...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di AssisiAnimated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Οι μέρες της δημιουργίας

 Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε έξι μέρες και την έβδομη αναπαύθηκε, λένε οι Γραφές, αλλά δεν θ αναλύσουμε αυτό, διότι όπως συνεχίζουν οι ίδιες "πίστευε και μη ερεύνα" 😉 Μόνο να ερευνάμε τας Γραφάς δεν είμαστε εδώ μέσα, αλλού θέλω να οδηγήσω τη συζήτηση.
Παρότι το χριστουγεννιάτικο χωριό που δημιουργήθηκε πέρσυ, από ο,τι κουτί συσκευασίας κυκλοφορούσε αμολητό στο σπίτι, δεν χώραγε ούτε καλύβα επι πλέον, εγώ για άλλη μια φορά παρασύρθηκα από τον ενθουσιασμό και δημιουργήθηκαν αλλα τρία και μέχρι να τελειώσω την επεξεργασία των φωτογραφιών άλλο ένα !
Είχα λοιπόν κατεβάσει στην αποθήκη ΟΛΑ τα κουτιά (και μιλάμε για ΠΟΛΛΑ), σίγουρη οτι δεν θα έκανα άλλο. 
Ελα όμως που έμειναν κάποια! Και αυτά τα κάποια δεν ήταν τυχαία. Είχαν ένα σχήμα ιδανικό και ακόμα πιο προκλητικά είχαν και ανοίγματα ...παράθυρα...πόρτες... Ε να μεναν παραπονεμένα;
Ετοιμαστείτε λοιπόν για ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο!

Ήταν συσκευασίες ελληνικού καφέ ΛΟΥΜΙΔΗ που έβγαλε μία συσκευασία με δώρο κούπες. Θα την έχετε δει στα Σ/Μ . ,Κι επειδή εδώ το έτερον ήμισυ πίνει το μισό ΛΟΥΜΙΔΗ στο φλυτζάνι του, κι επειδή η συχνή χρήση και η ατζαμοσύνη έχουν εξαφανίσει τα μισά φλυτζάνια, είχε φροντίσει να τις προμηθευτεί, επιδεικνύοντάς μου το κουτί για να μ εξευμενίσει 😉 Σου λέει "θα πάρει αυτή το κουτί θα  σταματήσει τη μουρμούρα που σπάω κούπες τη μία μετά την άλλη" (πονηρός ο βλάχος)

Ετσι κι έγινε!
Το ένα φτιάχτηκε μάνι μάνι! 
Δεν είμαστε να χάνουμε καιρό τώρα! 
Εδώ πέρασε ενας ολόκληρος χρόνος χωρίς να τον καταλάβουμε οι 40 κάτι μέρες δεν θα περάσουν;

Εξωτερική άποψη με τα παράθυρά του στολισμένα  το ενα με χαρτι scrapbooking  και το άλλο ριζόχαρτο

Οσο μπορείτε να καταλάβετε απο το φωτισμένο εσωτερικό

Εσωτερικά ντύθηκε με χαρτοπετσέτα που είναι παιδικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, να μοιάζει σαν παιδικό δωμάτιο με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Τα παράθυρο και η πόρτα κλείστηκαν και έγιναν και τα δύο παράθυρα με θέα απο μέσα  και τα πλαινά αφέθηκαν να ρίχνουμε κρυφές ματιές στο εσωτερικό και να φωτιστεί.


Το παιδικό δωμάτιο στη σοφίτα εχει ήδη δεχτεί την επίσκεψη του Αη Βασίλη!

Άλλα δύο φτιάχτηκαν από μικρότερα κουτιά, από λαμπάκια χριστουγεννιάτικα. Αλλο ενα εξίσου ωραίο σκληρό κουτί, απέκτησε και πανωσήκωμα και πλαϊνή βιτρίνα!Η μία πλευρά

Η σοφίτα

Η άλλη πλευρά

Υπο το φως των "κερίων"!


Εισέρχεσθε ελεύθερα!

Τώρα το δεύτερο καφεδοκούτι! 
Εδώ παρακαλώ την υπομονή σας (κάτι που η δική μου εξαντλήθηκε στην επιλογή και σμίκρυνση των φωτογραφιών,για να μπουν τελικά μία -μία, γιατί αλλιώς ήταν χάλι μαύρο η συνένωση 😡 ).

Εδώ κολλάνε και οι μέρες της δημιουργίας, μια που απαιτήθηκε πολύς κόπος και έμπνευση και φυσικά μέρες για την ολοκλήρωση. 

Γιατί μιλάμε για δουλειά συνεχή και ακατάπαυστη. 

Για ένα εργαστήρι, που μία μέρα πριν θαύμαζα για την τάξη του που δεν υπήρχε το παραμικρό και ξαφνικά, έγινε Χιροσίμα! 

Αλλά η αλήθεια είναι οτι  απόλαυσα όλη τη διαδικασία. 

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν βοηθάει να δείτε ολες τις λεπτομέρειες, παρότι έμεινε ανοιχτή η οροφή, αλλά 
είναι κατειλημμένοι και οι 4 τοίχοι του εσωτερικού. 
Και μιλάμε για ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ!

Πιστεύω όμως οτι θα καταλάβετε γιατί σας έχω εκπαιδεύσει 😁, με τη βοήθεια και των φωτογραφιών.

Εξωτερική άποψη

ΤΟ ΦΟΥΡΝΑΡΙΚΟ λοιπόν!
Μόλις ξεφούρνισε!

Το έναυσμα δόθηκε από τα ψωμιά που είχαν προδημιουργηθεί, αφού είχα ξανατολμήσει το εγχείρημα ανεπιτυχώς. 

Πλακοστρώθηκε με πλακάκι εποχής απο το αγαπημένο "ΜΕΛΙΑΡΤΟ" της Αθήνας που είναι το πρωινό μου στέκι οχι μόνο για τον καφέ του, όπως θάχετε καταλάβει 😍. 

ΑΧ ΠΟΣΟ ΜΟΥ 'ΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ Η ΑΘΗΝΑ!!!

Οι τοίχοι επενδύθηκαν με ξύλο, πέτρα και τουβλάκι (φυσικά χαρτιά 😊)

Στη θέση του ενός ανοίγματος του κουτιού έγινε μία ημικυκλική βιτρίνα, με τα αρτοσκευάσματα του καταστήματος, απο διάφανο κουτί


Η εξωτερική βιτρίνα

Στήθηκαν ράφια από ξυλάκια παγωτών και ξυλάκια από σουβλάκια μοντέρνας παρουσίασης 😉 και κολλήθηκαν επάνω τα διαφόρων τύπων ψωμιά. Αλλα μπήκαν σε κόφες απο αυγά ...τί άλλο; Kinder! 

Κουλούρες, τσουρέκια, ψωμί λευκό, ψωμί καλαμποκένιο. Δίπλα απο τα ράφια του ψωμιού στήθηκε το ψυγείο με τα γάλατα...απ αυτό που μεγαλώνει γερά παιδιά απο κούνια 😉 

Ευτυχώς που κατά καιρούς χρειαζόμαστε "δάκρυα" και πιάνουν τόπο σε διπλό ταμπλώ 😀 .


Η πλευρά των ραφιών εμ τα αρτοσκευάσματα και το ψυγείο με τα γάλατα

Η πλευρά του φούρνου 

Στη μία πλευρά του τοίχου ο φούρνος, παραδοσιακός  (μισό πλαστικό καπάκι μεγάλου μεγέθους αποτέλεσε το φούρνο) με το φουρνόξυλό του παρά πόδας (πηρουνάκι για τους αδαείς) με το σακκί τ αλεύρι και τη φαρίνα σε πρώτη ζήτηση και από πάνω διάφορα βάζα απο χάντρεςδιαφορετικών μεγεθών (κορώνια, τα έλεγε η γιαγιά μου χαχαχαχα )

Δίπλα έχει φτιαχτεί μία βιτρίνα για τα γλυκά και τις τούρτες ! 
Και πάνω εχει επίσης τη ζυγαριά. 
Να βάλουμε κουίζ απο τί υλικά αποτελείται ;;; 
ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ  ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΤΕ 😊

Οι μικρές χειροποίητες λεπτομέρειες

Οι τούρτες λυπάμαι που δεν τις έφτιαξα από πολυμερικό πηλό αλλά ακόμα πονάνε τα χέρια μου απο τον προηγουμενο, έτσι προθυμοποιήθηκαν πάλι οι χάντρες και τα πλαστικά καλύματα απο τα χάπια (αχ πόσο ευνοούν οι αρρώστιες τους καλλιτέχνες!)

Η πλευρά της βιτρίνας με τις τούρτες

Η δεξιά πλευρά του ταμείου
Στην απέναντι του φούρνου πλευρά, στήθηκαν πάγκοι που τοποθετήθηκαν οι κόφες με τα ψωμιά και Η ταμειακή παλιάς εποχής, που εγινε κι αυτή χειροποίητη με πολύ δυσκολία γιατί ούτε καν να την πιάσω μπορούσα. Αφήστε που κάθε φορά κολλάω τα χέρια μου αντί για τα στοιχεία! 
Ενα καρδουλοκουρτινάκι , απλά για χαριτωμενιά

Απο ψηλά

Πλήρης κάτοψη


Φωτισμένο

Και τα δυο αντάμα


Και αν νομίζετε οτι το χωριό που στήθηκε ήδη γιατί είχα απόλυτη ανάγκη τη γλυκιά του θωριά, δε χωράει άλλα, λανθάνετε ! 
Φέτος άλλαξα βάση και πήρα ένα μεγάλο φύλλο φελιζόλ 2.20 Χ 1 οπότε όπως καταλαβαίνετε χωράω κι εγω ξαπλωτή 😂 από εκεί και μετά το πρόβλημα είναι της αποθήκευσης 😏Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του πλην των μικρών φιγούρων, είναι όλα προϊόντα ανακύκλωσης , αυτούσια ή τμήματα από μεγαλύτερα αντικείμενα μεταμορφώθηκαν γι αυτό το αποτέλεσμα, που δυστυχώς η πραγματική του διάσταση, χάνεται στις φωτογραφίες

Υ.Γ ο,τι δεν περιέγραψα, γιατί απόκαμα με τις φωτογραφίες (αν εχω βγάλει και 100 λίγες λέω) και εκνευρίστηκα πολύ, ρωτείστε με ελεύθερα.


ΦΙΛΩ ΣΑΣ 💋 & ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ 💖12 σχόλια :

 1. Βρε Χαρά!
  Περίμενε λίγο να ξαποστάσω, να συνέλθω από τη μαγεία, την ομορφιά και την αγάπη που ξεχειλίζουν και διαχέουν όλα αυτά τα μικρά διαμαντάκια και μετά να σου μιλήσω.
  Βρε κορίτσι μου, ειλικρινά, πως τα καταφέρνεις με δουλειά τέτοιας λεπτομέρειας σε αυτό το επίπεδο μεγέθους; Εγώ δεν μπορώ. Δεν το έχω! Θα μου πεις "και τι μας νοιάζει ρε φίλε αν εσένα τα κουλά σου είναι για ...γκασμά" Χαχαχαχαχαχα. Εντάξει, εγώ είμαι πιο της γεωμετρίας. Σχέδιο αρχιτεκτονικό, μετρημένο, με όλα τα αρχιτεκτονικά σε συμμετρία. Αυτήν την πλαστικότητα στην κατασκευή σου, τη φαντασία, την ποικιλία χρήσης δεν την έχω ούτε στο 1/10!
  Και ρωτάω ρε φιλενάδα: Που θα τα βάλεις βρε καρδούλα μου όλα αυτά τα καλούδια; Εντάξει, ένας λόγος που σταμάτησα πλέον να κάνω κατασκευές είναι η έλλειψη χώρου. Έχω άπειρα πράγματα που τα λιώνει η σκόνη και δεν μπορώ να τα βάλω κάπου να τα χαίρομαι. Η έλλειψη χώρου σε ένα σπίτι-κλουβί 75 τ.μ. είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική για να με βοηθήσει να κάνω πράγματα.

  Χαρά μου, κορίτσι μου, όμορφες μέρες λαμπερές να έχεις με την οικογένειά σου. Μας γέμισες ομορφιά και σε ευχαριστούμε πολύ ψυχή μου για όλο αυτό.
  Την καλησπέρα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τστστστσττστσσσσσσσσσσσσσ
  τι παιδι εισαι εσυυυυυυυυυυ
  καλα το χερουλι του φουρνου τρελααααααααα
  ποσο ζηλευωωωωωωωω ολα αυτα τα ομορφα σπιτουδια!!!
  δεν ξερω νομιζω οτι ειναι απο χερουλι η βαση κ το μεταλλικο αν ηταν πιο μεγαλο θα ελεγα απο κουδουνι ποδηλατου? ....... θα περιμενω λιγες μερες την απαντηση σου εδω γυρω θα μαι καλα θα ξαναπερασω να μαθωωωωωωωω θα σκασωωωωωωωωωω
  χαχαχαχαα
  παραμυθενια η πολιτεια σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτός είναι στολισμός Χριστουγέννων! Υπερπαραγωγή!
  Βέβαια εσύ Χαρά μου κάνεις θαύματα από μικροπράγματα.
  Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό και αν είναι τέχνη!! Στο έχω ξαναπεί, η φαντασία σου είναι απίστευτη. Να βλέπεις μικροπράγματα και να ξέρεις πού θα χρησ/θουν! Υποκλίνομαι στο αποτέλεσμα σ'αυτά τα χέρια που πονάνε από τις κατασκευές και κάνουν θαύματα
  Να περάσεις όμορφες γιορτές όπως όμορφα με κάνεις και νιώθω βλέποντας τις ομορφιές που φτιάχνεις
  Σε φιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τοση μα τοση λεπτομερεια.Με επιασε το κεφαλι μου.Φευγωωωωω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φανταστικά!!! Πολλά συγχαρητήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μαγεία!
  Τι να πρωτοσχολιάσω Χαρά μου;
  Δεν πίνω καφέ για να έχω κουτάκια αλλά και κουτάκια να είχα δεν νομίζω πως θα μπορούσα να φτιάξω το παραμικρό από αυτά που εσύ έφτιαξες!
  Εντυπωσιακή η έκθεση των κατασκευών σου και να δεις πόση χαρά θα σου φέρει η ζωή σαν ανταπόδοση σε ότι όμορφο έχεις φτιάξει!
  Καλές γιορτές θα ευχηθώ με υγεία πάνω απ'όλα, γαλήνη και πολλά χαμόγελα!
  ΑΦιλάκια γιορτινά και χαρούμενα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οταν λέμε τα παιδία παίζει εεεεε αυτό είναι η πεμπτουσία του παιχνιδιού σε μεγαλύτερη εκδοχή Χαρούλα μου...μα τι να πω! δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τον θαυμασμό μου με το παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριό σου που κάθε χρόνο το κάνεις και μεγαλύτερο και ωραιότερο...εκείνο δε που θαυμάζω περισσότερο οπως καταλαβαίνεις, είναι πως υπάρχει και η παραμικρή λεπτομέρεια στο έργο σου και αυτό κάνει την διαφορά ...εκεί προσκυνώ σε αγαπημένη μου... μας εντυπωσιάζεις όμορφα κάθε φορά.
  Να ευχηθώ να είμασταν σε ένα τέτοιο χωριό Χαρούλα μου; την αγάπη μου🧡 πάντα φιλί και αγκαλίτσα !!! 😘 🤗

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τόση παιχνιδιάρικη διάθεση, τόσος αυθορμητισμός που ακούσια αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει. Κάθε φορά, όπως και τώρα, που η ομορφιά μας αγγίζει, μας δίνει τη δύναμη να βγάλουμε προς τα έξω τον εσωτερικό μας κόσμο, να συμπλεύσει με τη φαντασία, να δέσει με τις μνήμες, να μας διδάξει. Μεγάλο μάθημα η δημιουργικότητα όταν ακούει τη φωνή της καρδιάς και αφήνεται στην επιθυμία να εκφραστεί. Αν αλλάξουμε ότι μας ρίχνει με κάτι πιο «χειροπιαστό» να ο στόχος για την ευδαιμονία που λέγαμε.
  Γειά σου βρε Χαρά μου με τις ονειροκατασκευές σου!!!
  Αγκαλιά τεράστια και καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μα η φαντασία σου και η δημιουργία δεν έχουν όρια !!!!
  Τα έργα σου είναι θαυμαστά και μοναδικά .....χίλια μπράβο !!!!
  Τα φιλιά μου !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Βρε Χαρά... Τι μαγεία είναι αυτή; Είναι πραγματικά απίστευτης έμπνευσης και ομορφιάς αυτά που φτιάχνεις. Δηλαδή είναι σούπερ γουαου! Λεπτομέρειες, ένας κόσμος φτιαγμένος με τόση μαεστρία και μεράκι. Και τόση φαντασία...

  Δεν ξέρω γιατί αλλα κόλλησα με δεξιά πλευρά του ταμείου! 😁😁😁😁😁

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ήμουν σίγουρη πως θα συνέχιζες και φέτος με μερικά ακόμα σπιτάκια για να μεγαλώσεις το υπέροχο Χριστουγεννιάτικο χωριουδάκι σου!!!
  Τέλειες όλες οι λεπτομέρειες και στα δύο κουτιά!!! Θαυμάζω το πώς μπορείς να διαχειρίζεσαι τόσο μικρά αντικείμενα! Η ζυγαριά που φαίνεται πως είναι από κάποιο πορσελάνινο πομολάκι, ένα τσίγκινο κατιτίς κι ένα κουμπί!
  Ανυπομονώ να δώ και τα επόμενα!!!
  Φιλάκια πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...