...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Τα διζυγωτικά διδυμάκια

 Οχι, προς Θεού δεν γέννησα.
Για φανταστείτε με αυτό που περνάω να γκαστρωνόμουν κιόλας! 
Ευτυχώς αυτό το θέμα τοχω λύσει προ πολλού, αλλωστε και να υπήρχε περίπτωση (εκτός Σάρας) τώρα μ είχε απορροφήσει άλλη αγάπη που δεν θάθελα να μοιράζομαι.
 Δοξα τω Θεώ η φύση μου χάρισε δυο καλά παιδιά (είδατε πόσο συγκρατημένη είμαι στους χαρακτηρισμούς 😊) και έτσι ο κύκλος της αναπαραγωγής και της διαιώνισης του είδους έκλεισε, οχι όμως και της χειροτεχνίας! Αυτός αν κλείσει ...κλάφτε με 😞

Τις μέρες λοιπόν του Νοσοκομείου, παρά τα όσα διαδραματίστηκαν που τώρα νομίζω οτι ήταν ένας εφιάλτης κι οχι οτι τοζησα πραγματικά, κάποια στιγμή άρχισα να μαζεύω οτι πετούσαν οι νοσηλεύτριες. Και πετούσαν πολλά ομολογουμένως 😠 Το μουτράκι το βάζω γιατί εμένα μπορεί να μ ευνόησε αυτό, αλλά έδειχνε αδιαφορία για το χώρο που ζουσαν οι ίδιες κι οχι μόνο οι ασθενείς. 
Ενταξει θα μου πείτε σκουπίδια, με την έννοια του σκουπιδιού του μολυντικού δεν ήταν, αλλά δεν έπαυε νάταν σκουπίδι, που θα έπρεπε να πετιέται σ ένα κάδο κι οχι στο πάτωμα. 
Ψυχή έχουν και οι καθαρίστριες θαλάμων, ασε που αυτές έμπαιναν με μία παρκετέζα και ο,τι έπιανε πάνω πάνω έπαιρναν. Για κάτω από κρεββάτια δε μιλάμε, όσο για τις τουαλέτες ενα άδειασμα κάδων χλωρίνη στη λεκάνη  κι έξω απο την πόρτα, πού σφουγγάρια και τριψίματα! 
Τέλος πάντων εδώ δεν ήρθα να κρίνω τις συνθήκες του Νοσοκομείου που ούτως ή άλλως είναι απαράδεκτες.
Μάζεψα λοιπόν, οχι μονο απο το δικό μας δωμάτιο αλλά και απο γειτονικό, διάφορα καπάκια από τους φλεβοκαθετήρες, μικρούτσικα λευκά καπάκια που κάπου θα κολλήσουν ελπίζω στο μέλλον, το βράδυ έφερναν τα χάπια μέσα σε κάτι λιλιπούτειους δοσομετρητές. 
Στην αρχή είναι η αλήθεια πέρασαν απαρατήρητοι, είχα τέτοια κούραση και απογοήτευση που πού σκέψη για κάτι άλλο, οσο όμως προχωρούσαν οι μέρες και ήθελα να ξεφύγω από την απόλυτη τρέλα, αρχισα να σκέφτομαι διάφορα δημιουργικά, ωστε να ξεφεύγω, γιατί ούτε το κινητό είχα διάθεση ν ανοίξω. 
Αρχισα λοιπόν να καλοβλέπω τα σφηνοποτηράκια των χαπιών και να τα μαζεύω, κι έτσι πριν λίγες μέρες, εκεί που χάζευα στο PINTEREST (μεγάλη ξεκούραση και ξεμυαλίστρα, ομολογώ),  έλαμψε φως στο κεφάλι μου, κι αμέσως έτρεξα να βρω ο,τι θα μπορούσε να μου είναι χρήσιμο να πραγματοποιήσω την ιδέα μου!                                                                                 





Επιστρατεύθηκαν λοιπόν ένα σφηνοποτηράκι  
 Νοσοκομειακό, ένα καλαμάκι χάρτινο, αλλά αρκετάσκληρό (λυπάμαι που το λέω αλλά ακόμα δεν έχω συνηθίσει την αλλαγή από το πλαστικό) ενα "καλαθακι" από αυγοθήκη, ενα μεταλλικό καπάκι απο γυάλινο βαζάκι  και ενα στεφάνι κι αυτό απο φάρμακο.

Η κατασκευή του φανοστάτη είναι απλούστατη. 

Κόβεις απλά δυο λωρίδες χαρτονάκι ο,τι χρώμα θέλεις (εγω προτίμησα το κόκκινο αντί του μαύρου που είναι το αυτονόητο), το κάνεις σταυρό και το κολλάς στη βάση του δοσομετρητή για μένα. 

Μετά κόβεις ένα στρογγυλό χαρτονάκι και το τυλίγεις σαν να κάνεις χωνάκι για να γίνει το καπάκι του φανοστάτη. Με τις ίδιες λωρίδες απο χαρτονάκι τις τυλίγεις γύρω απο το καλαμάκι για να αποτελέσουν τη βάση του. Τυλιξα μία λωρίδα ακόμα γύρω απο το καλαμάκι και το κόλλησα στην αυγοθήκη που μοιάζει με βραχάκι, κι αυτή πάνω στο μεταλλικό μαύρο καπάκι. 
Πάνω στο στεφανάκι του φαρμάκου, έκοψα πράσινα και κόκκινα χαρτονάκια εν είδει φύλλων και "καρπών"(καρδούλες είναι) και τα κόλλησα σε δύο σειρές πάνω στο πλαστικό στεφανάκι και ολοκλήρωσα μ ένα φιογκάκι. Χάντρες έπαιξαν το ρόλο τους στην κορυφή των φανοστατών και στη βάση. Χιόνισα κι Αυτό ήταν όλο κι όλο !
Ελπίζω κάποια στιγμή να βρω τρόπο να βάλω κάποιο φωτάκι 💡

Αγάπησα πολύ αυτά τα διδυμάκια που όπως διαπιστώνεται είναι γονιμοποιημένα  διαφορετικά, είναι δηλαδή διζυγωτικά δίδυμα 😂






Για τη φωτογράφιση τα ταίριασα μ ένα άλλο λατρεμένο παλιότερο κατασκεύασμα, που ταιριάζουν τόσο πολύ χρωματικά και εποχικά 🎄
Όπως βλέπετε ακούω τις συμβουλές σας και προκειμένου να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται κάνω φιλότιμες προσπάθειες να κρατηθώ στον αφρό και να προσαρμοσθώ στις συνθήκες χωρίς να με καταπιούν.
Ελπίζω να σας αρέσουν οι πρωτες έστω και απλές χριστουγεννιάτικες δημιουργίες 😉
Μέχρι την επόμενη φορά σας γλυκοφιλώ και σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση 🙏



26 σχόλια :

  1. Χαρούλα μου καλορίζικα τα διδυμάκια σου !!! Ευφάνταστη δημιουργία , καλόγουστη και με επαρκέστατες επεξηγήσεις κατασκευής όπως μονάχα εσύ ξέρεις να παρέχεις....και με "άχρηστα" υλικά όπως εσύ μονάχα ξέρεις να αξιοποιείς....Μοναδικό το χάρισμά σου !!! Εύχομαι την καλύτερη έκβαση στα θέματα που σε απασχολούν , με την βεβαιότητα ότι η τέχνη (και χειροτεχνία) βεβαίως σώζει και μας κρατάει σε ισοροπία σε έναν ανισόροπο κόσμο.....Σε φιλώ και σε σφιχταγκαλιάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Κλαυδία σ ευχαριστώ απο καρδιάς για τις ευχές που έχω τόσο ανάγκη αυτό τον καιρό και σου ευχομαι κάποια στιγμή να ξαναειδωθούμε <3. Οσο για τη χειροτεχνία ευτυχώς που έχω κι αυτήν κι έστω κάτι μικρό άρχισε να κινείται για να δουλεύουν τα γρανάζια του μυαλού να ξεκολλάνε απο την παράνοια. Την αδιαπραγμάτευτη αγάπη μου πάντα!

      Διαγραφή
  2. Εκτός από την άπειρη δημιουργικότητας σου Χαρά μου, στέκομαι στην εφευρετικότητα σου ειδικά σε ένα νοσοκομείο όπου ο ψυχικός και σωματικός πόνος κυριαρχούν και δακρύζω...
    Το αποτέλεσμα άψογο και τα διδυμάκια πανέμορφα γιατί κουβαλούν μεγάλη ιστορία!
    ΑΦιλάκια αγάπης και εύχομαι ποτέ ξανά να σε εμπνεύσει ένα νοσοκομείο! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά ήμουν εντελώς παραδομένη Στεφανία απο κάποια στγμή και μετά που ένοιωθα οτι χανόμουν και είχα δρόμο μπροστά μου(όπως και τωρα άλλωστε) αρχισα να βλέπω τα πράγματα μ άλλο μάτι. αυτό με βοήθησε και η περιόδος η γιορτινή που έρχεται,αν ήταν άλλη εποχή δεν ξέρω αν θα λειτουργούσα το ίδιο. Πάντως έστω κι αυτά τα λίγα και μικρά που βλέπετε με κρατάνε ζωντανή και μαχιμη για ν αντιμετωπίζω τα δύσκολα που ζω
      Αφιλάκιαα πάντα με την ίδια εκτίμηση κι αγάπη

      Διαγραφή
  3. Μέσα σε δύσκολες μέρες να που βρήκες τη δύναμη να μεγαλουργήσεις. Αεικίνητη, επίμονη, γεμάτη ιδέες, δια βίου ταγμένη στην πρωτοτυπία των υλικών με σκοπό την τέχνη. Τι άλλο να πω, πια. Εντυπωσιασμένη και χαρούμενη που παρά τις φουρτούνες που σε δοκιμάζουν, δεν το βάζεις κάτω. Μην το βάζεις κάτω, εσύ κρατάς το τιμόνι κι ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Υπέροχα τα φαναράκια σου Χαρά μου!
    Τεράστια αγκαλιά και γλυκό φιλί! Αγάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα μου ντε! πού τη βρήκα;
      Ευτυχως ομως όπως η πίστις σώζει έτσι και η χειροτεχνία! πορεί να μην κάνω ο,τι είχαα στο μυαλό μου στις ανέφελες εποχές αλλά έστω κι αυτό το λίγο και υπο πίεση μεγάλη κάτι προσφέρει στην ψυχολογία,ειδικά οταν πέφτει κι απογοητευομαι
      Αννικα μου νάξερες πόσο προσπαθώ να κρατάω υψηλά το φρονημα!!!! Σ ευχαριστώ γι αυτή την πολύτιμη αγκαλιά που μου προσφέρεις,θα την εκμεταλλευτώ να ξέρεις ;) <3 αλλά την ανταποδίδω κιολας με την ίδια θέρμη

      Διαγραφή
  4. Εσένα, Χαρά μου, είναι να μην σ΄ αφήσει άνθρωπος με ...υλικά στα χέρια! Σε χρόνο μηδέν θα μετασχηματιστούν στο θαυμαστό εργαστήρι της σκέψης αλλά και της έμπνευσής σου. Θα πάρουν άλλες μορφές και θα ξεκινήσουν μια νέα ζωή με άλλες φορεσιές και υποστάσεις, που μήτε καν δεν είχαν φανταστεί!
    Υπέροχα όλα καλή μου φίλη, όπως πάντα. Τι να λέμε.
    Την καλησπέρα μου και τις ευχές μου πάντα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα Γιάννη μου αντί να τ ανακατεύω χωρίς σκοπό να τα αξιοποιήσω μπας και το πνεύμα των Χριστουγέννων που τόσο λατρεύω μπει μέσαμου και μ επηρεάσει θετικά,γιατί άλλη ελπίδα δεν έχω. Χαίρομαι γι αυτή την υπόσταση που τους έδωσα έτσι για να ξεχάσουν τον πραγματικό λόγο υπαρξής τους και βοηθώντας εγω αυτά,κι αυτά εμένα!
      Νάσαι καλά αγαπημένε μου φίλε για ο,τι κάνεις για μένα <3

      Διαγραφή
  5. Εσένα καλή μου και σε μπουκάλι να σε κλείσουνε κάτι θα βρεις να κάνεις !!
    Πανέμορφα τα διδυμάκια σου βέβαια !!!
    Και για ενημέρωση κι εγώ έχω μαζέψει δοσομετρητές και αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχω και γυάλινους (συλλεκτικοί πιά).
    Καλή συνέχεια σ ότι κάνεις, την αγάπη μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχα θα μπορούσες να το πεις κι έτσι,αλλιώς θα έσκαγα μέσα στο μπουκάλι. Ειναι ο ζωογόνος αέρας μου η δημιουργία και ευγνωμονώ το Θεό που μου την έστειλε στα δύσκολα,δικά μου και των υπολοίπων όπως τώρα,να με βγάζουν απο το τέλμα
      Γυαλινους;;;Πού τους χρησιμοποιούσαν; δε νομίζω στα Νοσοκομεία θάταν πολύ ασύμφοροι οικονομικά.Εντυπωσιάζομαι με την πληροφορία και θάθελα επεξηγήσεις ;)
      Ράνια μου γλυκειά νάσαι πάντα φωτεινή και γελαστή όπως σε ξέρω. Φιλιά σ εσένα και τα κορίτσια σου <3

      Διαγραφή
  6. Que farolas tan monísimas has creado de 4 deshechos, jeje. Me alegro que estes mejor y con ganas de rescatar pequeños objetos para dejar ir tu creatividad y de dar largos y entretenidos paseos por pinterest jajaja.
    Besote!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Querido amigo, me alegro de que te haya gustado esta creación mía a partir de materiales humildes e inesperados. Es una salida a la crisis que estoy pasando con mi madre. Les deseo una maravillosa temporada festiva de anticipación y creación. Con amor desde Grecia

      Διαγραφή
  7. Όπως πάντα κάνεις θαύματα. Και ελαφρύνεις από σκουπίδια το νοσοκομείο, έτσι; Να τα λέμε αυτά. Η μαμά τι κάνει;
    Μου άρεσαν τα φανάρια πολύ
    Καλή συνέχεια Χαρά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννουλα μου πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω!
      Περισσότερο τα σκουπίδια της ψυχής μου που είχε μαυρίσει ήθελα ν αλαφρύνω παρά του Νοσκομείου που έβλεπα μία απονιά προς πάσα κατεύθυνση.
      Η κατάσταση με τη μητέρα μου ειναι δύσκολη περισσότερο στο θέμα της συνεργασίας που πάντα προσπαθούσαμε αλλά ποτέ δεν πετύχαμε, λόγω χαρακτηρα της. Θέλει πάντα να περνάει το δικό της έστω κι αν της επισημαίνεις το λάθος. Κάνει βήματα προόδου,αλλά το χειρότερο είναι οτι προσπαθεί να μου σηκωθεί το βράδυ και φοβάμαι μία νέα πτώση. Δεν μπορώ να είμαι ήρεμη ουτε μέρα ουτε νύχτα και επι 24ωρου βάσεως η πρωταρχική μου έννοια και φροντίδα είναι εκείνη. Ο,τι φτιάχνω προσπαθώ σε κάποιες στιγμές ανάπαυλας (οταν κοιμάται π.χ) να εκμεταλευτώ προκειμένου να ηρεμήσω κι εγω και να νοιώσω ζωντανή,για μένα.Δε ξέρω πόσο θα τραβήξει ολο αυτό,αλλά σίγουρα εχω μακρύ και επίπονο δρομο να τραβήξω
      Σε ευχαριστώ πολύ για όλα

      Διαγραφή
  8. Μέσα από τις δυσκολίες Χαρά μου χαίρομαι για σένα που βρίσκεις τον χρόνο και την έμπνευση να δημιουργείς από το τίποτα μικρά φαναράκια...
    Διαβάζω ..."Αρχισα λοιπόν να καλοβλέπω τα σφηνοποτηράκια των χαπιών και να τα μαζεύω, κι έτσι πριν λίγες μέρες, εκεί που χάζευα στο PINTEREST (μεγάλη ξεκούραση και ξεμυαλίστρα," και παθαίνω πλάκα...ξέρεις τι ψυχοθεραπεία είναι αυτό που κάνεις; Μπράβο αγάπη μου έτσι να κάνεις, όλη αυτή η δημιουργικότητα του μυαλού, το απομακρύνει έστω και λίγες ώρες από τις δυσκολίες να παίρνεις δυνάμεις για να συνεχίσεις, να κάνεις ότι σου αρέσει και να μας κάνεις κάθε φορά λεπτομερή ανάρτηση για τα υλικά τους !!
    Τα διζυγωτικά διδυμάκια σου μας έβαλαν στην ρότα των Χριστουγέννων! 🎄
    Χαρούλα μου να είσαι καλά αγάπη μου, μια αγκαλιά 🤗και την αγάπη μου πάντα φιλιάααα!!😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω αγαπημένη μου γι αυτό έστω και να χαζέυω στο ΠΙΝΤΕΡΕΣΤ και ν αποθηκεύω εικόνες μου φτιάχνει τη διάθεση.Ευτυχως φιλενάδα μου που έχω κι αυτό και με γλυτώνει απο την τρέλα.Πόσο σκέφτομαι τις οικογένειες που έχουν ηλικιωμένους με προβλήματα!!!!Δεν ήμουν ποτέ εκτός τόπου και χρόνου αλλά κι αυτό που ζω ,δεν το περιμενα ομολογώ.Βάλε και τον αυταρχικό χαρακτηρα της μητέρας μου και μπορείς να καταλάβεις το εκρηκτικό κοκτέιλ! Να σου εξομολογηθώ οτι αν ήταν αλλιώς και μπορούσαμε να συνεργαστουμε δεν θα την άφηνα να φύγει και να πάει σπίτι της,αλλά ζω στην κόψη του ξυραφιού,άσε που έχει αποκτήσει μία φοβερή εξάρτηση απο μένα που απορώ πώς θα αντέξει μακρυά μου(οταν λέμε "μακρυά μου",μη νομίσεις χιλιόμετρα, για 50 μέτρα μιλάμε,απλά η καθεμιά στο σπίτι της). Τα σκέφτομαι έτσι,τα σκέφτομαι αλλιώς και δεν μπορώ να καταλήξω κάπου χωρίς ενοχές,αλλά αν θέλω να μην πάω πριν απο κείνη πρέπει να σκεφτώ και τον εαυτό μου, που δε χρειάζεται νομίζω να πω σ ε τι αθλία κατάσταση είναι απ όλε ςτις απόψεις ;(
      Οπως έγραψα και παραπάνω,ευτυχώς που έρχονται χριστουγεννα και αυτη η περιοδος πάντα με ξεσηκώνει, αν ήταν άλλη φοβάμαι οτι θάμουν χώμα χωρίς ελπίδα. Μάλλον μ αγαπάει ο Θεός ;)
      Φιλάκια πολλά αγαπημένη μου με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
  9. Χαρά μου, είναι τέλεια . Συγχαρητρήρια για την έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Preciosos y originales trabajos, me encantan todas las composiciones que has realizado. Felicidades por tu gran creatividad.
    Besicos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Te agradezco mucho desde el fondo de mi corazón por tus amables palabras, mi amigo. Me alegra que te gusten mis trabajos con materiales tan humildes. Un beso desde Grecia

      Διαγραφή
  11. Qué hermosa decoración!!! Es estupendo lo que has conseguido hacer a partir de esos materiales tan originales. Me encanta!!! Besitos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Realmente me encanta hacer cosas con lo que otros consideran basura. Me alegro que te haya gustado Felices Fiestas con salud y amor

      Διαγραφή
  12. Lovely, lovely,lovely artwork!!
    I thinks It is so pretty!!!
    Hugs from Spain

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. They are really beautiful and made of useless materials. I'm so glad you liked it Isabelle. Kisses from Greece and best wishes

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...