...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η Κρήτη των αισθήσεων.

Ξεκινάμε!
Έτοιμοι για την απογείωση.

Μη σας τρομάζει η σύγκριση, αξιόπλοο το σκάφος και πολύ ευχάριστο το προσωπικό καμπίνας.
Σαν σχολική εκδρομή!

Τα Κύθηρα παντελώς απόντα...another time...

Στο Ηράκλειο των ανέμων, ομολογώ οτι πήγα προκατειλημμένη οτι είναι μια Πόλη αδιάφορη.
Μ εντυπωσίασε θετικά κι αναθεώρησα.

Η Ενετική Λότζα

ο Αγιος Τίτος, by night, βοήθειά μας!

Μπορεί να μην έχει τις ιστορικές αρχαιότητες των Χανίων, πρόκειται όμως για μια αυτάρκη επαρχιακή μεγαλούπολη,που για μας τους νησιώτες που περνάμε θάλασσα ξέρουμε τι σημαίνει!


με την ταχύτητα του αυτοκινήτου, ο,τι πρόλαβε ο Κύριος οίδε!

Εχει κάποια εντυπωσιακά Ενετικά κατάλοιπα, καλοδιατηρημένα κτίρια Εποχής, μία εξαιρετική παραλιακή λεωφόρο, αλλά δεν είδα περισσότερα να σας μεταφέρω.
Θαρρώ οτι η ενδοχώρα θάναι ακόμα περισσότερο ενδιαφέρουσα μια που εκεί θα βρείς  την ιστορική ταυτότητα που αναζητάς (Κνωσσός, Αρχάνες, οικία Καζαντζάκη κ.λ.π.)
Εγω επιφυλάσσομαι για ένα επόμενο πολυήμερο ταξίδι...


Απο το  άφυτο Ηράκλειο διασχίσαμε οδικώς το Νομό Ρεθύμνης, εντυπωσιακά πράσινο και βρεγμένο απο τη θάλασσα με μεγάλους αμμουδερούς κόλπους για να φτάσουμε στα Χανιά.


Με την άφιξη, και εγκατάσταση στο δωμάτιο η υπεύθυνη του πολύ καθαρού ξενώνα, στο πιο κομβικό σημείο της πόλης (στην πάλαι ποτέ Εβραϊκή συνοικία) με ρώτησε:

στην Εβραϊκή συνοικία

-Εχετε ξαναάρθει στα Χανιά;
-Οχι, φυσικά η απάντηση
- Θα τα ερωτευθείτε
- Μα ήρθα έτοιμη να ερωτευθώ,η απάντηση
Και έτσι έγινε!
Οχι όμως με την πρώτη ματιά. Αντιστάθηκα λίγο.

μια μικρή πρωινή άποψη,χωρίς το popolo (σπάνιο,αλλά υπάρχει)

Η πρώτη εντύπωση ...λίγο απο Μοναστηράκι, λίγο τουρκικος μαχαλάς, λίγο η κακοσμία των ούρων απο τα άλογα των αμαξών (έχουμε κι εμείς αυτό το σπίρτο), λίγο εως πολύ η πολυκοσμία που επικρατούσε, πάντως σφίχτηκε λίγο το μέσα μου.
Η εικόνα του λιμανιού που είχα δει απο τα ταξιδιωτικά έντυπα,δεν ήταν η αναμενόμενη.
Τα κτίρια στο Ενετικό λιμάνι, μόνο στα χρώματα θύμιζαν Βενετία, η αρχιτεκτονική ένα συνοθύλευμα με ανατολικές επιρροές ως επι το πλείστον, μια που στα Χανιά συναντάς ένα συναπάντημα διαφορετικών κι αντικρουόμενων πολιτισμών.
Προχωρώντας όμως μακρυά απο την πολυκοσμία των καφέ άρχισε να ξεδιπλώνεται μια άλλη ομορφιά. Αληθινή, ατόφια,περίσσια!








Και αφήσαμε πίσω μας την πολύβουη παραλία με τον αιγυπτιακό φάρο και εισχωρήσαμε στα ενδότερα.

Αχ αυτά τα ενδότερα!
Αυτά για μένα κάνουν τα Χανιά.

Γραφικές συνοικίες, Τοπανάς (η αριστοκρατικώτερη των Χανίων, έμεινε ανέπαφη των βομβαρδισμών στο 2ο Παγκόσμιο, κι αυτό λόγω των παρακείμενων φυλακών), Εβραϊκή, Σπλάντζια και τούρκικη γειτονιά, ο λόφος του Καστελλιού,


Νέα Χώρα...
Κάθε οδός  και μια έκπληξη, κάθε καντούνι και μια ανακάλυψη!

Και παντού βλάστηση!
Λουλούδια να κλείνουν τα περάσματα, γλάστρες στις άκρες των τοίχων, καθαριότητα και προσεγμένα καλντερίμια.
Εσωτερικά πολλές φορές νόμισα οτι βρίσκομαι στην αγαπημένη μου Κέρκυρα, γιατί ναι, εκεί η σύγκριση ήταν αυθόρμητη και συναγωνίσιμη.





Μιναρέδες κι εντυπωσιακές ορθόδοξες εκκλησίες και λιτές Καθολικές εκκλησίες.
Ανακατεμένο στυλ σέ μια μοναδική συνύπαρξη θρησκειών! Η απόδειξη οτι οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα και συμβιώνουν αρμονικά οταν οι Μεγάλοι τους αφήνουν στην ησυχία τους.
συνύπαρξη μιναρέ με ορθόδοξη εκκλησία.
Ο Αγιος Νικόλαος στη Σπλάντζια

Ο μιναρές στη οδό Νταλιάνη,τον πιο  πολύβουο δρομο για τη νυχτερινή κατάνυξη

San Rocco (καθολική εκκλησία στην Σπλάντζια)

Η Καθολική Μητρόπολη στη Χάληδων

ακριβώς απέναντι απο την Καθολική μητρόπολη η Ορθόδοξη
Η Τριμάρτυρη


Τα κτίρια ένα ανακάτεμα πολιτισμών. Δυτικών, Αιγυπτιακών, Οθωμανικών. Δυστυχώς στην κεντρική οδό, οι πραμάτειες των κάθε λογής καταστημάτων που εκτίθενται στους εξωτερικούς χώρους, εμποδίζουν το μάτι να θαυμάσει την ιδιαιτερότητα των κτιρίων, αντίθετα προσπαθείς να προσπεράσεις όσο το δυνατόν γρηγορώτερα και ν αποφύγεις τους κράχτες.

αυτούς τους κράχτες τους αναζητούσα

Πολλές πλατείες με ίσκιους δροσερούς για ξαπόσταμα και κρήνες αιώνων.



Η παλιά Πόλη που εκτείνεται κατά μήκος του ενετικού λιμανιού, σου αποσπά την προσοχή, το ενδιαφέρον και αφήνεις την νέα πόλη για άλλη φορά, που κι αυτή είναι μια εξίσου μεγάλη Πόλη, με επώνυμα πολυκαταστήματα και νέο σχεδιασμό.

Η Χαλέπα, μια πανέμορφη αριστοκρατική εξοχική συνοικία, με αέρα απο Αθήνα του Μεσοπολέμου. νεοκλασσικές επαύλεις με μεγάλους καταπράσινους κήπους και βαρειές σιδερένιες εισόδους.
Δυστυχώς το σπίτι του Βενιζέλου ανακατασκευάζεται  και δεν ήταν επισκέψιμο.


Στους Τάφους των Βενιζέλων, πήγαμε γιατί εκεί μ αυτή την πανοραμική θέα και την ευάερη ατμόσφαιρα, σ ένα γλυκύτατο ξωκκλήσι του Προφ. Ηλία,  μ ένα ροκά παπά κι ένα πρωτοποριακό ψάλτη, έγινε η βάπτιση της μικρής μας,που μας πρόσφερε και το ωραίο ταξίδι.
Στον ίσκιο των αιωνόβιων πεύκων, με τη δροσιά που ερχόταν απο τη θάλασσα στο βάθος και υπο τους ασταμάτητους ήχους μυριάδων τζιτζικιών, βαφτίσαμε τη Σοφία μας.


Η κρητική κουζίνα γνωστή στην Υφήλιο, μας έτρεψε τον ουρανίσκο και μας χάρισε μεγάλες στιγμές απόλαυσης σε μαγαζιά με εξίσου υψηλή αισθητική διακόσμηση.

Χοχλιοί μπουρμπουριστοί, φυσικά!

Ηταν κάτι που σ εξέπληττε συνεχώς, οι ωραίες ιδέες και η εκλεπτυσμένη αίσθηση του μέτρου.
λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Κι αν όλη αυτή η περιήγηση,που δυστυχώς λόγω χώρου γίνεται βεβιασμένα,δεν απέδωσε ένα ηλιοβασίλεμα στο Ενετικό λιμάνι θα σας μείνει πράγματι αξέχαστο και θα βουτήξετε μαζί με το ροδί του ήλιου το βλέμμα σας στο απέραντο γαλάζιο και θα υποσχεθείτε οτι δε θα ξεχάσετε.


Ναι, μπορώ να πω με βεβαιότητα, οτι ερωτεύθηκα!
Αν αφήσετε το περιτύλιγμα και ακολουθήσετε το μίτο που ξεδιπλώνει η καρδιά,δε θ αντισταθείτε τα Χανιά είναι μία ερωτεύσιμη Πόλη, με μακραίωνη ιστορία,που σε κάθε γωνιά της σε προκαλεί να την αναζητήσεις.
1836 μία απο τις πολλές χρονολογίες κτιρίων

"Πολλά έκανε και μελέτησε ο γλυκός πατέρας, ίδρωσε και πόνεσε, πάντα ανάπαυση να τον φαιδρύνει"
επιγραφή στα λατινικά σε πυλώνα  στο αρχοντικό Renier , χρονολογίας 1608!


Εδώ  σταματάμε για να ξεκουραστούμε, γιατί ένα ταξίδι στην Κρήτη ποτέ δεν είναι αρκετό.

μία απο τις εκατοντάδες πόρτες και λεπτομέρειές τους που φωτογράφησα

Κι επειδή ένας έρωτας πάντα είναι πηγή έμπνευσης, δείτε και τα πρώτα δείγματα:



Αν μείνατε ευχαριστημένοι απο την ξενάγηση ελπίζω να σας έχουμε σε μία απο τις επόμενες πτήσεις μας.
οταν κοιτάς απο ψηλά, μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά!
απο το φινιστρίνι του αεροπλάνου, η θάλασσα κι ένα καραβάκι που  τη διαπλέει

                                           
Καλά να περνάτε, όπου κι αν βρίσκεσθε!


107 σχόλια :

  1. E, εντάξει!!! Η θέση της ξεναγού είναι όλη δική σου!!! (Θα δουλεύεις εναλλάξ βάρδιες με την Ποδηλάτισσα!!!)
    Φαίνεται πως ερωτεύθηκες: Το αποδεικνύουν οι δημιουργίες σου!!! Άκρως ερωτεύσιμες κι αυτές!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa έβαλες δυο ογκόλιθους να φαγωθούν Γιάννα για το εναλλάξ και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετες, αφού η Βικυ μας είναι VIP και εγω τουρισμού χαμηλού κόστους!χαχαχα αλλά μάλλον θα υπάρχει πλουραλισμός στην ξενάγηση έτσι (το σκέφτηκα ωριμότερα)

      Ετσι είμαι εγω, ο έρωτάς μου φωνάζει απο μακρυά!
      Φιλάκια πολλά και χαίρομαι που σ άρεσε κι αυτή η ανάρτηση

      Διαγραφή
  2. Υπέροχος ο τόπος,όπως και η ξενάγησή σου!!!!!!Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι υπέροχος κορίτσια και τέτοια (κι όχι μόνο!)του αξίζουν.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  3. αχ, Χαρά, χθες είχε τοπικό μας τηλεοπτικό κανάλι αφιέρωμα στα Χανιά, και επειδη περίμενα την αναρτησή σου, έκανα συγκρίσεις.
    Είσαι πολύ τυχερή που το επισκέφτηκες τη στιγμη που ήσουν προετοιμασμένη να το ερωτευτείς, άλλωστε και οι εκπληκτικες ζωγραφιές σου δηλώνουν οτι μερος της ψυχής σου εμεινε στα Χανιά!Να δώσουμε τα τω ΚΑΙΣΑΡΟΣ τω ΚΑΙΣΑΡΙ και στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ!
    Τις ευχές μου στη νεοφώτιστη Σοφία, να είναι γερή και τυχερή στη ζωή της, και μένω στην επιγραφή για τον πατερα!Και για να δεις οτι δεν είμαι πλεον αδιακριτη...δεν μετρώ τους κοχλιούς..... μάλλον θα εκαιγαν ακομα, χαχαχα!πολλα φιλια!
    η ξενάγηση σου <>!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πλησίασα την Τηλεοπτική τουριστική προβολή των Χανίων, ποιός στη χάρη μου! Εγω Μπαρμπουνάκι το προσέγγισα με τα μάτια της καρδιάς ανοιχτά, διάπλατα και προσπαθώντας ν ανακαλύψω λιγότερο τουριστικά αξιοθέατα.
      Με μαγεύει αυτό το ψάξιμο !
      Οσο για την επιγραφή, αν σου πω οτι οταν την ανακάλυψα ,εσένα είχα στο νου μου,θα το πιστέψεις;
      Μέτρα ο,τι θες, δε χολοσκάω,απλά σκάω στα γέλια με την παρατηρητικότητά σου και με τιμά διότι φαίνεται οτι δε διεκπεραιώνεις την ανάρτηση,αλλά εμβαθύνεις...στο εσωτερικό!χαχαχαχα
      Ευχαριστούμε για το Σοφάκι
      Σε φιλώ με αγάπη πολλή

      Διαγραφή
  4. Αυτά είναι τα Χανιά και τα ''αντιλήφθηκες'' όπως τους αρμόζει. Πιστεύω πως οι Χανιώτες έχουν σεβαστεί την ιστορία τους. Αυτό μέσα στην πόλη γιατί έξω και ειδικά στις παραλίες άστο...χαχα.. Όμως Χαρούλα μου σου εύχομαι κάποια στιγμή (και διατίθεμαι) να δεις την Κρήτη την πραγματική και από μέσα όπως λέω. Να την ζήσεις στα χωριά της, με τις παραδώσεις της, τα γλέντια της, τους γνήσιους ανθρώπους της, που στις πόλεις χάνεται, όπως και να΄χει. Μπορεί στα χωριά να μη συναντάς όλα αυτά τα θαυμαστά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, αλλά έχουν άρωμα, ένα άρωμα που μόνο στην Κρήτη υπάρχει και δεν είναι σχήμα λόγου, είναι πραγματικότητα. Η Κρήτη μοσχοβολά στην ύπαιθρό της. Είναι τόπος ευλογημένος, από την παραλία ως την ψηλότερη κορυφή της. Ήμουν σίγουρη πως θα τα ερωτευθείς τα Χανιά, παρ'όλη την πρώτη αντίδραση. Για τις ακουαρέλες σου έκανα την ανάλυσή μου. Είναι πολύ καλές! Τώρα που είδες το Ρέθυμνο καταπράσινο δεν ξέρω...χαχαχα... Ο νομός Χανίων είναι ο πιο πράσινος του νησιού, το Ρέθυμνο το πιο ξερό! Δεν πρόλαβες να το επισκεφθείς... είναι πιο αγαπημένο κι από τα Χανιά για μένα. Από κει γνώρισα την Κρήτη κι ό,τι αυτή συνεπάγεται... Σου εύχομαι πολλά τέτοια ταξίδια Χαρουλίτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου
      χαίρομαι που συμφωνεί μαζί μου μία Κρητικιά απο άποψη. Μπορεί να είναι παρακινδυνευμένο να απαξιώνω , κατά κάποιον τρόπο,αυτό που θαυμάζουν οι πολλοί, όμως το ζητούμενο και η αισθητική του καθενός είναι διαφορετική.
      Πιστεύω ακράδαντα αυτά που γράφεις,οτι η ενδοχώρα έχει την αυθεντική Κρητική γνησιότητα. Πάντα έτσι συμβαίνει άλλωστε, μια που τα παράλια τα έχει κατατροπώσει ο τουρισμός.
      Κρητικά ΔΕΝ άκουσα,εκτός ελαχίστων λέξεων,οι περισσότεροι που μας πλεύριζαν ήταν Ελλαδίτες. Ούτε Κρητική μουσική και χορούς που τόσο αγαπώ!
      Ετσι περιμένω την επόμενη φορά, ελπίζω να μη με προδώσουν οι αισθήσεις μου να την επισκεφθώ για περισσότερο και πιο ενδελεχή έλεγχο.
      Οσο για το κατάφυτο, η διαδρομή που περάσαμε ήταν σαφώς ανώτερη του Ηρακλείου που μ εντυπωσίασε με την χαμηλή του βλάστηση,εκεί που εγω περίμενα να δω μια Κρήτη τίγκα στα λιοστάσια! γι αυτό και η σύγκριση, σαφώς ανώτερα τα Χανιά.
      Στη συνέχεια λοιπόν...μέχρι τότε θα προσπαθώ να αναβιώσω ο,τι έζησα, ο,τι μ ενθουσίασε, ο,τι με συγκίνησε βάφοντάς τα με υδατοχρώματα.
      Φιλάκια πολλά τυχερούλα!

      Διαγραφή
    2. Πάνω που έλεγα "τι ωραία τα λέει η Μαρία!", ήρθε αυτό
      "που το είδες το Ρέθυμνο καταπράσινο" ........
      Καταπράσινο είναι Μαράκι το Ρέθυμνο, έλα λίγο στην ενδοχώρα....
      ΄Οταν θα δείχνεις στην Χαρά το άρωμα που έχουν τα χωριά της Κρήτης,
      θέλω να είμαι και εγώ μαζί σας !

      Διαγραφή
    3. Τι σφηνάρισμα να κανω που τα είπατε όλα μόνες σας έ;.....πα..πα.. πα.. μα να μην αφήσετε να πώ εγώ πράμα;;; καλά θα τα πώ πιο κάτω..το ξερω οτι ανακουφιστήκατε...που δεν θα σας ζαλίσω περισσότερο..χι.χιχ..

      Διαγραφή
    4. Νομίζω οτι για τα Ζωνιανά δε θάχει αντίρρηση καμία...καταπράσινα!
      Μη σκάτε λοιπόν,εγω έτσι τα είδα απο αέρος (δις) και οδικώς,παραμέσα δε κατέω πράμα.

      Διαγραφή
    5. Ρουλάκι σε παρακαλώ στο ύψος σου μη σε αντισκόβουν οι διαμαρτυρόμενες.

      Διαγραφή
    6. Αν μιλάμε για την ''χαμηλή'' χλωρίδα θα συμφωνήσω μαζί σας.Ναι το Ρέθυμνο είναι καταπράσινο!!!χαχα... Εκείνος ο Ψηλορείτης...απαπα... πιο πράσινος δεν γίνεται!

      Διαγραφή
    7. Καλά ντε, μια κουβέντα είπα η έρμη και κοντεύει να γίνει σύρραξη!
      Ετσι μου φάνηκε, ήταν και ψηλά, είμαι και γκαβή,μη δίνεται βάση,ουυυφφ

      Διαγραφή
    8. Σιγά καλέ που θα τσακωθούμε για την χλωρίδα του Ρεθύμνου...ούτε πρόβατα να'χαμε...χαχαχα...

      Διαγραφή
    9. Αλήθεια έχω μία απορία: στα Ζωνιανά έχουν πρόβατα;;; Αν ναι...Φαντάζομαι ...τυχεροί οι κρεατοφάγοι,όχι μόνο των αισθήσεων και των παραισθήσεων θα γίνονται και θ απορούν κιόλας απο τι;χαχαχαχα

      Διαγραφή
    10. Ναι έχουν κάτι πρόβατα που νομίζουν όμως πως είναι άλογα...χαχαχα... Άσε για Ζωνιανά δεν είναι η χάρη σου... δεν λέει και κάτι. Τα προσπερνάς απλά και πας Ανώγια κι από κι στην κορυφή του Ψηλορείτη, να δεις και το εκκλησάκι του Αγ. Υακίνθου... που 'σαι και ρομαντικό κορίτσι...

      Διαγραφή
    11. Ανώγεια... μη τρίζουν και τα κόκαλα του Ξυλούρη!!!

      Διαγραφή
    12. Χαχαχαχα χαίρομαι που μου επιλέγεις Τουριστικούς προορισμούς μη τυχόν και ξαστοχήσω και λοξοδρομήσω!!!
      Εδω ήρθα σπίτι μου και βρήκα ναργιλέ... (δε κάνω πλάκα)ασε τον Αγ. Υάκινθο στη θέση του μη δε με δεχτεί κιόλας

      Διαγραφή
    13. Θα τα βρισκα καημένη όπως και να γράφονταν,η ορθογραφία δε στέκεται εμπόδιο, με τον Ξυλούρη θάταν κακό συναπάντημα...

      Διαγραφή
    14. Αχ και το κει μου λάθος είναι ...χαχα... Καλέ μη ταράζεσαι, τι είναι ο ναργιλές; Αθώος εντελώς!!!

      Διαγραφή
    15. Λείπει κι ο Μπαμπινιώτης να μας διορθώνει!

      Διαγραφή
  5. Τέλεια ξενάγηση σ΄ένα λατρεμένο τόπο με αξιολάτρευτους ανθρώπους!!
    Χαρούλα μου, σ΄ευχαριστούμε, και σε άλλα ταξιδάκια με υγεία!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια άποψη έχω κι εγω Μπεττουλίνι μου,που χαίρομαι που ξανακοσμείς τις αναρτήσεις μου με την παρουσία σου! Λατρεμένος Τόπος ,με αξιολάτρευτους ανθρώπους!!!
      Οσο για το επόμενο σχόλιο, με τιμά ιδιαίτερα,που πρόσεξες τις ακουαρέλες μου, προϊόν έρωτος σφοδρού και ως εκ τούτου ...με ελαττώματα, χαχαχαχα (εμ ν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας)
      Φιλάκια πολλά, μακάρι να μπορούσα νάμουν στην τάξη των επιλέκτων την επόμενη χρονιά, εσείς που είστε ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!(με ή χωρίς βραβεία, που ομολογουμένως έγραψαν περισσότερο κι απο τα έργα!)

      Διαγραφή
  6. Επανέρχομαι για να σχολιάσω τα έργα σου. Κανονικά νομίζω ότι δικαιούσαι κι εσύ το ειδικό βραβείο της ακουαρέλας από τη δασκάλα. Ένα πέρασμα έκανες από το σχολείο και το αποτέλεσμα δείχνει ότι έκανες πολλά πολλά μαθήματα......ας είναι έτσι φαίνεται η μεταδοτικότητα της δασκάλας και βέβαια το ταλέντο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα Χανιά τα έχω ερωτευτεί κι εγώ από χρόνια. Δεν έχω καταφέρει να ξαναπάω. Ελπίζω πως θα τα καταφέρω πάλι. Υπέροχη ξενάγηση κυρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν τα έχεις ερωτευθεί εσύ που είσαι κι ανθεκτική,φαντάσου εγω που κατατρέχομαι απο τα αυτοάνοσα!
      Χαρά μας που σας άρεσε η ξενάγηση,θα σας περιμένουμε στις επόμενες πτήσεις μας:Hara's airlines!xaxaxaxa
      Kissesssssssssssssssssssss

      Διαγραφή
  8. Ευτυχώς που ο έρωτας ήταν μόνο για τον τόπο.....
    μη μας βρει κανένα ξαφνικό και δεν είμαστε για
    τέτοια τώρα.....
    ΄Ησουν στην Κρήτη (τόπος καταγωγής μου),
    έμενες στον ξενώνα Παπαδάκη (επώνυμό μου),
    βαφτίσατε το κοριτσάκι Σοφία (ονοματάκι μου),
    ε, όλα με θύμιζαν, χα, χα !!!!!!
    ΄Ομορφες φωτογραφίες, αντιπροσωπευτικές του τόπου, τέλεια ξενάγηση, υπέροχος ο πίνακας !!!
    Να ζήσει το κουκλί σας !
    Με το καλό να ξαναπάς Χαρουλίτσα,
    θα είμαι εκεί και θα σε περιμένω,
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με προκαλείς και δεν κάνει...
      Θυμάσαι Μήτση;"Κύριε Πετροχείλο, κάποτε ήμουνα πουλί και μ αγαπούσανε πολλοί!ΧΑ" ...
      Ναι, όλα σε θύμιζαν Χαρούλα!και πολλές ευχήθηκα να ήσασταν όλες εδώ,μια μπλογκοεκδρομή να πούμε,πάει θα καιγόταν η Κρήτη!!!
      Κάτσε καλλίτερα ΑΘήνα και περίμενε,γιατί μου πέφτει βολικώτερα
      Φιλιά πολλά να πάρεις και στην Κρήτη απο μένα

      Διαγραφή
  9. Τσα!!!!!! Να 'μαι και 'γω!!!! Χαίρομαι που πέρασες καλά στην Κρήτη μας. Είναι όμορφος τόπος.... μην αρχίσω γιατί δεν θα έχω τελειωμό. Συμφωνώ με τη Μαρία Β. στα χωριά είναι πιο η ζωή πιο "γνήσια". Μακάρι να ξαναπάς, να δεις και τις υπόλοιπες ομορφιές της, να έρθεις και από τη Σητεία, την υπέροχη.
    Να είσαι καλά και να περνάς καλά, όπου και να πηγαίνεις. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφακι και Αννετα...κανονίστε.. αν σας βγαλει ο δρόμος σας απο εδώ...ξέρετε.....τι θα κανετε..έ;; όλα πια εγώ θα σας τα λέω;;;χι.χιχ..

      Διαγραφή
    2. Βρε καλώς το ξενιτεμένο μας!!! Καλά εσύ θα μπορούσες να πάρεις πτυχίο στην αλλοδαπήν,τόσο καιρό μένεις γιατί όχι;
      Οσο για τις πόρτες που έχεις χούι,εγω να δεις πόσες φωτογράφισα για ζωγραφική! Λες να κάνουμε μία ομαδική έκθεση; η χαρά του επιπλοποιού θάμαστε!!!χαχαχαχα

      Ολες είχατε δίκιο να είστε τόσο παθιασμένες με την Κρήτη,και να σκεφτείς έμεινα μόνο μια βδομάδα και δεν είδα τίποτα!!! Ευελπιστούμε στο μέλλον της συνταξιούχου...χμ,χμ,χμ

      Φιλιά πολλά μικρή μου Αννούλα

      Διαγραφή
    3. Ρούλα τόμαθαν πια! Οποια φτάνει στην Κρήτη,όπου κι αν πηγαίνει μία στάση στου Κοκκίνη θα την κάνει,είναι πια must!Και τ αξίζει φυσικά

      Φιλάκιαααααααααααααα

      Διαγραφή
    4. Ξανα εδω, ξεχαστηκα με τις φωτογραφιες τσι Κρητης και δεν σχολιασα τις ακουαρελλες σου. Βραβειο λοιπον "ακουαρελλας ανευ διδασκαλου" απο ´μενα. Περιμενουμε και τα υπολοιπα. Οσο για τις πορτες, να ζωγραφιζουμε για να υπαρχουν και αμα στριμωχτουμε.......να εχουμε διεξοδο....να "την κανουμε"!!!!!!!!χαχααααα φιλακια πολλα Χαρουλινι μου

      Διαγραφή
    5. Εσύ ήταν να μην εμφανιστείς!!! Πήρες φόρα και δίνεις και βραβεία! Δεν θα διαφωνήσω όμως... η Ειρήνη πήρε το άνευ ακουαρέλας και η Χαρά το άνευ διδασκάλου... Γενικώς ακουαρέλα ''με''... δεν έχουμε...χαχαχα...

      Διαγραφή
    6. Δε κατάλαβα, μόνο εσύ έχεις δικαίωμα να απονείμεις επαίνους;Το κορίτσι μας μετά τόσο καιρό,δεν το πεθυμήσαμε; Μ άρεσε κι εκείνη η διευκρίνηση του "α",ξαναβρήκα την Αννούλα που ήξερα!χαχαχα

      Το "με" Κυρία θέλει κόπο και εμείς είμαστε λίγο ανυπάκουες,λίγο βιαστικές,λίγο απ όλα,σα γύρος ένα πράμα!

      Ευχαριστώ Αννούλα μου, Μεγάλη μου Τιμή το βραβείο σου, όσο για τις πόρτες,πάντα προβλέπεις...βλέπεις μακρυά!
      Φιλάκια πολλά-πολλά-πολλά

      Διαγραφή
    7. αυτό μου θύμισε, Μαρία μου, που προ ετών ειχα αγοράσει μια μέθοδο ξενων γλωσσών η οποια σκονιζόταν στη βιβλιοθήκη μου, και ο γιος μου ελεγε: ανευ διδασκάλου και άνευ μαθητού!Ακόμα η μέθοδος υπάρχει η μαθήτρια..απούσα...Μήπως να ασχοληθώ κι εγώ με ακουαρέλα;Φιλιά!

      Διαγραφή
    8. Ναι!!! Άντε γιατί όλο μολύβια, μολύβια... βαρέθηκε ο κόσμος. Να δει και κάτι διαφορετικό!!!

      Διαγραφή
  10. Να'σαι καλά να ξαναπάς! Ομορφη περιήγηση μας έκανες γιατί που...τέτοια ευκαιρία για μένα! Καλό απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Εφάκι μου,αν σε ταξίδεψα μια που δεν το μπορείς απο μόνη σου.Σου εύχομαι να τοπραγματοποιήσεις!
      Νάσαι καλά,καλή μου

      Διαγραφή
  11. Очень интересно Вы пишите! и фото хорошие! спасибо за рассказ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειμουνα σίγουρη οτι θα ερωτευόσουνα τα Χανιά ΧΑΡΆ μου..δεν την γλυτώνει αυτήν την αγαπη κανείς που περνάει απο εκεί..σε γραπώνει απο μια ακρούλα της καρδιάς.. και σε τυλίγει σαν μαλακή κουβερτούλα που δεν θέλεις να την βγάλεις ακόμη κι αν σκάει ο τζίτζικας από την ζέστη...σου μιλάει μια ομοιοπαθούσα..χι.χι..... τόσα χρόνια εδώ δεν ξεναγήθηκα πιό ομορφα στα Χανιά απο ότι τωρα με τα δικα σου μάτια...συνφωνώ με το Βιλλιωτακι μας.. οτι η ομορφιές της Κρήτης κρύβονται στα ενδότερα και οτι μπορεί να σε κανουν να μάθεις γραφεις και μαντιναδες για χατίρι της..χι.χι εσύ το έκανες με οτι ειδαν τα μάτια και η καρδιά σου ..και το αποτύπωσες στις ακουαρέλες σου... η Σοφούλα σας μια γλύκα να ειναι γερή και να την καμαρώνουνε οι δικοί της και να την φιλήσουν να τους πείς πολλες φορές γιατί ήταν ο κούκλα...που μας εκανε να βρεθούμε απο κοντα......ολοκληρη αναρτηση κοντεψα να κανω.. απα..πα..πα.. είναι να μην αρχίσω να μιλαω...φιλώ σε σάντολα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία που περιγράφεις το σύννεφο αυτό που σε τυλίγει και σε συνεπαίρνει Ρουλάκι μου! Πράγματι έτσι αισθάνεσαι,δεν θες να ξετυλιχθείς
      και γιατί άλλωστε,αφού είναι τόσο ωραίο αυτό το κουκούλι!
      Κι εγω απέδωσα τις ευχαριστίες μου στη Σοφούλα μας, ένα γλυκύτατο και καλόβολο πλάσμα που εξ αιτίας του μετριάσθηκαν εμπόδια, μίλια,μεταφορικά κι όλα φαντάζουν τόσο εύκολα και σε μας χάρισε αξέχαστες στιγμές,που μόνο όποιος έχει ζήσει μπορεί να μας καταλάβει...ΑΞΕΧΑΣΤΑ φιοτσίδι μου,φιλόξενο και ανοιχτόκαρδο!
      Νάσαι (ΝΑΣΤΕ) ΚΑΛΆ ΠΑΝΤΑ!

      Διαγραφή
  13. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!
    ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!!
    ΑΝ ΚΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΛΕΣ ΕΚΕΙ!!!
    ΟΙ ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!
    ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σε φοβάμαι Ρενα, απο την άλλη θα σε περιμένουν ήδη ξεναγοί,πρόθυμοι να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σου πριν καν τις εκφράσεις! Κάτι ξέρω περισσότερο.
      Μακάρι να μπορούσα να ξαναπάω το γρηγορώτερο, όσον αφορά εμάς κάπου θα πετυχηθούμε,πού θα πάει!
      Όσο για τις ακουαρέλλες μου η δασκάλα μου θάναι πολύ περήφανη με τέτοιους επαίνους!χαχαχαχα ένα καημό έχει,οτι είμαι αγούρμαστη (που θάλεγε η γιαγιά μου) τα συμπεράσματα δικά σου.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  14. Την έχω γυρίσει.... την έχω ζήσει την Κρήτη, λόγω φυσικά καταγωγής του άνδρα μου και της αγαπημένης μου πεθερούλας που έμενε εκεί!!!! Δεν ξέρω γιατί... πάντα έλεγα πως είναι ένας τόπος λάγνος!!!!! Έτσι μ' έκανε να νιώθω..... Παρ' όλα αυτά, δεν έχω και τις καλύτερες αναμνήσεις και πιθανόν η κρίση μου να μην είναι αμερόληπτη!!!!
    Γνώμη μου: Ρέθυμνο: Ερωτεύσιμο! Χανιά, Άγ. Νικόλαος: Επίσης! Ηράκλειο: Ούτε κατά διάνοια!!!!!!
    Επισκέφτηκες τις τρεις μεγάλες πόλεις και δικαίως ερωτεύτηκες τα Χανιά, άσε που η ξενάγηση που μας έκανες ήταν τέλεια! Ανακάλυψες ομορφιές κρυμμένες που λίγοι τις "βλέπουν"!!!! Τα δικά σου μάτια όμως δεν τα χάνουν κάτι τέτοια!!!!
    Και όχι μόνο δεν τα χάνουν αλλά τα αποτυπώνουν μοναδικά στο χαρτί, με ακουαρέλες!!!!!!!!
    Αν πάντως ξαναπάς, να ζητήσεις να "γυρίσεις" την Νότια ακτή....
    Πάντα τέτοια Χαρούλα...... Χαρές, ταξιδάκια και ωραίες συναντήσεις!!!!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι οι Τόποι σου προσφέρουν και θετικά ερεθίσματα και αρνητικά, Φιλία μου,πόσο μάλλον οταν τους ζεις επι μακρον! Κάτι περισσότερο ξέρεις για να το λες. Κι Εγω δε πιστεύω οτι όλα είναι ιδανικά, απλά στα μάτια του απλού επισκέπτη των ολιγοήμερων διακοπών η πρώτη φορά φαντάζει πάντα αλλιώς!
      Οσο για τις "ανακαλύψεις" μου, ζυμώθηκαν με τα χρόνια. Ισως αν πήγαινα στα 18 στα 20 τη νυχτερινή διασκέδαση θ αποζητούσα, κι όχι τα φουρούσια,τις σιδεριές στα μπαλκόνια και τα βημόθυρα. Λες να γέρασα;;;
      Μπαααα,ακόμα ανώριμη κι ευκολόπιστη είμαι.
      Ξέρω οτι η νότια Κρητη κρύβει σαγήνη,απλά και οι μέρες ήταν ελάχιστες και οι υποχρεώσεις έτρεχαν και μέσον μεταφοράς δεν υπήρχε, άλλωστε εμείς δεν στερούμαστε θάλασσας να την αποζητήσω.
      Φιλάκια πολλά κι ευχομαι να τα πούμε κι απο κοντά κάποια ευτυχή στιγμή.

      Διαγραφή
  15. Χαρουλίνι μου,κλείνω από τώρα θέση στην επόμενη πτήση!!Η ξενάγηση είναι φανταστική!!!!
    Τελικά τα Χανιά είναι πράγματι, μια πόλη ,που την ερωτεύεσαι! Μια πόλη,που γεμίζει τις αισθήσεις σου με χρώματα,εικόνες,αρώματα και δεν την ξεχνάς ποτέ.Ξαναπερπάτησα μαζί σου στα γραφικά σοκάκια της και είδα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα μαζί σου,από το Φάρο.
    Το Ηράκλειο,πάλι έχει άλλες χάρες! Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις..Την επόμενη φορά, θα σε κρατήσουμε περισσότερο,έτσι και κρητικά θ'ακούσεις και την κρητική μουσική θα απολαύσεις.
    Όσο για τις ακουαρέλλες σου,σκέτη μαγεία!!!!Κάθε σου δημιουργία είναι μαγική.Και των χεριών και του νου.
    Πολλά φιλιά,αγαπημένη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα μια Κρητικιά ψηφίζει επόμενη ξενάγηση με τέτοια ζέση,τι άλλο να ζητήσω;;;Μεγάλη μου χαρά!
      Θεωρώ κι εγω οτι ΔΕΝ είδα το Ηρακλειο όπως του άξιζε και δε μπορώ να τ απορρίψω.Πιστεύω οτι κι αυτό έχει κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα,ίσως μια άλλη φορά...περισσότερο...το χρωστάω...
      Η Κρητική μουσική και οι χοροί ήταν τ απωθημένο μου.κρίμα δεν ήταν να πηγαίνω φοιτήτρια και να μην δω έστω κάάάτι στην μάνα γη τους; Ούτε καν τη γλώσσα δεν άκουσα,αλλά όπως λένε πολύ σωστά τα κορίτσια πρέπει να βγω παρά έξω(πιο σωστά πάρα μέσα) Ελπίζουμε...
      Φιλάκια πολλά κι ευχαριστώ άλλη μια φορά Ροζάκι μου για την κριτική σου,χεριών και νου μου(και δεν του έχω και τόση πόληψη!)ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      Διαγραφή
  16. Δεν έχω επισκεφτεί την Κρήτη... Πόσο λυπάμαι...
    Ερωτεύσιμη πόλη τα Χανιά αλλά και το νησί, Χαρά μου κι εσύ μας το έδωσες στον υπερθετικό βαθμό!
    Ελπίζω κάποτε να μ' αξιώσει ο Θεός να το γνωρίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιδιαίτερο γνώρισμά μου ο υπερθετικός βαθμός στα πάθη μου Στράτο μου, χούι που δυστυχώς δεν κόβεται.Αν τώρα αυτό εδώ γίνει το ερέθισμα για γνωριμία με τον Τόπο,γιατί όχι;;;;
      Στο εύχομαι! δε θα το μετανοιώσεις.

      Διαγραφή
  17. Αυτά τα μονοπάτια του ονείρου περίμενα να δω από σένα , τα σοκάκια που τόσοι περνούν λίγοι ακουμπούν όμως. Σε κείνα τρέχω και εγώ να βάλω το μυαλό να γυρίζει σε ιστορίες παλιές . Αφουγκράζομαι ακόμα και την ανάσα μου.
    Στα Χανιά έχω πάει περαστική . Το Ηράκλειο δεν μου αρέσει καθόλου .
    Το Ρέθυμνο έχω γνωρίσει πιο πολύ και μου αρέσει .
    Από την Κρήτη ερωτεύτηκα το φαράγγι της Σαμαριάς - όλο στα βουνά τρέχω- δύο φορές το έχω περάσει και δεν το χόρτασα.
    Χαρά μου έτσι να περνάς καλά , με όλες τις αγαπημένες φίλες
    Φιλιά γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια χούγια έχουμε ή μου φαίνεται; Δεν μπορεί να μ έχεις διαβάσει τόσο σωστά,τόσο σύντομα!
      Ναι, περπατώ σε μονοπάτια άδεια, αφουγκράζομαι ήχους,αγγίζω πόμολα στις πόρτες,χαιδεύω με το βλέμμα το σοβά των κτιρίων κι ας κοντεύουν να πέσουν στο κεφάλι μου. Προτιμώ το απόκοσμο απο το τουριστικό κατεστημένο
      οσο για το Φαράγγι φοβάμαι οτι έχασα πια την ευκαιρία να το διαβώ.Οχι τόσο γιατί δεν είμαι της περιπέτειας,αλλά γιατί τώρα πια δεν νοιώθω σιγουριά για τις δυνάμεις μου.
      Καλά να περνάς, μ ό,τι κι αν κάνεις
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  18. Καλύτερα και απο τουριστικό οδηγό το παρουσίασες,μπράβο Χαρά,πανέμορφη η κρήτη και οχι μόνο ερωτευσιμη,πλανευτρα,να σας ζήσει η νεοφώτιστη και να κάνεις όμορφα και χαρούμενα ταξιδια σου εύχομαι...πολύ όμορφες και οι δημιουργίες σου,φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλανεύτρα, όπως τα λες Νέλι μου! κι αντε να ξεπιαστώ απο τα βρόχια της και να συνηθίσω ξανά την πεζή καθημερινότητα...
      Φιλάκια πολλάαααα

      Διαγραφή
  19. Καλέ τι όμορφη που είναι η Κρήτη!!!!!!Χα!!!χα!!!Ευτυχώς που ήρθες και παρουσίασες τέτοιο φωτογραφικό υλικό!!!!Ανακάλυψα σε τι όμορφη πόλη ζώ!!!Πολλά φιλάκια Χαρά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαπρεπε να το ξέρατε Κυρία μου,αλλά ετσι συμβαίνει σ όλους, δεν εκτιμάμε αυτό που έχουμε συνηθίσει ως καθημερινότητα,με τα καλά και τα ανάποδά του (που ΠΑΝΤΟΥ υπάρχουν)
      Φιλάκια πολλά και απο μένα Ρενού μου

      Διαγραφή
  20. Xαρά καλημέρα..
    Να΄σαι καλά που με την περιήγησή σου μας ξενάγησες στην όμορφη Κρήτη , που δεν έχω πάει , είναι ένα από τα όνειρα μου , ελπίζω κάποτε να μπορέσω να επισκεφθώ.
    Οι ακουαρέλλες σου είναι πανέμορφες, τις λάτρεψα.
    Σου εύχομαι να περνάς πάντα καλά.
    Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ονειρο επι μακρόν ήταν και για μένα Ματίνα, μέχρι που πίστεψα οτι θα έμενε απραγματοποίητο, αλλά ευτυχώς...
      Σου εύχομαι απο καρδιάς να το πραγματοποιήσεις γιατί αξίζει κι όπως λένε τα κορίτσια και συμφωνούμε όλοι σ αυτό, οτι χρειάζεται μέρες να την ανακαλύψεις κι όχι μόνο στις μεγάλες Πόλεις της.
      Φιλιά πολλά και σε σένα

      Διαγραφή
  21. Tα Χανιά μου είναι λατρεμένα Χαρούλα μου. Εσύ βέβαια κατάφερες και τα εξερεύνησες καλίτερα από μένα. Κάτι η "παρέα" που είχα μαζί μου, κάτι ο η διάθεση κι ο περιορισμένος χρόνος.... αλλά θέλω να πιστεύω πως έχω πολύ καιρό μπροστά μου να εξερευνήσω ακόμα και τις γωνιές που σου ξέφυγαν. Η φωτογραφική μηχανή πάντως στα χέρια σου ζωγραφίζει. (Από το γραφείο δυστυχώς δεν μπορώ να δω όλες τις φωτογραφίες αλλά θα επανέλθω κι από το σπίτι) Φιλιά πολλά γλυκειά γειτόνισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι
      πίστεψέ με δεν σ έβγαλα απο το μυαλό μου.
      Δυσκολο να πεις οτι τα εξερεύνησα όσο έπρεπε,είμαι σίγουρη οτι υπάρχουν γωνιές που δε πέρασα καν και να φαντασθείς αιχμαλωτίστηκα στην Παλιά Πόλη και δε το κούνησα ρούπι! Εβγαλα γύρω στις 400+ φωτογραφίες κι άντε να ξεκαθαρίσω.προτιμώ πάντα να ταξιδεύω με την καρδιά κι ελπίζω να καταφέρω να αποδώσω κι άλλα ζωγραφικά απ όσα είδα κι ένοιωσα.
      Φιλάκια πολλά κι εύχομαι το όνειρο να πραγματοποιηθεί!

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα...καιρό έχει να έρθω , όμως πέτυχα μια όμορφη ανάρτηση...δελφινάκι αγαπάει ταξίδια (κι εγώ κι το δελφινάκι)..ευχαριστώ πολύ για το όμορφο ταξίδι, τις όμορφες εικονες, τις όμορφες περιγραφές...ήταν σαν να πήγα...πήγα σε πολλά της Ελλάδας,Κρήτη όμως όχι...τι ρομαντική ανάρτηση...μου αρέσουν πολυ τα παλιά κτίρια..που θυμίζουν παλιές καλές εποχές... μου αρεσαν οι φωτος των παλιών σπιτιών,κτιρίων,μπαλκονάκια...μου άρεσε η φωτο με το ηλιοβασιλεμα (μου αρεσει πολυ τοηλιοβασιλεμα,τοσο ρομαντικό!!) μου αρεσε η τελευταια φωτο, απο ψηλα η θαλασσα και το καραβακι...λατρεψα πολυ τις ζωγραφιες σου.... επίσης, Κρήτη Κύπρος έχουν πολλά κοινά , στην γλώσσα , στην μουσική, στη παραδοσιακή στολή (βράκες) ακόμα και στο χάρτη είναι απέναντι :)
    να χαίρεστε την Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Χανιά δελφινάκι σε κάνουν πράγματι να πιστεύεις οτι ζεις σ άλλη εποχή κι εμείς τα ρομαντικά κορίτσια το βιώνουμε με όλο μας το είναι!
      Σίγουρα υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ των νησιών ,ίσως η κοντινή γεωγραφική θέση, η εσωτερική μετανάστευση ευνόησαν την ανταλλαγή πολιτισμών και συνηθειών.
      Νάσαι καλά και σ ευχαριστούμε για τις ευχές.

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα Χαρά μου όμορφη...ταξιδιάρα ψυχή !!!! Κι εγώ έχω καιρό να περάσω και γενικά έχω χαθεί αλλά θα επανέλθω..καιιι...δριμύτερη εύχομαι..χίχί !!
    Την αγάπησα αυτή την ανάρτηση γιατί είδα όμορφα μέρη και δρομάκια που τα περπάτησα κι εγώ πρόσφατα ! Δέν στο είπα ;!...πώς μου διέφυγε ; Πήγα κι εγώ στα μαγευτικά Χανιά, μόνο που έμεινα μόνο μιάμιση μέρα και δέν πρόλαβα να δώ πολλά ούτε να βγάλω όσες φώτος ήθελα !!! Πήγες όμως εσύ και τις έβγαλες για εμένα και πραγματικά οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες !!!! Πραγματικά...παρατηρούμε τα ίδια πράγματα...τις ίδιες λεπτομέρειες...στα ενδότερα βρίσκεις τη μαγεία του καθε μέρους..και ειδικά σε μέρη όπως τα Χανιά !!!! Απο αυτή την άποψη είμασταν τυχεροί γιατί ο φίλος που μας φιλοξένησε έμενε τελείως μέσα στην Παλιά πόλη και έτσι φωτογράφισα αρκετή ομορφιά με τα μάτια και την ψυχή..έ..έβγαλα και μερικές φωτογραφίες κι εγώ, αλλά όχι τόσο καλές όσο οι δικές σου !!!! Καλά..αυτή η φώτο με το μεταλλικό χέρι στην πόρτα είναι τέλεια !!!!
    Άχ...θέλω να ξαναπάω τόσο πολύ στα Χανιά και γενικά στην Κρήτη και ελπίζω να καταφέρουμε να πάμε έστω πάλι για τέσσερις πέντε μέρες στις αρχές Αυγούστου στη Σούγια που μας λένε κάτι φίλοι μας !!! Μακάρι!
    Οι ακουαρέλλες σου είναι πολύ όμορφες και γεμάτες ψυχή !!!! Φαντάζομαι το χέρι σου να γλυστράει πάνω στην ακουαρέλλα σάν μπαλαρίνα !!!! Εύχομαι πολλές ακόμα όμορφες ονειρικές αποδράσεις και συναντήσεις γλυκές και γεμάτες αγάπη !!!!!
    Είσαι υπέροχος άνθρωπος Χαρά μου !!! Σε φιλώ και δέν σε ξεχνώ....να είσαι πολύ πολύ καλά !!!! Έλα...κάνε με μιά σβουρίτσα πρίν φύγω....γύρω γύρω να ζαλιστώ...χίχίχί...τα λέμεεε....
    Το ξωτικό σου...:ο)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε καλώς το μικρό μου ξωτικό, πού οταν έρχεται βγάζει όλες του τις υποχρεώσεις μονομιάς!!!χαχαχαχα
      χαίρομαι, και το νοιώθεις κάθε φορά που σε βλέπω κι έρχεσαι.
      Φαντάζεσαι να συμπίπταμε στα Χανιά;;;;; πλάκα θάχε!χαχαχα μόνο αυτό να βλεπα.
      Οσο για το τι ανακαλύπτουμε...πράγματι τώρα μ εντυπωσιάζουν πράγματα που πριν περνούσαν απαρατήρητα. Και λυπάμαι ειδικά για την Ιταλία που δε μπόρεσα τότε νάχω το μυαλό του τώρα και να τη ρουφήξω! Πόσα πράγματα δεν είδα!πόσα μου ξέφυγαν! λυπάμαι πολύ κάθε φορά που το σκέπτομαι και ίσως γι αυτό σε τέτοιες πόλεις που έχουν ηχόχρωμα Ιταλικό να προσπαθώ να μη μου διαφύγει τίποτα, ίσως θέλοντας ν αναπληρώσω τα κενά...
      Φιλάκια πολλά απο τη ...μπαλαρίνα στο μικρό μου ξωτικό,που πολύ θάθελα να ξαναδώ και να σφίξω στην αγκαλιά μου!

      Διαγραφή
  24. Νιώθω σαν να πετάχτηκα μια βόλτα ως τα Χανιά!!Πάντως εγώ που μένω Ηράκλειο έχω να σου πω ότι και αυτό χει τις κρυμμένες χάρες του, πρέπει όμως να έχεις χρόνο να τις ανακαλύψεις! Και δεν εννοώ τα προφανή σημεία! Την επόμενη φορά κάνε μια βόλτα στα σοκάκια του κέντρου και θα με θυμηθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα
      το ίδιο πράγμα λέμε ακριβώς.
      Οτι όλες οι Πόλεις,ακόμα και οι πιο αδιάφορες, έχουν γωνιές που αν τις ψάξεις θα σ εντυπωσιάσουν. Ποτέ η ουσία δε κρύβεται στο προφανές.
      Ελπίζω κι εγω σε μια άλλη φορά...
      Νάσαι καλά

      Διαγραφή
  25. Μπραβο Χαρά μας ταξίδεψες και ειναι πολύ όμορφα τα σχόλιά σου κατω απο τις φωτογραφίες. Οι λεπτομερειες , τα χερούλια στις πόρτες, οι γωνιες με τις γλαστρες στα στενά που οντως εκει ειναι ο θησαυρός της πολης , όλα τέλεια και οι ακουαρέλες σου αποτυπωσαν με ευαισθησια και ωραια χρωματα οσα ειδες, καλο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Μαιρούλα και χαίρομαι που σ άρεσε αυτό το μικρό ταξίδι (πόσες φωτό πια να βάλω; φοβήθηκα μη σας κουράσω)έτερψα τις αισθήσεις σας.
      Νάσαι καλά και καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  26. Μας ταξίδεψες με το οδοιπορικό στην Κρλητη πού όσοι πήγαμε την λατρέψαμε!πολύχρονη,γερή και τυχερή να είναι η Σοφούλα σας!!μου άρεσαν πολύ και οι ακουαρέλες σου..τέχνη και ομορφιά.φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ για όλα όσα γράφεις Καίτη μου, για την κριτική και τις ευχές. Νάσαι καλά και καλά να περνάς!
      Φιλάκια κι απο μένα

      Διαγραφή
  27. Αν αυτή η ανάρτηση δεν είναι κάτι παραπάνω από χορταστική... τι να είναι;
    Είναι απλά υπέροχη, δείχνει το πόσο εσύ χάρηκες και αυτό εμένα μου φτάνει!
    Η Σοφία φαίνεται και αυτή να το απολαμβάνει και είναι πολύ σημαντικό!
    Οι ακουαρέλες σου πολύ καλές και ξέρεις η ακουαρέλα θεωρείται δυσκολότερη και από το λάδι!
    Μπράβο Χαρά μου!!!
    ΑΦιλάκια και να είσαι πάντα έτσι χαρούμενη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα πράγματι οταν την έγραφα το σκεφτόμουν: χορταστική, μέχρι σκασμού!
      Στεφανία μου σ ευχαριστώ πολύ γι αυτή την πολύ θετική κριτική για τις ακουαρέλες μου. Αλλο υλικό δεν έχω χρησιμοποιήσει ομολογώ για να ξέρω τη δυσκολία, γιατί εμένα μ αρέσει αυτό το φευγάτο(αλήθεια γιατί;χαχαχα μιλάει ο σοβαρός άνθρωπος!) και ξέθωρο της ακουαρέλας, αυτό που διαλύεται με το νερό και μάλιστα το θεωρώ πανεύκολο!Αν μου καθόταν κι η προοπτική θάμουν πλήρης!!!χαχαχαχα μετά φέρτε μου το καλάμι να καλπάσω...
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα και σ ευχαριστώ για την ευχή, μακάρι να ίσχυε αυτό το "πάντα"!!!

      Διαγραφή
  28. Τι ωραίο ταξείδι μας έκανες και μας θύμισες και πολύ ωραίες στιγμές, γιατί
    τα Χανιά είναι όντως μια ερωτεύσιμη πόλη !!!
    Μαγευτική ανάρτηση, ωραίες φωτογραφίες και όσο για τη ζωγραφική, τέλεια!!
    Να σας ζήσει και η Σοφούλα !!
    Θα σας προτιμήσουμε και για άλλο ταξείδι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού λοιπόν είστε αμετανόητοι ταξιδευτές του ιδιότυπου αυτού ταξιδιωτικού γραφείου,θα τα ξαναπούμε...
      Η φωτεινή επιγραφή προσδεθείτε,προς το παρόν, έχει σβήσει.

      Διαγραφή
  29. Αν ήξερες πού με πήγες και τι μου έκανες...Στην παλιά πόλη είναι το πατρικό του δικού μου μπαμπά...και στα σοκάκια που φωτογράφησες,βάδισα κάποτε...
    Αχ,ρε Χαρά...
    Αχ,γμτ...
    Σε ευχαριστώ για τα δάκρυα που κυλούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΕΝΑ ειδικά δεν ήθελα να σε κάνω να κλάψεις!
      Δεν πρόσεξα την κατάληξή σου και δεν φανταζόμουν οτι θα σε συγκινούσα.
      Πού αλήθεια ήταν το πατρικό; σε ποιά συνοικία; λες νάναι ανάμεσα στις υπόλοιπες 400 φωτό;πλάκα θάχει
      Σκούπισε τα ματάκια και κοίτα τον ήλιο κατάματα γοργόνα μου,το γοργονάκι θέλει να σε βλέπει χαρούμενη κι εγω επίσης.
      Φιλάκια πολλά γλυκά και τρυφερά, όπως μόνο οι πονεμένες καρδιές ξέρουν αν δίνουν...

      Διαγραφή
  30. Χαρούλα μου καλησπέρα..σ'ευχαριστώ κορίτσι μου για το ενδιαφέρον σου..απλά έκλεισα την σελίδα μου για να ξεκουραστώ λίγες μέρες σπίτι μου..φέτος το καλοκαίρι δεν θα έρθουμε Ζάκυνθο..τον Αύγουστο θα πάμε στην Εύβοια και λίγες μέρες τον Σεπτέμβρη που δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα το "που"...θα τα ξαναπούμε σύντομα.Μέχρι τότε να περνάς όμορφα στο νησάκι μας ή όπου αλλού πας και να περνάς όμορφα και ξένοιαστα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!άπειρα φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα κάνεις. Εγω δε ξέρω πόσο θ αντέξω ήδη απο την ώρα που γύρισα αναπόδιασε η διάθεση. Τλπ. παλεύω...
      Για Ευβοια ούτε πέρσυ πήγα ούτε φέτος με βλέπω να πηγαίνω (σου εχω πει οτι απο εκεί είναι ο άντρας μου;) Κάτι άκουσα για Αυγουστο,αλλά εγω θα εξαντλήσω την άδειά μου τώρα και μετά αφού υποβάλω την πρώτη αίτηση παραίτησης θα πρέπει να επαναληφθεί σε 15 μέρες,άρα ο Αυγουστος καλύπτεται...
      Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και θα βολευτεί η κατάσταση.
      Φιλιά πολλά και καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  31. Δύο φορές να περνάς όμορφα μου βγήκε..είδες..διπλές ευχές λοιπόν Χαρουλίνι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πανέμορφη , μεθυστική, περήφανη η Κρήτη!!
    Μ'εφερες πίσω πολλά πολλά χρόνια , μου θύμισες τόοοσα πολλάαα!!!!!!!!!!
    Ναι, καλά κατάλαβες, τον πρώτο μου έρωτα έζησα στα Χανιά !! Και όταν , μετά από χρόνια, ξαναπήγα ήταν σαν να μην είχε περάσει μέρα!!
    Αγκαλοφιλί καλοκαιρινό !!!! Να περνάς όμορφα όπου και να'σαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα στην κάθε μια και κάτι θύμισε η ανάρτηση...κάτι είχα κι εγω να θυμάμαι,αλλά δε το λέω γιατί η λογοκρισία (λέγε με Σοφία) θα με βάλει στη θέση μου!!!
      Αυτοί οι πρώτοι έρωτες έχουν αυτή την ιδιότητα,να σου δίνουν την εντύπωση οτι δε πέρασε μια μέρα κι ας έχει μεσολαβήσει μία ζωή με τα πάνω της και τα κάτω της. Αυτοί όμως κρατούν πεισματικά την νεανικότητά τους και τη φλόγα τους, ίσως ...γιατί παρέμειναν έρωτες...
      Δε συνεχίζω γιατί σήμερα δεν είναι η μέρα μου και θα γίνω ακόμα χειρότερα.
      Φιλάκια πολλά και χάρηκα που είπαμε έστω κι αυτά.Το ίδιο εύχομαι και σε σένα Πεπάκι,Καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  33. Να είσαι καλά Χαρά μου να περνάς πάντα όμορφα Η χαρά του ταξιδιού σου φαίνεται από την περιγραφή που μας έκανες αλλά και από το χαμογελαστό σου πρόσωπο στην φωτογραφία της προηγούμενης ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χαρά τέλειωσε κι άρχισαν ξανά τα προβλήματα Κατερινα, σα να με διώχνει ο Τόπος μου.

      Διαγραφή
  34. Πανέμορφα μέρη!!! Ένα υπέροχο ταξίδι μέσα απ'το το ιστολόγιό σου στη Κρήτη μας!! Οι φωτογραφίες πολύ ζωντανές όπως και η περιγραφή σου!!! Τα έργα σου εξαιρετικά!!
    Να σας ζήσει η μικρή Σοφία!! Πάντα γερή και ευτυχισμένη!!
    Καλή συνέχεια Χαρά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζεσάκι μου χαίρομαι που σε ταξίδεψα νοερώς σε μια Πόλη μαγική!!!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  35. Υπέροχη ξενάγηση ενός υπέροχου τόπου..πολύ χάρηκα τις φωτογραφίες και τις περιγραφές...φυσικά θα είμαι και στην επόμενη πτήση..
    Να σας ζήσει η μικρούλα!!
    Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευπρόσδεκτη Μαράκι για όσες πτήσεις εσύ αντέχεις!!!
      φιλάκια πολλά και ευχαριστώ περισσότερα

      Διαγραφή
  36. Πανέμορφο τό ταξίδι πού μάς πήγες ξαδέλφη!!!Εξαιρετικές οι φωτογραφίες σου,όπως καί η περιγραφή σου!!Κρήτη,δέν έχω πάη,πολύ όμως θά ήθελα!!!Νά σάς ζήσει η μικρούλα Σοφία!!!Οι ακουαρέλες σου,καταπληκτικές!!!Σέ είδα καί σέ θαύμασα Χαρούλα μου!!Μιά κούκλα κοντεσίνα!!!Πολλά φιλιά στό όμορφο νησί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωωω Κυρία μου τι κιάσα!!! Μα να τα πιστέψω αφού προέρχονται απο συγγενικό πρόσωπο, είναι αντικειμενικά;;;χαχαχαχα Σ ευχαριστώ Μιμίκα μου
      νάσαι καλά.
      Οταν περνάς καλά φαίνεται κι εγω στην Κρήτη γελούσα συνέχεια,τώρα να δούμε...
      Φιλάκια πολλάααααααα ξαδέλφη μου γλυκειά

      Διαγραφή
  37. τέλεια.. χαίρομαι που γνώρισα τα ενδότερα των Χανίων... δεν ειχα αυτήν την χαρά...
    Χαρά μου.. θα χαρώ να τα λέμε κι εδώ!
    καλώς σε βρήκα.. καλώς ώρισες στο μπλογκ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Xαίρομαι κι εγω Λαμπρινή με την αβρή ανταπόδοση της επίσκεψης. Σίγουρα θα τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Πολλά έκανε και μελέτησε ο γλυκός πατέρας, ίδρωσε και πόνεσε, πάντα ανάπαυση να τον φαιδρύνει"...Το 1608 είναι τόσο μα τόσο κοντά! Ούτε μια ανάσα δεν απέχει από το σήμερα. Τα Αισθήματα είναι που δεν έχουν χρονολογία ούτε σφίγγονται μέσα σε μια ημερομηνία. Γιαυτό και δεν μπορούσες παρά να ερωτευτείς! Έχω μεινει μια εβδομάδα στα Χανιά πριν λίγα χρόνια- σε εκπαιδευτικό- και περπάτησα σ αυτούς τους δρόμους, στάθηκα και κράτησα τις εικόνες που βρήκαν αντανάκλαση μέσα μου. Κι είναι σαν να μ έκανες να ξαναπερπατήσω εκεί. Όπως και στο Ηράκλειο που έχω μείνει πολλές φορές κατά εβδομάδες, κι έχω καλούς φίλους εκεί(Μαρία Μινωίτισσα. Αλλά και το Ρέθυμνο, και τα Σφακιά και και και.. Η Κρήτη είναι ερωτεύσιμη όλη! Εκεί αισθάνομαι επίσης σαν στο σπίτι μου, όπως και στο.."σπίτι σας" που επίσης αισθάνομαι τοιουτοτρόπως. Να περνάς όμορφα και να θησαυρίζεις εικόνες. Φιλιά ..ικι ευχές στη Σοφία σας. Να ζήσει να το χαρεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερή που είχες τόσες ευκαιρίες επισκεψιμότητας Τατιάνα μου, εγω ήταν η πρώτη φορά και φοβάμαι μοναδική.
      Πάντως όπως κάνω πάντα κουβάλησα τόννους τα πολύτιμα (τι και αν βάραιναν τις αποσκευές στα αεροπλάνα και μου τ απαγόρευσαν!)και μ αυτά θα πορευθώ
      Αποστάγματα συναισθημάτων θα γίνουν και διύλιση εικόνων και μεταφορές όπως δύναμαι...
      Πάντως θάναι ένα αξέχαστο ταξίδι! Και τώρα επιστροφή στα ίδια... μ ό,τι αυτό συνεπάγεται...

      Διαγραφή
  40. Οικεία μέρη, πανέμορφος τόπος και εγώ ναι το παραδέχομαι, ειμαι τοπικίστρια
    Ολοι εχουμε ελαττώματα. Γεννήθηκα, μεγάλωσα Ιεράπετρα, σπούδασα Ρεθυμνο, μετα πάλι Ιεραπετρα.
    Εδω και ένα χρόνο ζω Αθηνα αλλά θα επιστρέφω αφού ο συζυγος αν και Αθηναιος θελει να ζήσουμε εκει
    Πολυ ομορφες οι φωτογραφίες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι να πραγματοποιήσεις το συντομώτερο τ όνειρό σου,αφού είναι κοινό "θέλω". Αλλωστε εσάς δεν θα σας λείψει η Αθήνα, αφού ο,τι επιθυμήσετε το έχετε και στην Κρήτη! Αλλοίμονο απο εμάς...
      Νάσαι καλά Αννα μου και σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  41. Αυτάααα είναι!Άλλοι την βγάζουν στο μπαλκόνι με γλυκό βύσσινο και άλλοι οργώνουν την Κρήτη!!!!χαχααχα
    Χαρούλα μου πολύ χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα!μα είναι και ο τόπος τόσο συγκλονιστικά όμορφος!Τ'αγαπώ τα Χανιά και θα μπορούσα να ζήσω εκεί,κάποτε το συζητούσαμε...Οι φωτογραφίες σου είναι υπέροχες,με ταξίδεψες κι εμένα μέχρι εκεί!Αλλά και η ζωγραφική σου...τι ταλέντο είσαι βρε Χαρά?Τέλος το ντεκουπάζ?χαχα!!Θυμάσαι τα σουβέρ από cd που είχα φτιάξει και είχα πάρει την ιδέα από σ'ένα?Τα έχω ακόμα στο μπαλκόνι και ακόμα με ρωτάνε πως και τι...Η Χαρά τους λέω,αυτή με έμαθε!
    Καλά να περνάς αγαπημένη μου και πολλά φιλιά σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ημουν σε διατεταγμένη υπηρεσία καλή μου!χαχαχα αν δεν ήταν τα βαφτίσια της ανηψιάς,δε θα έβλεπα Ψηλορείτη ούτε με κυάλι ναυτικό!
      Πράγματι τα Χανιά είναι πανέμορφα,απο τα μέρη που όσο και να τα γυρίσεις δε λες τα χόρτασα!
      Ζωγραφική,την παλεύω (κυριολεκτικά) το ντεκουπάζ όμως δε τ αφήνω με τίποτα, είναι τ αντίπαλο δέος της ζωγραφικής που δε θα κατορθώσω ποτέ!
      Όσο για τη διαφίμηση, σ ευχαριστώ Λαμπρινούλι μου, αλλά είσαι πανάξια δημιουργός και πολύ πιο μπροστά απο μένα.
      Φιλάκια πολλά και απο μένα

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω λόγια! Την ρούφηξα την ανάρτησή σου. Τι περιγραφές, τι φωτογραφίες, τι ζωγραφιές...και τι ποδαρόδρομος που θα έπεσε. Η εκκλησία που βαφτίστηκε η μικρή Σοφία είναι αγαπημένη μου. Ο ροκ παπα Μανώλης μου βάφτισε και τα 2 μου παιδιά και γι αυτό βγήκαν θεοπάλαβα και Ο ψάλτης παλιός σπιτονοικοκύρης μας.Σε ευχαριστούμε πολύ για την διαφήμιση στον τόπο μας και σε περιμένουμε και πάλι.Α! και καλώς σε βρήκα

      Διαγραφή
    3. Γιώτα μου πολύ χαίρομαι,αν μια Χανιώτισα απόλαυσε την ανάρτησή μου. Δεν είναι διαφήμιση,είναι απόρροια ευχαρίστησης ψυχικής και σωματικής,έστω και μ αρκετό ποδαρόδρομο,αλλά κι εδώ συνέβαλαν θετικά.
      Μακάρι να μπορούσα να ξαναέλθω σύντομα,ας αφήσουμε όμως μια υπόσχεση να πλανιέται...ποτέ δε ξέρεις!
      Καλώς βρεθήκαμε,έστω κι έτσι.

      Διαγραφή
  42. Δυό φορές έχω πάει στην Κρήτη, όπως γράφω και στην Ρούλα, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να δώ όλα αυτά τα ωραία μέρη που μπόρεσες να φωτογραφίσεις, Χαρά μου!! Εγώ συνόδευα ξένους συνεργάτες που ενδιαφέρονταν μόνο να διαπιστώσουν εάν οι εκδόσεις τους είχαν καλή έκθεση στα τουριστικά σημεία, από τον 'Αγιο Νικόλαο μέχρι τα Χανιά...χαχαχα!!!! Μείναμε σε πολυτελή ξενοδοχεία, φάγαμε στα ακριβότερα εστιατόρια, πρόλαβα με το ζόρι να επισκεφθώ την Κνωσσό, και αυτό ήταν!! Τις ομορφιές που μας δείχνεις, δεν είχα την χαρά να τις δώ!!! Ελπίζω κάποτε να μπορέσω να ξαναπάω!
    Οι ακουαρέλλες σου είναι πολύ όμορφες! Πράγματι, ένας έρωτας είναι πάντα πηγή έμπνευσης!!
    Φιλάκια πολλά και πολύ καθυστερημένα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Φωτογραφίες ανέρχονται στις 400+ Μαριάννα μου,είναι αναπόφευκτες όταν κυκλοφορείς στην παλιά Πόλη,ειδικά. Και ήταν απο τις φορές που ευχήθηκα νάχα καλλίτερη φωτογραφική.
      Οταν πηγαίνω σ ένα μέρος που σε προδιαθέτει για εξερεύνηση, είναι κατ αρχάς ανούσιο να πηγαίνεις μ ανθρώπους που δεν εχεις τις ίδιες επιθυμίες (εσένα δεν ήταν επιλογή σου,φυσικά) και ν αποφεύγεις τα ακριβά και διάσημα! Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα και στη γραφικότητα. Ο τουρισμός, όπως σ όλα τα μέρη έχει εκφυλίσει την γνήσια ταυτότητα του κάθε τόπου και συμφωνώ με τα κορίτσια που γράφουν παραπάνω οτι το αυθεντικό θα το βρείς εκτός πόλεων.
      Σου εύχομαι να σου δοθεί η ευκαιρία να πας οπως εσύ θα επιλέξεις και να τα απολαύσεις,γιατί πραγματικά είναι μια απόλαυση των αισθήσεων.

      Φιλιά πολλά,όποτε κι αν δίδονται αξίζουν!

      Διαγραφή
  43. Εξαιρετική η περιγραφή, αν και είμαι Ηρακλειώτης, θεωρώ πως τα Χανιά είναι η ομορφότερη πόλη της Κρήτης. Μετά ακολουθεί το Ρέθυμνο και για το Ηράκλειο χμμ, το θεωρώ την πληγή του νησιού που κάποτε ήταν κι αυτό όπως οι άλλες δύο πόλεις και κατάντησε έτσι σήμερα. Εξαιρετικές και οι εμπνεύσεις ζωγραφικής, το λέει η καρδιά σου μου φαίνεται!

    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου (αν κρίνω απο το Ηρακλειώ-της) Μαβιά Κουφετάρια
      κατ αρχάς χαρά μου που ήρθες στο φτωχικό μου και εγκρίνεις το κείμενό μου για την ιδιαίτερη πατρίδα σου συνολικά.
      Ολες οι Πόλεις,έχουν υποστεί φυσιογνωμικές αλλοιώσεις,και δυστυχώς οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές μας. Κάτι ανάλογο λέω και για τη Ζάκυνθο, η οποία καταστράφηκε δύο φορές. Μία απο το σεισμό και την πυρκαγιά που ακολούθησε τον Αυγουστο του 1953 και δεύτερη στις μέρες μας,απο τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, χάνοντας κάθε αναφορά στο πρότερο παρελθόν.Σαν να θέλαμε να το εξαφανίσουμε! Πραγματικά ζηλεύω καθε φορά που επισκέπτομαι την Κέρκυρα και λυπάμαι στη σκέψη της δικής μου πατρίδας που κάποτε ήταν ισάξια.

      Ευχαριστώ πολύ για την κριτική επι των ζωγραφιών μου,προσπαθώ.
      Καλό σου ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  44. Α, Χαρά δεν παίζω..... έβγαλες καλύτερες και περισσότερες φωτογραφίες χα, χα, χα!!!!!! Είχες δίκιο με τον πίνακα, μου θύμισε πανέμορφες εικόνες που ελπίζω να κρατήσω για πάντα μέσα στην καρδιά μου. Επίσης ξεχώρισα και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με την βάπτιση..... είναι πανέμορφο το μέρος και μάλιστα όταν πήγαμε εμείς γινόταν και μια βάπτιση τότε..... ένα μόνο θα σου πω ευχήθηκα να είχα κάνει τον γάμο μου εκεί.........
    Τα Χανιά είναι πανέμορφα, πολύ γραφικά θα έλεγα με κάτι παραλίες που σου κόβουν την ανάσα!!!!!
    Να είσαι καλά και το κυριότερο να τα καταφέρεις και να πας ξανά!!!!
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Νατάσα μου απο τις 450 φωτογραφίες που τράβηξα και ξεπάτωσα τη μηχανή, ήταν μια επιλογή αυτή. Τις υπόλοιπες τις κράτησα για προσεχή ίσως χρήση, ή για ταξίδια του μυαλού...
    Φιλάκια πολλά και να περνάς ΤΕΛΕΙΑ όπου κι αν βρίσκεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...