...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Στην Πλάκα μία μέρα περιπατούσα!

Με χάσατε;
Μα, δεν σας το είχα πεί οτι θ ανέβω Αθήνα; Ξεχασιάρες!
Ναι λοιπόν, μετά απο δύο χρόνια, τόσο μου πήρε να το αποφασίσω κι αυτή τη φορά για καλό που λένε, ανέβηκα στην Πρωτεύουσα.
Μου λείπει.
Είκοσι χρόνια πέρασαν που την εγκατέλειψα (για το καλό πρωτίστως των παιδιών, που θ άρχιζαν Δημοτικό τότε) κι ακόμα δεν μπορώ να συνηθίσω την έλλειψή της.
Μαζοχισμός; Μπα, όχι δεν το νομίζω. Απλά μου λείπουν οι επιλογές της. Αυτές βέβαια που όταν μένεις δεν τις αξιολογείς και την σιχτιρίζεις, για το κυκλοφοριακό, για το καυσαέριο, για την φασαρία, για την αποξένωση, αλλά... όταν την αποχωρίζεσαι αναζητάς τα καλά της. Αυτά, που αρκεί να εκφράσεις μιά επιθυμία και τσουπ...πραγματοποιείται. Ξέρετε πόσο βασικό είναι αυτό; Νάχεις επιλογές, να σου προσφέρονται εναλλακτικές, να ανακαλύπτεις γωνιές  που κρύβουν θησαυρούς, νάχεις μία "τρέλλα" και να μπορείς να την καλλιεργήσεις;
Αυτά μου λείπουν απο την ΑΘήνα κι ίσως αν σκεφτώ περισσότερο και κάποια άλλα. Ναι, τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεί νάχετε δίκιο, νάμαι μαζοχίστρια, να μ αρέσει να βασανίζομαι, αλλά ζωή χωρίς βάσανα ομορφιά δεν έχει.
Τί ωραιότερο απο το να κυκλοφορείς στα στενάκια της Πλάκας, υπο την σκιά της Ακρόπολης, να αισθάνεσαι οτι αποκόβεσαι απο το σήμερα και περπατάς στα χνάρια άλλης εποχής και απο κάπου θα ξεφυτρώσουν κάποιοι κανταδόροι με τις κιθάρες τους και θα σ αφιερώσουν ένα τραγούδι, όπως εμένα ένα βράδυ σ έναν τέτοιο περίπατο ακούστηκε  "ένας κόμπος η χαρά μου κι όμως αν θα ρθείς στάλα-στάλα θα στην δώσω για να δροσιστείς..."
Ακόμα και τώρα που το ανασύρω απο την μνήμη μου συγκινούμαι. Τι ωραιότερο!
Κρατάει ακόμα αθωώτητα η Πλάκα, την χαμένη αθωώτητα των παιδικών μας χρόνων, σ αυτήν που επιστρέφουμε κάθε φορά που έχουμε ανάγκη μιας μητρικής αγκαλιάς. Η παιδική μας ηλικία, τα χρόνια της αθωώτητας, είναι η μήτρα που μας προφυλάσει απο τις εξωτερικές επιβουλές.
Για να μην σας ζαλίζω περισσότερο με τις νοσταλγίες μου, σας αφιερώνω  φωτό απο το αγαπημένο μου καφέ "Μελίνα" http://www.melinacafe.gr/  πανέμορφο και ατμοσφαιρικό, όπως ταιριάζει στο χώρο που βρίσκεται και στο πρόσωπο που αφιερώθηκε, στη μεγάλη μας Μελίνα.
Ποιός ξέρει, ισως βρεθεί μία "απόδειξη" της αγάπης μου αυτής, παραχωμένη σε κάποια τσέπη ...
Τις επόμενες ημέρες θα σας γνωστοποιήσω τους λόγους του ταξιδιού μου και τότε πιστεύω οτι  θα μου δικαιολογήσετε πολλά απο τα παραπάνω, προς το παρόν... a rivederci!

13 σχόλια :

  1. Ax, Αγγελικούλα μου,και μένα μου λείψατε.
    Ήταν όμως φοβερά. Για την συνέχεια που θ ακολουθήσει εννοώ, γιατί γενικά δεν πέρασα τόόσο ειδυλιακά όσο αφήνει να εννοηθεί παραπάνω ή όσο θαθελα.
    Θα τα πούμε, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερω το λογο που επισκευτηκες την Αθηνα αλλα ευχομαι να ηταν και να ειναι για καλο.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγελική,η βόλτα σου στην Πλάκα μου ξύπνησε χίλιες τόσες αναμνήσεις......είναι ακριβώς όπως τα λες....δεν υπάρχει μαζοχισμός σε τίποτα....δύο ώρες χρειαζόμουνα μόνο για να απολαύσω τις ομορφιές της και να νοιώσω συναισθήματα δέους και θαυμασμού καθώς περπατούσα κάτω από την Ακρόπολη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρά μου καλημέρα!!ελπίζω η βολτούλα σου να σε γέμισε χαρά, πράγμα που φάνηκε μέσα απο αυτά που μας έγραψαν!!! Μας κρατάς σε αγωνία,
    περιμένουμε να μάθουμε τον λόγο της επίσκεψης σου στην Αθήνα!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή εβδομάδα Χαρά!
    Ηρθες Αθήνα και γύρισες πίσω κιολας...
    Αν ποτέ έφευγα από την Αθήνα νομίζω πως για τους ίδιους λόγους μ΄εσένα θα την νοσταλγούσα...
    Το καλό είναι ότι παρά τα αρνητικά της, την βρίσκουμε ακόμη όμορφη και ενδιαφέρουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν για δες που όλες και όλοι τα ίδια πράγματα κάνουμε ή τα ίδια πράγματα νοσταλγούμε . Χαρά μου , την επόμενη φορά που θα ξαναρθεις για καλό να κανονίσουμε και μια σύναξη στο πιο αγαπημένο σου μέρος , καλή βδομάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαρά δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά όλα σου τα σχόλια έχουν σταλεί στο e mail μου για έλεγξε το.Προσπάθησα να σου στείλω e mail αλλά δεν μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xαρά θα σου πώ κι εγώ τα ίδια. Όλα σου τα σχόλια έχουν σταλεί στο email μου. Κοίταξέ το σε παρακαλώ. Επίσης το e mail σου έχει πρόβλημα, δες το κι'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. *tsipiripo για άλλη μια φορά έχεις δίκιο, αρκεί το Καβαφικό μεγάλο "ΝΑΙ" ή το μεγάλο "ΟΧΙ" να σου δίνει ηθική ανταμοιβή...
    * Δημιουργία μου, ναί ήταν για καλό θα μάθεις στην αμέσως επόμενη ανάρτηση,όπως και εσύ Πριγκήπισσα, δεν θα σας κρατλησω άλλο σε αγωνία!
    *Μινωίτισσα, Βάνα,Marilise, χαίρομαι που δεν είμαι μόνη. Καλή η ιδέα σου Μαριλιζάκι για την σύναξη, θα το κανονίσουμε.
    * Ρένα, Ανθίβολον, συγγνώμη για την αναστάτωση που σας προκάλεσα, πιστεύω να μην ξαναέχετε πρόβλημα, αν δεν διορθώθηκε ήδη,ενημερώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΚ. Χαρά δεν πειράζει συμβαίνουν αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ααααααχ....Ξαναπες τα άλλη μία....Δε λέω, λατρεμένος τόπος το νησί, αλλά πρέπει να ξενητευτείς για τα χόμπυ σου...Τι τα θες; Δεν μπορείς να τα έχεις όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...