...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Παραμύθια της Χαλιμάς

Δε ξέρω την Κυρία προσωπικά, αλλά για να λάβει τόση έκταση το όνομά της θα πρέπει νάταν ωραία παραμυθατζού!
Γνωστή σ'  Ανατολή και Δύση.
Αν  πεις για την Ελλάδα δε, κατσικώθηκε για τα καλά! Μεγάλη πέραση, λέμε.
Οχι οτι έκανε τη ζωή μας σαν παραμύθι,όόόχιιι. Αλλά οτι μας παραμυθιάζουν εκ συστήματος και κατά κόρον, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Άπαντα των παραμυθιών της Χαλιμάς έχουν ξοδέψει για πάρτη μας!
Πάνε εκείνες οι χρυσές εποχές που οι γιαγιάδες κάθονταν στο παραγώνι κι έγνεθαν μαλλί κι έπλεκαν και έλεγαν ιστοριούλες στα εγγονάκια τους με happy end.

Καρτα με πετρούλες θαλάσσης (Pebble art by Hara)


Τωρα έχουν αναλάβει άλλοι το παραμύθιασμά  μας , χωρίς το "εζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλλίτερα". Αυτά τα ψευδεπίγραφα ξεχάστε τα!
Εκείνοι έζησαν καλά και οι άλλοι (όχι εμείς),ακόμα καλλίτερα. Πάντα οι άλλοι. ποτέ εμείς.
Οπως ακριβώς το είπε ο ποιητής "λαέ μου, πάντοτ' ευκολόπιστε και πάντα προδομένε"!
Ετσι μας έμαθαν , έτσι συνεχίζουμε να μην τους κακοκαρδίζουμε οτι αλλάξαμε. Είμαστε λαός της παράδοσης και το υποστηρίζουμε σθεναρά.
Και μην νομίζετε οτι το παραμύθι εστιάζεται σ έναν τομέα.
Οοοχιιι βέβαια! Το έχουμε εξ ολοκληρου το πακέτο σ όλα. Στα πολιτικά,στα κοινωνικά,στα γκομενικά.
Παντού μας έχουν μάθει οτι το καταπίνουμε αμάσητο και μας έχουν φλομώσει στο φούμαρο.
Σα να το ζητάει ο οργανισμός μας, ρε παιδί μου.
-Πείτε μας κι άλλα,μας αρέσει, σα να λέμε

Και μεταξύ μας,δεν είναι κι άσχημο να σου τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Δεν μας χαλάει να μας φουσκώνουν τα μυαλά σαν μπαλόνια με ήλιον. Αερόστατα μιλάμε...μέχρι που σκάει η ωραία φούσκα και πάρε μας φαρδιά πλατιά κάτω!
Δεν εχουμε κι ένα μαγικό χαλί να το παίζουμε Αλλαντίν, αν πέσουμε βρε αδελφέ να πέσουμε στα μαλακά.
Οχι,εμείς εκεί, με το μπαλονάκι προσπαθούμε να πετάξουμε στα ουράνια!
-Δε σε σηκώνει κυρά μου τόσα κιλά, ένα έρμο λάστιχο
Εσυ πούύύ ν ακούσεις!

Τ' αυτιά στα έδωσε ο καλός Θεούλης θαρρείς επειδή έκοψε το δικό του ο Βαν Γκογκ;
Σου λέει , αν βουρλιστεί και κόψει κανένα νάχει άλλο ένα ρεζέρβα. Εμ, δεν είναι έτσιιι!!!
Κι εκεί που ακούς τα παραμύθια στέρεο,τρελαίνεσαι!
Τι θες απο υποσχέσεις πολιτικών;;;
Είσαι ο πλουσιότερος ακόμα κι απο τους Εμίρηδες όλους μαζί. Δηλαδή,δεν είσαι ακόμα, αλλά μπορείς να γίνεις,ΑΝ...ΘΑ...
Δε σου λείπει τίποτα.
Και τι να του λείπει του ψωριάρη, εδώ που τα λέμε κι εδώ να μείνουνε;;; Φούντα με μαργαριτάρι;;;Μάλλον άλλη φούντα είναι πιθανότερη (αυτή σίγουρα ευδοκιμεί μπόλικη) κι όχι αυτή που εννοεί ο λαϊκός παροιμιογράφος.
Τόσο πολύ τρέχουν τα λεφτά απο τα μπατζάκια μας,που κάθε τρείς και λίγο κάνουμε εκλογές,να βάλουμε άλλο αρχηγό στο παιχνίδι.Να παίξουν όλα τα παιδάκια , μη μείνει κανένα παραπονεμένο και πάει κλαίγοντας στην Κυρία (όποια έχουμε καβατζώσει ,ονόματα δε λέμε,υπολήψεις δε θίγουμε) ,οτι δε το παίζουμε και μας βάλει τιμωρία στη γωνία με το ένα πόδι!
Α, παράπονο δεν πρέπει νάχει κανένας, όλους τους χρήσαμε (στη ζακυθινή ντοπιολαλιά,αυτό έχει κι άλλη σημασία,όχι τόσο εύοσμη) αφεντάδες μας! Αλλά επειδή χαϊρι δεν είδαμε, ή δεν είδανε εκείνοι που δίνουν τας εντολάς, κι επειδή μάλλον βρήκαν τη σπηλιά του Αλή Μπαμπά και "λεφτά υπάρχουν" κάθε λίγο και λιγάκι τα κάνουμε ψηφοδέλτια και παίζουμε τρίλιζα πίσω απο κάτι παραβάν,που βαρέθηκαν κι αυτά ακόμα να μας βλέπουν.
Περισσότερο συχνά πάμε σε παραβάν για σταυροδοσία, παρά σε δοκιμαστήριο για ρούχα!
Φύγε εσύ,έλα εσύ που έλεγε κι ο συχωρεμένος ο Βλάσης,τόχουμε κάνει το παιχνίδι
Αλλά και πάλι μυαλό δε βάζουμε,αλλά μήπως και να βάλουμε έχουμε ελπίδα;;;
Τελος πάντων, οσονούπω λόγω αλλαγής εποχής πάμε για μια ακόμα.  Αλλο μοντελάκι φορέθηκε το χειμώνα-Ανοιξη 2015,άλλο Φθινόπωρο -Χειμώνας (θα τον βγάλουμε μ ένα άραγε)2016 και πάει λέγοντας
Και στα υπόλοιπα μία απο τα ίδια τάπαμε. Κοινωνικά , γκομενικά,γιατί όλα ένα πακέτο πάνε
Ορκοι αιώνιας αγάπης κι αφοσίωσης,φουσκώνουν,φουσκώνουν και κάπου μετά η βαλβίδα ...ακούς ένα φσσσσσσσσσσσ διαρκείας (όχι δεν είναι του μυαλού μου) και ξεφουσκώνει το ροζ μπαλόνι!
Ποιός σου φταίει καλή μου, λες κι ήσουν πρωτάρα!
Δεν άκουγες που σου έλεγαν , όπου ακούς πολλά κεράσια ,κράτα και μικρό καλάθι!
Οοοχιιι.  Μα αφού  μ αγαπάει,δε το βλέπεις;;;
Ολοι το βλέπαν, μόνο εσύ που είχες στραβωθεί δεν... ζούσες το 1000 και μια νύχτες όλες μαζί!
Πινακάκι mixed media by Hara

Και έμεινες εκστατική να βλέπεις το μπαλόνι να συρρικνώνεται και να μένει ένα αξιοθρήνητο ζαρωμένο λάστιχο. Πάει  το μπαμπάτσικο και το ιλουστρασιόν...όλα είν' ατμός-Θρασύβουλας! Το υπέγραφε κι ο Βέγγος,αλλά ποιός να τ ακούσει,που μαζί με τη γκαβομάρα απέκτησες και κουφαμάρα
Βλέπεις είναι τόσο ωραία τα γλυκόλογα και τα "για πάντα", που αποκοιμιέσαι κι αντί να πεις:
-Ψιιιτ boy, τα κουβαδάκια σου και σ άλλη παραλία, μας τάπαν κι άλλοι και δε μασάμε...το καταπίνεις αμάσητο (απέκτησες και στομάχι τρομάρα σου μέσα στ' άλλα!) κι οταν ξυπνάς...φασκελο κουκούλωστα!
Γι αυτό σας λέω,το παραμύθι όποιας προελεύσεως κι αν είναι, το ζητάει το αίμα μας και κάποιοι επιτήδειοι μας έχουν πάρει χαμπάρι και μας τροφοδοτούν ανηλεώς
Κι επειδή αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς για την πτώση μας, ουδείς θα νοιαστεί να μας βάλει απο κάτω προστατευτικό δίχτυ, θάμαστε και προδομένοι και ανάπηροι (αν δε πάμε στον τόπο) ας κάνουμε στην άκρη όλους τους εν δυνάμει "σωτήρες", "φίλους", έρωτες κι ας μείνουμε προσγειωμένοι στα πεζά και καθημερινά, που δε τάζουν λαγούς με πετραχήλια,ούτε σου λένε σε κάθε φάση οτι είσαι το παν γι αυτούς και κόβουν φλέβες (δοκιμάστε τους μια φορά,να δείτε πόσο χέστηδες είναι.
Πριτσ που θα κόψουν την ωραία τους φλεβίτσα, προτιμούν να κόψουν ρόδα μυρωμένα και να την κάνουν όπως ήρθαν!
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τάχουν μάθει όντως με το πρώτο τους το γάλα και ψάχνουν το επόμενο θύμα να τα καταθέσουν ως στέφανο,στο μνημείο των πεσόντων.
Ας μην είμαστε λοιπόν εμείς οι πεσόντες,ας αποτινάξουμε τα βαρίδια απο πάνω μας και ας σκεφτούμε σοβαρά ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.
 Καμιά έκπτωση για κανέναν , με όποια ιδιότητα κι αν μας προσεγγίζει!
Δόσαμαν!δόσαμαν!

Ουφ τα 'πα και ξαλάφρωσα,τώρα πετάωωωωωωωωωω!!!

25 σχόλια :

  1. Χαρουλιώ μου το παραμύθι είναι στο DNA μας, εμάς των Ελλήνων. Θες που μας λένε πολλά όταν είμαστε μικρά, θες που η φαντασία μας είναι ζωηρή και την θερμαίνει και ο ήλιος και φουντώνει ακόμη περισσότερο, θες που από τον ήλιο πάλι θολώνει το μάτι μας και δεν βλέπουμε και πολύ πέρα από τη μύτη μας; Πολλές οι αιτίες και δεν έχει και νόημα να τις εντοπίσουμε τώρα πια. Μας μπήκε στο πετσί και δεν μας βγαίνει με τίποτα το παραμύθιασμα. Αφού και την αλήθεια να μας πει κάποιος, εάν δεν μας αρέσει, λέμε από μέσα μας...μπαααααα μωρέ...δεν μπορεί να'ναι τόσο χάλια...καλύτερα θα'ναι τα πράγματα και δεν μας το λένε...χαχαχα. Έχω κι άλλα να πω αλλά προτιμώ να σχολιάσω τις δημιουργίες σου Χαρά μου που είναι πολύ πιο αληθινές και εξαιρετικά εντυπωσιακές! Αυτά που φτιάχνεις με τις πετρούλες έχω πει πολλές φορές, όχι μόνο εγώ, πως είναι ονειρεμένα. Έκαναν τη διαφορά στο καλοκαίρι μας... αλήθεια έμειναν στη μνήμη μου με τις ευχάριστες αναμνήσεις... δεν είχαμε και τις πολλές η αλήθεια είναι! Και το πινακάκι επίσης πανέμορφο και Χαρουλίδικο παρά την Μισιρλούδικη επιρροή...χαχα. Έχεις κι εσύ το χάρισμα να τα κάνεις όλα δικά σου. Με το χαλάκι θα σου'ρθω!!!Πετάω κι εγωωωωωωωωωωωωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ομορφα και τα δυο!
    Αυτο με τις πετρουλες ομως ειναι ιδιαιτερο .Εχει την υπογραφη σου!
    Εχουμε δει παρομοια δειγματα στο ιντερνετ,αλλα αμεσως μπορουμε να ξεχωρισουμε ποιο ειναι το δικο σου!Συνεχισετο ....... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε κορίτσακι μου και εγω ένα παραμυθι είχα στη σκεψη .βρε συπτωση..!!. αλλα οχι πολιτικό... το δικο σου...Χαρουλακι μου είναι πέρα απο καθε φαντασία... μονο έτσι θα μπορούσες να το πεις...βρε το θέλουμε το παραμύθι μας δεν κανουμε χωρίς αυτό .. οπως λέει και το Μαρακι απο πανω..μας παραμυθιαζουν ματια μου ασύστολα.. και εμείς εκεί....!!!!!! να μου πεις σε ποιον δεν αρεσουν τα παραμυθια; τα κανονικα.ε;.... οχι αυτά που μας σερβίρουν και τα καταπίνουμε αμασητα..απο την άλλη ομως να μην βγαζουμε και την ουρα μας απ εξω...γιατί ολοι αυτοί που ειναι εκει πανω εμεις τους ανεβασαμε... αλλα δυστηχως εμεις έχουμε μεινει στο πατο του βαρελιου... και δεν υπαρχει ενα χερι να μας τραβιξει αγαπη μου ... μονοι μας πρεπει να προσπαθησουμε να ανεβουμε,.. αργα και σταθερα... το πως πρέπει να βρουμε και να σταματισουμε να παραμυθιαζόμαστε .. και να πιστευουμε στα παραμύθια της Χαλιμας... τωρα πως καταφερες και παντρεψες την ξεχωριστή πετροκαρτούλα σου και το ομορφο πινακακι σου με όλα αυτά; μονο εσύ θα μπορούσες να το κανεις ....Τι ωραια θα ήταν να μπορούσαμε να πουμε αυτες τις λέξεις και για αυτους πως ειναι ξεχωριστοί αντε και ομορφοι μερικοί........ουτοπικό ακουγεται..... το ξερω θα μου πεις εσύ βρε Ρούλα ζεις στον κόσμο σου :)... το ξερω φιλεναδα.. αλλα δεν ειναι κακό να κανεις ονειρα.. ε;.τι να πω και εγω .. δεν ξερω.. η γυναίκα... μονο να σε συγχαρω για την υπομονη σου.. να φτιαχνεις τόσο ομοφες δημιουργίες παντα..Χαρουλακι μου σε γλυκοφιλώ :k :k
    Υ.γ ευτυχως που ήρθα νωρίς γiατι στασιδι δεν βλεπω να υπαρχει..:) το λέω σε σενα να το ακουσει μια ψυχή.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλώς να αναμώσετε κορίτσια μου φιλακιαααα ¨κ <3<3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρούλα μας, η Χαλιμά δεν πιάνει μπάζα μπροστά σ αυτά που ακούμε σήμερα και ας μείνω σ αυτά που έγραψες. Οι δημιουργίες σου με τις πέτρες είναι φανταστικές !!!!!!
    Καλό Φθινόπωρο και πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aχ βρε Χαρά μπροστά στα παραμύθια που ακούμε τη σήμερον ημέρα τύφλα να'χουν όλα όσα ακούγαμε στα παιδικά μας χρόνια και ανοίγαμε το στόμα σαν χάνοι περιμένοντας εναγωνίως το happy end. Και τα λένε τόσο πειστικά βρε κορίτσι μου που αναρωτιέσαι και λες μα πόσο ηλίθια είμαι και τι δεν καταλαβαίνω??????
    Παρεπιπτώντως όμως για να μην ξεφύγω το πινακάκι μου άρεσε πάρα πολύ αλλά η πετροκαρτούλα σου μου έκανε ένα κλικ παραπάνω!!! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρά μου αγαπημένη καλημέρα!
    Οι παραμυθένιες σου δημιουργίες είναι εκπληκτικές!
    Τι άλλο θα μπορούσαν να είναι άλλωστε αφού μας έχεις δείξει απλόχερα το τι καταπληκτικά πράγματα φτιάχνεις.
    Χαρά μας που τα μοιράζεσαι μαζί μας!
    Ευαχαριστούμε πολύ!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Χαρά(!) της παροιμίας και των εκ-φράσεων αυτή η ανάρτηση!!! :P
    Χαρουλίτα μου, να σου πω την αλήθεια, σαν παιδάκι δεν θυμάμαι ποτέ να έχω ζητήσει από κάποιον να μου διαβάσει παραμύθι. Κι αν καμιά φορά βρισκόμουν με άλλα παιδάκια και ήταν ώρα παραμυθιού, περίμενα να τελειώσει η ιστορία και μετά δυσανασχετούσα με το τί γινόταν μετά!
    Ξέρεις, αμφισβητούσα τα πάντα: Σίγουρα έζησαν αυτοί καλά? Μήπως κάτι στράβωσε στη συνέχεια? Και τον λύκο γιατί έπρεπε να τον σκοτώσουν? Ψυχή είχε κι αυτός! (Από μικρή είχα φιλοζωικά αισθήματα! ;-) )
    Στην πορεία βέβαια, όπως όλοι, ζούμε μαζί το παραμύθι που μας σερβίρουν, άσχετα αν το έχουμε επιλέξει ή όχι και... πορευόμαστε!
    Να μείνω όμως στις όμορφες δημιουργίες σου? Και το mixed media το βρίσκω ονειρικό (σαν να έχει ξεπηδήσει από κουτί με χρυσόσκονη!) και το pebble art νομίζω πως βγάζει μια απίστευτη στοργή και ζεστασιά!
    Δυο εξαιρετικά έργα σου που έρχονται σε τόσο μεγάλη αντίθεση με τη δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε...
    Φιλί γλυκό, καλλιτέχνη μου!
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πω κι εγώ για τα έργα σου που είναι πανεμορφα και θελουν πολυ υπομονή για να γίνουν.
    Αυτή η υπομονή μας που είναι ανεξαντλητη και την εκμεταλλεύονται πολλοί.
    Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως και μη ξεκολλησουμε τις πέτρες από τα καδρα και τους πάρουμε το κατόπι.
    Ξεκινα με πιο μεγάλες πέτρες μήπως και μας χρειαστουν.
    Καλό Φθινόπωρο.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τους πολιτικούς και τα ΄΄παραμύθια΄΄ τους μου΄ρχεται στο νου η φωνή του Σαββόπουλου να τραγουδάει ΄΄...αφου δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα να μη μας πει κανένα.'' τουτέστιν μας αρέσει το χάιδεμα των αυτιών και βολευόμαστε.
    Τώρα για το ροζ μπαλόνι για να μην ξεφουσκώσει θέλει αγώνα, θαλει κι οι δυο διαρκώς να το ξαναφουσκώνουν και να κλείνουν κάθε μικρή τρυπίτσα, και να το προστατεύουν από τις κακοτοπιές... αν παλεύει ο ένας μόνο δεν καταφέρνει τίποτα!
    Ας ευχηθούμε το χειμώνα που έρχεται τουλάχιστον να ακούσουμε και να αφηγηθούμε παραμύθια από εκείνα των γιαγιάδων και των παραμυθάδων που θεραπεύουν ψυχές!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας παραμυθιάζουν εύκολα, Χαρά μου κι εμείς ευκολόπιστοι, ως επί το πλείστον παραμυθιαζόμαστε γενικώς...
    Τουλάχιστον της γιαγιάς είχαν γούστο και νόημα. Τα σημερινά άστα να πάνε...

    Συμφωνώ... προσοχή στις κακοτοπιές!

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα παραμύθια το χίλιες και μια νύχτα, μικρός το διάβαζα μαζί μ΄ ένα κορίτσι συμμαθήτριά μου, μέχρι που το ανακάλυψε ο πατέρας μου και σήκωσε τον κόσμο στις διαμαρτυρίες (ακατάληλο δι ανηλίκους)

    Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, (αυτό που ελκύει) μα ούτε και φουσκωμένο μπαλονάκι (από έρωτα) να ξεφουσκώσει,
    μείναμε γυμνοί σε μια ωμή ανθρωποθάλασσα που δεν έχει να μας παρουσιάσει τίποτε το καινούργιο, όλα τα ζήσαμε, όλα τα νιώσαμε τότε τι απέμεινε, μα τα όνειρα και τα παραμύθια της Χαλιμάς, τα μεν όνειρα τα ζούμε και ικανοποιούμε το Inner Ego
    τα δε παραμύθια για να γελούν οι γειτόνισσες
    Χαρά μου ξεσπάθωσες
    την καληνύχτα μου

    με αγάπη
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν θα σ ελεγα 'ΧΑΛΙΜΑ"....αλλα παραμυθου εισαι...κ υπεροχη μαλιστα...εδω μας λες ιστοριες με τις περουλες.....που να σε δω μπροστα σε κοινο με μικρα παιδια...θα τα τρελανεις!!!!
    '

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω αν είναι "παραμύθια της Χαλιμάς", αλλά σίγουρα είναι μαγικά !! Οι πετρούλες μετατράπηκαν στα χέρια σου σε μικρά έργα τέχνης!!! Καλό γλυκό φθινόπωρο, Χαρά !!!!Μαζι με μια αγκαλιά και ένα φιλί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτή η σιωπή σου Χαρά μου, δεν έχει τίποτα απ΄ τα παραμύθια της Χαλιμάς...

    ΑΦιλάκια με όλη μου την Αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ........
    Ας μην είμαστε λοιπόν εμείς οι πεσόντες,ας αποτινάξουμε τα βαρίδια απο πάνω μας και ας σκεφτούμε σοβαρά ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.
    Καμιά έκπτωση για κανέναν , με όποια ιδιότητα κι αν μας προσεγγίζει!...:

    Αληθινό, μα δύσκολο!!! κι ας συμφωνώ μαζί σου!

    Φιλί από Νέα Υόρκη,
    Υιώτα
    "αστοριανή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μακαρι η σιωπή σου να οφείλεται σε δουλειες πολλες...Χαρα μου..και εγω ενα χαμένο ειμαι... χαρη στην βλακεια μου που μου στερεί να κανω αναρτηση και να χασω τα όλα μου τα μεηλ... και ειχα σημερα ετοιμασει αναρτηση επετειο..!!!! πέρασα να σε ενημερωσω εδώ φιλεναδα... για την απουσια μου.. στο μπλοκ μου ... να είσαι καλα θελω...φιλώ σε.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παραμυθένιες οι δημιουργίες σου Χαρά μου και πολύ μου αρέσουν, όσο για τα άλλα παραμύθια απο τους επιτήδειους έχω κλείσει τα αυτιά μου προ πολλού. Καλο και δημιουργικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φθινόπωρο να έχεις. Η συνέχεια εδώ γιατι το σχόλιο βιάστηκε να δημοσιευτεί: )

      Διαγραφή
  18. Φίλοι μου
    οι εκλογές έλαβαν τέλος, τ αποτελέσματα γνωστά σ όλους, μ αυτά θα πορευτούμε άγνωστο για πόσο,τις "κακοτοπιές" δεν τις αποφύγαμε και δε θα τις αποφύγουμε,ακολουθούμε προδιαγεγραμμένη πορεία.
    Ας μείνουμε λοιπόν στο σήμερα και ο,τι μπορούμε να καταφέρουμε όσο για το μέλλον είναι άδηλον για όλους μας, το σίγουρο είναι οτι θ ακούσουμε πολλά παραμύθια ακόμα.
    Μακάρι νάταν όλα εύηχα ΄'οπως το τραγούδι που ακολουθεί και αφιερώνεται σ' όλους ,όσους κάνατε τον κόπο να φτάσετε μέχρι την πόρτα μου, φανερά ή κρυφά, με τιμάτε!
    https://www.youtube.com/watch?v=A1fqEckc02Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πρώτον:
    Διατί δεν ενημερώνομαι δια τας αναρτήσεις σας; Τι στην οργή συνέβη όλον αυτόν τον καιρό που απουσίαζα και γίναν οι επαφές μου κουλουβάχατα; Και, τι πρέπει να κάνω για να τα φέρω όλα στα ίσα τους; Εσείς που είσαστε παιδιά της τεχνολογίας, δώστε καμιά συμβουλή!
    Ο bloglovin μου (μη ....) έχει επιλέξει από μόνος του 5-6 blogs και με ενημερώνει μόνο γι' αυτά.
    Όλα τα άλλα πρέπει να τα ψάχνω. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!
    Έρωτες:
    Χαρούλα, αν δεν πιστέψεις στο "παραμύθι", που μπορεί να είναι και αληθινό για κάποιους τυχερούς, πώς θα νιώσεις αυτό, ρε παιδί μου, το ολοκληρωτικό δόσιμο που λέει κι' ο ποιητής (πάρε με ό,που θες, κάνε με ό,τι θες - καλέ, τι ωραίο τραγούδι!) που σε κάνει να αισθάνεσαι πως ΖΕΙΣ με κάθε σου κύτταρο; Που ξαναλέει ο ποιητής "Δεν πα να είσαι ψέμα.... εγώ σε λέω αγάπη" - άλλο ωραίο!!!
    Εκλογές:
    Εδώ συμφωνούμε απόλυτα. Νομίζω όμως πως μάθαμε το παιχνίδι και κανείς δεν πιστεύει πια κανέναν και προχωράμε στα τυφλά, την τύφλα μας. Τι στα τυφλά δηλαδή, που μας προχωράνε άλλοι, τέτοιοι που είμαστε. Όταν παίζαμε τους πλούσιους με δανεικά, καλά ήτανε. Τώρα, ζούμε ό,τι μας αξίζει!
    Χτες, λέει, ξημέρωσε μια καινούρια μέρα!!!! Εμένα γιατί μου φαίνεται πως την έχω ξαναζήσει;

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είδες οτι απάντησα συλλήβδην σ όλους κι είπες να με εκθέσεις,αλλά ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ!!!Τέτοια επιστροφή,πρέπει να γιορτασθεί δεόντως!
      ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥΥΥΥΥΥ;;;;
      Ανοιξαν τα σχολεία κι εμφανίσθηκες στις τάξεις;;;;
      Εμ άδικο έχει ο bloglovin σου να σου εμφανίζει ο,τι γουστάρει;;; Κατάλαβε οτι δε μας αγαπάς όσο εμείς και μας έκανε delete απο τη σκληρή του μνήμη! Αλήθεια το δέυτερο,εφεδρικό μπλογκ που είχες με τις αγάπες σου τι έγινε;;; Εκεί αποκλείεται να μην υπάρχουμε.
      Εγω απο το bloglovin παίρνω μία τζούρα κάθε πρωί,έτσι για μία ενημέρωση στα γρήγορα,απο εκεί και πέρα οταν είμαι στα χάι μου σουρτουκεύω ως συνήθως απο το Χαράς τεστ μπλογκ ("Οι φίλοι μου") όπου ενημερωνομαι καταλεπτώς για τα τεκταινόμενα.
      Να πω οτι δε ζήλευα που σ έβλεπα αλλού;;;ψέμματα δ ε λέω,εδικά σ αυτούς που αγαπώ,αλλά σκέφτηκα ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει τις παρέες του και να απορρίπτει τις κακές συναναστροφές;) ετσι παρηγορήθηκα και ΝΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕΝ Η ΩΡΑ ΜΟΥ Η ΚΑΛΗ!!!Και φυσικά σ απόλαυσα σ όλη σου την έκταση,με τις απορίες σου, τις αναλύσεις σου και την κρίση σου για το μέλλον!!!
      να σου πω αγαπημένη φιλενάδα,διότι δι εμε δεν έπαψες ποτέ νάσαι και να μου λείπει το κριτικό σου σχόλιο,συμφωνούμε σ όλα.
      Ακόμα και στον έρωτα κι ας πονάει ο άτιμος
      Θυμάσαι οταν με πρωτογνώρισες ένα ψυχογράφημα που μου έκανες;;;
      Πώς μπορείς λοιπόν να πιστέψεις οτι άλλαξα στο ελάχιστο,επειδή έγραψα ό,τι έγραψα.Σωστά μεν,αλλά την πατάμε εν γνώσει μας δε.
      Πολύ θα γούσταρα ν αρχίζαμε ένα μουσικό διάλογο,αλλά η ώρα δ ε με παίρνει και οι υποχρεώσεις τρεχουν.
      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ
      Κάναμε τους μάγκες με δανεικα΄και τώρα που μας τα ζητάνε να τα επιστρέψουμε τσινάμε σαν μουλάρια.Το κακό είναι οτι πάντα στην απέξω μένουν οι μεγάλοι και τσιμπάμε το δόλωμα οι μικροί.Αλλά μικροί είμαστε μυαλό θα βάλουμε, πού θα πάει;;;
      Το τι ψηφίσαμε,το πού ελπίσαμε και το τι περιμένουμε να γίνει,είμαι σίγουρη οτι κανείς μας δεν τρέφει διαφορετικές ελπίδες.
      Ολοι παίζουμε την τυφλόμυγα κι όποιος μας κάτσει...πού κι αυτόν τον ξέρουμε και με κλειστά τα μάτια
      Γι αυτό η λύση είναι μία: ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ!!!
      Δεν θα υποκύψουμε,ούτε αυτοί θα μας τρελλάνουν
      Να σου πω οτι ΧΑΡΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ,και για την επίσκεψη έστω και με καθυστέρηση,όταν αγαπάς συγχωρείς^_^ κι εγω όποτε και ναρχόσουν το ίδιο θα χαιρόμουν!
      Φιλιά άπειρα όλα δικά σου
      <3<3<3<3

      Διαγραφή
  20. Και μη μου ξαναπείς εμένα πως επέλεγα άλλες συναναστροφές και όχι την κακή δική σου γιατί θα σε κάνω "ξεπαρεού" πάραυτα!!! Πράγμα που, ειλικρινά, πολύ θα μου κοστίσει. Αλλά, σε ξέρω εσένα. Είσαι μια γκρινιάρα και παρεξηγιάρα που θέλει να της εκφράζουμε συνεχώς την αγάπη μας. Ε, λοιπόν, Σ' αγαπάωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω.
    By the way, "Η γειτονίτσα μου" είναι πολύ χειρότερη απ' το bloglovin!!!!!
    Άνοιξε την σήμερα (είναι στο σπιτάκι μου) να δεις ποια blog μου δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Dal tuo talento creativo nascono sempre piccoli capolavori!! Bellissimi!
    Annarita

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...