...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Έτσι είναι οι σχέσεις... (Ηρώ)

Η αλήθεια είναι οτι είχα ήδη πέσει πάνω στη συγκεκριμένη ανάρτηση, μέχρι που είδα και την ανάρτηση της Στέλλας και σκέφτηκα ότι όλο και περισσότερο άνθρωποι εμβαθύνουν και προσπαθούν να βρουν λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις.
Τοχα απο εφηβη να αυτοκριτικάρομαι, να ψάχνω να βρω τα λάθη μου σε σχέση με τους άλλους, κι έγινε πιο έντονο από την εποχή που έγινα μητέρα. 
Γενικά όσο ανυπόμονη είμαι να δημιουργήσω κάτι και να δω το αποτέλεσμά του, τόσο υπομονετική μέχρι βλακείας είμαι στις ανθρώπινες σχέσεις . Θέλω να εξαντλήσω τα περιθώρια, ωστε τελειώνοντας να πω "εκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δε πήγαινε άλλο"  Να φεύγω με ήσυχη συνείδηση  δηλαδή. 
Παρ όλα αυτά έχω στριμώξει πολύ άσχημα τον εαυτό μου μέχρι να φτάσω στο σημείο μηδέν. Τοχω νοιώσει στο σώμα μου που διαμαρτύρεται. Εχω αισθανθεί ασφυξία χωρίς κάτι συγκεκριμένο να ευθύνεται κι οταν διάβασα μέσα στα πολλά που διαβάζω, αυτό το κείμενο, είπα "ώπα! δεν είμαι μόνο εγώ η τρελή και παράξενη και αχάριστη ίσως. Κρίμα να νοιώθω ενοχές
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επεκταθώ, δεν είμαι ο Φρόυντ, το παραθέτω λοιπόν αυτούσιο, επειδή θέλω να υπάρχει στο "χώρο μου" και πηγή του ειναι εδώ:

Κρεμαστή καρδιά απο φελιζολ ντυμένη με κόκκινο βελούδο και τουλι, με μεταλλικά στοιχεία (μια παλιά καρφίτσα -καρδιά κι ενα πλακάκι LOVE) και φούντα

"Οι άνθρωποι γενικά βιάζονται να σου αρπάξουν την υπόσχεση, πως σημαίνουν πολλά για σένα.
Βιάζονται να σε γνωρίσουν για να καλύψουν την κενότητα τους πολλές φορές και όχι για να σου προσφέρουν την παρέα τους. Θέλουν να είναι τα πάντα σου και να είναι τώρα. Θέλουν να σου αποσπούν την προσοχή με ανόητα, φτηνά τερτίπια που τα ονομάζουν σχέση, φιλία, δόσιμο και έτσι θεωρούν πως εξασφάλισαν μια θέση κοντά σου στην αιωνιότητα.
Θέλουν να προσδώσουν σημασία στην δική τους ζωή γι’ αυτό εισβάλουν πιεστικά στη δική σου.
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν, πως η απόκλιση που σου προσφέρουν μπροστά στη λέξη φιλία μεγαλώνει έτσι ολοένα, αλλά δυστυχώς όχι και η ανάγκη για την παρουσία τους.
Όμως δυστυχώς κανένας δεν ξεγελιέται γιατί πολύ απλά δεν το έχει ανάγκη.
Απαραίτητος δεν μπορεί να γίνει κάποιος στην ζωή σου εάν δεν αποκτήσεις παρελθόν μαζί του, εάν δεν ακουμπήσουν οι ψυχές σας, εάν δεν έχεις να θυμηθείς κάτι από αυτόν τον άνθρωπο.
Απαραίτητος δεν γίνεται κανείς με το στανιό επειδή μίλησες, γέλασε μαζί σου, ήπιες ένα καφέ, κάπνισες ένα τσιγάρο. Απαραίτητος θα γίνει με τον χρόνο, εάν αντέξει η σχέση σας, εάν ευδοκιμήσει, εάν νικήσει την σημερινή αλαζονεία, ζήλια, ματαιοδοξία που υπάρχει.
Απαραίτητος δεν θα γίνει κάποιος που δεν έχεις φάει τα μούτρα σου μαζί του και να αγκαλιάστηκες, να έκλαψε μαζί σου, να σε πόνεσε, να σε νοιάστηκε να έφταιξε εκείνος και να ζήτησες συγγνώμη εσύ για να μην τον στενοχωρήσεις.
Έχουμε μάθει σε εύκολες ταμπέλες και θεωρούμε πως θα μπορούμε να γίνουμε γρήγορα η πρώτη σκέψη του άλλου μόλις ξυπνάει, ή η τελευταία πριν κοιμηθεί. Θεωρούμε πως είναι εύκολο να του κλέψουμε την ιδιωτικότητά του και να τον απορροφήσουμε στον κόσμο μας.
Αυτό λέγεται συναισθηματική άγνοια. Ένας άνθρωπος δραστήριος, κοινωνικός, αγαπητός, με ενδιαφέροντα, για να σε περάσει και να σε φιλτράρει μέσα από τον εγκέφαλο του σαν αναγκαίο πρόσωπο θα πρέπει να είσαι σπουδαίος για εκείνον.
Θα πρέπει να έχεις αποκτήσει τον σεβασμό, την αγάπη του, την σκέψη του, να έχει κερδίσει τίμια ένα κομμάτι του εαυτού σου κάπου μέσα σου και να κατοικεί.
Δεν θα γίνει αυτό αμέσως και σε λίγο χρόνο επειδή έχεις μάθει να εκκολάπτεσαι σε κάθε άνθρωπο που γνωρίζεις για να καλύψεις την ανεπάρκεια σου. Ο άλλος θέλει χρόνο, θέλει χώρο να ανασάνει και να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος γύρω του και μέσα του να σε δεχθεί.
Μην γίνεσαι συναισθηματικά φορτικός και εκβιάζεις την παρουσία σου. Πολύ γρήγορα θα τον κουράσεις, αλλά ακόμα και έτσι να μην γίνει παρακάτω θα σε πετάξει έξω από την ζωή του γιατί νιώθει άβολα.
Τα πολλά τηλέφωνα και τα πολλά μηνύματα, τα πολλά λόγια και τα μεγάλα, δεν χτίζουν σχέσεις, απεναντίας, από μια ηλικία και μετά και ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του άλλου τις χαλάνε.
Δεν είναι εύκολο να αποδεχτείς πόσο ελάχιστα απαραίτητος είσαι για κάποιον, όσο και να θεωρείς τον εαυτό σου φαβορί, το ξέρω.
Αλλά δεν μπορείς να με αναγκάσεις να κάνω παρέα με το λίγο σου.
Η αδιακρισία είναι δικαίωμα σου και η επιλεκτικότητα δικό μου.
“Τον άνθρωπο δεν μπορείς τον εκβιάσεις να σε αγαπήσει, κουράζοντας τον με την παρουσία σου.”
 "


Stone with  napnik's decoupage

44 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω τους χαιρετισμούς με θέρμη <3

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω και δεν γίνεται να διαφωνήσω πουθενά με όλες αυτές τις σκέψεις, Χαρά μου. Ακριβώς αυτό!
    Στέλνω την καλησπέρα μου και τις ευχές μου για μια όμορφη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό Γιάννη μου ειναι οτι όλοι ξέρουμε αλλα και όλοι ανεχόμαστε ;)

      Διαγραφή
  3. Η ανάρτηση σου, χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά.
    Όμορφη η συμμετοχή σου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο Ρένα μου κι οπως λέει και η ενότητα που το περιλαμβάνει "Τροφή για σκέψη" ;)
      Φιλιά κι απο μενα την ταλαίπωρη φίλη σου

      Διαγραφή
  4. Nice post and pretty heart ornament! Love the heart stone too! Besitos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. what a wonderful ornament and very clever decoration of the heart stone. thanks for the inspiration xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ αυτή η καρδιά Χαρούλα μου θα κάνει και τα λάθη της , για να μαθαίνουμε από αυτά και να πηγαίνουμε παρακάτω...
    Το θέμα της πρόσκλησης της Μίας, είναι από εκείνα που θα σε βάλουν σε πολλές σκέψεις γύρω από την καρδιά και την συναισθηματική λειτουργεία της.
    Και οι δυο δημιουργίες σου για την συμμετοχή σου πανέμορφες Χαρά μου.
    Να είσαι καλά, και να προσέχεις καλή μου την αγαπη μου πάντα φιλιααααα 🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις μαύρες μέρες που βιώνω Ρουλάκι μου ήταν ενα φωτεινό ξέφωτο η πρόκληση της Μίας με έργα που είχα φτιάξει απο πολυ καιρό πριν και δεν είχα παρουσιάσει. Οσο για τις λειτουργίες της καρδιάς πολυδαίδαλες και δε θα τις αποσαφηνίσουμε ποτέ όσο ζούμε ;)
      Προσπαθώ να είμαι καλά,αλλά οι μεταπτώσεις μου ειναι τραγικές
      Σε φιλώ αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  7. Lindas creaciones. La piedra con decoupage es asombrosa!!
    Qué tenga un hermoso día. =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Seus trabalhos são lindos e seu texto também. Parabéns, beijos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fico muito feliz por suas amáveis ​​palavras e também fico feliz que você tenha lido o texto! Amizade

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στη Φιλική Πρόκληση 154, Χαρά μου. Το απόσπασμα είναι πραγματικά μοναδικό. Έκανες άριστα που το δημοσίευσες στο site σου. Οι καρδούλες σου είναι πανέμορφες. Εκπληκτική ιδέα το τούλι πάνω στο βελούδο και πανέξυπνο το stop πόρτας σε σχήμα καρδούλας. Σε φιλώ γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Μία σ ευχαριστώ θερμά που μέσα στη μαυρίλα της καθημερινότητάς μου έγινες το φωτεινό αστέρι να βαδίσω σε πιο φωτεινά μονοπάτια, εστω και με έργα παλαιότερα αλλά άγνωστα.
      Σ ευχαριστω θερμά με όλη μου την καρδιά. Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Bonitos corazones, el que más me gusta por su originalidad el blanco con flores, decorar una piedra con forma de corazón me parece muy original.
    Felicidades, besicos desde España.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Me encantan mucho las piedras, como podéis ver en mis otros trabajos aquí y también el decoupage, que fue mi primer contacto con la creación. ¡Así que me alegro de poder y los combino de todos modos! Mi amor y mis mejores deseos para un buen mes.

      Διαγραφή
  11. Πολύ ωραίο το κείμενο που μας μετέφερες, Χαρά μου, και πόσο αληθινό!
    Και οι δύο καρδούλες της συμμετοχής σου είναι πανέμορφες! Καλή επιτυχία!!!
    Φιλάκια και καλό μήνα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου ωραίο το κείμενο στην πράξη χωλαίνουμε ;(
      Σ ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια επι των έργων, δυστυχώς λόγω των γεγονότων όλη η δημιουργική δραστηριότητα εχει ανασταλεί δραματικά .
      Φιλάκια πολλά και ν α προσέχετε

      Διαγραφή
  12. Όμορφο κείμενο, όμορφες καρδιές !!!!
    Καλό μήνα και καλή επιτυχία !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αίσθηση της φιλίας, για σένα, δεν πηγάζει από την ανάγκη για διθύραμβους για ότι κάνεις, αλλά από μια ειλικρινή αγάπη. Και με όποιον καιρό (εννοώ κατάσταση) εκείνο το μικρό σποράκι του νου που ζει και το υποθάλπει το πάθος της δημιουργίας ξεπετάει βλαστάρια. Αρκεί να βρει την ευκαιρία. Όσο για το μονοπάτι της φιλίας δεν χωράει και πολλούς, στενό και δύσβατο κάποιες φορές. Όμως εσύ κρατάς την πυξίδα. Τα λόγια αραχνοΰφαντα πέπλα χωρίς την ανάγκη της ειλικρίνειας.
    Όμορφες οι καρδιές, σαν τη δική σου!
    Καλό μήνα με υγεία και δύναμη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρώτη σου πρόταση Αννίκα μου αγαπημένη είναι καίρια καθοριστική και αληθινή! Η αγάπη δεν κάνει κρότο ;)
      και η φιλία η πραγματική οντως δεν σηκώνει πολλούς στο ίδιο μονοπάτι, ειναι στενή για να περιφρουρεί τις αλήθειες της και όπως πολύ σωστά λες εσύ κρατάς την πυξίδα και αν σε πάει σε ξένα μονοπάτια,δεν οφείλεται στο όργανο αλλά σ εσένα που την κρατάς λάθος. Απλά κάποιες φορές τα βιώματα και οι "συμβουλές" που σου πιπίλιζαν το μυαλό απο γεννησιμιού σου,σε μπλοκάρουν να κάνεις αυτό που προστάζει η καρδιά σου, δίνοντας περισσότερο χώρο στον άλλο εκτοπίζοντας τον εαυτό σου στην άκρη, λες και ειναι παρατηρητής και δε τον αφορά η όλη φάση.
      Σ ευχαριστώ αγαπημένη μου για τα καλά σου λόγια και σου στέλνω μια μεγάάάλη αγκαλιά ευγνωμοσύνης και ευλικρίνειας <3

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Χαρά
    Θέμα που καίει η φιλία, αμφισβητήσεις, επιβεβαιώσεις, αδιαφορία, ενδιαφέρον, χαρές, φθορά, εγωισμός, ναρκισισισμός κι ότι άλλο θέλεις μπορείς να συμπληρώσεις. Με όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας του άλλου ανθρώπου έρχεσαι κοντά και με όλες τις φάσεις που περνάει μια σχέση. Για μένα μεγάλη προυπόθεση είναι να θέλουμε κι οι δύο να ανοιχτούμε, η εμπιστοσύνη και τα όρια. Δεν θέλω ο άλλος να είναι μια υπερπαραγωγή που θα με εντυπωσιάσει. Η ειλικρίνεια επίσης είναι ένας σταθερός παράγοντας όπως και η συνέπεια.

    Πανέμορφες οι καρδούλες σου!!!

    Περαστικά στη μαμά σου, πέρσι τέτοιο καιρό αντιμετώπιζε κι η δικιά μου μεγάλο πρόβλημα, τώρα τα θυμόμαστε και γελάμε.
    Καλό Νοέμβρη να έχουμε
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχω να προσθέσω τι κε Πρόεδρε! Πάντα είσαι to the point και χαίρομαι να διαβάζω τις απόψεις σου, λιτές περιεκτικές και σοφές, βγαλμένες ,ως συνήθως,απο την πραγματικότητα κι οχι εξ ακοής ;)
      Σ ευχαριστώ πολύ που ήσουν εδώ να συμπληρώσεις την ανάρτησή μου με το ωραίο σου σχόλιο Στελλίτσα μου
      Ευχαριστώ για τις ευχές,ελπίζοντας να τα καταφέρω κι εγω
      Καλή συνέχεια σου ευχομαι ολόψυχα

      Διαγραφή
  15. Σε μια ανάρτηση αφιερωμένη στη καρδιά κατανοούμε πως μόνο αν πραγματικά ακούμε την καρδιά μας, θα έχουμε καλές σχέσεις πρώτα με τον εαυτό μας και σαν συνέπεια και με τους γύρω!
    Να και μια πέτρα που ξέφυγε από τα πετρωτά και παρόλο που είναι από πέτρα μεταδίδει πανέμορφα το μήνυμα της αγάπης!
    ΑΦιλάκια δυναμικά με εμπιστοσύνη στη ζωή και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι οπως τα λες Στεφανία μου, μόνο που καμιά φορά κωφεύουμε θεωρώντας οτι κάνει λάθος και ελπίζοντας οτι μπορούμε ν αλλάξουμε το χαρακτήρα των ανθρώπων,μεταλάσσοντας ουσιαστικά τον δικό μας. Δυστυχώς όμως δε λειτουργεί για πολύ αυτό και κάποια στιγμή ξεσπάει
      Αφιλάκια γλυκά κι απο μένα φιλενάδα μου

      Διαγραφή
  16. Un corazón precioso cómo el que tu tienes. No debemos buscar la perfección.
    Besos fuertes desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαρά μου,
    συνήθως στην ζωή συναντούμε ανθρώπους οι οποίοι διακρίνονται από έλλειψη διάκρισης & διακριτικότητας.
    Κάποιοι τρέφουν την ζωή τους, με τις ζωές των άλλων.
    Άλλοι, κάνουν πίσω όταν θιχτεί ο εγωισμός τους η το συμφέρον τους στο ελάχιστο.
    Έχω πολλές φορές κολλήσει τον εαυτό μου στον τοίχο, με σκληρή κριτική για μένα, πράγμα. . άδικο.
    Μεγαλώνουμε & μακάρι τα παθήματα να γίνονται μαθήματα & σοφία ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι οντως υπάρχει αυτή η μερίδα των ανθρώπων που δεν διακρινονται αλλά στην προκειμένη πιστεύω οτι είναι αυτοί οι οποίοι θεωρούν αγάπη και φιλία χωρίς όρια τη μη υπαρξη ορίων κι απο την πλευρά του άλλου.Θέλουν να εκπορθήσουν τα όρια σου πάση θυσία θεωρώντας οτι η "αγάπη τους" τα δικαιολογεί όλα. Μου θυμίζει τον κισσό αυτή η παρασιτική προσκόλληση. ΑΠο την άλλη συμφωνώ απολύτως οτι ο άνθρωπος αυτός ζει τη ζωή του μέσα απο τη δική σου κι αυτό ειναι άδικο για τον ίδιο. οσο για ενοχές ας μη το συζητήσουμε οτι δεν μπορούμε να νοιώσουμε αυτή την πλήρη αλλοτρίωση που μας ζητάει για να πεισθεί για τα αισθήματά μας. Ενοχοποιείς τον εαυτό σου χωρίς να στο ζητήσει κανείς, για κάτι που απαιτεί ο άλλος ερήμην σου. Οσο για τα αθηματα φοβάμαι οτι δεν γίνονται μαθήματα πάντα, παρασυρόμαστε απο την καλή μας πρόθεση και απο το φόβο μη χαρακτηρισθούμε αχάριστοι ή συμφεροντολόγοι και οδηγουμαστε σ ένα φαύλο κύκλο που είναι τελικά εις βάρος μας ενω καλλιεργεί στον άλλον ελπίδες οτι κάποια στιγμή θα επιτευχθεί ο σκοπός του. Κάποια πράγματα πρέπει να κόβονται εξ αρχής γιατί μετά γίνεται ακόμα πιο επώδυνο και για τους δύο

      Διαγραφή
  18. Το προηγούμενο ανώνυμο σχόλιο, είναι δικό μου, Χριστίνα Χαλκιοπουλου.
    Που θα πάει θα μεγαλώσω & θα μάθω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...