...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Και Τελών(ι)ου και Φαρισαίου!

 21 Φεβρουαρίου 2021Αρχή ΤριωδίουΤελώνου και Φαρισαίου!!!Μάάάλιστα.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Και με το τελώνιο που μας κυβερνά ένα χρόνο τώρα και με το φαρισαϊσμό που δε λέει να κοπάσει στις μέρες μας. Αρχή του Τριωδίου συναγωνιστές!!!Λες και σταμάτησε ένα χρόνο τώρα το Τριώδιο; Μασκοφορεμένοι ήμασταν, μασκοφόροι είμαστε και μάλιστα τώρα με διπλή δόση, ελπίζω να μην τριτώσει.

Ποιός να μου το έλεγε πέρσυ, όταν έκανα την ανάρτηση με το κοστούμι του Γιατρού της πανούκλας, οτι ήταν ένα κακό προμήνυμα για όλη την ανθρωπότητα! Αρχίζω και πιστεύω οτι είμαι γκαντέμω, σαν κάποιους άλλους που έχουν και τ' όνομα και τη χάρη και  ομολογώ, οτι δεν θα το ήθελα καθόλου! Εγω πάντα ήθελα να μοιράζω ζωή, χαμόγελα, θετική αύρα και έτσι θα συνεχίσω.

Ορκίζομαι οτι καμία τέτοια πρόθεση δεν είχα. Υπενθύμισα μία κατάσταση μέσα από ένα έργο μου, χωρίς να περιμένω, οτι από εκεί και πέρα αυτό το έργο θα γινόταν πανανθρώπινο.

Πόση χαρά είχαμε άλλοτε πλησιάζοντας αυτές οι μέρες. Δε θα θυμηθώ τα παιδικά ,γιατί αυτό είναι θέμα άλλης ανάρτησης. Απλά κάθε βράδυ, ειδικά που κλείνω τα παράθυρα του σπιτιού μου και γίνομαι θεατής ανυπέρβλητων εικόνων και μυρωδιών, αναλογίζομαι  με πικρία, πόσο κοντά είναι η Άνοιξη πλέον και πόσο δύσκολα βλέπω να την απολαμβάνουμε και φέτος. Η Φύση αλλάζει σιγά σιγά. Παντού εξαπλώνεται το πρασινοκίτρινο. Η Δύση  βάφεται με ανεπανάληπτους χρωματικούς συνδυασμούς σαν παιδική πούδρα. Η ατμόσφαιρα μεταφέρει παντού μία ανεπαίσθητη ευωδιά δροσιάς και αναγέννησης, γεμίζει τα ρουθούνια σου  και εισβάλει απο τα πνευμόνια σου κατευθείαν στην καρδιά. Δε μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματά μου καθε πρωί και κάθε βράδυ, ανοιγοκλείνοντας τα παντζούρια μου στη ΖΩΗ! Νοιώθω πραγματικά ευλογημένη γι αυτές τις εικόνες. Κι ενω λογικά θα μπαίναμε σε ρυθμούς και εμείς και η Φύση προς το μεγάλο Πάθος, τα πάθη είναι εδώ ακόμα και μας καταδυναστεύουν. Περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας, τις εξόδους μας, τις επαφές μας. Μας γεμίζουν φοβίες και δισταγμούς, εκεί που πάντα ελόχευε η ανεμελιά και η καλοπέραση.

Αλλες εποχές ετοιμάζονταν στολές, γκρουπ, γίνονταν πάρτυ, κόσμος μαζευόταν διασκέδαζε και γελούσε. Και τώρα μάτια μελαγχολικά ,πρόσωπα σκυθρωπά, χαμόγελα χαμένα πίσω από υφάσματα ή πολυέστερ και γύρω...κενό. Τα χέρια όπου κι αν απλωθούν κλείνουν αέρα κι οχι ζωντανά σώματα .Πόσο έχουν λείψει αυτές οι αγκαλιές! Αυτά τα φωτεινά πρόσωπα με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά!

Και σαν να μην έφτανε το ένα κακό ο φαρισαϊσμός περισσεύει...

Κανείς δεν ήξερε, δεν είχε ακούσει, δεν είχε μάθει το παραμικρό. Η πτώση από τα σύννεφα συνεχής και καθημερινή ,ειδικά στους μεγαλόσχημους αυτού του Τόπου. Όλοι οι υπόλοιποι υποψιαζόμασταν, κάτι είχε πάρει τ αυτί μας, αλλά αφου ηταν βίωμα αλλουνού γιατί να ανακατευτούμε;;; όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, λέει η παροιμία κι αυτό εφαρμόστηκε κατά κόρον, έτσι σαν Πόντιοι Πιλάτοι ένιψον τα χείρας και το έργο συνεχίστηκε πολλές σαιζόν απρόσκοπτα.

Καιρός λοιπόν να κατέβει!

Μια που το τελώνιο υπάρχει ακόμα εδώ, ας καταργήσουμε το φαρισαϊσμό κι ας ελπίσουμε να γιορτάσουμε του χρόνου την έναρξη του Τριωδίου


Προς το παρόν φέτος θα μείνουμε στην εικονική πραγματικότητα και εχω μεριμνήσει γι αυτό με δύο καινούργια πετρωτά.

Δυο ζευγάρια με μεσαιωνικά κοστούμια. Και δε θα σας πάω στη Βενετία αλλά στη Ζάκυνθο, κάτι από Βενετσιάνικο Γάμο και  Giostra di Zante.



Με την ευχή να περάσει γρήγορα και να επανέλθουμε σύντομα στις ζωές μας ,ν απολαύσουμε τους ανθρώπους μας και τη Φύση που μας περιμένει μ ανοιχτές αγκάλες, τα ήθη και τα έθιμα μιας ζωής, με καθαρό βλέμμα κι ακόμα καθαρότερη ψυχή!

Προς το παρόν σήμερα ...Τελών(ι)ου και Φαρισαίου, κυριολεκτικά.

28 σχόλια :

  1. Να περάσει γρήγορα Χαρά μου και να πάει στον αγύριστο.
    Αρκετά μας ταλαιπώρησε.
    Τα πετρωτά σου, υπέροχα και στο πνεύμα των ημερών
    Θα αρκεστούμε σ αυτά και να ευχηθούμε, να είναι τα τελευταία καρναβάλια σε απομόνωση
    Να είσαι καλά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοι την ίδια ευχή κάνουμε Ρένα μου και ομολογώ ήδη το ηθικό μου έχει αρχίσει να κάμπτεται.Και το λέω εγω,που ζω στην εξοχή!!!
      Σήμερα μετά κάποιες εξετάσεις πήγα και κάθησα λίγο στη θάλασσα ν αναπνεύσω θαλασσινή αύρα.Πραγματικά ενοιωσα διαφορετικά! Μακάρι ,να και τα πράγματα σκουραίνουν ακόμα περισσότερο, να τελειώνουμε το συντομώτερο

      Διαγραφή
  2. Μακάρι να περασει γρηγορα, όλοι ταλαιπωρηθήκαμε και κουραστήκαμε. Η δημιουργία είναι μια παρηγοριά, σουφτιαχνει λίγο την ψυχολογία, υστερα ερχεται ενας συγγενής, ενας φιλος που νοσεί ή ακομα χειρότερα που φευγει, ερχονται ειδήσεις κι ανασφαλεια κι η καλή ψυχολογία πάει περίπατο...
    Τα πετρωτα είναι τέλεια!!
    Καλό Τριώδιο, λοιπόν, και καλή δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες είναι Νικούλι,εκεί που σηκώνεις κεφάλι εκεί σου ρχεται ενα άσχημο νέο και ξανά τα κεφάλια μέσα. Αστο...
      Κάποιες φορές και η δημιουργία στέκεται ανήμπορη απέναντι στην πραγματικότητα.
      Φιλιά πολλά κι αύριο με καλό

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Χαρά μου. Υπομονή, δρόμο έχουμε ακόμη κι απ'ότι λένε για πολλά χρόνια με μάσκες. Μπήκε το Τριώδιο;Με τα πανέμορφα πετρωτά σου τι άλλο θέλουμε; Τα χαζεύω για ώρα...Μπράβο Χαρά που δεν πτοείσαι και δημιουργείς. Ωραία κουστούμια!!
    Θα περάσει κι αυτό πού θα πάει; Κουράγιο
    Καλή σου μέρα και φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ Αννα μου,κάποιες φορές κανω υπεράνθρωπες προσπάθειες να επιβληθώ στον εαυτό μου για να ξεχαστώ και να αναπνεύσω λιγάκι ελεύθερα. Ενας χρονος πολύ δύσκολος για όλους και δυστυχώς όλο και χειρότερο γίνεται...
      Καλή δύναμη για όλους μας και σ ευχαριστώ γαι τα καλά σου λόγια.Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Τι έφτιαξες πάλι Χαρά; Είναι πανέμορφα! Αρχή του Τριωδίου λοιπόν, ο Φαρισαϊσμός πάει σύννεφο και το τριώδιο καλά κρατεί, πάντα. Και του χρόνου, πολύ καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ευχή σου ευχή μου χελωνίτσα μου αλλά το πράγμα ολο και μαυρίζει αντί να ξαστερώνει :(

      Διαγραφή
  5. Καλές αποκριές φίλη μου.Η δουλειά σου υπέροχη πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας το ευχηθούμε κι ας ειναι εικονική πραγματικότητα ΑΧτίδα μου!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Χαρά μου με τα υπέροχα, όπως πάντα, πετρωτά σου. Αυτή τη φορά Αποκριάτικα. Όσον αφορά τις σκέψεις σου καλή μου φίλη, δεν έχω σε κάτι να διαφωνήσω, με καλύπτεις απόλυτα. Ειδικά στο θέμα του φαρισαϊσμού, εκεί είμαστε πρώτοι! Δηλώνουμε "χριστιανοί" κατά δήλωση, κάνουμε "μακρούς σταυρούς" αλλά στην ουσία δεν διαφέρουμε σε τίποτα από εκείνους που πήρε σβάρνα με τα μαστίγια ο Ιησούς, να αγιάσει το χέρι του, για να τον σταυρώσουν στη συνέχεια.
    Και φυσικά μιλάω για την άρχουσα συνείδηση στην κοινωνία έτσι; Σε αυτήν που κυριαρχεί και επικρατεί. Όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν τι γίνεται στο διπλανό τους σπίτι.
    Τι να πω.
    Βαστάμε αισιοδοξία αγαπημένη μου φίλη και πορευόμαστε μάχιμοι.
    Καλό τριώδιο Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Γιάννη μου.Ειλικρινά στέκομαι ανίκανη να πω κάτι διαφορετικό.Ζουμε πραγματιοκά μια εποχή μεσαίωνα κι οχι μόνο στα πετρωτά μου,που τουλάχιστον αυτά έχουν μια ομορφιά και μια θετική αύρα, τη στιγμή που ολα γύρω μας ζέχνουν και ειναι φοβιστικά.
      Ευχομαι να βγουμε το συντομώτερο απ αυτό το μαύρο λαβύρινθο
      Την αγάπη μου και αύριο με καλό

      Διαγραφή
  7. Εμένα προσωπικά η εικονική πραγματικότητα όταν εκφράζεται από τα χεράκια της Χαράς, μου φτάνει και μου περισσεύει.... γιατί αυτό που μας λείπει πιο πολύ αυτές τις μέρες, είναι η ποιότητα!
    Καλά να είμαστε γεροί δυνατοί και μάχιμοι ο καθένας με τα όπλα-κλειδιά που διαθέτει!
    ΑΦιλιά πάντα αγάπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ κι εγω να κρατηθώ όρθια αγαπημένη μου Στεφανία.Ερχονται στιγμές που το ηθικό κάμπτεται,αλλά οταν λέω στον εαυτό μου "δε δικαιούσαι να παραπονιέσαι οταν άλλοι περνάνε χειρότερα" είναι σα χαστουκι που μ επαναφέρει. Σημερα μετά τις εξετάσεις μου πήγα μέχρι τη θάλασσα και αισθάνθηκα να γεμίζουν τα πνευμόνια μου αισιοδοξία.Μακάρι να βγεί αληθινό!
      Αφιλάκια γλυκά όλα δικά σου <3

      Διαγραφή
  8. Αλήθεια είναι Χαρά μου, διανύουμε μια μάλλον ασαφή εποχή. Ένα ήξεις αφήξεις ας πούμε. Η οικονομική κρίση μας γονάτισε, η ψυχολογική επίσης και τώρα η ηθική έρχεται να μας αποτελειώσει.
    Ένας Φαρισαϊσμός με σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως για τα ανθρώπινα πάθη τα οποία βέβαια ουδόλως είχαν εκλείψει παλαιόθεν, απλά τώρα σα να περίσσεψε η έλλειψη ντροπής, τύψεων και συνείδησης.
    Αυτή η κραυγαλέα περιφρόνηση του ήθους όταν γίνεται ανεξέλεγκτα κυνική και για λόγους σκοπιμότητας μοιράζει συγχωροχάρτια είναι επικίνδυνη.
    Το ακόμη ανησυχητικότερο είναι πως με τέτοιες ειδήσεις ρεαλιστικά ωμές (και ακόμη χειρότερες) πώς να μην νιώθεις αυτό το σφίξιμο που σε εμποδίζει να χαρείς τη ζωή απ’ το ανοιχτό παράθυρο.
    Ο μόνος τρόπος να απελευθερώσεις λίγο φορτίο είναι η γραφή και η τέχνη κι αυτό ξέρεις να το αποδίδεις με μεγάλη επιτυχία.
    Δυνατοί και μάχιμοι, όπως λέει και η Στεφανία, για την επόμενη μέρα.
    Μεγάλη αγκαλιά και ευχές για μια όμορφη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ αγάπη μου αδικείσαι που δε γραφεις βιβλίο και το λέω με κάθε ειλικρινεια <3
      Ειλικρινά στέκομαι αδύναμη να απαντήσω οτιδήποτε στο πλούσιο νοημάτων και εκφρασης σχόλιό σου που με τίμησες. Τί να πω;;;τι μπορώ να προσθέσω και να σταθώ αντάξια στο ύψος σου;
      Τα έιπες όλα και συμφωνώ απολύτως.
      Ευχομαι νάσαι πάντα καλά να κοσμείς τη γειτονιά μας και Τιμή μου η φιλία σου!!!
      Στεκόμαστε όρθιοι,όσο αντέχουμε ,δύσκολα...αλλά είμαστ ακόμα ζωντανοί στη σκηνή και σ' αγαπώ πολύ

      Διαγραφή
  9. Κορίτσι μου αγαπημένο, εσύ να σκέφτεσαι μόνο τις ομορφιές που φτιάχνεις!!Απίστευτα τα κουστούμια τους!!! Σαν να γύρισες το χρόνο πίσω!!Λατρεύω ,λατρεύω !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη μου όμορφη σ ευχαριστώ πολύ . Χαίρομαι τόσο πολύ κάθε φορά που σ ε βλέπω στο σπιτικό μου!!!Μου δίνεις μεγάλη χαρά <3

      Διαγραφή
  10. Ευτυχώς που υπάρχει η φύση Χαρά μου να μας θυμίζει πως είναι εδώ, με την ανάστασή της μέσα από τον παγωμένο χειμώνα, με το μικρό φυλλαράκι που ξεπροβάλει από την γη... υπάρχει η ελπίδα που προσμένουμε όλοι μας πως θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα κλείνοντας τα αυτιά μας σε ότι μας κάνει πλύσεις εγκεφάλων...
    Κόντρα σε όλα θα κρατήσουμε τα θετικά μας...σκέψου τις ώρες που αφιέρωσες στα πετρωτά σου, που όπως πάντα είναι καταπληκτικά και ξέρω πως είναι πολλές, και όλες αυτές τις ώρες ξεχνάς την παρούσα κατάσταση...είναι οι ποιοτικές ώρες της ζωής που τις κερδίζεις δημιουργώντας!!
    Μας έβαλες και εμάς με τον δικό σου τρόπο στον Ζακυνθινό αποκριάτικο γάμο...εκείνο το αχινοκαπελάκι του γαμπρού όλα τα λεφτά !!!😉
    Αγαπημένη μου να είσαι καλά, να κάνεις ότι αγαπάς, να χαιρόμαστε και εμείς μαζί σου.. σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά🤗 πόσο μας έχει λείψει!! την αγάπη μου πάντα φιλιααα!!❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου αγαπημένος εχω αρχίσει να νοιώθω το βάρος της καραντίνας και της μοναξιάς ίσως ...Οσο κι αν είμαι ή προσπαθώ να μείνω ήρεμη όλο κάτι συμβαίνει να με κανει να αισθάνομαι ανήμπορη μπροστά στην πραγματικότητα.
      Προσπαθώ, το παλέυω ,αντιστέκομαι...όσο μπορώ
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  11. τι ομορφα τα εργα σου!!!!
    καλο Τριωδιο και αλλο κακο να μην μας βρει.......
    ερχεται ανοιξη κ οπως κ να χει η ψυχολογια μας θα αλλαξει..
    τιποτα δεν μπορει να συγκρατησει την ανοιξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου.
      Μακάρι η ΑΝοιξη να κάνει το θαύμα της μια που εμείς δε μπορούμε να κάνουμε λίγο κράτει ν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

      Διαγραφή
  12. αχ..να περασει κ να μην ξαναρθει!
    τι εφτιαξες παλι! αριστουργηματα!
    ενα θα σου πω...καθε φορα που βλεπω ενα κομματι πλακακι στην παραλια....σε σκεφτομαι!!!...κ φυσικα το μαζευω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσάκι μου σ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τα καλά σου λόγια και να σου πω και τουτο χάρηκα πολύ που σε γνώρισα έστω ακι διαδικτυακά μέσα απο το σεμινάριό σου στο ΦΤΙΑΧΤΟ! Είσαι κουκλίτσα κοριτσάκι <3

      Διαγραφή
  13. Εισαι φοβερή!!!!Τελεια και πανέξυπνα τα έργα σου.🌻Ευχομαι καλό μήνα από αυριο με υγεία και να μας φέρει όλα τα καλά.🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Γιάννη μου αγαπημένε που δε με ξεχνάς ποτέ και πάλι με τα καλά σου λόγια με κερνάς <3

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...