...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Οι γιορτές θέλουν γλύκα και φαντασία

Νάμαστε και πάλι εδώώώ!!!!
Και πως να μην είμαστε;
Μετά από ένα ταξίδι αστραπή(πιο αστραπή 😢δε γίνεται) στην λατρεμένη Θεσσαλονίκη,για ένα πολύ χαρούμενο γεγονός, με το να πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην πιο όμορφη Γιορτή του χρόνου 🎅,πού αλλού θα μπορούσε νάμαστε;;;
Η Θεσσαλονίκη με γέμισε χαρά, συγκίνηση με τα καντάρια,περηφάνεια και ολα αυτά τα θετικά συναισθήματα ήρθαν και μεταμορφώθηκαν σε μια γιορτινή ανακύκλωση -κατασκευή.
Στην αρχή, όπως πάντα, δεν υπήρχε σχέδιο,αλλά όπως η όρεξη έρχεται τρώγοντας και έχεις καταβροχθίσει ένα πανετόνε σε χρόνο dt,έτσι και η δημιουργία.
Μπορεί να αποφεύγεις το ανέβασμα στη ζυγαριά,δεν αποφεύγεις όμως με κανένα τρόπο την έμπνευση όταν έρχεται.
Και κάπως έτσι άρχισε το ταξίδι αυτού του κουτιού,γιατί περί κουτιού πάλι πρόκειται, αλλά μεγάλων διαστάσεων αυτή τη φορά.
Κάθε χρόνο αγοράζω οπωσδήποτε ένα panettone,μ' αρέσει πολύ(και τι δε μ' αρέσει θα μου πείτε που έχει ζάχαρη; μαλλί της γριάς νάναι κι ο,τι νάναι!)
Παλαιότερα τ' αγόραζα μέσα σε μεγάλα μεταλλικά κουτιά με vintange χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, μέχρι που δεν είχα χώρο πια να τα βάλω (φυσικά σήμερα κοσμούν το γείσο των ντουλαπιών της κουζίνας μαζί με άλλα ομοειδή,που ίσως κάποια στιγμή σας δείξω,να καταλάβετε από πότε άρχισε η μούρλα μου ή  μάλλον αν είχε σταματήσει ποτέ!απλά είχε άλλες μορφές) τα τελευταία λοιπόν χρόνια, τ' αγοράζω μέσα σε μεγάλη χαρτονένια συσκευασία,όπως αυτή:

Ένα ωραίο ιδιαίτερο και μεγάλο κουτί,που μέχρι τώρα πήγαινε χαμένο.
Αυτή τη φορά αφού συροκέλαγε για καιρό από καναπέ σε τραπέζι στην κουζίνα και τουμπαλιν,πήγε τελικά στο εργαστήρι, χωρίς να έχω σκεφτεί τι θα το έκανα 👀,απλά κάτι μου ψιθύριζε μυστικά 👂να το κρατήσω κι έχει ο Θεός!
Μόνο που ο Θεός μπορεί νάχει, το εργαστήρι όμως είναι φίσκα,τόσο που ούτε εγώ χωράω πολλάκις 😡.
Έτσι κάτι έπρεπε να γίνει και γρήγορα μάλιστα.
Κι ένα βράδυ που έβρεχε καταρρακτωδώς όπως χθες να πούμε, ένα βράδυ μαγικό,από τα τελευταία μαγικά που η μοναξιά ήταν η μόνη μου συντροφιά και τι ευτυχία(!!!) αλληλοκοιταχτήκαμε 👀👀και έτσι μυστικά, μου πέρασε την ιδέα να το πιάσω στα χέρια μου... και το ένα έφερε τ άλλο.

Μέχρι σχεδόν την ολοκλήρωση δεν είχα ιδέα γιατί έφτιαχνα αυτό το σπιτάκι.


Στην αρχή σκεπτόμουν να το κάνω φωτιζόμενο και με το εσωτερικό διακοσμημένο.
Όμως έπρεπε να το αποσυνθέσω και φοβήθηκα μήπως το καταστρέψω και τίποτα δεν κάνω.
Ετσι άνοιξα μόνο τη βάση του,  συνέρραψα τα τέσσερα "αυτιά" στις πλευρές του κουτιού να γίνει και πιο σταθερό ακόμα,οπότε σχηματίστηκε μία "καμπάνα"
και εκεί κατά το τέλος,αφού θυμήθηκα το κορδελάκι για το κράτημα που έχει αφ εαυτού του για τη μεταφορά,σκέφτηκα γιατί οχι να μην αποκτήσει ενα "χεράκι" και αυτό και να γίνει κάλυμα για οτιδήποτε χωρούσε αποκάτω και να στολίζει γιορτινά το τραπέζι;
Οπερ και εγένετο!

Μόνο που επειδή δεν είχα εξ αρχής προνοήσει, γιατί μυρμήγκι δε με λες,μάλλον τα τζιτζίκια που μάζευα παιδί μ έχουν καταραστεί να τους μοιάσω, δεν μπορούσα να έχω κορδελάκι ,έτσι επιστράτευσα τη φαντασία μου για άλλη μια φορά,δοκίμασα διάφορα χερουλάκια συρταριών και κατέληξα στο ξύλινο κουβαριστράκι, που μ ένα μανιταράκι στην τρυπούλα του, απέκτησε μορφή "καπνοδόχου" αλλά και χεράκι για να το σηκώνεις.

Η μεγάλη πόρτα είναι ξυλόγλυπτο.
Ένα πανέμορφο ξυλόγλυπτο, που μαζί με πολλά άλλα εντυπωσιακά επίσης της εταιρίας artemis douros, που σ΄ ένα διαγωνισμό στο fb, που διοργάνωσε η ταλαντούχα Ελένη μας,είχα τη μεγάλη εύνοια της τύχης να κερδίσω 🎉🎉και θερμά ευχαριστώ γι αυτό και τη διοργανώτρια και τον χορηγό. Ηταν όλα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!
Πόρτα από ξυλόγλυπτο και το κοριτσάκι με την πουτίγκα χαρτοκοπτική απο κάρτα πολλών ετών!!!

Κι αφού από γλυκό προερχόταν σε γλυκοκάλυμα μεταμορφώθηκε.



Ένα ξύλινο τετράγωνο με διαχωριστικά χώθηκε δίκην βιτρίνας καταστήματος στη μια πλευρά και λαχταριστές τούρτες στόλισαν το τζάμι του.

Η "βιτρίνα" ρηχή ξύλινη βάση με κουτάκια,"επένδυση" τέντα, στεφάνια
και τούρτες από χαρτιά scrapbooking, "γυαλί" από κουτάκι διαφανές

πρόσθετο κουτάκι διαμορφωμένο σαν σαχνισί
 
Στην άλλη  πλευρά, ένα  κουτί από τα ενέσιμα(μη ξεχνιόμαστε 😏) που εσωτερικά είχε ένα "παράθυρο"  από μόνο του, έγινε σαχνισί ( επιρροή από παραδοσιακή λαική αρχιτεκτονική) και μέσα από το άνοιγμα του παραθύρου του βλέπεις ήδη τον Αγ. Βασίλη ν΄ αφήνει τα δώρα του!

Έτσι πλησιάζοντας ο Δεκέμβρης σ' απόσταση αναπνοής  πλέον, ανοίγουμε τα σπίτια μας αλλά και τις πόρτες της καρδιάς μας να μοιράσουμε και να δεχτούμε ΑΓΑΠΗ!

χαρτιά scrapbooking και ξύλινο αυτοκινητάκι

Σας εύχομαι μία όμορφη και μοναδική βδομάδα 💝

25 σχόλια :

  1. Και του χρόνου! Σε αγαπώ γιατί μέσα σου συροκελάει φως και αγάπη και βγαίνει στις λέξεις σου και στα χειροκάμωτα. Καλές γιορτές Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την ευχή,μακάρι νάμαστε καλά να ξαναδημιουργούμε χριστουγεννιάτικες στιγμές!Ευχαριστώ πολύ και για τα γλυκά σου λόγια και ας μην γνωρίζω το πρόσωπο που προέρχονται.Χαρά μου και τιμή μου να τ ακούω και πολύ περισσότερο να σας μεταφέρω θετική ενέργεια και ονειρόσκονη,ΚΑΛΕΣ,ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ....αν και έχουμε δρόμο ακόμα χειροκάμωτο και ημερολογιακό ;)

      Διαγραφή
    2. Η Σούλα η Μπιάζη είμαι......

      Διαγραφή
  2. Κοίτα πού μπορεί να οδηγήσει η φαντασία... Ξεκινάς χωρίς να ξέρεις καλά καλά τον προορισμό και καταλήγει σε μια πανέμορφη δημιουργία. Να είσαι καλά Χαρά μου και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί και να το χεις διαπιστώσει.
    Βλέποντας μια καινούργια ανάρτηση αισθάνεσαι μια χαρά γιατί πριν ακόμη ανοίξεις το μπλογκ είσαι σίγουρη πως η οποιαδήποτε κατασκευή προδιαγράφεται συναρπαστική.
    Και καθώς ξετυλίγεται ο λόγος, η αιτία, η αφορμή της κατασκευής το έργο γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον και τα υλικά δεν είναι απλά χρησιμοποιημένη ύλη αλλά έχουν ενέργεια, πνεύμα, αρμονία.
    Έτσι που παίρνοντας καινούργια μορφή καλύπτουν την αέναη λαχτάρα για γιορτινή διάθεση. Κοίτα να δεις τι κάνει η έμπνευση που τρύπωσε απ' την χαραμάδα της μοναξιάς σου!
    Μια καλλιτεχνική δημιουργία που απόλυτα με καλύπτει μιας και ταυτίζονται οι απόψεις και ιδέες μας αλλά και για το λόγο που οι κατασκευές σου λειτουργούν ως πυξίδα και θα ήμουν ευτυχής αν ποτέ κατορθώσω το ελάχιστο.
    Χαρά μου με πολλά θαυμαστικά και πολλές-πολλές ευχαριστίες!
    Καλό απόγευμα και μια καλύτερη ακόμη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω Θεέ μου, Χαρά δεν παίζεσαι! Ειλικρινά έχεις μεγάλο χάρισμα κοπέλα μου! Ένας μικρός καλόβολος δημιουργικός δαίμονας κρύβεται μέσα σου δημιουργώντας ομορφιές και καλούδια.
    Λοιπόν αυτό με τα μεταλλικά κουτιά και το γείσο στην κουζίνα, με ενδιαφέρει, θέλω να το δω! Γιατί κάποτε τα λάτρευα και εγώ αυτά τα κουτιά αλλά άντε να βρεις χώρο.
    Να λοιπόν που τα Χριστούγεννα σε βρίσκουν σε διάθεση δημιουργική. Πολύ όμορφο.
    Πάντα καλές εμπνεύσεις καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια , είναι πανέμορφο και να το χαρείς . Καλές και γλυκές γιορτές να περάσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρ'όλο που κάθε χρόνο χαζεύω τα κουτιά του Panettone στα κατάτήματα, δεν έχει τύχει ποτέ να αγοράσω, είμαι όμως σίγουρη πως θα μου αρέσει η γεύση του!!!
    Για την ώρα χαζεύω αυτό το συγκεκριμένο υπέροχο δικό σου panettόκουτο!!! Φανταστικό έγινε...δηλαδή από τα χρυσά σου τα χεράκια..όχι μόνο του! Χα χα χα!!! Τί άλλο ακόμα θα μας δείξεις έως τις γιορτές;...ανυπομονώ!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε, είσαι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ!!!
    Συγχαρητήρια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω για τα χεράκια σου και τι για τη φαντασία σου!! Οργιάζεις δημιουργικότητα και κατεβάζεις ιδέες σαν το νεράκι.
    Απίθανη είσαι θα το πω άλλη μια φορά και δεν βαριέμαι...Πολύ μου άρεσε. Το απόλαυσα όσο εσύ το γλυκό που περιείχε
    Καλές δημιουργίες χριστουγεννιάτικες με βροχή ή με ολόλαμπρα αστέρια στο στερέωμα
    Χαίρομαι που πέρασες όμορφα στη Θεσσαλονίκη.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι Πανέμορφο κι ευφάνταστο αποτέλεσμα Χαρά μου... Γιαυτό ισχύει το: ο Πλούτος είναι ΕΝΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδί των Χριστουγέννων, αυτή η εποχή σου ταιριάζει τόσο πολύ!! Είναι ονειρεμένο το σπιτάκι, μαλιστα και διακοσμητικό και χρηστικό!!
    Συγχαρητήρια να σου πω κι εδώ για το παλικάρι σας! Να τον καμαρώνετε και πάντα να προοδεύει!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα κουράζομαι Χαρά μου, να σου λέω Εύγε για ότι πιάνει το χεράκι σου, είτε είναι μολύβι, είτε πινέλο, είτε είναι κουτί... μη ξεχνάμε πως έχω μπροστά μου και το ξύλινο κουτί σου, πάντα γεμάτο ξηρούς καρπούς!
    Χαίρομαι με την χαρά σου, κάθε φορά που μαθαίνω καλά νέα και εύχομαι πάντα τέτοια στη ζωή σας!
    ΑΦιλάκια με πολές καλές γιορτινές προετοιμασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βιάστηκε απ΄τη χαρά του, να φύγει το λ απ΄το πολλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πω πω Χαρά, τέλειο έγινε το κουτί σου! Μη σου πω πιο γλυκό κι απ' το panettone! Γεια στα χέρια σου γι' άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. υποκλίνομαι απλα στο ταλεντο σου....δεν έχω λόγια!
    καλη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ αυτά τα κουτιά, τί μας κάνουν!
    Πόσες φορές έχω αγοράσει κι εγώ ένα προϊόν για τη συσκευασία του!
    Καταπληκτικό το σπιτάκι σου.
    Το μελετάω από χθές.
    Κρίμα που δεν έφτασε ο χρόνος για να βρεθούμε, ελπίζω την επόμενη φορά που θα έρθετε.
    Συγχαρητήρια για το παλικάρι σας.
    Καλή τύχη σε ό,τι κι αν κάνει.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αχ βρε ΧΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ζηλευωωωωωωω
    ειμαι τελειως αχρηστη ενα σπιτακι δεν καταφερα να κανω ως τωρα
    καημο το χω αλλα ουτε γραμμη αγρικαω ν ατραβηξω ευθεια ουτε να την κοψω οποτε το επιχειρησα μετα επεσα σε βαρια μελαγχολιααααααα ναι αληθεια...
    θα θελα ενα χωριο ολοκληρο αλλα ισως ακομα δεν ηρθε η πληρωση του χρονου!!!
    ονειρεμενο εγινεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε χοχοχοοχοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου, μη στεναχωριέσαι!Είναι που δεν έχουμε Panettone!Να, κι εγώ τώρα το έμαθα!Του χρόνου θα είναι αλλιώς!
      Επιστρέφω στην οικοδέσποινα!
      Από την ώρα που άνοιξα τον σύνδεσμο, δεν έχω λόγια!
      Τα είπαν άλλοι!
      :)
      ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ!!!
      ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ!
      ΌΠΩΣ συνεχίζουμε να σ ΄αγαπάμε, να συνεχίζεις να μας εκπλήσσεις!
      ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
      Με ΧΑΡΑ και αγάπη!

      Διαγραφή
  17. Να και το αλλο σου κατω απο το αδερφι του Χαρα μου.,καλα πιο παιδι δεν υπαρχει ..και τι καλα κανεις που το βγαζεις εξω και παιζει και...απολαμβανουμε και εμεις τα παιχνιδια του..εκτος απο την φανταστική φαντασια του..!!!
    Να το αφησεις να αλωνισει εξω ολες τις γιορτες να δημιουργησει οτι τραβαει η ψυχουλα του..οπως ..να πουμε ενα κουτι απο πανετόνε να μμεταμορφωθεί σε γιορτινο σπιτακι...
    Θεσσαλονικη διαβασα και ενα κλικ εκανε η καρδια μου ..χαιρομαι που ήσουν εκει για ομορφο σκοπο αγαπημενη μου.. που ξερεις ισως να ήμουν μαζι σου σε μια μικρη τσεπουλα σου..!!!
    Να περνας ομορφα Χαρα μου οτι και να κανεις να χαιρεσαι παντα με τις δημιουργιες σου οπως τις χαιρομαστε και εμεις ..καλες γιορτες για αρχη...την αγαπη μου παντα φιλω σε..<3 :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχω λόγια Χαρά μου είναι πανέμορφο και τέλειο στολίδι για αυτή την εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Una maravilla de trabajo!!! Te ha quedado una casita espectacular.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. !!!!!!υπεροχη οπως παντα!!αγαπη....και ονειροσκονη...ευχαριστουμε!!!ονειρεμενη....μαγικη....ευλογημενη συνεχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. This is so beautiful! I love miniatures, especially during the holidays. Thank you for sharing it with us at the Talk Of The Town party. 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...