...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

... και στην κορφή κανέλλα!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ!
Πώς τα περάσατε; ελπίζω κι εύχομαι  τέλεια!
Μέρες γιορτών λοιπόν, τα σχολεία κλειστά, ευκαιρία να βρεθείτε για λίγο με τα παιδιά και να απολαύσετε την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Οι δημιουργικές ασχολίες που μπορείτε να κάνετε μαζί τους άπειρες. Η εμπειρία και οι αναμνήσεις  δε, θα σας μείνουν αξέχαστες εφ όρου ζωής! Πιστέψτε με...
Δεν φτάνει λοιπόν το σπίτι να γιορτάζει, πρέπει να γιορτάσουμε κι εμείς μαζί, κι εφέτος είναι επιβεβλημένο, προκειμένου να μην αφήσουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να μας επιβληθεί και να μας καταβάλει.
Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τη παρουσία των παιδιών στο σπίτι και απασχολείστε τα δημιουργικά, βάζοντάς τα στο πνεύμα των εορτών και στην δημιουργία.
Η πρώτη μου πρόταση είναι ένα δένδρο απο κανέλλες.

Θα πάρετε μακρυές κανέλλες απο το εμπόριο (τυχερές οι ΑΘηναίες, γιατί δεν θα δώσουν το ένα τους μάτι για να τις  αγοράσουν...), θα αγοράσετε αστεροειδή γλυκάνισο (πριν ένα χρόνο τον ζήτησα και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο! Φταίει και η ομορφιά μου που είναι απόκοσμη,δεν λέω...), θα ενώσετε με συρματάκι την κάθετη με τις οριζόντιες κανέλλες που θα δημιουργήσουν τα κλαδιά και με προσοχή (κάτι ξέρω που σας λέω...) θα κολλήσετε τον αστεροειδή με ζεστή σιλικόνη.

Αν θέλετε μπορείτε να του προσθέσετε οτι άλλο σας κάνει κέφι, εγω του έβαλα τα αστεράκια, τα φιογκάκια και φυσικά την γιρλάντα (απο το ίδιο σύρμα δεσίματος κοσμημάτων με περλίτσες).


Εαν θέλετε το κρεμάτε στην κουζίνα σας, ή το στερεώνετε σε μιά βάση.
Εγω για την φωτογράφηση το τοποθέτησα μέσα σ ένα βαζάκι καλλυντικής κρέμας και μετά για κάλυψη, σ αυτή τη θηκούλα απο κάποιο δώρο που είχε μείνει παρακαταθήκη!


Ένα άλλο επίσης δέντρο το οποίο έγινε με συρραφή τεχνικών!!!
Τώρα από πού και πού μην με παρεξηγείτε  γιατί ούτε κι εγώ θυμάμαι, αλλά το τελικό tuch είναι σίγουρα  εμπνευσμένο από την lourdi. Γι αλλού ξεκίνησε κι αλλιώς κατέληξε, αλλά έτσι πάντα γίνεται με μένα...
Έγινε από πράσινο ψιλό χαρτόνι, που για να φαίνεται χιονισμένο "ραντίστηκε" με κερί και για στολίδια ενσωματώθηκαν αυτοκόλλητα αστεράκια και καρφίτσες με χρωματιστά κεφαλάκια, κι όλα αυτά για να αξιοποιηθεί η βάση του (τύπου γλαστράκι νε ψηλό σιδεράκι)  που Κύριος οίδε από πού ξέπεσε στα χέρια μου!


Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Τζακιού
με τα πέτρινα σπιτάκια (http://kantomagapi.blogspot.com/2010/05/blog-post_5968.html)
Christmas tree linebar or divider

* Στη συνέχεια θα σας δείξω ένα κρεμαστάρι ημερολογίου.

Μη μου πείτε οτι δεν έχετε κουμπιά στο σπίτι; Δεν θα σας πιστέψω όσο ανεπρόκοπες κι αν είστε,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ! Αν όμως, δεν...μην πτοείστε αγοράστε. Μακάρι όλα σας τα έξοδα νάταν 3 κουμπιά!!!
Παίρνετε λοιπόν τρία κουμπιά διαφορετικού μεγέθους λευκού χρώματος, τα ράβετε πάνω σε μια κορδέλα, προσθέστε το κασκολάκι στο λαιμό, το καπέλλο με ένα κομματάκι ύφασμα, τις λεπτομέρειες στο πρόσωπο και στα κουμπιά κι έτοιμος ο Χιονανθρωπάκος σας!


δεν είναι γλύκα; Και δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Και για το τέλος: καμπανούλες από φελιζόλ!
Πολύ απλή διαδικασία με την τεχνική της χαρτοπετσέτας (χωρίς άλλα επεξηγηματικά στοιχεία...ε, μετά τόσον καιρό την εμπεδώσατε πια) και στο τέλος πολύ εντυπωσιακή κι εορταστική.



Αυτάάά! Πώς σας φάνηκαν; Απλά είναι, αρκεί να κάνετε την αρχή. 
Και είπαμε εγώ σας δίνω την ιδέα,εσείς την εξελίσσετε...

Αφιερωμένο στα παιδιά μου, που κάποτε συντρόφευαν τις χειροτεχνίες μου (ειδικά η κόρη μου) και σήμερα τ αναπολώ... 
Νάναι καλότυχα (όπως και όλα τα παιδιά του κόσμου) όπου και νάναι!  
Τα φτερά, τους τα δυνάμωσα με την αγάπη μου για να πετάξουν ελεύθερα.
MUDTRAP.COM

28 σχόλια :

  1. καναμε κι εμεις στολιδια με κανελα αλλα οχι τετοια θαυματα.Οσο για τον στολισμο...δεν εχω λογια.Σχολιαζετε η τελειοτητα;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλη μου Καλημεεεερα!!!!!!
    πλουσια αναρτηση βλεπωωωω μουσιτσαααα!!!!χιχχιιιι..
    ολα υπεεεεροχα αλλα τα σπιτακια με ξετρελαναν...ειναι φανταστικαααααααα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α πα πα !!!!!!Τι ωραία πραγματάκια είναι αυτά!!!Το κανελοδενδράκι πρωτότυπο και γλυκό!Το ίδιο και το άλλο τύπου Lourdi...,οι καμπανούλες και ο γλυκούλης χιονάνθρωπος!!Χαρούλα Τα πέτρινα σπιτάκια σου με ξετρέλαναν!!!!Αλλά και το ρολογάκι στον τοίχο ,αν το βαρεθείς δώστο μου!!!!!!Υπέροχη ζεστή γωνιά για χαλάρωση και διάβασμα!!!!!!
    Οσο για τα παιδιά συμφωνώ. Οταν είναι μικρά πρέπει να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο μαζί τους, γιατί μετά είναι λίγο αργά....αφού κατά την άποψή μου τα παιδιά δεν μας ανήκουν και είναι λάθος να τα πιέζουμε συναισθηματικά να είναι σώνει και καλά μαζίμας.Εχουν τη δική τους ζωή και αξία έχει να έρχονται όταν τα ίδια νοιώθουν την ανάγκη να είναι κοντά μας.Σκοπός μας είναι να τα δώσουμε γερές φτερούγες!!!!Είθε να μη χρειαστεί ποτέ να μας γιατροπορέψουν!!!! Φιλάκια γλυκειά μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφες οι ιδέες που μας έδειξες! Τον αστεροειδή γλυκάνισο εγώ τον έμαθα μέσω του master chef...χα!χα!
    Οι καμπανούλες σου υπέροχες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το δεντράκι με τις κανέλλες θα μπει σε άμεση εφαρμογή για να το φτιάξουμε με τα δυο ζουζούνια μου!Η γωνιά σου με το τζάκι με έκανε ... να ζηλέψω λίγο (λατρεύω το τζάκι...αλλά δεν έχω!!!),αλλά θα μείνω στην τελευταία πρόταση της ανάρτησης με την οποία με συγκίνησες !Κάτι τέτοια κάνεις και με κάνεις να νιώθω μαζί σου σαν φίλη απο τα παλιά!!
    Φιλιά πολλά

    Ασημίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πράγματι τόσο όμορφες οι ιδέες σου κι εύκολες για τα παιδιά. Τα πέτρινα σπιτια είναι υπέροχα. Εν τω μεταξύ πρέπει τελικώς να βάλω κι εγώ μπροστά την τεχνική της χαρτοπετσέτας. Εχω όλα τα σύνεργα κι ακόμα δεν αποπειράθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ...ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ..ΗΡΘΑ...ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΘΗΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ!!!!!!
    ΧΑΡΟΥΛΙΝΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ....[ΤΙ ΕΥΧΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΙΠΑΜΕ...ΧΙΧΙΧΙ]...ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΝΑ ΠΩ ΨΕΜΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ...ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΑΑΑΑ!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΗ!!!
    ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ?.....ΜΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δέντρο θα μοσχοβολάει και λατρεύω τη μυρωδιά της κανέλας. Ξετρελάθηκα με τα σπιτάκια από πέτρες!!!
    Όμως με την τελευταία πρότασή σου μου ήρθαν δάκρυα..
    Χαρά μου είσαι υπέροχος άνθρωπος.. να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To ένα καλύτερο από το άλλο!!! Τί να πω....τα σπιτάκια, οι κανέλλες, οι καμπανούλες....πάνω στην κορυφή όμως ο μικρός χιονανθρωπάκος σου!! Εύκολος, γρήγορος και τόσο χαριτωμένος!!! Και πάνω που προσπαθούσα να καταλάβω καλά τις δημιουργίες σου, διαβάζω και τον επίλογό σου και τρελαίνομαι!!! Αλλά αυτή είσαι, η Χαρά η ευαίσθητη φίλη μας και γι΄αυτό σ΄αγαπάμε!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρά μου πόσο δίκιο έχεις!! Τα παιδιά δεν μας ανήκουν. Τα κάναμε και τα μεγαλώσαμε με αγάπη για να γίνουν ανεξάρτητα και ελεύθερα πνεύματα, όμως όταν σκέφτομαι τα χρόνια εκείνα που ήταν μικρά και δημιουργούσαμε παρέα νοιώθω ένα σφίξιμο... ανθρώπινο νομίζω.. Όλος αυτός ο συνδυασμός τζάκι, στολίδια, αρώματα έχει μια τρυφερή παιχνιδιάρικη διάθεση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη!! Καλή Χρονιά κορίτσι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι γλυκά και όμορφα που είναι αυτά που μας
    στέλνεις!!!!!!!!!!!!
    ψηφίζω καμπανούλες και χιονανθρωπάκι!!!!!!!!!!!
    αυτά που γράφεις για τα παιδιά αγγίζουν την ψυχή μου.
    Στα παιδιά μας Χαρά μόνο τη θετική μας σκέψη
    και την προσευχή να είναι καλά.Εμείς, μανάδες ,όταν χρειαστεί πάντα κοντά τους θα είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Carissima Gioia, ho scoperto solo adesso che sei "grande"........visitando il tuo blog, mi ero fatta l'idea che tu fossi una ragazzina, piena di tanti colori, idee smaglianti, brillantini, pupazzetti, bamboline, visitare il tuo nido per me è felicità e contentezza, perchè mi dai sempre tanta allegria e serenità. Ho ricevuto il tuo "pacco dono" ed ho potuto capire ancora meglio la tua vita quotidiana. Mi piace sempre di più e soprattutto con il traduttore, riesco a capire meglio tutto il tuo mondo che è meraviglioso. Abbraccio insieme a te tutta la tua famiglia e ti ringrazio nuovamente per i bellissimi regali che mi hai mandato. Baci, baci deny

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oh! la la la!!!που λένε και οι Γάλλοι!!!
    Πήρα κι εγώ κανέλλες κάποτε αλλά απλώς τις έδεσα με εναν φιόγκο και γκύ........
    Ομολογώ οτι μου πήραν το μυαλό τα σπιτάκια σου.
    Μπράβο Χαρά!
    ΘΕΟΦΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dear friend, I am in love with your work!! The tree is perfect!! The snowman pretty!!! It is a magic tour I have around here always!!
    My best wishes for you!! Bela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβαζοντας τα δικα σου θυμηθηκα τα δικα μου,ακομα εχω τα στολιδακια που φτιαχναμε παρεα με τα παιδια μου.Εκτος ομως απο αυτα που διαβασα, ειδα και το τζακι και ζηλεψα λιγουλακι.Μου φαινεται θα αρχισω στις γλυκες τον καλο μου μπας και μου φτιαξει ενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα είναι πολύυυ όμορφα!Και το κανελλόδεντρο(!!) και οι καμπανούλες!Αλλά τα σπιτάκια σου στο τζάκι κλέβουν την παράσταση!Υπέροχα!!Και με συγκινεί η τελευταία φράση σου,δείχνει έναν υπέροχο άνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μου αρέσουν πάρα πολύ όλα, μα πάρα πολύ! Ειδικά οι καμπάνες από φελιζόλ, τι όμορφες!Αχ,βρε Χαρά, κάθε φορά χάνω τα λόγια μου με αυτά που φτιάχνεις!
    Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λατρεύω τα καννελόξυλα άλλα δεν τα είχα φανταστεί ποτέ έτσι... Μπράβο σου!
    Πολύ εντυπωσιακό και πάρα πολύ πρωτότυπο!
    Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαρουλίτα μου,υπέροχα όλα...
    πολύ μ'άρεσε το κανελοδεντράκι- το φαντάζομαι πάνω στο καλοριφέρ να βγάζει σπιτίσιες μυρωδιές-
    αλλά και ο κουμποχιονανθρωπάκος σου απίθανος...
    για τις ντεκουπαζοκαμπανούλες...τί να πω...viva la decoupage...

    Καλή Χρονιά,φιλιά,αγκαλιές... and keep on imagine...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ♫°° Amiga,

    °º♫ Para você em 2011:

    ° • ♫ "Os sonhos realizados...
    °º ♫°° ♫♫ O amor esperado...
    ° ·. •*• ♫ A esperança renovada..."

    Bj♥s
    Brasil °º♫
    °º
    ° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα καλή μου φίλη και χρόνια σου πολλά
    Υπέροχες οι κατασκευές σου.
    Τελικά είσαι μια υπέροχη τεχνίτρια.
    Περνώ από το σπιτικό σου και τα θαυμάζω
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαρά,
    να μας δίνεις πάντα χαρά με τις δημιουργίες σου.Καλή χρονιά να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Hola Xara, super lindos los adornos de Navidad, me imagino el rico aroma del árbol con las canelas y el anis.... mmmmmmmmm

    Que tengas un muy buen Año 2011
    Cariños
    Cecilia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπέροχα όλα!! Αλλά τα σπιτάκια απίθανα!!!!! Καλή Πρωτοχρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. πολυ πρωτοτυπες οι ιδεες σου ,μου αρεσαν.,,ειναι κ μυρωδατα φανταζομαι
    Καλη Χρονια να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χαρά μου, το τζάκι σου με ξετρέλανε! Είναι Ερωτεύσιμο! Τι να πώ;; Πόσο μου άρεσε! Σε βαθμό που ενώ αρχικά μ αιχμαλώτισαν οι κανέλες, μετά έπαθα μια προσήλωση με το τζάκι σου..
    Πώς το έχεις τόσο ωραία διακοσμήσει..κι επιπλέον είναι ζεστό, δηλαδή όχι ψυχρό διακοσμητικό, αχρησιμοποίητο αλλά το νοιώθεις να καίει κανέλες και βανίλιες και πορτοκαλόφλουδες και κάστανα και να έχει γύρω του πρόσωπα αναψοκοκκινισμένα και χαμόγελα..
    Μ άρεσε δε πολύ εκείνο το ρολόι!
    Φιλιά πολλά Φίλη μου!
    Και πάντα να έχεις την αγάπη να φωλιάζει εκεί σιμά στο τζάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λάτρεψα το δεντράκι με τα ξυλάκια κανέλας! Όταν μια μέρα διοριστώ (είμαι νηπιαγωγός και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) θα το κάνω με τα παιδάκια μου το δεντράκι της τάξης μας (Μισώ τα τυποποιημένα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...