...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Σπάστε τα στερεότυπα

Να σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου δεν επιδίδομαι με την ίδια ζέση στα Πασχαλινά όπως τα Χριστούγεννα αλλά φέτος το κακό παράγινε.

Ούτε να τα δω ούτε να τ ακούσω. Μα Λαμπρή περιμένουμε;;;

Είμαστε μια ανάσα από τη Μεγάλη Βδομάδα και εγω θέλω να πέσω σε χειμερία νάρκη όπως οι αρκούδες (έχω πλέον και το σωματότυπο 😢) και να ξυπνήσω όλα θάναι αλλιώς. ΑΛΛΙΩΩΩΣ ΛΕΜΕΕΕ 😡,ΌΠΩΣ ΞΕΡΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν αντέχεται άλλο αυτό το πισωγύρισμα. Όσο υπομονή και να λες στον εαυτό σου, όσο κι αν θες να το παραβλέπεις για να αντέξεις, όσο δίνεις για να παίρνεις κουράγιο κι εσύ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ 😤.

Είναι κι αυτό το σκωτσέζικο ντους από τις εναλλασσόμενες τακτικές που σπάει καρύδια όχι αστεία.

Τέλος πάντων ας αφήσω τη μουρμούρα μη σας μεταφέρω τη μαυρίλα μου, αλλά ρε παιδιά ένα ολόκληρο χρόνο το Μεγαλοβδόμαδο περιμένω κι αυτό τωρα...νάταν κι άλλο.  Άντε να  μαστε του χρόνου ακόμα ζωντανοί να ελπίζουμε οτι θα το ζήσουμε.

Με τούτα και μ εκείνα (με τα μπρόγια δηλ.και χωρίς κανένα κέφι) επειδή έπεσε από νωρίς πολύ αβγουλίλα στο φατσοβιβλίο παρασύρθηκα κι εγω μπας και μου έρθει η όρεξη, όπως λένε οτι έρχεται τρώγοντας (εγώ και χωρίς αυτή την παραίνεση πάλι μου ρχεται, σάμπως έχουμε και τίποτα καλλίτερο!) 

 Έτσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ ένα αυγό, έτσι νάχουμε να λέγαμε!

 Δεν το ήθελα όμως καθώς πρέπει κι έτσι το αποδόμησα.

 Πήρα ένα μεγάλο υφασμάτινο  κόκκινο καρώ αυγό(θυμάστε αυτό των παιδικών μας χρόνων )το έκανα καλούπι και  έντυσα το μισό με γυψόγαζα.

Του πέρασα διάφορες πάστες μεταξύ αυτών και κρακελέ, οπως και εφέ γρασιδιού, να φαίνεται οτι  βρέθηκε θαμμένο στον κήπο. Εγω κι ο Μανώλης Ανδρόνικος τέτοιες ανακαλύψεις! 

Αφου βρέθηκε λοιπόν "σπασμένο", τελικά δε θα το πιστέψετε! μέσα του είχε ένα ολόκληρο παραμυθένιο μικρόκοσμο!  (όχι που δε θάχε!)

Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων!


Ανάμεσα στις φυλλωσιές και στα μαγικά μονοπάτια, στα σκιερά δέντρα και στις υγρές σπηλιές (λέμε τώρα!) ξεπετάχτηκε ο κύριος Κάπελας και ο λευκός Λαγός, πάντα με το ρολόι στο χέρι. Βρύα παντού ,φωλιές πεταλούδων και μικρές πασχαλίτσες ανάμεσα στα τραπουλόχαρτα της Βασίλισσας!

Στο φόντο τόπους τόπους φύλλο χρυσού να φαίνεται σαν τη μεμβράνη του αυγού, πολυκαιρισμένη από το πέρασμα του χρόνου μέσα στο χώμα. Η βάση που στηρίχθηκε το αυγό ήταν κομμάτι από ένα κρυστάλλινο αντικείμενο που αποκολλήθηκε και μια και είχε υφή κορμού με ανάγλυφα φρούτων ,βάφτηκε (ήταν ασημί) και κάνει χρέη βάσης της όλης σύνθεσης.





Ομολογώ οτι τούτη η χειροτεχνία μου έδωσε μια κάποια χαρά μέσα στην κακοκεφιά των ημερών και για το τέλος άλλο ένα αυγό, που ήρθε με μια παραγγελία αντί δώρου.

Ήταν ένα ευμεγέθες ανοιγόμενο αυγό απο φελιζόλ.

Στην αρχή είχα άλλη σκέψη να το χρησιμοποιήσω, αλλά μια που είχα πρόσφατα αποκτήσει και ένα καλούπι σιλικόνης, ένα βράδυ τσουκου τσουκου άρχισα να φτιάχνω φυλλαράκια από πηλό.

Κι ενω είχα αποφασίσει να το κάνω μισό μισό, πήρα φόρα και δε σταματούσα, οπότε ντύθηκε ολόκληρο. Ασταρώθηκε,βάφτηκε,πατιναρίστηκε,χρυσώθηκε,πουπουλιάστηκε,στεφανώθηκε κορώνα χρυσή και στήθηκε για φωτογράφιση!











Αυτά ήταν φίλοι μου αγαπημένοι τα πασχαλινά του 2021 και ο θεός να δώσει να το ξεχάσουμε και να ζήσουμε καλλίτερες μέρες στο μέλλον



20 σχόλια :

  1. Υπέροχα τα αβγά σου το δεύτερο δε καταπληκτικό θα πω...
    Νομίζω Χαρά μου ότι πρέπει να προρμοστούμε.Εμένα ξέρεις τι με ενοχλεί πιο πολύ; Κάνουμε τα εμβόλια -εγώ ακόμη είμαι τον άλλο μήνα- και μετά βγαίνουν έρευνες για τη μια ή την άλλη παρενέργεια σε όλα τα εμβόλια. Κουράστηκα να το παίζω πειραματόζωο. Αυτό με κούρασε πιο πολύ, αυτή η ανασφάλεια.
    Κουράγιο όμως, ο άνθρωπος είναι μαχητής
    Καλή Μεγαλοβδομάδα
    Καλό Πάσχα να περάσεις ήρεμα και με υγεία πρώτα από όλα
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αννουλα μου! Χαίρομαι που σ αρεσε το αυγό μου κι εμένα εκ των υστέρων μ άρεσε.Τωρα τα εναπομείναντα θα πάρουν την αγουσα για άλλες χειροτεχνίες ;)
      Κι εγω εχω θέμα με την ανασφάλεια. Γενικά στις αρρωστιες μου θέλω ξεκάθαρα πράγματα. Απο τη στιγμή που θα με κανει ο γιατρός να τον εμπιστευτώ πέφτω και στη θάλασσα. Για τα εμβόλια εχει παιχτεί μεγάλος πόλεμος.ΣΥμφερόντων;πολιτικών; αγνωστο. Ολοι πάντως οι γιατροί που με παρακολουθούν μου είπαν μ ένα στόμα μια φωνή:"Δε μας νοιαζει ποιό θα κάνεις,αλλά κάντο άμεσα" Μου έλαχε το ΑΣΤΡΑ, το έκανα και μέχρι στιγμής δεν εχω καταλάβει την παραμικρή ενόχληση.Το ίδιο και ο άντρας μου ,το ίδιο και η μαμά μου.Απο βδομάδα θα κάνει ο αδελφός μου και ο γιος μου. Σάμπως για τα άλλα που κάνουμε έχουμε ακούσει κατι ή εκείνα είναι τελείως ακίνδυνα;Ολα εχουν το βαθμό επικινδυνότητάς τους απλά είναι να μη σου κάτσει αφ ενός κι αφ ετέρου να μη παίζεται πόλεμος εντυπώσεων εις βάρος σου.
      Φιλιά πολλά και Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

      Διαγραφή
  2. Η δημιουργία Χαρά μου, έχει μια απερίγραπτη δύναμη να μεταμορφώνει την όποια στιγμή, να σε παρασύρει σε ζυμώσεις ιδεών, να απλώνεται σε μικρό ή μεγάλο όραμα, να ισορροπεί στα πρέπει και τα θέλω. Αν και απ’ το όραμα εκπορεύεται η τέχνη, ωστόσο χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, ακόμη κι αν τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Θεραπευτικά λειτουργεί σίγουρα και αποφορτίζει τις όποιες δυσκολίες που στ’ αλήθεια αρχίζουν να βαραίνουν (ενόψει μάλιστα και του ολικού ανοίγματος) Μόνο που αυτή την εποχή οι συνθήκες σε αναγκάζουν να λειτουργείς πιο χαλαρά, σαν τους παλιούς καλούς μαστόρους που σκάρωναν την ιδέα, συγκέντρωναν τα υλικά, μέχρι να αποφασίσουν να υλοποιήσουν την ιδέα. Στα συν είναι ότι διαφυλάξαμε κάποιες εικόνες και μια νοσταλγία από παλιές καλές εποχές που γίνονται προπομποί είτε σαν θύμηση είτε σαν σκέψη. Μ' αυτήν πορευόμαστε ή τουλάχιστον προσπαθούμε.
    Πάντως αφήνομαι να παρασυρθώ από τη μαεστρία και τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το υλικό και τη διάθεση να το μεταπλάθεις και να το χτίζεις πάλι απ’ την αρχή έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Γεια στα χέρια σου!!!
    Με όλη μου την αγάπη!
    Καλή Μ. Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Αννίκα η πανδημία και ο εγκλεισμός μας έδωσε άπλετο χρόνο να κατεβάσουμε ιδέες,να συγκεντρωσουμε υλικά να πραγματοποιήσουμε εμπνευσεις,αλλά μας εξάντλησε ψυχολογικά η μακρά αυτή ανοδική πορεία. ΑΚόμα ομως και τωρα που τα πραγματα φαίνεται να απελευθερώνονται εξ ανάγκης και οχι γιατί πράγματι ξεπεράσαμε το σκοπελο, στέκομαι απέναντι σ αυτή την απόφαση διστακτικά. Δε ξέρω πια τι είναι για καλό μας :(
      Αντιδρούμε σπασμωδικά παρασυρμένοι απο την ανάγκη του να μη βουλιάξουμε τελείως. Μακάρι να μας βγει σ ε καλό.
      Σ ευχαριστώ για τη θετική σου ενέργεια και χαίρομαι αν κατάφερα να σ ε παρασύρω κι εγω σε ποιό θετικά μονοπάτια, όσο μπορούσα!
      Νάσαι καλά αγαπημένη μου κι ευχομαι σύντομα ν ανέβουμε το Γολγοθά μας και ν ατενίσουμε με αισιοδοξία τη νέα ΑΝάσταση!
      Φιλάκια πολλά και μια μεγάλη αγκαλιά για χάρη σου μόνο <3

      Διαγραφή
  3. Υπέροχα είναι έτσι Χαρά μου; Πολύ όμορφα! Και, ξέρεις, τα ανάγλυφα τα αγαπώ πολύ.
    Τώρα τι να σου πω για τα άλλα βρε κορίτσι μου. Η διαχείριση των πραγμάτων έγινε ...επικοινωνιακή καθώς η κυβέρνηση αλλοιθωρίζει με το μάτι στις εκλογές. Για αυτό νοιάζεται και κοιτάζει πως θα βολέψει συμφέροντα. Και δη εκείνα που υπηρετεί, τα μεγάλα.
    Υπομονή να πω; Να πω ευρηματικότητα; Δηλαδή να κοιτάξουμε, εξ ιδίων, πως θα το βολέψουμε να περάσουμε καλά με ασφάλεια και σεβασμό στους γύρω μας. Αυτό θα έλεγα να κάνουμε.
    Να σου στείλω όλες μου τις ευχές και την αγάπη για καλή Μεγαλοβδομάδα Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΆΣΙΜΟ φΩΣ Ας ΡΊΞΕΙ ΦΩς ΣΤΑ ΣΚΟΤΆΔΙΑ ΜΑς ΝΑ ΜΑς ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟΥς ΔΡΟΜΟΥΣ!
      Μακάρι να επαληθευθουν οι προσδκίες μας που εγιναν πιο επιτακτικές απο ποτέ,γιατί δεν αντεχεται αλλο αυτή η ανασφάλεια.
      Σ ευχαριστώ πολύ πάντα για τα γλυκά σου λόγια,πάντα Κύριος,πάντα Ιππότης!
      Την αγάπη μου και ευχές και στην οικογένεια

      Διαγραφή
  4. Για τις χειροτεχνιες σου πια δεν εχω λογια.Μενω στα συναισθηματα και στηναγανακτηση που νοιωθουμε ολοι.Ας περασει θεε μου ας περασει.Καλη Ανασταση Χαρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙΙΙΙ!!!Αυτό ολοι ευχόμαστε και φυσάμε να φύγει το μαύρο σύννεφο που μας εχει ψυχοπλακώσει
      Λιτσάκι μου ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΑΣ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Φιλιά πολλά καλή μου

      Διαγραφή
  5. Να σου πώ την αλήθεια, φέτος δεν έχω ακόμα στολίσει τίποτε για το Πάσχα. Θα έρθουν όμως τελικά τα παιδιά με την μικρούλα μας και έτσι στρώθηκα να της φτιάξω μερικά πραγματάκια, υφασμάτινα. Και αύριο αφού βάψω τα αυγά, θα κατεβάσω κάποια Πασχαλινά στολίδια για να μην είναι και γυμνό σπίτι! Κάτι μικρά αυγουλάκια μόνο έφτιαξα από πηλό και δεν έχω βρεί τον χρόνο να σας τα δείξω.
    Ωραία τα δικά σου, και ιδιαίτερα το δεύτερο! Τώρα για την κατάσταση που μας ταλαιπωρεί τόσον καιρό, δεν ξέρω τί να πώ...αργούμε κι εμείς να κάνουμε το εμβόλιο, σέ έναν μήνα από τώρα μας έχουν προγραμματίσει και έτσι φυλαγόμαστε όσο μπορούμε και έχουμε κλειστεί στο σπίτι.
    Καλή Ανάσταση, εύχομαι Χαρά μου και καλό κι ευλογημένο Πάσχα να έχουμε!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Μαριάννα μου!
      Χαίρομαι που φέτος τουλάχιστον γιορτάσατε με τα παιδιά και την ΑΘηνουλα σας!Κάτι ειναι κι αυτό.
      Εμένα η κόρη μου εχει νάρθει 1 μιση χρονο και θα δουμε τον Αυγουστο πώς θάναι τα πραγματα
      Ο,τι έκανα το έκανα με πολύ προσπάθεια, χωρίς κανενα κέφι , απλά έτσι να μη του περάσει του σατανά,που λένε
      Εκανα την πρωτη δόση του εμβολίου κι ευτυχώς χωρίς κανένα απολύτως παρατράγουδο, παρότι δ εσου κρύβω μ απασχολούσαν όλα αυτα που του καταλόγιζαν.Ομως ακουσα κι αλλες φίλες που επέλεξαν άλλο εμβόλιο κια πέρασαν πολύ δύσκολα. Εγω ειπα"αυτό μου έλαχε,αυτό θα κάνω,να μην παρω κρίμα στο λαιμό μου κι ο,τι γίνει έγινε" Τωρα η επόμενη δόση ειναι αρχές Ιουλίου.Παρά ταύτα εξακολουθώ ν απεχω απ όλακαι ο Θεός να βοηθήσει ολους μας.
      Φιλιά πολλά και αναστάσιμα

      Διαγραφή
  6. τρελαθηκααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα το πιο ομορφο αυγο που εχω δει!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε οχι κι ετσι καλέ υπερβολικη κι εσύ! Τα μάτια μας εγιναν σαν αυγα απο τα πολλά και διαφορετικά που παρέλασαν μπροστά τους και ήταν τα περισσότερα εντυπωσιακά.Πάντως σ ευχαριστώ γιατί μ έκανες και χαμογέλασα Σοφάκι
      Φιλάκια κοριτσάρα μου ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

      Διαγραφή
  7. Τι καλά που υπάρχουν και αυτοί που με τις δημιουργίες τους, "ξέρουν" να σπάνε στερεότυπα... απίστευτα δύσκολο αλλά να, εφικτό!
    Καλό Πάσχα αγαπημένη μου Χαρά με πολλά πολλά χαλαρά ΑΦιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΆΝΟΥΜΕ Ό,ΤΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ Ο ΚΑΘΈΝΑς ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΆ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΜΕ ΑΓΑΠΗΜΈΝΗΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΊΑ,ΣΆΜΠΩς ΕΣΥ ΠΑς ΠΊΣΩ;;;
      Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά αφιλάκια όλα για σένα και τον παραμυθοσύντροφο!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχα τα αυγουλάκια σου Χαρά μου!!
    Και το πρώτο και το δεύτερο, είναι πολύ ιδιαίτερα!
    Καλά που έχουμε υλικά κι ασχολούμαστε, αλλά πόσο πιά;
    Φτάνει, θέλουμε τις ζωές μας πίσω!
    Καλή Ανάσταση και του χρόνου με υγεία κι ελεύθεροι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες Ρένα μου,πόσο πια!
      Κουρασε πολύ αυτη η κατάσταση και η ψυχή εχει βουλιάξει σ ενα απίστευτο τέλμα όσο κι αν προσπαθουμε ν ανεβουμε στην επιφάνεια
      ΑΚόμα κι ο καιρός συνηγορεί υπερ του βυθίσματος,εχει μέρες τώρα μία πολύ βαρειά ατμόσφαιρα,ζέστη μεν αλλά με καταχνιά,πιθανόν σκόνη,αλλά αυτό κάνει ακόμα χειρότερη την ήδη βεβαρυμένη κατάσταση
      Ας ελπίσουμε γρήγορη ΑΝΑΣΤΑΣΗ και για μας!
      Φιλιά πολλά και σου ευχομαι να εκατοστήσεις την επέτειό σου και πάντα να δημιουργείς και ν αναγνωρίζεται η δουλειά σου!

      Διαγραφή
  9. Αν δεν τρελαθούμε τώρα με τις δημιουργίες πες μου πότε Χαρά μου; καλά κάθε φορά τα ίδια λέω ,αλλά κάθε φορά ξεπερνάς του εαυτό σου...δεν φταίμε εμείς που τα θαυμάζουμε!!!
    Τα αυγουλάκια σου μας κλέψανε την καρδιά γεια στα χεράκια σου...του χρόνου που θα είμαστε ελεύθεροι, τι θα μας κάνεις;🤣 την αγάπη μου πάντα ❤
    Καλή Ανάσταση παντού να έχουμε Χαρά μου μου υγεία!! φιλιααααα!!🌻🌼😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΧ νάξερες πόσα πράγματα θάθελα να κάνω και μένουν στο "θαθελα"! Μεταξύ αυτών και ο μπέμπης σας.Οχι να γεννήσω ,ξέρεις εσύ... ;) χαχαχχαα
      Αλλά το κεφι ειναι δυσεύρετο στις μέρες μας.Μο έτυχε καικάτι με τη μαμά μου,ελαφρύ ευτυχώς αλλά εγω πια τα παίρνω όλα βαρειά κι ασήκωτα και με καταβάλουν χειρότερα.
      Τλπ σου ευχομαι ολόψυχα αγαπημένη μου μόνο χαρές να βιώνεις στη ζωή σου και η Ανασταση που για σας ήρθε πολύ νωρίτερα μέσα απο το πρώτο κλάμα ενός μωρού ,να διαχυθεί στην ατμόσφαιρα στις ζωές όλων σας (μας)!!!
      ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Η ΖΩΗ ΑΝΕΣΤΗ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...