...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σ' Αναζητώ Πρωτομαγιά στη Σαλονίκη

Μπορεί ακόμα να νομίζω οτι κατεβαίνω υπο βροχή τον Μπράλο, μπορεί ακόμα να νομίζω οτι κουνιέμαι στην θάλασσα, μπορεί ακόμα να είμαι φουλ στα νεύρα απ οτι με περίμενε με το πού πάτησα το πόδι στη μάνα γη, αλλά επειδή ακόμα νοιώθω να στροβιλίζομαι και να σφίγγομαι σε ζεστές αγαπημένες αγκαλιές που άφησα πίσω,είπα να μην αφήσω άλλο χρόνο να περάσει. 
Αν εσάς δεν έλειψα (ξέρω στη "ζαργανα μου,φρεγατα μου και υπολοχαγε μουυυυυυυ" έλειψα και το κατάλαβα), εμένα μου λείψατε πολύ,κι ας περνούσα τόόόόσο ωραία.
Καλό Μήνα λοιπόν σ όλους, νάχετε έναν όμορφο μαγιάτικο και μοσχομυρωμένο μήνα,όπως τον ονειρεύεστε!

Εγω τον αναζήτησα και τον βρήκα στην συμπρωτεύουσα,



που ειλικρινά πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί αυτό το "συν" που την υποβαθμίζει; 
Σίγουρα αξίζει νάναι Πολιτιστική τουλάχιστον Πρωτεύουσα της Ελλάδας!


Τα της αναμονής, της υποδοχής,και των συναντήσεων ήδη το έχετε εμπεδώσει από τις τόσες αναρτήσεις που έγιναν


διαφήμιση σε βιτρίνα

http://memorieswitholdthings.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html
http://aktida.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html
 http://diaheiros.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html 
http://diaxirosxrysa.blogspot.gr/
http://kerinapoiimata.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html

 και δε θα σας κουράσω περισσότερο, το αν άξιζε αυτή η ανυπομονησία που είχα, τις απαντήσεις μου τις έχω πάρει ήδη και τις φυλάω σαν επτασφράγιστο θησαυρό, το πόσες αγκαλιές άνοιξαν  ανεπιφύλακτα και μ έκλεισαν μέσα άδολα, αυτό κι αν το ένοιωσα! 

Δεν υπάρχουν πραγματικά λόγια να περιγράψουν τις στιγμές που έζησα, μ όσες είχα την τύχη να συναντηθώ. Οι φωτογραφίες απλά δείχνουν κάτι,αλλά είναι απλά τίποτα. 
Οι αισθήσεις ήταν που εισέπραξαν απόλαυσαν και αποθησαύρισαν την είσπραξή τους!
Για άλλη μια φορά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, και το λέω μ όλη μου την καρδιά σε ΟΛΕΣ, όσες είχαμε την τύχη να βρεθούμε και να καταρρίψουμε τα άχαρα άβαταρ και να ενσαρκώσουμε τις ανθρώπινες υποστάσεις μας. 
Το πόσο λυπήθηκα γι αυτές που δεν είδα, δε περιγράφεται, αλλά άφησα μια υπόσχεση και σκοπεύω παρά την μεγάλη ταλαιπωρία του ταξιδιού (10 ώρες πας Αμερική όχι Ζάκυνθο-Θεσσαλονίκη) να την πραγματοποιήσω.
Άλλωστε η διαδρομή ήταν τόόόόσο όμορφη,που σίγουρα θάκανε το Monet , νά 'σκιζε τους πίνακές του και  να τους ξανάρχιζε από την αρχή! 
Τόση παπαρούνα δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου! Σα νάχαν ματώσει τα χωράφια. 
Τα δε σπάρτα κατακίτρινα καθ όλο το μήκος της Εθνικής κι απο τις δυο μεριές, σ εναλλαγή μ ένα άγνωστο κατάφορτο λευκό αγριο θάμνο, σ έκαναν να μην θέλεις να τελειώσουν τα χιλιόμετρα της διαδρομής. 
Δεν χόρταινες ομορφιά!


Το ταξίδι  αυτό πραγματοποιήθηκε καπάκι μετά  από ένα άλλο πολύ φορτισμένο και γι αυτό μου έδωσε πολλαπλές χαρές.



Πρωινό Πρωτομαγιάς,στην παραλία της Θεσσαλονίκης, μ ελαφρά ομίχλη, κόσμος να περπατά χαλαρά, ποδήλατα (ποδήλατα να δουν τα μάτια σου!) να περνούν δίπλα σου (παραλίγο κι απο πάνω μου,μια που η επαρχιώτισσα δεν είχε καταλάβει οτι εκεί που περπατούσε ολομόναχη, ήταν ποδηλατόδρομος,γι αυτό οι άλλοι ήταν δεξιά-αριστερά) αμέριμνα, τα κορίτσια να κωπηλατούν υπο τις οδηγίες της ντουντούκας του προπονητή τους και μέσ τη σιγαλιά και την ομιχλώδη ατμόσφαιρα ένας υπαίθριος μουσικός να παίζει εναλλασσόμενους σκοπούς, διαφορετικού ύφους και προέλευσης,




απο το soundtrack του "Νονού", μέχρι το "Αν θυμηθείς τ όνειρό μου" και το "δεν υπάρχει ευτυχία" κ.λ.π. πλήρες ρεπερτόριο, βγαλμένο λες απο  μια ατμόσφαιρα Αγγελοπουλική!

Η Πόλη με υποδέχθηκε μοναδικά όμορφη, ανθοστολισμένη και γαλήνια! Ενας Αγιορείτικος  βασιλικός που μου προσφέρθηκε κατεβαίνοντας προς το Λευκό Πύργο, δόθηκε με πολύ ΑΓΑΠΗ σ άξια χέρια να μεταφυτευθεί και να με θυμάται.

Στη συνέχεια της μέρας,η Πόλη έπηξε από κόσμο,τα κάθε είδους καταστήματα εστίασης  δεν  έβρισκες καρέκλα να καθήσεις, αλλά εμείς και βρήκαμε και τ απολαύσαμε το φαγητό με παρέα μοναδική και στο τέλος πήραμε και αναμνηστικά για ντεκουπάζ,τα σουπλά του τραπεζιού!χαχαχαχα σιγά μην ξεχνιόμαστε!

Από την πολύ χαρά μου να φανταστείτε μετά από ολοήμερο περπάτημα, όπου δε μπορείτε να φαντασθείτε, ακολούθησα  την απόφαση να επιστρέψουμε ποδαράτο απο το Κέντρο.
Μετά κατάλαβα την αποκοτιά μου... Αλλάάάά το φχαριστήθηκα!

Στην Πόλη αφοσιώθηκα ψυχή τε και σώματι στα μοναδικά της αρχιτεκτονικά καλλιτεχνήματα 


που είτε μέρα 




είτε νύχτα,σε καθηλώνουν με την ανεπανάληπτη και αξεπέραστη ομορφιά τους. 




Τα Λαδάδικα, η νέα παραλία,είχαν την τιμητική τους.



Η εμβέλειά μου έφτασε μέχρι τη Θέρμη,όπου ήταν άκρως απολαυστική χάρη στη συντροφιά μιας ΘΕΡΜΗΣ οικογένειας, με δύο μικρά αστραφτερά παιδάκια που η αποδοχή που σου έδειχναν σ έλυωναν απο θέρμη, πραγματικά!

Απογευματάκι,με πολύ καλή παρέα (όχι οτι δε "τις ήξερα",αλλά εγω πρώτη φορά τις γνώρισα και δέχτηκα τη θερμή φιλοξενία τους) ανεβήκαμε στα Κάστρα.

Η θέα από εκεί καθηλωτική.

Οσο για την  Ανω Πόλη μια πόλη πάνω απο την Πόλη! 
Μιά άάάλλη Πόλη, άλλης εποχής,που διατηρείται ακμαία και δυνατή και μάλιστα προς μεγάλη μου έκπληξη,χωρίς κραυγαλέες τουριστικές παρεμβάσεις και υποχωρήσεις απο την κανονική της ζωή.

Οι βραδυές, όπως ήταν φυσικό,συνοδεύτηκαν απο τραπεζώματα απείρου κάλλους,τόσο που θα πρέπει να κάνω μήνες αποτοξίνωση!
Τ αποκορύφωμα,ας μου επιτραπεί, ήταν το Κουτουκάκι της Στελλίτσας! Κάλυπτε όλες τις αναζητήσεις μου, διατροφικές, παρεϊστικες, καλλιτεχνικές, όλα!



Και για να μην σας ζαλίζω και πολύ πρώτη μέρα που γύρισα (όχι για πολύ,να τα λέμε,να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε...δικαίως κάποιος με είπε "γυρίστρω"...αλλά δε φταίω οταν έμαθα οτι "επαπειλείται" σεμινάριο μπούστου, κι όχι μόνο!!!χαχαχαχα) να σας πω κάτι τελευταίο. 

Μπορεί σε πολλά μέρη να μην πήγα, ίσως για νάχω λόγους να ξαναπάω, πήγα όμως σε μια αντικερί, που το υπόγειό της  τόχει μετατρέψει σε κρύπτη θησαυρού!
 Το λέει "Μουσείο Παιδικών Αναμνήσεων" κι όχι αδίκως. Αφού εκεί μέσα έχει στοιβάξει κυριολεκτικά ο,τι ο καθένας μας θυμάται απο παιδί. 
Ο,τι παίξαμε, ο,τι διαβάσαμε,μ ό,τι μεγαλώσαμε εν ολίγοις. Είναι μία προσωπική προσπάθεια ενός ανθρώπου που 20 χρόνια τώρα συλλέγει,καταχωρεί και σημειώνει την προέλευσή τους. 
Αν είστε ηλικιακά γύρω απο μένα θα συγκινηθείτε, εγω ομολογώ ευθαρσώς οτι όχι απλά συγκινήθηκα ,αλλά έκλαψα. Ξύπνησαν πολλές μνήμες και πολλά πρόσωπα μέσα μου,χάιδεψα μέσα απ αυτά την παιδική μου ηλικία και τους ανθρώπους μου.
 Θα σας συνιστούσα να επισκεφθείτε αυτό το γεμάτο υπόγειο, να κάνετε βουτιά στις μνήμες σας, να θυμηθείτε εσείς και να μάθουν τα παιδιά σας,που έχουν τόση αφθονία στις μέρες μας, γι αυτό και τ απαξιώνουν τόσο γρήγορα,πώς μεγαλώσαμε εμείς

Η εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, δε μπορεί να περιγραφεί σε μια ανάρτηση, δεν μπορούν να μεταδοθούν τα συναισθήματα, δεν μπορούν να φωτογραφηθούν οι αρχιτεκτονικοί της θησαυροί, η αρχοντιά της, όμως δεν θέλω να σας ταλαιπωρήσω παραπάνω, άλλωστε δε μπορώ να μεταφέρω ούτε ό,τι έζησα,ούτε ό,τι είδα με την ακρίβεια που τα βίωσα,γι αυτό τ αφήνω να ηρεμήσουν γλυκά μέσα μου και θα τα αναζητώ κάθε που θα θέλω να πάρω δύναμη. 

Πάντως  ομολογώ οτι  μου έκανε ριζική ανανέωση, ένα πράγμα σαν την πιατέλα μου (έτσι και για να μην ξεχνιόμαστε),αυτή:




Ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όσο μεγάλο και βαθύ κι αν είναι το θεωρώ εξαιρετικά λίγο,πάντως το λέω μ όλη μου την καρδιά, και το εννοώ, στην κάθε μια ξεχωριστά.

Καλή αντάμωση ξανά...πιστεύω να μην σας τρόμαξε ...ο τυφώνας!χαχχαχα

106 σχόλια :

  1. Τι ομορφιές έχει τούτη η ανάρτηση, Θεέ μου!
    Τα λόγια σου δείχνουν πόσο ευφράνθη η καρδούλα σου!
    Να 'σαι καλά κοπέλα μου να ξανακάνεις το ονειρεμένο σου ταξίδι!
    Τι είναι δέκα ώρες ταξίδι αν είναι να συναντήσεις ομορφιές κι αγάπες!
    Χαλάλι σου η τόση απουσία...
    Με τους χαιρετισμούς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θα μπορούσες Στράτο,εσυ που κάνεις τόσα μακροβούτια έσωθεν,να μου εξηγήσεις γιατί η χαρά δε κρατάει πολύ; Γιατί πάντα πρέπει να γίνεται κάτι και να την μουτζουρώνει;
      (Θεώρησε Ρητορικόν το ερώτημα...)
      Σ ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα,νάσαι καλά!

      Διαγραφή
    2. Και ρωτάς εμένα; Εγώ που είμαι "μουτζουρωμένος" από τόσα και τόσα; Για να βασανιζόμαστε καλή μου. Ελπίζω και εύχομαι να είναι προς το γκρίζο το μουτζούρεμα...
      Δέξου και μια αθώα παρατήρηση: Βλέπω το "Mucias gracias" και στο διορθώνω με το σωστό "muchas gracias"

      Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

      Διαγραφή
    3. Αν και το έγραψα εξ αρχής η ερώτηση ήταν ρητορική, πάντως ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου απαντήσεις και να με διορθώσεις Ισπανικά.
      Για να βασανιζόμαστε...δεν έχεις άδικο,μόνο που εμείς υποβάλουμε πρώτοι τον εαυτό μας σε βασανιστήρια.
      Καλημέρα

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστό! Μόνοι μας...

      Διαγραφή
  2. Σας είδαμε σε... φωτογραφικά ρεπορτάζ(!), σας καμαρώσαμε αλλά ΔΕΝ σας χορτάσαμε!!!
    Συμφωνώ μαζί σου, Χαρουλίτα μου πως ο φωτογραφικός φακός καταγράφει κάτι, αλλά ουσιαστικά, δεν.... Οπότε σου εύχομαι/σας εύχομαι πάντα να κρατάτε μέσα σας αυτές τις όμορφες στιγμές που ζήσατε και θα ζήσετε ακόμα!
    ==Θέλω κι εγώ να ανέβω Θεσσαλονίκηηηηηηηη!!! Μας "έκοψαν" και το απευθείας ακτοπλοϊκό δρομολόγιο... Γκρρρρρ!!!==
    Δεν θα σε κουράσω άλλο, κορίτσι μου! Θα σε αφήσω να... συντονιστείς με τα... πάτρια εδάφη, αφού προηγουμένως σου πω πως και η πιατέλα είναι απίθανη! Όπως ακριβώς και τα... Σαλονικιώτικα μεζεδάκια, έτσι?!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Χαρουλίτα μου!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού να μας χορτάσεις Συριανολούκουμό μου,είμαστε κάποιων κιλών,πού να μας χωνέψεις;
      Σου εύχομαι να πας,έστω και χωρίς απευθείας ακτοπλοϊκό, η απόλαυση χρειάζεται θυσίες (λίγες έκανα νομίζεις;;;)
      Καλλίτερα να μην μ άφηνες γιατί τα εδώ θέματα μόνο αρνητικά λειτουργούν και εναντίον μου. Η αγάπη ποτέ δε κούρασε κανέναν
      Σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα (εγω έχω αφήσει πολλά κενά,σόρρυ)
      Φιλάκια πολλά αγαπημενο μου μικρό λουκουμάκι

      Διαγραφή
  3. Μας ταξίδεψες και μας Χαρά!!! Πάντα τέτοια. Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κατερινα μου κάθε φορά που "συνταξιδεύουμε"
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  4. Καλά είπα εγώ ότι γράφεις τόσο όμορφα Χαρά!!
    Ο τυφώνας όχι μόνο δεν μας τρόμαξε αλλά ξύπνησε και πάλι μέσα μας
    τα όμορφα συναισθήματα αυτών των συναντήσεων!!
    Σε ευχαριστούμε πολύ που ήρθες, περιμένουμε να μας ξανάρθεις σύντομα!!
    Σου στέλνω μία αγκαλιά (διαδυκτιακή αυτή τη φορά) και πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mαγδούλα μου
      θυμάσαι την ανάντησή μου;;; Εγω γράφω βιωματικά κι αυτά που εισέπραξα ήταν τόσα πολλά και τόσο ωραία που δε μπορούσε να βγει αλλιώς μία τέτοια ανάρτηση.
      Ανταποδίδω μία μεγάλη ζεστή αγκαλιά και σου στέλνω πολύ αγάπη,φορτωμένη φιλιά.
      Νάσαι καλά και σ ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  5. Ποσο ομορφα λογια αποτυπωμενα με πανεμορφες εικονες..'
    Τι πιο ωραιο απο συναντησεις αγαπης μεταξυ ανθρωπων..
    Ευχομαι παντα να εχετε τοσο ζεστες και χαρουμενες στιγμες.
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι
      δεν έβαλα καθόλου καρυκεύματα,πίστεψέ με,να ωραιοποιήσω κάτι που είδα ή έζησα
      Σου εύχομαι να επισκεφθείς κάποια στιγμή την αρχοντική συμπρωτεύουσα
      Φιλάκια στην Κύπρο

      Διαγραφή
  6. Πόσες ομορφιές μας έφερες μαζί σου; Πρέπει στ' αλήθεια να είναι μια πόλη μαγική , Ευρώπη+Βαλκάνια+Ανατολή περπατούν χέρι-χέρι.
    Φαντασου όταν δεν έχεις να συναντήσεις μόνο έναν τόπο αλλά και τόσους αγαπημένους ανθρώπους...
    Ευχομαι με το καλό να ξαναβρεθείς συντομα εκεί , επίσης εύχομαι και... στο κεφαλάκι μας!
    Καλό ,χαρούμενο και λουλουδιασμένο μήνα!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ όμορφο σχόλιο Νικούλι μου. Σ ευχαριστώ πολύ
      Και πούσαι όταν κάνετε νέα παραλαβή παστέλ,κράτα μία κούτα και για μένα, μην τα προλάβει όλα η Βιλλιώτη τώρα που έμαθε την πηγή...χαχαχαχα
      Φιλάκια πολλά Χ 5

      Διαγραφή
    2. Pan pastel... όχι σκέτα pastel. Η Βυτίνα δεν ασχολείται με συνηθισμένα πράγματα.

      Διαγραφή
    3. Εννοείται...
      Χρειάζεται επεξήγηση στους γνώστες;;;
      Φυσικά η Βυτίνα δε διαθέτει δευτεράντζες

      Διαγραφή
    4. Πέστε τα βρε κορίτσια ,πέστε τα!
      (50αρικο δεν είπαμε ότι έταξα στην κάθε μια;)

      Διαγραφή
    5. Μας ρίχνεις αδελφέ,αλλά τέλος πάντων...
      Βυτίνα for ever!

      Διαγραφή
  7. Τώρα τη ζήλεψα κι εγώ μια βολτούλα στη Θεσσαλονίκη! Είπα κι εγώ δεν θα πρόλαβε να φτιάξει τίποτα... αμ, δε! Να η πιατέλα που έγινε έργο τέχνης!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα Αλεξάνδρα,η δημιουργία ήρθε κι έδεσε με την ανάρτηση...είδες η καβάτζα τι σου κάνει!
      Καλό Μήνα και σ εσένα κορίτσι μου

      Διαγραφή
  8. Πάντα όμορφα ανταμώματα εύχομαι...
    Είδαμε τα φωτογραφικά ρεπορτάζ του τυφώνα και παντού διακρίναμε χαμόγελα!!
    (Ζήλεψα που δεν ήμουν κι εγώ εκεί...)
    Πολλά φιλιά σου στέλνω♥
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου
      μπορώ να σου υποσχεθώ δημιουργία για το Μπαζάρ αλλά ταξίδι στην Κοζάνη...
      Ελπίζω όμως κάπου να βρεθούμε, να τα πούμε κι εμείς
      Φιλάκια πολλά και καλή δύναμη για την οργάνωση

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα ,με υγεία και πολλές πολλές ομορφιές οπως μονο εσυ ξέρεις να σκορπάς,πολλα φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου και τιμή μου, η άποψή σου Χρυσούλα μου γλυκειά
      Σε φιλώ και σου εύχομαι Καλό Μήνα!

      Διαγραφή
  10. Ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι η πολυαγαπημένη μου πόλη καθώς και οι άνθρωποί της θα σε εντυπωσίαζαν και θα σε συγκινούσαν τόσο.......άλλωστε ζώντας πάνω από 30 χρόνια στην Αθήνα μπορώ να διακρίνω τις διαφορές μας!!
    Για να σου πω την αλήθεια ξεσηκώθηκα λίγο και πολύ θα 'θελα να μπορέσω να πάω σ'αυτά τα παλια λιμερια σύντομα και να τα απολαύσω όσο ποτέ!! Χάρηκα που ειδα φωτο από την πλ. Αριστοτέλους ...........κάπου εκεί πιο κάτω έζησα τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου και η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που επιστρέφω εκεί είναι σα να μην έφυγα ποτε.......παράξενο δεν είναι;
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα και το ευχαριστήθηκες.......μακάρι την επόμενη φορα που θα ξαναπάς να είμαστε μαζί για να μπορέσω να σου δείξω τα δικά μου μέρη, αυτά που αγάπησα και εξακολουθούν να με συγκινούν ακόμη!!
    Σ' ευχαριστώ γι' αυτή την όμορφη περιγραφή και εύχομαι και σε άλλα με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέττυ μου
      εμείς τάπαμε και κατ ιδίαν,εύχομαι να πραγματοποιηθεί η ευχή...
      Χαίρομαι αν προς το παρόν σ ε γύρισα πίσω,σε μέρη αγαπημένα,κάπως έτσι ένοιωσα κι εγω.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  11. Ωραία ξενάγηση μας έκανες, έτσι για να "ζηλέψουμε" και λίγο !!!
    Πάντα τόσο όμορφες αποδράσεις να έχεις και να περνάς όμορφα !!!
    Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θέλω να σας κάνω να ζηλέψετε Ράνια μου,απλά να μοιραστούμε.
      Φιλάκια γλυκά

      Διαγραφή
  12. Απ' ό,τι είδα πρώτη φορά ένας τυφώνας έφερε τόση χαρά από εκεί που πέρασε!!!
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο καλά!!
    Οι Θεσσαλονικείς είναι γλεντζέδες και ζεστοί άνθρωποι!!!
    Πόσο σας ζήλεψα!! (Με την καλή έννοια)
    Πολλά φιλιά
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς αποδείχθηκε Στέλλα-Νεφέλη μου!
      Οχι οτι είχα άλλη άποψη,και πολλές Θεσσαλονικιές είχα γνωρίσει απο τα φοιτητικά μου χρόνια και αυτές εδώ τις ήξερα ήδη απο εδώ μέσα και δεν αμφέβαλα οτι θάταν έτσι.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. Χαρά σε λένε, όπου πας λοιπόν τη χαρά σκορπάς!!! Και συ περνάς καλά αλλά και όσοι έχουν την ευκαιρία να είναι μαζί σου Χαρούλα μου.Πάντα τέτοια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ Μαριανθάκι μου για την ευχή,κι εύχομαι μια άλλη φορά νάρθει η σειρά μας!

      Διαγραφή
  14. Την έχω σχεδόν ξεχάσει την δεύτερη μου Πατρίδα. Να είσαι καλά που μου την θύμησες με τόσο πολλές και όμορφες φωτογραφίες. Καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνιέται τέτοια Πατρίδα;;; Εγω είμαι έτοιμη να μεταναστεύσω για χάρη της!
      Χαίρομαι αν σ ε ταξίδεψα πίσω Σοφία μου.

      Διαγραφή
  15. Τα είδαμε όλα : και τα καφεδάκια, και τα γλυκάκια και τα γέλια και τις χαρές!!!!! Και ναι, ζήλεψα λιγάκι!! Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε!!!! Είναι πλανεύτρα η Θεσσαλονίκη, έιναι ξελογιάστρα μάγισσα αλλά είναι ΜΑΓΙΚΗ!!! Να περνάς πάντα καλά, Χαρά μου, και την επόμενη φορά που θα πάς , κάνε μια στάση από Αθήνα ... Φιλί και αγκαλιά πολύ πολύ μεγάαααλα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσα λες κι ακόμα παραπάνω Πεπίτα μου,είναι η Θεσσαλονίκη και μαζί κι ο κόσμος της!
      Οσο για τη στάση...βουλωμένο γράμμα διαβάζεις...υπομονή...
      Φιλιοαγκαλιά ζεστή

      Διαγραφή
  16. Τι ταξιδιάρικος τυφώνας ήταν αυτός! Απόλαυση το κείμενό σου και οι φωτογραφίες. Έχω μείνει να χαζεύω και εκείνες στο Παιδικό Μουσείο Αναμνήσεων. Τι ταιριαστό όνομα. Ένα καλαθάκι ροζ σαν αυτό το γαλάζιο τους είχα στο νηπιαγωγείο! Αχ θα βάλω τα κλάματα κι εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Luna μου
      είμαι σίγουρη οτι επισκεπτόμενη το χώρο θα βρεις πολλά περισσότερα που θα σου θυμίσουν.
      Σ ευχαριστώ που ήσουν εδώ

      Διαγραφή
  17. Διακριτική, όπως πάντα (χα,χα !) παρακολούθησα όλο το οδοιπορικό !!!!!!!!
    Φιλάκια σου στέλνω φιλενάδα μου, θέλω να μαθαίνω χαρούμενα νέα από εσένα
    πάντα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο σου! Κατάφερες ν δώσεις όλη την ομορφιά της Θεσσαλονίκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ύστερα, σου λέει ψυχρό μέσο ο υπολογιστής!!!! Μόλις αποδείξατε για ακόμη μία φορά το αντίθετο!!!
    Χάρηκα πολύ που περάσατε τόσο όμορφα και , δεν το κρύβω, "ζήλεψα" λίγο που δεν ήμουν κι' εγώ εκεί!!!
    Να' μαστε καλά καιν ελπίζω να συμβεί σύντομα!!!!!
    Να περνάς πάντα καλά Χαρά μου!!!!
    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψυχρό γίνεται καμίνι σε κάθε συνάντηση Αρετή μου, γιατί πολύ απλά έχουμε γνωριστεί πολύ καλλίτερα εδώ μέσα και η συνάντηση απλά καταρρίπτει τα άβαταρ κι αφήνει τα βλέμματα και τις καρδιές νάχουν τον πρώτο λόγο.
      Το ελπίζω κι εγω να συμβεί σύντομα...
      Φιλιά πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
    2. Καλέ τι ψυχρό, εμείς τον έχουμε κάνει Βεζούβιο τον υπολογιστή! Δεν βλέπεις που κάθε τόσο καίγεται και μιας;

      Διαγραφή
    3. Όπου νάναι κι ο δικός μου...

      Διαγραφή
    4. Κι ο δικός μου στην εντατική θα μπει από μεθαύριο...

      Διαγραφή
  20. Χαίρομαι γι αυτό Βασω μου,δεν έκανα καμιά προσπάθεια ωραιοποίησης πίστεψέ με. Η ομορφιά και η αρχοντιά της με συγκλόνισε! Εγω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για την συνάντηση τι να πω..... ελπίζω να κατάλαβες γιατί κάθε τρεις - τέσσερεις μήνες το σκάω και ανεβαίνω στην υπέροχη πόλη με τους καταπληκτικούς ανθρώπους και φίλους τώρα πιά!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eπειδή ήξερα,ζήλευα Βικυ μου,απλά εγω δεν έχω τις ίδιες ευκαιρίες κι αυτό το ταξίδι το οφείλω στην κόρη μου.
      Φιλάκια πολλά συμμαθήτρια,θα ειδωθούμε σύντομα...

      Διαγραφή
  22. Καλώς το κοριτσάκι μας!!! Βρε κι εγώ που νόμιζα πως θα τα περνούσες χάλια... χαχαχα. Πες μου έναν που πήγε Θεσσαλονίκη και δεν πέρασε καλά... δεν υπάρχει!!! Το μόνο μου παράπονο είναι πως ενώ έχω πάει τόσες φορές, δεν έχω δει ούτε το ένα τρίτο απ'όσα είδες εσύ... λόγω υποχρεώσεων και πιεσμένου χρόνου. Όμως θα τα καταφέρω και θ'ανέβω μόνο για τουρισμό κάποια στιγμή. Χαρουλάκι μου γύρισες γεμάτη όμορφες εικόνες και αγάπη. Μη τυχόν και μου πέσεις, θα σε τσακίσω...χαχαχα. Άντε κάνε τις δουλειές σου κι ετοιμάσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετοιμάζομαι για να μη σκέφτομαι...
      Οσο για το πέσιμο,δεν αργησε το άτιμο! Θα μεταναστεύσω πού θα μου πάει,δε με σηκώνει το κλίμα

      Διαγραφή
  23. Καλά σε είπα τυφώνα!!!!!!
    Πότε πρόλαβες και τα είδες όλα;
    Τι υπέροχες φωτογραφίες από την Πόλη μας!!!!
    Λίγο σε χαρήκαμε και μας χάρηκες Χαρούλα μας!!!!!!
    Ήταν πάντως όλα πολύ ωραία και χαίρομαι που το απόλαυσες !!!!!!!
    Εύχομαι να αποφασίσουν κι άλλες φίλες να μας επισκεφτούν !!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λίγα έδειξα Ρένα, μια που δεν έχω εγω όλες τις φωτό που έβγαλα,βγήκαν και επι παραγγελία σ άλλες φωτογραφικές!χαχαχα
      Ας μη φοβόμουν τα πόδια και θα σου έλεγα εγω αν μ έκλεινε σπίτι,αλλά δυστυχώς ζούσα υπο την επήρεια του φόβου .
      Ηταν αλησμόνητα και σας ευχαριστώ ολόψυχα για ο,τι κάνατε για μένα.
      Ανυπομονώ για την επόμενη,αφήσαμε πολλά στη μέση
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  24. Να χαρώ με την Χαρά σου , με την απέραντη χαρά από την μαγική συνάντηση των ανθρώπων που γνωρίζουμε και η καρδιά μας χτυπά σαν μαθητούδια !!Κράτα καλά αυτό το όμορφο οδοιπορικό Χαρά μου γιατί το χρειάζεσαι και εμείς χρειαζόμαστε αυτό το ξεσήκωμα γλύκας , ομορφιάς και αγάπης . Θέλω να είσαι και να περνάς καλά .
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινικόλ μου σ έχω στο μυαλό μου,θέλω να μάθω νέα σου
      Φιλιά πολλά και αγκαλιές θερμότατες

      Διαγραφή
  25. Muy bonito tu trabajo en decoupage. Muy elegante
    Un saludo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ομορφα λογια πανεμορφες φωτογραφιες χαιρομαι που περασες καλα Χαρα μου!!!!!Φιλια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μου μετέδωσες τόσο πολύ τη χαρά σου σ'αυτό το ταξίδι που ήταν σαν να ήμουν εκεί. Η Θεσσαλονίκη μ'αρέσει και μένα και δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την Αθήνα. Είναι πολύ ομορφότερή της...........Όσο για τις αγκαλιές που πήρες .............υπάρχει κάτι ομορφότερο;;;;
    Πάντα τέτοιες χαρές Χαρά να γνωρίζεις.......
    Όμορφη ανάρτηση..........τι λέω;; Πανέμορφη!
    Καλή σου μέρα και καλό μήνα πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ τα φτωχά μου λόγια σε συνταξίδεψαν Αννα μου,τι άλλο να ζητήσω;;;
      Μου δίνεις μεγάλη χαρά!
      Σ ευχαριστώ πολύ για την ευχή ,σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι Καλό Μήνα!

      Διαγραφή
  28. Μπράβο κορίτσια που ανταμώσατε!Και στο επόμενο αντάμωμα με το καλό!Αχ αυτές οι φωτό από τη Θεσσαλονίκη!Εκεί μένει η αδερφούλα μου (που σήμερα έρχεται Κρήτη για λίγες μέρες...)Καλήμέρα!Σήμερα έχω χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το καλό να δεχτείς την τυχερή αδελφούλα που μένει στην όμορφη Πρωτεύουσα του Βορρά, Πηνελοπίτσα μου!!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  29. Να περνας παντα ομορφα Χαρα μου ευχομαι!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χάρηκα αφάνταστα γλυκιά μου που σε γνώρισα πραγματικά ,τώρα πια είσαι εικόνα στο μυαλό μου όταν ανοίγω το μπλοκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και για μένα που είχα εικόνα σας, τώρα είναι διαφορετικά Αχτίδα μου γλυκειά.
      Νάχεις ΥΓΕΙΑ και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου,χάρηκα που γνώρισα τόσους δικούς σου!

      Διαγραφή
  31. Καλημερα Χαρουλα!!! Τι ομορφα που τα γραφεις !!! Τι ομορφα περασαμε!! Γρηγορα να μας ξαναρθεις!!! Μας λειπει το ζεστο και γλυκο σου χαμογελο(τι καλα να ηταν ολοι οι τυφωνες ετσι)!
    Η πιατελα σου εγιινε πανεμορφη!
    Την αγκαλια και τα φιλια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου!!!
      Μακάρι να μπορούσα να έγραφα για κάθε μια σας ξεχωριστά,αλλά δε θέλω να σας αδικήσω,γιατί οι χάρες σας και ο,τι κάνατε για μένα δεν περιγράφονται με λόγια. Ολα θάναι φτωχά!
      Η καρδιά μου, οι αισθήσεις μου είναι πλημμυρισμένα απο εσάς και σας ευγνωμονώ ειλικρινά.
      ΝΑΙ,ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΕΛΕΙΑ και ανυπομονώ πραγματικά να ξαναβρεθούμε.
      Μέχρι τότε φιλάκια πολλά και καρδιές ζεστές μ ό,τι ανταλλάξαμε...
      Νάσαι καλά κοριτσι μου!

      Διαγραφή
  32. Χαρά μου Χαρά μου φυσικά και μας έλειψες!!! Αλλά μαθαίναμε ότι περάσατε τέλεια και φχαριστιόμασταν κι εμείς!!!
    Η Θεσσαλονίκη είναι εξαίσια και πανέμορφη!! Την λατρεύω!! Χαχαχα!! Την ίδια περιπέτεια είχα κι εγώ πέρσυ με τα ποδήλατα!!! Παραλίγο να έρθει σύγκρουση!!! :))) Χαχαχα!!
    Πολύ χαίρομαι που το απόλαυσες το ταξίδι σου και την επαφή με τις φίλες!!! Να σαι καλά να το ξανακάνεις άμεσα και να πας και σε καινούρια μέρη!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά όμως αγαπημένη μου και πάντα να χεις αγαπησιάρικους ανθρώπους γύρω σου!!!
    Μάκια!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑχαχαχα πολύ χαίρομαι οτι είχα συνάδελφο στη μετωπική παρολίγον σύγκρουση, Μαριλενάκι έτσι να μην αισθάνομαι μόνη!
      Η Θεσσαλονικη,ο,τι προσωνύμιο της έχουν αποδώσει της αξίζει και με το παραπάνω.Για το "φτωχομάνα" έχω μία ένσταση,γιατί η αρχοντική θωριά της σε διαψεύδει,αλλά σίγουρα αυτοί που το είπαν κάτι παραπάνω ξέρουν απο μένα.
      Οσο δε για τη Θεσσαλονικιώτικη παρέα,έχει δώσει δείγματα γραφής προ πολλού,απλά εγω το διαπίστωσα μόλις τωρα και με αιχμαλώτισαν με την αποδοχή και τη ζεστασιά τους.
      Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ για την ευχή,την ανταποδίδω με πολύ πάθος
      Μάκια λέει...πολλαααααααά ♥♥♥♥

      Διαγραφή
  33. Κακοπεράσατε πάλι μανδάμ βλέπω :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φταίω εγω ο όφις με ηπάτησεν!!!χαχαχαχα
      Πότε θα βρεθούμε για καφέ οι γνωστές μπαζαρούδες;;;

      Διαγραφή
  34. 'Οσες έχουμε πάει στην Θεσσαλονίκη έχουμε μαγευτεί από την ζεστασιά αυτής της όμορφης παρέας! Με το καλό να ξαναπάς και να ξαναπεράσεις τόσο όμορφα!
    Φιλιά και Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι όπως τα λες Μαριάννα μου, άπαιχτη παρέα!!!
      Μακάρι να πιάσουν οι ευχές σας και να επιστρέψω σύντομα, μη περάσουν πάλι τόσα χρονια όσα είχαν περάσει μέχρι τώρα
      Φιλάκια πολλά και καλό Μήνα!

      Διαγραφή
  35. Muy bonitas fotos, me encantan y el plato te quedó precioso.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χαρά ,Χαρούλα μου !!!! Καλά έκανα και ήρθα στην συναντήσει..Γιατί τώρα καφέ φόρα που θα διαβάσω μια ανάρτηση σου ...Θα έχω μια γλυκιά εικόνα από εσένα ...
    πολλα ,πολλα φιλάκια

    Ααααααα.... ξέχασα πολύ όμορφο έγινε η πιατέλα ..τελεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκειά μου Ειρήνη,πίστεψέ με,οτι εκτός απο την τιμή που μου έκανες,έχω κι εγω τις ίδιες απολαβές απο τη συνάντησή μας και ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ!!!
      Νάσαι καλά πάντα και να ομορφαίνεις την παρέα μας!
      Φιλάκια κι ευχαριστώ ΚΑΙ για την πιατέλα

      Διαγραφή
  37. Χαρά μου ,γέμισες χαρά την πόλη μας . Τιμή μας που σε γνωρίσαμε από κοντά ,όσες δεν σε ξέραμε ,θα σε έχω πλέον ζωντανά μέσα στην καρδιά μου και εύχομαι γρήγορα πάλι να μας ξανάρθεις ! Το ρεπορτάζ για την πόλη στείλε το κάπου ...στον ΕΟΤ ...ας πούμε ,να δουν πως γίνεται η παρουσίαση μιας πόλης ....Η αγκαλιά μας πάντα θα είναι ανοικτή ,ζεστή και πολύ -πολύ μεγάλη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εγω τη γέμισα χαρά Ολυμπία μου,τότε τι να πει κανείς για σένα,που ήσουν η ψυχή της παρέας και μας χάρισες τόσο γέλιο!!
      Δική μου η Τιμή της υποδοχής,της αποδοχής και όλων των συμπαραμαρτούντων που μ έκαναν να λυπάμαι εγκαταλείποντας την Πόλη,παρόλο που επέστρεφα σπίτι μου. Ενοιωσα τόσο ζεστά και εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που δε μου έκανε καρδιά να την εγκαταλείψω, εξ ού και η συγκεκριμένη ανάρτηση βγήκε με τόσο πάθος.Το ένοιωσα βαθειά μέσα μου και χαίρομαι αν απέδωσα το ελάχιστο απο αυτό που προσφέρει η Θεσσαλονίκη και οι ΄ανθρωποί της.
      Τα αισθήματα είναι αμοιβαία Ολυμπία μου και οι αγκαλιές εκατέρωθεν ανοικτές να δεχτούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε αγαπημενους Φίλους!!!
      Φιλάκια πολλά με αγάπη

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ με τη παρότρυνση της Ολυμπίας και κατεβαινω στη σειρά μου, εκπροσωπώντας και τ΄αδέρφι, που είχε λόγους ν΄αργήσει στο σφηνάρισμα.
      φιλια σε όλες/ους

      Διαγραφή
  38. αυτά είναι τα ωραία του ίντερνετ..νασαι καλά!! να περνάτε όλοι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα η αλήθεια είναι οτι ακόμα δεν έχω δει τ αρνητικά του. Είμαι απο τις τυχερές που μόνο σε καλό μου βγαίνει!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  39. Χαρά άργησα νάρθω, ήθελα να βρω τρόπο να διαχειριστώ τη χαρά μου!
    και με φράση απ' το κάθε ως τώρα σχόλιο, σου στελνω αυτό:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαρμπουνάκι σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και χωρίς να σχολίαζες δεν θα σε παρεξηγούσα, όπως είναι αρχή μου για κάθε έναν εδώ μέσα που με τιμάει με την παρουσία του.
      Αλλά στην προκειμένη περίπτωση αντιλαμβάνομαι ακόμα περισσότερο τους λόγους,μια που τα συναισθήματα είναι αμφίδρομα.
      Ας κρατήσουν λοιπόν οι χοροί,που λέει κι ο Σαββόπουλος!

      Διαγραφή
  40. Τι είναι δέκα ώρες ταξίδι
    όταν θα ανέβει και η Σύρος στη Θεσσαλονίκη
    να συντονιστούμε
    και
    να ταξιδέψουμε
    να ξυπνήσει παλι μέσα μας τυφώνας
    Τί πιο ωραίο απο συναντήσεις αγάπης
    ξεκινώντας απ' αυτή τη μαγική πόλη
    και κανοντας όλη τη διαδρομή να επιβιβαστούν οι άλλες φίλες σου
    θα κατηφορίσουμε ως τη ΒΥΤΊΝΑ
    αλλωστε μας έχουν ταξει 50 ρικο στην καθε μιά
    να σου αγορασουμε παστελ
    για να δημιουργείς έργα τεχνης
    θα συνταξιδεύουν μαζί μας χαμόγελα απ΄ την Κοζάνη
    απ αυτά που μόνο εσυ ξέρεις να σκορπάς
    μαζί μας και η φίλη που 'εχει ήδη ξεσηκωθεί για το ταξίδι
    για να μας κάνεις μια ωραία ξενάγηση
    θα γίνουμε τυφώνας να ΄σέρνουμε μαζί μας όσους
    ζηλεύουν, γιατί είμαστε ζεστοί άνθρωποι
    Χαρά σε λενε, χαρά θα σου φέρουμε
    να είσαι καλά
    να περάσουμε καλά
    με καφεδάκια γλυκάκια γέλια και χαρές
    να είναι ενας ταξιδιαρικος τυφώνας! να κρατήσουμε αυτές τις στιγμές στο ροζ καλαθάκι των αναμνήσεων
    διακριτικά σε όλο το οδοιπορικό μας,
    να δώσουμε όλη την ομορφιά
    του ψυχρού μέσου<>
    να νιώθουν όλοι όμορφα μέσα απο τα δικά μας μάτια
    Ελπίζω να κατάλαβες
    πως δεν θα περάσουμε χάλια
    εύχομαι να αποφασίσουν κι άλλες φίλες στο δρόμο να μας ακολουθήσουν
    το λεωφορείο δεν θα είναι μικρό
    ΠΟΛΎ ΌΜΟΡΦΑ ΌΛΑ
    και σαν ΜΑΘΗΤΟΎΔΙΑ
    UN SALUDO
    με πανέμορφες φωτογραφίες
    να μεταδώσουμε παντού τη χαρά μας με όλες αυτες τις αγκαλιές
    να είναι ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
    Να περάσουμε καλά και να είμαστε εικόνες στο μυαλό μας
    και κρατώντας την πανέμορφη πιατέλλα με τα συναισθήματα μας
    θ άποφύγουμε κίτρινες γραμμές και συγκρούσεις
    θα.......Κακοπεράσατε πάλι μανδάμ
    θα μαγευτούμε και απ΄αυτό το ταξίδι
    Muy bonitas fotos
    όλες θα ανφωνούμε
    - Καλά έκανα και ήρθα στην συνάντηση !
    και αυτό όλο τα το στείλουμε στον ΕΟΤ
    να δει τί σημαίνει ομορφιά στην Ελλάδα,
    τις μερες της κρίσης, '
    αλλα τα ωραία του ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
    γιατί όλα εχουν ενα ξεκίνημα:
    Κάντο μ΄αγάπη!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κάθησες και συνέλεξες βρε τρελλή!!! χαχαχαχαχαχα σχόλιο-σχόλιο έκανε ένα νέο ολο δικό του το Μπαρμπουνάκι.
      Εδω κρέμασε ολόκληρη σαλιέρα " I 'm happy" και φωτογραφήθηκε στα σχόλια θα κωλώσει;;;χαχαχαχα
      Νάσαι καλά γλυκειά μου δοτική Βαρβάρα,δε θα πάψω να λέω οτι σου οφείλω πάάάάρα πολλάάάάά!!!Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ και λίγα λέω
      Φιλάκια πολλά με ΑΓΑΠΗ

      Υ.Γ. Τη Ρούλα μας τη σκεφτόμαστε πάντα ,περισσότερο οταν λείπει ανωτέρα βία.Ας είναι καλά.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ γαι την σκέψη... κορίτσια μου...Αχ!!!τι να κάνω που δεν μπορώ να μην περάσω να σου πω μια έστω μια καλησπέρα...και προπάντως σε μια τέτοια ανάρτηση.. αφιέρωμα στην μάνα μου...Χαρά μου.. τα υπόλυπα τα είπαμε.....φλώ σε..

      Διαγραφή
    3. Ρουλάκι μου ,ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ,γιατί απλούστατα δε ξεχνιέσαι και δίνεις χαρά στις αναρτήσεις μας,με τη ζωντάνια σου.
      Μεγάλη μου Τιμή η παρουσία σου,γνωρίζοντας το λόγο της απουσίας σου.
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη

      Διαγραφή
  41. Υπέροχες εικόνες Χαρά μου,από τήν πανέμορφη Θεσσαλονική!!Σού εύχομαι πάντα έτσι όμορφα νά περνάς μέ τίς αγαπημένες σου φίλες!!Τέλεια η μεταμόρφωση τής πιατέλας!!!Καλό βράδυ!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μιμίκα μου για τα καλά σου λόγια, σ ευχαριστώ κι εύχομαι κι εσυ πάντα ν απολαμβάνεις ευχάριστες συντροφιές κι όμορφες δημιουργίες.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  42. Μια και μιλάμε για πρωτομαγιά έχω ακούσει ή Διαβάσει ότι η συνήθεια να πλεκουμε στεφάνι από λουλούδια την Πρώτη Μαϊου και να το κρεμάμε στο Ανώφλι της πόρτας είναι Προχριστιανική και προέρχεται από του αρχαίου προγόνους μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ

    με την αγάπη μου Χαρά
    χαιρετισμούς
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Γαβρίλη μου,που πρόσθεσες το δικό σου στοιχείο στην όλη ανάρτηση.
      Καλό ξημέρωμα απο την Πατρίδα
      Με την αγάπη μου

      Διαγραφή
  43. Μια ανάρτηση που τα λέει όλα και τα παρουσιάζει τόσο όμορφα με τις φωτογραφίες σου. Χάρηκα και εγώ ιδιαίτερα για την γνωριμία μας. Θα χαρώ πολύ να ξαναβρεθούμε.Ήσουν ένας τυφώνας χαράς. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εστω και με τόσους μήνες καθυστέρησης (απορώ πως είχα αφήσει αναπάντητα σχόλια) Γιούλα μου να σου εξομολογηθώ οτι είστε κομμάτι της καρδιάς μου,πια.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!
      Στο επανιδείν!

      Διαγραφή
  44. Σαν τιτιβίζεις χαρούμενα, αλαφρώνω που σε νοιώθω γεμάτη κι ήρεμη!
    Σου πάει , καρδιά μου, η ευτυχία!!!!!!!!!!!!
    Να την τολμάς συχνότερα!
    Φιλιά σου, Χα-ρ-μόγελό Μου ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ και ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο μ ανεβάζεις μ ό,τι μου γράφεις!!! Ισως γι αυτό μου γράφεις σπάνια να μην παίρνουν τα μυαλά μου αέρα (δ ε θελουν και πολύ τ ανεμοδαρμένα)
      ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΑΜΕΡΙΣΤΗ!!!

      Διαγραφή
  45. Ωωωωωω! Πήγες και στην παλιά μου γειτονιά στην Άνω Πόλη αλλά ήρθες και στην καινούρια μου στη Θέρμη! Κοίτα να δεις που αν γνωριζόμασταν πιο μπροστά θα πίναμε και καφέ! Φούσκωσα σαν τον τσαλαπετεινό από υπερηφάνεια που σου άρεσε η Θεσσαλονίκη μας. Δεν ξέρω αν είναι όντως όμορφη στα μάτια ενός επισκέπτη, αλλά ξέρω ότι είναι φιλόξενη.

    Μου άρεσε που χώρισες τις φωτογραφίες σε ενότητες! Καλό σου ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ρθω ν απαντήσω σε σένα,Χριστινάκι, είδα οτι είχα αφήσει αναπάντητα σχόλια αγαπημένων φιλενάδων ΚΑΙ Σαλονικιών. Ντροπή μου.
      Λοιπόν να σου πω οτι δεν ήταν η πρωτη φορά που ερχόμουν Θεσσαλονίκη.Κάποτε κόντεψα να μείνω για πάντα, εχω την αγαπημένη μου κουμπάρα απο εκέι (ένας λόγος ακόμα να την λατρεύω),γνωρισα συμφοιτήτριες που ήταν μοναδικά κορίτσια και τώρα συνάντησα μια μεγάλη αγκαλιά που δε μου έκανε καρδιά να απεγκλωβιστώ!
      Μια λοιπόν που ο ανηψιός και βαφτησιμιός μου θα μείνει στη Θεσσαλονίκη σα φοιτητής τουλάχιστον μία 4ετία ακόμα,έδωσα υπόσχεση σε μένα και στις αγαπημένες φίλες οτι θα ξανατολμήσω το ταξίδι. Και ειλικρινά το φαντάζομαι με πολύ ανυπομονησία να συμβεί,οπότε...τον καφέ θα τον πιούμε και αν κρίνω απο τις ανακαλύψεις σου και την έκθεσή τους στο μπλογκ σου, θάσαι ιδανικός ξεναγός στα ζητούμενά μου!!!
      Καλό σου βράδυ και να ζεις την Πόλη σου μ όλες τις αισθήσεις,τίποτα λιγότερο δεν της αξίζει!

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...