...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

«Η Άγνωστη Ζάκυνθος» ...και ο χρόνος κυλά και χάνεται

χωρίς να νοιάζεται τί αφήνει πίσω του, ο ένας χρόνος διαδέχεται τον άλλον κι εμείς ακολουθούμε αδιαμαρτύρητα, κουρασμένοι ,αποκαμωμένοι, ψυχικά εξαντλημένοι αλλά πάντα ελπίζοντες.
Διαβάζοντας προηγούμενες αναρτήσεις μου αυτών των ημερών, διαπιστώνω παντού μία ελπίδα καλλιτέρευσης. 
Αντ αυτού ...κάθε πέρσυ και καλλίτερα😔
Ο πρώτος χρόνος του εγκλεισμού ήταν για μένα μάννα εξ ουρανού! οχι οτι χαιρόμουν για το λόγο που κλειστήκαμε, αλλά οτι μου δόθηκε χρόνος νάμαι απόλυτα μόνη, απερίσπαστη και δικαιολογημένη. 
Ο δεύτερος όμως  ήταν αφόρητα φορτικός. 
Η διάθεση κατρακυλούσε κάθε μέρα και περισσότερο, σαν μια πέτρα που πέφτει σε μία αχανή άβυσσο και δεν βρίσκει τέλος 😢 Και δυστυχώς ακόμα εξακολουθεί το κατακόρυφο πέσιμό της. Ας ελπίσουμε κάπου να βρει ένα εμπόδιο και να σταματήσει για το καλό όλων μας 🙏
Είναι παρήγορο που προσπαθούμε ο ένας να δώσει κουράγιο και δύναμη στον άλλον, αλλά όταν έχεις αποκλείσει την αγκαλιά, που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε τόσο  θεραπευτική, τώρα καταλάβαμε την αξία της, το χαμόγελο κρυμμένο πίσω απο μία και δύο μάσκες, τα λόγια φτάνουν στον αποδέκτη μασημένα και άχρωμα και πολύ λίγη δύναμη έχουν οταν οι καταστάσεις γύρω μας επιδεινώνονται καθημερινά.
 Αλλά μέρα που είναι  και πρώτη ανάρτηση του Νέου χρόνου ας μην επεκταθώ άλλο.
Εργα έχω κάποια μικρά ακόμη αλλά θα τα προσπεράσω και θ' ανεβάσω την αφεντομουτσουνάρα μου! Οχι από έπαρση, απλά για την τιμή που μου έγινε να μ' επιλέξουν για παρουσίαση του έργου μου, ανάμεσα σε τόσους άξιους συντοπίτες μου και πολλούς ακόμα, που δε δέχτηκαν να εκτεθούν.
Χρόνο πολύ με παίδευαν να ενδώσω κι επειδή δυσκολεύομαι να χαλάω καρδιές, τελικά είπα το πολυπόθητο "ΝΑΙ" και το γύρισμα άργησε, αλλά έγινε!
Το άγχος μου απίστευτο, παρότι ήμουν εξοικειωμένη με την κάμερα από τα υπηρεσιακά μου χρόνια, ομως όσον αφορά τη νέα μου "ιδιότητα" με κάνει να ντρέπομαι απίστευτα. 
Επειδή δε θεωρώ οτι κάνω κάτι εξαιρετικά σπουδαίο, κάτι που δεν μπορεί να κάνει κάποιος άλλος, κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες.
 Έτσι τα καλά λόγια και τα διάφορα σχόλια, που κατά καιρούς εισπράττω, εκτός απο τιμή με κάνουν να αισθάνομαι άβολα, σα νάμαι νιόβγαλτο κορίτσι που το επαινούν να πάρει θάρρος στη ζωή! 
Μπορεί να σας φαίνεται εντελώς κουφό όλ αυτό αλλά είναι η απόλυτη αλήθεια μου 



Βλέποντας το βίντεο διαπίστωσα οτι χαμόγελο δεν είχα, μάτια στην κάμερα πουθενά και τα χείλη μου σχεδόν ανύπαρκτα από το σφίξιμο. Εγώ, που διαρκώς αν όχι γελάω, αλλά χαμογελάω σίγουρα. 
Μία γκριμάτσα ολόκληρη κι ένα άγχος, να μην τρώω το χρόνο των συντελεστών της λήψης και να τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Τέλος πάντων το γύρισμα ολοκληρώθηκε, με μια γλυκειά επίγευση με κλειστές κάμερες και έτσι οταν μου ξαναζητήθηκε να γίνει χρήση του εορταστικού διάκοσμου του σπιτιού μου χωρίς εμένα στα Ζακυθινά έθιμα  Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δόθηκε άμεσα και με χαρά η συγκατάθεση!

Ετσι, δύο βίντεο (αρκετά μεγάλα ομολογώ, αλλά ενδιαφέροντα-ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ- ), για να υπάρχουν και να θυμάμαι και να με γνωρίσετε οι μη γνωρίζοντές με, ανεβαίνουν σήμερα, πρώτες μέρες του Καινούργιου χρόνου και μακάρι νάναι μια δημιουργική χρονιά για όλους μας, με Φώτιση και φωτεινά μονοπάτια.
Να διαλύσουμε και να διαλυθούν τα σκοτάδια !
ΕΙΘΕ...



14 σχόλια :

  1. Παρακολούθησα το βίντεο με μεγάλο ενδιαφέρον.
    Θέλω να σε συγχαρώ για τα υπέροχα δημιουργήματά σου. Είναι ξεχωριστά και φαίνεται πως είναι φτιαγμένα με πολλή αγάπη. Ο άπειρος χρόνος που έχεις διαθέσει, έπιασε τόπο. Δεν πειράζει καθόλου που δεν φοίτησες στη Σχολή Καλών Τεχνών. Αναπλήρωσες το όποιο κενό με την παρατήρηση, την φαντασία που διαθέτεις και την σχολαστική σου εργασία πάνω στα έργα σου.
    Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα Χαρά μου.
    Να έχεις μια καλή χρονιά με υγεία και πολλές νέες εμπνεύσεις!
    Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου γλυκειά ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι σε υγεία προσωπική και οικογενειακή! Σ ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να δεις το βίντεο και για τα καλά σου λόγια <3.
      Οντως, μπορεί να μην φοίτησα στην ΑΣΚΤ αλλά ασχολήθηκα με τόσα πολλά τα τελευταία χρονια που αν είχα φοιτήσει ουτε τα μισά δε θάχα κάνει. Πιστεύω οτι ο,τι σου χρωστά ο Θεός στο δίνει έστω κι αν νομίζεις οτι ήρθε αργά! Εμένα μου το έφερε στην πιο κρίσιμη περιοδο της ζωής μου ν αντιμετωπίσω μία μεγάλη απώλεια και μία παρολίγον ... Χαίρομαι λοιπόν που αυτή η χαρά μου μέσα απο τα έργα μου μοιράζεται σ όλους εσάς και εκτιμάται το ίδιο μ εμένα <3
      Φιλιά πολλά με πολλές ευχές για κάθε καλό και ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ 2022!

      Διαγραφή
  2. Αχ βρε Χαρά! Ευχαριστούμε τον κόντε Σπουργίτη και το ζαχαροπλαστείο Νάρκισσος και όλους τους συντελεστές γι αυτή την παρουσίαση!
    Ευχαριστούμε για όσα μάθαμε για το όμορφο νησί του Ιονίου αλλά όλες εμείς οι φίλες σου, σου στέλνουμε μια αγκαλιά, ζεστή κι ανθρώπινη! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΊΑ και δημιουργικότητα , με αγάπη!!!
    Προτείνω δε, έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο! Για τους ταξιδευτές! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ για το όμορφο ταξίδι μας μέσω των βίντεο!Εύγε εύγε εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ κι αν έφαγες χρονο στα βίντεο!!!χαχαχχαα Βγηκε όμως και κάτι καλό ;) Εκτός οτι θαυμασες τα έθιμά μας,γνώρισες και μια νέα ζακυθινιά που αξίζει πραγματικά! Κι αυτό το χαίρομαι διπλά βαρβαρούλα μου!
      Οπως είπα τα βιντεο δεν τ ανέβασα απο έπαρση, αλλά θάθελα να υπάρχουν όσο υπάρχει τουτο το μπλογκ...ποιός ξέρει ίσως κάποτε με βοηθάνε να θυμάμαι ;)
      Φιλάκια άπειρα αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  3. Σεμνή, απλή, εφευρετική, δεξιοτέχνης των ανώφελων, μαχήτρια της ζωής, Υπέροχη. Αυτή τη Χαρά που αισιοδοξεί, που αντιμάχεται τα δύσκολα, που κάνει τη γνώση εμπειρία (μπορεί και το αντίθετο) που χτίζει γέφυρες επικοινωνίας, που ηρεμεί και γαληνεύει μέσα στο περιβάλλον της δημιουργίας της, αυτή τη Χαρά γνώρισα μέσα από το βίντεο. Τη Χαρά που ανοίγει τα χαρτιά της στους φίλους, στους αναγνώστες, στους άγνωστους, με καθαρές πινελιές και σύμμαχο το δημιουργικό της ταλέντο. Τη Χαρά που καλλιεργεί την ψυχή, τη δική της και τη δική μας, με την πεποίθηση πως όλα μπορούν να γίνουν τέχνη, ακόμα κι αυτά που πετάμε. Λόγος και τέχνη συμπλέουν με τις αισθήσεις σε κάθε της έργο.
    Αυτή η Χαρά με τιμά με τη φιλία της και την ευχαριστώ θερμά.
    Να είσαι καλά Χαρά μου! να έχεις μια όμορφη χρονιά με υγεία, εμπνεύσεις και όμορφες δημιουργίες.
    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή εχω παραγεράσει ή εσύ φταις που έχω γίνει κλαψού.
      Τέτοια σχόλια πως να τα αντιπαρέλθω έτσι απλά και αβασάνιστα; Πώς ενας άνθρωπος μπορεί να μην τον αγγίξουν τέτοια λόγια απ έναν άνθρωπο που εκτιμά βαθύτατα αλλά ακόμα δεν έχουν γνωριστεί προσωπικά κι ο,τι έχουν ανταλλάξει είναι μέσα απο τουτο το κατασκεύασμα;
      Είναι πραγματικά μεγάλη Τιμή να σε ραίνουν με τέτοια συναισθήματα, λόγια, κοσμητικά επίθετα και ο,τι άλλο μάθαμε στην μαθητική μας εκπαίδευση! ΑΝθρωποι που ευελπιστείς αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα συναντησεις απο κοντά,αν θ ανταλλάξεις κουβέντες δια ζώσης,αν θ α μοιραστείς μία πολυπόθητη αγκαλιά!
      Αννίκα μου δε θα πάψω να διατυμπανίζω πόσο τυχερη κι ευγνωμων είμαι για το συναπάντημά μας έστω κι αυτό!
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ

      Διαγραφή
  4. Επιτέλους!
    Χαρά μου, σε "γνωρίσαμε" με τη φυσική σου παρουσία. Τη φωνή σου, τη γλυκιά σου μορφή, την έκφρασή σου. Πόσο σημαντικό είναι αυτό. Σε καμαρώσαμε βρε φιλενάδα! Ναι! Στο χώρο σου, στα έργα σου, σε μια θέση που σου αξίζει και είναι δική σου. Της καρδιάς σου. Των χεριών σου.
    Επίσης να πω και να εκφράσω τη χαρά μου για την τηλεόραση εκεί του νησιού που, έδειξε ευαισθησία σε δημιουργούς και ανέδειξε το έργο τους. Έργο τέχνης και όχι σκουπίδια και κουτσομπολιά. Και αυτό είναι αξιοσημείωτο.
    Χαρά μου μάς έδωσες μεγάλη χαρά κορίτσι μου ειλικρινά. Τώρα έχουμε ολοκληρώσει την εικόνα σου στην καρδιά μας, ολοζώντανη παρουσία.
    Πάντα να σε χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερχεσαι εσυ ως Αντώνης Ρέμος να με τελειώσεις! Δε μου έφτανε η Κυρία απο πάνω εχω και τον Γιάννη τον πολυτάλαντο, ιπποτικό και ευαίσθητο, πάντα εδώ και πάντα με πλουσια καλούδια φέροντα. Οχι ως Δαναός αλλά ως φίλος πολλά προσφέρων και όχι υποσχόμενος !
      Πόσο σας αγαπώ και πόσο θάθελα να μπορούσατε να το νοιώσετε! Ν ακουσετε το χτυποκάρδι μου οταν σας διαβάζω και οταν σας απαντώ.Να εκμαιεύατε τις λέξεις που δε βρίσκονται εύκαιρες ν αποδώσουν ο,τι ακριβώς τους φωνάζει η καρδιά!
      Να ξέρατε πόσο πολύτιμοι μου είστε!!!!
      ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΩ...

      Διαγραφή
    2. Το νιώθουμε Χαρά μου γιατί είναι ένα συναίσθημα επίσης δικό μας! Αυτός ο κύκλος της αγάπης καλή μου φίλη. Μια μεγάλη κατάκτηση.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    3. <3 <3 <3 πολλές καρδιές Γιάννη μου

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και χαρά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αααααααααχ γλυκια μας ανησυχη πολυταλαντη Χαρααααααααααααααα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από την στιγμή που μπαίνει μέσα μας το μικρόβιο Σοφακι κανένα εμβόλιο δεν το αντιμετωπίζει 😉💖

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...