...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Διαφημείστε το hobby σας !

 Είναι γνωστό πια οτι, ο,τι μπαίνει σε τούτο το σπιτάκι, δεν πετιέται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ετσι, το σπιτάκι έχει φρακάρει, αλλά δίνει όμως και εμπνεύσεις! Κι αυτό για μένα είναι το ζητούμενο εκ πρώτης όψεως. Ολα τ' άλλα τα μπούχτισα χρόνια τώρα! Οργάνωση, καθαριότητα κ.λ.π. νοικοκυρίστικα. Θα μου πείτε, αυτά προηγούνται της έμπνευσης και εν πολλοίς, την προδιαθέτουν! Και θα συμφωνήσω, απλά θέλω να πω, οτι δεν είμαι πλέον μανιακή και κοιτάζω πρωτίστως την ψυχική μου υγεία, όσο μου το επιτρέπουν οι καταστάσεις και πιστέψτε με, οι στρεσογόνες είναι πάρα πολλές, για να προσθέτω κι άλλες.

Και για να μην σας ταλαιπωρώ με πολυλογίες, περνάω στο δια ταύτα.

Μια μέρα, απο τις πολλές 😉που πήγα στο Φαρμακείο (ειμαι η πιο συχνή πελάτισσα αυτών των καταστημάτων, τόσο, που συναγωνίζονται με τα e -shop craft) ξαφνικά η συμπεθέρα μου θυμήθηκε οτι έχει κάποιες τσάντες, αντί αυτές τις  μικρές που όλοι δίνουν στους πελάτες. Συμπεθέρες , τι στα κομμάτια! Και μου φέρνει λοιπόν μία απο μέσα και μου λέει "εσυ κάτι θα της κεντήσεις!"

Στο άκουσμα της λέξης κέντημα ανατρίχιασα, γιατί ήταν η υποχρεωτική μου καλοκαιρινή ασχολία για να πάω για μπάνιο! Αν δεν είχα κάνει συγκεκριμένο κομμάτι στο εταμίν, η μητέρα δεν μου έδινε το ο.κ. να πάρω το ποδήλατο και να χαθώ. Οπως καταλαβαίνω η καταπιεστική αυτή  συμπεριφορά(που δεν ήταν η μόνη) δεν μου άφησε καλές αναμνήσεις, παρόλο που έμαθα και έφτιαξα κεντήματα. και αφου, όχι μόνο έχω μεγαλώσει παρά του δέοντως , αλλά εχω εξελιχθεί επίσης καλλιτεχνικώς, στο κεντητό θα έμενα;

Ετσι, μόλις ήρθα σπίτι με το λάφυρο, άρχισα να σκέφτομαι τρόπους διακόσμησης. και τί καλλίτερο απο το decoupage! Είχα λοιπόν ενα υπέροχο ριζόχαρτο, που το είχα προμηθευτεί για ένα έπιπλο που τελικά δεν χρησιμοποίησα και το ίδιο το επιπλάκι καρκινοβατεί καιρούς τώρα

Ευκαιρία λοιπόν να το χρησιμοποιήσω.

Κόλλησα λοιπόν το ριζόχαρτο, το οποίο φυσικά δεν κάλυπτε όλη την επιφάνεια και μετά άρχισα να καλύπτω τα πλαϊνά κενά με ακρυλικά. Θεώρησα οικονομικά ασύμφορο να παραγγείλω χρώματα για ύφασμα, γιατί δε τα χρησιμοποιώ, ίσως βέβαια αυτά να μην πότιζαν στην πίσω πλευρά, αλλά ευκαιρία για γνώση είναι όλα.

Αφου λοιπόν ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση του μοτίβου, χρησιμοποίησα στένσιλ να δωσω ένταση σε κάποια σημεία και σ ε κάποια άλλα να καλύψω τυχόν ατέλειες. Απο τα χρώματα του ριζόχαρτου επέλεξα σατέν κορδέλες και κόλλησα στις δύο άκρες ,κουμπιά και μια αλυσίδα ολοκλήρωσαν την επιφάνεια. Για να προστατεύσω την εικόνα, αντί για βερνίκι, χρησιμοποίησα διάφανη μεμβράνη που την κόλλησα με το σίδερο άνευ ατμού (Σημαντική σημείωση: κόλλησε μόνο στα σημεία που υπήρχε ριζόχαρτο😉. Ηταν και για μένα ένα μάθημα. Δεν ξέρω αν ευθύνεται η  μεμβράνη, γιατί σε κάποιο βιντεάκι είχα δει μία επισήμανση για συγκεκριμένη μάρκα και θα το ψάξω) Την πίσω πλευρά τη διαφημιστική, την άφησα ως εχει,  αφ ενός να μη βαρύνω την τσάντα οπτικά, αφ ετέρου να μην τρίβεται, με όποιες συνέπειες, πάνω στον κάτοχο και για να χρησιμοποιείται τέλος κατά το δοκούν και τη διάθεση

Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν αυτό:


Και μόλις την έστειλα στη συμπεθέρα, εκείνη ενθουσιάστηκε τόσο που μου έδωσε κι άλλες επτά που τις είχαν μείνει! Ετσι ξεκίνησε νέος κύκλος δημιουργίας
Αυτες οι δύο λοιπόν είναι με αυτοκόλλητα ριζόχαρτα, διαφορετικής μάρκας και έχω να πω οτι ενω το ένα κόλλησε άψογα το άλλο (το κορίτσι με την ομπρέλα) δεν ήθελε με τίποτα! Ετσι αναγκάστηκα και χρησιμοποίησα κόλλα ντεκουπάζ και τα δύο τα πάτησα με το σίδερο, να σιγουρεψω το κόλλημα. Διακοσμήθηκαν δε αναλόγως θέματος 😉



Οι άλλες δύο  τωρα:

Η μία ξανά με ριζόχαρτο, μόνο που σ αυτή την περίπτωση είναι δύο κομμάτια που ενσωματώθηκαν  πάλι με ακρυλικά και στένσιλ. Το ίδιο το μοτιβο με οδήγησε στην επιλογή κι έτσι πέταξα πού και πού φύλλα και τριαντάφυλλα όπως είχε το καπελο της κοπέλας. Απο εκεί και πέρα ανάλογες κορδέλες έντυσαν το τελικό αποτέλεσμα

Στην επόμενη τίποτ απ όλα αυτά. Εκανα την Ωντρεϋ με στένσιλ και με στένσιλ επίσης αλλά με heavy body gel ανακατεμένο με χρώμα λευκό και κόκκινο, εκανα τα τριανταφυλλα. Ετσι και όγκο απέκτησαν και σταθερότητα γιατί βασικά ειναι κόλλα. Κάποια λόγια με στένσιλ επίσης μπήκαν στο φόντο και ανάλογα διακοσμητικά αφου μιλάνε για πέταγμα 😉.


Η επόμενη εγινε με υφασματα για να δοκιμάσω και τη ραπτομηχανή.

Καλοκαιρινό επίσης το θέμα. Ενα ζευγάρι ψαράκια που πλατσουρίζουν στο νερό και αναπνέουν με ασορτί διακοσμητικά στο χερούλι της


Στην τελευταία,  προς το παρόν, δοκίμασα τη ζωγραφική μιας  λαχταριστής φέτας καρπουζιού, λατρεμένου φρούτου του Καλοκαιριού.


 Και έμεινε και μία  για το Φθινόπωρο! Απλά τώρα, ήθελα να σας προλάβω απο να πετάξετε, αν έχετε καμιά πάνινη διαφημιστική τσάντα.
Δείτε την με άλλο μάτι 😏👀 
Γιατί οχι, να διαφημίσετε το χόμπυ σας;


21 σχόλια :

  1. Πανέμορφες έγιναν....τί άλλο θα γινόντουσαν άλωστε αφού τις ανέλαβαν τα χρυσά σου χέρια. Επειδή έχω κι εγώ για φτιάξιμο 2 τσάντες και μία μπλούζα, το ψάχνω και βλέπω θέλει ειδική κόλλα για ντεκουπάζ σε ύφασμα.
    Να τις χαίρεσαι....και καλή συνέχεια....φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστω Ράνια μου για τα υπερβολικά σου λόγια <3
      Οσο για την ειδική κόλλα που λες, υπάρχει οντως κόλλα για υφάσματα και μάλιστα είχα την εντύπωση οτι είχα και δύο μάλιστα στα υλικά μου, αλλά ουτε τη μία δε βρήκα, παρ ολα αυτά όσα βιντεο έχω δει ολες χρησιμοποιούν κόλλα ντεκουπαζ (mode podge ειναι η μάρκα που χρησιμοποιούν πολύ οι ξένες).
      ΑΝ δεν βαριόμουνα, γιατί ειναι και μεγάλες οι άτιμε ςκαι σπαταλιέται πολύ υλικό, θα αστάρωνα πρώτα μία και μετά θα κολλούσα οτιδήποτε ή θα την έβαφα να διαπιστώσω εαν περνάει απο κάτω. Πάντως μια χαρά έγιναν κι αυτές, παρά τα προβλήματα που δημιουργησαν στην εφαρμογή η καθε μία τα δικά της
      Φιλάκια πολλά και καλή απόλαυση του Ιούλη

      Διαγραφή
  2. ¡Preciosa colección de bolsos!! Únicos en su estilo... ❤️
    ¡Qué tenga un maravilloso día! =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Muchas gracias amiga por tus amables palabras, me alegra mucho que te hayan gustado mis bolsos. Que tengas un buen resto del mes.

      Διαγραφή
  3. Παρέλαση δημιουργικότητας για καλοκαιρινές αποδράσεις και αν μου έλεγαν πια προτιμώ, δύσκολα θα αποφάσιζα!
    Η εβδομαδιαία μου ανάρτηση έχει τίτλο "Χαρά" και εσένα σκέφτηκα όταν έγραψα τον τίτλο!
    ΑΦιλάκια πολύ καλοκαιρινά εύχομαι με πολύ αγάπη! <3
    Στεφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχα Πασαρέλα κανονική δε λες!
      Κι εγω την ίδια δυσκολία θα αντιμετώπιζα αν και κάπου κλείνω περισσότερο ;)
      Στεφανάκι μου με τιμά η σκέψη σου για τον τίτλο της ανάρτησής σου .Κι εγω οταν τη διάβασα ταυτίστηκα σε κάποια σημεία, ειδικά σ αυτό"Να είστε έκπληκτοι από τη χαρά,
      να είστε έκπληκτοι από το μικρό λουλουδάκι
      που δείχνει την ομορφιά του, στη μέση μιας άγονης ερήμου
      και να είσαι έκπληκτος από τη τεράστια θεραπευτική δύναμη
      που συνεχίζει να ξεσπάει σαν ελατήριο
      από φρέσκο νερό από το βάθος του πόνου μας."
      Γιατί οντως εκστασιάζομαι με την ομορφιά γύρω της απο το πιο μικρό και ταπεινό μέχρι το πιο εντυπωσιακό!
      Σ ευχαριστώ πολύ <3
      Φιλάκια γλυκά πάντα!

      Διαγραφή
  4. Οι πιο όμορφες τσάντες! Χαρά μου, τις λατρεύω! Μου άρεσε που ανακάτεψες heavy body με ακρυλικά, θα το δοκιμάσω κι εγώ. Ξετρελάθηκα όμως που έβαλες μεμβράνη αντί για βερνίκι πάνω στο ριζόχαρτο και την κόλλησες με το σίδερο ατμού. Εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, τι μεμβράνη χρησιμοποίησες. Πολλά φιλιά, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι χαίρομαι πολύ με τον ενθουσιασμό σου. Αξιζαν τον κόπο της μεταμόρφωσης γιατί ηταν μεγάλης χωρητικότητας τσάντες με ωραίο καραβόπανο.
      Την μεμβράνη την είχα χρησιμοποιήσει και παλιότερα σε θαλασσόξυλο και είχε καλλίτερη εφαρμογή. Τωρα δεν ηταν όπως το πε΄ριμενα. Π.χ. δοκίμασα οχι για την τσάντα αλλά για ετικέτα μία εικόνα ανάμεσα σε μεβράνη και ενω η πάνω πλευρά κολλησε η απο κάτω δεν έλυωσε καν.
      Σ ενα βιντεο που πρέπει να το ψάξω να το βρω η κυρία ανέφερε μία μεμβράνη που έχω δει στα ΛΙΝΤΛ . Ειχε κάνει κι αυτή δοκιμές με διαφορετικού τυπου και είχε καταλήξει σ αυτήν. ΑΝ βρω το βίντεο ή την μάρκα της μεμβράνης θα σου στείλω μνμ.
      Εγω απλά δοκίμασα μία SANITAS, αυτη τη διάφανη που καλύπτουμε τα φαγητά στο ψυγείο
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  5. Ουάου! Έγιναν πανέμορφες! Πόσο πιάνει το χέρι σου! Οι υφασμάτινες τσάντες είναι η αδυναμία μου, πολύ πρακτικές και όμορφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω παρόλο που έχω αρκετές πάνινες δεν μπορούσα ν αντισταθώ. Τωρα οχι πώς θα κρατήσω και τις επτά ήδη άρχισαν να δίνονται ;)
      Σ ευχαριστώ πολύ Κορίτσι μάλαμα <3

      Διαγραφή
  6. Χαρά καλησπέρα, εντάξει, είναι να μη σού φέρει άνθρωπος εσένα κάποιο αντικείμενο προς ...επεξεργασία. Μιλάμε θα γίνει αγνώριστο. Θα αποκτήσει την ομορφιά που δεν φαντάστηκε ποτέ ότι θα έχει.
    Οι τσάντες έγιναν, μία προς μία, υπέροχες, καλή μου. Μία προς μία. Μήτε διαγωνισμός ένα πράγμα.
    Και σε φαντασία διακόσμησης και τεχνικής και ποιότητας.
    Αχ, πόσο χαίρομαι αυτές τις αναρτήσεις σου, Χαρά μου. Ξέρεις γιατί; Δίνουν στο καλοκαίρι ένα όμορφο χρώμα, ένα άρωμα, ανεβάζουν τη διάθεσή μας.
    Μια μεγάλη αγκαλιά, καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου αγαπημένε, τί ομορφα αυτά που μου γράφεις και πόσο με κάνεις και ψηλώνω!!!
      Με τόση ζέστη χρειαζόμαστε ανασες δροσιάς ας είναι λοιπόν απο τις χειροτεχνίες!
      Εσυ με τί καταπιάνεσαι τουτο τον καιρό; Είσαστε ΑΘήνα;
      ΑΝταποδίδω την αγκαλιά με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
  7. Υπερπαραγωγή βλέπω!
    Μετά τα του γάμου, χρειαζόταν μια αποτοξίνωση.
    Τέλειες οι τσάντες.
    Ψηφίζω καρπούζι και ψαράκια.
    Το ντεκουπάζ σε ύφασμα δεν το κατέω μάνα μου.
    Θα το το δοκιμάσω.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι δύσκολο Ρένα.
      Βέβαια εχω δει και βιντεάκια με μεμβράνη πίσω μπρος αλλά εγω δεν βρήκα την κατάλληλη. Απλά σου λέω οτι υπάρχει κι αυτή η εκδοχή , που μπορείς να δοκιμάσεις και σε μικρότερα μοτίφ σε μία υφασμάτινη επιφάνεια
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
    2. Θα δοκιμάσω, αλλά προς το παρόν με εξυπηρετούν τα κουρελάκια μου ακόμα.
      Είχαμε την ίδια έμπνευση αυτή τη φορά, με τις διαφημιστικές τσάντες.

      Διαγραφή
  8. Ohhhhhhhh, son todas preciosas ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️BESICOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρά μου είναι πανέμορφες, όλες μοναδικές και η καθεμία έχει τη δική της προσωπικότητα... Όπως ήταν αναμενόμενο, αφού τους εκανες το μαγικό σου άγγιγμα!! Εξ αιτίας σου - έχω να το λέω - καταπιάστηκα με το θαυμαστό αυτό κόσμο, αλλά πάντα και για πάντα θα θαυμάζω απεριόριστα τα δικά σου Άλματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σ εβλέπω εδώ μετά τόσο καιρό!!!Ειλικρινά χαίρομαι. Πόσο ωραίες εποχές περάσαμε, πόσα γέλια, πόσες ιστορίες!!!
      Σ ευχαριστώ λοιπόν ξανά για την παρουσία σου στη γειτονιά μας που άδειασε και με λυπεί πραγματικά γιατί έδω γράφτηκαν ιστορίες γέλιων και δακρύων
      Χαίρομαι επίσης αν σου άνοιξα νέους δρόμους σ εσένα που ουτως ή άλλως ήσουν τόσο αεικίνητο μυαλό!!!Σ ευχαριστώ πολύ <3

      Διαγραφή
  10. Εεεε ναι που θα σου ξέφευγαν οι τσάντες Χαρά μου και δεν θα έβρισκες τον τρόπο να τους αλλάξεις τα φώτα...χμ...την όψη ήθελα να πω. 🤣
    Ολόκληρη συλλογή έκανες μάτια μου, ούτε μία , ούτε δυο...και η μία πιο όμορφη από την άλλη υπέροχες έγιναν και νομίζω πως θα ξετρελαθεί η συμπεθέρα σου όταν τις δει. Σίγουρα θα το έχει κάνει κιόλας 😊. Ετσι για να διαπιστώσει τι δημιουργικό πλάσμα είναι η φιλενάδα μας όχι παίζουμε!😉
    Για στα χεράκια σου Χαρά μου να περνάς όμορφα με ότι κάνεις την αγάπη μου φιλιααααα! 🧡🤗

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα όπως τα λες, τους άλλαξα τα φώτα! μη το παίρνεις πίσω
      Σημερα πήγα στην συμπεθέρα τις τσάντες να διαλέξει με την μικρή συμπεθέρα (μεγάλη αδελφή της νύφης μου) και τελικά επέλεξαν και το χάρηκα που δεν ήξεραν ποιά να διαλέξουν!!!
      ΑΛλά νομίζω οτι ήδη τόχουν καταλάβει απο άλλες χειρονομίες ;)
      Ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου,ελπίζω ο νέος μήνας σ ε βρει ντουρασελ
      Φιλιάααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...