...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Καλοκαιρινή ραστώνη είπατε;

 Οχι ποτέ!

Κι αφού κεντήσαμε τον καμβά των αναμνήσεων και εσείς με χορτάσατε με πλουσιοπάροχα σχόλια, ήρθε η ώρα ν' αλλάξουμε κλωστή!😊
Είμαστε στα μέσα του Καλοκαιριού και...κόλαση!
Αλήθεια όσο κι αν προσπαθώ να θυμηθώ δεν θυμάμαι καλοκαίρι των παιδικών μου χρόνων να αισθανόμουν τόόόση ζέστη! Γυρίζαμε καταμεσήμερο από το μπάνιο με τα ποδήλατα και κάναμε τουλάχιστον μία απόσταση 5 χιλιομέτρων και όχι πάντα χαλαρή, αλλά ανηφόρες-κατηφόρες, κι όμως τέτοια δύσπνοια δεν τη θυμάμαι στα πνευμόνια μου, τόσο ιδρώτα, να μην αντέχεις ρούχο πάνω σου, να μη μπορείς να ζήσεις χωρίς αιρκοντίσιον! 
Πού ξέραμε τα αιρκοντίσιον, ένας ανεμιστήρας κι αν υπήρχε! και πού να τον πρωτοέβαζες δηλαδή 😕
ΑΝ πάντως επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των Μετεωρολόγων, για καύσωνα στην Ευρώπη πάνω απο 40* βαθμούς, τότε ναι, έχουμε γίνει πλέον Τροπικός!

Τέλος πάντων θέλω να καταλήξω οτι υποφέρω απο την ανυπόφορη ζέστη που μαζί με την υπερβολική υγρασία που έχουμε στο Νησί καταντάει πραγματικά πνιγηρή η ατμόσφαιρα. Και εκτός των άλλων είμαι και αλλεργική ! 

Μην ακουμπήσει κάτι πάνω μου, αμέσως το δέρμα αντιδρά και ερεθίζεται.

Έτσι για τα καλοκαιρινά βράδυα, για κάποιο σινεμαδάκι, κάποιο ταβερνάκι (αν και εδώ γκρινιάζω πολύ τελευταία και θα σας εξηγήσω το λόγο) για να στολίσω ένα απλό μονόχρωμο φόρεμα έφτιαξα κάποια υφασμάτινα αξεσουάρ.

Και ενώ σας τα δείχνω ήδη, θα σας εκφράσω την έντονη ενόχλησή μου, για τα "ταβερνάκια" που τείνουν να εξοστρακιστούν, στο πόλεμο του gourmet, του δήθεν gourmet, του wanna be gourmet!


Είπαμε ρε παιδιά να περάσουμε κάπως ευχάριστα την καραντίνα και είδαμε ό,τι μας σέρβιραν σε διαγωνισμό μαγειρικής. Αλλά από το να το βλέπουμε να περνάει η ώρα μας ευχάριστα, μέχρι να κάνουμε ολοκληρωτική μετάλλαξη στην ελληνική κουζίνα, απέχει πολύ!

 Δεν είμαι κατά του να δοκιμαστούν νέα υλικά και νέες τεχνικές, αλλά να μεταλλαχθούν ολα και να "πειραχτουν" σε βαθμό κακουργήματος με αποτέλεσμα άλλο να παραγγέλνεις κι άλλο να σου έρχεται  σε μια μοδάτη πιατάρα νααα (με το συμπάθιο), μία κουτσουλιά (ξανασυμπαθάτε με) φαγητό και διάφορα dots (μτφ τελίτσες) σαλτσών ...υποτίθεται, μάλλον προσέχουν την σιλουέτα μας, αλλά δίνουν μεγάλη βάση στην τσέπη μας 😉😡 Γιατί η ποσότητα φαγητού είναι αντιστρόφως ανάλογη με την τιμή του. Στα Τάρταρα η μία, στο Διάστημα η λυπητερή. 
Ολοι πια έγιναν  Master chef, τι στο διάολο ταχύρρυθμα παράδιδαν και δεν το πήρα είδηση κι εγω η νοικοκυρά να προοδεύσω έστω και λίγο; 
Μιλάμε οτι κάνεις τάμα να φας κάτι που να σου θυμίζει αυτό που είχες στο νου σου οταν το είδες στον κατάλογο. 
Calma  παιδιά, έχουμε μια κουζίνα που τη ζηλεύουν οι ξένοι και εμείς αλλοιθωρίζουμε κατά Japan, Peru  και όπου στο δαίμονα σας στρίβουν το κεφάλι; Μάθετε πρώτα να μαγειρεύετε όπως οι γιαγιάδες σας (μεγάλες ελπίδες τρέφω η αμυαλη!) ή οι μανούλες σας που σας άρεσαν και γλύφατε τα δαχτυλάκια σας και λέγατε "σαν της μάνας μου δεν είναι " (οι Ράμσεϋ των γαμπρών!!!) και μετά λοξοκοιτάτε ελεύθερα. 
Αλλά και ελάχιστο στο μάτι και άνοστα και ένα διαμάντι στου Καίσαρη... παραπάει το μαλλί! Δεν ζούμε και στην εποχή των παχιών αγελάδων, μη ξεχνιέστε


Λοιπόν αφου είπα τον πόνο μου εντόνως, αλλά μέχρι εδώ 💣💥 ήμουν, σας δείχνω εκτός απο τις καρφίτσες μου, μία τσάντα που έφτιαξα απο ύφασμα ταπετσαρίας και μία  γνωστού  Πολυκαταστήματος της ΑΘήνας, που για να καλύψω το λογότυπο έφτιαξα ενα καρπουζάκι




Δεν είναι γλυκούτσικα και δροσιστικά; Και δεν αξίζουν ένα μηνιάτικο 😉

10 σχόλια :

  1. Άστα φιλενάδα.....κι εγώ τα ίδια με τη ζέστη, δεν την αντέχω. Ίδια κατάσταση κι εδώ με την υγρασία κι ας μην είμαστε κοντά στη θάλασσα. Το κλιματιστικό να είναι καλά χαχα, δεν γίνεται αλλιώς. Έχει αλλάξει πολύ η ατμόσφαιρα. Όσο για τους απανταχού σεφ με τις γκουρμεδιές τους έχω ακριβώς την ίδια γνώμη και ας τους λένε στις σχολές ότι για να θεωρείται επιτυχημένο ένα φαγητό, πρέπει να σας θυμίζει τη μαμά σας.
    Τα αξεσουάρ σου απίθανα και η τσάντα τέλεια μαζί με τα ψαράκια της !!!!!!! Το δε καρπουζάκι πολύ ωραία ιδέα για καλοκαίρι !!!!
    Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου και υπομονή με τις αλλεργίες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κορίτσι μου.Ενω η ζέστη συνεχίζεται αφόρητη προσπαθώ με κάθε μέσον ν αντεπεξέλθω. Ελπίζω κι εσείς να τα καταφέρνετε και νάστε ήδη εκτός Αθηνών ;) Φιλιά πολλά με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
  2. Αχ βρε Χαρά μου,
    η ξενομανία και η μίμηση έγιναν τρόπος ζωής. Τι τού λείπει του ...ψωριάρη, το ...γκουρμε! Σε παρακαλώ τώρα! Κάθε μεσοαστός, καθώς πρέπει, οφείλει έτσι να τρώει. Θυμάσαι κάποτε το Βέγγο, στην ταινία, που έψαχνε τον πατέρα του και καθώς τον έχει βρει (στο ...όνειρό του), τρώνε μαζί σε ένα τραπέζι 2 ...χιλιόμετρα μήκος, γιατί έτσι επέβαλε το πρωτόκολλο. Ε κάπως έτσι είναι αυτό που ζούμε γλυκιά μου.
    "Μεγαλοδείχνει" ο κόσμος, Χαρά. Και το αναπαράγει με μια επιδεικτική ευτέλεια, δυστυχώς. Συνεπώς, δεν βγάζεις άκρη.
    Για τις δημιουργίες σου, ευτυχώς, που μάς δίνουν την ομορφιά της ψυχής σου.
    Φιλιά πολλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, χαχαχαχα μ αρεσε πολύ ο παραλληλισμός της εποχής μας με την σκηνή του Βέγγου,όντως απέχουμε ψυχικά κι ας είμαστε κοντά σωματικά! Μας εχει αλώσει η ξενομανία σ όλα τα επίπεδα ζωής και απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο απο τις ρίζες που μας έθρεψαν, αντί να τις ευγνωμονούμε και να τις μεταγγίζουμε στις επόμενες γενιές. Φοβάμαι οτι κάποια στιγμή θα μας το πάρουν κι αυτοί οι ξένοι που εκτιμάνε περισσότερο ο,τι εχουμε εμείς, σ αντίθεση φυσικά μ εμάς που θεωρούμε εκπολιτισμό τον μιμητισμό και μάλιστα στα χειρότερά τους!
      Χαιρομαι αν καταφερνω να δροσίζω λιγάκι την ψυχούλα μας την κατακαημένη απ όλες τις απόψεις, με τα εργα μου. Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η δυνατότητα για μένα γιατί αλλιώς ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα την πάλευα. Μ έχει κατακλύσει η απαισιοδοξία
      Την αγάπη μου ακέραιη πάντα!

      Διαγραφή
  3. Λειτουργικές, μοντέρνες, όμορφες και δια χειρός Χαράς. Μια ματιά κοφτερή πάντα βρίσκει χρόνο να κάνει την έμπνευση πράξη. Είναι μια καλή άμυνα για τη βαρεμάρα, την κατάθλιψη, τους εξωτερικούς φυσικούς παράγοντες (ζέστη) που τους ξεχνάς ή μάλλον τους παραβλέπεις προς χάριν της διαδικασίας και του αποτελέσματος. Να εγώ ας πούμε (ωχ πόσο με ενοχλεί αυτό το εγώ! Να γράφεις σχόλιο και να αναφέρεσαι στο τι κάνεις ή έκανες ή σου συνέβη, το λιγότερο….εκνευριστικό ) Τι έλεγα; Αα έτσι για να περνά η ώρα…..άρχισα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Δε φαντάζεσαι Χαρά μου!….μπορεί να μοιάζουν λίγο ασύνδετα (λόγω χρονικής στιγμής) αλλά η προσήλωση και μια συγκαλυμμένη περιέργεια (να πω)………σε κάνει να ξεχνάς την ζέστη.
    Όσο για την τηλεόραση και την ξενομανία που ορίζεται ως τρέντι, δεν μπορώ να καταλάβω τι χρειάζονται όλα αυτά τα ριάλιτι μαγειρικής που σίγουρα δεν αναδεικνύουν και δεν προωθούν τα ταλέντα των νέων παιδιών στη μαγειρική. Τη φασολάδα, φασολάδα την ξέραμε μέχρι τώρα κι όχι χάντρες του αγρού. Σκέψου και να μην είχαμε την πιο όμορφη και την πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου. Ε! Τέλος πάντων......θα συμφωνήσω για την ζέστη και θα πω (για άλλη μια φορά) οι τσάντες υπέροχες!
    Νοητή αγκαλιά (λόγω ζέστης) αλλά άπειρα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννίκα μου αγαπημένη τα έγραψα ήδη στον Γιάννη μας. Ειμαι και θυμωμένη και απογοητευμένη οτι αυτή η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί. Δυστυχως οι νέοι μας εκπαιδεύονται όλο και περισσότερο ν αποφεύγουν κάθε τι ελληνικό και να μαιμουδίζουν ό,τι ξένο! Νομίζουν δε οτι όσο περισσότερα τατουάζ έχουν τόσο πιο μαγειρες θεωρούνται, αλλά κι οχι μόνο!
      Για δε τα χριστουγεννιάτικα δεν εντυπωσιάζομαι γιατί είναι η πιο χαρουμενη,εστω και εμπορευματοποιημένη ,όπως όλα άλλωστε ,εποχή του χρόνου, που τουλάχιστον μας δίνει νότες χαράς. Κι εγω πάντα αρχίζω απο τον Αυγουστο γιατί αν καθυστερήσεις δεν βρίσκεις και υλικά στα ειδικά καταστήματα. Σ αυτό ειμαστε μυρμήγκια ;) Πριν πεινάσουμε ,μαγειρεύουμε! Ανυπομονώ λοιπόν να δω τα εργα των χειρών σου και είμαι σίγουρη οτι θα μας καταπλήξεις με τη γνωστή αισθητική σου.
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου <3

      Διαγραφή
  4. Να πω την αλήθεια μου εμείς εδώ δεν έχουμε ακόμη δει πολύ ζέστη Χαρά μου...ναι δεν την αντέχω το ίδιο και εγώ , αλλά φέτος δεν βγήκα και πολλές φορές από το σπίτι λόγο ατυχήματος και δεν μπορώ να πω ότι ζεσταινόμουν ίσα ισα που είχαμε σχεδόν όλο το καλοκαίρι το αεράκι από την θάλασσα...τι σου λέω τώρα ε; 😊 σόρυ φιλενάδα, πες με τυχερή, μέσα στην ατυχία μου 😊
    Παρ όλα αυτά οι καρφίτσες σου αλλά και οι τσάντες σου είναι άκρως καλοκαιρινές Χαρούλα μου, χαίρομαι που δεν το βάζεις κάτω η δημιουργίες ειναι αυτές που μας δίνουν χαρά αγάπη μου...
    Σε φιλώ γλυκά 😘 με την αγάπη μου πάντα ... 🍉🍨🥂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ!!!Εμείς εδώ λυώνουμε σαν κεριά Ρουλάκι μου, ανυπόφορη η κατάσταση και οχι τόσο η ζέστη όσο η υψηλή υγρασία. Κολλάμε παντού!
      Παρά ταυτα αν δεν είχα και κάτι να δημιουργώ θα τρελαινόμουν.Λίγο, λίγο,αλλά όσο μπορώ συχνότερα. Σημερα επειδή έφυγε ο καλός μου αποφάσισα παρά την ζέστη να μην πάω για μπάνιο,να φτιάξω λίγο το χαμό,ειδικά στο εργαστήρι. Μέχρι στιγμής βέβαια εχω πιάσει στασίδι στο πισί.
      Ευχομαι να συνεχίσετε νάστε δροσερά γιατί και στην κατάσταση σου με ζέστη δε θα παλευόταν με τίποτα!
      Σε γλυκοφιλώ <3

      Διαγραφή
  5. Ούτε εγώ αντέχω τη ζέστη Χαρά μου , αν κσι κάποτε ξεροψηνώμουν με τις ώρες.
    Τώρα πρωί πρωί μπάνιο κι επιστροφή.
    Αυτό με τα Ζωγραφιστά πιάτα, δεν το αντέχω καθόλου.
    Πρέπει να φας σπίτι σου κσι μετά να βγεις για να σε δουν , όχι για να φας να χορτάσεις.
    Έλα να σε κεράσω πίτα γυριστή που κάναμε στο χωριό. Να φας και να γλύφεις τα δάχτυλα σου.
    Οι χειροτεχνίες σου, όπως πάντα καλόγουστες και καλοδουλεμένες.
    Να περνάτε καλά.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχαα ζωγραφιστά πιάτα!!!!Πόσο κυριολεκτείς Ρένα μου!!! και μη σου πω οτι έτσι θα καταλήξει νάναι το φαγητό μας έξω, μια που όλοι σιγά σιγά για να μη φανουν καθυστερημένοι το γυρίζουν στο γκουρμέ.
      Οσο υπάρχουν οι λαϊκές ταβέρνες και τα σουβλατζίδικα υπάρχει μία ελπίδα...
      Ελπίζοντας και ευχόμενη δροσερότερες μέρες σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά με όλη μου την αγάπη και τις ευχαριστίες <3

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...