...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Κάτι γλυκό για επίγευση

Τελικά το σύμπαν συνωμοτεί ν αλλάξω διάθεση.
Η Έκθεση τέλειωσε, με μεγάλη επιτυχία και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό, διότι η ευθύνη ήταν μεγάλη κι εγώ παντελώς ανίδεη για την οργάνωση και τη συνέχιση του εγχειρήματος. Μόνο που μαζί με την αποκαθήλωση των πινάκων και την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, έφυγε σαν διαβατάρικο πουλί και το Μαράκι.
Μπορεί να φυγε γεμάτη όμορφες εικόνες,εντυπώσεις ,συναισθήματα,αλλά άφησε ένα μεγάλο κενό,που προσπαθώ να καλύψω συνεχίζοντας να δημιουργώ.



Σαν να το κατάλαβε λοιπόν η Χριστίνα μας, η γλυκειά Βόρεια και φρόντισε να μου χρυσώσει το χάπι του αποχωρισμού μ ένα βραβείο,μεταξύ άλλων...Μπείτε στο μπλογκ της και θα σας περιμένει ανάλογη έκπληξη!
Τώρα ο,τι είχατε να μάθετε το μάθατε στα 5 χρόνια που με "γνωρίζετε", αλλά ως ευγενής δε μπορούσα ν αρνηθώ μία επανάληψη.
Άλλωστε κάθε "βραβείο" έχει τη δική του γλύκα, ανάλογα τον αποστολέα.
 Όχι δεν επιλέγω αποστολέα να τ'  αποδεχθώ ή οχι. Αν επιλέγομαι,  για τον όποιο λόγο από τον καθένα με το δικό του κριτήριο, είναι πάντα μία τιμή, που θάταν αγένεια να αμφισβητηθεί.

1. Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις το blog σου;
Έτσι χωρίς Πρόγραμμα,τόχω ξαναπεί,αλλά δεν το μετάνοιωσα ΠΟΤΕ!
2.Τι είδους θεματολογία περιλαμβάνει το blog σου.
Καθαρά δημιουργικό, προσπαθώ να το κρατήσω,να μη μπολιαστεί με τα άγχη και τις ανασφάλειες μου,αλλά προσθέτω τις σκέψεις μου κι ο,τι άλλο με συγκινεί βαθειά. 
Γενικά είναι ένα αλάφρωμα ψυχής!
3. Έχεις δημιουργήσει φιλίες μέσα από το blogging;   
Έχω δημιουργήσει και είμαι τόόόσο περήφανη γι αυτές! Σαν να βρήκα κόκκους χρυσού σε μια αχανή παραλία. 
Το μοναδικό εμπόδιο, η απόσταση...
4.Θα ήθελες να αλλάξεις κάτι στο blog σου κι αν ναι τι θα ήταν αυτό;
Στην αρχή απο ενθουσιασμό άλλαζα φόντο,γκατζετάκια κ.λ.π. τσιμπλιμπλίκια. Τώρα στη φάση της ωριμότητας (5 χρόνια πέρασαν για!) όλα έχουν ισορροπήσει κι έχω μείνει σταθερή στην εικόνα μου και προοδεύω,ελπίζω ,στα θέματά μου
5.Τι σ΄ευχαριστεί και τι σε ενοχλεί στον κόσμο του blogging;
Με ευχαριστεί η επικοινωνία (αν και τελευταία δεν είμαι συνεπής ούτε καν στα σχόλιά μου),  η συντροφικότητα, η αγάπη και οι φιλίες  που αναπτύσσονται ανάμεσα μας,νοιώθω πραγματικά τυχερή και ευλογημένη γι αυτό. 
Αλλά με στεναχωρεί οτι δεν μπορώ νάμαι συνεπής προς όλους όπως κι όσο θάθελα. 
Μ' ενοχλεί το δήθεν, που δε τόχω ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μου. 
Μ' ενοχλεί το ανταποδοτικό κι όχι το αυθόρμητο.
 Γενικά έστω κι εδώ μέσα, θέλω σχέσεις υγιείς και ειλικρινείς.
6.Ποια είναι τα όνειρα σου;
Το βασικότερο μου όνειρο, νάμαι καλά,για να μπορώ ν απολαμβάνω αυτό το δώρο της δημιουργίας,που ανακάλυψα κάπως αργά και της αγάπης που νοιώθω να με περιβάλει. Να κάνω καινούργια πράγματα να μην επαναλαμβάνομαι για να μην βαρεθώ. Τα “πρέπει” τέλειωσαν,μόνο τα “θέλω” εχουν θέση στη ζωή μου.
7.Έχεις εκπληρώσει κάποιο από αυτά;  
Δόξα τω Θεώ νοιώθω γεμάτη! Δεν πρέπει να παραπονιέμαι για τίποτα. Ωστόσο όσο ζεις κάνεις όνειρα και προσπαθείς στο μέτρο του δυνατού να τα πραγματοποιήσεις.
8.Ποιες στιγμές σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη;
Οι στιγμές που δημιουργώ,οι στιγμές που μοιράζομαι με πρόσωπα αγαπημένα που μας συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα και συναισθήματα δυνατά,οι στιγμές που γελάω απίστευτα,γιατί τα τελευταία χρόνια ήταν ξεχασμένο το γέλιο
9.Με ποιο τρόπο διασκεδάζεις;
Εκτός σπιτιού πιο σπάνια με βόλτες επι το πλείστον μοναχικές κοντά στη Φύση που θαυμάζω και όταν ανεβαίνω ΑΘήνα,του δίνω και καταλαβαίνει!!!Εντός σπιτιού ,εχω γίνει ένα με το εργαστήρι και με την κουζίνα . Δημιουργικά χόμπυ και ζαχαροπλαστική!
10.Τι θα ευχόσουν να άλλαζε στον κόσμο;
Η νοοτροπία του ωχ αδερφισμού! Ισως να μην είχαμε φτάσει εδώ,ίσως νάμασταν καλλίτεροι Άνθρωποι και συγκάτοικοι στο σύμπαν, που δεν είναι μόνο δικό μας.


Η Χριστίνα πρόσθεσε λέξεις, και ζήτησε να μάθει τι σημαίνουν για την κάθε μια μας στην κατηγορία. 
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
χόμπι: εχει γίνει τρόπος ζωής.  Ζω απο χόμπι!χαχαχαα
αντικείμενα : δεν εξαρτώμαι απ αυτά,φορτίζομαι όμως απο κάποια, όταν δε μεταμορφώνω κάποια άλλα
υλικά: ο,τι βλέπω γύρω μου είναι υλικό!
χρώμα: χωρίς χρώμα ΔΕ ΖΩ!

Το βραβείο έχει κυκλοφορήσει σε πολλά μπλογκς κι εχω καλυφθεί,σ' όλους όμως  στέλνω ακέραια την αγάπη μου,για την παρουσία σας,το σχολιασμό σας, στο χώρο μου και στη ζωή μου! 

45 σχόλια :

  1. Η αλήθεια είναι πως πιάνω πολύ τόπο κι αφήνω κενά μεγάλα...χαχαχα... Χαρουλάκι μου να μην επαναληφθώ κι εδώ και να πω πόσο τέλεια περάσαμε...δεν νομίζω να περίμενε κανείς το αντίθετο. Θαυμάζω το όμορφο πορτρέτο σου, δημιούργημα του σεμιναρίου και χαίρομαι που η όρεξη για ζωγραφική συνεχίζεται ακόμη. Τις απαντήσεις στις ερωτήσεις δεν χρειαζόταν να τις διαβάσω... αυτό σημαίνει πως σε ξέρω πολύ καλά πια. Εύχομαι σύντομα να βρεθούμε πάλι σε κάτι τόσο όμορφο και να περάσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκρατούμαι όσο δεν φαντάζεσαι να μην το συνεχίσω,αλλά ήταν τόσο μοναδικές οι στιγμές,οι εμπειρίες,τόσο έντονο το συναίσθημα,τόσο δυσαναπλήρωτο το κενό! Τλπ θα προσαρμοσθώ...σάμπως εχω κι άλλη επιλογή;
      Το πορτραίτο μου,θάναι το πρωτο υπο τη διδασκαλία σου!χαχαχαχα
      Με στρίμωξες με τα μολύβια , με στρίμωξες και για μάθημα.τελικά εγω στο στρίμωγμα υποκύπτω;)
      Αγχώθηκα και στο είπα.Φαίνεται και στο προσωπάκι του κοριτσιού μου...πολύ σφιγμένο.
      Ισως η παρέα,που δεν είχα συνηθίσει,ίσως τα σχόλια που έπρεπε να επιβεβαιώσω,αλλά προ πάντων το οτι είχα εγκαταλείψει το σπορ τόσους μήνες! Οταν αρχίσω όμως δεν εγκαταλείπω κι αυτό με σώζει και χάρηκα κι εγω που με την προσπάθεια κι εκτός σεμιναρίου τόφερα σ ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
      Θα το βλέπω,κι οχι μόνο αυτό και θα ταξιδεύω στις μέρες που περάσαμε μαζί!!!
      Σ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου, για την αγάπη σου,γιατί υπάρχεις στη ζωή μου...κι όχι μόνο εσύ ,άσχετα αν ακόμα αντιστέκεται να ξεκουνηθεί;) ^_^ Θα την καταφέρω πού θα μου πάει...Εδώ μου έγινε ρομαντική!^_^
      Οσο για τις απαντήσεις...https://www.youtube.com/watch?v=Cnfly4oRucc

      Διαγραφή
  2. Αυτό το πορτρέτο, αυτό το βλέμμα... είναι απίστευτη η πρόοδο σου στη ζωγραφική, Χαρά μου... μπράβο και στη δασκάλα! :)
    Ποτέ δεν συμπάθησα αυτά τα βραβεία που κυκλοφορούν χρόνια τώρα στο blogging και παρόλη την γκρίνια των φίλων μου, αφού ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκαναν (7 βραβεία σε 6 χρόνια blogging!) δεν έχω ακόμα λάβει μέρος, αλλά επειδή όλα αλλάζουν, 8) δεν το αποκλείω μελλοντικά να λάβω μέρος, ειδικά όταν διαβάζοντας τις δικές σου εύστοχες απαντήσεις, αρχίζει κάτι να κινείται!!! ;)
    Πρώτα απ΄όλα να είσαι καλά εσωτερικά Χαρά μου και όλα θα πάνε κατ' ευχήν! :D
    ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου
      διάβασα και το προηγούμενο σχόλιό σου και συγγνώμη που απο έλλειψη χρονου δεν απάντησα,αλλά είναι τόσο τιμητικό να με κρίνεις με κριτήρια υψηλά και να κρίνεις τη Μαρία,μέσα απο τα δικά μου έργα!
      Φαντάσου να δεις δηλ τα έργα των πραγματικών μαθητριών της,που παρακολουθούν εβδομαδιαία ή μηνιαία μαθήματα μαζί της. Εγω προσπαθώ απλά να μην διαψεύσω τις ελπίδες που έχει εναποθέσει πάνω μου,όποτε έχω τα κέφια μου.
      Το σίγουρο είναι οτι αν ήμουν εκεί θάκανα πολύ περισσότερα πράγματα και η πρόοδός μου θάταν θεαματική,αλλά δυστυχώς,είπαμε...η απόσταση.
      Οσο για τα βραβεία,τον πρώτο καιρό με ξάφνιασαν,με ενθουσίασαν γιατί κάποιοι άνθρωποι μ ανακάλυψαν στον αχανή ιντερνετοκόσμο και μ έκριναν άξια να μου το απονείμουν. Στη συνέχεια είδα οτι γινόταν για άλλους λόγους κι όχι γι αυτό που νόμισα αρχικά και κάπου άρχισα να χαλαρώνω.Τώρα εκτιμώ τον κάθε ένα που μ επιλέγει,προσπαθώ ν ανταποκριθώ άλλοτε με σοβαρότητα,άλλοτε με χιούμορ μόνο, αλλά εχω ξεκαθαρίσει μέσα μου τους λόγους και δεν επηρεάζομαι,ούτε τρελαίνομαι οτι είμαι κάτι που δεν είμαι! Απλά μέσω των "βραβείων" βρίσκεις άλλα ενδιαφέροντα μπλογκς που αλλιώς θάταν δύσκολο να τα βρεις απο μόνος σου ή γνωρίζεσαι στο μέτρο που σου επιτρέπεται με κάποιους άγνωστους πίσω απο άβαταρ .
      Εγω τουλάχιστον τόχω ως αρχή νάμαι ειλικρινής όπως είμαι και στην προσωπική μου ζωή.Δεν απαντώ για να το "παίξω" κάποια.
      Είμαι η ίδια Χαρά εντός κι εκτός ίντερνετ κι όσοι με γνωρίζουν μπορούν να επιβεβαιώσουν οτι δε κρύβει εκπλήξεις η προσωπική μου γνωριμία.

      Αφιλάκια γλυκά καλή μου και τώρα που κάπως ηρέμησα θα επικοινωνήσω σύντομα γιατί καιρό τώρα θέλω να σου ζητήσω κάτι;)
      <3<3

      Διαγραφή
    2. Τελικά κάθε απάντηση,θάναι μια ολόκληρη ανάρτηση,όπως το πάω^_^

      Διαγραφή
    3. Αν σου πω Χαρά μου, πως μόλις τώρα διάβασα την απάντηση σου, βλέπεις τον τελευταίο καιρό μού έπεσαν πολλά (οικογενειακά) και το blogging σέρνεται, αλλά περιμένω το mail σου... εξάλλου ξέρεις πως για σένα είμαι και θα είμαι πάντα ΕΔΩ! ;)
      ΑΦιλάκιααααααααααααααααααααα! <3

      Διαγραφή
    4. Περίμενε και ειδοποίηση soon, very soon ;)

      Διαγραφή
  3. Ειλικρινά, μ' έχει καταπλήξει η "άνοδος" σου ως ζωγράφος. Δεν κάνω καθόλου πλάκα, για να εξηγούμεθα, αλλά κοιτάζω αυτό το πορτρέτο και σκέφτομαι "Καλά, τι στην ευχή σας έκανε αυτή η δασκάλα; Σας μάγεψε τα χέρια, τα μάτια, τον εγκέφαλο;" Απ' ό,τι ξέρω δεν είχες ξαναπιάσει μολύβια, μόνο ακουαρέλα. Βρε, μπας και τα μολύβια της Μαρίας είναι νεραϊδοπαρμένα και κάνουν αυτά όλη τη δουλειά;;;;;;;
    Χαρά, είναι εξαιρετικό το έργο σου. Δε βρίσκω τίποτ' άλλο να πω!!!!
    Όσο για τις απαντήσεις σου, συμφωνώ με τη δασκάλα, δεν με εξέπληξε καμία! Είσαι μοναδική!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξουσιάζει το μυαλό μας,που θάλεγε κι ο γιος της Φιλία μου!χαχαχαχχαχαα
      Δεν εξηγείται αλλιώς
      Οντως μ είχες αφήσει στην ακουαρέλα.Αρνιόμουν πεισματικά να πιάσω τα μολύβια της, παρόλο που με γοητευε και μου υποσχόταν νέες συγκινήσεις! Ισως ενδόμυχα να φοβόμουν τη σύγκριση;; μη την απογοητεύσω;;;μην απογοητευθώ εγω;;; απο την άλλη το κρουστό του μολυβιού ερχόταν σ αντίθεση με το αερινο της ακουαρέλας και με ξένιζε,απο την ώρα όμως που ΥΠΟΥΛΑ,το τονίζω, μ έπεισε ΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑ!και φυσικά κόλλησα. Οταν είμαστε μαζί θέλω να ζωγραφίζω ασταμάτητα,μετά μαγικά η όρεξη μου περνάει,άρα...νεραϊδοπαιρνόμαστε,ασυζητητί!
      Αρχισε και θα με θυμηθείς...
      Αλλωστε έχεις μία πρώτη γεύση απο δημιουργικές μαζώξεις στο άντρο Μισιρλούς... φαντάσου το εμπλουτισμένο!!!;)
      Φιλάκια πολλά γλυκειά μου :k

      Διαγραφή
  4. Χαρά τέλειο το πορτρέτο!!!! Τώρα μπορείς να δηλώνεις " επάγγελμα Ζωγράφος" Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαχα Κατερινάκι αμάν και πως έκανα ν απαλλαγώ απο το επάγγελμα:... να ξαναμπλέξω;;;;απαπαππαπα
      Φιλιά πολλά μ ευχαριστίες πολλές ακόμα για τα καλά σου λόγια<3

      Διαγραφή
  5. Καλά...... είναι αριστούργημα !!!!!!!!!!!!!!!
    Είσαι η Χαρά της γειτονιάς !!!!
    Τα φιλιά μου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη μου γλυκειά σ ευχαριστώ! Σε φαντάζομαι να το λες και να γελάνε τα μάτια σου και θυμάμαι τόσο τρυφερά τη συνάντησή μας στην έκθεση!!!! Ελπίζω σύντομα να τα ξαναπούμε.
      Προς το παρόν τα μολυβάκια σου με συντροφεύουν και μου σ εθυμίζουν με χαμόγελο τρυφεράδας
      <3<3<3

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για τον υπέροχο πίνακα, για τα βραβειάκια, για την ποιότητά σου Χαρά! Για΄ολα!!!
    Είμαι πολύ χαρούμενη που σε γνώρισα καλύτερα μέσα από τις απαντήσεις σου. Η δουλειά σου λέει πολλά, αλλά και οι απαντήσεις σου περισσότερα!
    Σε φιλώ γλυκά
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα
      Τιμή μου να βλέπεις τόσα σε μένα,στο τόσο λίγο διάστημα που γνωριζόμαστε! Με κάνεις και ντρέπομαι,κι ας είμαι κάτι περισσότερο απο... ώριμη;)
      Κι εγω είμαι χαρούμενη που ένας διαγωνισμός μας έφερε κοντά και χαίρομαι κάθε σας ανάρτηση.
      Φιλάκια γλυκά κι απο μένα Μαρινάκι,χαρά μου ο κάθε σου ερχομός στο σπιτικό μου

      Διαγραφή
  7. Θα είμαι σύντομη για να μη σε κάνω να σχολιάσεις πολλά!!! :p
    Λοιπόν, Χαρουλίτα μου, πολλά μπράβο για τη βράβευση και εννοείται πως λίγο-πολύ αυτές τις απαντήσεις περίμενα από εσένα!
    Το πορτρέτο είναι ΑΠΙΘΑΝΟ! Το βλέμμα μιλάει, κορίτσι μου! 1000 μπράβο!!!
    Σε φιλώ πολύ και σου στέλνω πολλές και ολόγλυκες ευχές για να είσαι πάντα καλά!!!
    (Ζω από χόμπι, λέει!!!! αχαχχαα! Αχ, βρε Χαρουλίτα μου!!!)
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός σου ζήτησε καρδιά μου νάσαι σύντομη;;;Χαρά μου να σ ε διαβάζω^_^
      τελικά βλέπω οτι δεν εκπλήσσω κανέναν πια,να με προβληματίσει αυτό;:$ τραγικά προβλέψιμη,χμμμμμ
      Χαίρομαι αν το βλέμμα του κοριτσιού μου σου μίλησε,γιατί εμένα με παίδεψε λιγάκι,ήταν ατίθασο και βλοσυρό.Λες να έσκυψε και να είδε μέσα μου;;;; Who knows!
      Τιμή μου η γνώμη σας Κυρία μου,ειδικώς και γενικώς
      οσο για το χόμπυ μου...χόμπυ που το βρήκα να ΖΩ!χαχαχχαχαα πόσους πιλατεύω άραγε;;;
      Φιλιά πολλά αγαπημένο μου μικρό λουκούμι,να ζωντανεύεις τη γειτονιά μας <3<3

      Διαγραφή
  8. Χαίρεται, χαίρεται Χαρά μου!! Μπράβο για το βραβείο, δε χορταινουμε να διαβάζουμε τα κείμενά σου κ να μαθαίνουμε για σένα όσες φορές κ να μας τα λες! Τι ωραια που είχε απήχηση η εκθεση, εύχομαι πάντα τόσο δημιουργικές εκδηλώσεις κ φυσικά να εχεις την υγειά σου κ να συνεχίζεις να δημιουργείς με κέφι!!!!! Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενία μου εγω με βραβείο ή άνευ τις αμπελοφιλοσοφίες μου θα τις ανεχτείτε,γιατί χωρίς αυτές δεν είμαι εγω. Δεν εχει νόημα να παραθέτω ξερές δημιουργίες,επειδή κάθε μια τους κάτι μου βγάζει,κάτι μου ψιθυρίζει κι ο ψίθυρός τους γίνεται φωνή μου!
      Χαίρομαι λοιπόν αν δεν με χορταίνετε,ίσως να φταίει οτι έχουμε την ίδια φλέβα ;) κι επικοινωνούμε.
      Φιλάκια πολλά και σ ευχαριστώ γαι την ευχή. Χαρά μου να δίνω χαρά στους αγαπημένους μου!

      Διαγραφή
  9. Όμορφες οι απαντήσεις σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και να συνεχίσεις να δημιουργείς Χαρά μου γιατί τα χέρια σου είναι μαγικά! Πολύ χαίρομαι που σε γλύκανε λιγάκι το βραβειάκι.

    Και μια πρακτική ερώτηση, την φανταστική ζωγρφιά σου την φωτογράφισες ή τη σκάναρες, η απόδοση των χρωμάτων είναι εξαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου να σ ευχαριστήσω ξανά γιατί με συμπεριέλαβες σ όλα αυτά τα αξιόλογα μπλογκς που αξίζουν να διαβαστούν!
      Πράγματι η γειτονιά μας διαθέτει μπλογκς με ποικίλο ενδιαφερον, και γι αυτό το λόγο εγω προτιμώ να το κρατώ καθαρά δημιουργικό και να μη μπαίνω σ ε ξένα χωράφια.
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και για το άκρως κολακευτικό σχολιό σου για τη ζωγραφιά μου! Αμα έχεις ταλαντούχα δασκάλα,σε συνεπαίρνει και γίνεσαι ...φωτοτυπικό!!!

      Διαγραφή
  11. Χαίρομαι αν και ήμουν σίγουρη ότι περάσατε υπέροχα. Σίγουρα θα επαναληφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν μονόδρομος Αχτίδα μου η καλοπέραση;) και φυσικά άνοιξε την όρεξη για νέους δρόμους!

      Διαγραφή
  12. Χαρουλα μου γλυκια ευχομαι πολλα πολλα βραβεια και παντα να μοιραζεσαι τοσο υπεροχα πραγματα μαζι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βραβείο μου είναι η αποδοχή και η εκτιμηση που μου δείχνετε Κική μου γλυκειά,όλα τα υπόλοιπα είναι οι "κανόνες" του ιντερνετ!
      <3

      Διαγραφή
  13. Δεν ξέρω αν το ξέρεις Χαρουλίτα ( που λέει και το Γιαννάκι μας) αλλά μου αρέσεις. Πολύ!
    Έτσι απλά...Φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι την ονοματοδοσία διπλά;)
      Το ίδιο απλά, μ αρέσεις κι εσύ,γι αυτό σουρτουκεύω στη γειτονιά σου;)
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  14. Φοβερή δουλεια !Τι εκφραστικά μάτια τι καθαρότητα γραμμών !!!Μπράβο Χαρά για όλα και για όλες τις δραστηριότητες σου.Είσαι παντού με έντονη παρουσία και ουσιαστική βοήθεια!!! Να περνάς καλά και να δημιουργείς ότι σε εξιτάρει και σε ευχαριστεί!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφηηηηηηηηη,τι ωραία μου τα λες!!!!συγκινούμαι με τόσο καλά λόγια και το λέω ειλικρινά.
      οσο για την πανταχού παρούσα παρουσία μου,προσπαθώ για το καλλίτερο.
      Δόθηκε μία ευκαιρία νάρθει το Μαράκι να δείξει τη δουλειά της στην Πατρίδα μου,υπήρχε περίπτωση να τ αφήσω να φύγει με το παραμικρό παράπονο;;; Η χαρά του φίλου μου διπλή δική μου!
      Φιλιά πολλά σε σένα και στα κοριτσάκια σου. Φαντάζομαι πόσο θάχει μεγαλώσει και η μπουμπού σας!!!

      Διαγραφή
  15. Υπέροχη δουλειά...δεν ξέρω αν είναι τα χρώματα, η έκφραση, ή απλά το μαγικό σου χέρι, αλλά αυτό το πορτρέτο μου μίλησε και μου είπε πολλά!
    Διάβασα όσα είπες κι εσύ σε σχέση με τα βραβεία και θα συμφωνήσω απόλυτα με τη στάση που τηρείς σε σχέση με αυτά!
    Συγχαρητήρια για όλα και για τις απαντήσεις φυσικά!!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι
      δε βρίσκω ειλικρινά λόγι ανα σας ευχαριστήσω και για το κοριτσάκι μου που ακούει τόσο επαινετικά σχόλια και για τα γραφόμενά μου. οποιος όμως με γνωρίζει καλά,ξέρει οτι αυτά θα έλεγα και κατ ιδίαν κι οχι δίκην δημοσιότητος ωραιοποιώ και στρογγυλεύω λόγια
      Φιλιά πολλά λοιπόν και Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ<3

      Διαγραφή
  16. Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που μπήκα στο blog σου ... μήνες ίσως ... αλλά είδα στις ειδοποιήσεις μου το πορτρέτο αυτό και με μαγνήτισε!
    Υπέροχο σε όλα του!
    "Ζω από χόμπι", γράφεις ... και μου θυμίζεις δικές μου αλήθειες ...
    Ακόμη μια φορά βρίσκομαι μπροστά στο μεγαλείο των δυνατοτήτων που έχεις να εκφράζεσαι, τόσο μέσα από τις δημιουργίες όσο και μέσα από το λόγο σου!
    Μια γλυκιά καλημέρα από εμένα και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστιάνα μου
      να ξέρεις οτι κάθε φορά που σε βλέπω εδώ μέσα, συγκινούμαι.
      Αν σήμερα καταφέρνω να συγκινώ, να ενθουσιάζω,να μ αγαπά τόσο κόσμο,ΣΕ ΣΕΝΑ το οφείλω,που ήσουν η αιτία να εκτεθώ!
      Χαίρομαι λοιπόν αν πέντε χρονια μετά εξακολουθείς να με παρακολουθείς και να βρίσκεις ενδιαφέροντα αυτά που παρουσιάζω εδώ μέσα και είναι η Χαρά.
      Φιλιά πολλά με αγάπη και ευχαριστίες

      Διαγραφή
  17. Συγχαρητήρια από καρδιάς.
    Εύγε σου!

    Υιώτα
    "αστοριανή"
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Υιώτα
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,που βρίσκεις χρόνο και για μένα και μου αφήνεις ένα καλό λόγο.
      Νάσαι πάντα καλά,εσύ και οι αγαπημένοι σου
      Καλό ξημέρωμα απο την Πατρίδα!

      Διαγραφή
  18. Τωρα τι να πω εγω που με πετυχε η αναρτηση σου επανω στην μετακομιση...και μπαινοντας εδώ.. εμεινα με το στομα ανοιχτό ...!!! ^-^ καλα η δασκαλα δεν παίζεται λεμε αλλα και η μαθήτρια... τι ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ.. παιδι μου; τι βλέμα!!! τι βελούδινη επιδερμίδα...τι μουτράκι..!! οπου ναναι θα ανοιγοκλεισει τα βλεφαρα...!! το ξερω οτι τετοια σχόλια κανω μόνο στης δασκαλας τα πρτραίτα.. αλλα και αυτό που έφτιαξες Χαρα μου αυτό μοτυ εβγαλε να σου γραψω....... αυτο θα πει οτι εισαι πολύ καλή μαθητρια..αλλα η δασκαλα που σε εμαθε .. είναι απαιχτη..!!! ενα μεγαλο μπραβο και τον ενθουσιαμό μου για το εργο σου αγαπημενη...οσο για το βραβειο...εεε να μην εισαι και εσύ μια απο τις βραβεβευμενες; τι μοναχες θα ειμαστε;..:D :D και οι απαντησεις σου..,. ενταξει.. εισαι η Χαρα που ξέρουμε και το χρώμα ειναι το στοιχείο σου λεμε...να περνας παντα τοσο ομορφα με τις ανταμώσεις σου...μάτια μου..φιλακιαααα θαυμασμού..!!!! :k :k <3<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ Ρουλάκι μου,οταν οι δικές σου ζωγράφιζαν προσωπάκια,εσύ προτίμησες κοκκοράκια!!!χαχαχαχα
      Ολα γίνονται γι αυτό που γουστάρουμε Ρουλιώ μου,κι οταν μας εμπνέει η δασκάλα κι οταν ακόμα περισσότερο την έχουμε και Φίλη,τότε γίνονται και θαύματα!!!
      Για τις απαντήσεις που αναγνωρίζεις τη ΧΑΡΑ που ξέρετε,ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ, γιατί υπάρχουν κι άλλοι που βλέπουν ψέματα...
      Φιλάκια άπειρα καλή μου αγαπημένη, Σ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!<3<3<3<3<3

      Διαγραφή
  19. Χαρά μου εξαιρετικό έργο!! Με μάγεψε η έκφραστικότητα του πορτραίτου σου και η ομορφιά του!! Συγχαρητήρια γι αυτό και για το βραβείο και τις όμορφες απαντήσεις σου!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΘΑΛΕΙΑ,δε βρίσκω λόγια ν ανταποκριθώ,το ίδιο θερμά
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ
      <3<3

      Διαγραφή
  20. Υπέροχη η κοπελιά σου όπως και ότι ζωγραφίζεις!!!! Μπορεί η δασκάλα να είναι υπέροχη μα και εσύ σαν μαθήτρια είσαι μοναδική!!!!! Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις!!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τα λες αυτά βρε Βικούλα;;;;ειλικρινά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙΙΙΙΙΙ
      Χίλια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,γιατί το ν ακούς τόσο επικριτικά σχόλια απο ανθρώπους που θαυμάζεις είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας και στις δικές μου δυνατότητες
      Φιλιά πολλάαααααααααααααααα

      Διαγραφή
  21. Με άφησε αφωνη το έργο σου Χαρά μου.
    Ολοζωντανο και τί επιδερμιδα , που λέει και η Ρουλα, βελουδινη.
    Αμ το βλέμμα!
    Όλα τέλεια.
    Μπράβο και στις δυο σας.
    Ολο έλεγα να μπω να το δω κι όλο δε μου έφτανε ο χρόνος.
    Οι δε απαντήσεις σου φωνάζουν Χαρά ααααααα.!
    Ευχομαι η ζωή σου να είναι πάντα χρωματιστη.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντε κορίτσια,με συγκινήσατε,ΠΟΛΥΥΥΥ
      Τι λέτε καλέ;;;
      Μιλάτε εσείς που έχετε φτιάξει παπάδες;;;;
      Εγω εσάς έβλεπα και θαύμαζα τόσο καιρό,και τωρα εσείς λέτε για μένα;;;;
      ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...