...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ποδαρικό...;

Ο καιρός προς το παρόν δε θυμίζει σε τίποτα Χειμώνα, ούτε οτι πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Μάλλον το μέσα μας μας υπενθυμίζει και τα δυό. Δυο αντίθετα συναισθήματα παγωμάρας αλλά και παιδικής προσμονής συγκρούονται ανελέητα!
Παιδί των Χριστουγέννων κι εγώ,  παρόλα αυτά τα φετινά φαντάζουν ολίγον εφιαλτικά (συγχωρείστε μου την έκφραση) όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις Εθνικές εξελίξεις, οι ανακατατάξεις που συμβαίνουν στις ζωές όλων μας, μας  έχουν στερήσει από τον ενθουσιασμό που πάντα κουβαλούσαν αυτές οι μέρες  με τις προετοιμασίες τους και την εορταστική αναμονή.
Φυσικά δεν έμεινα εκτός της ατμόσφαιρας  αυτής κι εγώ,  πώς θα μπορούσα άλλωστε.
Εγώ είχα και πολλούς άλλους λόγους κατήφειας, πλην των ανωτέρω.
Κι επειδή ένα πόδι το πήρα κι ένα ακόμα προβλέπεται  * κι επειδή η κλωτσιά στον πισινό πονάει, όταν φοράς παπούτσι, είπα να φτιάξω κάτι πιο ελαφρύ να φανούμε ευγενείς στην αποπομπή  του κακορίζικου  2012, που δε ξέρω ποιός μας έκανε ποδαρικό (δε θέλω να φαντάζομαι τον συνήθη ύποπτο) και μας πήγε έτσι  και να καλοδεχτούμε  ένα πιο αισιόδοξο 2013.
Χειροποίητες μποτούλες λοιπόν με ενσωματωμένο γούρι .
υφασμάτινες μπότες-γούρια. Τα charms είναι απο το  Χάντρες στην Πάτρα
Χαχαχα, στη φωτογράφιση διαπίστωσα οτι όλες τις έκανα με κοινή φορά και μία αντίστροφα. Τι σας έλεγα; Εγω είμαι αυτή...μετράω ήδη ανάποδα...

 και μαζί σπιτάκια.  Χαρούμενα, ζεστά όπως πρέπει νάναι πάντα τα σπίτια των ανθρώπων.

πάνινα σπιτάκια -γούρια

Όλα αυτά υπό την άγρυπνη παρακολούθηση   της ραπτομηχανής, που ναι μεν την αγόρασα, με καμαρώνει όμως μέσα στο σελοφάν της πόσο ίσιο πάω το γαζί στο χέρι και πόσο τρυπιέμαι κάθε τρείς  και λίγο.
Δικαιολογείστε λοιπόν τις στραβοτιμονιές μου (εσείς άλλωστε μου δίνετε πάντα ελαφρυντικά), η απειρία τις  έκανε και η επιθυμία να ξορκίσω τα κακά όσο το δυνατόν συντομότερα.

* Επειδή καταλαβαίνω τις απορίες που θα γεννηθούν από την φράση  μου, να διευκρινίσω οτι, λόγω των εξελίξεων μάλλον οδηγούμαι προς  βίαιη  ολοκλήρωση της εργασιακής μου καριέρας.


131 σχόλια :

  1. Είπα να πάω για ύπνο, και τσούπ...η ανάρτησή σου!
    Αυτό το 'μάλλον οδηγούμαι' με στεναχώρησε...για το 'πρώτο πόδι'...δεν κατάλαβα. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα Χαρά μου! Οι δημιουργίες σου πάντως είναι τρις-χαριτωμένες και αφού είναι ραμμένες και στο χέρι έχουν άλλη αξία! Κι εγώ που την έχω την μηχανή, δεν βρίσκω χρόνο να ασχοληθώ παρ'όλο που μου αρέσει!
    Καλό ξημέρωμα και καλή Κυριακή! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα !Καλημέρα!!Καλημέρα!!! Τα ίδια βέβαια θα σου έλεγα και στις 2+ το πρωί που ξεπετάχτηκα.
      Οπως το κατάλαβες είναι Μαριάννα μου. Κι επειδή λένε οτι έναν βιασμό που δε μπορείς ν αποφύγεις απόλαυσέ τον κι επειδή είμαι φύσει απολαυστικός τύπος(!)έστω και πληρώνοντας απο πάνω για την κουτουράδα μου για ΜΙΑ ΦΟΡΑ θα βάλω τη Χαρά πάνω απ όλα. γιατί βλέπεις εκτός απο ο,τι "κεκτημένο" ή πληρωμένο χάνουμε, πληρώνουμε και πρόστιμο που δεν φεύγουμε ... κασωνάτοι να τους αφήσουμε αφάγωτη τη σύνταξη,εκτός απο όσα ήδη μας έχουν φάει(θυμήσου το Χρηματιστήριο...το εφ άπαξ μας ήταν!).
      ΠΟΤΕ τη ζωή μου δε την οδηγούσε το χρήμα και τίποτα δε μέτρησα μ αυτό οδηγό,οπότε έχω ξεχάσει ό,τι μου έχουν κατακλέψει και θα κοιτάξω να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται.
      Δεν θάθελα να φύγω ούτε έτσι, ούτε τώρα,όμως χειρότερα περιμένω, καλλίτερα όχι,οπότε προέχει η πνευματική και σωματική μου υγεία.
      Σ ευχαριστώ πολύ για την ευχή, μακάρι...
      Οσο για τις δημιουργίες ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γι ακόμα μία φορά. Οσο για τη μηχανή προσπαθώ τώρα να την ενεργοποιήσω γιατί όσο και να μ αποτοξινώνει το βελόνι θα έκανα άλλα πράγματα με τη μηχανή και περισσότερα.
      Φιλάκια πολλά.
      Για αυτό που μου γράφεις απο κάτω δεν γνωρίζω,δε μου έχει συμβεί.Φιλιά και πάλι.

      Διαγραφή
  2. Επανήλθα για να σε ενημερώσω ότι, μόνο στο δικό blog, μου ανοίγει ένα παράθυρο που μου ζητάει πιστοποίηση χρήστη και κωδικό από το http://bloggerblogwidgets.googlecode.com. Η σελίδα δηλώνει: "Google Code Subversion Repository". Είναι κάτι που έχεις υπ'όψιν σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόλαβα λοιπόν να σχολιάσω πρώτη, αντί να έρχομαι από τους τελευταίους !
    Χαρουλάκι, δύσκολοι καιροί, πράγματι, και όλοι δυσκολευόμαστε να βιώσουμε με χαρά τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Γι΄αυτό να δώσουμε όλοι μαζί με τις πανέμορφες μποτούλες σου μια ωραιότατη κλοτσιά στο 2012, γιατί πολλά μας τα ΄κανε. Και μετά θα πάρουμε τα κουκλιστικα σπιτάκια-γουράκια που έφτιαξες, για να καλοπιάσουμε το νέο έτος, μήπως και μας φερθεί καλύτερα !
    Όσο για τα πόδια που λες ότι πήρες ή πρόκειται να πάρεις, έχεις πολλούς ανθρώπους δίπλα σου πρόθυμους να δώσουν κι αυτοί καμιά κλοτσιά σε όσους σε στενοχωρούν ! Οπότε θες, σφύρα !!!
    Τι τη θες τη μηχανή, βρε παιδί ; Αφού τα χεράκια σου, άριστη δουλειά κάνουν ! Ε, μην καίμε και ρεύμα τέτοιες εποχές !
    Φιλιά Πολλάααααα !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ βέβαια, μέχρι να τελειώσω, με πρόλαβε η Μαρι-αννούλα ! Δεν πειράζει, άλλη φορά ..

      Διαγραφή
    2. Βρε λύσσα κακιά με την προτεραιότητα,ούτε να οδηγούσες με τη μηχανή έτσι!
      Καλημέρα όμορφη!Εσένα πρέπει να σε προσέχω ιδιαίτερα όταν απαντώ διότι ως δικηγόρος ενδέχεται να μου εκμαιεύσεις πράγματα που δε θέλω να φανούν στην ακροαματική διαδικασία,χαχαχαχα.
      Σ ευχαριστώ και το εννοώ βαθύτατα για την διάθεσή και προσφορά σου να βοηθήσεις στην αποπομπή ο,τι με στεναχωρεί. Αν θυμάσαι σου είπα,οτι τη στιγμή που θα ζητήσω βοήθεια απο άλλον θάναι άσχημα τα πράγματα κι αυτό δε θα το επιτρέψω,εξάλλου είπαμε,διάβασα Βαμβουνάκη στο Νοσοκομείο...έδωσα εξηγήσεις μέσα μου, μένει να τις αποδεχτώ.
      Θάμουν άδικη να τα βάλω με τη ζωή,μου φέρθηκε άψογα, αλλά ούτε για τα λάθη μου μετανιώνω.
      Ας αφήσουμε όμως τα βαρύγδουπα Κυριακάτικα κι ας προχωρήσουμε στα προφανή.
      Εχεις δίκιο και για το ρεύμα,τώρα πρέπει να κόβουμε απο διάφορα,αλλά διευκολύνει και τη ζωή μας.
      Οσο μου επιτρέπεται θα κάνω του κεφαλιού μου, το λέει κι ο μεγάλος Μήτρο http://youtu.be/9a55R71Cmw0
      Απόλαυσέ το! είναι καλλίτερο απο όσα άλλα ακούω,κι αισιόδοξο...χαχαχχα

      Φιλάκια ομορφιά μου.

      Διαγραφή
    3. Καλά τα λέει ο Μήτρο ! Επίσης, καλά τα λέει και ο Δημήρης Καραγιάννης (ψυχίατρος-ψυχαναλυτής) που λέει πως όταν νιώσουμε ότι φτάνουμε σε τέλμα, είναι καιρός να σταματήσουμε τα μικρά βήματα και να κάνουμε ένα άλμα ! Η εκτίμηση περί του άν τα πράγματα έχουν τελματώσει είναι φυσικά - ως επί το πλείστον - προσωπική. Είσαι τόσο άξιος άνθρωπος που η εκτίμησή σου, όποια κι αν είναι αυτή, θα είναι η σωστή. Κατά τα άλλα : Απάνω τους, Χαρούλα !!!

      Διαγραφή
    4. Φωτεινούλα
      πιστεύω πολύ στη δύναμη μέσα μας,στις αντιστάσεις που δημιουργεί το ίδιο μας το είναι.Για κανένα κερατά δε θα χαραμίσω λεφτά σε ψυχιατρους.Κι αυτό που κάνω εδω,και συγγνώμη ειλικρινά που γίνεστε άθελά σας κοινωνοί,ψυχοθεραπεία είναι,γιατί τα βγάζω έστω και καλυμένα και εκτονώνομαι.
      Λέω μέσα μου "κι αυτό θα περάσει" απλά θέλω νάμαι ήσυχη με αναπαυμένη τη συνείδηση οτι εγω έκανα αυτό που έπρεπε.
      Μου αρκεί η εμπιστοσύνη που δείχνετε όλες στις όποιες μου ικανότητες και οι δυνάμεις που βγαίνουν απο μέσα μου στις δύσκολες στιγμές,κι εγω η ίδια έχω εντυπωσιαστεί οταν πρωτοβγήκαν.
      Την αγάπη σας νάχω και είμαι δυνατή,απλά κι οι δυνατοί σπάνε.
      Φιλιά αγαπημένη

      Διαγραφή
    5. Η ΑΓΆΠΗ δεδομενη....και τωρα..και παντα...εδώ ειμαστε αν μας χρειαστείς...εννοείται..Χαρουλα μου...καλήτερη ψυχοθεραπεία απο μας που θα βρείς παιδί μου;;;σφήναρα παλι δεν μπόρεσα να αντισταθω σε αυτά που διαβασα...ΧΑΡΑ ΜΟΥ...δεν θα μας πεθανουνε αυτοί..!! και βέβαια δεν θα τους κανουμε το χατίρι...τα ειπα ..παω τωρα στην θεση μου αν δεν προκύψει κανενα σφηναρισμα πιο κατω.....χι..χι..

      Διαγραφή
    6. Ετσι σε θέλω Ρουλάκι μου με ασθενείς αντιστάσεις για να δυναμώνουμε εμείς οι υπόλοιπες επιρρεπείς.
      Οχι λεφτά σε ψυχίατρο για τους άχρηστους ποτέ!πάμε παρακάτω...

      Διαγραφή
  4. Τέλεια τα έργα σου Χαρά!!!! Τα θαύμασα όλα κ δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενία
      μεγάλη μου χαρά να τα βρίσκεις καλόγουστα τα υφασμάτινά μου,εσύ που φτιάχνεις τόσο ωραία πράγματα!
      Φιλάκια πολλά Κυριακάτικα.

      Διαγραφή
  5. Αν το 12 ήταν κακορίζικο σκέψου πως το άλλο φέρνει ένα 13 στην ουρά… Δεν είμαι προληπτικός, αλλά να… ξέρω ‘γω…
    Όσο για το άλλο το «μάλλον οδηγούμαι προς βίαιη ολοκλήρωση της εργασιακής μου καριέρας», τι να πω… μένω στο μάλλον και να μείνει «μάλλον». Και να τους βγάζεις τη γλώσσα! Όσο για τα φτιασίδια σου, μια απ’ τα ίδια να λέω; Απλά πανέμορφα κι ότι πρέπει (αν είναι) για την κλωτσιά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στράτο πίστεψέ με το σκέφτηκα κι εγω οταν το είδα γραμμένο. Προληπτική δεν ήμουν ποτέ,αλλά τείνω να γίνω.
      Οχι δεν είμαι αισιόδοξη,ούτε θα σαγηνεύσω τις εξελίξεις με τα φτασίδια,αλλά οφείλω να το κάνω να μην παραδοθώ αμαχητί.
      Οσο για το "μάλλον" είναι το μόνο "μάλλον" που επιθυμώ πλέον διακαώς μ όποιο κόστος,αλλιώς θα χάσω τη Χαρά και δεν το θέλω. Τώρα τι θα ακολουθήσει ;δε θέλω να σκέφτομαι αρνητικά.
      Μια ζωή γλώσσα βγάζω στη ζωή (ακριβώς αυτή τη φράση χρησιμοποίησα σ ένα προσωπικό γραπτό μου)Την προκαλώ, με χαστουκίζει,αρπαζόμαστε στα χέρια,φιλιώνουμε και πάλι του κεφαλιού μου κάνω (στην απάντηση έχω μία άλλη μουσική εκδοχή-παραδοχή)...μια ζωή έτσι,τώρα θ αλλάξω; Πολύ αργά!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που ήρθες.

      Διαγραφή
  6. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΕΤΣΙ ΕΙΧΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ,ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΚΕΙΝΑ,ΕΣΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΣΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΠΩ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ,ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΧΤΙΔΑ,ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΘΕΟ.ΑΡΚΕΤΑ ΦΛΥΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ.
    ΟΙ ΜΠΟΤΕΣ ΣΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ.
    ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΗΧΑΝΗ,ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙΑ.
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ.ΕΤΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ[ΟΛΟ ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ].ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ ΞΕΡΩ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ!!!
    ΥΓ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ
    ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννα μου
      σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν μ αγαπάτε (ρητορικό αυτό, γιατί τόχετε αποδείξει) πρέπει να μου εύχεστε να βγω όρθια,τώρα που θέλω εγω.
      ΝΑΙ, είμαι απο τους τυχερούς, δεν αντιλέγω τη στιγμή που απολύονται καθημερινά άνθρωποι (έχω παράδειγμα στο διπλανό μου γραφείο και μου είναι αφόρητο).Γι αυτό δε μετρώ τι χάνω, έχω χάσει ήδη πολλά, προσπαθώ την ύστατη στιγμή να κερδίσω το ελάχιστο που δικαιούμαι μετά απο 32 σχεδόν χρονια υπερ-εντατικής υπηρεσίας και το σπουδαιότερο την Αξιοπρέπεια και την υγεία μου.
      Οσο για τις μποτούλες,χαρά μου θάταν αφού σ άρεσαν να έρθουν στο μακρυνό Νευροκόπι,μια μικρή προσφορά απο μένα για τα παιδιά.Περιμένω διεύθυνση.
      Τα φιλιά μου κι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
  7. Παρ'όλες τις δυσκολίες οι προσφορές σου συνεχίζονται!!!!!!Ευτυχώς σαν λαός είμαστε έτσι και δεν αδιαφορούμε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας!Πάντα υπάρχει κάτι να μας κάνει να συνεχίζουμε!!!!!Ζαλιζόμαστε από την κλωτσιά ,αλλά συνερχόμαστε και συνεχίζουμε!Σου ευχόμαστε να μην...πέσεις από την κλωτσιά, αλλά κι αν γίνει αυτό να σηκωθείς γρήγορα και να μην τους κάνεις τη χάρη!!!!!Μήπως πρέπει να αρχίσουμε κι εμείς να...κλωτσάμε, χωρίς όμως τις πανέμορφες μπότες σου,για να τους πονέσουμε;Να είσαι πάντα καλά!!!!!Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια μου η προσφορά δε μου είναι άγνωστη. Μια προσφορά είμαι όλο το χρόνο,για όποιον έχει την ανάγκη μου.Πάντα ήμουν εκεί που με χρειάζονταν χωρίς φανφάρες και τη δουλειά μου κάπως έτσι την αντιμετωπίζω γιατί τα μόνα που θα πάρω μαζί μου μετά την απομάκρυνση "εκ του ταμείου" θάναι η αγάπη κι ο σεβασμός των ανθρώπων που συνεργάστηκα,που υπηρέτησα.
      Για να πέσω,θα φροντίσω να μην δουν τέτοια χαρά,απλά είμαι τώρα σε μια διαδικασία διερευνητική που εκτός απροόπτου θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
      Φιλιά πολλά κι απο μένα κι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

      Διαγραφή
  8. Χαρουλίτσα μου, πολύ ωραίες οι δημιουργίες σου!
    Ό,τι φτιάχνουν τα χεράκια σου είναι υπέροχο!

    Την υγεία σου πρόσεχε, γιατί οι στεναχώριες φέρνουν ολέθρια αποτελέσματα, στο λέω από προσωπική πείρα...
    Ασφαλώς η κλωτσιά πονάει πολύ, πιστεύω όμως ότι θα περάσει σύντομα ο πόνος, έχεις δύναμη και υπομονή.

    Καλή Κυριακή αγάπη μου, φιλάκια σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαιρούλα ευχαριστώ για την έννοια σου και την υπενθύμιση,την υγεία μου προσπαθώ να διαφυλάξω γιατί δεν έχω άλλα περιθώρια και νοιώθω πραγματικά το σώμα μου ν αντιδρά.
      Φιλάκια πολλά καλή μου, Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  9. Τί ομορφιές είναι αυτές;;; Τί να πώ για τα υπόλοιπα; Υπομονή;; Πού να βρούμε απόθεμα;;; Εύχομαι πάντως μέσα από την καρδιά μου, ό,τι καλύτερο!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά κοριτσάκι!Ολοι υπομονή δεν κάνουμε άλλωστε; άλλος περισσότερο,άλλος λιγότερο... Χαρά σ αυτόν που έχει τα λιγώτερα!
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  10. Ολοι θέλουμε από κάπου να κρατηθούμε...
    Και την περυσινή χρονιά τα ίδια λέγαμε "να φύγει".. οι ευχές κατέληξαν να είναι πιο αναγκαίες τώρα μα λέγοντας τις, ξέρω βαθιά μέσα μου πως τις παίρνει κοροϊδευτικά ο άνεμος..
    Απαισιόδοξη αποδείχτηκε στο πέρασμα των χρόνων πως δεν είμαι...
    Μα νοιώθω να λυγάω... Σε πόσους άνεργους να ευχηθώ; Σε πόσους που βλέπουν μισθό και σύνταξη να παίρνουν την κατιούσα!
    Και αυτά είναι δούλεψη χρόνων!

    Ενα σπιτάκι-γούρι θα φυλάξω στο μέσα μου! Να μου κεντρίσει την αισιοδοξία!
    Αν σε κούρασα λυπάμαι..

    Για τη Χαρά μας τα καλύτερα!
    Αυτό το φώναξα με δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη
      έτσι είναι όπως τα λες.Απιθώνουμε πολλές ελπίδες σε κάθε χρονιά κι απογοητευόμαστε όταν διαψευσθούμε.
      Οχι απαισιόδοξη δεν ήμουν ποτέ, μια ΧΑΡΑ ήμουν,απλά τώρα βλέπω γύρω μου αδιέξοδα. Οταν βλέπεις να εξανεμίζονται όχι μόνο τα χρήματα που είχαν παρακρατηθεί απο τους μισθούς σου για το τέλος,αλλά να διακυβεύεται κι αυτό το ίδιο το δικαίωμά σου να εξέλθεις με αξιοπρέπεια.
      Δεν ζητώ δανεικά, δε ζήτησα ποτέ μου,αυτά που δούλεψα τόσα χρονια και δικαιούμαι θέλω και να τους αδειάσω τη γωνιά προκειμένου να φύγει κόσμος που δουλεύει. Πετάνε τον εργαζόμενο σαν την τρίχα απ το ζυμάρι και παραμένουμε άπραγοι γιατί οι ελπίδες μας κρεμάστηκαν.
      ΑΝτιγονάκι μου,μη λυπάσαι,δε με κουράζεις και να ξέρεις οτι το βιβλίο σου θα τ αγοράσω σε πρώτη ευκαιρία αν και στην συγκεκριμένη ψυχολογία φοβάμαι δε θα βοηθήσει,αλλά θέλω να σε καμαρώσω,που ένα όνειρο ΟΛΩΝ μας έγινε πραγματικότητα.
      Στης Βιβή σας άκουγα με διακοπές, σ ακουσα όμως έστω και λίγο.
      Φιλιά πολλά και δυνατά!!!

      Διαγραφή
  11. ΓΛΥΚΟ ΧΑΡΟΥΛΙΝΗ ΣΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!!!ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΑΚΡΙΑ,,,,,ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜ....ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΩ(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ κι είστε οι ψυχαναλυτές της καρδιάς μου
      Ευχαριστώώώώώώ

      Διαγραφή
  12. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα είναι αυτά τα Χριστούγεννα...Φοβάμαι πως θα είναι τα πιο δύσκολα για όλους... Μακάρι η νέα χρονιά να φέρει καλύτερα νέα και οπωσδήποτε να είναι καλύτερο για σένα και για όλους μας. Τα...μποτάκια σου υπέροχα, αλλά τα σπιτάκια σου ακόμα πιο ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Κική ΜΑΚΑΡΙ,αλλά όπως κι εσύ ούτε εγω το πιστεύω (δε μιλάω για τα σπιτάκια,αυτά πιστεύω οτι σου άρεσαν χαχαχαχα)
      Φιλιά

      Διαγραφή
  13. Τόσο χαριτωμένα, φαντάζομαι τι έχουν τραβήξει
    τα δάχτυλά σου, με τη ραπτομηχανή να είναι μέσα στο σελοφάν...
    Κατά τα άλλα, το κλαμπ των συνταξιούχων σε περιμένει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί καλέ έλλειψη είχατε; Και μετά θα μου λέτε "άντε και καλή ψυχή!" Καλά εντάξει μη βαράς

      Διαγραφή
  14. Μήπως να φερουμε κανεναν Παπά να μας διαβάσει κανένα ευχέλαιο;
    Αλλά και συν Αθηνα...
    Όχι δε θα το βάλουμε κάτω, όσο και να μας πνίγει το άδικο. Θα ζήσουμε για να δούμε τους ανθρωπους να γίνονται σοφότεροι και τους ηγέτες να παίρνουν ό,τι τους αξίζει.
    Η προσμονη των γιορτών ήταν πάντα μεγαλη,ακομα και σε πιο δυσκολες εποχές, μπορει να είναι και πιο όμορφες και πιο αληθινες οι γιορτες τωρα.
    Κατα τα λοιπά τα γουρακια σου είναι πανέμορφα, ειδικά τα σπιτακια και η μεσαία κάλτσα στην πρωτη φωτο, κι αφού είναι από σένα δε μπορει πάρα να είναι γουρλίδικα!
    Ανοιξε όμως τη μηχανή, είναι σα να έχεις αυτοκίνητο και να μετακινήσε με κάρο.
    Φιλάκια, καλή εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια δαιμόνια που μας έχουν μπει Νικούλι όλη η Εκκλησία της Ελλάδας να κάνει ευχέλαια εν χορώ αποκλείεται να απαλλαγούμε, μας έχουν κάνει έναν περιποιημένο φιόγκο!

      Χαχαχχα και καραγωγέας έγινα! Μ άρεσε ο παραλληλισμός. Ξέρεις ποτέ δεν είχα ραπτομηχανή,αλλά αφού κατάφερα να περάσω την κλωστή και να κάνω τα πρώτα πατήματα,θα δουλέψει.ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ!
      Οσο για την καλτσούλα ήταν η πρώτη μου και η πιο αγαπημένη μου,θάναι λοιπόν δικιά σου,μαζι με το... δώρο , που ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ οτι χρωστώ!
      Φιλάκια πολλά, αμήν!

      Διαγραφή
    2. Το δωρο μου; Καλά αμα βαλεις και μια σοκολάτα μεσα στην κάλτσα, με κάλυψες, δε χρειάζεται τίποτα άλλο!

      Α, να σε ρωτήσω γιατι μου ζητάει user name και password μόλις μπαίνω στο μπλογκ σου, είναι που είχα να μπω καιρό και με ξεχασε;

      Διαγραφή
    3. Το πρόβλημα λύθηκε με την πιστοποίηση,κάποιο παλιό γκάτζετ έκανε τη ζημιά και κρίμα που αποκαθήλωσα τα χριστουγεννιάτικα.
      Οσο για τη μποτούλα θα σου μεταφέρει την αγάπη μου και το θαυμασμό μου

      Διαγραφή
  15. Πανέμορφα όλα Χαρά μου, ειδικά τα σπιτάκια σου τα λάτρεψα!!! Μη πολυσκάς, θα δεις ότι το δικό μας club (των συνταξιούχων εννοώ) μόνο χαρά θα σου δώσει. Θα έχεις όλο το χρόνο δικό σου να ασχοληθείς πλέον μόνο με αυτά που σ΄ευχαριστούν και σε κάνουν να χαμογελάς. Με το καλό λοιπόν θα πω εγώ και μη σε βλέπω να σε πιάνουν τα κάτω σου, θα δεις......θα έχεις και χρόνο να μας επισκέπτεσαι πιο συχνά, χωρίς να έχεις το άγχος της επιστροφής για δουλειά!!
    Περιμένω πως και πως να σου πω "well come to the club"
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα έτοιμη για τσιμπούσι είσαι βλέπω Μπεττουλίνι! Μόλις πάρω τ απολυτήριο θα έλθω λες και θα στήσουμε γλέντι τρικούβερτο;Γιατί όχι;
      Οσο για το οτι δε θέλεις να με βλέπεις να με πιάνουν τα κάτω μου,πόσα ν αντέξει αυτό το άμοιρο κορμί ένα χρονο τώρα;Οργώνεται καθημερινά κι όμως αντέχει,διαμαρτυρόμενο μεν,αλλά ακόμα όρθιο (ως πότε φοβάμαι;)
      Φιλάκια πολλά και ΝΑΙ, σκέφτομαι τα θετικά της εξόδου και θέλω αυτό τουλάχιστον να μου βγει, γαμώτο!

      Διαγραφή
    2. Θα σου βγεί...θα σου βγεί....μονο μην λές κακά λόγια.....π.χ. γαμώτο...χι..χι..

      Διαγραφή
    3. Πιπέρι θα μου βάλεις Ρουλάκι;πού ναξερες...

      Διαγραφή
  16. Ααααα!!! Αγαπώ τα σπιτάκια, είναι τόσο ζουμπουρλούδικαααα!!!..... Αλήθεια, γιατί το μπλογκοσπιτάκι σου μου βγάζει συνεχώς ένα παράθυρο που ζητάει να βάλω όνομα και κωδικό πρόσβασης;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σ άρεσαν τα ζουμπουρλούδικα σπιτάκια Μαριαννάκι, τούλι χιλίων μπομπονιέρων, εχουν πως να μην είναι ζουμερά!χαχαχα
      Ισως έπεσαν βαρειά και στο μπλογκ τα χριστουγεννιάτικα γκατζετάκια τα οποία αφαίρεσα,ελπίζω να μην έχετε πρόβλημα τώρα.
      Φιλάκια σ όλους.

      Διαγραφή
  17. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΠΤΙΚΗ ΧΑΡΟΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!
    ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΟΥ....
    ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΡΑΒΩ ΟΥΤΕ ΚΟΥΜΠΙ,,,,ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ....ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νένα μου
      στο κουμπί ήμουν μαστόρισα,στο ηλεκτρικό γαζί δε ξέρω τι θα καταφέρω.
      Χαίρομαι που σ άρεσαν κι εσένα τα καλούδια μου.
      Φιλιά πολλά κι απο μένα.

      Διαγραφή
  18. Πανέμορφα τα γούρια σου και μου έβαλες ιδέα να φουλάρω τα γκάζια της ραπτομηχανής για δωράκια παρόμοια.
    Όσο για την δουλειά με τέτοιο ταλέντο που έχεις στις κατασκευές θα βρεις να κάνεις πολλά.

    Φιλιά θαλασσένια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Θαλασσένια μου αν σου έδωσα ιδέες,εγω άλλαξα πολλές για να καταλήξω στα σπιτάκια, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι γεμισμένα με τούλια απο μπομπονιέρες που μαζεύονταν για σουρωτήρια(λικερ,σούρωνα καλέ).
      Ετσι για να μην αγοράζεις άλλα υλικά γεμίσματος.
      Σ ευχαριστώ για την ενθάρρυνση
      Φιλιά θαλασσινά ομοίως!

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα, γιατί μου ζητάει πιστοποίηση η σελίδα σου ?
    Χαρούλα πολύ όμορφες οι χειροποίητες μποτούλες και τα σπιτάκια σου , εύχομαι να γεμίσουν καλούδια και να χαρούν τα παιδιά που θα τις αποκτήσουν !!
    Το 2012 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, αλλά μεταξύ μας δεν βλεπω το 2013 να ναι καλύτερο, αν και εύχομαι να ναι !!
    Όσο για τη συνταξιοδότηση, για έναν άνθρωπο τόσο δραστήριο, γεμάτο δημιουργικές ενασχολήσεις και χόμπυ , όπως εσύ, είναι μια χαρά !! Θα χεις χρόνο για τις όμορφες δημιουργίες σου, θα ζωγραφίζεις, θα ντεκουπάρεις , θα ταξιδεύεις, θα βολτάρεις στο διαδίκτυο, θα ξυπνάς ότι ώρα θέλεις, θα πίνεις πρωινούς καφέδες με φίλους , θα κάνεις με την ηρεμία σου τις δουλειές του σπιτιού και δεν θα χεις κανένα εργασιακό άγχος !! Δύσκολο απλά είναι το διάστημα ως προς το οικονομικό μέρος μέχρι την ουσιαστική συνταξιοδότηση !!
    Πάρτο αλλιώς Χαρά , δες το θετικά , κάτι ξέρω κι εγώ (με λιγότερα χρόνια στο Δημόσιο :)!!

    Εύχομαι όλα να πάνε καλά,
    συνέχισε να δημιουργείς όμορφα πράγματα ,
    πολλά σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα λες Αθηνά μου, έτσι ακριβώς είναι!!! Όταν κλείνει η πόρτα του άγχους της εργασίας, ανοίγει διάπλατα μια άλλη πόρτα, η πόρτα του "κάνω ό,τι θέλω και ό,τι μ΄ευχαριστεί" και αν δε διστάσεις και τη διαβείς θα βρεις μέσα όλα αυτά που σου στέρησε η καθημερινή και υποχρεωτική εργασία. Γι΄αυτό Χαρούλα μου πάρε τα πάνω σου, σε περιμένουν πολλά "ταξίδια".

      Διαγραφή
    2. ΑΘΗΝΑ
      ελπίζω οτι τώρα δεν σας ζητώ τα διαπιστευτήρια για την είσοδο,κατήργησα ό,τι χριστουγεννιάτικο είχα προσθέσει.
      Οσο για το 2012,δεν δικαιούμαι να παραπονιέμαι μπρος στις στρατιές ανέργων,απλά με πνίγει το άδικο
      Το αν σκέφτομαι θετικά για το μετά,νάσαι σίγουρη οτι είναι απο τη φύση μου αυτό και εκεί που με βλέπεις κάτω εκεί με βλέπεις να χαμογελώ και να αισιοδοξώ. Πνίγομαι αλλιώς .

      Διαγραφή
    3. Δεν ολοκλήρωσα Αθηνά, συγγνώμη.
      Ευχαριστώ για τη θετική ενέργεια.
      Φιλιά πολλά Ιόνια!

      Διαγραφή
    4. Μπεττουλίνι δε χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια να με πείσεις,το ξέρω ήδη και τόχουμε κουβεντιάσει,απλά είπαμε παραπάνω...

      Διαγραφή
    5. Ναι βρε Χαρά μου...για το γιατί... γαμωτο της υπόθεσης ειναι....αλλα ειπαμε δεν λέμε κακά λόγια..χι.χ.

      Διαγραφή
  20. και σε μένα απο χθες ζητάει πιστοποίηση η σελίδα σου.
    Barby-b....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ θάθελα να προσπαθούσες και τώρα να επιβεβαιώσεις οτι διορθώθηκε.
      Βarby, Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (όχι για τη σελίδα,ξέρεις εσύ)

      Διαγραφή
    2. ο.κ. θα το δώ!
      ευχαριστώ!!!
      ολα καλα θα πανε!!!
      http://www.youtube.com/watch?v=JBNqQUOlTdw
      Barby-b....

      Διαγραφή
    3. Πλάκα έχει μετά το Μητροπάνο αυτό,αλλά πράγματι χαμογέλασα!Νάσαι καλά

      Διαγραφή
  21. Χαρούλα, πανέμορφα είναι τα γούρια σου... Εγώ δε βλέπω ούτε στραβοτιμονιές ούτε στραβοβελονιές!!!!! Βλέπω μόνο όμορφα "Χαρουλίστικα" δημιουργήματα! Για τα οποία θα διαθέτεις άπλετο χρόνο μετά τη σύνταξη και ποιος σε πιάνει τότε!!!! Δε σε φοβάμαι εγώ...... σε όοοοοολες τις καταστάσεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες, βλέπεις πάντα κάποια καλή πλευρά κι' εκεί εστιάζεις!
    Το ίδιο και τώρα, έτσι δεν είναι;
    Φιλάκια και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόση εμπιστοσύνη έχετε όλες πάνω μου εκτός απο αγάπη; ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ.
      Ναι κάνουμε focus στα θετικά και συνεχίζουμε. Δεν ξεχνώ οτι όλα τα πράγματα έχουν δυό όψεις κι εγω πάντα ήμουν της θετικής!
      Φιλιά κι απο μένα

      Διαγραφή
    2. αφου το ξερουμε παιδί μου δικιά μας εισαι ..οτι και να κανεις..!!!

      Διαγραφή
    3. Ακόμα και με τα μαύρα σ αγαπώ,που λένε Ρουλάκι μου;

      Διαγραφή
  22. καλησπέρα.... απο τωρα μας εφερες τα χριστουγεννα..... αντε καλα Χριστουγεννα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φεραν άλλες πιο νωρίς απο μένα Πατρίδα,απλά εγω ακολούθησα μήπως φορτισθώ θετική ενέργεια.
      Επίσης!!!

      Διαγραφή
  23. Χαρά μου, φορώ μία από τις μποτούλες σου (οι οποίες είναι υπέροχες, το ίδιο και τα σπιτάκια) για να δώσω μια περιποιημένη κλωτσιά στο 2012... για κανέναν δεν ήταν καλό...
    Καταλαβαίνω την πικρία σου... αν και τίποτα δεν έχει σιγουρέψει ακόμα. Ευχαριστώ πάντως δεν ακούς από κανέναν, ακόμη κι αν είσαι από αυτούς που δουλεύουν (κ όχι από αυτούς που ξύνονται). Μη στενοχωριέσαι όμως... δε θα πεθάνουμε κιόλας για χάρη 300 άχρηστων!!! Άσε που κανείς καλός δε χάνεται, πόσο μάλλον εσύ... Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και πού ξέρεις; ίσως βγει σε καλό. Πολλά φιλάκια.

    Υ.Γ. Εγώ μπήκα κανονικά στη σελίδα σου, δεν ξέρω σε τι αναφέρθηκαν πριν τα κορίτσια. Σε μένα ήταν εντάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανή
      ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΥΝΟΝΤΑΝ. ΑΝ σου απαριθμήσω τις Υπηρεσίες που πέρασα θα καταλάβεις και μόνη σου.Κι επειδή ξέρω οτι άλλοι βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση απο μένα ντρέπομαι και που αντιδρώ έτσι,αλλά τους έχω καταθέσει 32 χρονια ζωής και μου χουν ανταποδώσει αρρώστιες.Γι αυτό πνίγομαι.
      Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Νάσαι καλα,σε φιλώ με αγάπη

      Διαγραφή
  24. Χαρά καλησπέρα. Οι βελονιές σου είναι όλες στο σωστό δρόμο.Έκανες καταπληκτικά πραγματάκια!!!! Όμως εγώ με τις μποτούλες αυτές δεν θα δώσω κλωτσιά στο 2012. Αυτό το καημένο τη δουλειά του κάνει.Εγώ θα δώσω κλωτσιά σε όλους αυτούς που μέσα στο 2012 κάνουν τις στραβοτιμονιές τους και οδηγούν το όχημα που λέγεται ελληνικός λαός στον γκρεμό και την απόγνωση.Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι
      όλοι έχουμε αυτή την επιθυμία να τους κλωτσήσουμε,αλλά ποιός καλλίτερος θα τους αντικαταστήσει , μου λες;
      Αυτή η βεβαιότητα της ανικανότητάς τους μ έχει περισσότερο απογοητεύσει.Δε βλέπεις έναν σωτήρα που να νοιάζεται γι αυτό τον Τόπο, κι μείς έχουμε παγώσει και βλέπουμε απλά τις ζωές μας τις τύχες μας να τις διαχειρίζονται ανίκανοι και να μην αντιδρούμε.
      Φιλιά πολλά, χαίρομαι που σ άρεσαν.

      Διαγραφή
  25. Unos trabajos navideños preciosos.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πέρασα να πω μια καλημέρα.
    Πολύ ωραία όλα όσα έχεις φτιάξει.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου,
      Κάθε πέρασμά σου ευπρόσδεκτο και το ξέρεις για όποιο λόγο κι αν γίνεται,ακόμα και ως χειρονομία ανταπόδοσης
      Με την αγάπη μου πάντα δικιά σου.

      Διαγραφή
  27. Jestem pod dużym wrażeniem skarpet i domków. Pięknie je wykonałaś. Bardzo podobają mi się tkaniny, które wykorzystałaś do stworzenia takich cudowności. Pozdrawiam:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΟΣΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΑ ΠΟΛΩΝΙΚΑ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.
      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
  28. Καλή αρχή Χαρά μου, οι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες σου υπέροχες. Με γεια η ραπτομηχανή και ας μην της έχεις πάρει ακόμα τον αέρα,λίγη προσοχή θέλει στην αρχή και μετά πιο σε πιάνει,δεν είμαστε και κοντά να έρθω να σου δείξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα Κατερίνα,ειλικρινά λυπάμαι,που γενικά δεν είμαστε κοντά. Νάσαι καλά πάντως για την πρόθεση.
      Σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  29. Χαρά μου τι όμορφα πράγματα σκέφτεσαι και κατασκευάζεις !
    Έτσι Μπράβο δε πρέπει να μας καταβάλει αυτή η περιρρέουσα κατάσταση.
    Το κεφάλι ψηλά, το βήμα γοργό, πάντα με Χαμόγελο στο τέλος θα νικήσουμε και ας χάσουμε κάποιες μάχες.
    Είμαι αισιόδοξη.
    Καλές γιορτές ,καλό και ευλογημένο το 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάμαι όπως με γνωρίζεις Μαράκι,ούτε κι εμένα μ αρέσω έτσι. ΧΑΜΟΓΕΛΟ,λοιπόν!
      Τι απο τώρα θα ευχηθούμεεε;;;Οοοχιιιι.

      Διαγραφή
  30. Ααααχ Χαρά μου...πόσο σε νιώθω!!!!! Για μένα έτσι ήταν το 2011! Όχι ότι το 2012 ήταν καλύτερο...αλλά τουλάχιστον υπάρχει δουλειά!
    Τι να σου πω...αισιοδοξία; Δύσκολο στις μέρες μας! Να σου πω...υπομονή; Πόση πια!!
    Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, έκλαψα πολύ, και μετά πήραμε με τον άντρα μου σκληρές αποφάσεις, ξεσπιτωθήκαμε...πήραμε 2 μικρά παιδιά...και φύγαμε! Πριν λίγο έκλαιγε το παιδί μου γιατί του είπα ότι ΟΥΤΕ φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα με τη γιαγιά και τον παππού!! Μπορεί η καρδούλα μου να ματώνει...αλλά δεν πρέπει να λυγίσω! Πρέπει να είμαι δυνατή, να στέκομαι όρθια στα πόδια μου να δίνω δύναμη στον άντρα μου και αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα στα μικρά μου!
    Είμαι σίγουρη ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα...αλλά και πάλι, θα είμαι δυνατή και θα τους δίνω ψυχή και δύναμη!

    Αυτό λοιπόν θα σου έλεγα...να είσαι δυνατή, ότι και να συμβεί!! Μη σε παίρνει από κάτω...δώσε μια γερή κλωτσιά στο 2012 και κοίτα μπροστά!

    ...και τώρα που το θυμίθηκα...
    τέλειες οι μποτούλες!!!!

    Φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου
      καιρό τώρα παρακαλουθώ και τον δικό σας αγώνα και τις μετακινήσεις.
      Μια τέτοια απόφαση πήραμε πριν απο χρόνια κι εμείς,αυτή την κλωτσιά την πληρώνω ακόμα πολύ ακριβά,αλλά τουλάχιστον για τα παιδιά ήταν το ιδανικό. Το μέλλον θα δείξει οτι ήταν το σωστό αυτό που κάνατε για μια καλλίτερη ζωή για όλους σας,αλλά πρωτίστως για τα παιδιά.
      Οσο για το τι περιμένουμε,δυστυχώς κι εγω αρχισα να πιστεύω τις Κασσάνδρες και να περιμένω κι άλλα χειρότερα, ήδη ο ασκός του ΑΙόλου άνοιξε κι άντε να τον μαζέψεις.Θα τ αντέξουμε όμως, ή τουλάχιστον θα μαϊνάρουμε τα πανιά,όπως λέει απο κάτω η Μισιρλού.
      Δεν έχουμε άλλη επιλογή,τουλάχιστον το οφείλουμε στο μέλλον των παιδιών μας.Εμένα ήδη έχουν φύγει εκτός Ελλάδος...
      Ευχαριστώ για τις μποτούλες
      Φιλιά πολλά και Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  31. Θα κινηθω σε ασφαλη πλαισια και θα σχολιασω τις χειροτεχνιες σου οι οποιες ειναι υπεροχες!πολυ ομορφα φτιαγμενες,με πολυ γουστο και φανταστικα χρωματα και μοτιβα.
    Θα κλεισω ομως με κατι που διαβασα τωρα τελευταια :
    Ο απαισιόδοξος παραπονιέται για τον άνεμο. Ο αισιόδοξος περιμένει τον άνεμο ν’ αλλάξει. Και ο ρεαλιστής ρυθμίζει τα πανιά.
    πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για όλα,αλλά προπάντων για το τελευταίο και για να ρίξω λίγο μαύρο στη διαύγεια,κοντρολάροντας τα πανιά έχω φτάσει μέχρι εδώ, όχι χωρίς αγώνες,κι όόό,τι άλλο συνεπάγεται,αλλά έφτασα όρθια,δε γονάτισα,δεν παρακάλεσα,δεν μετάνοιωσα. Και σταματώ ευχαριστώντας σε.

      Διαγραφή
    2. Πόσο πολύ θα συμφωνήσω με την Μισιρλού!!! Απίστευτα αληθινές οι τελευταίες της αράδες!!! Είμαι όμως πολύ περήφανη και για σένα που δεν λυγίζεις ο κόσμος να χαλάσει!!!

      Διαγραφή
    3. Πάντα συμφωνώ κι εγω με τη Μισιρλού,ακόμα κι αν δε νακολουθώ τις συμβουλές της.Αναγνωρίζω την ορθότητά τους

      Διαγραφή
  32. Εμένα, μια από τις συνήθεις υπόπτους, μου ζήτησε..διαπιστευτήρια για να "μπω" στο σπιτάκι σου! Απλά, το αγνόησα με ένα μεγαλοπρεπέστατο "Χ"!
    Μη μου σκοτίζεσαι, μη στεναχωριέσαι! Να δεις που το 2013 θα είναι (;) καλύτερο!
    Βέβαια, προβληματίζομαι με αυτό που είπες, ότι μπορεί να αποχωρήσεις από τη δουλειά! Αν, μας παρουσιάζεις τόσες ομορφιές, ως εργαζόμενη, τι θα μάς "σερβίρεις" ως... συνταξιούχος!!!!!! Τα φιλάκια μου μαζί με τις ευχές μου για μιαν όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει,τα έσβησα όλα. Είδες ούτε ο μπλογκερ δε μου επιτρέπει μία γιορτινή ανάσα.
      Βάζουμε λοιπόν Χ και προχωράμε,τόσο απλό!Μπράβο ρε Πεπίτα!
      Τώρα το "συνταξιούχος" δε μου καλακούγεται αλλά θα βρούμε κάτι πιο εύηχο,αρκεί αύριο (ναι αύριο) να μας δώσουν το πράσινο φως.
      Φιλάκια και σ ευχαριστώ

      Διαγραφή
  33. Εγώ ένα θα πω. Χαρά! Να είσαι χαρά, όνομα και πράγμα. Το μπλογκ σου είναι τόσο όμορφο και φανερώνει το βλέμμα που ρίχνεις στα πράγματα... Μην αλλάξεις βλέμμα! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ήμουν μέχρι τώρα, τουλάχιστον μου τ αναγνώριζαν,κι έτσι θα ξανάμαι...ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ! Κι όπως διαπιστώνεις τη "ροζ" πλευρά των πραγμάτων αναγνωρίζω,άλλο χρώμα δε μου πάει.
      Φιλιά πολλά , σ ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο.

      Διαγραφή
  34. Χαρουλα μαααςςς!!!!!Καθε εμποδιο για καλο..που ελεγε
    και η μαννα μου!!Στις νεες προοπτικες που λεω εγω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AFRA
      κάποτε αυτό μου το είπαν και κόντεψα να σκοτώσω αυτόν που το ξεστόμισε, η ζωή όμως μου το επιβεβαίωσε επανειλημμένα.
      Σε πιστεύω λοιπόν και πίνουμε εις υγείαν των νέων προοπτικών που ανοίγονται!
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  35. Χαρά,είναι γλύκα τα χριστουγεννιάτικά σου!
    Τέλεια τα υφάσματα και τα έργα!
    Κι εσύ το ίδιο με τη ραπτομηχανή-χρόνια την έχω,αλλά δεν τα καταφέρνω.

    Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και μια μελαγχολία πλανάται παντού-εύχομαι όλα να πάνε καλά.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς Λενιώ,δεν την έχω χρόνια,ούτε μήνα.Οπότε εχω ελπίδα να της πάρω τον αέρα,χαχαχα
      Χαίρομαι που είσαι εδώ και για τα ενθαρρυντικά σου λόγια.Φιλιά

      Διαγραφή
  36. Χαρά μπήκα με κέφι να σχολιάσω τα παραμυθένια σπιτάκια σου και τις χριστουγεννιάτικες μπότες που θα γίνουν το γούρι για 2013 και.... διαπιστώνω μία απαισιοδοξία μία μελαγχολία και μία αβεβαιότητα ....Να 'σαι σίγουρη ότι θα είναι όλα εντάξει και στην ζωή θα κυριαρχήσουν το χρώμα και το φως..... Καλή εβδομάδα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω οτι η απαισιοδοξία, η μελαγχολία και η αβεβαιότητα είναι μόνο δικά μου χαρακτηριστικά,απλά μ έχετε αλλιώς συνηθίσει και δε με θέλετε έτσι,και μεταξύ μας ούτε εγω τον εαυτό μου.
      Κι εγω ευελπιστώ στο χρώμα και στο φως,το σκοτάδι με φόβιζε πάντα.
      Νάσαι καλά και συγγνώμη αν σου χάλασα τη διάθεση,απλά επηρεάζομαι απο μένα και τα τεκταινόμενα γύρω μου και μου βγαίνουν ακόμα και σε κάτι που θα μπορούσε ναναι τόσο χαρούμενο όπως ένα καλωσόρισμα.

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα και καλη εβδομάδα,μακάρι η επόμενη χρονιά να μας βρεί σε καλύτερες καταστάσεις που δε βλέπω να διαφαίνεται κάτι τέτοιο δηλαδή, αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι ,γιατι σαν λαός πάντα είμασταν,κατα τα άλλα πανέμορφες και καλοφτιαγμένες οι οι μποτούλες σου.Ε και κάποια στιγμη θα πάψει να σε κοιτάει απο το σελοφάν της η ραπτομηχανη και θα της δωσεις να καταλάβει είμαι σίγουρη ,δε σε φοβάμαι ,φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ ατσαλώνεται με την αυτοπεποίθηση που με μπολιάζετε!Αν εσείς πιστεύετε τόσο σε μένα μπορώ εγω να μην πιστεύω στον εαυτό μου;χαχαχαχα
      Φιλιά πολλά Νελάκι μου

      Διαγραφή
  38. Χαρά μου Καλημέρα!!!ραπτομηχανή βλεπω!!!βρε ανήσυχο πνεύμα πάλι τα κατάφερες και με εντυπωσίασες!!!οι χριστουγεννιάτικες μπότες είναι η αδυναμία μου!!!πολύ όμορφες τις έφτιαξες!!!μην αφήσεις την ραπτομηχανή να σου πάρει τον αέρα!!!δείξε της αμέσως πιο είναι το αφεντικό!!!όσο για τα άλλα...δεν σε φοβάμαι εσένα είσαι από τους ανθρώπους που θα επιβιώσουν!!!!!χαχαχα!!φιλάκια πολλά!!σε πεθύμησα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήμουν ήσυχη θάμουν αγγελάκι στον Παράδεισο,ενω τώρα κολάζομαι καθημερινά!!!χαχαχαχαΤι να κάνω που με πήρες στο λαιμό σου με τις Τίλντες σου κι έτσι στην πρώτη ευκαιρία του γνωστού Πολυμάρκετ την απέκτησα,άσχετα αν δεν είχα ποτέ.
      Μωρέ θα πει το Δεσπότη...(ανεπίτρεπτη η συνέχεια για μία Κυρία!)θα σε περιμένει κι απο κοντά να την μανουβράρεις
      Οσο για την επιβίωσή μου...εγω κι οι κατσαρίδες θα επιβιώσουμε,είμαστε το ίδιο ανθεκτικες (ελπίζω όχι το ίδιο αηδιαστικές)χαχαχα(μόνη μου τα λέω μόνη μου γελάω...πάω καλά;μπαααα)
      Κι εγω σε πεθύμησα ειλικρινά.Φιλιά σ όλους σας

      Διαγραφή
  39. Φοβάμαι πως αν μάθεις τη ραπτομηχανή δεν θα μείνει πανί για πανί αγάζωτο!!! Μια χαρά σου πάει το βελόνι Χαρά μου. Υπέροχες οι μποτούλες και τα σπιτάκια μια γλύκα! Η haute couture σε περιμένει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις μικρή γάζωνα και τα νύχια μου,στοχω πεί;
      Το βρισκα πολύ αστείο εκεί που γάζωνε η θεία μου και παρακολουθούσα να βάζω το δάχτυλο (το δείκτη,μονίμως) στην πατούσα της μηχανής και να γαζώνεται(δεν προλάβαινε η χριστιανή να σταματήσει τη μηχανή).Μη με ρωτήσεις αν πονούσα εκ των υστέρων,το κακό είναι οτι το ξανάκανα!χαχχαχα έχω αλλάξει νύχια εγω ούτε φίδι νάμουν (αλλάζουν δέρμα καλέ)
      Λες να αρχίσω να συναγωνίζομαι την Coco???χαχαχαχα τρελλό παιδί χαρά γιομάτο!

      Διαγραφή
  40. Για κάποιο λόγο απο το λίγο που σε διαβάζω κατάλαβα οτι είσαι απο αυτούς που "δεν μασάνε". Ετσι κοριτσάκι, σου στέλνω τις ευχές μου και την καλή μου σκέψη βοηθούς σε οτι και αν αποφασίσεις. Ολα για κάποιο λόγο γίνονται ακόμα και αν δεν τον βλέπουμε εκείνη την στιγμή.

    Αγαπήσα παράφορα τα σπιτάκια σου!!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να μασήσω Μίκα μου,χάνω το ένα δόντι πίσω απ τ άλλο απο το άγχος(δε θέλω υποψίες...)
      Το "κοριτσάκι" σ ευχαριστεί θερμώς για την εμπιστοσύνη στο μη μάσημα και επειδή κατανοώ τους ερωτοχτυπημένους στείλε διεύθυνση να έρθει το σπιτάκι(διάλεξε τώρα που γυρίζει)πάραυτα!ΤΟ ΕΝΝΟΩ
      Αντε και με βλέπω οικοπεδοφάγο μέχρι τα Χριστούγεννα να ικανοποιήσω όλες σας!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  41. Dear Xapa, you made gorgeous creations. The houses are fantastic and the socks are very lovely.
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dear Alessandra
      Your every comment is filled with joy and pride.
      I am very glad you liked my little festive creations
      with Love
      Gioia

      Διαγραφή
  42. Είναι υπέροχα τα σπιτάκια σου Χαρά μου και οι μποτούλες σου πολύ μου αρέσαν!!!Φαίνεται η αγάπη σου και η αφοσίωσή σου σε ότι αγαπάς!
    Δυστυχώς μας έχει πάρει η μπάλα.
    Πρέπει να βγούμε αλώβητοι ψυχικά και ηθικά!!Δεν είναι δυνατόν να καθορίζει την αξία μου ως άνθρωπο τα μηδενικά στον λογαριασμό μου ή ο τίτλος της εργασίας μου...
    Η κατσαρόλα πια κοχλάζει και το βατράχι τώρα που αποφάσισε να αντιδράσει είναι αργά..έτσι μας έχουν καταντήσει..
    Να κρατάς τη ψυχή σου ψηλά, αυτό έχει σημασία κι όσο μπορείς να βρίσκεις υγιείς διεξόδους να αποφορτίζεσαι!!
    Και να προσέχεις την Χαρά!!!
    Σε φιλώ καλή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να προσέχεις την Χαρά!!!

      Νάξερες πόση δύναμη μου δίνει αυτή η μικρή φραση,οταν την λένε ειδικά άνθρωποι που δε με γνωρίζουν.
      Οχι, η χαρά έχει πολλά να δώσει ακόμα σε πολλά επίπεδα,οπότε δεν μπορεί να ξοδεύεται ανέξοδα.
      Φιλάκια πολλά και Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

      Διαγραφή
  43. Και τωρα που διάβασα οοολα τα σχόλια....και καταευχαριστήθκα σφηναρισμα...πες μου τι να σου πώ....που δεν το έχουνε πεί όλες οι φίλες σου... και που το ξερεις πολύ καλά να το κανεις.... εν ταξει ...πέσαμε λίγο...φισιολογικό..είναι....δεν ειμαστε και απο ατσάλι.... ομως ξανασηκωνόμαστε... και μονο καλά θελω να σκεφτεσαι...γιατί εχεις όλες εμάς κοντα σου....κι ας...μας χωρίζουνε χιλιόμετρα.... εμείς τα μηδενίζουμε ..και κραταμε η μια το χέρι της αλλης.....ειδες Χαρουλακι μου τι μπορεί να κανει η φαντασία;;;
    αντε παλι με επιασε η λογοδιάρεια μου...ας το καλό!!!!αγκαλίστες και φιλακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις Ρουλάκι,εγω που δεν αντέχω πονοκέφαλο είδα να ξεπροβάλει δύναμη στα δύσκολα ανέλπιστη.Δεν μπορώ να προφασίζομαι συνέχεια την ουάου. Βάλλομαι απο παντού τούτο τον καιρό,τέτοια και τόσα που δεν εύχομαι σε κανέναν.Εχω την καλή διάθεση ν αντισταθώ κι αντιστέκομαι αλλά όπως λες δεν είμαστε κι απο ατσάλι!
      Ειλικρινά μπορεί να στεναχωριέμαι οτι σας περνάω τη στεναχώρια μου και σας κάνω παρηγορήτρες μου,όμως στους φίλους ακουμπάμε
      Τη θέλω την αγκαλιά σου να νοιώσω παιδί που το κανακεύουν.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
    2. ας το καλό σου με εκανες και δάκρυσα.....και να μας περνάς την στεναχώρια σου...και να γινουμε οι παρηγορήτρες σου.....ΓΙ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΊΛΕΣ;;;;;
      κανακεμένο μου εσύ...!!!!!

      Διαγραφή
    3. Γιατί σε συγκίνησα Ρουλάκι μου;
      Επειδή δεν προσποιούμαι τη δυνατή και παραδέχομαι οτι είμαι ευάλωτη; Γυναίκα είμαι τι περίμενες. Αλλά αν χρειαστεί βγαίνει το αντράκι απο μέσα μου.
      Κράτα μου το χέρι και υπόσχομαι...
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου.

      Διαγραφή
  44. Χαρουλίνι είσαι πολύ χρυσοχέρα!! Ολα είναι όμορφα!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Μαρινάκι που σ άρεσαν,έγιναν με πολύ μεράκι!
      Φιλιά πολλά-πολλά πονεμένο μου(έμαθα πας καλά.Κουράγιο)

      Διαγραφή
  45. Υπέροχα όπως πάντα τα έργα των χειρών σου Χαρούλα μου!!!!
    Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τις θερμές ευχές σου!΄
    Σου στέλνω πολλά φιλάκια, που θα διώξουν την κατήφεια:)
    Με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου χαίρομαι που ξαναείσαι κοντά μας,έστω και με την ιδιότητα της γιαγιάς,αυξάνεσθε και πληθύνεστε καλέ με κινηματογραφική ταχύτητα!χαχαχαχα κολλητικό είναι να φοβηθώ;
      Φιλάκια πολλά και πάλι να χαίρεστε την πριγκηπέσσα σας!

      Διαγραφή
  46. Τι ωραία που σε καμαρώνει και την καμαρώνεις μέσα από το σελοφάν!!!!
    Φτύσε την κιόλας να μην την ματιάσεις.
    Πάρε κλωστές και αρχίζουμε διαδικτυακά μαθήματα περάσματος μηχανής, γαζώματος κ.λ.π.....
    Οι μποτούλες και τα σπιτάκια τα τέλεια γούρια για το νέο έτος.
    Όσο για την απαισιοδοξία σου.....δεν σε φοβάμαι, είναι το....γούρι σου.Γκρινιάζεις για να σου πάνε όλα .....καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα, έκανα προόδους. Πέρασα την κλωστή!!!αμέέέ το μασούρι μου κλωτσάει ακόμα,αλλά που θα μου πάει με τ ιντερνετικά μαθήματα θα μου λυθούν όλα τα προβλήματα και μετάάάά΄....τέρμα τα γκάζια!!!!χαχχαχα
      Με λες γκρινιάρα;να ξέρω
      Και μαρτυριάρα και γκρινιάρα δε θα τ αντέξω

      Διαγραφή
  47. Καλημέρα Χαρά. Διάβασα με προσοχή την ανάρτησή σου ,είναι αληθινά γεγονότα άρα δεν είναι απαισιοδοξία αλλά η ανάγκη έκφρασης των αδικημένων και βίαια παραγκωνισμένων ανθρώπων από το χώρο της εργασίας.Πόσο απλά τοποθέτησες την πικρία σου και την θλίψη της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Είναι υγιές να νιώθεις έτσι και να το αποκαλύπτεις.Εύχομαι να έρθουν λίγο καλύτερες μέρες για όλους ,να μην πάψουμε να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε (τα Χριστούγενα έρχονται κάθε χρόνο , φέτος είναι τα πιο δύσκολα). Να είσαι καλά με δύναμη και χαρά για το αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nikol μου γλυκειά
      την ίδια άποψη πρεσβεύω.Εγω απο το λίγο που με ξέρετε θάχετε καταλάβει οτι εξωτερικεύω και τη χαρά και τη λύπη μου, δεν στρουθοκαμηλίζω αλλά ούτε και ζητώ τον οίκτο κανενός.Εκφράζω μέσα απο τη δική μου βιωμένη ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ (δε το αρνούμαι) μέχρι σήμερα κατάσταση την απόλυτη ανατροπή και απόγνωση που έχουν φέρει στον κόσμο. Βλέπεις οτι δε σταματώ να δημιουργώ,σαν μέσον αποτοξίνωσης απο τις τοξίνες της καθημερινότητας κι αντίδοτο στην απελπισία. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ.
      Νάσαι καλά κι εσύ και να δημιουργείς.

      Διαγραφή
  48. Καλημέρα ξαδέλφη!Δέν είμαι κοντά νά σέ βοηθήσω μέ τήν ραπτομηχανή!!Αλλά καλύτερα Χαρούλα μου, μέ τά χεράκια σου έγιναν τέλεια οι καλσούλες καί τά σπιτάκια σου!Καμμιά δέν σέ φτάνη σέ φαντασία καί στό μοναδικό σου ταλέντο νά μεταμορφώνης κάτι απλό σέ μοναδικό!!Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πολλά κρίμα που δεν είσαι κοντά ξαδέλφη,αλλά τι να γίνει ας γνωριστούμε τουλάχιστον κάποια στιγμή!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ για τα κολακευτικά σου λόγια
      Σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή

  49. http://www.youtube.com/watch?v=EaG0a3lmY_k

    Ο Γιάννης Χαρούλης ανοίγει τις καλοκαιιρινές του συναυλίες με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου "Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς"

    "Θυμάμαι πόσο βαθιά πληγώθηκα όταν ύστερα από κάποιους μήνες στην ασφάλεια, με πετάξαν σ' ένα τζιπ, δεμένο με χειροπέδες παρόλο που δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος, περπάταγα με τα τέσσερα... Με φορτώνουν, που λες, σ' ένα τζιπ για το Γεντί Κουλέ. Ήξερα ότι πάω για θάνατο μου το 'χαν πει σε όλους τους τόνους στην ασφάλεια.

    Ήταν Σάββατο απόγευμα καλοκαίρι.Θα 'χε μπει για τα καλά ο Ιούλιος. Περνάγαμε απ'το Βαρδάρη, είχαν σκολάσει τα μαγαζιά, ο κόσμος μυρμήγκιαζε στους δρόμους, φορτωμένος ψώνια. Ακούμπησα τα χέρια μου με τις χειροπέδες στο παραπέτο του τζιπ, μια ματιά, μια ματιά... Ο ένας από τους χαφιέδες με κατάλαβε. «Βλέπεις ρε μαλάκα; Ποιος νοιάζεται για σένα, μαλάκα; Λες ότι πας να πεθάνεις γι' αυτούς, ποιος σε ξέρει; Τους βλέπεις; Κάνουν τα ψώνια τους, θα πάνε σπίτι τους, αύριο στα βαποράκια, Περαία, Μπαξέ, Αρέτσου, θάλασσα, παιχνίδι, κορίτσια, ποιος νοιάζεται για σένα, μαλάκα; Πας για εκτέλεση, κι είσαι μονάχα δεκάξι χρονών»...

    Ένιωσα τέτοια απελπισία, τόση δυστυχία, ώστε μόλις αντάμωσα τους άλλους στην φυλακή, έβαλα τα κλάμματα. Ε, έπρεπε να περάσω πολλά και να διαβάσω πολύ, για να καταλάβω πόσο μοναδικός και πόσο μοναχικός είναι ο δρόμος του επαναστάτη."

    Φιλιά καλή μου ο ώμος μου είναι πάντα εδω και για να κλάψουμε και για να ονειρευτούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένα
      με συγκινείς πάντα είτε γράφεις μία γραμμή,είτε ολόκληρο τόμο.
      Νάσαι καλά κορίτσι μου και ν αντέχεις, επαναστάτη μου!
      Φιλιά άπειρα κι ευχαριστώ γαι τον ώμο,εύχομαι να τον χρησιμοποιήσω μόνο για μαξιλάρι στα όνειρα.

      Διαγραφή
  50. καλέ κυρία εγω τώρα που τά ειδα να τα πάρω να τα στολίσω στο χριστουγεννιατικο πανηγύρι του Stars and icicles όλα όλα και την ανλάποδη για το μάτι αρουτώ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα φυσικά Κυρία μου τι ερώτηση και τούτη!Υπάρχουν κι άλλα πιο μπροστά αν σ ενδιαφέρουν. Μεγάλη μου Τιμή!

      Διαγραφή
  51. Χαρα μου, τι ομορφες δημιουργιες ειναι αυτες!!!?!!!
    νομιζω οτι η γουρλιδικη μποτα που διαλεξε η θεια μου(Νικη) μ αρεσει και μενα πιο πολυ απ ολες!!! την ξεχωριζωωω..
    οοο..και τα σπιτακια ειναι πανεμορφα!!!
    Ζουζουνιαρικα..χαχαχα!
    Σε φιλωω..να περνας ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέέέέέ, εσυ είσαι η ανηψιά;;; Χαχαχαχα κι οταν είχα διαβάσει το βιογραφικό σκέφτηκα "κι αλλη κοντά" αλλά δνε φαντάστηκα συγγένεια. ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ Σοφάκι!Νάσαι περήφανη για τη "θεία" (δε της πάει γ@μ&τ*,δε λέω κακές λέξεις τις έκοψα)
      Αφού σ άρεσε λοιπόν θαχεις τη τύχη να τη δεις απο κοντά και εάν σ αρέσει το ίδιο...τα συζητάμε...χαχαχα
      Φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  52. Χαρά μου διαβάζοντας την ανάρτησή σου αυτή μπήκα στον πειρασμό να διαβάσω όλα τα σχόλια των φίλων σου. Εγώ δεν θα πώ τα ίδια. Θα σου ευχηθώ μόνο υγεία και τα καλά που θα πάει θα έρθουν για όλους μας. Οι μποτούλες σου είναι πολύ όμορφες. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιούλα μου Χαρά στο κουράγιο σου να διαβάσει τα σχολια! Ομως πιστεύω οτι κάπου βοήθησαν κι εσένα,γιατί όλοι κάπως είμαστε.
      Νάσαι καλά που έρχεσαι και αφήνεις το γλυκό σου λόγο.
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  53. Αν πιάσεις εσύ τη ραπτομηχανή θα σβήσεις πολλά ονόματα στο πέρασμά σου!!!Armani; ποιος είναι ο κύριος; Ειλικρινα δεν τον γνωρίζω!!!! Χα χα χα!!! Έγραψες πάλι Χαρούλα μου με τις μοναδικές σου δημιουργίες!!! Είσαι άψογη με ότι καταπιάνεσαι και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό!!! Σου στέλνω τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρή, όχι επειδή σ έχουμε μία Α αδυναμία να μας κογιονάρεις κιόλας!!!χαχαχαχα λες να ξεπρηστεί η Ντονατέλα αμα ακούσει οτι κυκλοφορώ στην αγορά τσιτάκια;;;χαχαχχα
      Φιλάκια πολλά μικρή μου κούκλα

      Διαγραφή
  54. Μεγειά η ραπτομηχανή αλλά μην την αφήνεις άλλο κρυμμένη αν και οι μποτούλες και τα σπιτάκια σου φτιαγμένα στο χέρι ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, τόσο ομορφα συνδυασμένα τα χρωματα και σούπερ τα διακοσμητικά τους! Ομως η μηχανή ''πετάει''μολις αρχίσεις το γαζωμα..ετσι επαθα εγώ ...να φανταστείς τα σπιτάκια κουμπαράδες τα γαζωνα μαζι με την μικρη μου που ηθελε σωνει και καλά να την μάθω,δυσκολο μεν αλλα όχι ακατόρθωτο !τα καταφέραμε:)Με τα υπόλοιπα υπομονή τι άλλο ...μας πιανει ψυχοπλάκωμα με όλα αυτά που συμβαίνουν αλλα ας ελπίζουμε σεναν καλυτερο χρόνο...ειμαστε τόσοι πολλοι ανθρωποι που καθημερινα λέμε θετικες ευχές ισως το ''σύμπαν''τις ακούσει!!Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Demi μου
      εγω έχω όλη την καλή διάθεση να την ξεσκεπάσω τη σουπιά, αλλά θέλει κατάλληλη προετοιμασια και ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει.Επιφυλάσσομαι όμως να δραστηριοποιηθώ,μόνο που εγω θάμαι μόνη,χωρίς βοηθούς.
      Να απολαμβάνεις όσο το δυνατόν περισσότερο τη μικρή βοηθό σου εύχομαι και να δημιουργείτε μαζί!
      Σας φιλώ και τις δυό!

      Διαγραφή
  55. μπράβο για τις δημιουργίες σου.τα σπιτάκια σου με εντυπωσίασαν.είναι πολύ ιδιαίτερα.και σ'άλλα με υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χαίρομαι που σ άρεσαν.Ηταν και για μένα η πρώτη προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλά, οι κάλτσες είναι υπέροχες ούτως ή άλλως.....αλλά αυτό που κλέβει ακόμα κι από αυτές την παράσταση είναι τα γλυκύτατα σπιτάκια σου με την τόση σημασία στη λεπτομέρεια!!! Τα ωραιότερα γούρια που έχω δει!! Απίθανη, εξαιρετική δουλειά!!!

    Για το άλλο θέμα, δεν έχω κάτι να πω....θλίβομαι όχι τόσο από αυτούς που τυχαίνει (κυριολεκτικά) να αποφασίζουν, αλλά και από όλους όσους θεωρούν πως πέρα βρέχει από τη στιγμή που τη δεδομένη χρονική στιγμή (γιατί η σειρά δε θα τελειώσει εδώ) η ανεργία δε χτυπάει τη δική τους πόρτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...