...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ολοι χρωστάμε

 και οχι δε μιλώ για οικονομικά χρέη, αλλά για συναισθηματικές εκκρεμότητες.

"Ολοι χρωστάμε κάπου ένα " σ αγαπώ" και  μια "συγγνώμη"" τόχω διαβάσει κατά κόρον αυτό, και φυσικά συμφωνώ, μόνο που ιεραρχικά πρέπει ν αρχίσουμε απο τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αυτούς κι αν έχουμε ταλαιπωρήσει κατά κόρον.  Ειδικά με τις λάθος επιλογές προσώπων και καταστάσεων στη ζωή μας!

Μ' όλα αυτά που ανεχόμαστε χωρίς να θέλουμε.

Ολ' αυτά που το ένστικτο μας προειδοποιεί εξ αρχής "προσοχή λούμπα" ή άλλες φορές, δεν σου δίνει σαφή σημάδια, αλλά και μόνο οτι δεν δίνεσαι ψυχή τε και σώματι και παρ όλα αυτά παρακούς το μέσα σου, αρκεί για την κακοποίησή σου. 

Θέμα των ημερών η λέξη και η κατάσταση και μάλλον θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς  την αυτοκριτική μας και να καταλήξουμε, πόσο έχουμε κάνει τον εαυτό μας να υποφέρει χωρίς τη συνδρομή κάποιου.

Σε τί τον υποβάλαμε ν΄ αντέξει, να παραβλέψει, να εθελοτυφλήσει, να παρακάμψει

Πόσα υπέφερε χωρίς να πρέπει.

Πόσες φορές τον πληγώσαμε για να μην πληγώσουμε αυτόν που μας το προκάλεσε;

Πόσες φορές σιωπήσαμε ενώ έπρεπε να κραυγάσουμε και να επιβάλουμε τη θέλησή μας, αντί ν αποδεχθούμε σερβιρισμένες καταστάσεις, που άλλοι αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς;

Πόσες φορές τον θυσιάσαμε σαν Ιφιγένεια στο βωμό ενός συναισθήματος μονομερούς; γιατί απλούστατα θέλαμε να πιστεύουμε οτι αξίζει η θυσία

Πόσες φορές γύρισε μπουμερανγκ μια καλή πράξη που δε βρήκε ανταπόκριση.

Πόσες συγγνώμες έπεσαν στο κενό και πόσες  ενοχές φορτώθηκε, σαν ο μοναδικός φταίχτης σε μια διμερή κατάσταση;

Ειδικά οι γυναίκες και δη που έχουμε μια κάποια ηλικία, που ζήσαμε σε στενά κοινωνικά περιβάλλοντα, ξέρουμε πολύ καλά πόσες συμπεριφορές μας ήταν υπαγορευμένες απο το "τί θα πει ο κόσμος;"  Και ενώ ο κόσμος ούτως ή άλλως θα έλεγε κι ενώ θάπρεπε να μη σ ε νοιάζει καν για τη γνώμη του κόσμου, όπως εσύ δεν ανακατευόσουν στα του κόσμου, παρ όλα αυτά τον εαυτό σου βίαζες και έμπαινες στα καλούπια, που άλλοι σου είχαν ετοιμάσει και πιπιλίσει το μυαλό οτι ήταν για το καλό σου. 

Θυμήσου όμως και πόσο ανάλαφρη αισθανόσουν όταν κάποιες φορές έσπαγες τα δεσμά, εξέφραζες με παρρησία την άποψή σου, υπερασπιζόσουν τις επιλογές σου και έλεγες οχι εκεί που κάποιοι σου ψιθύριζαν "πες ναι"!

Ολα εκπορεύονται από την παιδική ηλικία, από την νοοτροπία που σου εμφύσησαν, από τον κοινωνικό περίγυρο που έζησες, από τις λάθος ή ξεπερασμένες αντιλήψεις κι οταν μεγάλωσες και κουβαλούσες όλο αυτό το φορτίο, παρά τη μόρφωση εκπαιδευτική ή κοινωνική που πήρες, τα νέα ερεθίσματα που συνάντησες, τις διαφορετικές αντιλήψεις, ήταν δύσκολο ν' αποτιναχθεί ως δια μαγείας και συνέχισε να σε προσδιορίζει και να σε ελέγχει σε μεγάλο βαθμό. Γιατί πάντα υπήρχε εκείνη η υπόκωφη φωνή του υποβολέα, που σου έλεγε αυτά που είχες κατά κόρον ακούσει και ενστερνιστεί άθελά σου.

Έτσι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις δέχτηκες και αποσιώπησες και λεκτική  βία ενίοτε, που κατ εμέ δεν είναι καθόλου υποδεέστερη της σεξουαλικής, αντίθετα σ ε μειώνει και σε υποτιμά σε σημείο που να σε κάνει ψευδώς να πιστέψεις οτι αυτό αξίζεις, από κάποιον που δεν αξίζει αυτό που του δίνεις. Άνθρωποι που σου δημιούργησαν τραύματα θεωρώντας τους εαυτούς τους υπεράνω και σήμερα τιμητές (αυτοί πάντα ξέρουν τα πάντα και σχολιάζουν τα πάντα) στηλιτεύουν το οτι οι άνθρωποι ξεπέρασαν τις αναστολές τους και μιλάνε

Κι όταν έρθει αυτός που τ ' αξίζει νάσαι από επιφυλακτικός μέχρι καχύποπτος, οτι ολη αυτή η αγάπη και η καλοσύνη δεν είναι αληθινά, οτι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω και όσο περιμένεις αυτό το "κάτι άλλο" να εμφανιστεί για να σε δικαιώσει, αφαιρείς από τον άλλον αυτό που πραγματικά αξίζει να πάρει.

Είναι πολύ πικρό, μετά από μια μεγάλη διαδρομή, να κοιτάζεις πίσω και να βλέπεις λάθη που δε μπορείς να διορθώσεις. Τουλάχιστον επένδυσε στο μέλλον, όσο είναι καιρός

Πες λοιπόν "σ αγαπώ" πρώτα στον εαυτό σου και σ όποιον άλλον το δικαιούται και "συγγνώμη" επίσης και στους δύο. 

Μεγαλείο είναι ν' αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, από τα πιο μικρά και ασήμαντα μέχρι τα πιο μεγάλα και καθοριστικά στη σχέση των ανθρώπων και να τα διορθώνουμε μεταμελούμενοι. Οποιος καταλάβει λοιπόν οτι αυτή η "συγγνώμη" είναι ειλικρινής ας δώσει την ευκαιρία, άλλωστε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω...αλλιώς, όπως λέει ο μεγάλος Αλεξανδρινός: Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...



30 σχόλια :

  1. Χαρά,
    σήμερα σε βλέπω και σε καμαρώνω διαφορετική. Δεν έρχεσαι με την αγκαλιά σου γεμάτη από την εξαίρετη, κάθε λογής, δημιουργία σου αλλά στέκεσαι κοντά μας με τις σκέψεις σου και τις εξομολογήσεις σου.
    Να ξεκινήσω να πω ότι "παρενόχληση" και "βιασμός" δεν είναι μόνο η σεξουαλική! Πέραν αυτής, το ίδιο αποτέλεσμα παράγει και η ηθική παρενόχληση, και η σωματική παρενόχληση και η λεκτική επίθεση. Την ίδια απελπισία παράγουν, τα ίδια απωθημένα φυλακίζουν στη ζωή μας.
    Είμαι από τους ανθρώπους που, στα παιδικά του χρόνια, δέχτηκε μεγάλο ποσοστό τέτοιας βίας και προπηλακισμού. Όχι δεν είχε σεξουαλικά χαρακτηριστικά, είχε όμως ψυχολογικά. Και φυσικά και αποτελέσματα.
    Δυστυχώς η απειλή "τι θα πει ο κόσμος" και "ο κόσμος έχει μάτια και κρίνει" σημάδεψε και τη δική μου ζωή και μάλιστα με έντονο τραυματικό τρόπο.
    Πολύ σωστά λοιπόν έρχεσαι και το αναφέρεις εδώ με τις σκέψεις σου ως τρόπο να βγούμε από αυτόν το λαβύρινθο.
    Καλησπέρα αγαπημένη μου φίλη, να είσαι καλά και σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου αγαπημένε μου βγήκε αυθόρμητα όλο αυτό το κείμενο,σα χείμαρρος ξεχύθηκε στο "χαρτί" μόνο με την ολοκλήρωση της εικόνας. Και πάλι η αλήθεια είναι οτι αυτοσυγκρατήθηκα να μην υπερβώ τα όρια και κουράσω κιολας. Ολοι έχουμε υποστεί τα πάντα και έχουν επηρεάσει την ψυχολογία μας. Νομίζω οτι αν τα τραύματα του σώματος επουλώνονται κάποτε της ψυχής ποτέ. Τη γενιά μας την καθόρισε το "τί θα πει ο κόσμος" ,την ευνούχισε εν πολλοίς,αλλά νομίζω οτι αποτινάχθηκε στην επόμενη.γενικά ο,τι υποστήκαμε εμείς στο πετσί μας προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε στην διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας.Και τώρα πια που η ψυχανάλυση εχιε μπει για τα καλά στη ζωή μας η νέα γενιά βοηθιέται αν οχι να αποτινάξει απο πάνω της ο,τι τη βαραίνει τουλάχιστον να μάθει να τα διαχειρίζεται.
      Μακάρι νάρθουν καλλίτερες μέρες...
      Την αγάπη μου πάντα και τις ευχαριστίες μου <3

      Διαγραφή
  2. https://hamomilaki.blogspot.com/2021/02/Oloi-chrostame-kanto-me-agapi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :o Ωωωω ευχαριστώ πολύ για την Τιμή Χαμομηλάκι μου που έδειξες έμπρακτα το ενδιαφέρον σου για το γραπτό μου <3

      Διαγραφή
  3. Ο φόβος Χαρά μου! Αυτός ο φόβος είναι η αρχή του τέλους μας. Ο φόβος για το τι θα πει ο κόσμος, ο φόβος μιας αρρώστιας, ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος που καθηλώνει κάθε ενέργεια και πράξη. Ο φόβος που σε αναγκάζει να πισωπατείς, να αναγορεύεις εχθρό τον ίδιο σου τον εαυτό αποδίδοντάς του ευθύνες. «Εσύ φταις, γιατί δεν μίλησες….»
    Στρατηγική άμυνας χρειάζεται λένε οι ψυχολόγοι. Μα τι ωραία που τα λένε, έξω απ’ το χορό. Ακόμη κι αν κοιτάξεις το φόβο σου κατάματα, κάποιο ίχνος θα μείνει κρυμμένο σε μια ραγισματιά της ψυχής που με κάθε ευκαιρία θα ματώνει. Επίκτητες συμπεριφορές που μεγαλώσαμε μ’ αυτές μέσα από μια κοινωνία που είχε την υπόληψη φωτοστέφανο. Μια κοινωνία όμως που δεν ακροάστηκε ποτέ τις ψυχικές ανάγκες αυτών που ξόδεψαν όλη την αγάπη και δεν κράτησαν ούτε ένα τόσο δα κομματάκι για τον εαυτό τους. Γιατί έτσι μόνο θα αναγνώριζαν τα όποια λάθη, μέσα από εμπειρίες που καλές ή κακές προσθέτουν γνώση και σοφία κι ας είχαν απώλειες, ας ήταν οδυνηρές πίσω από ένα μοναχικό «εγώ» για το τι θα πει ο κόσμος. Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, δεν είναι δειλία, μα περισυλλογή, στοχασμός που κάνει τον πόνο σοφία. Πολλά τα μηνύματα της εποχής, καλύτερα να μην κωφεύουμε. Καιρός να δείξουμε και τις δικές μας πληγές από τραύματα κακοφορμισμένα.
    Σε καλύτερες μέρες Χαρά μου, για κάποιους, για μας, για τα παιδιά μας!
    Μια μεγάλη αγκαλιά και την ευχή για ήρεμη Κυριακή!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις και μπορώ να καταλάβω τι ένοιωθαν αυτές οι γυναίκες οταν τους συνέβαινε. Δυστυχώς σ όλα τα επαγγέλματα ,σ όλους τους χώρους συμβαίνουν αυτά.Ειναι παιχνίδι εξουσία ςπου ο καθένας οταν το διαθέτει το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.Κι άλλοι ειναι δυνατοί και το ξεπερνάνε γιατί αντιστέκονται άμεσα,άλλοι το κουβαλάνε εφ όρου ζωής μέχρι κάποια στιγμή να μπορέσουν να το ξεστομίσουν και να ξορκίσουν πια το φόβο τους.
      Τωρα ήρθε η ώρα για κάποιες,δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλές και πολλοί,γιατί η βία και η άσκηση δυναστικής εξουσία ςδεν έχει φύλο. Μακάρι να βρουν το θάρρος να το αποτινάξουν απο πάνω τους.
      Τελικα η σιωπή δεν είναι χρυσός πάντα.
      Και το "τι θα πει ο κόσμος" θάναι το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί.
      Φιλάκια πολλά αγαπημενη

      Διαγραφή
  4. ....................................υπεροχη η γραφη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύσκολες καταστάσεις που λίγο πολύ όλοι τις ζήσαμε.
    Το τί θα πει ο κόσμος , είναι γραμμένο στο DNA μας.
    Ο κόσμος που νοιάζεται μόνο όταν υποφέρεις, γιατί στη χαρά σου , κρατάει άλλη στάση.
    Πολύ ωραία η ανάρτηση σου, Χαρά μου.
    Σίγουρα χρωστάμε και σ αγαπώ και συγνώμη.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόσμος που χέστηκε τελικά για σένα απλά θέλει θέμα ν ασχολείται. Κι εμείς τον αναγάγαμε σε μέγα κριτή!
      Μακάρι να μην τόχουμε περάσιε αυτό στ απαιδιά μας.Ν αγαπησουμε τον εαυτό μας με τα λάθη και τα σωστά του για να μπορέσουμε ν αγαπήσουμε τους άλλους γύρω μας.Γιατί όποιος τιμωρεί τον εαυτό του και στους αλλους είναι έτσι τσιγκουνης
      Ρένα μου τις καλημέρες μου και καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  6. Εχουμε όπως το λες Χαρά μου μεγαλώσει με το τι θα πει ο κόσμος και ακόμα αυτό είναι μέσα στο μυαλό μας είναι δύσκολα να αλλάξει η γενιά μας...
    Αυτή η καταπίεση και μόνο από την μεριά της γυναίκας και όχι του άντρα , αυτός μπορούσε να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι η επωδός όλων...η γυναίκα, έπρεπε να ανέχεται τα πάντα ακόμα και την κάθε λογής βία χωρίς να διαμαρτύρεται...
    Ευτυχώς τα πραγματα τείνουν να πηγαίνουν έστω και αργά από την καινούργια γενιά που σήκωσε την φωνή της και βγήκε να μιλήσει..
    Και καλά έκαναν αγάπη μου εκείνες είναι επώνυμες...υπάρχουν όμως χιλιάδες ανώνυμες γυναίκες και όχι μόνο, εκεί έξω που ο φόβος (γιατί σε αυτόν ακριβώς πατάνε οι εξουσιαστές των ψυχών) στον φόβο, που τους κάνει και σωπαίνουν.
    Τρελαίνομαι όταν ρίχνουν το φταίξιμο στο θύμα! που στις περισσότερες φορές είναι γυναίκα, ποιος θα είναι εκείνος που θέλει να τον κακοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο λεκτικό ή άλλο...(εξαιρώ τις αρρωστημένες σχέσεις)
    Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την ψυχολογική τους κατάσταση τουλάχιστον μην τους κρίνεις...προσπάθησε αν είσαι μάνα να μεγαλώσεις το αγόρι σου και το κορίτσι σου να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι στον άλλο ΑΝΘΡΩΠΟ!!
    Κανένας δεν θέλει να βρεθεί σε τέτοια θέση!!!!
    Συγνώμη αγαπημένη μου σεντόνι έγραψα,... παρασύρθηκα Χαρούλα μου!! την αγάπη μου!φιλιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πετρωτό σου χωρίς λέξεις δείχνει τι πρέπει να δίνουμε στον συνάνθρωπο μας μόνο αγάπη είναι αυτή που θα κάνει τον άνθρωπο καλύτερο!!❤

      Διαγραφή
    2. Κορίτσι μου ποιος σου είπε οτι δε μ αρεσουν τα σεντόνια;;;ειδικά οταν είναι κεντημένα αριστοτεχνικά ;) ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ!!!!
      μην εχεις λοιπόν τον παραμικρό ενδοιασμό,να γράφεις ότι θέλεις και με χαρά μου τα διαβάζω και προβληματίζομαι κι εγω.Τι κι αν είμαστε συνομήλικες ;) Ολες παίρνουμε κάτι η μία απο την άλλη.
      Και μακάρι οι νεότεροι να μην πάρουν τα λάθη μας ;)
      Χαίρομαι αν το πετρωτό μου ειναι πλέον έυγλωττο απο μένα,τα πολλά λόγια είναι φτωχεια,τα έργα μετράνε ,σε κάθε περιπτωση. Και απο την άλλη τι να τα λες και να μην τα κάνεις ;;;;

      Διαγραφή
  7. Το σχόλιο μου είναι μια πρόταση του Καζαντζάκη , απλή αλλά με αληθινα βαθια συναισθηματα ! Ενθουσιασμό και γι αυτό το έργο σου, συγκίνηση για το τόσο αληθινό κείμενο, Θαυμασμό για τον Υπέροχο Ανθρωπο Χαρά και την μεγάλη μου Αγάπη για σένα γλυκε μου Καλλιτέχνη , μοναδική , ξεχωριστή μου Φιλενάδα!!
    " Αγαπώ θα πει χάνομαι " ♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Αθηνά μου για τον άμετρο θαυμασμό και τα καλά σου λόγια, πάντα με ενθαρρύνεις υπερ του δέοντος. Μακάρι να μην συνεβαιναν για να μην έχω κι εγω την έμπνευση, αλλά δυστυχώς ετσι ειναι τα πράγματα αρκεί να΄χουμε την ευφυία να τ αντιλαμβανόμαστε και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις πριν μαρτσίρει η πληγή,που δεν γίνεται πάντα.
      Μεγάλος ο Καζαντζάκης,μεγάλη η ρήση του και τυχερος οποιος τη νοιωθει στο μεδουλι του!

      Διαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα Χαρά με αυτά που γράφεις
    Το "τι θα πει ο κόσμος" μεγάλωσε γενιές...μόνο που τώρα έχουμε παει στο άλλο άκρο! “χεστηκα τι θα πει ο κόσμος"και τα έχουμε ισοπεδώσει όλα
    Δεν ξέρω Χαρά μου το μόνο που ξέρω είναι να μην φοβόμαστε και να αγαπήσουμε πρωτα απ όλα τον εαυτό μας και να ακούμε την καρδιά μας!
    Καλή σου εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς Δέσποινα αφήνουμε πάντα τον εαυτό μας τελευταίο τροχό της αμάξης αντί για πρώτο.Του φορτώνουμε πράγματα που δεν αντέχει κι ενω μας το δέιχνει με κάθε πρόσφορο τρόπο εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα ,αφήνοντας
      ολο και περισσότερο το δηλητήριο να εισχωρεί μέχρι που τοξινώνονται όλα και τότε ο σώζων εαυτώ σωθήτω!

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφο το κείμενο σου αλλά και το έργο σου υπέροχο, μπράβο Χαρά !!!
    Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Siempre cargamos culpas, hay que irse liberando poco a poco de ellas.
    Tus trabajos como siempre bellisimos.
    Un abrazo desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lamentablemente, esta es la verdad, siempre y cuando la veamos con igualdad en los ojos y la tratemos, de modo que desaparezca en la próxima generación. NO TRANSFERIR NUESTRO PROPIO FEO A NUESTROS HIJOS.
      MUCHAS AMISTADES DE GRECIA

      Διαγραφή
  11. Παίρνεις τη σκέψη μας και την κάνεις λόγια που μας εκφραζουν απόλυτα! Όντως απο την παιδική μας ηλικία και το περιβάλλον μας εκπορεύονται όλα, όμως όσο ωριμάζουμε ωριμάζει κι η σκέψη μας και μεγαλώνει κι η δύναμή μας, ώστε να μπορούμε να απαλλαγούμε απο πολλά: φόβο, ιδεες, ανθρώπους.
    Πολύτιμες οι καρδούλες, ας πάνε εκει που τις αξίζουν!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι η γενιά μας (εσυ είσαι μικρότερη,αλλά παράπλευρη απώλεια) κατατρέχεται απο σύνδρομα ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου Νίκη μου. Μακάρι να χουμε καταφέρει να τ αποβάλουμε στη διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας. Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  12. Χαρά, οι δημιουργίες σου είναι σκέτα ποιήματα! Μπράβο γι' άλλη μια φορά για το έργο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ευγενούλι, περνάω την περίοδο των πετρωτών η αλήθεια είναι τωρα και πολύ χαίρομαι γιατί ολο φοβάμαι οτι στέρεψα!

      Διαγραφή
  13. τι ομορφοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο !!!!!
    μας συγκινεις παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου πήρε πολλά, πάρα πολλά χρόνια όχι να συγχωρώ αλλά να τα βρω με εαυτό μου Χαρά μου. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα σε πολλούς, έτσι βλέπεις είχα μεγαλώσει. Τώρα ναι συγχωρώ κάποια πράγματα αλλά έπαψα να δικαιολογώ,δεν ξέρω αν πράττω σωστά αλλά έτσι αισθάνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου πιστεύω οτι κανένας δε θα σου πει οτι κάνεις λάθος απο τη στιγμή που εσύ αισθάνεσαι καλά. Αυτή ειναι η άποψή μου,χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω το οτιδήποτε. Απο την άλλη ολοι είμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση και προσπάθεια καλλιτέρευσης αφου εξημερώσουμε το θηρίο μέσα μας. Οποιος πει οτι ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ,απλά δε ξέρει ή μάλλον ξέρει τι θέλει να κρύψει ,τι αποφεύγει να δει.Με τις υγείες του!

      Διαγραφή
  15. Χαρά μου,συγχωράμε για να μπορούμε να προχωράμε μέσα στην ζωή μας.......η δημιουργία σου είναι υπέροχη και εκπέμπει αγάπη!
    Καλό και ευλογημένο μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...