...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Οσα δε φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα

Κι εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά και ήλπιζα σ' ένα χαλαρό και δημιουργικό Φθινόπωρο, ήρθε η ζωή να μου υπενθυμίσει, οτι τίποτα δεν είναι δεδομένο!

-πέρασες καλό καλοκαίρι, χαλαρό , όπως το ήθελες; Πάρε τώρα μία ανάποδη σβουριχτή νάχεις να μαθαίνεις! σκέφτηκε και μου την έδωσε την ανάστροφη 💨💫 και σε μια στροφή γύρω από τον άξονά της, έπεσε η μητέρα μου και ο εφιάλτης ξεκίνησε 😵😷.

Το να έχεις ένα μωρό είναι ευτυχία. Σου αφήνει χρόνο να ξεκουραστείς, να δημιουργήσεις, μεγαλώνει, συνεννοείσαι ολο και περισσότερο, όταν έχεις όμως να κάνεις μ' έναν μεγάλο άνθρωπο που ξαναμωραίνεται, τότε τα πράγματα γίνονται ασφυκτικά δύσκολα.

Θα μου πείτε "η πρώτη είσαι ή η τελευταία; ή πίστευες οτι εσύ θα εξαιρεθείς του κανόνα;" Οχι τίποτ αλ αυτά δε πίστευα, απλά ήλπιζα ν' αργήσουν κι άλλο, ειδικά όταν έχεις να κάνεις μ' εναν άνθρωπο του χαρακτήρα της μητέρας μου! 
Αλλο να σας λέω κι άλλο να καταλαβαίνετε... 
Βέβαια μέσα σ' όλο αυτό το τραγικό πανηγύρι υπάρχει και μια νότα που λες "δε μου συμβαίνει εμένα αυτό!" Τσακισμένη, χειρουργημένη, παραλογισμένη στο φουλ αλλά οι απαιτήσεις καλλωπισμού επιτακτικές και επαναλαμβανόμενες μη ξεχαστούν! Να ειδοποιηθεί η μανικιουρίστα να μας περιποιηθεί τα άκρα γιατί δεν διανοούμαστε καν να κόψουμε τα νύχια των χεριών (η αλήθεια είναι οτι είχε πάντα υπέροχα δάχτυλα με μακρυά νύχια, μέχρι τώρα) μανόν (όζα για τις Βόρειες ), το κραγιόν για τα σκασμένα χείλη, κομμώτρια και πάντα δίπλα το καθρεφτάκι και η δικιά της αποκλειστικά βούρτσα μαλλιών. Σε σημείο τέτοιο που να μ εκνευρίζει γιατί σ' όλα τ' άλλα τα απαραίτητα είναι αρνητική. Ούτε η μητρυιά της Χιονάτης τέτοια εξάρτηση με τον καθρέφτη της! Το αποτέλεσμα ο καθρέφτης ήρθε και αντί να θαυμαστεί αυτομουτζωνόταν πώς κατάντησε! Κι ολ αυτά για μια γυναίκα που μπαίνει στην τελευταία δεκαετία της ζωής της, οχι αστεία. Τώρα πώς περίμενε νάναι που πέρασε τέτοια ταλαιπωρία, μη με ρωτάτε, εδω εγώ είμαι σα μύδι μπαγιάτικο, αλλά εγώ ούτως ή άλλως, ανέκαθεν ήμουν από άλλο ανέκδοτο από το δικό της. 
Εγώ να μην προλαβαίνω να καθήσω ολημερίς κι εκείνη να μου υποδεικνύει με επιμονή να φτιάξω τα μαλλιά μου με ρόλεϋ!!! Ζω μία παράνοια γενικά και ειδικά, αλλά έχω ανάγκη να μην αποκοπώ τελείως από τη γειτονιά μας κι έτσι με βλέπετε τουλάχιστον εδώ.

Η αλήθεια είναι, οτι παρότι είχα αρχίσει τις παραλαβές για τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, ένα γκρίζο σύννεφο με πλάκωνε, αλλά αυτό ούτως ή άλλως ήταν πάντα στα υπόψιν, αφού κάτι από υγεία κάτι από ηλικία όλα πρέπει να τα σκέφτεσαι και να τα συνυπολογίζεις. Και στις παραλαβές έμεινα 😞 Θέλω να ελπίζω οτι θα εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση κι ακόμα και αν δεν καταφέρω να δημιουργήσω ό,τι σχεδίαζα, με κάτι θα ασχοληθώ, γιατί αλλιώς θα λαλήσω τελείως 🐓

Αφού λοιπόν πάμε σαν τη σπασμένη πάπια, πάπιες θα σας δείξω σήμερα, εστω κι αν είχαν φτιαχτεί για πασχαλινό δώρο.



Είναι πολυεστερικά αγαλματάκια, που τα χρωμάτισα με κέφι σε ώρες χαρούμενες και μαζί με σπόρους για φύτεψη, υφασμάτινα διακοσμητικά(καρότα) σ' ένα μεταλλικό κασπώ έγιναν δώρο να μεταφέρουν χαρά και αισιοδοξία, όπως η Φύση μας διδάσκει!










Ας ολοκληρώσουμε μ' ένα γλυκό των παιδικών μας χρόνων, έτσι να γλυκάνουμε το μέσα μας, από όσα έξω δεχόμαστε κατά ριπάς 😢










Και με γλυκά χρώματα Φθινοπώρου από το ακρογιάλι που τόσο αγάπησα και τόσα μου πρόσφερε!


Σας χαιρετώ ✋💔



32 σχόλια :

  1. Αμάν βρε Χαρά μου, αμάν! Γιατί δηλαδή βρε παιδί μου πρέπει να συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα σε μάς; Και δεν σημαίνει αυτό ότι αδιαφορούμε αν συμβούν σε άλλους. Προς Θεού! Απλά λέω γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να ανασάνουμε λίγο;
    Λοιπόν να ευχηθώ γρήγορα σιδερένια για τη μαμά! Και επίσης καλή δύναμη σε σένα και σε όλους σας κορίτσι μου!
    Ανάμεσα σε όλα αυτά, να κρατήσω τη θετική θέληση της μαμάς σου για ζωή! Αυτό μού αρέσει, Χαρά μου! Θα μου πεις, μπορεί να γίνει και με άλλο τρόπο και σε άλλες συνθήκες αλλά δεν έρχονται όλα όπως πρέπει.
    Για τα έργα σου και τις όμορφες πάπιες τι να πω; Τα λένε όλα ...μόνες τους, όπως κάθε σου έργο.
    Στέλνω τα φιλιά μου βρε Χαρά και κάθε μου ευχή κοντά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου ενας κύκλος η ζωή μας κι εμείς σαν τη γάτα που κυνηγάει την ουρά της γυρίζουμε γύρω απο τον εαυτό μας! Μέχρι ν αναστήσουμε τα παιδιά μας και να κάνουμε ενα "ουφ!" ερχεται η ώρα των γονιών, να ξαναντιμετωπίσουμε μωρά πεισματάρικα,εγωιστικά και ενδιάμεσα αυτών των δύο περιόδων, ζούμε κι εμείς ! Τι να πω ...που τα ζω και δε τα πιστεύω γιατί βλέπεις ο μπαμπάς μου μας καλόμαθε. Δε μας ταλαιπώρησε καθόλου ακόμα κι οταν ηταν στα τελευταία ηταν σιωπηλός μάρτυρας. Αστο ας μη βαρύνουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, απλά να ευχηθώ αυτή η κατάσταση να εξομαλυνθεί όσο το δυνατόν.Θαύματα δε περιμένω,ήδη εγινε με την πραγματοποίηση της εγχείρησης,αλλά μέχρι εκεί.
      Θέλω να πιστεύω οτι θα μπορέσω να επανέλθω στην ενεργό δράση γιατί αν δεν, τότε θάναι η σειρά μου ;(
      Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα θερμά σου λόγια συμπαράστασης, πάντα φίλος πάντα με νοιαξιμο και αγάπη.Σου ανταποδίδω με θέρμη τα ίδια <3

      Διαγραφή
    2. Θα επανέλθεις Χαρά μου! Γιατί είσαι απ' τους ανθρώπους που το θέλεις, το παλεύεις. Ζει το μεράκι μέσα στην καρδιά σου και θα το κάνεις. Η ζωή ανταποκρίνεται σε τέτοιους ανθρώπους. Είμαστε εδώ κοντά σου καλή μου φίλη με όλες μας τις ευχές.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι νάταν τοσο εύκολο οσο ακούγεται Γιάννη μου! Κια δνε έφταναν όλα τ αλλα ήλπιζα να ξέφευγα για ενα Σκ (ειχε κανονίσει ο άντρας μου προ πεσίματος,ενα 3ημερο στη Βυτίνα,μαθαύριο) και τωρα κόλλησε κοροναϊό ο αδελφός μου. Γι αυτό σου λέω...ευσεβείς πόθοι. Εχω καταβληθεί πολύ ψυχολογικά

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν Χαρά μου έρχομαι και γω να συμφωνήσω πως η ζωή κύκλους κάνει. "Ότι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς". Αρκεί να θυμόμαστε πως ¨κι αυτό θα περάσει¨ Σίγουρα μας καταβάλουν αυτές οι καταστάσεις, ίσως και να μας θυμώνουν. Είναι οι αντοχές μας όταν πρέπει πια κι εμείς να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας, είναι ο φόβος πως αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μιας σταδιακής φθοράς της ηλικίας. Είναι τρομακτική η σκέψη, αλλά είναι αλήθεια και μόνο όσοι τη βίωσαν έχουν ¨γνώση¨ Οι πληγές είναι τόσο βαθιές που πάντα θυμίζουν τι έκανες, ή τι δεν έκανες όταν νόμιζες πως ήσουν σ’ ένα βάλτο και βούλιαζες, βούλιαζες……Αντικρουόμενα συναισθήματα. Φυσιολογικές αντιδράσεις παγιδευμένες στο φόβο, απ’ τις αλλαγές στην ψυχολογία και την κοινωνική ζωή. Ανθρώπινο είναι. Όπως επίσης και η δύναμη της ψυχής που διαθέτουμε. Θα βρεις το κουράγιο να σπρώξεις το χρόνο, απ’ το σήμερα στο αύριο. Από το τώρα στο μετά. Για το ¨μεθαύριο¨ έχει ο Θεός!
    Πάλεψε, αλλά βάλε και όρια στον εαυτό σου σε ότι σε εγκλωβίζει συναισθηματικά.
    Με τις καλύτερες ευχές για τη μητέρα σου και καλή δύναμη σε σένα. Θα περάσει κι αυτό!
    Καλό ξημέρωμα με μια αγκαλιά τεράστια!

    (για τα έργα σου τι να πω;....τέλεια όπως πάντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν παλεύω Αννίκα μου τα όρια τα βάζουν οι άλλοι κι εγω μονίμως είμαι εκτός ορίων, μέχρι πότε; άγνωστο! Προσπαθώ,όπως προσπαθούσα πάντα σ όλες μου τις σχέσεις, ούτως ώστε οταν τελειώσουν με τον όποιο τρόπο εγω να είμαι γαλήνια οτι έκανα ο,τι μπορούσα. Οσα συναισθήματα μου περιγράφεις τα βιώνω και ίσως νάταν καλλίτερη η κατάσταση αν η μητέρα μου εκ φύσεως δεν ήταν πεσιμίστρια και δνε κλαιγόταν μονίμως για το παραμικρό. ΑΥτό που έζησα στο Νοσοκομείο μόνο σ εφιαλτες ή σ ε ταινίες τρόμου τόχα δει και οταν συνήλθε και δνε ηταν ικανοποιημένη με τίποτα της έλεγα "σκέψου να σου τυχαινε αυτό εν μέσω καραντίνας που δνε επέτρεπαν ουτε συγγενή δίπλα στον άρρωστο.Πόσοι πέθαναν απόλυτα μόνοι και αβοήθητοι" Αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει γνωμη να σκεφτεί και να βοηθήσει προς τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Εγω οχι να μπω στο εργαστηρι δεν προλαβαίνω αλλά ουτε καν να ξεκουραστώ το μεσημέρι.Εχω τέτοια ένταση που δνε μ αφηνει να χαλαρώσω. Τλπ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, απλά φοβάμαι τη συνέχεια. Τλπ σ ευχαριστώ για τα λόγια σου πάντα παρηγορητικά θα προσπαθήσω να τα ενστερνιστώ. Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Χαρά μου, καταλαβαίνω πως περνάς δύσκολες ώρες. Εύχομαι από καρδιάς τα πράγματα με τη μητέρα σου να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα. Και επειδή η χειροτεχνία, η δημιουργία είναι ψυχοθεραπεία, να μην την εγκαταλείψεις. Οι πάπιες σου υπέροχες. Και τα υφασμάτινα καρότα τις συνοδεύουν απίθανα. Καλό κουράγιο, φίλη μου, και να σκέφτεσαι θετικά. Όλα θα πάνε καλά. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "δυσκολες ώρες" ειναι πολύ απαλή έκφραση Μία μου για να περιγράψει την κατάσταση. Δεν πετουσα ποτέ στα σύννεφα, τα περίμενα και μάλιστα έτσι ακριβώς, απλά και οι δικές μου αντοχές ειναι μειωμένες. Σ ευχαριστώ πολύ καλή μου για τα καλά σου λόγια, το εκτιμώ <3

      Διαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με την Αννίκα από πάνω Χαρά μου βήμα βήμα και δύναμη εκτός από τεράστια υπομονή θέλει...
    Το καλό είναι να μην μας συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις, αλλά όταν γίνονται, θέλουμε δεν θέλουμε πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε.
    Το ότι είναι κοκέτα η μαμά σου ακόμα και στα δύσκολά της αυτό δείχνει ότι δεν το βάζει κάτω και από την μιά είναι καλό σημάδι πως θέλει να βρεί τα πρώτα της...υπομονή, χρόνος είναι θα περάσει Χαρούλα μου...
    Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στην μαμά και σε σένα αγαπημένη μου κουράγιο
    Και ναι να το ρίξεις στις δημιουργίες να ξεδίνεις λίγο...να ανοίγεις σιγά τα φτερά σου πάλι...να πω ότι ξέρω από τι είναι φτιαγμένες οι όμορφες πάππιες σου, θα είναι ψέματα , αλλά αλήθεια είναι ότι μου άρεσαν πάρα πολύ.
    Και τι μου θύμησες με την βανίλια στο ποτήρι!! Εδώ η ζωγραφική έχει την γλύκα της.
    Να προσέχεις και εσένα Χαρά μου ευχές για σύντομη ανάρρωση την αγάπη μου🧡 καλό σου ξημερωμα μια μεγάλη αγκαλίτσα 🤗 φιλιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Ρουλα μου μακάρι εκτός απο κοκέτα νάταν και αισιοδοξη και να βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Περισσοτερο με καταβάλει η κλάψα και η απαισιοδοξία και η μη προσπάθεια να τα δει θετικά τα βήματα που κάνει,παρά αυτή καθ αυτή η δύσκολη πραγματικότητα. Ολα στο πρόγραμμα ηταν και εξ αρχής οτι ενας περνάει το μεγάλο λούκι, αλλά κάποιες φορές σπας,σαν ανθρωπος πόσο μάλλον εγω που έχω και τα δικά μου προβλήματα .
      Για να το ρίξω στις δημιουργίες ουτε λόγος.με το ζόρι προλαβαίνω να φάω οταν μαγειρεύω γιατί υπάρχουν και μέρες ουτε κι αυτό καταφέρνω. Ακόμα και νάχα χρόνο ,όπως τωρα που απαντάω στα σχόλιά σας,δεν εχω το κουράγιο να καταπιαστώ με δημιουργία! Στο Νοσοκομείο περνούσαν ωρες ολόκληρες που ουτε το κινητό κοιτούσα να διαβάσω π.χ. κάποια είδηση. Ολα με κουράζουν, τηλέφωνα, επισκέψεις τα πάντα.Εδω μέσα εχει γίνει κέντρο διερχομένων ,γιατροί, νοσοκομες, φυσιοθεραπεύτριες κι εγω οταν δνε κάνω νοσηλεία σφουγγαρίζω και πλένω.Αστο...
      Φιλιά πολλά αγαπημε
      νη μου και σ ευχαριστώ για όλα ;) <3

      Διαγραφή
  5. Χαρά μου, πολύ λυπάμαι για την περιπέτεια της μαμάς σου και εύχομαι να αναρρώσει γρήγορα και χωρίς επιπλοκές! 'Οταν αυτό είχε συμβεί στην δική μου μαμά, το τί είχα τραβήξει...γιατί έμεινε έναν μήνα στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση!!!
    Ωραίο είναι που είναι κοκέτα στην ηλικία της! Υπομονή και κουράγιο να έχεις και όλα θα περάσουν!
    Τα παπάκια σου είναι πανέμορφα, και η όλη σύνθεση πολύ εντυπωσιακή!!!
    Όσο για το υποβρύχιο...υπέροχο!!!! Την γλύκα του νά'χεις!!!!!
    Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις και σύντομα θα ετοιμάσεις και θα μας καταπλήξεις με τις Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες σου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου απο το στόμα σου και στου Θεού τ αυτί,αν και σ αυτή την προχωρημένη ηλικία το ένα φέρνει τ αλλο, εφτασε ο κόμπος στο χτένι κι εγω καλούμαι να τον ξεμπλέξω με τον πιο ανώδυνο τρόπο για όλους.
      Μακάρι να μη σε διαψεύσω σ οσα μου γράφεις .
      Σε φιλώ με αγάπη με ευγνωμοσύνη

      Διαγραφή
  6. Καλή δύναμη Χαρά μου! Αχ πόσο σε νιώθω να ήξερες... Περνάω κι εγώ διάφορα με τη μάνα μου και με τη δική μου υγεία. Πού θα πάει, θα περάσει κι αυτό... Να είσαι όσο μπορείς δημιουργική. Όποτε βρίσκεις χρόνο εκεί να ξεθυμαίνεις! Η δημιουργία είναι που μας κρατά να μην λαλήσουμε, ακριβώς όπως το είπες. Μια αγκαλιά σου στέλνω κι ένα φιλί! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιάκι με τουτα και μ εκείνα και με το "κι αυτό θα περάσει" περνάει και η ζωή μας χωρίς να το καταλάβουμε! Εκανα τόσα σχέδια γι αυτό το Φθινόπωρο , μέχρι που είχα αποφασίσει να πάω για ΠΡΩΤΗ φορά στην κόρη μου στο Λονδίνο (μένει εκεί τα τελευταία 13 χρονια!!!) Μάλλον δεν είναι τυχερό. Το σίγουρο είναι οτι θα περάσω ο,τι μου είναι γραμμένο :(
      Σ ευχαριστω που μου έγραψες, το εκτιμώ βαθειά αγαπημένη

      Διαγραφή
  7. To μόνο σίγουρο σε αυτή τη ζωή Χαρά μου, είναι πως όλα περνούν και τα κακά όπως και τα καλά και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή...
    Θα χρειαστείς πολύ ενέργεια για να καταφέρεις να την χειριστείς γιατί μη ξεχνάμε πως οι ηλικιωμένοι μας γονείς έχουν μια ζωή εμπειρίες που τους έχουν διαμορφώσει ένα χαρακτήρα δύσκολα διαχειρίσιμο...
    Η δημιουργικότητα σου και τα άτομα που σε στηρίζουν γύρω σου ψυχολογικά θα βοηθήσουν να τα βγάλεις πέρα και ξέρω πως θα τα καταφέρεις.
    Υπήρξα τυχερή γιατί οι δικοί μου, έφυγαν στα 98 ο πατέρας και 94 η μάνα χωρίς σοβαρά προβλήματα.
    ΑΦιλάκια δυναμικά, υπομονετικά και με πολύ πολύ αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ήσουν απίστευτα τυχερη Στεφανάκι μου που δεν αντιμετωπισες προβλήματα με τους γονείς σου κι ας εφυγαν πλήρεις ημερών, αυτά ειναι λαχεία! Εμένα η μητέρα μου ηταν δύστροπη απο τα νειάτα της και καθόλου υπομονετική και τωρα τα πραγματα είναι σαφως χειρότερα. Τλπ εγω κάνω τ ανθρωπίνως και αναλόγως των δυνατοτήτων μου ,δυνατόν, πολλοί φίλοι έχουν προσφερθεί να μου συμπαρασταθούν αλλά προς το παρόν δε θέλω, ουτε θέλω να μεταφέρω σ ε κάποιον την κακή μου διάθεση. Μακάρι να μπορούσα να δημιουργήσω ,αυτό θάταν πιο κατευναστικό απο οτιδήποτε άλλο. Ο άλλος το λέει με καλή διάθεση "δες το θετικά, εχε θετική σκέψη" αλλά αμα δε ζεις το πρόβλημα είναι ευκολο να το λες. Εγω σ ανάλογες περιπτώσεις προτιμώ να σιωπώ δίπλα στον άλλον,απλά να νοιώθει την παρουσία μου δίπλα του υποστηρικτική.
      Αφιλάκια με την ίδια αγάπη ανταποδιδόμενα <3

      Διαγραφή
  8. Κρά γερά Χαρούλα μου.....ζόρικες κααστάσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε με υπομονή ατελείωτη και κουράγιο ανεξάντλητο.....φόρτιζε τις μπαταρίες σου δημιουργικά όπως και όσο μπορείς....,.το πέρασα κι εγώ όλο αυτό αλλά με μία μανούλα υπομονετική , στωϊκή και γλυκομίλητη που όμως..... όλη αυτή η εγκρτέρησή της με τσάκιζε.....Εύχομαι τα καλύτερα και γιά τις δυό σας....σε χαιρετών γλυκαμένη από το θαυμαστό σου υποβρύχιο και γεμάτη θαυμασμό γιά τα εξαίσια παπιά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερή ήσουν Κλαυδία μου που είχες τέτοια στωική μάνα γιατί η δικιά μου μόνο έτσι δνε ήταν ποτέ και τωρα ακόμα χειρότερη. Ειμαι σε διαρκή κίνηση απο την ώρα που ξημερώνει ο θεός την ημέρα μέχρι βαθείας νυχτός.και αποκλειστική νάμουν πάλι θάχα χρόνο για ξεκούραση,αλλά πού τέτοιο πράμα. Τλπ λυπάμαι που σα φορτώνω τη θλίψη μου αλλά εχω ξεπεράσει καθε όριο

      Διαγραφή
  9. Θέλω να σου πω ότι διάβαζα το κείμενο και χαμογελούσα. Κυρίως για τα λες ωραία, αλλά και γιατί μέσα στις δυσκολίες με την μητέρα σου βγάζεις μια γλυκύτητα που κανει το πρόβλημα να μην είναι πρόβλημα τελικά. Εσύ ξέρεις καλύτερα βέβαια 🙂

    Αλλά να ξέρεις.ολα γίνονται για κάποιο λόγο! Ίσως η μόνη κλισεδια που συμπαθώ! Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη μου και μόνο που είσαι εδώ κι έκανες τον κόπο να σου απευθύνεις ένα σχόλιο για μένα είναι ήδη πολύ και σ ευχαριστώ <3
      Σ ευχαριστώ και για την ευχή,την έχω ΠΟΛΥ ανάγκη

      Διαγραφή
  10. Χαρά μου, ήλθε η ώρα που εσύ θα είσαι η μαμά της μαμάς σου. Πρόσεξε όμως την Χαρούλα, κρατα δυναμεις, δεξου βοηθεια, γιατί δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει & ως που θα πάει αυτή η δυσκολία.
    Σε φιλώ. . . . .😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστίνα Χαλκιοπουλου14 Οκτωβρίου, 2022 23:30

    Χαρά μου, ήλθε η ώρα να γίνεις η μαμά της μαμάς σου. Πρόσεχε όμως την Χαρούλα, δεν ξέρεις πόσο & μέχρι που μπορεί να φθάσουν τα δύσκολα. Εύχομαι όλα να πάνε, όσο γίνεται καλύτερα. Τα παπιά υπέροχα! Να έχεις παντα την γλύκα του υποβρυχίου σου!
    Σ' έχω στην σκέψη μου, σε φιλώ 😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔυστυχώςΧριστινάκι οταν μπαίνεις σ αυτό το χορό,είσαι ΜΟΝΟΣ! οσο κι αν εχουν την καλή διάθεση να βοηθησουν οι γυρω,μένει στους ευσεβείς πόθους. Εγω ενα ένα μεγάλο λάθος στα μισά της ζωής μου και το πληρώνω απο τότε και μέχρι να κλείσω τα μάτια ποιός ξέρει ακόμα πόσο! Εξ αυτού καταστράφηκε η υγεία μου, αυτό τα λέει ολα,ας μη το αναλύσουμε περαιτέρω,ίσως κάποια στιγμή απο κοντά, αν επιβιώσω τωρα.
      Είμαι σίγουρη οτι ειμαι ακόμα στην αρχή της ανηφόρας (ας μη το πω Γολγοθά) και τρέμω στην ιδέα τι επιφυλάσσει η συνέχεια
      Σ ευχαριστώ που ήσουν ΕΔΩ <3

      Διαγραφή
  12. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υπομονή Χαρά μου! Είναι δύσκολος κι επίπονος ο δρόμος όμως ποτέ μην απελπίζεσαι έστω, κι αν τα πράγματα δε μας πηγαίνουν όπως τα έχουμε προγραμματίσει υπάρχει και η επόμενη μέρα....τουλάχιστον,προσπάθησε τον ελάχιστο,ελεύθερο χρόνο σου να τον περνάς όμορφα και δημιουργικά. Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου! Υποβρύχιο,αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων! Εύχομαι οι μέρες σου να κυλάνε όπως την γλυκά και το άρωμα της βανίλιας!
    Σου στέλνω την αγάπη μου και μία μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου δε θα σε διαψεύσω ουτε στο ελάχιστο,έτσι είναι όπως τα περιγράφεις και πάντα σκέφτομαι το κινέζικο ρητό "Να μη σ αξιώσει ο θεός να σου δώσει ο,τι μπορείς ν αντέξεις!" Πολύ σοφό! Οσο για ελεύθερο χρονο,πες πώς είναι αυτός που γράφω ολοένα τις απαντήσεις Και περισσότερος να υπήρχε ουτε διάθεση ουτε κουράγια υπάρχουν να τον αξιοποιήσω
      Σ ευχαριστώ πολύ για την ενδυνάμωση απο τα λόγια και την αγκαλιά σου <3

      Διαγραφή
  13. Νάξερες πόσο σε καταλαβαίνω !!!!
    Έχω περάσει πολύ δύσκολα με δύο γονείς και έναν αδελφό συγχρόνως άρρωστους...... προσπάθησε να αφήνεις πίσω την ταλαιπωρία και έστω για λίγο να κάνεις κάτι που σ ευχαριστεί. Εύχομαι να είναι γρήγορα περαστικά και καλή δύναμη....σε φιλώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα τα σκέφτομαι Ράνια μου,οτι δεν είμαι η μόνη που πέρνάω ή περασα δύσκολα, υπάρχουν και χειρότερα,ειναι κάτι που πάντα σκέφτομαι ωστε να μην μεμψιμοιρώ για κάτι που μου συμβαίνει. Θέλω να βλέπω τη ζωή θετικά αλλά έρχονται ώρες που λυγίζω στα δύο. Οταν και ο άλλος είναι δύσκολος ως χαρακτήρας,δεν βοηθιέσαι μόνο με τη θετική σκέψη. Σ ευχαριστώ πολύ αγαπημένη <3

      Διαγραφή
  14. Παρασύρθηκα με το πρόβλημα......
    Οι πάπιες σου είναι τρέλα!!!! Και η όλη σύνθεση καταπληκτική!!!! Σπόροι για φύτευση και πάνινα καρότα......μα τι τέλειος συνδιασμός για δώρο !!!!! Μπράβο, είσαι μοναδική !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα πρόβλημα αφου αυτό ποέχει αυτό τον καιρό.
      Οι παπιες έγιναν Πασχαλινό δώρο στη συμπεθέρα και οντως ήταν ενα ωραίο δώρο, μάλιστα απο κάτω είχε κουλουράκια. Γενικά αν μου το έκαναν εμένα θα ξετρελαινόμουν, κι έτσι πάντα λειτουργώ με τα δώρα
      Δεν θα έκανα ποτέ κάτι δώρο σε κάποιον για να τον ξεπετάξω
      Την αγάπη μου πάντα

      Διαγραφή
  15. Κράτα γερά Χαρά μου.
    Κράτα δυνάμεις και για σένα.
    Ξέρω ότι είναι δύσκολη αυτή η περίοδος, όταν οι γονείς πέφτουν κσι θέλουν ντάντεμα.
    Να δέχεσαι οποιαδήποτε βοήθεια για να ξεκουράζεσαι.
    Πρέπει να αντέξεις γιατί έρχονται χαρές.
    Οι δημιουργίες όπως πάντα υπέροχες.
    Μη τις εγκαταλείπεις, όσο είναι δυνατόν.
    Πρόσεχε τον εαυτό σου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου αναμενόμενη αυτή η περίοδος,αλλά επειδή η μαμά μου άλλο το τί είναι κι άλλο το πώς δείχνει πίστευα οτι θ αργουσε ακόμα.ΑΠο την αλλη είναι τόσο δύσκολη σαν άνθρωπος που έτρεμα στην ιδέα αυτής της στιγμής.Και να πού ήρθε! Και πρέπει να διαχειριστώ για να σώσω και εμένα απο τον Καιάδα.Προσπαθώ.Οχι πάντα με επιτυχία.
      Προσπαθώ και για τις δημιουργίες που ειναι το φαρμακό μου,αλλά αν εχω ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο,δεν εχω διάθεση.Ελπίζω τωρα με τα χριστουγεννιάτικα λίγο να τα καταφέρω
      Σε φιλώ πάντα με αγάπη

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...