...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

five o'clock! it's tea time

Τέτοιο γκονγκ ουτε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν χτυπάει!

Άντε συναχθείτε!!!

Ενώ η ανοικοδόμηση συνεχιζόταν, με ταχείς ομολογουμένως ρυθμούς, να στεγάσει το ποθούμενό μου (άγνωστο τι, αλλά δεν έχει σημασία. Προέκυψε κι έπρεπε να ολοκληρωθεί, μισές δουλειές δεν κάνω.) οι επισκέπτες μου εξέφρασαν την επιθυμία για ένα τσαγάκι, ένα καφέ, λίγη κουβεντούλα που όλοι έχουμε ανάγκη, μέσα σ αυτή τη μοναχική μιζέρια που ζούμε, λίγη συντροφιά, να ξαλεγράρουμε βρε αδερφέ! Ετσι, κι επειδή είμαι φιλόξενο άτομο εκ γενετής, άρχισε το κτίσιμο των χώρων  υποδοχής και φιλοξενίας. Αν υπήρχε μεγαλύτερος χώρος στην Κουζίνα η τραπεζαρία θάταν μέρος της, τώρα όμως απέκτησε δικό της χώρο, σχεδόν όπως ήταν τα παλιά σπίτια που η τραπεζαρία η καλή (!!!) ήταν και σαλόνι (πού τέτοιες πολυτέλειες!!) και άντε νάχε και μια πολυθρόνα για την άπλα! Πού λέει ο λόγος άπλα.

Ας έλθουμε λοιπόν στην κατασκευή.  Πώς έγινε το  τραπέζι; από ένα ξύλινο σουβέρ, με πόδι από μια κουβαρίστρα και τα μικρά ποδαράκια από πηλό. Βάφτηκε δε με βερνίκι παπουτσιών, μια που ήδη το καπάκι ήταν καφέ. Η "ασημένια" διακόσμηση είναι από κουτάκι μπομπονιέρας πολλών χρόνων (μάλλον ούτε η  νύφη δε θάθελε να τη θυμάται, οχι γιατί δεν ήταν καλόγουστη, τ' αντίθετο...αλλά ο γάμος σχόλασε, εγώ όμως κέρδισα τις μπομπονιέρες που θα δείτε και στη συνέχεια).Πάνω στο τραπέζι μία λουλουδένια πιατέλα απο ...κουμπί με πόδι απο μοτιφ κοσμήματος. Απο πάνω τους ο πολυέλαιος. Σιγά τον πολυέλαιο! θα πείτε και έτσι είναι .Είναι απλά 4 ασημένια συρματάκια που στην απόληξη τους έχουν λουλουδένια μοτίφ με μία παγιέτα για βάση, χαντρούλες και περάστηκαν μέσα από μία ασημί χάντρα για να κρεμαστούν με αλυσιδιτσα στο ταβάνι. Οι καρέκλες είναι χαρτονένιες, αλλααά ... ταπετσαρισμένες μ' ένα υπέροχο ύφασμα που λατρεύω και χρησιμοποιώ  με πολύ φειδώ (το ίδιο εκτελεί και χρέη κουρτίνας. Κουρτίνας τρόπος του λέγειν, λαμπρικέν σωστότερα) και η πλάτη... από ξύλινη βεντάλια, αποστολέα Βαρβάρα! 😉 Οχι η τροχονόμος δια  Στάθη Ψάλτη, αλλά το Μπαρμπουνάκι 💝 . 

Βαρβάρα μου νάξερες πόσο χάρηκα μ αυτό το ηύρεμα γιατί πάντα την είχα στο μυαλό για σκάλα, να όμως που έπιασε τόπο ανέλπιστα αλλού! Φυσικά έπιασε τόπο κι αλλού. Εγινε ανθοστήλη! ετσι για να μην ξεχνάω οτι σιχτίριζα την τύχη μου όταν μ έβαζε η μάνα μου να ξεσκονίζω (όλες οι δουλειές ήταν σαν να έκανα καταναγκαστικά έργα στο Βλαδιβοστόκ, γιατί πάντα υπήρχε η απειλή  "αν δεν...δε θα..." ). Ήταν λοιπόν η μόνη φορά που απόλαυσα την ανθοστήλη και τα σκαλίσματά της.


Η κρυσταλιέρα που είναι συνδυασμός ενός κουτιού με μια  πλαστική "ραφιέρα" από συσκευασία  χαντρών, φιλοξενεί μία συλλογή μινιατουρών!!! χαχαχχαα η μινιατούρα, της μινιατούρας, ω μινιατούρα! Είναι μοτιφάκια κοσμημάτων.

Επειδή όλα τα δωμάτια λόγω περιορισμένου χώρου είναι τυφλά, σ' αυτό αποφάσισα να δώσω αέρα με μια τζαμαρία που βλέπει κατευθείαν την Πλατεία Αγ,.Μάρκου μας, με θέα στη Μπόχαλη και είναι κατασκευασμένη από χαρτονάκι και πλεξιγκλάς.

Το καλοριφέρ μάλλον το μαντεύετε ή μήπως οχι;;; Κάτι ληγμένες σταγόνες ματιών συνευρέθησαν αρμονικά σ' ένα σώμα  (σωματάκι,για την ακρίβεια) καλοριφέρ και δίπλα ένα φωτιστικό δαπέδου απο χαρτί που έγινε πλισέ και στερεώθηκε μέσω ενός καλαμακίου πάνω σ' ένα μοτιφ κοσμήματος. Οσο για την κορνίζα στον τοίχο, ε ναι είναι κομβίον όπως και το χαλάκι μπροστά στην κρυσταλιέρα.



Το σαλόνι  ή καλλίτερα ο χώρος χαλάρωσης, γιατί σαλόνι  δε το λες, αφού δε πρόκειται να αναπτυχθεί σε πλήρες σαλόνι λόγω χώρου, ξεκίνησε από την ιδέα "κοντά στο τζάκι αγκαλιά στην πολυθρόνα".

Κι αφού η πολυθρόνα είναι το κυρίαρχο μαζί με το τζάκι, στοιχείο του χώρου, έγινε από το ένα κομμάτι του κουτιού μπομπονιέρας (που λέγαμε 😉), που ντύθηκε με κόκκινο βελούδο και η πλάτη επίσης από βελούδο που εγινε καπιτονέ (ελπίζω να το λέω σωστά) πάνω σε ντυμένο μ' αφρολέξ χαρτονάκι. 


Το υπόλοιπο του κουτιού έγινε το απέναντι πουφ (ας το πούμε έτσι). Δίπλα στην πολυθρόνα, μια που έχουμε και κάποια ηλικία, έχουμε το καλαθάκι του πλεξίματος. Με τις κούκλες του μαλλιού και τις βελόνες του. Είπαμε γωνιά χαλάρωσης κοντά στο τζάκι, με το χνουδωτό μαξιλαράκι της, τι θέλατε να δείτε κόλλες decoupage  και χαρτοπετσέτες ή πέτρες για τα πετρωτά; Πλεκτό και  κέντημα της τρίτης ηλικίας θα δείτε. Ειδικά με το πλεκτό μπορείς ν' απολαύσεις και μια ταινιούλα στην plasma  tv (και παλιάς τεχνολογίας νάχεις πάλι την απολαμβάνεις, αλλά εδώ έχουμε... πλάσμα!χαχαχχαα Μακετόχαρτο μαύρο, απόκομμα προγράμματος τηλεόρασης απο περιοδικό και glaze  puring για την οθόνη ;) ) και να ρίξεις  και κανένα δάκρυ στα μουλωχτά. 



Τι στο καλό την "Coco"  βλέπεις, μπορεί νάναι παιδικό όμως είναι συναισθηματική ταινία με μεταφυσικές προεκτάσεις.


Το cofee table είναι από ένα ξύλινο αποσμητικό ντουλάπας ,λέει, αλλά επειδή εμένα ουδέποτε μου μύρισε, πήρε την άγουσα της δημιουργικής εκμετάλλευσης του, με ποδαράκια από τις καλύπτρες των βελονών και χάντρες. 

Φυσικά το σεμεδάκι της γιαγιάς δε θα μπορούσε να λείπει ούτε από εδώ, κι ένα σπασμένο πορσελάνινο πομολάκι ανέλαβε χρέη ανθοδοχείου.



Το τηλέφωνο, γιατί πάντα πρέπει να υπάρχει σε απόσταση αναπνοής για την κοινωνική ενημέρωση, είναι δημιουργία από ένα κομματάκι φελλού και το ακουστικό από μαύρο  σκληρό αφρώδες υλικό. Την ιδέα την έδωσε το  "καντράν", που αγνοώ την προέλευσή του, αλλά εύχομαι να μην είναι εξάρτημα από το νέο μου μίξερ γιατί δίπλα του το βρήκα.

 


Κι ερχόμαστε στο τζααάκιιι!!! το οποίο, εννοείται, αποτελείται από την εστία που είναι ένα πλαστικό κουτάκι από μινιατούρα κολώνιας και η φούσκα... το έτερον ήμισυ που λέγαμε του νιπτήρα του λουτρού (μ έκοψαν με χώρισαν στα δυο, τη μια φτερούγα μου....κ.λ.π.,κ.λ.π."!!!σας το είχα πει οτι το είχα σκεφτεί εις διπλούν 😉 και υπάρχει και τρίτη εκμετάλλευση, οχι, για να μη λέτε, οτι το αποσμητικό πήγε άκλαυτο😂!  


Αυτό που με δυσκόλεψε, όσο κι αν σας φανεί περίεργο, στην συγκεκριμένη κατασκευούλα ήταν η απόδοση της φωτιάς. Γιατί το ήθελα και αναμμένο η γυναίκα! Έτσι αφού πειραματίστηκα με διάφορα χαρτιά, την ώρα που πήγαινα να πετάξω ένα τούλινο λουλούδι που δε ταίριαζε στην αισθητική μου, το κοίταξα με γουρλωμένα μάτια...😳💡ΙΔΕΑ ΕΛΑΜΨΕ ΑΜΕΣΑ!~ Το λουλούδι είχε το καταλληλότερο χρώμα . Το χρώμα της φωτιάς που έχει λουμπαρδιάσει!!!Ετσι το διέλυσα και με μια γλωσσίτσα έκαμα πυρπολητή το τζάκι μου. 

Προτίμησα να μη βάλω κάποια διακοσμητικά πάνω απο την εστία ή στην καμινάδα, αντίθετα στο τελείωμά της έβαλα ένα μεγάλο διακοσμητικό να ελαφρύνει το χώρο και να μετριάσει και την απόσταση από το ταβάνι. 

Το προστατευτικό νομίζω οτι είναι εμφανές από τι προέκυψε, όπως επίσης τα αξεσουάρ του τζακιού είναι από ανοίγματα κουτιών (συνήθως γάλατος), που τα έκοψα και τα διαμόρφωσα σε τσιμπίδα, φαρασάκι, σκουπάκι και το άλλο, δεν το ξέρω πώς το λένε, αλλά προσωπικά το χρησιμοποιώ πολύ. Ολ αυτά στηρίχτηκαν σε γράνα (αξεσουάρ κοσμημάτων), που γύρω της ενώθηκαν σταυρωτά άλλες δύο ακέφαλες για να κρεμαστούν τα αξεσουάρ, στηρίχτηκε δε σε καλύπτρα βελόνας



 Και για να μη σας ταλαιπωρώ το φωτιστικό! Οχι καλέ! που πήγε ο νους σας, οτι τ αγόρασα απο το Σουηδικό πολυκατάστημα;;; Α μπα! είναι αγαπημένο μου,  αλλά παραμένει αντικείμενο του πόθου  μου κι έτσι  η μπάλα του αποσμητικού  πήρε σάρκα και οστά κι εγινε το φωτιστικό του απωθημένου μου ,χαχαχα η τρίτη χρήση του αποσμητικού που σας έλεγα (μένει ακόμα το στόμιο που όλο και κάπου θα βρει σκοπό ύπαρξης 😊)


Σ' ένα χώρο του σπιτιού, τόσο καθοριστικό, δε θα μπορούσαν να υπάρχουν τα πάντα και να μην υπάρχει βιβλιοθήκη! Εγώ κοντεύω να ποστιάσω βιβλία και στο μπάνιο, γιατί οι τοίχοι πια... Τλπ σε δύο ξύλινες βιβλιοθήκες, με πήλινες διακοσμητικές μπορντούρες, στοιβάχτηκε όλη η παγκόσμια Λογοτεχνία, που προσωπικά λατρεύω παιδιόθεν. Οι δύο κλόουν είναι φωτίκια από τα βαφτίσια του φιότσου μου, που μετράνε 25ετία και εκτελούν χρέη βιβλιοστατών  και διακοσμητικών, γιατί τ αγαπώ ιδιαίτερα και ήθελα να υπάρχουν εδώ.


Και φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε και να πηγαίνουμε εγκαίρως για ύπνο ,οχι να τον παίρνουμε στην πολυθρόνα, ένα εκκρεμές να χτυπάει τις ώρες σαν το ρολόι του Φόρου όποτε δεν είναι χαλασμένο. Ένα παιδικό παιχνίδι, μ' ένα ενσωματωμένο καντράν ρολογιού (εδώ να δω αν είστε ανοιχτομάτηδες γιατί την έκανα την κουτσουκέλα μου ) ένα χρυσό μοτίφ για το εκκρεμές και μία μεγάλη χάντρα για τη βάση και στήθηκε καμαρωτό στον απέναντι τοίχο.

Με τούτα και μ εκείνα, δηλαδή αυτά που προείπαμε, ολοκληρώθηκε το διαμέρισμα.


 Ή μήπως όχι;

 Κι επειδή σας είπα είμαι σε σκέψεις, γιατί αρχικά δεν υπάρχει μια είσοδος, μία σκάλα να οδηγεί έστω και νοητά στους ορόφους κι επειδή τα κουτιά επιλέχθηκαν τυχαία, χωρίς περαιτέρω σκέψη, προκύπτουν κάποια κενά ύψους και κάποιες ανάγκες κάλυψης. Όταν λοιπόν το οικοδόμημα στηθεί στην οριστική του θέση θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει συνέχεια. Μικρή για να εξηγούμαστε, γιατί πολύ κουράστηκα.

Επι του πιεστηρίου: Αυτά έγραφα όταν ετοίμαζα  την ανάρτηση. Ελα όμως που η δωρήτρια των κουτιών εξέφρασε την επιθυμία παιδικού δωματίου! Μπορούσα να χαλάσω χατήρι όταν μου είχε κάτι τόσο πολύτιμα δώρα; ΠΟΤΕ! Και τα σχέδια άλλαξαν άρδην.

Κι εκεί που ετοιμαζόμουν για μια είσοδο κι ένα γραφειάκι, δημιουργήθηκε μεν η είσοδος αλλά μ ένα παιδικό δωμάτιο μαιζονέτα!!!!Ετσι γιατί είμαστε large  τύποι! 

Αλλά αυτό θα το δείτε στο επόμενο και σας υπόσχομαι οτι θα εκπλαγείτε με την πιο κουλή εκμετάλλευση υλικών! Λίγη υπομονή  για να το δέιτε ολοκληρωμένο και με τις σκεπές που θα μπουν για να πάρει όψη σπιτιού .

34 σχόλια :

  1. Χαμογελάωωωω με βλέπεις;; Όχι, αλλά η κατασκευή σου και η χρήση των διαφόρων μπιχλιμπιδιών είναι πέραν κάθε φαντασίας. Και δεν ρίχνω ματιά στους αριθμούςτι του ρολογιού. Ποσώς μας ενδιαφέρουν.
    Όλα υπέροχα...τι να πω Χαρά μου ;Ότι αναμένω να το δω ολοκληρωμένο σαν ένα σπίτι. Και το πού θα μπει ναι; Να μας το πεις!
    Μπράβο σου. Πάω να το ξανα-επισκεφθώ το σπιτικό σου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ θάθελα να το βλέπω Αννουλα,είναι ο,τι πιο ωραίο μπορεί να μου πει κάποιος,οτι τα έργα μου του χαρίζουν χαμόγελο!
      Σήμερα το μοντάρισα.Εκτός οτι έγινε τεράστιο (πράγματι να δω που θα το βάλω;) ,δημιουργήθηκε και ενας νέος απρόσμενος χώρος που μου δημιουργεί νέα πρόκληση. Τον ατελείωτο έχει!χαχχαχα
      Χαίρομαι κάθε φορά που θα θελήσεις να επανέλθεις.Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!!
    Καλή κι ευλογημένη χρονιά Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χαρίσματα της ψυχής δεν εξαγοράζονται παρά σε ταξιδεύουν σε κείνους τους ορίζοντες που κρατούν φυλαγμένα τα υλικά που διδάσκουν την τέχνη της αγάπης. Γιατί μια τέτοια τέχνη που στα μάτια κάποιων φαντάζει μάταια ή γραφική, μόνο οι αλαφροΐσκιωτοι και οι μυημένοι στη φαντασία μπορούν να δουν.
    Γιατί αυτοί βλέπουν με τα μάτια της ψυχής. Γιατί δεν είναι αυτή καθ’ αυτή η κατασκευή, είναι η ανάγκη να φυλάξεις εικόνες, είναι οι κρίκοι μιας αλυσίδας μνήμης που ξεκινά από τη ψυχή και καταλήγει μέχρι το κατώφλι του πατρικού.
    Και να τι θέλω να πω. Αν έφτιαχνα εγώ την κατασκευή θα έλειπαν πολλά απ’ όσα χρησιμοποίησες. Μια κάμαρη φτωχική, με μια λάμπα πετρελαίου, ένα κρεβάτι σιδερένιο και ένα κομό φτιαγμένο απ’ τα χέρια του πατέρα. Ένα φανάρι στην κουζίνα για να προστατεύει τα τρόφιμα και μια στάμνα στη γωνιά για δροσερό νερό. Κι όμως μέσα από αυτό το ελάχιστο διασώσαμε τη ψυχή μας σαν το χώμα που τρέφει τις ρίζες.
    Έτσι βλέπω τις κατασκευές, σαν σωσίβιο και παρηγοριά για τα δύσκολα της ψυχής. Η νοσταλγία είναι αυτή που έρχεται να γιατροπορέψει την καρδιά και κείνη οδηγεί το χέρι.
    Και δεν χρειάζεται να σου πω, μάλλον δεν θα στο ξαναπώ,πόσο όμορφα είναι. Απλά τα χαζεύω και μεταφέρομαι σε κείνη την εποχή της Ζάκυθος που προσπαθείς να διασώσεις.
    Μεταξύ μας για ένα φλυτζάνι τσάι με θέα την πλατεία του Αγίου Μάρκου και την Μπόχαλη δεν θα έλεγα όχι.
    Χαρά μου να είσαι καλά, να δημιουργείς ότι τραβάει η ψυχούλα σου!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημενη μου Αννίκα κάθε φορά στέκομαι ανίσχυρη απέναντι στα γραπτά σου να σταθώ στο ύψος σου και ν απαντήσω. Ειλικρινά κομπλάρω. Είσαι τόσο διεξοδική, τόσο αναλυτική,αλλά και τόσο λυρική που απο τη μια ΘΑΥΜΑΖΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΑΙΣΘΆΝΟΜΑΙ ΛΊΓΗ Ν ΑΠΑΝΤΉΣΩ. Και μέσα απο τη "σύγκριση" που κάνεις μεταξύ των βιωμάτων μου γνωρίζω τον Ανθρωπο πίσω απο το προφίλ. Να σε γνωρίσω καλλίτερα και να σ εκτιμήσω ακόμα περισσότερο (πόσο παραπάνω αλήθεια;)
      Και μέσα απο τα σχολιά σου ψάχνω κι εγω να βρω την άκρη του νήματος,αυτού που μου ξεφεύγει και άθελά μου ξετυλίγεται και κάποιος πιάνει την άκρη του και την αποκρυπτογραφεί και τις περισσότερες φορές που ψάχνομαι βλέπω οτι εσυ βλέπεις περισσότερα απο μένα που τα έκανα.
      Ισως έτσι αβίαστα τα ξεβράζει η ψυχή να γιατροπορευτεί,άθελα,άσκεφτα αλλά υποχθόνια.
      Μπερδεύομαι κι εγω μέσα στις αναμνήσεις μου. Τα ξαναζώ ,τα κοροϊδεύω, αυτοσαρκάζομαι, δημιουργώ και ξαναμπλέκομαι και βγαίνει κάτιπου κι εγω εκπλήσσομαι,αλλά με γαληνεύει και με χαροποιεί γιατί βγαίνει κάτι που σου αφήνει χαμόγελο,που δνε τοχει μαυρίσει τίποτε απο όσα μεσολάβησαν.
      Σ ευχαριστώ για όσα μ αναγκάζεις να σκαλίζω μέσα μου,σου είμαι ευγνώμων και σ αγαπώ διπλά.Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Τι να πω πια..τι να πρωτοχαμογελάσω για την ιδέα. Χαρά μου σου το είπα..ΕΚΘΕΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργία μου τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.Ας βγουμε πρώτα απ αυτή τη φοβέρα και βλέπουμε,άλλωστε δεν εχω τόσα κομμάτια για να τα εκθέσω.Πάντως σ ευχαριστώ γιατί η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα

      Διαγραφή
  5. Πω πω τέλεια!!!Δεν θέλω να τελειώσει. Καθε δωμάτιο μία έκπληξη! Περιμένω να δω και τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχαχαχαχα εσυ δε θες να τελειώσει και σαν να σ ακούει όλο προκύπτει νέα ανάγκη! Πάντως το κεντρικό οικοδόμημα έχει πλέον στηθεί και τωρα απομένει η σοφίτα που δημιουργήθηκε. Θα χαρώ λοιπόν πολύ να το δεις ολοκληρωμένο και να μου πεις την πλήρη άποψή σου.

      Διαγραφή
  6. Με βάζεις σε πολύ μεγάλο πειρασμό, γιατί σκέφτομαι όλα αυτά που έχω μαζεμένα και θα βρουν θέση.
    Επίσης μου έχουν μείνει και κάποια συρτάρια, τα θυμάσαι;
    Είναι όλα καταπληκτικά. Σκάω με τη βεντάλια , γιατί είχα ίδια κι άφησα τον Γιάννη να την πετάξει.
    Μπράβο Χαρά, είσαι το κάτι άλλο και στα Πετρωτά και στην ανοικοδόμηση.
    Περιμένω και το παιδικό δωμάτιο με μεγάλη αγωνία.
    Εύχομαι γρήγορα να τα χαρούν πολλά εγγονάκια.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω βάζω εσένα σε πειρασμό;;;;Απορώ πώς κρατιέσαι ακόμα απο την εποχή των συρταριών. Είμαι σίγουρη οτι και υλικά έχεις και τα κορίτσια θα ξετρελαθούν με την ιδέα κι εσυ θα κάνεις μία τέλεια κατασκευή. Μην χρονοτριβείς λοιπόν. Κι εγω θα περιμένω με αγωνία τη δική σου "απάντηση". Σ ευχαριστώ ειλικρινά για το δρόμο που ΕΣΥ μου χάραξες με το παράδειγμά σου και τις προκλήσεις που δημιούργησες στα χρόνια που πρωτοστάτησες στην ομάδα των μπλογκερς...και μετά απο σένα...βλέπεις την ξεραϊλα.
      Σ ευχαριστώ για την ευχή,μακάρι να προλάβω
      Σε φιλώ με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
    2. Τα συρτάρια μας, είχαν αφήσει εποχή.
      Δυστυχώς πολλές φίλες εγκατέλειψαν τα μπλογκ τους, οπότε χαιρόμαστε μ αυτά που κάνουμε οι λίγες που εξακολουθούμε το άθλημα.
      Παλεύω με τα κουρελάκια μου , κάνοντας πάτσγουορκ, γιαυτό δεν ξεκινάω κάτι άλλο.
      Στην άκρη του μυαλού μου είναι όμως.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
    3. Τα συρτάρια σίγουρα,αλλά κι όλα όσα κάναμε,όλα τα μπαζάρ 'ηταν χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς!
      Σιγουρα εχουμε αποδεκατισθεί και είναι κρίμα,αλλά τουλάχιστον κάποιες συνεχίζουμε έστω και κατά μόνας,ελπίζοντας ν ανοιξουν οι συνθήκες και να προσφέρουμε και πάλι όπου χρειάζεται.
      Συνέχισε με ό,τι σ ε κάνει χαρουμενη Ρένα μου κι όλα θα γίνουν.
      Φιλιά πολλά και απο μένα

      Διαγραφή
  7. Χαρά!
    Λοιπόν φιλενάδα άκου να σου πω τώρα και το λέω με μια έκδηλη ταραχή γιατί με έχεις ρίξει στα ...πατώμτα.
    Βρε σύ, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που το καλοκαίρι του 2019 δούλευα με σκεπάρνια, πριόνια, τρυπάνια, βίδες, τροχούς, τριβεία και άλλα συναφή. Σιγά-σιγά με ρίξατε να δουλεύω σε πιο μικρή κλίμακα και με τούτα και με κείνα με ...βάλατε να δουλεύω σπιρτόκουτα και επιφάνειες και αντικείμενα των ελάχιστων τετραγωνικών εκατοστών.
    Συγγνώμη δηλαδή αλλά βλέποντας τις κλίμακές σου έχω φτάσει στο σημείο να πρέπει να μάθω να δουλεύω με ....μεγεθυντικό φακό και αυτό δεν το έχω βρε φιλενάδα στα χέρια μου.
    Καλά, η χρήση των υλικών σου είναι να γράψεις βιβλίο. Θα γράψεις βιβλίο-οδηγό, δεν κάνω πλάκα, για αυτούς που ασχολούνται με μινιατούρες και θα λες τι μπορεί να χρησιμεύσει και σε τι μπορεί να μετασχηματιστεί ένα υλικό. Με την αρχική και τελική φωτογραφία. Προσωπικά πιστεύω θα ....θησαυρίσεις.

    Χαρά μου, η χαρά που μας δίνουν τα σπιτάκια σου και ο κόσμος μέσα σ' αυτά είναι ανείπωτη και την απολαμβάνω με ...μεγέθυνση να το ξέρεις.
    Υπέροχα είναι, που να σταθώ τώρα εγώ και σε τί.
    Και περιμένω πως και πως και τα λοιπά. Και θέλω να τα βάλεις όλα μαζί στο τέλος.
    Φιλιά πολλά κορίτσι μου και σε θαυμάζω στην κυριολεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου! Γιάννη μου! Γιάννη μου,δε θέλω τέτοια λόγια, δε θέλω πατώματα μόνο αν είναι να τραγουδήσουμε το "Πάτωμα" της Τσανακλίδου ;)
      Να σου εξομολογηθώ με ολη μου την ειλικρίνεια και θέλω να με πιστέψεις,οτι περιμένω σαν παιδί που περιμένει να του φέρουν καραμέλες,γιατί μεταξύ μας μιλάμε την ίδια γλώσσα,αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις και ανταλάσσουμε απόψεις και tips να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Εγω δεν εχω τη δυνατότητα να χειριστώ τα εργαλεία που θα μου έκαναν ίσως ευκολότερη τη ζωή,τα κάνω όλα στο χέρι ,γι αυτό εξασκώ το μάτι να επιλέξει αυτό που θα μου κάνει ευκολότερη τη ζωή.Δεν κάνω την πολύξερη ουτε τόχω για πλούσια. Ποτέ δεν τ αποζήτησα γι αυτό ίσως η ζωή μου έδωσε περισσότερη αγάπη παρά χρήματα. Χαρά μου είναι όπου μπορώ να βοηθήσω γι αυτό και δε κρύβω τίποτα.Και διαφωνώ με τους καυγάδες που έχουν κατά καιρούς προκύψει για τις αντιγραφές. Θα μ ενοχλούσε αν κάποιος οικειοποιόταν ενα έργο μου και το παρουσίαζε για δικό του και μπορέι νάχει συμβεί στον αχανή κόσμο του ιντερνετ (φέξε μου και γλύστρισα) αλλά θα με χαροποιήσει αν κάποιος απο κάποιο έργο μου πήρε την ιδέα και έκανε κάτι δικό του.Κι εγω έτσι εξελίχθηκα. Αποκομίζοντας γνώσεις απο όσα έχω δει.Εχει πλουτίσει το μάτι μου. Και χαίρομαι οταν τ αναγνωρίζουν και οι άλλοι οτι δεν αντιγράφω αλλά δημιουργώ πηγαίνοντας μπροστά απ αυτό που μ ενέπνευσε. Η αντιγραφή είναι πάντα δεύτερη,δε σου προσφέρει,δε σ εξελίσσει κι εγω απεχθάνομαι αυτό που δε σου προκαλεί ενδιαφέρον.
      Δε φαντάζεσαι πόσο χάρηκα οταν "είδα" στο αποσμητικό το νιπτήρα,τη φουσκα του τζακιού,το φωτιστικό,όπως και στο παιδικό δωμάτιο που εντάχθηκαν ενα ζευγάρι παπούτσια απο μία κάψουλα χαπιού. Αυτά τα μικρά κι ασήμαντα τα χάρηκα περισσότερο και απο το ίδιο το οικοδόμημα, γιατί το μυαλό δούλεψε προς μια ανορθόδοξη πορεία.
      Αλλά πολυλογάω και δε απαντώ επι του προκειμένου. Οι κλίμακες είναι κάτι που μ απασχολεί βλέποντας τι φτιάχνουν καλλιτέχνες του είδους,αλλά δυστυχώς τα χέρια δεν βοηθάνε.Καλά και στα μέτρα που βγαίνουν.
      Να ξέρεις οτι θάμαι πάντα στη διάθεσή σου σ ο,τι χρειαστείς και η χαρά μου θάναι τα έργα σου και αισθάνομαι πολύ πλούσια να μου λες οτι απολαμβάνεις τους καρπούς της φαντασίας και των χεριών μου.Τι περισσότερο να ζητήσω;;;
      Σ ευχαριστώ πολύ για ολα Γιάννη ειλικρινά σ ευχαριστώ και σου κάνω μια δυνατή αγκαλιά ,αν μου επιτρέπει το έτερο ήμισυ αλλά είναι απόλυτα αθώα

      Διαγραφή
    2. Και πάλι καλησπέρα αγαπημένη μου φίλη και συνοδοιπόρισσα. Χαίρομαι που έχεις πάντα ανοιχτή ματιά και αγκαλιά για κάθε σου φίλο και μοιράζεσαι τις ιδέες και τις τεχνικές σου. Με λίγα λόγια δεν κρύβεις την προέλευση των υλικών και τη λειτουργικότητά τους. Να το εκτιμούμε αυτό.
      Κοίτα εργαλεία σε μικρή κλίμακα μόνο πολύ ειδικευμένα πράγματα μπορείς να κάνεις και σε μηχανικά εργαστήρια. Εντάξει τα μεγάλα "έργα" σηκώνουν τα κλασικά εργαλεία. Δηλαδή για να περιποιηθείς ένα κομμάτι ξύλο θα χρειαστείς τροχό, λίμα, σκαρπέλο και τυχόν άλλα υλικά.
      Στα μικρά όμως δεν μπορείς να παρέμβεις.
      Οπότε απολαμβάνουμε την χειρωνακτική μας.

      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    3. Αγαπημένε μου Γιάννη χαίρομαι οταν μπορώ να μοιράζομαι και ποτέ δεν αρνήθηκα τη βοήθειά μου ακόμα και σε παντελώς άγνωστες απο το φβ (ειδικά) που ουτε καν μου έχουν ποτέ σχολιάσει. Ειναι ωραίο να δίνεις έμπνευση όπως εσυ πήρες απο κάποιους άλλους.
      Τωρα για τα εργαλεία δεν... Θάταν πολύ ωραίες οι πιο επαγγελματικές κατασκευούλες αλλά κι αυτές ωραίες είναι και είναι στο πνεύμα της ανακύκλωσης οπότε ακομα πιο χρήσιμες.
      Και ναι απολαμβάνουμε !
      Φιλιά πολλά και τις ευχαριστίες μου για όλα!

      Διαγραφή
  8. ΑΑΑΑ!!!! Μόλις είδα την ανάρτηση έτρεξα κατευθείαν στις φωτογραφίες πριν διαβάσω το κείμενο μήπως και αναγνωρίσω κάτι από τις μινιατούρες αλλά παλι δεν τα κατάφερα!! Τι φαντασία βρε Χαρά!!! Αλλά να δω και δωδεκάποντο στην κρυσταλιερα αυτό δεν το περίμενα!Αχ δεν ξέρω τι να προτωθαυμασω,..
    Όσο για αυτό που είπες πιο πανω στη Ρένα συμφωνώ ποσα έμαθα απο εκείνη και μαθαίνω και μου λείπουν εκείνες οι μέρες των μπλόγκερς και των προκλησεων...
    Να σαι καλά και περιμενω με αγωνία τη συνέχεια!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Δέσποινα μου.
      Είσαι μια από αυτές που μας έχουν λείψει πολύ.
      Θυμάμαι ότι δεν είχες βρει συρτάρια και τα είχες παραγγείλει σε επιπλοποιό.
      Θυμάμαι και το σπίτι της μαμάς μου όταν τα γέμισα με τα συρτάρια σας.
      Από τότε μας έμεινε το κουσούρι του μαζεμένες.

      Διαγραφή
    2. Ρένα μου γλυκιά σε ευχαριστώ πολυ!!
      Και σεις μου λείψατε πολυ
      Και που να έβλεπες τα μουτρα του μαραγκου όταν του είπα να μου φτιάξει συρτάρια.. Με κοίταζε απορημένος και με ρωτουσε "τι συρτάρια, τι διαστάσεις, που θα τα βάλεις και άλλα τέτοια τι να του έλεγα... σίγουρα θα σκέφτηκε άλλη μια με τις παλαβομαρες της!!
      Τι όμορφα που ήταν
      Καλυτερα τέτοιο κουσούρι τουλάχιστον δημιουργούμε!!
      Νασαι καλά Ρένα μου Φιλάκια!!

      Διαγραφή
    3. Ποιός να το περίμενε τούτο το κακό που μας βρήκε Δεσποινάκι!!!!Αλλά εμείς σαν έτοιμες απο καιρό που λέεικι ο ποιητής,δεν πτοηθήκαμε γιατί είχαμε μία δημιουργική απασχόληση που κάνει την καραντίνα πιο υποφερτή και πιο αποτελεσματική. Οπως εγραψα και παραπάνω στη Ρένα,μακάρι να βγουμε το συντομότερο απ αυτό το σκοτεινό τουνελ και να ξαναδιαθέσουμε τους εαυτούς μας και τις δημιουργίες μας για καλό σκοπό. Πάντα υπάρχουν ανάγκες.
      Σε φιλώ και σ ευχαριστώ πάντα για τα καλά σου λόγια και οσονούπω η συνέχεια και η ολοκλήρωση γιατί πολύ σας έχω ταλαιπωρήσει ;)

      Διαγραφή
  9. Χαρά των ματιών μου! <3
    Ήρθα και πάλι αυτή την φορά όχι για τσαγάκι αλλά για μια ζεστή σοκολάτα στο φιλόξενο και άψογο σπιτικό σου, στη συνέχεια ζεστάθηκε και η καρδούλα μου, κοντά στο τζάκι όπου ομολογώ χαμογέλασα με τα ανοιχτήρια των αναψυκτικών που ήταν μπροστά στο τζάκι!
    Πολλά χαμόγελα γεννήθηκαν με την εφευρετικότητα σου όπως και πολλές ευχές, να σε έχει πάντα ο Θεός καλά, να μας δείχνεις της κατασκευές σου! ;)
    ΑΦιλάκια γλυκά αγαπημένη Χαρά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαα Ψυχή τση ψυχής μου Στεφανάκι μου!
      Ο,τι επιθυμεί η καρδούλα σου στη διάθεσή σου,απ όλα διαθέτει το κατάστημα! Χαρά μου και μόνο το χαμόγελο που γεννήθηκε στα χείλη σου απο τουτη την επίσκεψη,είναι το δώρο μου! Και σ ευχαριστώ απο την καρδιά μου.
      Οι ευχές σου βάλσαμο και με όλη μου την καρδιά ανταποδίδω .
      Αφιλάκια πολλά αγαπημένη μου μάγισσούλα

      Διαγραφή
  10. Θεέ μου ,Χαρά, είσαι ποιήτρια!!! Θέλω να κρυφτώ μια μέρα κάπου εκεί πίσω από τα αμέτρητα έργα που έχεις, χωρίς να με δείς και να παρακολουθώ τα χέρια σου τι στο καλό κακάνουν! Να δω πως δημιουργείς !! Σε θαυμάζω ,σε θαυμαζω !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαα οχι δνε γράφω ποίηση αλλά ποιώ δια των χειρών μου Καλλινίκη μου τι ωραία έκπληξη ήταν αυτή!!!Εκανες τόσο δρόμο καλή μου για χάρη μου;;;Πόσο σ ευχαριστώ και πόσο με τιμάς! μακάρι να ρχοσουν κάποτε φανερά.Πολύ θα το ήθελα <3
      Φιλάκια πολλά και περίμενε κι εσυ την ολοκλήρωση

      Διαγραφή
  11. ❤Ειχα πολύ καιρό να περάσω απο την αγαπημένη μπλοκογειτονιά μας.Ειδα φως και είπα ν αφησω ευχες για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία στο σπιτικο σου.❤Ειδα και στο facebook φωτογραφίες και όλα είναι εκπληκτικά αυτά που έχεις κάνει.Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου ΧΑΡΑ Μου [ου σε ξαναβλέπω στα γνωστά μας μέρη.Ευχομαι να στεριώσεις κι εσυ ξανά ;) <3
      Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,πάντα Ιππότης!

      Διαγραφή
  12. 'Ελα πάλι! θα μας τρελλάνεις, Χαρούλα!!!! Δεν κουράζομαι να μεγαλώνω τις φωτογραφίες για να απολαύσω καλλίτερα τις λεπτομέρειες του κάθε κομματιού που έχεις δημιουργήσει και τοποθετήσει σ'αυτά τα κουτιά/δωμάτια! Για την ευρηματικότητά σου, στο έχω πεί πολλές φορές...ξεπερνάει κάθε φαντασία. Τώρα για την κουτσουκέλα που λές, δυσκολεύτηκα λίγο αλλά νομίζω πως το ρολόϊ είναι ανάποδα, το βρήκα; Τα υπέροχα φανταιζί κουμπιά, είναι το κάτι άλλο και ταίριαξαν υπέροχα τόσο στον τοίχο όσο και στο πάτωμα ως χαλάκι!!
    Πιστεύω πως δεν θα μπορούσες να βρείς πιο ταιριαστό υλικό για την ανθοστήλη και τις πλάτες των καθισμάτων από την ξύλινη βεντάλια της Βαρβάρας! Εννοείται πως έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν είδα την πρίζα του λαμπατέρ!!! Τα εργαλεία για το τζάκι…και το κρεμαστό φωτιστικό , ακόμα δύο φοβερές επιτυχίες!!! Δεν ξέρω τί άλλο να σου πώ, αν τα πιάσω ένα ένα δεν θα τελειώνει ο σχολιασμός μου! Περιμένω να θαυμάσω και το παιδικό δωμάτιο και ό,τι άλλο σκαρφιστείς για να συμπληρώσεις το υπέροχο κουκλόσπιτο!
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατόβραδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι με κάθε σου λέξη Μαριάννα μου γιατί βλέπω πόσο πολύ εντρύφησες στις εικόνες!Να τα μεγενθύνεις και να τα μελετάς και να παίρνεις ιδέες γιατί πλησιάζει η σειρά σου ;) .Είμαι σίγουρη οτι δεν κωλυσιεργείς απλά συγκεντρώνεις ιδέες για την ΑΘηνούλα σου. Αντε ;) τρέλανέ την!
      Εγω δυστυχώς προς το παρόν τα φτιάχνω για τον εαυτό μου αλλά χαίρομαι για την ανταπόκριση που έχουν και στα παιδιά μου.Ισως έτσι τους ανοίξω την όρεξη να μην μείνει επι μακρόν ορφανό παιδιού το οικοδόμημά μου,χαχαχχαα (ευσεβείς πόθοι!)
      Η επόμενη ανάρτηση θάναι και η ολοκληρωμένη εικόνα,γιατί δεν θέλω να σας κουράζω επειδή είστε τόσο καλόβολοι μαζί μου.
      Φιλάκια πολλά και θα τα πούμε άμεσα

      Διαγραφή
  13. Ναι όπως πάντα ...μα να μην κόψω του κουσούρι μου να έρχομαι καθυστερημένη για επίσκεψη Χαρά μου;
    Ομως έχω και την χαρά να διαβάζω τα διθυραμβικά σχόλια των φίλων μας 😊 και αντε εγώ ΄τι να γράψω που να μην το έχουν πει...
    Εντάξει προσκυνώ την εφευρετικότητα σου στο κάθε τι που πέφτει στα χέρια σου Χαρούλα μου...όπως λέω δεν υπάρχεις!!!!😆
    Εκεί που σηκώνω τα χέρια ψηλά είναι η βεντάλια της αγαπημένης μας!!!
    Θα έγραφα ένα σεντόνι αν έπρεπε να απαριθμήσω όλα αυτά που θαύμασαν τα ματάκια μου αγάπη μου.
    Η δημιουργία όπως λέει και η Αννίκα πιο πάνω έρχεται να γιατροπόρεψει την καρδιά και να της χαρίσει την χαρά του αποτελέσματος!!
    Ας συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό αγαπημένη μου και να χαιρόμαστε μέσα στην μιζέρια που υπάρχει, εμείς ας εξακολουθούμε να χαμογελάμε και να ελπίζουμε πως όλα πάνε καλά!!
    Θα περιμένουμε και την συνέχεια της οικοδόμησης του ονείρου σου!!😊
    Εχεις μαζί με τα σ αγαπώ μου ❤ και τα συγχαρητήρια του Γιώργου για το αποτέλεσμα των προσπαθειών σου!!!👍 την αγάπη μας πάντα μια μεγάλη αγκαλιά!!!🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου εχουμε πει οτι δνε χτυπάμε κάρτα εδώ μέσα,αλλά ανταλάσσουμε επισκέψεις οταν κι όποτε μπορούμε.Χαρά μου ειναι κάθε φορά ο ερχομός σου όποτε και αν αυτός πραγματοποιείται. Η παρουσία σου ειναι ΧΑΡΑ,πόσο μάλλον οταν ου μεταφέρεις και τα εύσημα του αγαπημένου Γιώργου,που θαυμαζω τόσο την δουλειά του! Δυο σ ένα λοιπόν και ειμαι HAPPY,που λέει και μία ψυχή,λέγε με αδέρφι ;) χαχαχχαχαα
      Και μια και ήρθες δεν θα καθυστερήσω την επόμενη ανάρτηση-αποκάλυψη τώρα!
      Σε γλυκοφιλώ με όλη μου την αγάπη <3

      Διαγραφή
  14. ααααααααααααχ να μαι κι απο δω καλε πως τα εχασα εγω αυτααααααααα???
    α α α α ααααααααααα θα με μαλωσω.... δεν ανοιξα καποιες μερες συνηθως καθε Δευτερα σεργιανω στις γειτονιες αλλα με τα μαθηματα στο σπιτι το προγραμμα αλλαξε κ γω δυσκολα βρισκω χρονο να μπω ΒΡΕ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!ΑΨΟΓΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...