!!
    Δεν χορταίνω να τα βλέπω, νομίζω όλους μας γεμίζουν συναισθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΧ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΔΑ...τόχα εντελώς ξεχάσει η ξεκούτω
      Κατερινάκι,τα λέμε γλυκό μου

      Διαγραφή
  17. Ξετρελαμενη!!! Με τα πετρωτά σου, με τα γραφόμενά σου!! Δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω!! Τα καμάρωσα δυο τρεις φορές και δεν τα χόρτασα...Αχ βρε Χαρά μου τι υπέροχα όσα φτιάχνεις...όσα γράφεις...όσα έχεις στην ψυχή σου!
    Να σαι καλά
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηφαιστειο που εκρήγνυται είμαι Αννα !! Ακόμα κι εγω εκπλήσσομαι με τον εαυτό μου
      Χαίρομαι γι αυτά που μοιραζόμαστε,έτσι απλά και αληθινά και σ ευχαριστώ ολόψυχα για τα καλά σου λόγια
      Πάντα με την αγάπη μου

      Διαγραφή
  18. Αχ βρε Χαρα μας εχεις ξετρελάνει με τις δημιουργίες σου πραγματικά!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχα έργα φτιαγμένα με μνήμες από ανέμελες ημέρες! !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαρά μου έχεις κατορθώσει το απίστευτο, το μαγικό, να ζωντανεύεις τις αναμνήσεις σου με βότσαλα και να μας παρασέρνεις σε ένα νοσταλγικό ταξίδι μαζί σου σε άλλες, όμορφες εποχές! Είσαι καταπληκτική! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι αν έτσι τα βλέπετε με τα δικά σας μάτια Θάλεια μου.Γιατί εγω που τα φτιάχνω ούτως ή αλλως τα βλέπω όλα τους παιδιά μου,εσείς όμως είστε οι κριτές μου και με τιμάτε τόόόσο πολύ!!!
      Φιλιά πολλά και στις δυο σας

      Διαγραφή
  21. Το πόσες ιστορίες μπορείς να 'γράψεις' με τις πέτρες ούτε που το φανταζόμουν!!
    Μπράβο Χαρά μου, πάρα πολύ ωραία τα έργα σου!! Ο καραγκιόζης όλα τα λεφτά!!!
    Η Μισέλ ήταν η αγαπημένη μου όταν έλεγε αυτό το 'αχ αχ αχ τα κοκαλάκια μου' :D :D Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαα να που έχουμε κι άλλα κοινά γούστα Ελεάνα!!!!Πολύ χαίρομαι
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  22. Είναι εκπληκτικά τα έργα σου!!! Πως μπορείς και δίνεις τέτοια διάσταση στα βότσαλα είναι απορίας άξιο! Ευγε!!!

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά δεν υπάρχει συνταγή στο μυαλό μου
      ΑΠο άλλην εμπνεύστηκα, άλλον θαύμασα και στο τέλος ακολούθησα ενα δικό μου δρομο που μεγάλη μου τιμή Χριστίνα μου που με συντροφεύετε!

      Διαγραφή
  23. Ενθουσιάστηκα με τις δημιουργίες σου!!!!Νομίζω πως είναι ότι πιο όμορφο έχω δει!Πολλά συγχαρητήρια!!!!!!
    Και η περιγραφή σου επίσης υπέροχη!
    Να είσαι καλά και χαίρομαι πολύ που σε βρήκα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλιοκέντητη!!!Τι ωραίο φωτεινό όνομα!!!Ηρθες κι έλαμψε το φτωχικό μου
      Σ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια,μου έδωσες πολύ φως!

      Διαγραφή
  24. Αυτά τα πέτρινα που κάνεις είναι μαγικά!Πώς τα βρίσκεις ,πώς τα συνταιριάζεις!
    Λοιπόν, έχεις μέιλ με οδηγίες και απάντηση στην απορία σου!!!Αν για κάποιο λόγο δεν το έλαβες ενημέρωσέ με!Σ'ευχαριστώ που δήλωσες συμμετοχή στην αντίστροφη μέτρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν μεγάλη δυσκολία όχι μόνο στη συγκομιδή αλλά και στην επιλογή μέχρι το τελικό αποτέλεσμα Δέσποινα,αλλά μου έχουν δώσει τόση χαρά που χαλάλι τους όλα!
      Εγω σ ευχαριστώ για την πρόσκληση και ναι,εγινες απολυτα κατανοητή ;) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  25. Μπράβο Χαρά, χίλια μπράβοοο.... μα είναι τόσο όμορφα, πέρασα μια βόλτα και έμεινα... στο μπλογκ σου, τα έργα σου αλλά και το γράψιμο σου με καθήλωσε! Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είχα καιρό να περάσω από το όμορφο μπλογκόσπιτο σου και ειλικρινά χάζεψα με τις φανταστικές πέτρινες δημιουργίες σου. Συγχαρητήρια Χαρά μου, όλες είναι υπέροχες !!! Καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...