...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ενα Χωριό σε γυάλα

Οι μέρες περνούν κι όλο και πλησιάζουμε στη μαγεία των Χριστουγέννων
Αυτή τη μαγεία που μας ακολουθεί απο τα παιδικάτα μας και την αναζητούμε ακόμα και σήμερα, προκειμένου να ξεφύγουμε απο τα κίβδηλα των καιρών που μας περιτριγυρίζουν.
Δυστυχώς ούτε αυτά που πιστεύαμε πολύτιμα,  είναι πάντα.
Ισως γιατί εμείς έχουμε ανάγκη να βλέπουμε μία λάμψη που δεν έχουν, ίσως γιατί έτσι μας  βολεύει, ίσως γιατί έτσι κατευνάζονται οι αντιρρήσεις μας.
Ποτέ όμως δεν είναι αργά ν'  αποδομείς οτι υπερεκτίμησες και ας δεις και το βασιλιά χωρίς ρούχα, κι αυτό απο μόνο του είναι ένα ξεκαθάρισμα,απ οτι σε θάμπωνε να δεις καθαρά
Προχωράς λοιπόν αποτινάζοντας οτι σε πλήγωσε, οτι σ'  έφερε σε δύσκολη θέση, οτι ενδεχομένως σε ταπείνωσε προκειμένου να εξιψωθεί το ίδιο και ακολουθείς το δικό σου μοναχικό δρόμο, αυτόν που δε λοξοδρόμησες ποτέ γιατί τον πίστεψες, του δόθηκες με ειλικρίνεια και ανυστεροβουλία και ίσως κάπου νάχει φυλαγμένη την αστερόσκονη των παιδικών σου ονείρων.
Αυτές οι σκέψεις, μπορεί να προκλήθηκαν απο μια αναπάντεχη αποκάλυψη, ασύλληπτης λογικής που μ έκανε για άλλη μια φορά να αναλογιστώ πόσο εύκολα πείθομαι απο "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που κάποιοι έχουν την ανάγκη να πιστέψουν για τους εαυτούς τους,αλλά όταν έχεις όμως καθαρή συνείδηση και ενσυναίσθηση του τι έδωσες και γιατί και δευτεροτρίτες σκέψεις δεν υπάρχουν στο μυαλό σου, τότε δεν υπάρχει λόγος να μένεις σ' ότι χωρίς να το προκαλέσεις σε στοχοποίησε , τ΄ αφήνεις στη μιζέρια που περιχαρακώθηκε και συνεχίζεις να φτιάχνεις όνειρα.
Κάποια πράγματα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, κάποια άλλα την καταστρέφουν απο μόνα τους.
Ετσι οταν μου έσπασε το ένα απο τα δύο photophores  που είχα πάνω σ'  ένα οικογενειακό μου έπιπλο λυπήθηκα πολύ και δε θέλησα να το πετάξω παρά το βαρύ τραυματισμό του.
Μου είχε δώσει μέρες όμορφες, ζεστές , φωτεινές κι ακόμα διατηρούσε αναλλοίωτο στο σχήμα του
Ετσι παραγκωνισμένο πλέον έπαθε κι άλλες ζημιές, ένα  ράγισμα, ενα σπασιμο επι πλέον στο μακρύ του πόδι....
Και πάλι δεν πετάχτηκε.
Περίμενε με καρτερία να του δώσω την πρέπουσα σημασία
Εγω ήξερα απο την πρώτη στιγμή τι  θα το έκανα,ομως το πρόβλημά μου ήταν πως να κόψω το γυαλί
Μέχρι που φέτος αποφάσισα οτι ήρθε η ώρα να φτιάξω το μαγικό μου κήπο!
Εστειλα το ογκώδες στον τζαμά να το ακρωτηριάσει και να γίνει μια μεγάλη "καμπάνα"
Ηθελα μία σταθερή βάση και τη βρήκα στο κατάλοιπο ενός καρουλιού κορδέλας και ενός γυάλινου πιάτου φρούτου.
Για τα δέντρα, που ήταν κι αυτά απωθημένο χρόνων, έγινε μετά μυρίων βασάνων παραγγελία στο ΠΛΑΙΣΙΟ στα είδη μακέτας, αφού όσα μ'  άρεσαν έπρεπε να έρθουν εξ Αμερικής, σπιτάκια μας είχαν περισσέψει απο τη μπότα (είν αυτό που λένε "Οποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα"!)κάποτε είχα πάρει και κάτι μικρά "ξωτικά" και ήρθαν κι αυτά κι έδεσαν στο γενικό ονειρικό σύνολο.
Χιόνι φυσικά εσωτερικά κι εξωτερικά,ενα βελουτέ αυτοκόλλητο περιμετρικά να καλύψει τα τραύματα.



Ενα άλλο "ξωτικό" έκατσε στην κορυφή του και χαλβαδιάζει στα γόνατα  ο,τι μαζεύεται γύρω του κι έτσι το τσακισμένο fotofor μπορεί νά παψε να διαχέει το φως του κεριού απο τα σωθικά του, ξεχύνει όμως λάμψεις παιδικότητας και ονείρου, που όλοι έχουμε ανάγκη τούτες τις γκρίζες μέρες και διώχνει τις σκιές  που στοιχειώνουν.






Θα μπορούσε νάναι μία μεταμόρφωση σ' ένα επόμενο "ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ" της Αριστέας, όμως δε μπορούσα να περιμένω τέτοια πρόκληση, ήθελα ανυπόμονα να το δω να παίρνει τη θέση που του άξιζε και να το θαυμάζω.




Before - Το αρχικό




Ετσι το ένα καμαρώνει στο ύψος του, με χριστουγεννιάτικο κι αυτό περιεχόμενο σε  στυλ βάζου, το άλλο ανάποδα, σκεπάζει  ενα χριστουγεννιάτικο χωριό στολίζοντας  τη λευκή γωνιά του σπιτιού.

Το καμαρώνω  σαν μικρό παιδί, που περιμένει τον Αη Βασίλη να φανεί, κάπου ανάμεσα στα δέντρα με το έλκηθρο!

After

Ελπίζω να το σεβαστεί κι ο σεισμός και  να μην το σωριάσει γι άλλη μια φορά κάτω,τώρα που η βάση του είναι δανεική.

84 σχόλια :

  1. Χαρουλίτα μου! Έχεις μια τόσο όμορφη και μια τόσο συνειδητοποιημένη ψυχή, που μόνο σε καλό νομίζω μπορεί να βγει το να μην έχεις πλάι σου κάτι που απλά... δεν ήταν για εκεί η θέση του! Ναι, κι ας είχες επενδύσει σε μια σχέση και ας είχες πιστέψει και ας είχες θαυμάσει και ας είχες βασιστεί... Είσαι ευαίσθητη, είσαι όμως και δυνατή! Και οφείλεις να συνεχίσεις να ανοίγεις διάπλατα την ψυχή σου για να διαχέεται το φως! Παίρνουμε μαθήματα και προχωράμε! ;-)
    Όσο για τις δημιουργίες σου, τί να γράψω? Νομίζω πως τα λόγια είναι περιττά! Είναι τόσο όμορφα και η γωνίτσα σου βγάζει τόση γλύκα και τόση ζεστασιά, που πραγματικά... την ερωτεύθηκα!! :-)
    Έχεις την αγάπη μου! ΠΑΝΤΑ! ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ευχές για μια ολόγλυκη εβδομάδα, Χαρουλίτα μου!!!
    "Dopo il cattivo, viene il bel tempo!" ;-)
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου
      συγγνώμη που σε παρέκαμψα και ήρθες δέυτερη ενώ είχες στο τσεπάκι την πρωτιά,αλλά απάντησα στην κλήση για βοήθεια του Μισιρλακίου ;)
      Χαίρομαι για τον Ιταλικό επίλογο^_^ Πάντα βγαίνει του ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα
      ΑΠλά παρά τα χρονάκια μου,κάποια πράγματα εξακολουθούν να με εκπλήσσουν,όπως ας πούμε οτι ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!Η αλήθεια ουδέποτε κουκουλώνεται...ε είναι κάτι που συχνά ξεχνάω κι εκπλήσσομαι άσχημα με την αποκάλυψη οποτε κι αν γίνεται!!! Φαντάσου όταν πρόκειται και γι ανθρώπους που τους είχες σε κάποια πόληψη...
      Τλπ όπως λες κι όπως συμφωνώ ήδη ...προχωράμε μπροστά,για τα μαθήματα δνε ξέρω αν είμαι καλή μαθήτρια,αφού έφτασα ως εδώ μαθαίνοντας ακόμα έστω και βίαια
      Ποτέ όμως μη λες ποτέ!
      Σ αγαπώ πολύ και θα χαιρόμουν απίστευτα αν γινόταν να ρθεις και να κάτσουμε σ όποια γωνιά θέλεις;)ΟΛΕΣ στις δικές σου υπηρεσίες!
      Φιλάκια ολόγλυκα <3

      Διαγραφή
    2. Ω, τί γλυκό!!! Μακάρι, Χαρουλίτα μου! Μακάρι!!!
      <3 <3 <3

      Διαγραφή
  2. Εγινε πολυ ομορφο! Το μονο σιγουρο..... οτι σε τουτο εδω αξιζε μια δευτερη ευκαιρια!Ας μη πω τιποτα αλλο....χαχαχαα
    Παμε γι αλλααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βιλιιιωτττττ που σαιιιι?

      Διαγραφή
    2. χαχαχχαχαχαχα Πεντάγωνο καλεί Μόσχα!!!

      Διαγραφή
    3. τωρα θα στα κανει ολα μπαχαλο!χαχαχαα

      Διαγραφή
    4. Α γιατί μπήκατε σφήνα... χάνει το νόημά του το σχόλιό μου!

      Διαγραφή
    5. Σκοτοδίνη μ έπιασε,ρε κορίτσι μου!
      Δε ξέρω ποιό να διαλέξω το λιτό και περιεκτικό του Μισιρλακίου ή το Χορταστικό με ασματικές διανθίσεις δικό σου;;;
      πάω και βλέπουμε...

      Διαγραφή
    6. Αυτές είναι φίλες! Σου καλύπτουμε όλες τις ανάγκες. Βαριέσαι ή βιάζεσαι να φύγεις να πας να προλάβεις δεν ξέρω τι; Διαβάζεις της Μισιρλοού και την κάνεις σε χρόνο ντε τε. Έχεις χαλαρώσει στον καναπέ και η τιβι έχει τις συνήθεις μαμακίες; Βαριέσαι και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Ξεκινάς την ανάγνωση του δικού μου σχολίου...και σε παίρνει και ο ύπνος...αμ πως. Όλα τα'χουμε! Διαλέχτε!

      Διαγραφή
    7. Δε διαφωνώ ουδόλως ,ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΣ!Αλληλοσυμπληρούμενες
      Τωρα τι μου ζηλέψατε εμένα...ιδού το ερώτημα,να παραμείνει ρητορικό παρακαλώ

      Διαγραφή
    8. Για τα λεφτά σου βρε! Δεν το κατάλαβες;

      Διαγραφή
    9. χαχαχαχχαα αυτό κι αν είναι ανέκδοτο!

      Διαγραφή
  3. Χαρουλάκι μου αναγκάζομαι(ξέρεις πως έχουμε μία σιωπηρή κόντρα)ν'ασπαστώ τα γραφόμενα του Συριανολούκουμου που 'χω από πάνω μου! Θα μου πεις δεν έχεις εσύ άποψη δική σου; Έχω αδερφούλα μου αλλά άμα την αμολήσω (με τον μπαρδόν) όπως μου 'ρχεται, φοβάμαι πως θα σας ταράξω κι άλλο κούνημα δεν δέχεται η περιοχή σας...χαχαχα. Ενώ το κορίτσι του Αιγαίου τα είπε όμορφα και συγκροτημένα. Διότι κύριε πρόεδρε... τι είναι ο άνθρωπος; Η αξιοπρέπειά του είναι και η συνείδησή του...τα'χασες... χέστο...με το συμπάθιο και πάλι.Μου βγαίνει λίγο στην αργκό απόψε αλλά δεν ευθύνομαι...έχω λόγο που χαλάω το ίματζ μου...το χαλασμένο από καιρό αλλά άλλο θέμα αυτό. Εν κατακλείδι (γιατί ξέρουμε κι από τέτοια εμείς τα παιδιά του λαού), μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις τίποτα, Χαρά μου, εγώ έτσι σ'αγαπάω!(Κάτι μου θυμίζει αυτή η φράση...την έχω ξαναπεί;). Το μόνο που σου επιτρέπω ν'αλλάζεις είναι όλα αυτά τα καημένα τα σπασμένα, τα χαλασμένα κι ό,τι άλλα -σμένα (εξαιρούνται κάποια -σμένα που δεν παίρνουν αλλαγή) βρίσκεις μπροστά σου και να τα κάνεις έτσι παραμυθένια, να τα βλέπουμε να τα λιγουρευόμαστε. Γιατί μια λιγούρα την νιώσαμε μόλις το αντικρίσαμε και θέλαμε να μπούμε και μέσα αν γινόταν. Υπέροχο το χωριό της γυάλας σου! Ίσως έχει και τον συμβολισμό της η γυάλα που περικλείει το όνειρο! Αι λοβ γιου κάργα μαμαζέλ...χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο το εν κατακλειδι καταλαβα....χαχαχααααααααααα

      Διαγραφή
    2. Γιατί τ άλλα ήταν στην παραλίγο αργκό!χαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Θα'ρθει και ο Πατινιώτης σε λίγο να συζητήσετε...χαχαχα

      Διαγραφή
    4. Βιλλιωτάκι
      το ίματζ μας δεν θα το χαλάσουμε για κανένα σε -σμενο.
      Ο καθένας μας έχει δώσει δείγματα γραφής,κάποια βέβαια είναι τραγελαφικά αλλά η ευθύνη βαρύνει τους γράφοντες και επαιρόμενους
      Εμείς διατηρούμε την αθωότητα του κοιμισμένου στις δάφνες,οχι των εθνοστολισμών αλλά της Πυθίας.Μόνο μ αυτές οταν τις τρώμε τα καταπίνουμε αμάσητα
      Τωρα όσο για ν αλλάξω,ενω πολύ θα το ήθελα,οχι για να γίνω ένα με ό,τι δε γουστάρωαπλά να μπορώ να φτύνω κατάμουτρα,λιγάκι δύσκολο ,δυστυχώς.Ετσι λοιπόν θα μ ανεχθείτε δια το υπόλοιπον του βίου μου
      Μην αγχώνεσαι δε θάναι και μακρύ,χαχαχχαχαα
      Πού είσαι Πατινιώτη;;;σε περιμένουμε να ολοκληρώσουμε.Μην καλέσω και τη Μπάρμπυ για κανένα ευχέλαιο...

      Διαγραφή
    5. Κυκλοφόρησε η Μπάρμπυ-Αρχιμανδρίτης;χχχχχχχχχααααααααα... Πάμε Τζάμπο! Γιατί ως εκεί είμαστε... για τίποτα σοβαρότερο. Ελπίζω να συχωρεθώ λόγω των ημερών γι'αυτά που γράφω!

      Διαγραφή
    6. και σκαμπο για τη Ρουλα κοριτσια!εχει ψωμι η αναρτηση και τα σχολια!θα κουραστει το ρουλακι!

      Διαγραφή
    7. εχεις ξεφυγει μαρη!δε ξεπλενονται πια οι αμαρτιες σου!!!!!

      Διαγραφή
    8. Μπήκε τριπλό το άτιμο να πάρω τριπλή την αμαρτία να μη σώζομαι! Σβήνε Χαρουλιώ!

      Διαγραφή
    9. Καλά πότε πρόλαβες και μάσισες τα φύλλα;;;
      Οσο για σωσμό,στο σπίτι του κρεμασμένου δ εμιλάνε για σκοινί!

      Διαγραφή
    10. Κυριε ελεησον Κυριε ελεησον ....

      Διαγραφή
    11. Μας διάβασε η Μισιρλού. Πάνε οι αμαρτίες. Εξατμίστηκαν. Πάμε γι'άλλες...χαχαχα.

      Διαγραφή
    12. Αγιος ο ΘεΟς, αγιος ισχυρος, αγιος Αθανατος, ελεησον ημας.
      Δοξα Πατρι και Υιω και Αγιω Πνευματι, και νυν και αει και εις τους αιωνας των αιωνων. Αμήν!!!!!!!!!!!!!!!
      Αυτο θα σας κρατησει για καμμια ωρα ακομα!....επειτα ας σας σωσει η Μπαρμπυ χαχαχααα γιατι εγω παω για υπνοοο!

      Διαγραφή
    13. Κάτσε να παρουμε μια ανάσα,χαχαχχααα

      Διαγραφή
    14. Εντάξει κάνατε το ευχέλαιο; να μπώ; με περιμενατε ε; καλα που έφερε σκαμπό το Μισιρλακιμισιρλακι. και πως να έρθω αφου δεν ήμουν εδώ ε; ελειπα καλε..!!!:) Αρτης αφηχθησα απο διακοπας βεβαιως βεβαιως..και όχι οτι ναναι .. ιατρικας παρακαλω..άλλον περιμενατε και αλλος τις εκανε..δι αυτό και η απουσια απο το σφηναρισμα...:):)τωρα Χαρα μου μαζι με τις άλλες τσούπρες μην περιμένεις ν εμπαιδώσω και τόσο καλα οτι έγραψες και όλη την διαδηκασία της μετάλαξης του γιαλινου..ειναι αυτονοητο οτι μου αρεσει...:D:D αλλα .. ενα μυαλο εχουμε και αυτο έχει κουρκουτιασει τωρα τελευταια.. θελει τον χρονο του..σνισνιφφφφ δωσε μου λιγο χρονο.. :) απλως δηλωνω παρουσια -απουσια.. κατα τα άλλα παω να βρώ τον χρόνο μου....ναι; φιλακιααααα σε όλους..!!! :k :k :k <3>3

      Διαγραφή
    15. Χρονια πολλαααα για την μεγαλη γιορτη σας !! να εχετε την ευλογια του..Αγιου Διονυσιου.. και του χρονου με υγεια.. φιλακιαααααααα!!! :k :k

      Διαγραφή
    16. Ευχαριστώ πολύ Ρουλάκι μου, ο ΑΓιος νάναι Βοήθειά σου και περαστικούλια.Θα τα πούμε τηλεφωνικά ;)

      Διαγραφή
  4. Δεν θα τολμήσει ο σεισμός να στο κουνήσει γιατί θα τον καθηλώσει η ομορφιά του !!! Πόσο όμορφο έγινε !!!!Μπράβο βρε κορίτσι με τις υπέροχες ιδέες και τις τέλειες δημιουργίες !!!!!Σε φιλώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Ράνια μου γιατί δε μας ξεχνάει ο άτιμος, μας γυροφέρνει ,ούτε κόρτε να μας έκανε τέτοια πολιορκία
      Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,απλά αγαπώ και προσπαθώ γαι το καλλίτερο αποτέλεσμα
      Φιλάκια γλυκειά μου

      Διαγραφή
  5. To σημερινό σου θέμα, βγάζει μια μελαγχολία.
    Το προσπερνώ,
    και πάω στα γυάλινα χωριά σου!Υπέροχοι οι συνδυασμοί σου και η ομορφια με ή χωρίς το γυαλί!Προσωπικά θα προτιμούσα τις φωτογραφίες χωρίς την γυάλα, έτσι όπως είμαστε όλοι μας ελεύθερα μέσα στους πέντε ανέμους!Αλλά μόνο για τα Χριστούγεννα ας αναζητήσουμε τη γαλήνη σε μια γωνιά,τι λέω δεν έχει γωνιές η γυάλα αφού είναι στρογγυλή, προστατεύει όμως από..αέρηδες!
    Και μια συμβουλή:
    Κι ό,τι σε πλήγωσε ή σε θάμπωσε
    από ψηλά αν το κοιτάξεις
    θα σου φανεί τόσο ασήμαντο
    που στη στιγμή θα το ξεχάσεις
    Πολλά φιλιά και την αγάπη μου
    για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Βαρβάρα μου,βγάζει μελαγχολία γιατί αντίκρυσα μία αλήθεια που δε γνώριζα και δε μ άρεσε.
      Πάντα προσπαθώ να στέκομαι απο πάνω και να κοιτάζω οτι με πλήγωσε,απλά θέλει κι αυτό το χρόνο του
      Σ ευχαριστώ γλυκειά μου,πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  6. Έγινε εκπληκτικό!! Μπορεί να μην εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε πια αλλά εμένα μου αρέσει αυτή η αλλαγή!! Πάντως και εγώ κάπως έτσι θα περίμενα να εμφανιστεί ο Santa ;) μέσα απο αυτό το σκηνικό που έφτιαξες!! Είδα και τα δεντράκια ;) Καλή εβδομάδα Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Ελεάνα μου κι εύχομαι ο Santa να σου φέρει ο,τι ποθείς περισσότερο!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα!! Χαρούλα μου δεν ξέρω τι είναι αυτό που σε στεναχώρησε, ό,τι κι αν είναι αυτό έχασε... Σε κάθε περίπτωση προχωράμε μπροστά, φτιάχνουμε καινούρια όνειρα και δεν αφήνουμε -ειδικά τέτοιες μέρες- να μας στερήσουν τη μαγεία και τη χαρά!
    Η καμπάνα έιναι υπέροχη, σκληρό καρυδι που άντεξε τις ταλαιπωρίες! Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, μια ανάλογη εχω φτιάξει κι εγώ, αλλά όχι τόσο ωραία, θα τη δείτε στην επόμενη ανάρτηση, όταν με το καλό γίνει...
    Φιλιά!! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμένουμε λοιπόν τις επόμενες αναρτήσεις γιατί έχεις και μια έκπληξη να μας δείξεις,απ οτι έμαθα;)
      ΑΝαμένομεν...
      Φιλιά πολλά καλό μου <3

      Διαγραφή
  8. Τι κάνεις εσύ και είναι άσχημο! Φανταστικό.Θαυμάζω Χαρά μου το πάθος και τη δημιουργική διάθεση σου, όλοι μας βρίσκουμε τώρα εμπόδια, νομίζω ότι η δημιουργία μας κάνει να προσπερνούμε πολλά!Καλές γιορτές γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως Αχτίδα μου,ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η διέξοδος,αλλιώς θάχαμε σαλτάρει προ πολλού,ως άλλες Σουλιώτισσες!
      Την αγάπη μου καλή μου και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ <3<3

      Διαγραφή
  9. Πανέμορφο χωριό! Ονειρεμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πανέμορφο έγινε, δικαίως το καμαρώνεις! Έκανες φανταστική δουλειά.
    Και του χρόνου!
    Καλές Γιορτές με υγεία και ευτυχία, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια καλά γλυκειά μου Ελλη ,καλές Γιορτές και σε σένα με τους αγαπημένους σου!

      Διαγραφή
  11. Μπερδεύτηκα κομμάτι Χαρά μου, σε διάβασα απ΄τα mails και μου μετέδωσες πολύ καθαρά την απογοήτευση σου, δεν ξέρω τι συνέβηκε και οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία, σημασία έχει που το "έβγαλες" που άνοιξες τη καρδιά σου και αυτό στο blog σου, ξέρω πόσο βαρύ μας είναι αυτό, αλλά και συγχρόνως λυτρωτικό... στη συνέχεια η πρωτότυπη πανέμορφη δημιουργία σου με καθήλωσε και αισθητικά! :P
    Τα τελευταία χρόνια μια απλή φράση μου άλλαξε τη ζωή και στη γράφω με πολύ Αγάπη:
    "Ευλογημένος αυτός που δεν προσδοκά, δεν θα απογοητευτεί ποτέ". Βούδας και Χριστός...
    ΑΦιλάκια καρδιάς με μια τεράστια αγκαλιά σου στέλνω, δυστυχώς από μακριά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα εδώ μέσα καταθέτω τα εσώψυχα μου Στεφανία μου,απλά αποφεύγω τα πιο προσωπικά.Αυτό είχε σχέση με κάτι προηγούμενο,οπότε το κατέγραψε η ιστορία,ούτως ώστε να απαλλαγώ εγώ απο το βάρος του
      Τη φράση που μου γράφεις δε την ήξερα,αλλά ενστικτωδώς είναι βιωμά μου όλ αυτά τα χρόνια.Οπως σου έγραψα και κατ ιδίαν την εφαρμόζω ανελλιπώς όλη μου τη ζωή και γι αυτό νοιώθω εσωτερική γαλήνη
      Αφιλάκια απο μακρυά που κάποια στιγμή θα δοθούν κι απο κοντά ;)

      Διαγραφή
  12. Είναι πραγματικά πανέμορφες οι δημιουργίες σου, Χαρά!Εντυπωσιακές θα έλεγα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαρά μου τι να πει κανείς!!!!
    Καταπληκτικό!
    Δεν εχω λογια!
    Συγχαρητηρια!
    Καλες γιορτες! Με υγεια χαρα και αγαπη
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κοριτσάκι μου, νάχεις υγεία και έμπνευση σου εύχομαι και τόσο γλυκό λόγο να καταγράφεις τα μέσα σου!
      Σε φιλώ κι εγω

      Διαγραφή
  14. Τι καταπληκτικό που εγινε!!! υπέροχοοοο!μπραβο! Καλες γιορτές με υγεία κ ευτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Κωσνταντίνα μου,χάιρομαι που σας άρεσε τόσο!
      Τις καλλίτερες Γιορτές σου εύχομαι

      Διαγραφή
  15. Η γυαλα σου Χαρά μου, έγινε πανέμορφη.
    Η δικιά μου έσπασε κι έχω το πόδι της, χαχαχα!
    Σκέφτομαι τί να το κανω;
    Τώρα που είδα τη δική σου , θα ψαξω κάτι να το σεταρω για να το αξιοποιησω.
    Μείνε όπως είσαι που λέει και η Μαρία, Κοίτα από ψηλά τα ασήμαντα που λέει και η Μπαρμπυ, μη προσδοκας τίποτε που λέει και η Στεφανία.
    Άλλαξε σελίδα και άφησε τα όλα πίσω, σου λέω εγώ.
    Φιλακια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη οτι το δεκανίκι κάπου θα το δούμε αξιοποιημένο ;) σιγά που θα το πετάξεις!
      Ρένα μου θ ακούσω τις συμβουλές όλων σας,πεζές ή ποιητικές και θα προχωρήσω ανέπαφη,τουλάχιστον με καθαρή συνείδηση!
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  16. μια μεγάλη αγκαλιά καλλιτέχνη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλη μου καλησπέρα! Κατ αρχας εχεις απιστευτο ταλέντο .. είναι πανεμορφο αυτο που εφτιαξες! Χαίρομαι και για το μηνυμα που περνας.. οτι μέσα απο τα θραυσματα μπορούμε να ξαναφτιαξουμε υπεροχα πραγματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ,ΚΑΛΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕΣ!
      Οι δημιουργίες μου είναι απόρροια της φιλοσοφίας μου "τίποτα δεν υποτιμούμε κι όλα έχουν ένα σκοπό να μας φανούν χρήσιμα" πόσο μάλλον απο τα θραύσματα της καρδιάς μας...μαθαίνουμε!

      Διαγραφή
  18. Γεια σου, Χαρούλα, με τις ασύλληπτες ομορφιές που μας δείχνεις και μας καθηλώνεις!!! Το fotofor έγινε απρόσμενα υπέροχη Χριστουγεννιάτικη πανδαισία, μέχρι που είπα χαλάλι η καταστροφή!!!!
    Για τα άλλα, γηράσκουμε αεί διδασκόμενες! Κάποια στιγμή στη ζωή μου, έφτασε η ευλογημένη ώρα να κάνω ξεκαθάρισμα. Και τότε έμαθα να "φτύνω", όχι με σάλιο αλλά με τον τρόπο μου, αρκετά εμφανή, ό,τι κίβδηλο και να κρατάω αυτά που αξίζουν. Ακόμα έμαθα πως τα περισσότερα (όχι πράγματα, άτομα) ΔΕΝ αξίζουν δεύτερη ευκαιρία.
    Ε, ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΝΩ!
    Σε φιλώ αμφοτεροπλεύρως......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαχα κάποιες γηράσκουν απλά ανευ διδαγμάτων!!!!ονοματα δε λέμε...όλα κι όλα
      Πολύ θάθελα κάποια στιγμή στη ζωή μου να μάθω να "φτύνω" κατάμουτρα, αλλά να φτύνω αλήθειες,αυτές που κατάπινα να μην ενοχλήσω
      Φιλία μου,πολλοί που μ αγαπούν προσπαθούν ν αλλάξουν το χαρακτήρα μου,κι εγω η ίδια μη σου πω,αλλά δυστυχώς ακόμα παραμένω κατά τα λόγια του ποιητή "πάντα ευκολόπιστη και πάντα προδομένη"
      Κάποια στιγμή θα γεράσω και θα μάθω,πού θα μου πάει!
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ & ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΑΜΦΟΤΕΡΟΠΛΕΥΡΩΣ ΟΜΟΙΩΣ.<3<3

      Διαγραφή
  19. Στη σελίδα 139 θα διαβάσεις: «οι όρκοι των ανθρώπων μοιάζουν πολύ με τις πεταλούδες! Πετούν για λίγο στην ψυχή σου, πίνουν το μέλι από τους πόθους και τα όνειρα κι ύστερα χάνονται»
    Πόσα ψέματα χρειάζεται να σκαρφιστεί ένα άτομο για να δώσει, όχι την πραγματική, αλλά μια άλλη εικόνα του εαυτού του. Πόσα ανόητα μασκαριλίκια με μόνο σκοπό να γίνει αρεστό (το άτομο). Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόµατί µου
    Κάποτε ήταν όμορφα τα κοχύλια, όταν όμως τα γεμίζεις με «ψέματα» έρχεται, κάποια στιγμή η επιβεβλημένη αλήθεια και τα χαλάει… όλα!
    Η ζωή είναι πολύ μικρή, Χαρά, για δεύτερες σκέψεις, δεύτερες ευκαιρίες… δεύτερους ανθρώπους. Ανθρωπάκια τελικά! Συγχώρεσέ μου το ξεσπάθωμα…

    Συνέχισε να φτιάχνεις όνειρα!
    Κατά τα άλλα υποκλίνομαι στην αστείρευτη έμπνευση και δημιουργικότητά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω αρχίσει και διαβάζω το βιβλίο και σε κάθε κομμάτι του αναγνωρίζω κάτι απο τον εαυτό μου,γιατί οχι και τη σελίδα 139!
      Εγω δεν έντυσα ΤΙΠΟΤΑ με "ψέματα" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) κι αυτή είναι η νίκη μου,άσχετα αν κατηγορήθηκα πολλάκις οτι "αυτοδιαφημίζομαι"!
      Σ ευχαριστώ για την υπόκλιση αλλά μ αρέσει να στέκονται στο ίδιο ύψος μου οι άνθρωποι ,γιατί αυτοί που έχω ξεχωρίσει είναι για κάποιο λόγο σ εκάποιο ύψος;)

      Διαγραφή
  20. Πανέμορφα Χαρά μου .... έχω και εγώ ένα χαλασμένο να σου το
    στείλω .. :) ..καλή συνεχεία ...φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ Ρηνάκι, ήδη έφτιαξα άλλο ένα κατά παραγγελία κι εχω αγωνία να αρέσει.
      Φιλάκια καλό μου

      Διαγραφή
  21. Μόνο εσύ θα μπορούσες να το σκεφτείς και να καταφέρεις να βάλεις...ένα χωριό μέσα σε μια γυάλα. Με σένα τίποτα δεν πάει χαμένο, απλά αντικείμενα τα μεταμορφώνεις και τους δίνεις ζωή.Μπράβο Χαρά Τέλειο!!!!! Είσαι καλλιτέχνης ή δεν είσαι..εσύ το έχεις αποδείξει *ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι καλέ, τοχουν σκεφτεί πολλοί άλλοι πριν απο μένα και με καλλίτερα αποτελέσματα,εγω απλά αξιοποίησα κάτι που άλλος θα πέταγε χωρίς δεύτερη σκέψη.
      Μην είσαι υπερβολική στους χαρακτηρισμούς,εδώ μέσα υπάρχουν Καλλιτέχνες και όντως αναντικατάστατοι!
      Σ ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  22. Συγνώμην δηλαδή είμαι από Θράκη μερια και δενγνωρίζω τι είναι το φωτοφόρο στην παλαια φωτό είδα κατι σαν κολωνατο ανθοδοχειο ή μεγάλο ρεσώ όπως το λένε και " οι σύμμαχοί " μας Μα.... οπως και να το λές το μεταμόρφωσες σε χριστουγεννιατικο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους Εγινε φανταστικό και είναι ενα είδο που το λατρεύουν ολοι πόσο μάλιστα όταν γίνεται από σένα που σε χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός η αγάπη και η μαγεία που χαρίζεις στα δημιουργήματα σου!!! Δεν ανοιγω πια καθόλου υπολογιστή διότι είμαι πνιγμένη στο κόκκινο και στο καρώ....... Φιλάκια χριστουγεννιάτικα πολλά και.....Σου ευχομαι καλές Γιορτές με υγεία και αγάπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;;;; λυπάμαι αλλά δνε μπορώ να το πιστέψω
      Πράγματι είναι μεγάλο ρεσώ! Είδες λοιπόν που το κατέχεις;απλά εγω το εγραψα όπως είναι η κανονική του ονομασία παγκοσμίως
      Εφη μου όλοι μας έχουμε ανάγκη τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια,μόνο που εσυ τα ζεις μέσα απο τα δύο σου ροζουλιά κοριτσάκια
      Αναμένω μ αγωνί ατις δημιουργίες σου,πιο τέλειες απο της οποιασδήποτε
      Χίλια φιλιά σ όλα τα κορίτσια της οικογένειας (όλα όλα μη τσιγκουνευτείς!) και σας εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ<3<3<3<3

      Διαγραφή
  23. Είναι καλό να προσπερνάς και να προχωράς αφήνοντας πίσω ό,τι δεν αξίζει.Εύχομαι αυτό που σε απογοήτευσε τόσο να μην αξίζει τον κόπο στενοχώριας και να πέρασε.
    Η δημιουργία σου φα-ντα-στι-κή!! Είσαι φοβερή! Πάντα να είσαι δημιουργική και τόσο πλήρης σκέψεων, προβληματισμών και συναισθημάτων
    Καλά Χριστούγεννα εύχομαι
    Να τα περάσεις όπως εσύ θέλεις
    Υγεία και αγάπη στη ζωή σου
    Καλές δημουργίες
    Φιλιά πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ANNA μου γλυκειά χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,αλλά περισσότερο ακόμα απο τις ιδιαίτερες ευχές σου
      Φιλάκια πολλά και εύχομαι και σ εσένα ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ!

      Διαγραφή
  24. Συμφωνώ Χαρά μου ότι πρέπει να προχωράμε αποτινάζοντας ότι μας πλήγωσε. Η δημιουργία σου είναι καταπληκτική!! Με έκανε να ονειρεύομαι παραμυθένια χωριουδάκια του βορά και καλόκαρδα ξωτικά!! Μαγικό σκηνικό βγαλμένο από τα παραμύθια!! Καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥτός ήταν κι ο σκοπός μου Θάλεια μου,να ονειρευτώ και μαζί μου κι εσείς!
      Ολοι έχουμε ανάγκη το όνειρο,πόσο μάλλον οταν έχουμε μεγαλώσει μαζί του!
      Νάσαι καλά και να περνάτε όμορφα με την κούκλα σου
      Φιλάκια γιορτινά

      Διαγραφή
  25. Ένα πράγμα που δεν ανέχομαι είναι η υποκρισία κι ο βασιλιάς πάντα είναι γυμνός και παριστάνει τον ντυμένο...έκανε τον καλό, τον πονετικό, τον "άγιο"...αλλά δεν ήταν!
    Δεν ξέρω φυσικά για τι μιλάς, αλλά πιάνω την ουσία όσων λες και καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου!
    Αφήνω όμως τις υπέροχες δημιουργίες σου να με οδηγήσουν ξανά στο παραμύθι, γιατί πόση αξία μπορείς να δώσεις σε έναν ξεβράκωτο βασιλιά? (σόρι κιόλας για τη γλώσσα μου)...
    Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα όμως που την πιάνεις απο τα μαλλιά και της δίνεις και καταλαβαίνει!!! Δε θα πω τίποτα παραπάνω,απλά οτι συμφωνώ χωρίς να παραγνωρίζω τα δικά μου λάθη,οτι ίσως έτσι ήθελα να βλέπω τα πράγματα. Οπότε...με τις υγείες μου!
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ.
      Φιλιά πολλά Μαράκι μου και θα τα πούμε...(οχι δνε είναι απειλή,γιορτινή υπόσχεση είναι)

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...