...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Θάλαττα! θάλαττα!!!

 Ως άλλοι Μύριοι ακουγονται απο παντού φωνές, για το Καλοκαίρι που δειλά δειλά κάνει αισθητή την παρουσία του μέχρι μία ρουφουλάδα του καιρού να το ξαναγυρίσει απο εκεί πού ρθε.
Παρά ταύτα, ο,τι τερτίπια και κόνξες και να κάνει ο καιρός το Καλοκαίρι στις 21 του μήνα μπαίνει επίσημα κι αν δε του στρωσετε κόκκινο χαλί εσείς υπάρχουν οι παιδικές αναμνήσεις που πάντα ειναι ετοιμοπόλεμες να το υποδεχθούν  σαν να μην έφυγε ποτέ!


Ορτσα τα πανιά λοιπόν με την καινούργια πρό(σ)κληση της Μίας
που ούτως ή άλλως θα μ ανεχόσασταν 😉😂. Γιατί ναι, ξέρω οτι πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν το βουνό, αλλά εγώ Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα ,καλοκαίρι δε το νογάω.

Και μια που η πρόκληση είχε θάλασσα, ξύπνησε το πετρωμένο μου πνεύμα, ανακάτεψε τις πέτρες του (εννοείται!), τις  χαρτοπετσέτες του, τα μολύβια του και τα νεροχρώματά του και άρχισε να ξεδιπλώνονται ένα ένα !

Εν αρχή ήταν οι παιδικές και νεανικές μου αναμνήσεις!
 Από τα πρώτα χρόνια που με κουβαλούσε πισωκάπουλα στο ποδήλατο η μαμά μου, μια που τον αδελφό μου τον αποκτήσαμε 6 χρόνια μετά, μαζί με το ταπεράκι για τη σούπα (μ άνοιγε βλέπετε η όρεξη παραθαλασσίως ...κι έκτοτε δεν ξανάκλεισε!) μέχρι όταν καβαλούσα πλέον το δικό μου ποδήλατο και ... "πάω στη νόνα μου, μπλούμ!" μ αυτή την ιαχή, βουτάγαμε ατέλειωτες φορές στη θάλασσα από τα βράχια, με την παρέα που περίμενα εναγωνίως κάθε Καλοκαίρι από την Αθήνα! 
Pebble art by Hara on background of napkin's decoupage and watercolors painting

Πόσο χτυπούσε η καρδιά όταν έβλεπα τα 3 πρόσωπα να ξεπροβάλουν εφ ενός ζυγού στη μπασία του κυρ Αντώνη με τη ξύλινη πρόσβαση στη θάλασσα! Προπομπός ήταν πάντα το μπλεκόκκινο στρώμα θαλάσσης (είδος πολυτελείας τότε, ειδικά για μας τα λιμόπαπα!) κι από τότε δε μου έκανε καρδιά νάμαι μακριά από τη θάλασσα. Ανυπομονούσα για την ώρα που κάθε μέρα γινόμουν φτερό στον άνεμο και ξεχυνόμουν στα πέλαγα. 
Τώρα όλα ερήμωσαν ή άλλαξαν χρήση, κάποια πράγματα όμως έμειναν ακόμα να θυμίζουν...

Συνέχεια έχουν οι οικογενειακές εξορμήσεις που περισσότερο έμοιαζαν με "εκτελούνται μεταφορές εντός κι εκτός Ελλάδος "Ο ΜΗΤΣΟΣ" παρά με εξόρμηση για ένα ολιγόωρο  μπάνιο. 
Αλλά όταν έχεις μικρά παιδιά επιφορτίζεσαι όλα τα βάρη που σ αναλογούν ή και οχι και αγόγγυστα(σχεδόν), τα κουβαλάς ως ημίονος, σε θάλασσες και ακτές να έχουν τις βολές τους ολοι!

Pebble art by Hara with watercolor painting


Κι  ενώ εσύ αγγόγυστα (όπως είπαμε 😡) κουβαλάς και τί δεν κουβαλάς, μέχρι να παρκάρει ο πάτερ φαμίλιας (και νάρθει σινάμενος λιγάμενος μόνο με τα κλειδία) σωσίβια, ψάθες, τσάντες ,ακούς από πίσω τις τσιρίδες που κουβαλάει μόνο ένα κουβαδάκι "το καπέλο μουυυ!" Οχι λάθος και τη μπάλα της θάλασσας (μη τ' αδικήσω) Ε, έλεος πια! Πόσα χέρια νάχω ο Τιραμόλα!

Κι αφού φτάσεις στην Ιθάκη που ήλπιζες να δροσίσεις το κουρασμένο σου σαρκίον, μπορεί νάχει και κύμα και να μη σου επιτρέπει να μπεις παραπέρα από το μέτρο (λέγε με Αιγαίο), οπότε τότε δε χάνεις καιρό, απλώνεις την κορμάρα σου αλά Μόνικα Μπελούτσι (εδώ πρόκειται περί μετάλλαξης 😁 απο σερνάμενη σε θεά!)και ποστάρεις στο instagram ανελέητα, πού είσαι (μέχρι και οι κλέφτες να ξλερουν οτι ελεύθερο το πεδίο!), τι έφαγες, αν είναι ζεστός ο καφές, πότε κατούρησες (με το συμπάθιο!μπορεί να σ ακολουθεί ο ουρολόγος σου νάναι ήσυχος οτι δεν σ έκλεισε 😉) διότι εάν δεν ποστάρεις, είναι σαν να μην πήγες ποτέ 😠 και αντί ν απολαμβάνεις τις αυροχαρές του κύματος, μιλάς ακατάπαυστα (και στεντορίως εις επήκοον όλων των λουομένων σ απόσταση 500μέτρων, λες κι είχαν την όρεξή σου!) ή παίζεις, όπως τις περισσότερες ώρες της ημέρας, με το κινητό σου, που έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου, σαν να στο κόλλησαν με την πιο ισχυρή κόλλα! 
Άααλλος δε ο σύζυξ, που χωρίς φραπεδιά και τσιγαρουκλα δεν απολαμβάνει καθαρό αερα 😡! Ετσι η μυρωδιά της νικοτίνης μας ακολουθεί και παρά θιν αλλός

Pebble art by Hara with painting ONLY on background


Ευτυχώς που υπάρχουν κάποια παιδάκια ακόμα που δεν κάθονται κάτω από τις ομπρέλες με τα κινητά και τα τάμπλετ 😡 και φτιάχνουν ακόμα πύργους στην άμμο. 
Τελευταία υπάρχουν και κάποιοι γονείς απογοητευμένοι από αυτή την περιρρέουσα ραθυμία φτιάχνουν αυτοί καλλιτεχνήματα στην άμμο ,και δε μιλάμε για πηγάδια να βάζουν μέσα τα πόδια τους για αμμόλουτρα, αλλά γοργόνες, χελώνες, ιγκλού, κεφάλια ζώων κ.λ.π. καλλιτεχνήματα που προσέχεις να μην τα χαλάσεις μέχρι νάρθει ένα κύμα να πάρει μαζί του το αμμένιο αντικείμενο του πόθου του 😍

Ο,τι βλέπετε εδώ όλα είναι δώρα της θάλασσας

. Το μόνα που ΔΕΝ είναι είναι το φύλλωμα του δένδρου που είναι ξυσούδια από μολύβια βαμμένα και το αστέρι πάνω στο "αντιηλιακό" 😉.Οοολα τ άλλα, ακόμα και το καπέλο του κυρίου (εκτός φυσικά από τη μαύρη κορδέλα),ακόμα και το "βιβλίο" στη ρίζα του δένδρου, είναι ο,τι μου χάρισε απλόχερα η θάλασσα είτε σε πέτρες είτε σε πορσελανάκια και γυαλάκια, όπως η τόσο στρόγγυλη μπάλα θαλάσσης που κρατάει το παιδάκι στη δεύτερη φωτό. 

Πείτε λοιπόν μπορείτε ν αντισταθείτε σε τέτοια δώρα και να μη τα κάνετε εικόνες;

42 σχόλια :

  1. Χαρά μου, είσαι μια εκπληκτική καλλιτέχνης. Δεν χορταίνω να θαυμάζω τα πανέμορφα έργα σου και κάθε φορά που τα κοιτάζω να ανακαλύπτω όλο και περισσότερες λεπτομέρειες. Τα ξυσίματα/ξύσματα (ή όπως αλλιώς λέγονται) του μολυβιού που έγιναν δέντρο, με ξετρελαίνουν! Χίλια μπράβο, φίλη μου, και σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στην Φιλική Πρόκληση 138. Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Μαρία τα λόγια σου με τιμούν αφάνταστα και σ ευχαριστώ για όσα μου γραφεις,όπως και για ολα όσα έχεις κάνει για μένα. Ειλικρινά τιμή μου και ευχαρίστησή μου να συμμετέχω στις προκλήσεις σας <3 <3
      Φιλιά πολλά και Καλοκαιρινά!

      Διαγραφή
  2. Απόλαυσα τέχνη!! Και ''μύρισα'' θάλασσα. Και μου θύμισες το φόρτωμα μου όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά χαχααχα.
    Πανέμορφα Χαρά μου πραγματικά πανέμορφα
    Να σαι καλά
    Καλό σου καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου ποιά μαμά δεν είχε τέτοια εικόνα οταν τα βλαστάρια της ήταν μικρά! Αννουλα μου σ ευχαριστώ θερμά για τα θερμότερά σου λόγια!

      Διαγραφή
  3. Adoro o mar! Seu trabalho ficou muito lindo, adorei cada detalhe, perfeito! Beijos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Carla
      Estou muito feliz que você gostou dos meus trabalhos e você me escreveu um comentário tão bonito.
      Meus beijos

      Διαγραφή
  4. They have been great.
    I love your artwork with recycled elements.
    Sea and art are always a good combination.
    Kisses from Spain

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. thank you very much for the nice comment on my works, I wish you a Happy Summer with HEALTH!
      My love from Greece

      Διαγραφή
  5. Εντάξει ρε φιλενάδα, τα πετρωτά σου δημιουργήματα είναι πραγματικά κοσμήματα το ξέρεις έτσι; Τι να πω. Αυτή τους η αρμονία, η σύνθεση, ο χρωματισμός, οι συνδυασμοί. Δίνουν ένα τέλειο σύνολο. Κοίτα τώρα, ειδικά στο τρίτο, η γυναίκα που είναι ξαπλωτή, νομίζεις ότι κινείται. Εντάξει πόσο μάτι πρέπει να έχεις για να ταιριάξεις μια τέτοια σύνθεση.
    Χαρά μου, μένω γοητευμένος να τα παρατηρώ, να νιώθω το καλοκαίρι, να απολαμβάνω την αύρα τους.
    Μπράβο κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι αγαπημένε μου Γιάννη νάρθει κάποια στιγμή που θα είμαστε ολοι υγιείς και χαλαροί .χωρίς το φόβο που μας σκιάζει ολοένα να συναντηθούμε σ εμια έκθεση πετρωτών μου στην Αθήνα.Θα το χαιρόμουν πάρα πολύ,αλλά και χωρίς την έκθεση θα χαιρόμουν μια συνάντηση μαζί σου!
      Ευχομαι να κυκλήσουν όλα ομαλά και να βγουμε σύντομα απο την κρίση
      Πάντα με αγάπη
      Χαρά

      Διαγραφή
  6. I have enjoyed your post from beggining to end. First of all I have laughed with it so much, because you made me remember my summer holidays with my family as a kid and think about the ones I have now with my daughter.
    And then that lovely wonderful art with stones, sea shells and pieces of tiles, all of it is wonderful, you're such a great artist!
    kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. How happy you make me my dear friend! What nice words you write to me and how glad I am that you understood the meaning of my post! I am sincerely very happy and thank you from the bottom of my heart for your kind words.
      I love these sea gifts that I feel grateful for the appreciation you show them
      My love from Greece
      kisses Diana

      Διαγραφή
  7. Δεν μπορεί να τα μαζεύεις και να τα κολλάς "απλά".
    Τα βγάζει η θάλασσα ΜΟΝΟ για σένα με συγκεκριμένο θέμα.
    χαχαχαχαχα!!!!
    Φανταστικά κι αυτά.
    Το κουβάλημα το ζούμε καθημερινά κι επειδή είμαστε δυο βήματα από τη θάλασσα, να ήταν τρόπος να κατεβάσουμε και το τροχόσπιτο στη θάλασσα.
    Άρα εμάς απεικόνισες.
    Καλές βουτιές.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ιιιιιιιιιιιιιι τι λες καλή μου;;;
      κάνω δηλ. συνομωσία με τη θάλασσα για να δημιουργώ ;;;;Μάλλον το σύμπαν συνομωτεί υπέρ μου ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΩ!!!Δε φαντάζεσαι τη χαρά μου οταν βρήκα εκείνο το μεγάλο κομμάτι που έγινε η φουστα της Κυρίας στο σινεμά (και του κοριτσιού την ίδια μέρα το βρήκα) Τρελλάθηκα! Γιατί ειναι μια γωνίτσα στεριάς που την έχω φέρει τα πάνω κάτω 2-3 χρόνια τωρα κι ομως συνεχίζει να βγάζει και να με εκπλήσσει!
      Βουτιές τωρα άρχισα,εχω κάνει μόνο ένα μπανιο γιατί είχα τη μέση μου,αυτό ομως δεν μ εμπόδισε απο το να μαζεύω ;) Αλλωστε γι αυτό ανυπομονώ καθε Καλοκαίρι!
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  8. Impresionante que puedas crear algo así con estos materiales...
    Queda tan veraniego que se huele el mar!
    Besos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ciertamente tienen dificultades para encontrarlos y combinarlos, pero el resultado te recompensa con lo anterior.
      ¡Estoy tan contenta de que te diviertas conmigo también!
      Muchos besos

      Διαγραφή
  9. Και πάλι που ευτυχώς οι πετρούλες σου, θα παίξουν στις Μίας την πρόκληση και φυσικά δεν θα μείνουν καθόλου παραπονεμένες! ;)

    ΑΦιλάκια καλοκαιρινά με ευχές για όμορφο Ιούλη! :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου είπες οτι αγαπάς τα Καλοκαιρινά μου και δεν έχασα καιρό να στα προσφέρω και με το παραπάνω ;)
      Στεφανάκι μου είναι εθισμός ,τι να λέμε τωρα! Νάξερες πόσο χαίρομαι οταν προκύπτουν νέα θέματα!!!Σαν μικρό παιδί που του χάρισαν καινουργιο παιχνίδι <3
      Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου

      Διαγραφή
  10. I love your compositions with stones! they are very original!! kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Preciosos fondos para esa combinación de piedras tan veraniega, me encanta el resultado, genial!!!
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ESTOY FELIZ MI QUERIDA AMIGA CON TUS BONITOS COMENTARIOS, ME ESTAS MOVIENDO.
      MUCHAS AMISTADES DE GRECIA

      Διαγραφή
  12. Και για μενα Χαρα μου καλοκαιρι διχως θαλασσα δεν γινεται.Με τα βουνα δεν τα παω καλα.Ουτε να τα ακουω δηλαδη.Μου περιεγραψες παρα πολλα βιωματα μου.Πολλα κοινα βρε παιδι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να πω; ...Δεν...δεν..να σκεφτώ (αδύνατον) δεν κατεβάζει ιδέες το ρημάδι. Λίγο η ζέστη, λίγο αυτό που βλέπω...πολύ θέλει νομίζεις; Τα χαζεύω μόνο με ανοιχτό το στόμα. Άμα δροσίσει μπορεί και να ρθω στα ίσα μου. Ως τα τότε..φιλιά πολλά, καλές βουτιές (εγώ θα βλέπω τη θάλασσα μέσα απ' τα έργα σας) και καλό μήνα!
    Το θαυμασμό μου, την έγνοια μου, και την αγάπη μου πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ δεν κατεβάζεις ιδέες;;;Θα τραβήξω τις κοτσίδες που δεν έχω!Αλλά ακόμα κι έτσι,χωρίς λόγια και χωρίς ιδέες είσαι ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΗ αγαπημένη μου Αννίκα Δε χάνεις τη γοητεία σου και τα λόγια σου ακόμα και χωρίς φωνή μου δίνουν χαρά και ώθηση για νέες περιπέτειες ;)
      Ο επίλογος εις διπλούν παρακαλώ ;) <3

      Διαγραφή
  14. It's amazing the way you create such a beautiful scene with everything , I love them all! Besitos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απίθανααα!!! Συγχαρητήρια , λίγα τα λόγια για μια τέτοια προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω γλυκειά μου χελωνίτσα ,τα σχόλιά σας είναι ολα συγκινητικά το καθένα για το δικό του λόγο ;) <3

      Διαγραφή
  16. Una autentica maravilla de trabajos. Felicidades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 🤣🤣🤣Τι μου θύμησες Χαρά μου εσύ έχεις τις παιδικές αναμνήσεις και εγώ έχω τις δικές μου που ήμουν η κουβαλίστρα...αλλά δεν έχω το ταλέντο σου να τις αποδώσω όπως τις αξίζει Χαρουλακι μου...ως και την παραμικρή λεπτομέρεια έδωσες στις πέτρινες δημιουργίες σου για άλλη μια φορά!!👍
    Αλλά και εκεί που παίρνεις άριστα είναι το πως τα θυμάσαι και γραπτώς τζόγια μου!!
    Της θάλασσας και εγώ είμαι αγάπη μου ευτυχής που την έχω κάθε μέρα δίπλα μου μου αρκεί μόνο που τη βλέπω!!
    Καλά να περνάς στις θάλασσες σου Χαρά μου στις παιδικές και στις τωρινές!!😎🏊‍♀️🌞
    Καλό δροσερό μήνα να έχουμε την αγάπη μου πάντα φιλιαααα!!❤😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε τυχερές αγαπημένη μου για πολλούς λόγους και πρέπει να ρθει μια πανδημία για να το κατανοήσουμε ;)
      Καλό Καλοκαίρι και θα τα πούμε αμεσα ;) <3

      Διαγραφή
  18. Μα ειλικρινά δεν χορταίνω να βλέπω τα έργα σου και να απορώ πώς έρχονται αυτές οι πέτρες και σε βρίσκουν ακριβώς γι αυτό που έχεις φανταστεί !!
    Τόση λεπτομέρεια και τόση επιτυχημένη επιλογή, πραγματικά σε θαυμάζω !!!!
    Καλό Καλοκαίρι, καλό μήνα και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρανια μου αγαπημένη πόσο σ ευχαριστώ και εκτός απο τα ωραία σου λόγια,δεν ξεχνώ τον ερχομό σου στην έκθεση φιλενάδα!Με συγκίνησες τότε ,με συγκινείς και τώρα κάθε φορά <3
      Φιλάκια πολλάάάά

      Διαγραφή
  19. Beautiful work and very very original !!!
    Greetings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...