...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μια μέρα σαν τη χθεσινή...

Παρά την περί του αντιθέτου επιθυμία της φίλης μου Μαρίας, η σημερινή ανάρτηση δε μπορεί νάχει άλλο χρώμα και διάθεση, για πολλούς γνωστούς κι άγνωστους λόγους...
Όταν στην προηγούμενη ανάρτηση ευχόμουν, "να με παίρνανε τα σύννεφα" δεν το ευχόμουν κυριολεκτικά, αλλά λίγο  θέλαμε ακόμα για την απογείωση...
Έχω καταντήσει λίγο ως σεισμογράφος της περιοχής μου, που ΚΑΙ χθες δοκιμάστηκε πολύ.
Κι οταν λέμε πολύ, εννοούμε ΠΟΛΥ!
Ναι, είμαστε μαθημένοι από κουνήματα, αλλά όσο μαθημένο και θωρακισμένο να θεωρείς τον εαυτό σου οτι είσαι, ποτέ δε ξεπερνιέται ο φόβος ενός πιθανού τέλους
Όταν αρχίζει να κουνάει και νομίζεις οτι θ ανοίξει η γη να σε καταπιεί, δε σκέφτεσαι ούτε οτι τόχεις ξαναδεί το έργο,ούτε το σπίτι έχει αντισεισμική κατασκευή, γιατί κάπου πίσω μας ο Εγκέλαδος γελάει χαιρέκακα μ όλα αυτά και σου ψιθυρίζει "ετσι νομίζεις πουλάκι μου;;;"
Είναι να μην το βάλει στο μυαλό του, να μας φέρει τούμπα!
Ο των προηγούμενων ημερών, που σας είχα ξαναπεί, της μεταξύ Ζακύνθου -Κυλλήνης εστίας ήταν πιο αγριευτικός , γιατί είχε βουή "έρχομαιιιι" και ταρακούνημα τραμπολίνο, μ αποτέλεσμα να πέφτουν και να σπάνε πράγματα,που μέσα στον ύπνο σου είναι ακόμα πιο φοβιστικό.
Ο χθεσινός μας κυλούσε με δύναμη σαν πάνω σε κινούμενη άμμο. Είχαμε και τον άσχημο καιρό ,με δυνατούς ανέμους και βροχή και οι σκέψεις γίνονταν ακόμα πιο μαύρες!
Εγω περίμενα το μοιραίο οριζοντιωμένη, γιατί δεν ήξερα απο  τι ήταν προτιμώτερο να πάω; απο το στομάχι μου που πονούσε σε απελπιστικό βαθμό ή να με ρουφήξει η γη; ο άνδρας του σπιτιού βέβαια έτρεχε αλλόφρων, αλλά δικαιολογείται γιατί είναι και εισαγωγής.
Τέλος πάντων περάσαμε κι αυτή τη μπόρα κι άλλο κακό να μη μας βρεί, συνεχίζουμε να κουνιόμαστε ,καλλίτερα απο το μένουμε ακίνητοι (βέβαια μπορεί να μας μείνει το κουσούρι,αλλά δεν μασάμε...όλοι οι καλοί χωράμε πάνω σε τούτη τη γη, που κατά τα φαινόμενα μας βαρέθηκε), έτσι εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια, που καιρό τώρα προβλημάτιζε τους σεισμολόγους με την απραξία της και δυστυχώς πάντα είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.
Κουράγιο στους φίλους-γείτονες Κεφαλονίτες, συμπάσχουμε και συγχρονιζόμαστε ρυθμικά.
Ευχαριστώ από καρδιάς όσους έστειλαν αγωνιώδη μηνύματα και στο blog και στο  f/b και τηλεφωνικά (όσο λειτουργούσε, η σύνδεσή μας είχε νεκρώσει για αρκετές ώρες) και μ όποιο τρόπο επέλεξαν να μου δείξουν την αγάπη και την αγωνία τους.
Είμαστ'  άκόμα ζωντανοί στη σκηνή, όπως λέει και το άσμα και το αποτέλεσμα θα φανεί στο χειροκρότημα
Και για να πάρετε μία ιδέα πως ήμασταν, δείτε αυτό:


Οχι δε το ζωγράφισα χθες, απλά ήλθε κι έδεσε, μέσα- έξω.
Σας αφήνω με κάτι που διάβασα σήμερα στο φίλο μου, Σπύρο Μακρυγιάννη ή άλλως πως Spyrogyrismata και μ άρεσε πολύ:

Σ’ αυτούς που αγαπάς γίνεσαι θύμα και σ’ αυτούς απ’ τους οποίους αγαπιέσαι γίνεσαι θύτης. 
Αν αγαπάς κι αγαπιέσαι ταυτόχρονα δεν υπάρχει ούτε εγωισμός ούτε πληγή. 

Μαχάτμα Γκάντι


Κι εγω ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ♥ !!!

112 σχόλια :

  1. κι εμείς σ΄αγαπάμε!
    εμεις να δεις!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=OfP7TOvM3NQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περα απο τα γραφόμενα σου είχε και το χιουμοράκι του εκει για το ...εισαγωγής!
    το τραγουδακι, είναι αφιερωμένο στη Χαρά, απο όλες μας πιστεύω, μονο ως προς το΅εγω να δεις!
    καλη εβδμαδα και..δεν πηρα τηλεφωνο. ειμαι ειλικρινης!
    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαρμπουνάκι
    Ευχαριστώ κατ αρχάς για την ανταπόδοση αγάπης κι αφιέρωσης
    Οσο για το "μη τηλέφωνο" που λες,αφ ενός δε κάνω ούτε γκάλοπ,ούτε ονομαστική αναφορά, κι αφ ετέρου και να μου έλεγες οτι ΔΕΝ με σκέφτηκες ,ΔΕΝ θα σε πίστευα.
    Ακυρο λοιπόν, ως μη γενόμενο το σχολιο επ αυτού
    Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρά μου ,περάσατε ταραχή μεγάλη ... Εύχομαι να σταματήσει εδώ ,να μη υπάρξουν άλλα "κουνήματα "και να βοηθήσει και ο καιρός . Ειλικρινά τρέμω τους σεισμούς ,έχω τύχει σε αρκετούς και αντιδρώ πάντα πανικόβλητη .... Θαυμάζω την ακινησία σου ,στο κρεβάτι ...τήρησες τις οδηγίες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολυμπία μου
      κάποτε μετοίκησα κι εγω στην ΑΘήνα,που μέχρι τότε έλεγαν οτι η ΑΘήνα δεν έχει κανένα φόβο σεισμών. Ειπα κι εγω θα ηρεμήσω και με το "Καλημέρα" γίνεται ο σεισμός του '81 κι εγω να βοηθάω να εκκενώσουμε το οικοτροφείο που έμενα ως πρωτοετής φοιτήτρια και να μεταφέρουμε τους ενοίκους στο Σύνταγμα!
      Ετσι σαν άλλος Νιόνιος Νιονιάκης, απο το "Φιόρο του λεβάντε" (¨Πολύ κούνια αφέντη, πολύ κούνια! Όλο σκόρσο και σπαβέντο¨!) είπα καλλίτερα να κουνιέμαι στην Πατρίδα πούμαι και συνηθισμένη!
      Σε καταλαβαίνω απόλυτα, όπως κάθε έναν που αντιδρά μ αυτό τον τρόπο,εγω απλά περιμένω και παραμένω παγωμένη, αν βέβαια δω τα σκούρα θα πεταχτώ έξω που ευτυχώς είμαστε μονοκατοικία σ εξοχή. Φοβόμουν οταν ήμουν στη δουλειά,μια που είναι πυκνοκατοικημένη η Χώρα και τα κτιρια τα ξένα,δε τα εμπιστευόμουν.
      Ας ελπίσουμε οτι θα σταματήσει στους πολλούς μετασεισμούς
      Φιλάκια κι ευχαριστώ

      Διαγραφή
  5. H ακουαρέλλα by Hara μου άρεσε, αυτή η χρωματιστή ομπρέλα
    συμβολίζει την ελπίδα μέσα στον χαμό.....
    Λένε ότι εκτονώνεται το φαινόμενο, εύχομαι όλα καλά να πάνε, εξάλλου έχεις
    και τον "εισαγόμενο" δεν έχεις λόγο να φοβάσαι......
    Φιλιά, και ................. να τα λέμε αυτά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως έτσι δεν είναι η ΧΑΡΑ;;; αφού επιζούμε οφείλουμε να χαμογελάμε.
      Ετσι δείχνει οτι εκτονώνεται (εχει κάνει καμιά 50νταριά,άλλους αισθητούς κι άλλους όχι),βέβαια ποτέ δεν μπορείς νάσαι σίγουρος για τίποτα.
      Χαχαχαχα αν εμπιστευθώ το Λαλάκη τον εισαγόμενο θα είχα φτάσει ΑΘήνα πριν την Κυριακή! Για να πω όμως του στραβού το δίκιο, μάντεψε το 6άρι,εγω του είπα "σιγά μην ήταν 6!"( Βλέπεις εγω τα πιάνω στα πιο δυνατά) ΑΝ προβλέπει και το επίκεντρο θα τον κάνω σεισμογράφο!χαχαχαχα
      Να τα λέμε φυσικά...είδες τα παραδέχθηκα δημοσίως

      Διαγραφή
  6. Οκ, μόλις επιβεβαίωσα το μεγαλύτερό μου φόβο: Είμαι από άλλο πλανήτη!
    Χαρουλίτα μου, χαμπάρι δεν είχα πάρει τί έγινε...
    Πωπω... Έστω και εκ των υστέρων... αγχώθηκα...
    Χαίρομαι που είστε καλά! Και ακόμα, με κάνεις πολύ χαρούμενη που το τσαχπίνικο χιούμορ σου, δεν σε εγκαταλείπει ποτέ!
    Η ακουαρέλα σου μου αρέσει τρελάάάά!
    (Α, και επειδή στο Αιγαίο, ευτυχώς δεν έχουμε τόσα πολλά κουνήματα -στον εγκέφαλο έχουμε!- να περάσεις μια βολτίτσα από εδώ! Θα σε απαγάγω -με τη θέλησή σου ελπίζω! και θα σε κρατήσω ασφαλή στην αγκαλιά μου!-)
    ;-)
    Φιλάκια πολλά και... σταθερά!!!
    Την αγάπη μου!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρό μου Συριανολούκουμο
      δεν σ αδικώ,ούτε σου "κακιώνω" κι εγω πολλές φορές είμαι εκτός τόπου και χρόνου,πόσο μάλλον που έχω απαγορεύσει τα δελτία ειδήσεων. Δεν μετριάζεται η αγάπη και η εκτιμηση με την άγνοια των γεγονότων.
      Οσο για την απαγωγή, η Ωραία Ελένη,δεν έχει αντίρρηση, όμως όπως έγραψα παραπάνω στην Ολυμπία,το ίδιο έπαθα με την ΑΘήνα. Λες εγω να κουβαλάω τους σεισμούς;;;;
      Όσο τους εγκεφαλικούς κραδασμούς δεν τους γλυτώνετε αμα απαχθώ...μάλλον θα χειροτερεύει ο ασθενής...
      Επειδή η πρόταση έγινε δις,να ξέρεις οτι αμα τ αποφασισω δε την γλυτώνεις με τίποτα!!!
      Φιλάκια πολλαααααααααααααααά και κουνημένα, κάνουν ωραία γκελ!!!χαχαχα

      Διαγραφή
  7. Χαρά μου πόσο σε καταλαβαίνω. Έχοντας ζήσει τους σεισμούς της Θεσσαλονίκης και όλους της Αθήνας, τρέμω και μόνο με το άκουσμά τους. Εύχομαι οι μετασεισμοί να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο λίγο και να ξαναβρεί ο κόσμος την ηρεμία του.
    Η ακουαρέλα είναι υπέροχη και ναι κι εγώ βλέπω την ελπίδα, όπως λέει και η Σοφία και ίσως την άνωθεν προστασία, στην ομπρέλα.
    Κι εμείς σ΄αγαπάμε και το ξέρεις!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ αρχάς Μπεττούλα να σου πω οτι εγκρίνω κι επαυξάνω το νέο άβαταρ. Το μάτια ερμητικά κλειστά,θαταν καλό για την Κιντμαν...χαχαχα
      Οσο για υπόλοιπα που μου γράφεις,όλοι λίγο [πολύ καταλαβαίνουν τον τρόμο μας κάθε φορά, αλλά οι Θεσσαλονικείς και οι Αθηναίοι,λόγω των μεγαλουπόλεων κομμάτι περισσότερο.
      Τυχεροί αυτοί που δε ξέρουν γιατί πράγμα μιλάμε!
      Χαίρομαι που άρεσε η ακουαρέλλα,θέλω κι εγω να πιστεύω οτι φέρνει ελπίδα στην μαυρίλα γύρω της
      Φιλάκια πολλά και τα αισθήματα αμοιβαία,και το ξέρεις

      Διαγραφή
  8. Χαρά μου και εμείς από την απέναντι πλευρά κουνηθήκαμε αρκετά, όμως όπως λες έχουμε συνηθίσει, αλλά άμα μείνεις σε πολυκατοικία είναι λίγο τρομακτικό.
    Πάντως η ακουαρέλα σου φώτισε το τοπίο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χέρια δίνουμε Ελένη μου,δυστυχώς στη γειτονιά που βρεθήκαμε. Υπομονή και ευχή να μην συμβούν χειρότερα.
      Φιλάκια πολλά με αγάπη

      Διαγραφή
  9. Να τη η χαρούμενη ανάρτηση! Δεν είναι τι λες, αλλά πως το λες...χαχα.. κι εγώ σε απόλαυσα εδώ! Χαρουλάκι μου δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος απ'αυτόν των φαινομένων της φύσης και ειδικά του σεισμού. Η γη, η φύση και το σύμπαν, προϋπήρχαν ημών και συνεχίζουν να'ναι οι κυρίαρχοι, όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε πως εμείς οι άνθρωποι κυβερνάμε τον κόσμο. Φτερά στον άνεμο είμαστε και γινόμαστε όλο και πιο τρωτοί, όσο δεν σεβόμαστε το περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Φόρεσε το κράνος σου, δώσε κι από ένα στους άντρες σου και κάντε υπομονή... θα περάσει κι αυτό. Τουλάχιστον είστε χαμηλά. Τι να πούμε εδώ στην Αθήνα που όταν γίνεται κάτι τέτοιο έχουμε το δίλημμα... προς τα κάτω ή προς τα πάνω να πάμε; Μη φοβάστε τους μετασεισμούς... είναι καλό να γίνονται. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ παρασύρθηκα και δεν είπα για την ακουαρέλα σου Χαρολάκι. Μου αρέσει!!! Την κοιτάζω και κρυώνω...χαχα. Δεν ξέρω πως το κατάφερες αυτό! Μπράβο Χαρουλίτα μου!

      Διαγραφή
    2. Το Χαρολάκι ήταν τυχαίο... ουδεμία σχέση με προαισθήματα και προβλέψεις...χαχαχα...

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα ευτυχώς που το διευκρίνισες γιατί πήρα εγω την κρυάδα....μπρρρρρρ
      Τουλάχιστον ας ασπασθούμε δια τελευταίαν φοράν, όχι ακόμα,κοινώςχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Απάντηση Νο1:
      κι εμένα γιατί κάτι μου λέει οτι θα γίνει χαρούμενη ανάρτηση;;; Τις πιο μαύρες διαλέγουμε να ξεσαλώσουμε. Αλλωστε εμείς το φτιάχνουμε το κλίμα, λάθος;;;;

      Διαγραφή
  10. Απάντηση Νο2
    Μια και δεν κατάφερα να αποτυπώσω το κούνημα,τουλάχιστον κατάφερα να σε κάνω να κρυώσεις. Για καλό να το πάρω ,ε;;;;

    Με την άλλη θα περιμένω να στεγνώνουν τα χρώματα για να σου στέλνω υλικό,αδικήθηκε εξ αρχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Καμία σχέση η πρώτη εικόνα! Εδώ που το κοιτώ μου αρέσουν πολύ και τα σύννεφα και το άφρισμα της θάλασσας! Ξέρεις πως δεν λέω αν δεν πιστεύω...χαχα.

      Διαγραφή
    2. Ναι να βάλεις και την άλλη που δεν εχει στεγνώσει τα χρώματα να δούμε...πως τα καταφέρνεις ενω κουνιέται η γή εσύ ζωγραφίζεςι...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑΑΑΑ πεστα ρε Χαρααααααααα!~αχαχαχααααα
      ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
    4. Ρουλάκι μου είπαμε δεν ζωγράφιζα χθες,για άλλη φορά ομιλούμεν ,που βιάζομαι να της στείλω απο τη χαρά μου και πριν στεγνώσει δείχνει αλλιώς

      Διαγραφή
    5. Εσυ μικρά, για ποιό απ όλα γελάς (όχι αδίκως,γιατί κι εγω τα θυμάμαι και γελάω! Χαζό παιδί χαρά γιομάτο, μέχρι παρεξηγήσεως)

      Διαγραφή
    6. Γελάει που είπα πως βλέπω την ακουαρέλα σου και κρυώνω... Δεν ξέρεις πόσο μ'έχει κοροϊδέψει γι'αυτό! Υποστήριξέ με Χαρουλίτα!!!

      Διαγραφή
    7. Εδώ κι εγω κρυώνω και φοράω 3 μπλούζες.

      Διαγραφή
    8. Ξετρελάθηκα με την υποστήριξη...

      Διαγραφή
    9. Δε λέω ψέματα!!!Πιστέψτε επιτέλους. Μπαααα σ άπιστους Θωμαδες έχω πέσει
      Πραγματι είναι σαν να σε παίρνει ο αέρας
      Ελπίζω κι εύχομαι μην μείνει έτσι μέχρι την Κυριακή...

      Διαγραφή
  11. Από τότε που αυτό το άψυχο κουτί έγινε το μέσον επικοινωνίας να γεφυρωθούν οι αποστάσεις και να γίνει η Ζάκυνθος το νησί που μένουν αγαπημένοι φίλοι ..έγινε και ο τόπος αυτός η έγνοια της σκέψης μας.. την αγωνία που κυριαρχεί απο εχθές για τα τεκτενόμενα του εγκέλαδου... που θυμήθηκε πάλι να σας κουνήσει...Χαρά μου.. οτι και να λέμε εμεις που δεν εχουμε ζήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό το κούνημα ... δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι να κουνιέσαι ..χωρίς την θέλησή σου.... και φτάνω στην ακουαρέλα..εiπα και εγώ....πριν να διαβάσω παρακάτω... το ανυπόμονο..... πότε πρόλαβε και έκανε και τον πίνακα της η Χαρά μέσα σε τούτο το κούνημα;; πως δεν το μουτζούρωσε αν πήγαινε το πινέλο δεξιά αριστερά;....χι.χι.. που πάει αυτό το μυαλό και πως δουλεύει δεν θα καταλάβω ποτέ..χι.χι. αυτή η ακουαρέλα ήρθε και έδεσε όπως λες ...και το χάρηκα γιατί έχει βρε παιδί μου εκείνο το κόκκινο χρώμα μέσα που σου ξανοίγει την καρδιά... να σου ευχηθώ να σας ξεχάσει τελείως ο εγκέλαδος...και αν καμιά φορά κάνει επισκέψεις να είναι ανώδυνες..η αγάπη είναι δεδομένη .....φιλώ σε..!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα υπάρχουν και κουνήματα με τη θέλησή σου,καλώς το διευκρινίζει το Ρουλάκι.Αυτό θα πει να εμβαθύνεις στην κάθε κατάσταση για να ξέρεις πότε πρέπει να ανησυχείς και να συμπονάς! Εγραψες Ρουλάκι μου με το "χωρ'ις τη θέλησή σου", χαχαχα να τα βλέπουν μερικές-μερικές που χάσκουν
      Το να ζωγραφίζεις την ώρα του σεισμού ,μπορεί να βγεί και καμιά ζωγραφική αφηρημένης Τέχνης,απ αυτές που αφήνουν το κοινό εκστατικό,να μη βάφεσαι εκείνη την ώρα,γιατί τότε...κλάφτα...
      Πως καταφέρνουμε και γελοιοποιούμε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις,απορίας άξιον!
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου και την ξέρω την αγάπη σας,ΤΗΝ ΝΟΙΩΘΩ και την ανταποδίδω
      Φιλάκια πολλά φιοτσιδι μου και λυπάμαι που σ ανησύχησα

      Διαγραφή
  12. Αυτό το ακούσιο ταρακούνημα πέρα-δώθε με βουητό η χωρίς είναι όντως φοβιστικό!! Τι λεμε τώρα αέρα ,βροχή και ταρακούνημα τι να σκεφτείς η γυναίκα τα έργα και τις ημέρες του θηρίου που ξυπνά όποτε του γουστάρει.. Μακάρι να εκτονωθεί η κατάσταση των σεισμών Χαρά μου και να γίνει τούτη η ανάρτηση κουνημένη από τρανταχτά γέλια.
    Σε φιλώ με αγάπη πολλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα εσύ συνεχίζεις πάνω στο εκούσιο-ακούσιο της Ρούλας! ήδη γελάω μ αυτό Μαρινικόλ μου,γιατί δεν έχω κι άλλη επιλογή...τα υπόλοιπα άλλος τα κανονίζει

      Χθες βράδυ οταν επανήλθε το Ιντερνετ μου έστειλε το Μαράκι το βίντεο της παρουσίασης της Έκθεσης και σε ένα γύρισμα του φακού σε είδα δίπλα στο Στράτο και συγκινήθηκα. Νάσαι καλά αγαπημένη,πάντα γελαστή και τρυφερή
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?v=Wy1i3U3oDUY&feature=em-upload_owner Κάποιος με φροντίζει και το βλέπω

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που έφτασε στα χέρια σου!
      Συγγνώμη που δεν το έστειλα εγω, ντρεπόμουν πολύ να το κάνω,ΔΕΝ το έστειλα σε κανέναν.

      Διαγραφή
  13. Μου αρέσει που το αντιμετωπίζεις με χιούμορ!!! Γέλασα με τον εισαγόμενο πολύ!!! Τελωνείο πλήρωσες; ;-)
    Πέρα απ'τα χαζά... κουράγιο και υπομονή! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θ α μου κοβόταν το χιούμορ Σοφάκι απο την ώρα που θ άρχιζαν να με πλακώνουν οι σοβάδες,αφού δεν...ας το γελοιοποιήσουμε εκ των υστέρων. Να ομολογήσω οτι κι εκείνη την ώρα εκτυλίχθηκαν σκηνές σουρεάλ,αλλά ας μεινουν μεταξύ μας.
      Τέτοια εργαλεία με έξτρα αξεσουάρ φυσικά και τα πληρώνεις χοντρά στο Τελωνείο, εμ τσάμπα πράμα;;;;δε λέει
      Πέρα απο τα χαζά κι εσέις κουνηθήκατε καλά,ε;;; Να προσέχεις το παιδί.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  14. Ακουσες την εκπληξη μου στο τηλεφωνο για την ακουαρελα σου...τι αλλο να προσθεσω!!!ειναι φανταστικηηηη!μετα τα καρπουζακια μου...η καλυτερη !!!χιιιχιχιχιχιι
    Μπραβο Χαρολακι μου αχαχαχαααα.......(το τιιι εχει να ακουσει η ΑΑΑλληηη!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την άλλη θα κάνω τηλεφωνική συλλογή σχολίων. Βέβαια έχω ν ακούσω και τα σχολιανά μου,αλλά τουλάχιστον θα ακούω επιφωνήματα!

      Ε, όχι κι η καλλίτερη μετά τα καρπουζάκια! Οι ποδάρες με τις κόκκινες γόβες, άκυρη;;; και τόσα άλλα Τώρα είναι που θ αρχίσω να πέσω σ ε κατάθλιψη

      Διαγραφή
    2. Γιατί βρε Χαρά μου να πέσεις σε κατάθλιψη; Σου λέμε έγινε σούπερ η ακουαρέλα! Όχι πως δεν έχεις κι άλλα ωραία... άντε περιμένουμε να τα θαυμάσουμε όλα μαζί με μουσική υπόκρουση.

      Διαγραφή
    3. Μα να μου λέει μετά τα καρπουζακια η δεύτερη;;;; οι άααλλεεες;;;;Nothing?

      Διαγραφή
    4. Zακυνθιναι και μετα απο δυνατο σεισμο!!!τι περιμενα!!!χαχαχαχαα
      δε σε πιανω πουθενααα με τετοιο "κουνημαααα"

      Διαγραφή
    5. Μου ρίχνεις το ηθικό,πρέπει να το καταλάβεις

      Διαγραφή
    6. Στο ρίχνουμε όσο μπορούμε για να'χουμε ν'ανεβάσουμε από κοντά...χαχαχα....

      Διαγραφή
    7. Αργεί η σεισμοπαθής ν ανέβει,ένα ταράκουλο το πέρασα,δεύτερο,τρίτο,πόσα απανωτά ν αντέξει;;; Γι αυτό κυριολεκτείτε

      Διαγραφή
  15. Χαρά μου, χθες άκουσα ότι έγινε ένας σεισμός μέτριας έντασης, κι΄ότι υπάρχει αντισεισμική θωράκιση στο νησί μια που η περιοχή είναι συνηθισμένη από σεισμούς!
    Σήμερα μαθαίνω το κακό που έγινε και για τον κόσμο που βρέθηκε χωρίς στέγη χειμωνιάτικα!!!!!
    Μακάρι το κακό να σταματήσει εδώ και να κουνιέστε τόσο όσο χρειάζεται ν' αποφεύγονται
    τα χειρότερα!!!
    Όσο για σένα, βρε Χαρά μου, είπαμε βέρα Ζακυνθινιά αλλά τόση εξοικείωση πια!!!!
    Η ακουαρέλα σου έχει και άποψη και μεταδοτικότητακαι μ' αρέσει!!!
    Φιλιά πολλά σου στέλνω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω Αρετή μου,αυτά τα περι θωρακίσεως τ ακούω βερεσέ! Οταν πιάνεις τον άλλον απο το πέτο και τον ταρακουνάς ανελέητα,θα ξεράσει ,πού θα πάει!
      Οταν αρχίσει να γκρεμίζει σοβάδες, να σπάει πράγματα και να θες να ξεκινήσεις απ την αρχή οικοδομή, να χαρώ που θα μείνουν οι κολώνες,δηλ;;; Ασε που κανείς αρμόδιος δεν ελέγχει τα μπετά, επαφίεσαι στον επαγγελματισμό (!) του επιχειρηματία σκυροδέματος, των εργατών ,κ.λ.π. συνυπεύθυνων Κι έχουν δει πολλά τα ματάκια μας!!! Γι αυτό ας μην αποδειχθεί ποτέ η θωράκιση που πιπιλάνε στην πράξη
      Οσο για την εξοικείωση,καμιά φορά καταντώ εκνευριστική,αλλά ναι,δε τρέχω ν αλαλάζω,ειδικά οταν είμαι στο χώρο μου
      Φιλιά πολλά και σ ευχαριστώ πολύ για όλα

      Επιτέλους έκανα κι ένα σοβαρό σχόλιο!

      Διαγραφή
  16. Αγαπητή μου Χαρά από ταρακουνήματα είμαστε συνηθισμένει όμως αυτό που μου προξένησε τεραστια εντύπωση είναι (ο άνδρας του σπιτιού βέβαια έτρεχε αλλόφρων, αλλά δικαιολογείται γιατί είναι και εισαγωγής)
    Καλέ που την σοφίστηκες αυτ'η σου την παρόλα;

    Είδα τον Μύρτω με φλέβες από λασπόνερα από φώτο που μου έστειλε ο Στράτος,
    εκεί κοντά ήταν και το κέντρο του σεισμού, ελπίζω να μην έπεσαν οι λιθιές του κήπου μου που ήταν γρομπάδες, ή το φτωχικό μου που είναι εκεί κοντά.

    χαιρετώ
    με αγάπη
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Γαβρίλη μου στο τέλος απο τη "συνήθεια" θα πάμε!
      Οσο για το "εισαγωγής" το προτίμησα απο το "ξένος" που τους κακοφαίνεται σ όλους τους ζακυθινούς γαμπρούς. Αλλά όσοι δεν έχουν ζήσει και συνηθίσει σεισμούς,πανικοβάλλονται αλλά ακόμα και η μητέρα μου που έχει ζήσει το '53 τρέχει και βγαίνει φωνάζοντας απο το σπίτι.

      Μακάρι νάμουν κοντά να πήγαινα εγω να δω το σπίτι σου και να σ ενημέρωνα,αλλά δυστυχώς μας χωρίζει θάλασσα. Δεν έχεις κάποιο χωριανό να επικοινωνήσεις;
      Πράγματι το επίκεντρο ήταν εκεί και επόμενο ήταν αυτό που είδαμε στις φωτό. Πάνε και οι εγκαταστάσεις που ετοίμαζαν οι Άραβες στο Μύρτο!χαχαχα

      Σ ευχαριστώ πολύ και σε χαιρετώ με αγάπη
      Χαρά

      Διαγραφή
  17. Τι τραβάμε κι εμείς εκεί στο Λεβάντε... Υπομονή Χαρούλα, και σ'τσου Ζακυθινούς, και σ'τσου Κεφαλλονίτες τσου μουρλούς!!!
    Κι ένα σχόλιο για την ακουαρέλα... ααα! Εσύ έχ'ς ξεφύγ'!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα μαδήσει το φιόρο έτσι που το πάει Μαριαννάκι μου,πέταλο δε θα του μείνει κι αυτού κι εμάς!
      Ελπίζω να μην νομίσουν οι Κεφαλονίτες οτι ήταν δάκτυλος Ζακυνθινών...
      Φιλάκια πολλά απο μια που τους έχει ξεφύγ' καιρό!!!χαχαχαχαχα Φιλιά μικρό μου καλά νάσαστε

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα άσε, τα ίδια μου λέει και μια φίλη μου Κεφαλλονίτισσα! Ότι εμείς κάτι κάνουμε και κουνιούνται αυτοί! Κι εγώ τση λέω ότι είναι κουνημένοι από μόνοι τσου!!! χαχαχαχα τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  18. Καλά εγώ,χθες δεν πήρα χαμπάρι για το τι γινόταν γύρω μου!!!Έβρεχε και λυσσομανούσε κι εδώ και βρήκα ευκαιρία να πέσω με τα μούτρα στη δημιουργία.Το πρωί ,την ώρα που ετοιμαζόμουν για τη δουλειά το άκουσα στις ειδήσεις και τρόμαξα!!Από τότε σ' έχω συνέχεια στο μυαλό μου.Να προσέχεις,Χαρουλίνι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που το είδες ετεροχρονισμένα,γιατί δεν είχαμε και σύνδεση και θα τρελλαινόσουν χειρότερα αν δεν απαντούσα,Ρόδω μου,΄ετσι με βλέπεις τώρα να το διακωμωδώ...όσο μας επιτρέπει η κλίμακα Ρίχτερ!
      Φιλάκια πολλά και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ!!

      Διαγραφή
  19. Χαρά μου η ανάρτησή σου ήταν πολύ διασκεδαστική. Γέλασα πάαρα πολύ με τον τρόπο που τα περιγράφεις. Ευτυχώς που τα διάβασα μια μέρα μετά τον σεισμό γιατί αλλιώς δεν νομίζω να τα έβρισκα τόσο διασκεδαστικά. Πάντως νομίζω ότι περπατάς και σείεται ο τόπος χι!χι!χι!!! Ο γαμπρός μου είναι από την Κεφαλλονιά και δεν ξέρουμε αν το πατρικό του έχει υποστεί ζημιές. Εύχομαι να εκτονωθεί το φαινόμενο και να μην έχουμε χειρότερα.
    Πολύ όμορφη η ακουαρέλα σου!!!! Πολλά φιλιά, καλή βδομάδα και να σταματήσεις να κουνιέσαι επιτέλους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ κι ένας άνθρωπος που τη βρήκε διασκεδαστική,τα βλέπεις Βιλλιώτη;;;
      Να πω την αλήθεια μου Νεφέλη μου,έχω ρίξει ΤΟ γέλιο σήμερα, σε καλό να μου βγεί.Οσο θυμάμαι δε τις σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες μεταξύ εμένα και του στεφανιού μου,αρχίζω και πιστεύω οτι είμαι τελείως αναίσθητη

      Πέρα όμως απ τα αστεία υπάρχουν ζημιές στην Κεφαλονιά και άνθρωποι που ξεσπιτώθηκαν καταχείμωνο και με τέτοιο καιρό.Οσο για το σπίτι του γαμπρού σου εύχομαι απο καρδιάς να το βρει ανέπαφο. Μακάρι να τελειώσουν όλα εδώ.

      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια περί ακουαρέλας
      Φιλάκια κουνιστά

      Διαγραφή
  20. Μέχρι στην Κοζάνη κούνησε και πήραμε τρομάρα γιατί έχουμε κι εμείς παρελθόν με τον Εγκέλαδο και το ρήγμα της Αιανής...Ο Θεός να μας φυλάει...Χαίρομαι που είστε καλά και κουράγιο με τους μετασεισμούς...
    Πολλά φιλιά σου στέλνω...
    **Αννιώ**
    υγ.Η ακουαρέλα πολύ σου ταιριάζει...Υπέροχη!♥


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κούνησε μέχρι την Κοζάνη Αννιώ μου καταλαβαίνεις πόσο κούνησε εμάς κι όλους τους διπλανούς Νομούς! άάάστο...
      Δυστυχώς η Ελλάδα,το καλλίτερο οικόπεδο στη Γη,όπως τη λένε ,είναι σχεδον ολάκερη πάνω σε ρήγματα,άλλα πολύ επικίνδυνα κι άλλα λιγότερο,αλλά ...ρήγματα.

      Ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμάν !!!κοκκινίζω

      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  21. Να φανταστείς Χαρά μου και εμείς εδώ στη Λάρισα κουνηθήκαμε , να βλέπω τα φωτιστικά να πηγαίνουν πέρα δώθε , πήρα μεγάλη τρομάρα. Βέβαια τι να πείτε και εσείς που είστε κοντά στο επίκεντρο. Εύχομαι να εκτονωθεί η κατάσταση χωρίς πολλά προβλήματα.
    Καλό κουράγιο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ;;;;;ΑΜΑΝ!ΑΜΆΝ!!!
      Απίστευτη εμβέλεια!
      Μακάρι να σταματήσει εδώ,μακάρι για όλους μας και για τους παθόντες και για μας.
      Νάσαι καλά Ματίνα μου

      Διαγραφή
  22. Χαρά μου ήμουν στο Ναύπλιο και έγινε αισθητός και εκεί...Φαντάζομαι τον τρόμο που νιώσατε....Ευτυχώς τα κτίρια έχουν πολύ καλή αντισεισμική θωράκιση και δεν υπάρχουν θύματα... Εύχομαι να εκτονωθεί γρήγορα και να ηρεμήσετε ...Η ακουαρέλα με τον ...ομπρελάτο μ αρέσει πάρα πολύ!!!!Καλή και ήρεμη εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΖΑΝΗ-ΛΑΡΙΣΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ δεν είναι δυνατόν να ακούστηκε τόσο μακρυά! Ειλικρινά μου φαίνεται απίστευτο.

      Τα νέα σπίτια μπορεί ν άντεξαν,αλλά υπάρχει και κόσμος που έπαθε ζημιές μέσ το καταχείμωνο και με τέτοια οικονομικά μέτρα...αυτό του έλειπε!

      Ευχαριστώ πολύ για το σχολιό σου και για την ακουαρέλα.
      Ο Θεός να δώσει ηρεμία παντού!

      Διαγραφή
  23. Άντε Χαρουλιτάκι μου και με κοψοχόλιασες!!!! Πρόσεχε μη σου μείνει το κούνημα και πηγαίνεις σαν Ζακυνθινή κοκόνα!!!
    Πάντως για να ξέρεις: και εγώ κουνήθηκα!!! Μόνο που μόλις είπα ότι γίνεται σεισμός άρχισαν οι υπόλοιποι να με κοροιδεύουν! Μόνο όταν είδαν τα αλυσιδάκια του φωτιστικού να κουνιούνται ρυθμικά, με πίστεψαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου,δεν έχω λόγια ευχαριστίας για την έννοια σου και το σχολιό σου στην τελευταία ανάρτηση. Τελικά καταφέραμε και αναστατώσαμε τη μισή Ελλάδα!Είμαστε ταραχοποιά στοιχεία οι Επτανήσιοι! Αλλά μας αγαπάτε και μας συγχχωρείτε,ε;;;;
      Φιλάκια γλυκά,έστω και κουνιστά(έχουν τη χάρη τους κι αυτά,χαχαχαχα)

      Διαγραφή
  24. Αγαπημένη μου Χαρά, εύχομαι να μήν ξανακουνηθείτε και να μήν ξανατρομάξετε Κεφαλλονίτες και Ζακυνθινοί . Πολύ στενοχωριέμαι, πάλι καλά που βρέθηκαν χώροι για να μείνουν προσωρινά οι άνθρωποι γιατί έχει και πολύ κρύο , και βροχές και πολύ αέρα όπως λές..απ´όλα έχει ο μπαξές . Οι τόποι σας όπως λές είναι πολυδοκιμασμένοι από τον Εγκέλαδο αλλά αυτο δέν σημαίνει ότι λιγοστέυει ο φόβος...όσα κι άν γνωρίζουμε πιά για το πώς θα προστατευτούμε πάντα θα νίώθουμε το ίδιο δέος και τον ίδιο φόβο μπροστά στα ξεσπάσματα της μητέρας φύσης.
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά και η γή να ηρεμήσει. Αγκαλιά σφιχτή και φιλί σβουρηχτό...σμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρσινάκι μου έτσι είναι όπως τα λες.Τίποτα τέτοιο δε συνηθίζεται, η Φύση είναι πάνω απ όλα κι εμείς πολύ μικροί μπροστά της.
      Σ ευχαριστώ για την σκέψη σου ,είσαι πάντα κοντά μου και το νοιώθω
      Φιλάκια άπειρα μικρό μου ξωτικό

      Διαγραφή
  25. Ξέχασα να σου πώ πόσο ξετρελάθηκα με την Ακουαρέλα σου !!!!! Άν και συννεφιασμένη είναι πανέμορφη..νομίζω πως στην Ακουαρέλα πιά είσαι αστέρι και νομίζω πως αυτή είναι, αν όχι η καλύτερη σου που έχω δεί, μιά απο τις καλύτερες !!!!!
    Τέλεια είναι !!! Φιλάκια πολλά ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες συμφωνεί και η Μυρσίνη!

      Διαγραφή
    2. Το οτι συμφωνεί η μυρσίνη με τη Μισιρλού να το πάρω για καλό;;;;

      Ευχαριστώ Μυρσινάκι μου,ξέρω οτι οτι λες το εννοείς,γιατί είσαι άκακο
      Φιλάκιαααα

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα Χαρούλα! Πω πω, κούνημα που περάσατε!!! Εδώ στην εξοχή δεν πείραμε χαμπάρι!!!!
    Σε είχα στον νού μου συνέχεια, αλλά έλλειπα. Και σήμερα σκεφτόμουν ότι σίγουρα κάτι θα μας έγραφες. Την ανάρτησή σου όμως μόλις την είδα μέσα από το blog της Βarbie μας, ενώ στην δική μου παρακολούθηση δεν εμφανίστηκε ακόμη (δεν καταλαβαίνω γιατί?). Γέλασα με την συμπεριφορά του άντρα του σπιτιού...θυμήθηκα τον δικό μου στον σεισμό του '81, που κόντεψε να με κουτρουβαλιάσει, έγκυο γυναίκα, στις σκάλες, από τον δεύτερο όροφο, μ'ένα κερί στο χέρι !
    Η ακουαρέλλα σου είναι σκούρα αλλά τόσο ζωντανή!!!!!!!!!
    Φιλιά και κουράγιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά Μαριαννάκι, συμπέρασμα, οι άντρες μας είναι ατρόμητοι!!!χαχαχαχα Προτείνω Στις κρίσεις ας μην τους εμπιστευθούμε,χαχαχα
      Σ ευχαριστώ πολύ για τη σκέψη σου,όποτε κι αν έγινε. Το νοιώθω ειλικρινές και μου αρκεί
      Φιλάκια πολλά και εύχομαι να μην νοιώσει κανείς κανένα κούνημα

      Διαγραφή
  27. Πω πω... φοβάμαι τους σεισμούς απίστευτα! Χαίρομαι που είστε καλά και ελπίζω μέχρι εδώ να ήταν - όχι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.
    Η ακουαρέλα σου είναι εκπληκτική, λάτρεψα το σχέδιο και τα χρώματα.
    Φιλιά και κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιός δε τους φοβάται Ελλη μου; όπως κάθε τι που προέρχεται απο τη Φύση
      Μακάρι η ευχή σου να πιάσει για το καλό όλων μας!
      Ευχαριστώ πολύ και για την ακουαρέλα,φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα! Εύχομαι να είναι το τελευταίο σας κούνημα αυτό και να πάνε όλα καλά. Δυστυχώς ζούμε σε ιδιαίτερα σεισμογενή πειοχή και μακάρι να "κουνιόμαστε" συχνά και απόλίγο για να φεύγει η ενέργεια του Κυρ Εγκέλαδου παρά να τον πιάσει καμιά αναποδιά και αλοίμονό μας! Η ακουαρέλα καταπληκτική! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός δεν θέλει τέτοια τμηματική και χλιαρή αντίδραση απο τα έγκατα,αλλά...ποιός μας ακούει εμάς;;;
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την κριτική. Νάσαι καλά Τέτα μου

      Διαγραφή
  29. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.
    Φιλακια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ελπίζω να μη έχει και άλλο σεισμός ..να πάνε όλα καλά
    Λίγα προβλήματα είχε ο κόσμος αυτό τους έλειπε τώρα.
    καλή και ήσυχη εβδομάδα να εχεις !!!!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλάδα Ειρήνη μου έχουμε μία παροιμία,που δε πρέπει να την πω ολόκληρη,για ευνόητους λόγους. Θα πω λοιπόν το αρχαίο,ενός κακού μύρια έπονται!

      Φιλάκια πολλά,νάσαι καλά Ειρηνάκι

      Διαγραφή
  31. Ακριβως εσενα σκεφτομουν σημερα ολη μερα και να που διαβαζω αυτα τα φοβιστικα αχ μακαρι να μη σας ξανακουνησει αλλα με εκανες και γελασα παλι χα χα χα μα ο συζυγος εισαγωγης? εισαι πολυ ατιμη χα χα χα...πολλα φιλιά απο το βορα που κι εμεις παλιοτερα γνωρισαμε τι θα πει κουνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που δε με παίρνεις στα σοβαρά,Μαιρούλα, πολύ με πληγώνεις.
      Αντε αμα συναντηθούμε στα μέρη σας(όπου νάναι...) θα το ρίξουμε στα κουνήματα, χορευτικά μόνο,εννοείται!χαχαχαχα
      Φιλάκια τα υπόλοιπα τάλαβες...χαχαχα Εμ, μα κάνουν τέτοιες ευχές;;;;

      Διαγραφή
  32. Η ακουαρέλα είναι ΥΠΕΡΟΧΗ την κοίταγα αρκετά λεπτά οι συνδυασμοί και οι τόνοι χρωμάτων τέλειοι ,η κόκκινη ομπρέλα οτι καλύτερο !!!Μου άρεσε πολύ περισσότερο από ότι σχολιάζω!!! Φυσικά, εσένα σκέφτηκα, μόλις μάθαμε για τον σεισμό!!! και επειδή δεν *κουνήθηκα* ποτέ, δεν ξέρω αν θα ανησυχήσω η θα τρομοκρατηθώ.Εύχομαι στην ταχεία επάνοδο της καθημερινής σας ρουτίνας και τα κουνήματα σας να περιορισθούν μόνον στους latin ρυθμούς!!!! Φιλάκια αγάπης πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Latin προτείνεις εσύ Εφη μου,τσιφτετέλι η Δημιουργία-Κατερίνα, ό,τι έχει κούνημα θα το εμπεδώσω νάστε σίγουρες!χαχαχα

      Λοιπόν ας ομιλήσομεν καλλιτεχνικά. Οταν την ζωγράφιζα,είχα πολλά εσωτερικά μποφόρ .Επιασα αυτήν ανάμεσα σ άλλες εικόνες γιατί την θεώρησα "πιο εύκολη" Παιδεύτηκα πολύ ώρα αρχίζοντας απο την ομπρέλα,ήταν η πρώτη νίκη,οσο ομως προχωρούσα απογοητευόμουν. Τλπ ολοκλήρωσα κουτσά στραβά,όχι απόλυτα ικανοποιημένη,και την έστειλα στη Μαρία να τη δει. Ηταν ακόμα υγρή τόσο που τη στέγνωνα με το πιστολάκι,όμως ούτε απο τη μία πλευρά ούτε απο την άλλη υπήρχε η ικανοποίηση.
      Σήμερα ξαναβλέποντάς την και οι δυό την βλέπουμε μ άλλο μάτι και χαίρομαι πολύ που αρέσει και σε σας και χαίρομαι με τα σχόλια. Εξακολουθώ να βλέπω τις αδυναμίες μου,αλλά σαν αποτέλεσμα δίνει γενικά την εικόνα που ήθελα,μέχρι και κρύο φέρνει!

      Φιλάκια πολλά κι ευχομαι απο καρδιάς να μην νοιώσετε ποτέ τέτοιο "κούνημα". Ειστε τυχεροί που δεν τόχετε νοιώσει
      Φιλιά στη μικρούλα μας.

      Διαγραφή
  33. Πω πω τρομάρα που θα πήρατε!!!!!!
    Φοβάμαι πάρα πολύ, κοκαλώνω και δε μπορώ να κάνω βήμα!!!!!!
    Έζησα και το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το '78 και τρέμω στην ιδέα και μόνο!!
    Σε σκέφτηκα μόλις το άκουσα στις ειδήσεις!!!
    Εύχομαι να μην έχει συνέχεια!!!!
    Τι να κάνει και η γη , μας βαρέθηκε!!!!
    Αφού βρήκες και όρεξη και έβαλες κι έργο σου, μπράβο!!!!!
    Μου άρεσε πάρα πολύ!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι ξέρουμε κι όσοι γνωρίζουμε έστω και εκ της ιστορίας τις τυχόν συνέπειες,φυσικά και φοβόμαστε. Ο,τιδήποτε είναι ανώτερο των δυνάμεών μας είναι φοβιστικό
      Ο πανικός όμως δεν βοήθησε κανέναν,αντίθετα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ κακός σύμβουλος. Κι όσο δεν έχουμε απώλειες ή ζημιές οφειλουμε νάμαστε ήρεμοι και νηφάλιοι.
      Χθες άκουσα σε κάποιο κανάλι την ανταποκρίτρια απο την Κεφαλονιά,που έπαθε ζημιές και ήταν το επίκεντρο,να ζητάει απο την newcaster να μην μεγαλοποιούν τα πράγματα και αρχίσουν τις αναλύσεις επι αναλύσεων και τις κόντρες των σεισμολόγων για την τηλεθέαση να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο,που λειτουργεί ψύχραιμα παρά τις ζημιές του! Και είχε απόλυτο δίκιο
      Περισσότερο τρόμο σπέρνουν τα Δελτία ειδήσεων στον κόσμο,παρά αυτό καθ εαυτό το γεγονός

      Φιλιά ΄πολλά και σ ευχαριστώ για την ακουαρέλα

      Διαγραφή
  34. Όταν το έμαθα Χαρά μου εσένα και την Κικη σκεφτόμουνα, αλλά μου αρέσει που παρά την ταραχή σου το αντιμετωπίζεις με τόση ψυχραιμία. Η ακουαρέλα σου υπέροχη και εύχομαι τα κουνήματα από εδώ και πέρα μόνο στο τσιφτετέλι. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάω να γραφτώ σε σχολή χορού,να μάθω σωστά όσους χορούς προτείνετε Κατερινάκι μου!!!χαχαχαχα Τι να κάνουμε; αντέχουμε.
      Σ ευχαριστώ που μας σκέφτηκες,εμείς ευτυχώς σ αντίθεση με την Κεφαλονιά απλά συμπάσχουμε
      Φιλάκια πολλά κι ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  35. Ψυχραιμία, ψυχραιμία και εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά τις επόμενες μέρες !!
    Δυστυχώς ο σεισμός είναι ένα φαινόμενο που μας υποχρεώνει να βγούμε απ τη σιγουριά του σπιτιού μας και χωρίς βεβαιότητα ότι θα βγούμε και σώοι... πρέπει όμως να το αντιμετωπίζουμε και κυρίως χωρίς πανικό !! Καλή εβδομάδα "ακούνητη" και φιλιά συμπαράστασης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πολύ δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου Ράνια μου. Τέτοιες ώρες ο πανικός σκοτώνει περισσότερο απο το ίδιο το φαινόμενο
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  36. Χαρά μου... ανησυχησαμε όλοι.. κι εδώ στον Πειραιά.. γνωρίζουμε τι σημαίνει σεισμός... αλλά ατο δικό σας.. ήταν άλλο πράγμα!!!! τόσο κοντά σας!! τόσο μεγάλος!!!!
    κουράγιο.. η σκέψη μας είναι κοντά σας!!!! και μπράβο που είστε τόσο δυνατοί!!!!
    καλό βραδυ, τα λεμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες Λαμπρινή μου, αλλο πράμα,τόσο κοντά και τόσο επικίνδυνος!
      Ολα ευτυχώς εξελίσσονται ομαλά, θα δούμε...
      Φιλάκια τα μελέ!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  37. Χαρά μου κι εγώ σε σκέφτηκα οταν άκουσα για το σεισμό εκεί κοντά!Εύχομαι να μην έχει συνέχεια!Ήταν μία ευκαρία για δημιουργία!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Πηνελοπίτσα μου που με σκέφτηκες,σ ευχαριστώ!
      Φιλιά άπειρα και στις δυό σας.

      Διαγραφή
  38. Χαρά μου πραγματικά χθες σκεπτόμουν όλους όσους βρίσκονται αυτές τις κρύες μέρες σε τέτοια φοβερή κατάσταση.Θυμάμαι τους σεισμούς στη Θεσσαλονίκη και το σπίτι μας το πατρικό που γκρεμίστηκε στη Τσιμισκή.Κουράγιο γλυκιά μου γιατί νοιώθω ότι είστε κοντά και θα νοιώσατε κάτι φοβερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου η αγάπη όλων σας μας προστάτευσε.
      Ξέρω τα της θεσσαλονίκης και λυπάμαι όποιον έζησε τέτοιες καταστάσεις
      Ετσι όπως τα λες, ήταν φοβερό!
      Φιλάκια ευχαριστίας

      Διαγραφή
  39. θελω το ταλεντο σου τελος ζηλευω και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν μπήκα χθες να δω τα blogs αλλά πως σε σκεφτόμουν!!!!
    Ελπίζω να είναι μικρής έντασης οι μετασεισμοί αφού είναι τόσο αναγκαίοι
    και σύντομα να ξαναβρεί ο κόσμος τους ρυθμούς του..
    Πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα Ιόνιά μου!!!! Αμάν πια!!!
    Η ακουαρέλλα σου είναι μοναδική όπως εσύ... Μέσα από τα χαλάσματα ξεπροβάλλει η αισιοδοξία ενός παιδιού κι η ορμή (το κόκκινο) ενός ανθρώπου που λατρεύει τη ζωή!!!
    ♥ ♥ Σε φιλώ και να προσέχετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκέψη σου μ έφτασε ακόμα μία φορά και ας μην απάντησα λόγω αντίξοων συνθηκών.
      Μένει τώρα να σ επιβεβαιώσω σ όσα γράφεις,δε μου αφήνεις καμιά επιλογή...χαχαχα
      Σε φιλώ με Αγάπη
      Πεπίτα ντι Τζάντε

      Διαγραφή
  41. Είναι υπέροχος ο πίνακας !
    Καλή Δύναμη να έχουμε και με τους σεισμούς ! Ο Θεός να βοηθήσει ...
    Θα επανέλθω ηρεμότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Me dan horror los temblores, sufri uno y me asusté mucho.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marta μου
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΗΡΘΕ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
      ΦΙΛΙΑ

      Διαγραφή
  43. Μιλάε για πολλά "κουνήματα"!! Τηλέφωνα κομμένα, "αλλόφρονες" σύζυγοι να τρέχουν (αλήθεια, αυτό που τρέχουν όλοι προς το ..πουθενά, ποτέ δεν το κατάλαβα!!χαχα!!!)
    Οι κλήσεις μου έπεσαν στο ..ρήγμα!!!! Εμαθα, όμως, ότι είσαι καλά και ησύχασα!!
    Οσο για την ακουαρέλα σου, είναι ονειρική! Και ας είναι ανταριασμένη η θάλασσα, και ας είναι συννεφιασμένος ο ουρανός! Η κόκκινη ομπρέλα είναι η αισιόδοξη πλευρά της ζωής!
    Φιλί μεγάλο και ακόμη μεγαλύτερη αγκαλιά σου στέλνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τουλαχιστον ειστε καλα!!! Κι εγω δεν το εχω καθολου με τους σεισμους πανικοβαλλομαι!!!
    Ελπιζω να ηταν το τελευταιο κουνημα και να ηρεμησετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ε, εδώ θα υποκλιθώ στο χιούμορ σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...