...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στάχτη και μπούρμπερη...

Δυστυχώς η σημερινή μου ανάρτηση με μία αποτυχημένη δημιουργία έρχεται να συμπέσει με την παραδοχή αποτυχίας της Χώρας. 
Ο τίτλος, ίδιος απο την πρωτη στιγμή που την έγραψα, υπογραμίζει μελανά και τα γεγονότα των τελευταίων δραματικών ωρών. Δεν τον αλλάζω, με εκφράζει και μας εκφράζει.
Εγω τουλάχιστον παραδέχομαι την αποτυχία μου και αναλαμβάνω το κόστος,απλά να ευχηθώ το καλλίτερο για όλους μας και για να μη μαυρίσουμε περισσότερο ...
...γελάστε μαζί μου...
                                              ****
Σήμερα θα μπορούσα να σας πουλήσω μούρη, οτι αυτό που θα δείτε είναι μία τάχα μου δήθεν μου πρωτοποριακή τεχνική, που όλως παραδόξως, μόνο εγω έχω ανακαλύψει.
Ομως είμαι έντιμη και έτσι θέλω να παραμείνω απέναντι σας. 
Κι όπως με υπερηφάνεια δείχνουμε τα καλά μας, έτσι θα πρέπει να δείχνουμε τα στραπάτσα μας, για να διδάσκουμε και να διδασκόμαστε απο τα λάθη μας. Μόνο οι άπραγοι δε κάνουν λάθη κι εμείς είμαστε υπερδραστήριες.
Λοιπόν κανονικά, θάπρεπε να πω οτι "καινούργιο είναι το κόσκινο ψηλά είναι κρεμασμένο",


αλλά προς το παρόν κρέμασε τις αντοχές μου κι αυτό παραμένει παροπλισμένο για τιμωρία.
Το αγόρασα με πολύ χαρά απο τη Βυτίνα, απο το πολύ όμορφο και πλούσιο μαγαζί της φίλης μου της Νίκης. Και με χαρά το ξεκίνησα, αλλά κατέληξε σε πανωλεθρία!
Σκέφτηκα νάχει την όψη του πολυκαιρισμένου κι έτσι είπα να χρησιμοποιήσω πάστα κρακελέ (πάστα που κάνει σκασίματα μόνη της χωρίς άλλο συστατικό). 
Ελα όμως που άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλαι δε βουλαί...πάστας! Ήταν θεόξερη...γκρρρρρρρρ.  Ηδη όμως είχα χρησιμοποιήσει το ειδικό  αστάρι και δε μπορούσα να κάνω πίσω.
Προσπάθειες λοιπόν, ρευστοποίησης. Ανθρακες ο θησαυρός! Κάτι κατάφερα, αφού αχρήστεψα τη φραπιέρα (για να χτυπήσω τα κομπάκια-άρες)
- "ας το βάλω" σκέφτηκα "να δω τι αντίδραση θα κάνει".
Αρχισε να ρέει δώθε κείθε. 
-"Αστο" ξανασκέφτηκα  "θα το γυαλοχαρτίσω οταν στεγνώσει και θα εξομαλύνω τις ανισότητες".
Ναι; πως το θέλατε; Οταν στέγνωσε δεν έφευγε ούτε βουνό,ούτε λοφάκι !
Νοιώθω το εγκεφαλικό προ των θυρών... Συνεχίζω...με τι καρδιά να συνεχίσω που μου είχαν κοπεί τα πόδια; 
-"Θα καλύψω οτι μπορώ" σκέφτηκα "με το μοτίβο.Οπου βουνό και λόγγος θα το "κλέψω".
Τελος πάντων το βλαμένο αρχίζει και σκάει. Αν ήταν καλό...θα το πιανε η "μούγκα"! 
-"Αφού σκάει"  σκέφτηκα παρά την κατάστασή του "ας κάνω μία προσπάθεια ακόμα, να  κάνω υποψία κρέμας τους σβώλους και να ξαναχτίσω την επιφάνεια".
Τσάτρα πάτρα,κάτι έγινε ή πήγε να γίνει,όμως δε μπορούσε να πάει σ όλα τα σημεία. 
-"Μικρό το κακό" σκέφτηκα (ξέρω η πολύ σκέψη τρώει τον αφέντη,αλλά έπρεπε να βρω λύσεις), "εδώ άλλα κι άλλα δεν έχει, τα κενά θα με πειράξουν; θα καλυφθούν με πατίνα"...ξαναγκρρρρρ
Εχω βάλει ήδη το μοτίβο, που κόντεψα εγω να γίνω περικοκλάδα απο το κοψε με το ψαλιδάκι σιγά-σιγά και με προσοχή! Οταν ήρθε η ώρα της πατίνας...φούμο να του ριχνα επάνω, τέτοια επιτυχία δε θα είχα!

Το καπνισμένο τσουκάλι!!! πιο μπαρουτοκαπνισμένο δε μπορούσε να γίνει. Πού να φύγει και πως να φύγει το περίσσιο; Με τίποτα...μουλάρι κανονικό! Αντε να περάσω ακρυλικό απο πάνω μήπως μετριάσω το κάπνισμα...ούτε κι αυτό έπιασε.
Μετά πολλών βασάνων,αποφάσισα οτι η κατάσταση δε σώζεται και προτου εξαντλήσω όλα μου τα υλικά αποθέματα,εγκατέλειψα την προσπάθεια, μέχρι που να φάω καμιά  φλασιά και να το κάνω απο την αρχή, γιατί αυτό θα γίνει, όχι όμως τώρα, που τα νεύρα παίζουν μαντολίνο.

Τελικό δίδαγμα: πριν ξεκινήσετε και χρησιμοποιήσετε τα υλικά ελέγξτε την καλή τους κατάσταση, προετοιμάστε άψογα και χωρίς εκπτώσεις το αντικείμενο, γιατί λίγα πράγματα διορθώνονται εκ των υστέρων,οταν η πατάτα έχει γίνει Ή φτού κι απ την αρχή!

Υ.Γ.
Ασχετο με τη σημερινή ανάρτηση αλλά απο καιρό θέλω να βρω τρόπο να το πω. 
Ευχαριστώ για τον καταιγισμό  μηνυμάτων και αιτημάτων φιλίας που μου στέλετε στο FB ΟΜΩΣ το συγκεκριμένο μέσον είναι κάτι που δεν με εκφράζει και ο λογαριασμός άνοιξε προς χάρη μιας αγαπημένης φιλης.  
Δεν έχω σκοπό να τον διατηρήσω και μου είναι αδιάφορος απο την πρώτη στιγμή. 
Μην με παρεξηγείσετε λοιπόν αν δε λαμβάνετε αποδοχή ή απαντηση, δεν αδιαφορώ για Σας, αλλά για το συγκεριμένο τρόπο κοινωνικής δικτύωσης που ουδέποτε με συγκίνησε.
Facebook  Χαράς ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, εγω είμαι ΕΔΩ! 
Την αγάπη μου

44 σχόλια :

  1. Ο τίτλος της ανάρτησης μου θύμισε το ευφυέστατο σύνθημα που γράφτηκε τον Δεκέμβρη του 2008 - όταν κάηκε το κέντρο της Αθήνας - μπροστά από το κατάστημα με είδη Burberry.

    Στάχτη και...Burberry.

    Εσύ όμως χίλιες φορές να πέφτεις και χίλιες να σηκώνεσαι.
    Αυτό είναι ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχει η μέρα φαίνεται… «Στάχτη & μπούρπερη» γενικώς…. Αλλά Χαρούλα μου νομίζω ότι αυτή η δουλειά μπορεί να διορθωθεί… πιστεύω ότι αν το τρίψεις καλά με ένα χοντρό γυαλόχαρτο θα μπορέσεις να ξεκινήσεις από την αρχή… το είχα κάνει με ένα καλαπόδι και τα κατάφερα, πιστεύω και για σένα το ίδιο!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρά μου από τα λάθη μας μαθαίνουμε!!!έμενα μου αρέσει έτσι και δεν θα το πείραζα, άλλωστε δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα τέλεια!!!φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα,χα,χα! Τοοοσες περιπέτειες η κρισάρα; και δε μου'λεγες να στείλω μια άλλη;
    Πάντως,στο εργαστήριο έχει ο καλός μου ένα γυαλόχαρτο- ταινία που έχει σβήσει από προσωπου γης πολλές μελανές σελίδες της έως τώρα ...καλλιτεχνικής μου πορείας! Το θέτω στη διάθεσή σου!
    Πάντως για το κόψιμο με έχει βολέψει πολυ ένα μικρό κοπιδάκι που πήρα από τη Μαγια.
    Αχ, μακάρι να ήταν μόνο αυτά τα προβλήματά μας Χαρούλα μου. Κάποιοι στραπατσάρουν τον τόπο μας και τις ζωές μας και δεν τους καίγεται καρφί... καλά να' μαστε κι από κρισάρες αλλο τίποτα!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τι έγινε ΧΑΡΑ μου που δεν έγινε τελειο το κόσκινο;; δεν αναρωτήθηκες μήπως ήθελε να γίνει ένα κόσκινο με ελατωμα για να ξεχωρίζει;;; χα..χα...
    γενικά την περίοδο αυτή δεν πάει....τιποτα καλά..γι αυτό κορίτσι μου πάμε να βρόυμε τα καλήτερα...πια θα είναι αυτά;;;; θα δούμε!!!! φιλάκια.. αυτό το κοσκινο να το θυμάσαι θα το αγαπάς πιο πολύ απο ολα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα πάντως μου αρέσει που είσαι έντιμη και ειλικρινής χα χα χαα!
    Και τι έγινε??? Τόσα και τόσα όμορφα φτιάχνεις!
    Εδώ κοντεύουν να διαλύσουν την Ελλάδα και δεν σκάνε, θα σκάσουμε εμείς για ένα κόσκινο?
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαρά μου καλησπέρα πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σκεφτόμαστε αλλά στο τέλος πάντα βρίσκουμε μία λύση ... μεταξύ μας δεν είναι καθόλου κακό - μήπως είσαι λίγο τελειομανής????
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eμένα πάντως μου αρέσει όπως το βλέπω....τώρα τι δρόμους, βουνά και λαγκάδια πέρασες μέχρι να φτάσεις στον προορισμό είναι άλλο θέμα.....άλλωστε το ξέρεις μόνο εσύ!!! Τις λεπτομέρειες δεν τις βλέπουμε όλες το ίδιο!!!
    Μόλις τώρα ξεναγήθηκα και στις αράδες της προηγούμενης ανάρτησής σου. Το μικρό καλλιτεχνικό σου εργαστήρι που έχει ανάσα Χαράς πρέπει νομίζω να το εγκαινιάσουμε με άλλο τρόπο.....
    Σου στέλνω τα φιλιά μου!!!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ Χαρουλίτα μου,θα σου πρότεινα να το αφήσεις όπως είναι,να το κάνεις πακετάκι και να το στείλεις ως ευγενική προσφορά σε όλους αυτούς που σήμερα μας έκαναν να ντρεπόμαστε που είμαστε Ελληνες,μπας και φιλοτιμηθεί κανένας από αυτούς και το βάλει μπροστά στη μούρη του...
    αλλά επειδή πιστεύω οτι κανείς δεν θα φιλοτιμηθεί να ντραπεί,φοβάμαι πως χαράμι θα πάει το κόσκινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γέλασα πολύ με την αφήγηση σου Χαρά μου..Στη θέση σου δεν θα το πείραζα για να θυμάμαι αυτή τη μέρα..σου στέλνω τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στον τόπο μου αυτόν που ντρέπεται λέμε "να σου βάλουμε ένα κόσκινο".
    Εσύ όμως δεν το χρειάζεσαι γιατί ευθαρσώς και χωρίς να ερρυθρυάζεις ομολογείς την "αποτυχία" σου!!!
    Εγώ όμως Χαρά μου το βλέπω μια χαρούλα!!Βλέπω ένα αραχνοϋφαντο κρακελέ που μου αρέσει πολύ!Ενα όμορφο μοτίβο (στην αυλή μου έχω από αυτό το φυτό) .Βουναλάκια και λοφάκια όσο και να έψαξα δεν βρήκα πουθενά !!! Ισως ένα χεράκι νέας πατίνας σε ανοιχτό χρυσολαδοκίτρινο (Μιραράκειο λεξικό)ή κάποιο άλλο ταιριαστό ανοιχτό χρώμα διόρθωνε λίγο το μπαρουτοκάπνισμα????
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε παίδεψε Χαρά μου :(...Κάτι μάθαμε όμως :)..χιχι!!Μ'αρέσει το σχέδιο που έχει!!!Φιλιά...καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και κόσκινο ...Burberry λανσάρεις Χαρά; Και δεν θα το μαρτυρούσες αν δεν σε ξεσκέπαζαν τα Γιούλια τα Ολόμπλαβα.
    Σοβαρά τώρα, αν κάτι δεν μας αρέσει δεν το σχολιάζουμε ....από ευγένεια.Γιατί την αρνητική κριτική , πολλοί λιγοι την δέχονται. Το κόσκινό σου, αν εσύ η ίδια δεν είχες επισημάνει τα ΄΄τρωτά΄΄ του σημεία, επειδή έχεις το γνώθι σαυτόν, θα γινόταν δεκτό με ιαχές και επιφωνήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είμαστε σε κατάσταση σοκ από τις πολιτικοοικονομικοφοβικές εξελίξεις..και δεν τελειώνει το θρίλερ Χαρά μου...που να χαλαρώσει άνθρωπος!

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Χαρά.... Ξέρεις πόσες φορές έχω αποτύχει? Ξέρεις πόσες φορές έχω πλύνει μπουκάλια??? Όμως δεν βλέπω κάτι το άσχημο, ίσα-ίσα που έγινε υπέροχο! Έξαλλου κάθε χειροποίητο δεν είναι τέλειο,με τα χέρια δουλεύουμε όχι με μηχανή. Ευχαριστούμε πάντως για το τελικό δίδαγμα.... Καλό ξημέρωμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η προσπάθεια μετρά και η ειλικρίνεια..καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τουλάχιστον εσύ Χαρά, το πάλεψες το πράγμα...αυτοί που μας κυβερνούν δεν νομίζω να κάνουν το ίδιο...δέχονται αδιαμάρτύρητα ότι τους σερβίρει η Ευρώπη και η Αμερική και απλά το δοκιμάζουν πάνω μας για να τεστάρουν την ανοχή μας και την υπομονή μας....και το ερώτημα είναι ένα...Θέτω προς δημοψήφισμα το δημιούργημα σου...Σας άρεσε ή όχι;;; Ή μήπως να το πάρω πίσω;;;
    Καλό σου βράδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι' εγώ έτσι θα το άφηνα το κόσκινο, Χαρά μου. Όταν αποτύχει κάτι, δεν το ξαναπροσπαθώ, πάω γι' άλλα!!! Άσε που εμένα μου αρέσει.
    Όσο για την στάχτη και μπούρμπερη, θέλω να ελπίζω πως και σ' αυτή ακόμα την απελπιστική κατάσταση, κάτι θα γίνει και θα πάμε για "καλύτερες μέρες". Είμαι αιθεροβάμων;
    Με το facebook έγινε και με μένα ακριβώς το ίδιο. Το άνοιξα για χάρη μιας φίλης αλλά έχω να "μπω" παραπάνω από χρόνο και θέλω να σβηστώ και δεν ξέρω πώς.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ♡°
    º✿
    º° ✿✿
    Passei para deixar um abraço.
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ♥♪♫
    。˛♥ ° ·.
    ♡°

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορεί να πέρασες απο 40 κόσκινα για να το φτιάξεις .... αλλα εμένα μου αρέσει πολύ!
    Με αυτα τα χρώματα σου ξυπνάει αναμνήσεις! Τοτε που οι γιαγιάδες μας κοσκίνιζαν και μας έφτιαχναν μικρά ψωμάκια στο ξύλινο τον φούρνο!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ χαιρομαι που ενω εχω τοσο καιρο να "σε διαβασω"δεν αλλαξες καθολου,μα καθολου....και ενω εσυ περιεγραφες τον "πονο" σου και το "κακο" που σε βρηκε,εγω η αναισθητη γελουσα,μην τριζεις τα δοντια,ναι το παραδεχομαι πως γελουσα γιατι σε φανταζομουν σε ολη αυτη την διαδικασια και θα ηθελα πολυ να ημουν μπροστα...χιχιχιχιχι....Χαρα μου,το ξερεις καλυτερα απο μενα πως οταν κατι απο την αρχη παει στραβα το παραταμε και πηγαινουμε για καφε γιατι οτι κι αν πιασουμε στα χερια μας το ιδιο θα καταληξει...χιχιχιχιχιχι....(βεβαια,επειδη ειμαστε και αστερια-μιλαω για μενα-επιμενουμε να το αποτελειωσουμε και μετα να γκρινιαζουμε που δεν μας βγηκε καλο...ε,ε,ε???χιχιχιχιχιχιχιιχ)παρολα αυτα ειμαι σιγουρη πως ΟΤΑΝ και ΑΝ το ξαναπιασεις στα μαγικα σου χερια θα γινει υπεροχο...σε φιλω,καλο καφε....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαρά μου αν δεν κάνουμε λάθη πως θα μάθουμε? Εχω κάνει λάθη εγώ πληθώρα!!Οταν όμως τα καταλαβαίνουμε προσπαθούμε και να διορθωθούμε, αν όμως είμαστε ντουβάρια όπως οι περισσότεροι στην πολιτική δεν καίμε μόνο τους εαυτούς μας αλλά και όλους γύρω μας!!
    Α! Το κόσκινο δεν είναι τελείως χάλια όπως νομίζεις!! Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν έχουν όλα στη ζωή το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Το μόνο που μετράει είναι η προσπάθεια και η αγάπη που έδειξες. Τώρα για την χώρα μας... τι να πει κανείς. Ο τίτλος μιλάει από μόνος του.
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατί σκας μώρε φίλη μου...Γερή να είσαι και να προσπαθείς...Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαζί σου για το "φάσεμπουκ"...μαζί σου και για τα πολιτικά!!!
    Όχι όμως και για την κατασκευή σου, που μπορεί να μην έγινε "ότι" και "όπως" περίμενες αλλά κατέληξε σε κάτι όμορφο! Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ε δεν είναι και άσχημο. Μάλλον υπερβάλλεις. Πολύ ωραίο είναι. Με γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χαρά μου εγώ που το βλέπω εντάξει είμαι τελείως άσχετη;! Τι πειράζει που δεν έσκασε το κρακελέ τέλεια; Τα καπνισμένα τσουκάλια μαύριζαν ομοιόμορφα; Καλή ανάρρωση από την ταλαιπωρία του κόσκινου και καλά κουράγια για τους κλυδωνισμούς της πατρίδας! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ .ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΑΝ ΠΩ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ Η' ΚΟΛΑΚΙΑ?ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜ ΝΑ ΤΟ ΠΩ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλοι (γιατί έχουμε κι άρρενες ανάμεσά μας)μου αγαπημένοι είναι ίδιον μου να μη κλαίγομαι,αλλά να μην μ αρέσει και η αποτυχία.
    Οταν ξεκινάω κάτι,θέλω και να το τελειώνω και να το τελειώνω καλά. Οταν αρχίζει η ολισθηρότητα ...εκεί είναι να με κλαίτε (κι ας γελάτε μερικές-μερικές,αλλά....χαλάλι!)το παλεύω όμως και δε πάω για καφέ (όπως μου συστήνετε) κι αφού περνάνε οι πρώτες ώρες του εκνευρισμού, του θυμού της απογοήτευσης εκεί γελάω με τον εαυτό μου,και έτσι βγήκε και τούτη η ανάρτηση.
    Χαίρομαι που έστω όσο διαρκεί μία ανάγνωση ξεχάσατε το τι ζούμε, μακάρι νάταν μία αποτυχημένη προσπάθεια decoupage και να ισιωνε ξαφνικά η χαρτοπετσέτα,αλλά φοβαμαι πως δεν...
    Θα το παλέψουμε όμως.
    Μπορεί ο τιμονιέρης μας άλλα να σκέφτεται,αλλα να λέει, άλλα να υπογράφει,άλλα να κάνει αλλά εμείς δεν είμαστε ποντίκια να πηδήξουμε πρώτα απο το καράβι πριν βουλιάξει.
    Την αγάπη μου και τις ευχαριστίες μου πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που δεν πολυκατάλαβα - δεν είμαι και καμμιά εξπέρ στο decoupage - αλλά...
    1) δεν ήξερα ότι υπάρχει ειδικό αστάρι για την πάστα κρακελέ, εγώ την χρησιμοποιώ κατ'ευθείαν πάνω στο απλό αστάρι.
    2) με νερό προσπάθησες να την ρευστοποιήσεις στην φραπεδιέρα και σου έκανε σβώλους ? ή με κάποιο άλλο υλικό (διαλυτικό, κόλλα) ?

    Πάντως, σε καταλαβαίνω, μετά από τόσο κόπο να μην σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
    Είμαι όμως σίγουρη ότι την άλλη φορά το κόσκινο που θα μας δείξεις θα είναι τέλειο !
    Έχω κι εγώ 2-3 μισοτελειωμένα, τα κοιτάζω στο ράφι και τους έχω υποσχεθεί ότι θα τα ξαναπιάσω στα χέρια μου και θα τα περιποιηθώ...κάποια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μια χαρά μου φαίνεται πάντως.. και το μαύρισμα του δεν μου χτυπάει άσχημα..Εμένα μου αρέσει.
    μπορεί να σε δυσκόλεψε λίγο αλλά δες το και σαν ''πρακτική'' του τι να μην κάνεις την επόμενη φορά.
    Κι όπως λες μακάρι τα προβλήματα μας να ήταν ένα λάθος στο decoupage.

    Καλό βράδυ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα στα πω με τη σειρά! ένα αινιγματάκι! Τι είναι αυτό που ξαναγεννιέται από τη στάχτη? Αυτό είναι η Ελλάδα και οι Ελληνες! Μετά θα σου πω για το δημιούργημά σου. Εμένα Χαρά μου μου άρεσε! Ίσως να σε ταλαιπώρησε και γι αυτό να μη βλέπεις πως είναι μοναδικό και η χαρά του χειροποίητου είναι ότι ΔΕΝ είναι τέλειο γιατί είναι δημιουργημα των χεριών μας. Όταν πρωτοείδα την τεχνική παλαίωσης δεν μου άρεσε καθόλου. Μετά όμως που το ξαναείδα και το ξαναείδα το είδα με άλλο μάτι και το αγάπησα . Είδα τη μοναδικότητα του αποτελέσματος αυτής της τεχνικής. Να δεις που κι εσύ θα αγαπήσεις πολύ αυτό το έργο σου. Θα σου πρότεινα να του δώσεις μια ευκαιρία να ζήσει λίγο έτσι τώρα που του έδωσες ζωή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα Χαρά μου.. : )
    Προ ημερών σκεφτόμουν και εγώ να κάνω μια ανάρτηση με τις αποτυχίες μου....και ήρθες και με επιβεβαίωσες!Έτσι όπως τα λες..
    Καλό ΣΑΒ/ΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λοιπον Χαρα εσενα σου ξεφυγε λιγο αλλα το εσωσες το κοσκινακι.Εγω που εφτιαξα εναν δισκο και ξεφλουδισε σε ορισμενα σημεια οταν περασα λουστρο, τι να τον κανω τωρα που αλληλοκοιταζομαστε και δεν ξερω πως να του φερθω? Τα φωτα σου αν μπορεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλέ Χαρά μου. Γρηγόρης εδώ.
    Λυπάμαι αλλά από τέτοια τεχνικά με κρακελέ κι΄αστάρια δεν σκαμπάζω γκρι. Και πως να σε βοηθήσω;
    Ξερεις τι σκέφτηκα; Να ξυλώσουμε το σίρμα και να βάλουμε ένα καινούργιο και να το φτιάξεις από την αρχή.
    Έτσι για να μην στενοχωριέσαι
    Άμα θέλεις θα σου φέρω εγώ ένα καινούριο κόσκινο.
    Άντε και να μην στενοχωριέσαι
    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΧΑΡΑ ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ; ΘΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΟΥ! ΑΜΑΝ! ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ! ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ!
    ΕΓΩ ΑΠΟ ΝΤΕΚΟΥΠΑΖΖΖΖΖΖ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αχχχ αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι αυτη την αποτυχια δεν την ζησαμε μαζι !!!...σαν τα κρακελε σου χιχιχιχι
    Ειναι τυχερος οποιος εχει ζησει στιγμες πανικου σου στις χειροτεχνιες!!!!ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΟΟΟΛΑΥΣΗ!!!!!!!(ξερω τι εχω να ακουσω...χαχαχααααααα)
    Καλο σου ξημερωμαααα Ζαργανοτσουπριτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Marie-Anne
    Marianna μου η συγκεκριμένη πάστα (3d cracking paste) έχει το αντίστοιχο primer, αυτό μου πρότεινε η Μάγια,αυτό χρησιμοποιώ και δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Τώρα τη δοκίμασα και σε κόκκινη βερσιόν! Είχε στεγνώσει , να μην πω πετρώσει και ναι,προσπάθησα μόνο με νερό.Τελικά και μετά δεύτερη αποτυχημένη εφαρμογή πάει για πέταμα. Γι αυτό ένα άλλο δίδαγμα που βγαίνει απο τη συγκεκριμένη ανάρτηση ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ!

    Μarion,
    Μάριον το κακό είναι μέχρι την επόμενη φορά έχω ξεχάσει ο,τι σωστό και πειραματίζομαι απο την αρχή!χαχαχχα Οσο για να σκάμε για το ντεκουπαζ,δε λέει...έχουμε άλλα θερμότερα
    Φιλάκια

    jenny
    Απάντηση στο αίνιγμα: Ο Φοίνικας!
    Απο την άλλη κάθε δημιουργία είναι θέμα γούστου, γι αυτόν που την φτιάχνει πρωτιστως είναι τι έχει μέσα στο κεφάλι του φαντασθεί. Οσο για το χειροποίητο δε διαφωνώ παρ όλα αυτά πρέπει να ξεχωρίζουμε πότε θεωρείται τεχνικά πετυχημένο και πότε όχι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος αισθητικού,διότι αυτό που θεωρούμε εμείς αποτυχία σε κάποιον άλλο μπορεί να μοιάζει θεϊκό. Θα πάρει παράταση μέχρι να μου την δώσει να το ξαναπιάσωκαι τότεεε... θα τα πούμε οι δυό μας!χαχαχαχα

    Georgia
    Θες να πιστέψω οτι τα χέρια σου εκτός απο αυτά τα ονειρεμένα βγάζουν και κακέκτυπα; Αδυνατώ! Αν επιμένεις όμως θάθελα να τα δω. Φιλιάάάά

    Δημιουργία
    Κατερίνα μου δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου γιατί σε τέτοια φάση δεν έχω βρεθεί, συνήθως να σκατώνω νωρίτερα και τα καλύπτω με το λούστρο, κάποια πάστα διαμόρφωσης δήθεν μου τάχα μου για εφέ θα κανε τίποτα νομίζεις; Λυπάμαι που δε μπορώ να σε βοηθήσω δραστικά

    Γρηγόρης
    Βρε καλώς τονε κι ας άργησε!
    Ποιός σου είπε καλέ οτι στεναχωριέμαι; Τώρα που πέρασε το κακό το απολαμβάνω γελώντας. Δεν βλέπεις σε πόσους αρέσει τελικά; Απλά με τη σημερινή μου ανάρτηση αποδέχομαι κάτι που δε παραδέχθηκα ούτως ή άλλως ΠΟΤΕ,οτι δεν είμαι ξερόλας.
    Σ ευχαριστώ πάντως για τη συμπαράσταση το εκτιμώ βαθύτατα.

    Effie's Sweet Home Designs
    Εφη μου σ ευχαριστώ, τελικά όλα είναι θέμα οπτικής. Κι εγω αν το έβλεπα κάπου ώς τρίτο μάτι δε θα μου κακόπεφτε,οταν το ξεκίνησα όμως αλλιώς το είχα στο μυαλό μου,κι αν η πάστα δεν ήταν σκ.... το αποτέλεσμα θάταν απείρως ...καλλίτερο.

    [handmade+art] x2
    Αααχχχχ! Πόσο καλά ΔΕΝ με ξέρεις ...Χονολουλού!(αυτό κι αν ήταν ονοματοδοσία!όλα τα λεφτά) ομως αντίθετα απο ότι νομίζεις οτι θ ακούσεις...άκου αυτό: http://youtu.be/4Xj5cKkLXXk
    και να σκάσουν οι εχθροί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου για το FB, μου το άνοιξαν τα παιδιά μου με το επιχείρημα ότι ήμουν η μόνη που δεν είχε, ωστόσο ποτέ δεν με εξέφρασε, ούτε και πρόκειται. Εδώ είμαι κι εγώ, και στο flickr, βέβαια για τις φωτογραφίες.
    Καλή συνέχεια στην προσπάθεια, στη δημιουργία τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο, ακόμα και οι τυχόν αποτυχίες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χαρά μου τα λές τόσο όμορφα πάντα και απολαμβάνουμε όλοι τις αναρτήσεις σου.Εγώ αυτό που κατάλαβε όταν είδα το κόσκινο είναι πως εκέινη την ώρα που το ξεκίνησες πρέπει να ήσουν σε πολυ τσίτα κατάσταση χαμπάρι δεν έπαιρνες αν τα υλικά είχαν ξεραθεί η αν σου έπεσε πολύ η πατίνα εσύ ήθελες να δημιουργήσεις και να χαθείς στον κόσμο σου.Ολοι το παθαίνουμε αυτό!!Το κόσκινο μοιάζει να γλύτωσε απο μια πυρκαγιά και στέκεται όμορφο και περήφανο που τα κατάφερε με λίγα μόνο ίχνη.Μακάρι να τα καταφέρουμε έτσι κι εμείς.Πολλά πολλά φιλάκια κι ελπίζω να μην το αλλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τζα!!! Να'μαι κι εγώ! Τι τράβηξες καλή μου, τι τράβηξες!!! Που να είχες να σώσεις και έναν ολόκληρο λαό τι θα 'κανες...όχι ένα κόσκινο!!! Εμένα πάντως μου φαίνεται μια χαρά και θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες: πες ότι το "έσωσες" από μια πυρκαγιά! Παίξτο ήρωας!
    Το αξίζεις!!!
    Καλό μήνα είπαμε;;;
    Καλό μήνα Χαρά μου, ο Θεός να μας λυπηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χαρά μου αγαπημένη, μακάρι στην ζωή σου να είναι μόνο αυτές οι στεναχώριες και οι αγωνίες σου!!!!! Ό,τι κι αν κάνεις, καθρεφτίζεται η αγάπη και ο ενθουσιασμός σου στο δημιούργημά σου! Κι αυτό, έχει μεγαλύτερη σημασία και ομορφιά! Πάντως, εμένα μια φορά μου αρέσει κι έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χαχαχα! Γελάωωωωω! Όχι με αυτό που έπαθες αλλά έτσι όπως τα λες. Αχ τι να σε κάνω...Τι;;;;
    Καλέ μπες και στο φβ να γελάμεεεε! Έλααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΄Εχουμε γιορτή ?
    Τι χαρούμενη ατμόσφαιρα είναι αυτή ?
    Κοτούλες, αυγά, λαγουδάκια.
    Χρωματιστά, χαρούμενα, γελαστά !!
    Νομίζω ότι έχω κολλήσει τη μύτη μου σε βιτρίνα
    καταστήματος.
    Τι πετυχημένο λίφτιγκ κύριε Φουστάνε μου, θα σε
    έχω υπόψη μου, οσονούπω....
    Η δις αναφορά στον άγγελό μου με σκλάβωσε, πολύ σε αγαπώ...
    Ξεπέρασες, λοιπόν, εαυτόν.
    Θα στο πω και στη γλώσσα των αυγών no more Haroula,
    μας πέθανες, τη σκόνη σου τρώμε.....


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...