...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο σκούφος που φέρνει αναμνήσεις

Και φτάνουμε στην τελευταία βδομάδα της αντίστροφης μέτρησης μία ανάσα απο την αλλαγή  του πολλά υποσχόμενου  2016 αλλά στην πράξη...αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε πράξαντα!
Φυσικά κλείνουμε με πετρωτό να ολοκληρώσουμε τον κύκλο που άνοιξε έτσι απρόοπτα αλλά έδωσε τόση ικανοποίηση...σαν Αγιος Βασίλης ένα πράμα που άνοιξε το σάκκο του και μοίρασε χαρά
Μία πετρούλα τόση δα,μισή κόκκινη μισή λευκή ήταν αυτή που έδωσε την έμπνευση.
Αφού δεν έγινε η μπότα του Παπουτσωμένου Γάτου έμελλε να γίνει ο σκούφος του Αη Βασίλη των πετρωτών,μεγάλη η χάρη του!
Χτίστηκε κομμάτι κομμάτι και μόνο τα παιδάκια βγήκαν αβίαστα. Υπομονετικά περιμένοντας να πάρει στα χέρια του το δώρο του ο μικρός, τσαχπίνα και ναζιάρα στην αναμονή η μικρά.
Κάπως έτσι περιμέναμε κι εμείς τα δώρα της Πρωτοχρονιάς,οταν πιστεύαμε στον ερχομό του Αη βασίλη απο τις καμινάδες ,κι ας μην είχαμε, και μετά αν και γνωρίζαμε οτι τα δώρα τα φέρνουν οι γονείς,πάλι εμείς με λαχτάρα περιμέναμε...
Γυρνάω τα μάτια μου  κι ανασκαλεύω μνήμες...τότε που ο κεντρικός δρόμος του νησιού,η Πλατεία Ρούγα,με τα ελάχιστα τότε παιχνιδάδικα αλλά παρά ταύτα έσφιζε απο ζωή και εορταστικό πηγαινέλα
Ατέλειωτες βόλτες πάνω κάτω,κρατώντας σφιχτά το χέρι του μπαμπά και με μάτια διάπλατα ανοιχτά να κοιτάζουν  αχόρταγα τις φωτισμένες και στολισμένες βιτρίνες με κάθε λογής παιχνίδι!
Τότε είχαμε τη συνήθεια των μποναμάδων απο όλους τους συγγενείς. Αλλοι με δώρα,αλλοι με χρήματα γεμίζαμε χαρά εμείς τα παιδιά, απο γονείς,παππούδες ,νονούς!
Και ενας ψεύτικος Αη Βασίλης να στέκει μπροστά στο πλάτωμα της Νομαρχίας και να περιμένει τα πιτσιρίκια να φωτογραφηθούν μαζί του σαν απόδειξη της ύπαρξής του.
Απο τότε μπήκε πολύ νερό στ αυλάκι,χρόνια που πέρασαν, εμείς που μεγαλώσαμε μέχρι που παραμεγαλώσαμε κι αρχίσαμε να εγκαταλείπουμε ,παιδικοί φίλοι που μοιραστήκαμε παιχνίδια και παρέες μας άφησαν για πάντα κι εμείς μείναμε ξανά με τις αναμνήσεις αλλοτε να μας γλυκαίνουν κι άλλοτε να μας πνίγουν. Και κάπου εκεί να ξεπηδάνε δίνοντας έμπνευση στις δημιουργίες μας

"Santa Claus is coming to Town"
pebble art by Hara
Κάπως έτσι έγινε και τούτος δω ο ιδιαίτερος Αη βασίλης,μπορεί νάναι πέτρινος αλλά έχει μια καρδιά  βουτυρένια και πάνω απ όλα ΠΑΙΔΙΚΗ!
Μακάρι να φέρει  ΧΑΡΑ σ όλα τα παιδιά του κόσμου που το δικαιούνται και τα φετινά μου γούρια, εναλλακτικά και λιτά αλλά με μηνύματα  όπως "Να ζεις", "Να αγαπάς", "Να ονειρεύεσαι", εύχομαι να πραγματοποιηθούν για όλους σας απο καρδιάς!


Γούρια για το  2017
Ρόδα είναι και γυρίζει και για Ποιόν χτυπάει η κουδούνα ;) ευχομαι πάντως χαρμόσυνα για όλους!

25 σχόλια :

  1. Ποσο πολυ μας γλυκαινουν και μας πνιγουν ταυτοχρονα! Ολα τα συναισθηματα σε δυο λεξεις. Ποσο ποναει να μη μπορεις να σφιξεις αυτο το χερι πια. Τι θες και γραφεις...βαλε ενα ποιημα να τελειωνουμε (δυσκολο να συγκινηθω μ αυτα). Τι θελω και δεν κοιμαμαι οταν το αποφασιζω; Θα προσπαθησω να επικεντρωθω στην γλυκα, ωρα που ειναι και στην ομορφια του Αι Βασιλη σου, Χαρουλακι μου. Μακαρι να χουν ολα τα παιδια του κοσμου, χαρα στα ματακια τους. Καλες γιορτες σε ολους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ουτε και εσύ Μαρακι μου κοιμάσαι; βρε τι ξενυχτικο παιδι είσαι;
      Είδες Η Χαρούλα τι μας κανει νυχτιατικα;..ακουμπησε παλι κατι ευαίσθητες χορδές..!!!

      Διαγραφή
    2. Kαι κοίτα μέρα που πέτυχα...ξημερώνοντας η Γιορτή του! Οχι δεν το σκέφτηκα έτσι,τωρα που διάβασα το σχόλιό σου το συνδύασα.Αν δεν είναι αυτό καρμικό,τότε τι είναι;;;
      Κοιμήσου κοριτσάκι,οι αναμνήσεις δεν κοιμούνται ποτέ,ούτως ή άλλως.

      Διαγραφή
  2. Για μια ακομη φορα μας εκανες Χαρουλα μου μια ομορφη και συγκινητική βολτα στις παιδικες σου αναμνησεις...ποσο τυχερη είσαι που έχεις τόσο ομορφα πραγματα να θυμασαι!!!!
    όλες οι θυμησες σου γινονται πετρωτά.. και Αγιο Βασίληδες με μαλακες καρδιες...που θα χαρίσουν στα μικρα παιδια αγαπη και χαρα.. και ναι ευτυχως ακομα υπαρχουν παιδια που στελνουν γραμματα στον Αγιο βασιλη!!!!
    σήμερα στο ταχυδρομειο ηταν ενας παππους που περιμενε στην σειρα και ηταν μεγαλη να παρει ενα γραμματοσημο που ηθελε η εγγονη του για το γραμμα που θα εστελνε στον Αγιο Βασιλη.... δεν φανταζεσαι την συγκινηση όλων μας που ακουσαμε τον λογο για τον οποιο βρεθηκε εκει..!!
    Οι ευχες σου στα γουρακια σου πολύτιμες σε όλους μας... να είσαι καλα και να περνας ομορφα οτι και να κάνεις... αγαπημένη μου χαρούμενες γιορτες να περασετε .. φιλακιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ίδιες βόλτες με σας κάνω κι εγω μέσα μου αγαπημένη μου! Πως κλωθογυρίζω στα ίδια; απορώ κι αναρωτιέμαι ειλικρινά
      Αλλά δεν μπορείς να ξεμακρύνεις απο ο,τι έζησες, ό,τι χάρηκες,ό,τι σημάδεψε τη ζωή σου!
      Και η αλήθεια είναι οτι αυτό το χέρι που με πρωτόπιασε απο την πρώτη στιγμή της γέννας μου,ακόμα μ οδηγεί...τώρα πια με προφυλάσσει απο τις κακοτοπιές που μου επεφύλαξε η ζωή για να την εκτιμήσω πόσο γλυκειά είναι έστω με τα πάνω και τα κάτω της!
      Ας είναι καλά εκεί που βρίσκεται και σαν αύριο που ξημερώνει θάταν μεγάλη γιορτή για το σπίτι μας!

      Διαγραφή
    2. Παλι μεταμεσονυχτια ήρθα για αφήσω τα χρονια μου πολλα στο νησί σου και σε όσους αγαπας και γιορτάζουν και εδώ... και εκει ψηλα..Χαρούλα μου θα γιορταζουν μεσα στην καρδια σου και στις σκεψεις σου..!!!φιλω σε ματια μου..!!

      Διαγραφή
    3. Ενα πουλακι κελαϊδισε.. για χθες... χρονια πολλα ΧΑΡΑ μου και για αυριο ...ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.. με αγαπη υγεια και πολλα χαμόγελα..αγαπημενη μου.. φιλακιααα!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Χαρά μου και αλίμονο σε εκείνο που δεν έχει αναμνήσεις..καλές ή κακές αναμνήσεις καλή μου σημαίνουν ότι το πέρασμα μας από τη ζωή ήταν αισθητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η γιορτή Του και η γιορτή ...του..., και γιαυτό ήρθα!
    Και συγκινήθηκα με όσα έγραψες, με όσα έκανες για να κλείσει φορτισμένη η χρονιά!
    Έχεις την ευχή του, οπότε...πορεύσου με αγάπη...στην επόμενη και
    στην επόμενη και στις επόμενες χρονιές.....
    δεν έχω κάτι άλλο, πάντα μας συγκινείς...
    Χρόνια πολλά στο νησί σου, και στους εορτάζοντες!!!
    την αγάπη μου, πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς Χαρούλα μου που οι παιδικές μας αναμνήσεις όταν πιστεύαμε στον San Nicolas όπως τον λέγαμε εμείς και τον γιορτάζαμε με 35-40 βαθμούς , πάντα υπάρχει η γλύκα αυτών των εποχών !! Και όταν πάψαμε να πιστεύουμε σ΄αυτόν πάλι είχαμε τη μορφή του στο μυαλό μας !!! Και τα χρόνια πέρασαν και με πολλούς χαθήκαμε και τώρα μαζί σου κάνουμε μαζί αυτό το αντίστροφο !!! Μακάρι όλες οι περιεκτικές σου ευχές να εισακουστούν !! Σε φιλώ με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφη και συγκινητική ανάρτηση !!!
    Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι αν είναι πετρωτός, αποπνέει ζεστασιά!!! Φοβερό αποτέλεσμα Χαρά μου!! Κι οι λεπτομέρειες!! Ακόμα και στο δωράκι, ο φιόγκος του!! Τι να πω;; Μπράβο σου!! Αξιοθαύμαστο!!
    Κι οι αναμνήσεις θα βρουν την διέξοδό τους στην τέχνη!!! ;)))
    Να σαι καλά Χαρά μου να καλοδεχτείς τις γιορτές που μας φτάνουν!! Καλό σ/κ να χεις!! Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Muy bonitos todos tus adornos navideños.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι αναμνήσεις γέμισαν τα έργα σου κι απέκτησαν εκτός από ομορφιά και μια άλλη βαρύτητα!!
    Υπέροχα όλα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ☆ه° ·.

    Enfeites muito lindos!!!

    Bom domingo! Boa semana!
    Beijinhos.

    ✧°ه.‿⎠

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι τόσο γλυκές και όμορφες οι αναμνήσεις σου, όπως γλυκές και τρυφερές ειναι και οι δημιουργίες σου Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαρά μου πολύ όμορφα τα εργα των χεριών σου και συγκινητικές οι ιστορίες σου. Καλές γιορτές να περάσετε με την οικογένεια σου και με υγεία ο νέος χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχες κατασκευές!!!Συγκινητική ανάρτηση.Καλά Χριστούγεννα να έχεις Χαρά μου με Υγεία και αγάπη για σένα και όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κοιτάζοντας την κόκκινη πέτρα που έγινε Αγιος Βασίλης, Χαρά μου, ο νους μου πήγε σ' αυτή την πέτρα που κτυπήθηκε και τρίφτηκε άγρια μες τη θάλασσα πριν πάρει το τελικό της σχήμα και μας μεταδώσει τόση ομορφιά και γλύκα...
    Έτσι δεν είναι και οι ζωές μας!
    Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, υγεία, χαρά και γλύκα στη ζωή σου!
    ΑΦιλάκια πολλά και ζεστά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτή η βουτυρένια και παιδική καρδιά, υπάρχει πάντως!
    Για κοίτα στον καθρέφτη! Θα τη δεις πεντακάθαρα!
    (Να σου γράψω πως με συγκίνησαν τα λόγια σου και με ενθουσίασαν οι δημιουργίες σου ή θα πάρω τον τίτλο μις γραφική??!!!!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Χαρουλίτα μου!
    Χρόνια ΣΟΥ πολλά και καλά και γεμάτα τρανταχτά γέλια και μοναδικές εμπνεύσεις και θεσπέσιους ανθρώπους και η λίστα δεν έχει τελειωμό!
    <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. *./ * \ .*
    .*♫*.
    , • ‘*♥* ‘ • ,
    ‘*• ♫♫♫•*’
    ‘ *, • ‘ ♫ ‘ • ,* ‘
    ‘ * • ♫ *♥* ♫• * ‘
    * , MerryXmas’ • , *


    Καλά σου Χριστούγεννα Χαρά μου!! Χρόνια πολλά και γιορτινά με κάθε τι καλό για σένα και τους αγαπημένους σου!! Υγεία, αγάπη, γαλήνη και δημιουργικότητα!! Να περάσεις χαρούμενα και ξεκούραστα!! Φιλάκια πολλά πολλά!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!! πάντα χαρούμενη.... και πάντα να δέχεσαι όμορφα δώρα... !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαρά μου σε κάθε σου δημιουργία ζωντανεύεις με τις πετρούλες σου σκηνές από τα γλυκά χρόνια της νιότης μας και μας φέρνεις στο νου παρόμοιες αναμνήσεις με τις δικές σου, μόνο που μερικές απ αυτές αφήνουν πίκρα στην ψυχή γιατί κάποιοι αγαπημένοι μας, γιαγιάδες, παππούδες, δεν είναι πια κοντά μας. Αυτές οι αναμνήσεις είναι ότι πιο πολύτιμο μας έμεινε. Ο Αγιο Βασίλης σου με την τρυφερή καρδιά μακάρι να φέρει χαρά σε όλα τα παιδάκια και οι ευχές από τα υπέροχα γούρια σου να εισακουστούν. Φιλάκια πολλά και την αγάπη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...