...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Οχι άλλο κάρβουνο μωρέέέ

Αυτό θα ξαναφώναζε ο έρμος ο Κούρκουλος αν ξαναζούσε ο,τι ζούμε!
Αλλά εγω θάθελα ν αναφερθώ σ άλλο, κάτι πιο αισιόδοξο και χαρούμενο. 
-Αισιόδοξο και χαρούμενο με κάρβουνο θα μου πείτε;
-Ε ναι, λοιπόν! Κι αυτό γίνεται.
Ki εκεί που για άλλη μια φορά βιώναμε μαύρες μέρες, γεμάτες κάρβουνο κι αποκαϊδι, ήρθε μία φωτογραφία να ξυπνήσει τα κοιμισμένα ζωγραφικά ένστικτα και να προσπαθήσει, το κάρβουνο να το κάνει πηγή χαράς.
Η αλήθεια είναι οτι ήταν λιγάκι δύσκολο και λόγω διάθεσης και λόγω  αποχής διαρκείας από κάθε τι που ήθελε κόπο, υπομονή και επιμονή.
Αλλά οταν κάτι το αγαπάς χωρίς όρια και χρόνια περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, όταν έρχεται δε την αφήνεις να πάει χαμένη.
Πότε θα ξανάβρισκα άλλη τέτοια ευκαιρία χωρίς σγουρό μαλλί;;; και τόσο ντελικάτη!!! Σα μίσχος το λουλούδι μου!!!Εύθραυστη αλλά αποφασιστική, ονειροπόλα αλλά προσγειωμένη, με στόχους και αποτελέσματα!! Το βαλα σκοπό κι εγώ να πετύχω.
Η αρχή με το σχέδιο ήταν ενθαρρυντική! Και ακολούθησε η συνέχεια. Μουτζούρα στη μουτζούρα, σαν καρβουνιάρης, αλλά όσο έβλεπα το έργο των χεριών μου ν' αποδίδει, αχνά αλλά σταθερά, το λατρεμένο μου πρόσωπο, έπαιρνα κουράγιο και συνέχιζα,
Η αλήθεια είναι οτι ενθουσιασμένη απο ο,τι κατάφερα μετά 3 χρόνια πλήρους αποχής, έκανα το λάθος να μετρήσω παραπάνω απ' οτι άξιζε το αποτέλεσμα. Ενοχλήθηκα σφόδρα κιόλας όταν οι πρώτες εντυπώσεις, οι κοντινές, δεν ήταν υπέρ μου. Μα δεν αναγνώριζαν το παιδί μου;;;😡😡 Ελεος!!!
 Αλλά για άλλη μια φορά η Μαρία μου έκανε την υπέρβαση και  μ' όμορφο τρόπο, χωρίς αφορισμούς, μου υπέδειξε τα λάθη που είχα κάνει,  για διόρθωση. Η αλήθεια είναι, οτι κάπου το βλεπα κι εγω αλλά δεν ήξερα πώς θα διορθώνονταν κιόλας.
-Πάρε το χρόνο σου μου είπε, άστο λίγο να περιμένει και ξαναπιάστο όταν είσαι έτοιμη
-Α ρε Μαράκι, τόσα χρόνια κι ακόμα να με μάθεις πώς είναι να μην βάλω κάτι στο μυαλό μου! δεν υπάρχει περίπτωση να τ αφήσω για αργότερα, αν δεν βγάλει καρούλες ...η έδρα μου!
Δεν το άφησα λοιπόν στην άκρη, κάθε άλλο, έπεσα με τα μούτρα ν' αρχίσω τις διορθώσεις. Δύσκολα, με φόβο μήπως το χαλάσω όλο για δύο σημεία, αλλά τελικά ναι! τα κατάφερα!!

Πορτραίτο με γραφίτες, κάρβουνο και ξηρά pastel(θανατηφόρος συνδυασμός 😶)

Η φωτό-εμπνευση

Αναγνώριζα κι εγώ το πρόσωπο πλέον και ήταν πιο κοντά στη φωτογραφία Τα μάτια ήθελαν κάτι ακόμα, αλλά κι έτσι είχαν το σωστό σχήμα, τη σωστή λάμψη. Τί σου κάνουν αλήθεια δύο λευκές κουκιδίτσες!!! 
Κι αφού η αρχή έγινε, προχώρησα λίγο ακόμα να ξεσκουριάσει το χέρι 😉 Και μετά το θείο πλάσμα 😍(μαμά-κουκουβάγια ήμουν πάντα μη κοιτάτε που δε το δείχνω δημοσίως 😂) μία λεπτομέρεια αγάλματος. Μ' αρέσαν πολύ οι φωτοσκιάσεις του και τόχα αποθηκεύσει για "οταν...θα...!" και να που όταν ήρθε και το "θα(ύμα) έγινε !
Τώρα αν από Δαυίδ βγήκε Μάρκος Αυρήλιος μικρό το κακό, άλλωστε δεν θα του βγάζαμε και ταυτότητα να απαιτείται ταυτοπροσωπία 😂

Ζωγραφική με ξηρά pastel

Νομίζω γι αρχή κάτι έγινε, κι ελπίζω σ ε καλλίτερες μέρες γιατί τούτο το Καλοκαίρι είναι ανυπόφορο από ζέστη και υψηλό βαθμό υγρασίας, που δε μπορεί τίποτα να σε κρατήσει κατ οίκον, ετσι Θάλασσα και πάλι Θάλασσα! 
Σας υπόσχομαι όμως συνέχεια γιατί την έχω υποσχεθεί κι αλλού 😉 και δε θέλω να την απογοητεύω.
Άλλωστε ενας εκλεκτός φίλος σκηνοθέτης και ζωγράφος ο ίδιος, με πλησίασε στη θάλασσα να με συγχαρεί για το πορτραίτο της κόρης μου και μου έδωσε μία ενδιαφέρουσα ιδέα που θάθελα να τη δουλέψω.

Ες τα επόμενα λοιπόν τα σπουδαία😏 και μέχρι τότε...ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!!!



10 σχόλια :

  1. Καλό μήνα.
    Καταπληκτικό πορτραίτο.
    ΜΠΡΆΒΟ!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε φιλενάδα, να δω πού θα σταματήσεις! Ειλικρινά δηλαδή. Επτά είναι οι τέχνες, καλή τους ώρα, επτά! Έχεις πιάσει μια τόσο μεγάλη γκάμα από αυτές και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία.
    Στο Θεό σου τώρα, είναι εκπληκτικά και τα δύο έργα. Πάντα ένιωθα δέος για αυτό το είδος ζωγραφικής. Ειδικά για τα πρόσωπα, που δεν τα έχω μήτε στο ελάχιστο.
    Η δουλειά σου, για τα δικά μου μάτια, είναι αποθεωτική. Τέτοια λεπτομερή απόδοση μόνο σε ψηφιακή επεξεργασία εικόνας συναντάς. Η πλαστικότητα του χεριού σου, οι σκιάσεις, οι πτυχές στο δέρμα έχουν τέτοια λεπτομέρεια και αληθοφάνεια, που ...δεν ξέρω.
    Μια έκθεση με όλα σου τα έργα, Χαρά μου, θα ήταν ένα γεγονός που θα έκανε μεγάλο θόρυβο και κάλος, το πιστεύω. Μακάρι.
    Καλό μήνα κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου λείπει η Μουσική, του χορού Γιάννη μου και δεν θυμάμαι ποιά αλλη οπότε εχω πεδίον δόξης λαμπρόν εστω και κουφή έστω και με ΠΙ!
      Μακάρι να μπορούσα να κάνω μια έκθεση μόνο και μόνο να μαζευτούν οι φίλοι που αγαπώ να συναντηθούμε επιτέλους και δεν με νοιάζει καθόλου αν θα γίνει θόρυβος ή οχι. Αγαπώ το θόρυβο απο το καρδιοχτύπι περισσότερο ;)
      Την αγάπη μου και τις ευχές μου για κάθε μέρα ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ!

      Διαγραφή
  3. Μα ότι πιάνουν τα χέρια σου, χρυσάφι γίνεται ο Μίδας τίποτα μπροστά σου. Το πορτραίτο το βρίσκω εξαιρετικό και βέβαια σου μοιάζει και πολύ η κόρη σου (μήπως γι αυτό το πέτυχες τόσο...μαμά κουκουβάγια χαχαχα). Μπράβο σου και γεια στα χέρια σου !!!!! Περιμένω τα επόμενα και σου στέλνω μια αγκαλιά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα επόμενα έρχονται λοιπόν αν και νομίζω τάχεις ήδη δει ;)
      Φιλάκια άπειρα Ράνια μου <3

      Διαγραφή
  4. Εεεεε ναι αυτά κάνουν την διαφορά Χαρούλα μου όταν οι μαμάδες βάζουν όχι μόνο το ταλέντο τους, αλλά και όλη τους την αγάπη όταν πρόκειται για το παιδί τους.
    Εμείς βλέπουμε ένα πανέμορφο πορτραίτο με διεισδυτικό βλέμμα που σε καθηλώνει...εκεί μέσα είναι όλη η αγάπη της μάνας, σε εκείνες τις μικρές λευκές κουκιδίτσες!!!😉
    Όχι ότι το άλλο σου στερείτε ομορφιάς; να τα λέμε αυτά Χαρά μου!!
    Το κάρβουνο έχει πολύ ωραία αποτελέσματα μπορεί να είναι δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα του σε αποζημιώνει...😊
    Θα περιμένουμε να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζεις με αγωνία ,γιατί μπορεί να αργούμε να έρθουμε επίσκεψη , όμως δεν χάνουμε καμία!!!🤗
    Χαρούλα μου να έχεις καμάρι μου ένα δροσερό Αύγουστο🍉🍺 με τα μπάνια του🏊‍♀️ και ότι άλλο όμορφο προκύψει...την αγαπη μου🧡 παντα φιλιαααα!!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ρουλάκι μου τι γλύκα τα λόγια σου!!! Ευχομαι και για σένα όλα καλά,να απαλλαγείς απο τα βάρη και να επανέλθεις δριμύτερη <3
      Φιλάκια πολλάάά

      Διαγραφή
  5. Τα λαθη εσυ τα βλεπεις που εισαι και ειδικη του θεματος.ζΕγω βλεπω μια κουκλα κορη και μια μαμα με χρυσα χερια.Καρβουνο πιανεις χρυσος γινεται.Φιλακια Χαρα μου αλλα βγες και λιγο εξω.Αυγουστος ειναι.Μας περιμενει μακρυς χειμωνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαα ηταν ιδανικός Αυγουστος για μένα και αν δεν ήταν οι ημικρανίες θαταν ο ωραιότερος των τελευταίων χρονων Λιτσάκι ;)
      Μακάρι ανάλογος νάναι κι ο Χειμώνας μου γιατί φοβάμαι οτι μας περιμένουν εκπλήξεις :(

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...