...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Λιώνουμε πλαστικό...

και να τι μπορούμε να φτιάξουμε:
θα σας περνούσε ποτέ απο το μυαλό βλέποντας αυτή την ποδίτσα οτι είναι φτιαγμένη απο σακκούλες Σ/Μ; Ελάάάτε τώρα, μην λέτε ψέμματα, δεν είστε τέτοια κορίτσια εσείς.
Λοιπόν,αυτή την μέθοδο ανακύκλωσης των υπεράριθμων πλαστικών που συσωρεύονται στα σπίτια μας μετά απο κάθε επιδρομή μας στα Σ/Μ και όχι μόνο,την είδα στο http://ftiaxto.gr.
Είναι πολύ εύκολη διαδικασία αρκεί να προσέξετε να την κάνετε σε καλά αεριζόμενο χώρο, για τυχόν αναθυμιάσεις. Εγώ αφού έλιωσα τα 4 φύλλα πλαστικών σακκουλών(τα σιδέρωσα, στην πράξη,ανάμεσα απο 2 κερόχαρτα να μην καταστρέψουμε και το σίδερο),τριών διάφανων και μιας με σχέδια (τη σακκούλα με το σχέδιο επιλογής μας - εδώ τα μαυρόασπρα σπιράλ- το τοποθετούμε στην 2 στρώση απο την πάνω σειρά) δημιουργήθηκαν 2 μεγάλα κομμάτια "υφάσματος". Στη συνέχεια, επειδή απο την αρχή είχα σχεδιάσει οτι προοριζόταν για ποδιά κουζίνας,σιδέρωσα ένα επιπλέον κομμάτι, αποτελούμενο πάλι απο 4 φύλλα, στο οποίο επειδή η μία σακκούλα είχε το περίγραμμα ενός μήλου,για να το τονίσω και να γίνει πιο φυσικό, έκοψα μικρά κομματάκια απο κόκκινη σακκούλα, τα οποία τοποθέτησα κάτω απο την σακκούλα με το μήλο προσέχοντας να μην ξεφύγουν απο το περίγραμμα και κατά το λιώσιμο αλλοιωθεί η φυσική γραμμή του σχεδίου. Κατόπιν,έκοψα το κομμάτι που απετέλεσε το μπούστο της ποδιάς. Το άλλο κομμάτι κόπηκε σε 2 (περίπου)τρίγωνα,που έγιναν τα πλαϊνά κομμάτια της κάτω επιφάνειας και ενσωμάτωσα το κομμάτι του πλαστικού με το μήλο, ράβοντάς τα.
Στην τελική φάση αφού ρελιάστηκε και γαζώθηκε,προστέθηκαν οι κορδέλες για να περνιέται στο λαιμό και να δένει στη μέση.
Απλούστατον! που θα έλεγε και η συχωρεμένη η Αλίκη. Ή μήπως δεν είναι;
Ε, αν υπάρχουν απορίες, αφήστε τις ντροπές και ρωτήστε. Ολες εκτός απο την Κική (ξέέέρει αυτή)!
Α,αν σκεφτείτε κι άλλη χρήση,πείτε μου (έχω έτοιμα κομμάτια,αλλά δεν καπνίζω να φτιάξω καπνοθήκες).

19 σχόλια :

  1. Εγώ; Τι; Έχω ΕΓΩ απορίες; 'Οχι πες! Ούλα τα καταλβα. Εξάλλου, τις απορίες θα τις λύνω τετ α τετ!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφή έγινε! Τι σου είναι η ανακύκλωση! Με τόσες σακούλες, ολόκληρη προίκα φτιάχνεις! Μπράβο Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω, δεν το πιστεύω ειλικρινά... Έχω πολλές απορίες βέβαια, αν αποφασίσω να το επιχειρήσω θα ζητήσω βοήθεια. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tελειο!!!Με τιποτα δεν θα καταλαβνα οτι ειναι απο σακουλες...φοβερο!Τελικα τιποτα δεν παει χαμενο αν εχεις ταλεντο!Μπραβο Χαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι το είχα δει κι εγώ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα όντως είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί την ιδέα να την πήρες από το ftiaxto.gr ,αλλά η υλοποίηση είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!Ωραία η σύνθεση , επιλογή χρωμάτων και το τελικό αποτέλεσμα!! Μπράβο!! Σίγουρα θα χρειαστώ την βοήθεια σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηρθα για το βραβείο μου κι έπεσα επάνω σε δημιουργία πολύ σπέσιαλ. Αφού έχεις κι άλλα ετοιμα κομμάτια, θα μπορούσες να φτιάξεις και μια τσάντα για ψώνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταπληκτική ιδέα για ποδιά! Κι εγώ το είχα δει στο ftiaxto αλλά η δοκιμή που έκανα δεν μου πέτυχε. Κάποια στιγμή θα το ξαναπροσπαθήσω. Με ραπτομηχανή το έραψες? Το είχα δοκιμάσει κι εγω και μου βγήκε.. αστα να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για έλα από τα μέρη μου...σου'χω κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρον! Δεν ξέρω αν θα το δοκιμάσω αλλά μου άρεσε σαν ιδέα πολυ!
    Φιλάκια Χαρά μου! Να έχεις μια όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαρά είναι πολύ όμορφη ιδέα!! δεν θα το φανταζόμουν σε καμια περιπτωση αν δεν το ανέφερες εσυ ότι είναι απο σακουλα.... Μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τώρα εγω τι μπορώ να πω !! έχω μείνει άφωνη, δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ!!!!!!

    είναι άψογη !!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαρα περνα απο το blogoσπιτακι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καταπληκτικό δεν ξέρω τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κόρες προκομένες σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σχόλια, κι επαναλαμβάνω για όσες επιθυμούν να καταπιαστούν με ό,τι βλέπουν στο blog,όπου συναντήσουν δυσκολία, να μην διστάσουν ΠΟΤΕ να ρωτήσουν οτιδήποτε είτε μέσω των σχολίων ή κατ ιδίαν στο e-mail μου.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. * Νάντια σ ευχαριστώ για το βραβείο πολύ όμορφο και διαφορετικό απο τα συνηθισμένα,αλλά για μένα πιό ξεχωριστό γιατί απονέμεται... "στην Χαρά ΜΟΥ"(κι αυτό του "ΜΟΥ" κάνει τη διαφορά)
    * Γωγουλίνι μου, σ ευχαριστώ και σένα για την γλυκειά απονομή και σου εύχομαι να γεύεσαι κάθε μέρα μόνο γλυκές γεύσεις απο το παιδάκι σου. Να την καμαρώνεις που θα μεγαλώνει και να ονειρεύεσαι γι αυτήν. Νάξερες πόόόσο θα αναπολείς στο μέλλον αυτές τις όμορφες καθημερινές στιγμές που βιώνεις μαζί της!
    Και μεγαλώνουν τόόόσο γρήγορα τα άτιμα!!!
    Φιλάκια πολλά και ευχαριστίες άπειρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλεια ιδέα!!!!! Ευτυχώς που τις μαζεύω ευκαιρία για λίγο χειροτεχνία:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενδιαφέρον! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Με τίποτα δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ότι είναι ολόκληρη η ποδιά από σακούλες...Τέλειο! Κάποια στιγμή θα πρέπει να το δοκιμάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική... θα ήθελα κάποια στιγμή να τη δοκιμάσω...
    λοιπόν τα πάντα μπορείς να φτιάξεις...
    από σκουλαρίκια, εώς τσάντες εως μουσαμάδες τραπεζιού και διακοσμητικά τοίχου, τα πάντα! το μόνο αρνητικό είναι αυτό που είπες, ότι πρέπει στανταρ να σαι έξω...
    φοβερή η ποδιά, εεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...