...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εορταστικός πυρετός.

Να λοιπόν φίλοι μου που πέρασαν τα Χριστούγεννα, μας μπήκε ο Νέος Χρόνος και ήδη διανύουμε την πρώτη του εβδομάδα!
Αρχή του Νέου Χρόνου κι αφου σας ευχαριστήσω απο καρδιάς για τις ευχές που με κάθε τρόπο μου αφήσατε, θα ευχηθώ ολόψυχα Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά, ν'  αντέξουμε ό,τι μας βρει.
Είπα κλείνοντας το εορταστικό δωδεκαήμερο  να σας εκθέσω συλλήβδην τις τελευταίες γιορτινές δημιουργίες μου !
Ανεβάζοντας λοιπόν τις φωτογραφίες διαπίστωσα οτι μιλάμε για πλούσια σοδειά, που ούτε εγω είχα πάρει χαμπάρι.
Αυτό μεταφράζεται και σε καλό και σε κακό
Για τόν απλούστατο λόγο οτι βαραινει πολύ απο μελαγχολία τόση παραγωγή.
Θα μου πείτε , οι γιορτινές μέρες προσφέρονται και για δημιουργίες και για μελαγχολία, ειδικά οταν σου λείπουν αγαπημένα πρόσωπα και για μένα ο περσινός πια χρονος ήταν δυστυχώς, εκτός απο σε προσωπικό επίπεδο,  πολύ βαρύς και στις απώλειες προσφιλέστατων προσώπων.
Τέλος πάντων η ζωή μας κύκλους κάνει και όλα στο πρόγραμμα είναι, ας ξεκινήσουμε λοιπόν κοιτώντας το μέλλον αισιόδοξα και κατάματα!
Το Συριανολούκουμο (κατά κόσμον η  γλυκειά Γιάννα του Γιάννη) ενημερώνει στην αρχή των αναρτήσεών του σε πόση ώρα διαβάζεται η καθε μια.  Σοφόν! Εγω ομολογώ δε χρονομέτρησα, αντιθέτως σιχτίρισα πολλάκις, ειδικά κάθε φορά που έχανα τις φωτογραφίες που είχα συγκεντρώσει για κολάζ, οπότε η συνέχεια θα γίνει με δική σας ευθύνη κι όσο αντέξετε. Παρεξήγηση καμία!

Αναπνευστήρα, βαθειά αναπνοή και κατάδυση στον απολογισμό των ημερών με Χριστουγεννιάτικα Χωριά.
Και την πρωτιά θα την πάρει δικαιωματικά ενα μεμονωμένο  σπιτάκι, με το ποδαρικό της Νέας  χρονιάς. Οπως θα δείτε ο Νέος Χρόνος στα σκαλιά του σπιτιού, κανακεύεται για να τον καλοκαρδίσουμε!

Μπορεί να μη χιόνισε,να κάναμε Χριστούγεννα σαν να είχαμε Πάσχα, τα "λευκά Χριστούγεννα" να έμειναν μονάχα στα τραγούδια που με συντρόφευαν  αλλά στο εργαστήρι μιλάμε για ποοολύ χιόνι!

Πινακάκι mixed media




Φυσικά το χιόνι θέλει και κατάλληλη υπόδηση.


Ετσι οι γαλότσες  είχαν την τιμητική τους!





Γαλότσες  με decoupage και πάσης φύσεως υλικά επ αυτών και γαλότσες ζωγραφιστές μ ακρυλικά.
Να πω την αγία μου αλήθεια,τις δεύτερες τις απόλαυσα περισσότερο ως πιο παιχνιδιάρικες και ξεχωριστές.

Απο μικροστολίδια δε,είχαμε τα πάντα!

Απο χριστουγεννιάτικες μπάλες διαφόρων διαμετρημάτων ,απο μικρές έως πολύ μεγάλες




Εδώ δυστυχώς θα δείτε ένα  δείγμα μια που έπρεπε να ταξιδέψουν τόσο άμεσα που το
στήσιμο για φωτογράφιση ήταν σχεδόν αδύνατο, άστε δε η γυαλάδα που τις έκανε να χάνουν τη μισή ομορφιά τους.


Χριστουγεννιάτικες κάρτες που είχαν παραληφθεί πολλά χρόνια πριν με ακυκλοφόρητα μοτίβα, χιονάκι ως είθισται και διάφορα διακοσμητικά, χρώματα και κορδέλες, έγιναν χαρούμενες και μοναδικές!
Οπου  ο σύζυγος έστειλε σε συνεργάτες ή μου είχαν παραγγελθεί(ούτε μία δεν έμεινε σ εμένα), τα σχολια μου αρκούσαν να μη θεωρήσω το χρόνο χαμένο, γιατί ομολογώ τις άρχισα πολύ άκεφα.

Φυσικά έπαιξε καλά στο γήπεδο των δημιουργιών και η ανακύκλωση


Απο κολοκύθες μέχρι λαμπτήρες πυρακτώσεως και απο ρολόγια μέχρι ρολά χαρτιού υγείας (ίδε ταμπούρλο)

Φυσικά φαράσια.
Εγιναν must απο πέρσυ και ήταν και φετινή απαίτηση αρκετών.



Δεν μας έφταναν τα ήδη κυκλοφορούντα απο καιρό στα πέριξ είχαμε και εισαγωγή εκ του ... εξωτερικού! ^_^
Ετσι παρελήφθησαν τα αλληλοσυμπληρούμενα δεντράκια,οι σβουρίτσες που μεταμορφώθηκαν σε γούρια για να δείξουν οτι "χρόνος είναι θα γυρίσει!" και κώνοι απο φελιζόλ που ντύθηκαν με παραστάσεις απο ύφασμα.



Μια επίσκεψη σ ένα ερειπωμένο σπίτι, εκτός απο δυο παλιά έπιπλα μεγάλης αξίας και αισθητικής που πήγαν στον κάτοχό τους (ούτε ο ίδιος γνώριζε την ύπαρξή τους) να τ' αξιοποιήσει, με βόλεψε με 4 παλιά κεραμίδια που μπορεί νάναι και 100 χρονών.
Ετσι με πολύ αγάπη και σεβασμό ολοκληρώθηκε το ένα (τ άλλο έμεινε μισοτελειωμένο για τα επόμενα Χριστούγεννα,τόχω αυτό το χούι :$) με μία παράσταση απο συνδυασμό 3 διαφορετικών χαρτοπετσετών


Η μικρή Χηνοβοσκός δεν είναι γλύκα;


Ενα αληθινό πέταλο που είχε αρχικά το μαύρο του το χάλι,έγινε ένα χαρούμενο στολίδι ,όπως επίσης 3 φέτες κορμών που μου χαρίστηκαν  και τις είδα μ αυτό το μάτι ;)






Μέσα  σ όλα και το πλέξιμο!
Αλλες έφτιαξαν ολόκληρα φορέματα μετά ζακετών κι εγω επιδόθηκα στα στεφάνια μετά μανίας
Μέχρι και για τον Άγιο Βαλεντίνο ,βοήθειά μου,μερίμνησα,αλλά αυτό στην ώρα του!



Μη μου πείτε οτι δεν είναι χουχουλιάρικα;;;
και για το τέλος άφησα ένα μικρό δισκάκι ανοξείδωτο, που μου το χάρισε η φίλη μου η Σωσώ (πάλαι ποτέ κι αλησμόνητη para-kelsoscooks) μαζί μ άλλα, οταν έκανε το ξεκαθάρισμα στα οικογενειακά κειμήλια


Νάναι καλά τα χρώματα κιμωλίας (μεγάλη εφεύρεση!) που καλύπτουν κάθε επιφάνεια με  ακρίβεια και τ αποτέλεσμα που δίνουν είναι απολαυστικό.
Μ' αυτά έγινε το σύνολο σχεδόν όσων βλέπετε στην ανάρτηση,μια που αποφεύγεις  τριψίματα, ασταρώματα  και λοιπά κοπιαστικά που δεν είναι του γούστου μου ;)
Σήμερα σας κούρασα το ξέρω,αλλά αν δεν τ ανέβαζα τώρα πότε πια; το Πάσχα; Μέχρι τότε ελπίζω νάμαι καλά και να επιδοθώ σε ανοιξιάτικες δημιουργίες.
Αυτές πάντως μ έκαναν να περάσω ώρες χαλάρωσης (παρά την πίεση της ολοκλήρωσης των ενδιαφερομένων) και να ξεχάσω για λίγο τα προβλήματα που εξακολουθούσαν πιεστικά και της άσχημης ψυχολογίας λόγω της "μαγείας των εορτών"
Αυριο με καλό,που λέμε οι ζακυθινοί παραμονή κάθε μεγάλης Γιορτής,είθε να μας έρθει φώτιση και να βαδίζουμε σε φωτεινούς δρόμους πάντα!


60 σχόλια :

  1. (Κρατάς μυστικό? Λατρεύω τα Χριστούγεννα, αλλά επειδή κι εμένα με παίρνει και με σηκώνει, αυτή η "μαγεία των εορτών", γι' αυτό προτιμώ να έχω τελειώσει τις μικροκατασκευές μου νωρίς-νωρίς, μη τυχόν και βυθιστώ σε καμιά σκοτεινή περίοδο και μείνω με άδεια χέρια... Η αλήθεια είναι πως βοηθάνε οι χειροτεχνίες στο να κρατάς απασχολημένο το μυαλό σου, αλλά και πάλι, σκέψεις είναι αυτές... Ξεπηδάνε οι άτιμες... Ας μην το συνεχίσω... :| )
    αχαχα! Βρε, Χαρουλίτα μου, σιγά να μην καθόμουν να χρονομετρήσω το πόση ώρα θα μείνω εδώ να απολαμβάνω αυτή τη βουτιά στο μαγικό σου κόσμο! Βλέπω υλικά, βλέπω χρώματα, βλέπω υφές, βλέπω τεχνικές, βλέπω μεταμορφώσεις και αγάπη, βρε κορίτσι μου! Πολλή αγάπη!
    Πολύ σε χαίρομαι! Όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι και προσεγμένα και στην παραμικρή λεπτομέρεια! [Το ότι έχεις ήδη έτοιμα και Αγιο-Βαλεντίνικα (ε, ωραία η λέξη?!) πραγματάκια, πού το πας? Είσαι ποοοολύ μπροστά από την εποχή μας!] ;-)
    *Ελπίζω να μην κούρασες -πολύ- το χεράκι!
    Σε φιλώ πολύύύ και σου στέλνω όόόόόλη μου την αγάπη! (Ούτε γραμμάριο λιγότερο!) ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και... φωτισμένα!
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυστικό;;;άλλο τίποτα...ο Τάφος της Αμφίπολης!
      Λοιπόν χαίρομαι που βρίσκω ανθρώπους με τα ίδια σύνδρομα κι ας φάινονται μεσ την τρελή χαρά.
      Δύσκολες οι μέρες των γιορτών,φέτος ίσως δυσκολώτερες απο πολλές απόψεις.Σε τέτοιο βαθμό που ξέχασα όλους του φίλους που γιορταζαν μεσ το 12ήμερο.Μικρό θα μου πεις το κακό.Ισως γι αυτούς που δε παρεξηγουν
      Και πάλι ηθελημένο δεν είναι,οπότε δεν βάζω μέσα μου ενοχές
      Εχεις δίκιο,δεν κάνεις λοβοτομή με τις δημιουργίες.Φυσικά έρχονται και σου γαργαλάνε τα αισθητήρια ότι θες ν αποφύγεις,αλλά άλλο να τα δέχεσαι με απαθεια κι άλλο με δημιουργία.
      Ξεκίνησα με τα χίλια ζόρια,πήρα μία αναπνοή μετά τις πρώτες καιμετά ξανά βουτιά στο κενό.Πάλι καλά που βγήκαν κι έτσι γλυκούλικα και τα χάρηκαν οι παραγγέλοντες.
      Οπότε στο εξής δε θάχεις αμφιβολία αμα βλέπεις παραγωγικότητα;)
      Τωρα τι να σου απαντήσω για το ...χεράκι...που δνε ήταν μόνο χεράκι,αλλά και πολλά άλλα...πέρασαν ή τουλάχιστον περνάνε 8)
      Ολα καλά θα μας πάνε ^_^
      Φιλάκια πολλά λουκουμάκι ,δε ζυγίζω...όσο είναι τ αφήνω κι ας είναι υπέρβαρο;)

      Διαγραφή
  2. Διαβάζω πάντα τις αναρτήσεις σου με πολύ όρεξη , γιατί ξέρω ότι θα μας δείξεις πολύ ωραία πράγματα!
    Κι αυτή τη φορά δεν έπεσα εξω!!!!!
    Τι καταπληκτικά είναι όλα αυτά που έκανες βρε θηρίο!!!!!
    Ένα κι ένα!!!!!
    Οι μπότες μου μπήκαν στο μάτι, αλλά πώς να πάρω του Ιωάννη;
    Αν ήθελε να φτυαρίσει το χιόνι κι έψαχνε να τις βάλει, τί θα του έδινα ;
    Με τα στολίδια επάνω;
    Αν είχα μεταλλάξει και το φτυάρι, θα ήταν πακέτο το σόου, θα έκοβα και εισιτήρια στο χωριό!!!!!!!
    Μόλις αρχίσουν οι εκπτώσεις θα χτυπήσω ένα ζευγάρι να τις φτιάξω για του χρόνου!!!!!
    Εγώ είπα, θα συνεχίσω να φτιάχνω Χριστουγεννιάτικα όλο το χρόνο για να είμαι μέσα στις ημερομηνίες, άσε που μου αρέσουν πιο πολύ από τα Πασχαλιάτικα!!
    Με βλέπω να φτιάχνω ακόμη και στο κάμπιγκ που δε με πιάνει το μαύρο πέπλο των γιορτών.
    Να είσαι καλά και καλή συνέχεια!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαχααααααααααααααα νάβλεπα απο μια μεριά τον Ιωάννη χριστουγεννιάτικο να φτυαρίζει χιόνι και τι στον κόσμο!!!!χαχαχχαχαα Είσαι απίστευτη!
      Λοιπόν βουρ σ ένα κατάστημα γεωργικών ειδών να πάρει γαλοτσούλες να τις περιποιηθείς.Εσείς εκεί έχετε του Θεού τα καλά,τι να πούμε κι εμείς που βολευόμαστε με τα του πεταματού ;;;;
      Πολύ θάθελα να φτιάχνω απο νωρίς χριστουγεννιάτικα,αλλά τόκανα πέρσυ που είχαμε το μπαζαρ απο το Καλοκαίρι και κάποια στιγμή,πριν τις γιορτές έγκωσα.Δε λέει,δεν έχει το ίδιο γούστο
      Γι αυτό στην ώρα τους κι ό,τι προλάβουμε φιλενάδα
      Φιλάκια πολλά και να τον χάιρεσαι στολισμένο,αστόλιστο;)

      Διαγραφή
  3. 23¨
    Είσαι το κορίτσι των Χριστουγέννων, Χαρουλιώ μου. Η φετινή σου παραγωγή και πολύ πλούσια και πανέμορφη. Αγάπησα ιδιαίτερα τις μπάλες σου που χάνουν πολύ στις φωτό. Από κοντά είναι ονειρικές! Τι να πω για τις γαλότσες, τι να πω για το σπιτάκι, για τα φαρασάκια. Όλα Χαρουλίδικα και μαγικά. Ξεχωρίζω κι εγώ τις ζωγραφιστές μποτούλες γιατί έχουν άλλη χάρη... δεν θα μπορούσα να κάνω κι αλλιώς. Να'σαι καλά και του χρόνου να μας γεμίσεις πάλι με ομορφιές και να μη ξέρουμε τι να διαλέξουμε. Καλή χρονιά να'χουμε, φορτωμένη δημιουργία και πολύ αγάπη!
    Υ.Γ. Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό το νούμερο στην αρχή του σχολίου...απλά το χρονομέτρησα... χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαχαχχαα κι εγω που νόμιζα οτι μαρτύρησες τα γενέθλιά μου!
      Μα τι κορίτσι έχω εγω που όλα τα σκέφτεται για να με διευκολύνει!!!
      Χαίρομαι αν χάνουν κι οταν παραλαμβάνονται είναι έκπληξη;)το προτιμώ απο το αντίθετο
      Φιλάκια πολλά για μια μοναδικά γλυκειά χρονιά <3

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΉ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ,
    ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ!!!

    Απόλαυσα τα πάντα... εκείνο το επάνω δεξιά με τα σπιτάκια, πολύ φυσικό... όσο για χρονο...μέτρημα, τί είναι αυτό;;; αφού απολαμβάνουμε και τα σχόλια;;;
    Πάντα εύχαρις και με υγεία!!!!!!!!!!

    Φιλιά,

    Υιώτα,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,προσπαθώ να μη χάνω το χιούμορ μου και παλεύω για την υγεία μου
      Νάσαι καλά και να περνάς καλλίτερα εκεί στα ξένα
      Φιλιά απο την Ελλάδα και ευχές για μία δημιουργική χρονιά σ όλα τα επίπεδα!

      Διαγραφή
  5. Πω πω τι καταπληκτικά πράγματα έκανες !!! Είναι όλα καταπληκτικά και το ένα καλύτερο από το άλλο !!!!Δεν έχω πιο να πρωτοθαυμάσω !!! Να είσαι καλά Χαρά μας και πάντα να δημιουργείς με τόσο αγάπη και μεράκι !!! Να έχεις μία καλή χρονιά και κάθε καλό για το σπιτικό σου !!! Πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ράνια μου,για τα ομορφα λόγια σου
      Νάσαι καλά καρδιά μου.

      Διαγραφή
  6. Τί να πρωτοδιαλέξουμε Χαρά, πού να πρωτοσταθεί το μάτι;;; Όλα αξιοθαύμαστα, αλλά στην καρδιά μου βρίσκονται τα φαράσια! Άντε, λοιπόν, και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενία
      Αν βρίσκονται στην καρδιά σου,γιατί όχι και στο σπίτι σου;;;Μια δίευθυνση μου αρκεί;)

      Διαγραφή
  7. Πόσο υπέροχα όλα Χαρά! Σου εύχομαι ολόψυχα μία πολύ καλή χρονιά με υγεία, χαρά, τύχη και πολλές όμορφες και δημιουργικές στιγμές γεμάτες χαμόγελα για σένα και τους αγαπημένους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια καλά Σωτηρία μου,αντεύχομαι και σ εσένα τα καλλίτερα μαζί με τους δικούς σου αγαπημένους ανθρώπους κι ασχολίες!

      Διαγραφή
  8. Εύγε Χαρά μου και αυτό το Εύγε δεν είναι μόνο για το τι είσαι ικανή να κάνεις με τα χεράκια σου, αλλά και το τι είσαι ικανή να μεταδώσεις μέσα απ' ότι μας γράφεις ή μας δείχνεις... στο έχω ξαναγράψει και δεν θα κουραστώ ποτέ να το επαναλαμβάνω!
    Η μελαγχολία είναι το χαρακτηριστικό των πολύ ευαίσθητων ανθρώπων, δες εδώ: ;)

    https://ainafetst.wordpress.com/2009/11/04/sunset/

    ΑΦιλάκια με όλη μου την Αγάπη και για μια χαρούμενη και φωτεινή χρονιά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου
      σ εχω πολύ παραμελήσει τελευταία.Και δεν είσαι και η μόνη...Εχω μία περίεργη παραίτηση,αλλά υπόσχομαι θα τα διαβάσω όλα με μυαλό και υπομονή
      Σ ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου για τα τρυφερά σου λόγια,με κάνουν να αισθάνομαι διαφορετικά <3
      Φιλιά πολλά με ΑΓΑΠΗ για μια χρονιά ξεχωριστή

      Διαγραφή
  9. Αν όλη αυτή η θαυμάσια –κι ατέλειωτη– ποικιλία από κουκλίστικα σπιτάκια μέχρι ζωγραφιστές γαλότσες και «χουχουλιάρικα» στεφάνια (όλα γουστόζικα και πανέμορφα!) σ’ έκαναν να περάσεις ώρες χαλάρωσης και να ξεχάσεις, έστω για λίγο, τα πιεστικά ψυχολογικά προβλήματα, που όλους μας ταλαιπωρούν, χαλάλι σου, Χαρά μου!

    Και του χρόνου με υγεία να εμπνέεσαι και να δημιουργείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ ναι,χαλάλι!!!
      Νάσαι καλά Στράτο σ ευχαριστώ για την ευχή και εύχομαι κι εσύ να γεννάς τόσο όμορφα πράγματα,όχι μόνο υστερόγραφα,ολόκληρους τόμους!

      Διαγραφή
  10. Πόσο τέλεια είναι αυτα που εφτιαξες!!!!!!!! Ειδικα οι μποτες απίστευτες!! Μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω χάρηκα που έτυχαν νεθουσιώδους αποδοχής.
      Σ ευχαριστώώώ

      Διαγραφή
  11. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς!! Το ένα καλύτερο από το άλλο!!!!Και του χρόνου με τόσο όμορφες δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Του χρόνου Χαρά μου σε βλέπω το δεξί χέρι του Αϊ Βασίλη με τόσες όμορφες δημιουργίες που έφτιαξες. Είναι παραμυθένια όλα μα όλα, να είσαι καλά και του χρόνου με υγεία να φτιάξεις τόσα και αλλα τόσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάχουμε υγεία πρώτα απ όλα Κατε΄ρινα μου και γιατί όχι;;Μακάρι να γινόμουν βοηθός του αν αυτό έφερνε περισσότερα χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα!

      Διαγραφή
  13. Ολα ειναι τελεια... και δε μπορω να ξεχωρισω κανενα! Καλη χρονια σου ευχομαι!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ Αννούλα,καλώς μας ήρθες και Καλό Χρόνο νάχεις!

      Διαγραφή
  14. Όλα είναι τόσο όμορφα!! Και του χρόνου εύχομαι με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέτοια πλούσια παραγωγή σε υπερπαραγωγές, ομολογώ πως με ξάφνιασε!!!
    Τα απόλαυσα όοοοοολα και αύριο, με καφέ και επιμονή, θα καθίσω να ξεψαχνίσω μία μία μεγεθυμένες φωτό!!!! Έτσι είναι. Από τους δασκάλους μαθαίνουμε! Και είναι όλα αριστουργηματικά φτιαγμένα. Απίστευτο πώς λειτουργεί σε σένα η μαυρίλα της "Μαγείας των Εορτών". Σου δίνει φτεράααα...
    Φιλιά πολλά πολλά



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι δάσκαλος Φιλία μου αγαπημένη,απλά ο,τι κάνω το κάνω με αγάπη,ακόμα κι οταν με βασανίζουν διάφορα.
      Αυτές οι δημιουργίες μου ελάφρυναν πολλούς πόνους φέτος,και τους χρωστούσα αυτή την ομορφιά που μπορείς να διακρίνεις.Αλλωστε κάποιοι άνθρωποι με τίμησαν με την προτίμησή τους,δνε έπρεπε να τους απογοητεύσω:(
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη και μην με θεωρείς τίποτα καλλίτερο απο σένα ;)το ίδιο σε θαυμάζω <3

      Διαγραφή
  16. Δεν έμεινε και τίποτα που να μην πέρασε από τα μαγικά χεράκια σου!!!
    Τι σπιτάκια, τι μπότες, τί φαράσια, τι μπάλες, κλπ...κλπ....κλπ...!!!!
    Και όλα είναι πανέμορφα!!!!!!
    Και του χρόνου, Χαρά μου!!!! Νά'σαι πάντα καλά και να δημιουργείς όπως μόνον εσύ ξέρεις!
    Καλή Χρονιά!!!! Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολες έχουμε βρει τον τρόπο να ξορκίζουμε τα κακά Μαριάν μου.Είμαι σίγουρη οτι κάπως έτσι κι εσύ ξεχάστηκες λιγάκι τις μέρες αυτές
      Σου εύχομαι μια ήρεμη χρονιά με υγεία για όλους σας
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  17. Ατέλειωτες και θαυμάσιες και πολλές οι δημιουργίες σου Χαρά μου !!! Να είσαι καλά , τα θαυμάζω όλα , το χρόνο που διέθεσες , τις ιδέες.
    Παρ ότι έκανα πολλά με τίποτα δεν σε φτάνω .Σημασία έχει ότι γέμισα με δημιουργία την κάθε θλιμμένη μου στιγμή και μετουσιώθηκε σε προσφορά !!! Καλή φώτιση να έχουμε !! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σημασία έχει ότι γέμισα με δημιουργία την κάθε θλιμμένη μου στιγμή και μετουσιώθηκε σε προσφορά !!! " Μόνη σου Μαρινικόλ μου έδωσες ερμηνεία στα έργα των χεριών μας.
      Βάλαμε πολύ ψυχή,έστω και πληγωμένη και μας αντάμειψαν.
      Νάσαι γερη και δοτική όπως πάντα
      Φιλιά πολλά και φωτεινά

      Διαγραφή
  18. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!Χαρά μου,να είσαι γερή και να δημιουργείς!!Είναι όλα τοσο όμορφα τόσο παραμυθένια!!Να είσαι καλά και του χρόνου περισσοτερα αριστουργήματα!!Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μεταξένια μου,πολύ όμορφες οι ευχές σου,οι ευχές όλων σας,θάναι το φυλαχτό μου για το χρόνο που μας ήρθε!
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

      Διαγραφή
  19. Beautiful!
    Hi! I'm a new follower of your lovely blog via GFC.
    Have a nice day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. WELCOME MY FRIEND FROM SO FAR!
      You'll always be welcome <3
      THANKS FOR YOUR GOOD COMMENT
      I WISH YOU A HAPPY NEW YEAR!!!

      Διαγραφή
  20. Έμεινα άφωνη,όλα είναι τέλεια το ένα ποιο όμορφο από το άλλο!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπράβο σου!!!!!!!!!!και του χρόνου!!!!!! να είσαι καλά να φτιάξεις ακόμη περισσότερα!!!!!!!!!
    Καλό ξημέρωμα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μαρία μου.
      Είμαι σίγουρη οτι καμιά μας δεν υστέρησε σε δημιουργίες.
      Καλή και φωτισμένη Χρονιά νάχουμε!

      Διαγραφή
  21. Ενα και ένα όλα!!!! Ιδιαίτερα, ξεχωριστά, καμωμένα με αγάπη!!!!
    Καλή χρονιά, Χαρά ! Το 2016 να σε γεμίσει υγεία, χαρά, ευτυχία, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν μιλάνε οι δάσκαλοι ο έπαινος θεωρείται διπλός!
      Ευχαριστώ Πεπίτα μου,κι εσύ για το Νέο χρονο σου εύχομαι τα καλλίτερα και σ επροσωπικό και σ οικογενειακό και σε δημιουργικό επίπεδο!
      Μακάρι οι ευχές σου νάναι για όλους πραγματοποιήσιμες <3

      Διαγραφή
  22. Χαρά μου, Καλή Χρονιά και πάντα δημιουργική! καταπληκτικές οι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες σου, το ένα καλύτερο από το άλλο!!
    μόνο δεν κατάλαβα καλά, τις μπάλες τις διαφανείς ή και μη, εσύ τις έφτιαξες; και πάλι Χρόνια πολλά! φέτος το καλοκαίρι θα φροντίσω να ιδωθούμε οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά και σ εσένα Αγγελική και θα περιμένω να τηρήσεις την υπόσχεσή σου το καλοκαίρι;)

      Διαγραφή
  23. Βρε Χαρά τι κούραση λες; Απόλαυσα μία μία τις κατασκευές σου, πολύ μου άρεσαν και μπράβο σου!
    Να ευχηθώ καλή χρονιά γιατί φέτος περνώ από κάθε μπλογκ για ευχές ή μέσω μαίιλ και έχω χάσει το λογαριασμό στο πού και αν έχω ευχηθεί...
    Να είναι φέτος η χρονιά η καλύτερη για σένα με διπλές χαρές μια και η περσινή σε πίκρανε τόσο. Υγεία, αγάπη και δημιουργία θα πω και ας μην το έχεις ανάγκη ως ευχή το τελευταίο.
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά κοριτσάκι μου,σ ευχαριστώ για τις ευχές σου.
      Το οξύμωρο είναι Αννα μου οτι ευχόμαστε να φύγει ο ένας χρονος που μας φόρτωσε πίκρες αγνοπώντας τι θα φέρει ο επόμενος.Και τις προάλλες ανατρέχοντας σε παλιές αναρτήσεις κάτι που έψαχνα,έπεσα πάνω στις πρώτες του 2012...πόσο χαρούμενα είχε μπει εκείνη η χρονιά και πόσο σημαδεύτηκε!
      Τι να πεις...έτσι είναι η ζωή!
      Σου ευχομαι απο καρδιάς νάναι μια ευτυχισμένη χρονιά απ όλες τις απόψεις και για σένα
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  24. Χαρά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!!
    Πραγματικά..έμεινα! Πώς κατάφερες να δώσεις απολογία μανούλα μου;
    Επίσης έχουμε το ίδιο χούι : πάντα κάτι μένει για του χρόνου :)))
    Καλή και δημιουργική χρονιά να ευχηθώ. Στην προηγούμενη ανάρτηση την ημέρα που προσπάθησα να μπω δεν με άφηνε με τίποτα!
    Πολλά γλυκά φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχχαχα υπάρχουν κι άλλα που δε πρόκαμαν να φωτογραφηθούν Αριστάκι.
      Το διαπίστωσα κι εγω το πρόβλημα που μου περιγράφεις,άγνωστο γιατί,ίσως μπλοκαρε απο κάποιο εορταστικό γκατζετάκι που είχα ανεβάσει,γι αυτό και τα αφαίρεσα ολα
      Σημασία έχει οτι δε κατάφερε να διακόψει την επικοινωνία μας;)
      Φιλάκια πολλά για όλο το 2016!!!!

      Διαγραφή
  25. Eίπα μεταμεσονύχτια να περασω να ριξω μια ματια να δώ τι κανεις....και εμεινα με το στομα ανοιχτό και ακομα δεν το έχω κλεισει.. Βρε αγαπη μου τι υερπαραγωγή ειναι αυτη; τι εκανες μανίτσα μου;.. δεν ετρωγες ; δεν επινες;..:D :) για να γινουν ολες αυτες οι δημιουργίες Χαρούλα μου .. χρειαζεται χρόνος ματια μου και που τον ευρηκες;..και τι ομορφιες εκανες; δεν ξερω τι να πω.. δεν βρίσκω λέξεις ..πω..πω...!!:) τρελλαθηκα με τις μπαλες και απορια άσχετης πως τα εβαλες τα σχεδια μεσα ;... ασε χαζή ερωτηση... ξεχώρισα και τα σπιτακια σου λογο παραδοσης....μούρλια ειναι.. θα ξεσηκωσω κανενα ..:D για τις μποτες τι να πω.. μου αρεσε και η χαρα επανω στους κορμους ( το joy ξερω οτι σημενει χαρά..χι.χι) :) με βλεπω να φτιαχω απο αυριο για τα επομενα Χριστουγεννα....!! μπραβο μάτια μου ελπίζω να έκαναν το θαυμα τους οι δημιουργίες σου καλα να περνας οτι και να κανεις ..ναι; φιλακιααα!!:k καλα εχω παθει θαυμασμό..!!!!!!!!!!!!!!! <3<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ Μ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ ΡΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ,χαχαχαχαχχαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
      Είσαι απίστευτη!!!!
      Λοιπόν θα έρθουμε σ επαφή να μου δώσεις παραγγελιά ;)
      Προς το παρόν όνειρα γλυκά...ααααα πριν κοιμηθείς έχω κι άλλη πιο πρόσφατη,για να δούμε θα πάθεις θαυμασμό;;;;;χαχαχχαχαχαα Σ ΑΓΑΠΩΩΩΩ

      Διαγραφή
  26. Τι πολλάαααααααααααααααα! Ομορφα και όλα σε βάζουν με την πρώτη ματιά στον αγαπημένο παραμυθένιο κόσμο Οι μπότες ειναι εξαιρετικές και η κοπιαστική δουλειά τους σε αντάμειψε, κάθε σου δημιουργία αξίζει τον θαυμασμό μας και το μπράβο μας !!! τέλειος ο παλιακός δίσκος της Σωσούς τον μάγεψες και τον απογείωσες!!!Θα ήθελα λίγες περισσότερες πληροφορίες με τα χρώματα κιμωλίας εγώ 'εχω ακόμη ενδοιασμούς για τα επιτεύγματά της χρειάζεται να πειστώ και μάλλον θα γίνει αυτό οταν τα δοκιμάσω.Οταν 'εχεις χρόνο μπορούμε να μιλήσουμε; Φιλάκια πολλά από μένα την Αλκηστη και την συναχωμένη Λήδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο σένα εξαρτάται νάχεις χρονο καλή μου χρυσοχέρα γιαγιά
      Τα χρώματα κιμωλίας τελικά τ αγάπησα κι εγω,λόγω τεμπελιάς,αλλά και καλού αποτελέσματος.Αξίζει να τα δοκιμάσεις,απαλάσσεσαι απο διπλό κόπο
      Ααααααααα συνταγή ήδη έχει έτοιμη η Μισιρλού στο μπλογκ της,τη Νο 2 προτείνουν οι γνωρίζουσες
      Φιλάκια πολλά και στις 3 σας κοριτσάρες μου (και στη Μελίτα εννοείται;))

      Διαγραφή
  27. Καλή χρονια με υγεία και με πολλές δημιουργίες!
    μπορεί να ήταν μεγάλη ανάρτηση αλλά ηταν τόοοοσο απολαυστική!
    ένα προς ένα ήταν όλα καταπληκτικά, όπως και ότι φτιάχνεις!
    πολλά συγχαρητήρια!!!και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Λίτσα μου για τα καλά σου λόγια,μακάρι και του χρόνου ναμαστε μαζί με τόσα και περισσότερα!
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑ!!!

      Διαγραφή
  28. Καλή Χρονιά Χαρά!Έκανες πάλι τα θαύματά σου...ών ούκ έστιν αριθμός και φτου,μη σε ματιάσω! Εξαιρετική η δουλειά σου, πάντα τέτοια, σου εύχομαι! Φιλιά πολλά....(Αγγελική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαχαχα τωρα έχω πάρει και ευχή για το μάτι και ποιός με πιάνει!χαχαχχαα Νάσαι καλά Αγγελικούλι μου
      Υγεία να υπάρχεικι όλα τ άλλα γίνονται
      Φιλάκια πολλά και καλές δουλειές τη νέα χρονιά <3

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...