...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Σε λένε! Το κορίτσι του Μάη

🎵🎶🎼 μααα η καρδιά σου...
-Είναι άκαρδη!
-Γιατί παρακαλώ; απο πού εξάγεις αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα;
-Εσυ να μου πεις πώς σου πάει η καρδιά να με πουλήσεις;
-Να ΣΕ πουλήσωωω ; Πώς σου βουλήθηκε τούτη η μούρλια;
-Το έμαθα, μου το είπανε καλοθελητάδες
-Και ποίοι ειναι ευτούνοι ευτού που δε χρωστάνε να κάμουνε καλό;
-Δε θυμάσαι που μ είχες πάνω στο τραπεζάκι του καθιστικού;
-Ααα εκείνα τα εξαπτερυγα κάνανε το ψυχικό; Εμ καλά να πάθουν που δύο φορές διαμελίστηκαν, εγω φταίω που τα ξανάφτιαξα, να βγάλουνε τη φάουσα. Και τί σου είπανε τα καμάρια μου;
-Μου είπανε οτι μ έφτιαξες μόλις είδες μία κυρία στην τηλεόραση που εφτιανε κι ευτούνη ευτού κολόκες(έτσι τις έλεγε)
- Οχι για να δεις πόληψη που τσου χε! Τσου κοψε το μισό όνομα. Ευτούνο ήτανε το λοιπό τζόγια μου και μαλινάρησα;
- και έφτιανε λέει 15 στην καθησιά της και τσι πούλιε 300αργύρια
-μμμ ούλα στα προκαμανε! αλλά δεν σου είπανε απο πότε ο αδερφός μου φύτευε κολοκυθίες, σαν εσένανε! Απο 10 χρονώνε παιδάκι!!!Και μη κοιτάς που εγω τότενες είχα άλλα μυαλά, νεάνις βλέπεις στα ντουζένια μου, αλλά όλο και κάποια διακόσμηση έκανα με δαύτες! Από εκειές είσαι κι εσύ. Μέστωσες για τα καλά, αλλά να πού ηρθε η ώρα η καλή σου! Ούτε θυμούνται την άλλη που φέραμε απο την Ευβοια και γίνηκε μάστερ σεφ, ούτε μία άλλη που ξεκίνησε βασίλισσα Αμαλία και κατέληξε Μαντώ Μαυρογένους(μεγάρι και νάτανε!!!) και την γύρισα σε ασπρόμαυρο είτε κόκορα είτε πιγκουίνο θα δείξει το μέλλον😏. Γι αυτό λοιπόν αδίκως σου βάλανε μπισμπίλια, αν ήθελα να πουλήσω θα τοχα κάνει απο καιρό γιατί κολοκύθες μαός στην αποθήκη του αδελφού μου. Και πάλι τσι χάρισα και κράτησα εσένανε την πιο τσαχπίνα και κομψή
Ασε που αν έγλεπες εκείνες στην τηλεόραση θα καταλάβαινες γιατί βγάζει 15 στην καθησιά της!!! Ουδεμία σχέση έχετε. Γι αυτό χάλασα και τη Μαντώ γιατί μου θύμιζε εκείνες. 
Πού είναι τα δικά σου τα κότολα! Πού είναι οι καμπύλες σου!!!
Γιατί βλέπεις εγω σ' έκανα μία μπελέτσα, με τα φρου φρου σου, με το μπόι σου, με τα καμούφα σου! Οχι σαν τις Πόντιες του ανέκδοτου (συμπαθάτε με κυράδες μου, αλλά το ανέκδοτο σας χαρακτηρίζει. 


Εγω όσες ξέρω είστε λυγερόκορμες, λούροι! )
Κι εσύ δεν είσαι μία απλή κολοκύθα, αλλά δύο! ακούς εκεί που θα σ έδινα για 300!!!
 Εσυ έχεις κάτι ματάκια smoky eyes κι εκείνες είναι τυφλές γιατί ονειρεύονται λέει. Σε τα μας;;;Μας τα παν κι άλλοι!!!Τα μάτια είναι δύσκολο σ' ένα πρόσωπο. 
Έχουν στόμα-ροδόσταμο;;; Οχι γιατί φυλάνε λέει τα μυστικά τους!!!😶 Να τα φυλάνε μη τσου φύγουνε. Εχουν τέτοια εβένινη κόμη;;;Οχι βέβαια, κάτι αξάγκλιστα μαλλιά. 
Εχουν τέτοια ρούχα φλοράλ;;; αμή πως! ένα χρώμα βαμμένες η καθεμία κι αυτό είναι όλο! 
Να συγκριθείς με τση Μπαλίτας, μάλιστα, να παραβγείς τση Καντεράκη, μακάρι, αλλά μη συγκρίνεσαι με τ' ασύγκριτα!
Εγω σ' έντυσα πριγκιπέσσα! με το λουλουδάτο σου φόρεμα, που το φουσκώνει ο αέρας και φαίνονται οι νταντέλες του, με το ασορτί σου κολανάκι, με τις μπαλαρίνες σου, ούτε η Σταχτοπούτα τέτοιο νουμεράκι, 35-36 βία! 
Το καπελίνο σου για τον ήλιο, ασορτί της ενδυμασίας (που έγινε απο ένα καπάκι μπουκαλιού κι ένα χαρτόνι με ύφασμα και ροζ σκοινάκι )

Γιατί μη κοιτάς που έγινες Μάη και βρήκες στη περατζάδα Αλωνάρη, τοχα προβλέψει εγω 😉.
Τα λουλούδια σου στην αγκαλιά με τα κρινοδάχτυλά σου ...μαντέψτε!!!😏 (Είναι τα σπόρια απο την κολοκύθα που όπως τα έβγαλα είχαν μορφή δαχτύλων και κολλώντας τα στο εσωτερικό του υφάσματος -παρέλειψα να το πω αλλά νομίζω φαίνεται- ετσι όπως ξεπροβάλουν δείχνουν για δάχτυλα).
Αμή το στεφανάκι σου στο κεφάλι; ουτε στο ονειρό τους δεν τα είχανε δει ούλα τουτα εκειές οι κακοζούδες!
Και μετά απ ολα αυτά θα σε ξεπουλούσα για 300 αργύρια; Τοτε θάμουνα πραγματικός Γιούδας!
Οχι κυρά μου, εγω σ' έφτιαξα γιατί σ αγάπησα, γιατί με συνδές με το παρελθόν και ας φτιάχτηκες με τωρινά υλικά, που τότενες δεν ήξερα καν. Ήρθε η ώρα σου κι εσύ μπορείς να καμαρώνεις και να κάνεις κόνξες στα μόμολα, που σε φαρμακώσανε με τσι παρόλες τσους, τσι άστοχες. 
Εγω φταίω που χάλασα οτι είχα και δεν είχα και τα έφτιαξα πολυελαίους, απο εκεί που ήταν ενα εδώ κι άλλο εκεί. Αυτό μου χρωστάνε! να βάζουνε λόγια"

Και αφού τηνε λαϊμνησα να σας πω τα υπόλοιπα εσάς 👉 
Για να στέκεται, κόλλησα ενα καπάκι μπουκαλιού, που χωρούσε ίσα ίσα στο τσουνί του κολοκυθιού, αλλά δεν ήταν σίγουρο οτι θα στέκεται και με το πρώτο πέρασμα αέρα απο δίπλα της, δεν θα έπεφτε. Ετσι μια μέρα, γυρνώντας απο ένα ξόδι, σήκωσα απο το δρόμο ένα μεταλλικό δακτύλιο. 
Αυτός έγινε η σταθερή βάση που κρατάει ευθυτενή όλη την κατασκευή. 
Ετσι και σταθερότητα απέκτησε και βάση για ένα ζευγαράκι "μπαλαρίνες" 😉 
Τί ανυπόδητη θα την άφηνα κοπέλα πράμα; Δυο φλούτζια λοιπόν απο φυστίκι Αιγίνης, βάφτηκαν και κολλήθηκαν κι έγιναν ένα ζευγαράκι ταμάμ!
Τώρα πια μπορεί να καμαρώνει ψηλή, σταθερή και αεράτη σαν την νύφη (Ευαγγελία Σαμιωτάκη) που προξενεύανε του Παπαμιχαήλ στην "Νεραϊδα και το Παλληκάρι"!!!



Μπορεί να μην συναγωνίζεται το κορίτσι μου σε τέχνη, ούτε την Ολυμπία Μπαλίτα ,ούτε την Μαρία Καντεράκη που είναι δυο υπερταλαντούχες δημιουργοί κολοκυθών αλλά τουλάχιστον υπερτερεί άλλων. 
Και νάστε σίγουρες, οτι αν θέλετε να κάνετε σωστή δουλειά, δε βγαίνουν οχι 15, αλλά ούτε 5 την ημέρα , ετσι για να μην ευτελίζουμε την τέχνη 😞.

18 σχόλια :

  1. Μα τι έφτιαξαν πάλι τα χρυσά σου χέρια !!!!!
    Μοντέλο η δικιά σου δεν το συζητώ και η παρουσίαση εκπληκτική κι ας έχω κάμποσες άγνωστες λέξεις ( βάζε εντός παρενθέσεως και καμιά μετάφραση ντε ).....φιλώ σε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχα υποσχομαι την επόμενη φορά να βάζω δίπλα την μετάφραση. Φιλάκια πολλά και ευχαριστίες περισσοτερες ακόμα

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφο το κορίτσι που γέννησες Χαρά μου, γιατί μες τη στρουμπουλή κοιλίτσα της, έχει όλα τα καλά του κόσμου και τα χαρίζει γύρω της!
    ΑΦιλάκια ζεστούλικα αλλά πάντα αγάπης!
    Στεφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν ειναι σκέτη Ανοιξη;;;
      Στεφανία μου αγαπημένη σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια
      Αφιλάκια γλυκά και δυστυχώς ζεστά...λυώνουμε

      Διαγραφή
  3. Φιλενάδα, οι περιγραφές, οι αφήγησή σου, στήνουν στη στιγμή ένα απολαυστικό ευθυμογράφημα, που γεμίζει την καρδιά μας με κέφι και φρεσκάδα, που τόσο έχουμε ανάγκη.
    Διπλό το ταλέντο λοιπόν. Από τη μια η απαράμιλλη τέχνη σου, οι εμπνεύσεις σου. Από την άλλη η αφήγηση, η παρουσίαση, εξαιρετικά.
    Συνδυασμός, εκρηκτικός, Χαρά μου και να σε χαιρόμαστε πάντα, κορίτσι μου.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτά τα λέει ενας συγγραφέας!!!Τί άλλο κολακευτικό σχόλιο θέλω να πάρουν τα μυαλά μου αέρα, που εχουν κολλήσει απο τη μαλάτσα των ημερών!!!
      Γιαννη μου αγαπημένε σ ευχαριστώ που πάντα με τιμάς με την παρουσία σου και τα λόγια σου
      Την αγάπη μου και τις ευχαριστίες μου πάντα

      Διαγραφή
  4. Να παραμείνεις αδιόρθωτη ..😉 αυτο είναι ένα απ' τα "μυστικά " των επιτυχιών σου τόσο στην γραφή οσο και στις δημιουργίες γλυκέ μου καλλιτέχνη και έτσι θα συνεχίζεις να μας εκπλήσσεις 😍 Αν διορθωθεις;;; .μοτο μου 😉 σκούρα τα πράγματα 😅 . Πολλά μπράβο και γι αυτήν την εξαιρετική σου ανάρτηση λόγια και δημιουργία 👏👏👏✍️😉🥰❤️
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διορθωθώ, θαχει σημάνει το τέλος Αθηνά μου και προς το παρόν δεν το σκοπεύω, τουλάχιστον εγω ;) Τωρα δεν ξέρω ο ύψιστος τί προθέσεις έχει; Τουλάχιστον θ αφήσω πίσω μου πατήματα για τους επόμενους.
      Σ ευχαριστώ πολύ που είσαι πάντα υποστηρικτική, όσο για το μέλλον που διαβλέπεις εσύ μετά του υιού...δεν ειμαι για τόσο ψηλά!!! Στις χαμάδες μια χαρά τ α καταφέρνω, τα όνειρα είναι για τους νέους ;) Αντε φιλάκια και ευχαριστίες, γενικά και ειδικά

      Διαγραφή
  5. Καλά δεν το συζητώ, δεν συγκρίνεται η δικιά σου με καμιά. Καλά της τα πες...Και η τέχνη σου σπουδαία και ο λόγος σου για βιβλίο.
    Να σαι καλά Χαρά μου να μας δείχνεις τι φτιάχνεις, να διαβάζουμε τόσες ομορφιές και να ανοίγει η ψυχή μας
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλη απο εδώ συγγράφουσα που με βλέπει βιβλίο!!! χαχαχχαχα χωρίς εξωφυλλο, λέω εγω
      Οχι Αννα μου δε φιλοδοξώ τέτοιες δόξες, μέχρι εδώ μέσα να τριγυρνάω και να αναμασάω τα λίγα που θυμάμαι καλά είναι. Τί περισσότερο μπορεί να επιθυμήσω απο αυτά τα όμορφα σχόλια, αν σας ευφραίνω την καρδία με τα ταπεινά μου έργα; Ειμαι υπερπλήρης και ευγνωμονώ το Θεό που μ άνοιξε αυτό το δρόμο και το μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου, που ουδέποτε φαντάστηκα οτι μπορούσε να υπάρξει!
      Την αγάπη μου και τις ευχαριστίες μου επίσης

      Διαγραφή
  6. Το λοιπό Τζόγια μου να σε χαρώ! Ευτουνες οι κολοκύθες.....συμπαθαμε τα κορίτσια σου ήθελα να πω ...όχι μόνο κακοζουδες (για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θα πει) αλλά κυρίες με τα όλα τους ... όμορφες και ζουμπουρλουδικες και γεια στα χέρια σου. Στέλνω φιλιά πολλά από Εύβοια και την αγάπη μου και τον θαυμασμό μου πάντα ..Χαρούλα μου να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αΡΧΙΚΆ ΝΑ ΕΞΗΓΉΣΩ ΤΟ ΚΑΚΟΖΟΎΔΕς: Απο το Κακή ζωή, άτυχες Επίσης να ευχαριστήσω θερμά για την ενθουσιώδη υποδοχή του εγχειρήματος και τελος να ευχηθώ καλό Καλοκαίρι στην αγαπημένη Ευβοια. Πού ακριβώς Αννικάκι;;;
      Πόσο την εχω πεθυμήσει!!! Προς το παρόν έχω στείλει εκπρόσωπο τον αυτόχθονα ;) στη μητέρα του.
      Φιλάκια πολλά και να περνά ςτέλεια κοριτσάκι μου, με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
  7. Ωωω τζόγια μου!
    Τί κοπελούα είναι αυτή;
    Καταπληκτική!
    Η δε παρουσίαση, απολαυστική!
    Σε λίγο θα τα μιλάμε κι εμείς τα Ζακυνθινά με τόσο φροντιστήριο που μας κάνεις.
    Βάζε και την μετάφραση όμως.
    Το σχήμα της κολοκύθας είναι πολύ βολικό για να δείξει τα κάλη της.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαα λες να τάχω ξεχάσει εγω και να τα μιλάτε εσείς τα ζακυθινά;;; Τί ωραία θάταν αλήθεια να διατηριόταν η ντοπιολαλιά κάθε Τοπου! Βέβαια θάταν πανδύσκολο να μας καταλάβουν οι αλλοδαποί, μία γλώσσα με τόσες διαφορετικές εκφορές. Εμείς όμως τη θυσιάσαμε στο βωμό της εξέλιξης ,δυστυχώς
      Υπόσχομαι οτι την επόμεηη φορά που θα γράψω σε τοπική διάλεκτο θα βάλω εντός απρενθέσεως και την μετάφραση
      Φιλάκια πολλά Ρένα μου και σ ευχαριστώ για τα ωραία σου σχόλια

      Διαγραφή
  8. Your art is wonderful, you are an endless source of creativity!
    Hugs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you very much, my Diana, for your nice comment! Your words are my pleasure
      a big hug from Greece

      Διαγραφή
  9. Κλαυδία Μάμαλη20 Ιουλίου, 2024 11:18

    Χαρούλα μου δρόσισες της ψυχούλα μας και τα ματάκια μας με την όμορφη κοπελιά που στόλισες, έντυσες, υπόδησες τόσο καλόγουστα και προσεγμένα και φυσικά μας χάρισες το προνόμιο, να απολαύσουμε την εμπεριστατωμένη σου αφήγηση μετην λατρεμένη ζακυνθινή ντοπιολαλιά.....Καλό να έχεις να μας χαρίζεις τέτοιες πολύτιμες εμπειρίες ....!!! Φιλώ σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Κλαυδία πόσο χαίρομαι να σε βλέπω εδώ που γνωριστήκαμε πριν τόόόσα χρόνια με μια τόσο όμορφη ανοιχτή αγκαλιά !!! Σ ευχαριστώ απο καρδιάς αγαπημένη μου για τα ομορφά σου λόγια
      Φιλάκια πολλά πολλά και ευχές για ενα ανέφελο Καλοκαίρι

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...