...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Υπερατλαντικά πολύτιμα!

Μετά την προηγούμενη ψυχοπλακωτική ομολογουμένως ανάρτηση, οφείλω να επανορθώσω ξαλεγράροντάς σας, κι έχουμε και λέμε...

Πόσες φορές θα ευχαριστήσω τον θεό – blogger για όλους εσάς που γνώρισα κι αγάπησα εδω μέσα;
Πολλές,  και πιστεύω ακόμα περισσότερες! Θάμουν αχάριστη διαφορετικά.
Μ' αγκαλιάσατε με τόση αγάπη, άνθρωποι άγνωστοι, που με γνωρίσατε μέσα απο το γραπτό λόγο και την εικόνα, όσων κατά καιρούς δημιουργώ και σας παρουσιάζω.
Τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά ενδιαφέροντα, με διαφορετικές ακόμα, πατρίδες!
Κι όμως τόσο οικείοι ξαφνικά, τόσο γνώριμοι κι ας μην έχουμε ποτέ και ας μην πρόκειται ίσως ποτέ, να γνωρισθούμε απο κοντά, αν και πολύ θα το θελα!
Δεν φαντάζεσθε λοιπόν τη χαρά μου, όταν σήμερα το μεσημέρι μου τηλεφώνησαν απ το ταχυδρομείο οτι έχω δέμα και να μου το φέρουν στο γραφείο, να μην το στερηθώ το 3ήμερο.
Τι ήταν; 
 Ζήήήλειααα!

Κοχύλια του Ατλαντικού!!!





Ναι, καλά καταλάβατε, απο τον Ατλαντικό κατευθείαν!


Όχι, δεν μου τα έστειλε αυτοπροσώπως ο Ωκεανός, αλλά ένας ευγενικός, καρδιακός φίλος (έτσι έχει γίνει πια, κι όχι εξ αιτίας των κοχυλιών) που με γνώρισε μέσα απο το “Κάντο μ αγάπη” και θέλησε έτσι να μου εμπλουτίσει τα θέματα της έμπνευσής μου.
Ποτέ δεν πίστευα οτι τα κοχύλια που έβλεπα και πουλούσαν τα τουριστικά μαγαζιά στο νησί μου ήταν αληθινά.
Τα νόμιζα βιομηχανοποιημένα. Και καταλαβαίνετε την έκπληξη και την χαρά μου οταν τα βλεπα όλα εκεί μπροστά μου, ακτινοβολούντα, ταξινομημένα και προφυλαγμένα ως πολύτιμα.
Και είναι πολύτιμα! για την έννοια του αποστολέα τους, για την προσωπική του φροντίδα συλλογής, για την επιλογή και τέλος την προσεκτική δεματοποίηση και αποστολή.
Εκείνος, διατείνεται οτι μου χρωστάει πολλά, γιατί σε μία πολύ άσχημη στιγμή της ζωής του βρέθηκα “κοντά του”.
Εγώ, λέω οτι είμαι τυχερή που μου έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσω και με τιμά με την εκτίμηση και την φιλία του.
Αγαπημένε μου ΝτένηΣ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Αν μου δώσετε ιδέες πως να τ αξιοποιήσω, εκτός decoupage  φυσικά, ίσως φανώ γαλαντόμα και μεγαλόψυχη και  σας ...επιβραβεύσω! Λοιπόν ακούω προτάσεις, και για να σας βοηθήσω να διευκρινίσω οτι είναι αρκετά  μεγάλα και βαριά.

46 σχόλια :

  1. Χαρά μου καλημέρα! Πωπω είναι τέλεια... το δε πρώτο είναι έργο τέχνης! Κάθομαι και τα χαζεύω... Δεν μπορώ να σκεφτώ τι να τα κάνεις... Πάντως έτσι όπως τα βλέπω στο πιάτο μ' αρέσουν πολύ. Αν τα κολλήσεις για να διακοσμήσεις κάτι δε θα μπορείς να θαυμάζεις την κολλημένη μεριά. Μάλλον κάτι από όπου να κρέμονται. Θα σου πω αν σκεφτώ κάτι αν και νομίζω ότι θα σου έρθουν πολλές ιδέες εσένα.
    Μπράβο και στον κύριο Κονταρίνη που σου τα διάλεξε ένα κι ένα τόσο όμορφα.
    Σε φιλώ και σου ζητώ συγγνώμη για τα πολλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι πολύ τυχερή, κι είμαι σίγουρη ότι η φαντασία σου έχει βρει ήδη τι θα φτιάξει!!
    Καλό Σ/Κ και Χρόνια Πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.Ονομάζομαι Ελένη και παρακολουθώ συχνά το ιστιολόγιό σου (μου επιτρέπεις τον ενικό) με τις υπέροχες δημιουργίες σου. Όσο για τα κοχύλια είναι πολύ όμορφα και ιδιαίτερα. Θα μπορούσαν ίσως να διακοσμήσουν ένα στεφάνι ή έναν καμβά με θαλασσινό θέμα. Επίσης, θα μπορούσαν να μπουν σ' ένα γυάλινι μπωλ με λίγη άμμο και ένα κερί. Τα δε καμπυλωτά κοχύλια που είναι σαν χτένια μπορούν με ντεκουπάζ απ' τη μέσα πλευρά ή με φύλλα χρυσού και μια τρυπούλα να γίνουν όμορφα κολιεδάκια. Ελπίζω οι ιδέες αυτές να σου φανούν χρήσιμες. Καλό τριήμερο.
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρα μου οτι και να τα φτιαξεις -και εσυ εχεις φαντασια - ενα ειναι το σιγουρο ....θα σου θυμιζουν την ομορφη χειρονομια του φιλου σου
    αξιζεις να εχεις τετοιους φιλους γιατι εισαι ενας ανθρωπος γεματος ΧΑΡΑ
    να εισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xαρα μου καλως ηρθανε τα υπερατλαντικα σου κοχυλια! Οσο για το τι θα τα κανεις, ειμαι σιγουρη οτι κατι θα σκεφτεις και θα μας εντυπωσιασεις οπως παντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η προηγούμενη ανάρτηση χαρά και χρησιμότατη ιστορικά!

    τα κοχυλια βέβαια μας ανέβασαν ομαδικά! θα βρεις στο νετ στάνταρ εικόνες με κατασκευές κοχυλιών, συνδιασμένα με ξύλο με σπάγγο κλπ...

    φιλιά πολλά, να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλέπεις λοιπόν Χαρά μου, το πώς φαίνεται οτι οι αποστάσεις εκμηδενίζονται όταν αποφασίσει διαφορετικά η αγάπη;
    Χαίρομαι πάρα πολύ για το Πολύτιμο απόκτημα των κοχυλιών και κυρίως για το Απόκτημα της Υπερατλαντικής Φιλίας, που θα παραμείνει και πολύ μετά από τα κοχύλια που τη συμβολίζουν..
    Και στους δυό σας πολλά θερμά χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι πανέμορφα Χαρά μου ,είναι και από αγαπημένο χέρι ,είναι και ταξιδεμένα...Δύσκολο να βρείς μια κατασκευή ισάξια αλλά ...δε σε φοβάμαι!!
    Προσωπικά με κοχύλια έχω κάνει κοσμήματα, σελιδοδείκτες ,στεφάνια, γούρια ένα μάγάλο το'χω για σαπουνοθήκη, τα έχω ζωγραφίσει,τα έχω κλείσει σε λάμπες,τα έχω γεμίσει κερί...
    Α, σε κάποια έχω γράψει μέσα και τα' χω ρίξει πίσω στη θάλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ♪°º✿
    ˛♫ Olá, amiga!

    As conchas são lindas... mais lindo ainda foi o gesto do seu amigo.

    Boa semana!
    Cheia de alegria e muita paz.
    Beijinhos.
    Brasil
    º°✿
    ✿♥ ° ·.
    ˛✿♪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ναι...ζήλειαααα...όπως το είπες...ειδικά αυτή η κλειδαρότρυπα στη καρδιά μου μπήκε...
    ιδέα για τα κοχύλια σου...???
    στο μεγαλύτερο φύτεψε κάκτάκι...δεν κάνει μεγάλες ρίζες και φαίνεται πανέμορφο...
    ( το μουσικό χαλί σου...απλά υπέροχο !!!!! )
    μουτς..μουτς..μουτς σου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Χαρά
    Είμαι η Κική. Μια από την "Παρέα" του Ντένη. Ήμουν κι' εγώ στην εκδρομή που πήγαμε όπου και μαζέψαμε τα κοχύλια. Είναι από τις παραλίες πέντε Πολιτειών της Αμερικής. Χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο πολύ. Και μου αρέσει πάρα πολύ η ανάρτηση που έχεις κάνει.
    Να ξέρεις ότι ο Ντένης είναι ο αγαπημένος της "Παρέας" μας και ξεχωριστά αγαπημένος σε μένα.
    Έχεις φτιάξει ένα πολύ ωραίο μπλογκ
    Θα ξαναπεράσω.
    Κική από ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχαχαααααα! Το κακό είναι οτι μ εμπιστεύεσθε πολύ κι αυτό αφ ενός είναι εις βάρος σας, γιατί μου δίνετε θάρρητα και δε πρέπει, αφ ετέρου με φορτώνετε ευθύνες να μην σας απογοητεύσω...
    Σάμπως αυτό δε το κάνω αφ εαυτού μου; Τέλος πάντων ήδη άρχισαν οι ...πυρηνικές δοκιμές, θα δείξει το αποτέλεσμα αν θα επιζήσουμε!

    *Christina V.
    Χριστινάκι έχεις δίκιο σ' όσα λες, και εγω τις ίδιες “ενστάσεις” έχω ως προς την εκμετάλλευσή τους. Είναι τόόόσο όμορφα πού δε πρέπει να κρυφτεί καμιά τους πλευρά κι απο την άλλη θέλω να ξεφύγω απο τα συνηθισμένα. Θα δούμε...προς το παρόν κι εγω τα θαυμάζω στην πιατέλα. Σε φιλώ καρδιά μου,ααα. Και πού σαι; εμένα μ αρέσουν τα πολλά λόγια.Εδώ μέσα μόνο πλούτη μου φέρνουν και καθόλου φτώχεια. Μην αυτολογοκρίνεσαι, χαρά μου κάθε σου επισκεψη και σχολιο.
    Αϋριο με καλό!

    *Ξανθή
    αναγνωρίζω με μεγάλη ευγνωμοσύνη την τύχη μου και την ευχαριστώ για ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που έχω γνωρίσει κατά καιρούς και το λέω με βαθειά συναίσθηση της ιδιαιτερης προσωπικότητας του καθενός,αλλά και ο,τι μου έχει προσφέρει...ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Βοήθειά μας η Παναγία να δίνει Υγεία και να χαρά σ όσους αγαπάς.

    *Ελένη
    Κατ αρχάς εδώ μέσα δε χωρούν τυπικότητες και ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, ηλικίας (αυτό πού το πας;) τάξης όλοι είμαστε το ίδιο και πάνω απ όλα ΦΙΛΟΙ! Ο Ενικός λοιπόν επιβάλλεται.
    Σ ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες και για τη σκέψη που κατανάλωσες να μου προτείνεις λύσεις όλα τα έχω κατά νου και ήδη ξεκινώ... Να περνάς να σε βλέπουμε!

    *Ειρηνη Σ 
    Ρηνάκι μου ανεξαρτήτως χειρονομίας και δεν είναι η μόνη του είναι ένας Ανθρωπος που δε περνά απαρατήρητος και φυσικά δε ξεχνιέται. Οσο για όλα τ άλλα που γράφεις για μένα...απλά σκύβοντας το κεφάλι κοκκινίζοντας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ. Μακάρι να μην πάψω να δίνω ΧΑΡΑ σ όλους εσάς με τιμάτε με την παρουσία σας και τον καλό σας λόγο. Νάσαι πάντα καλά!

    *kiki
    Εσύ να τα βλέπεις...πού δε με πιάνει το μάτι σου...

    *mary's crafts
    Μάλλον την παροιμία “οπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι” δεν την έχεις ακούσει, χαχαχα.Πολλή φαντασία μουχετε φορτώσει και δεν την έχω πανάθεμά την!Σ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.

    *φόρα
    Η προηγούμενη ανάρτηση ξύπνησε το θηρίο; πάντως απο χθες βρυχάται με μικροσεισμούς προς το παρον.Ελπίζω να μ' αφήσει να ολοκληρώσω τις κατασκευές με τα κοχύλια, μην πάνε χαμένα.

    *Ρεγγίνα
    Η απάντησή μου είναι ΕΔΩ:
    http://youtu.be/IulWyURDsxA και φυσικά ξέρεις οτι ισχύει και για ΣΕΝΑ!

    *Νίκη
    Θέλω νάχουν την τύχη που τους αξίζει. Νάσαι σίγουρη οτι ο,τι φτιάξω και θα το συζητήσουμε και θα το πρωτοδέις γιατί εμπιστεύομαι το μάτι και την αισθητική σου. Μ άρεσε η πράξη σου να ξαναπετάξεις στη θάλασσα με μήνυμα κοχύλι!!!Την ίδια τουβουλιά έχουμε νομίζω...

    *SpIrToKoYto
    βρε, βρε καλώς τα παιδιά τα δικά μας!!! πού ζούσαμε τον έρωτά μας τόσο καιρό;;;Πάντα έτσι!
    Πάντα με την λουλουδιασμένη σου άποψη...δυστυχώς όμως δεν έχουν τόσο μέγεθος και βάθος να γίνουν κακτογλαστράκια. Χαίρομαι που σ άρεσε το βιντεάκι.Πού θα πάει θα μάθω να βάζω μουσικό χαλί σε όποιο ανάρτηση “απαιτείται” χωρίς να χρειάζεται να το πατάς εσύ ούτε να σου παίρνει το κεφάλι σ όλες. ΦΙΛΙΙΙ!

    *Κική από ΝΥ
    Αγαπητή Κική 
    η επίσκεψή σου Τιμή & ξάφνιασμα για μένα και πολύ ευχάριστη.
    Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το "σπίτι μου" και θα σε ξαναπεριμενω, η πόρτα πάντα ανοικτή!
    Θαθελα απο εδώ να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη για την μη αναφορά στο σύνολο της παρέας που βοήθησε το Ντένη στη συλλογή, παράλειψή μου,αλλά βλέπεις την ανάρτηση μονοπωλεί η προσωπικότητα του κοινού μας Ντένη!
    Ευχαριστώ όπως και νάχει για τον κόπο που κάνατε όλοι σας για μένα και να είστε σίγουροι οτι θα αξιοποιηθούν με τον καλλίτερο τρόπο και θα το δείτε...
    Η Παρέα της Ν.Υ μου είναι ήδη γνωστή όπως κι εσύ, που έχω ακούσει τα καλλίτερα απο το Ντένη.
    Αγαπημενος δικός σας και  να είστε ήσυχοι οτι την ίδια αντιμετώπιση θάχει κι απο μένα.
    Με εκτίμηση και μέσω εσού σ όλα τα μέλη της “παρέας”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή κυρία Χαρά καλημέρα σας
    Είμαι η Στέλλα από την "Παρέα" του Ντένη μας.
    Ήμουν στην εκδρομή μας και συνέβαλλα κι' εγώ τα ελάχιστα στην συλλογή των κοχυλιών. Και τούτο διότι ο Ντένης μας ήταν πολύ απαιτητικός.
    Να ξέρετε ότι είναι ένα σπουδαίο πρόσωπο της παροικίας μας, καταξιωμένος λογοτέχνης και η δημοσιογραφική του παρουσία έχει γράψει ιστορία
    Χάρηκα την αξιόλογη ανάρτηση που έχετε κάμει
    Του αξίζει του Ντένη μας Και να μας τον προσέχετε.
    Με την εκτίμησή μου
    Στέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Χαρα μου!!!!
    Τι ομορφο δωρο που σου εστειλε ο φιλος σου!! Λατρεμενα τα κοχυλια και τα υπερατλαντικα, φανταστικα!!!! Εχω κι εγω μερικα, αλλα αγορασμενα και αναρωτιομουν κι εγω για πολλα κοχυλια που εβλεπα αν ειναι οντως αληθινα!!!
    Η προηγουμενη αναρτηση οντως πολυ διαφωτιστικη και για'μενα και πολυ ενδιαφερουσα!!!!
    Εισαι ενας υπεροχος ανθρωπος Χαρα και συμφωνω με πολλους πιο πανω!! Παντα δωρα να παιρνεις και πολυ αγαπη γιατι σου αξιζουν!!!!
    Να εισαι καλα και να περνας ομορφα!!
    Τα φιλια μου σου στελνω!! ;ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαητή Χαρά.
    Είμαι ο Αντρέας φίλος του Ντένη μας και μέλος της "Παρέας" Συμμετείχα κι' εγώ στην συλλογή των κοχυλιών και άκουσα τις φωνές του φίλου μας όταν δεν του άρεσαν.Όμως χαλάλι σου Το αξίζεις. Πάντως εσύ έδωσες στα κοχύλια τη θέση που τους έπρεπε.
    Ο Ντένης μας είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος παρ' όλο που η ζωή τον έχει χτυπήσει πολύ σκληρά.
    Έμεινε όρθιος και κατάφερε να τα αντιμετωπίσει όλα σαν καλό πάλληκάρι.
    Πιστεύω πως θα τα καταφέρω να ξαναπεράσω από το μπλογκ σου
    Χαιρετισμούς από την ΝΥ.
    Αντρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι σου είναι οι υπερατλαντικές γνωριμίες. Και σήμερα δεν είχες μόνο τον Ντένη. Είχες και μερικούς από τους ...συλλέκτες κοχυλιών.Τυχερούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γειά σου Χαρά
    Είμαι ο Βαγγέλης. Μέλος της "Παρέας" και φίλος του Ντένη μας. Εγώ δεν μάζεψα κοχύλια. Γιατί το πρώτο που βρήκα το έδωσα του δικού σου και μου το πέταξε στο κεφάλι επειδή δεν του άρεσε. Έφυγα κι' εγώ και πήγα να πιώ καφεδάκι.
    Πάντως τον αγαπώ πολύ. Είναι και γειτονάκι μου και κάθε μέρα πίνουμε καφεδάκι και μου τα λέει όλα. Είναι παιδί μάλαμα παρ' όλα τα χτυπήματα που έχει φάει. Βράχος ο άτιμος.
    Η παρουσίαση που έκανες στα κοχύλια δείχνει οτι είσαι καλή μαστόρισσα. Μπράβο σου
    Νάσαι καλά και τον Ντένη μας και τα μάτα σου.
    Είναι ό,τι πιό πολύτιμο έχει η "Παρέα΅μας.
    Σκέφτεται να μας βγάλει και εφημεριδούλα. "Το τετράδιο της Παρέας"
    Γειά σου
    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στέλλα
    Αγαπητή μου κα Στέλλα πολύ χαίρομαι για τον ερχομό σας, είναι σαν να έρχονται σπίτι φίλοι που έχω να δω πολύ-πολύ καιρό,γιατί η διαφορά μας είναι οτι εγω σας ξέρω και έχω ακούσει και πολλά απο τον κοινό μας φίλο πια.
    Ευχαριστώ πολύ και για την συμμετοχή σας στην συλλογή, όπως βλέπω “η ισχύς εν τη ενώσει”! Γνωρίζω πολύ καλά τις ιδιότητες του Ντένη και τον θαυμάζω απεριόριστα για την προσωπικότητά του και για το συναίσθημα που βγάζει ως άνθρωπος ιδιωτικά.
    Το βιβλίο του “η γειτονιά του Κάστρου” συντρόφεψε τις διακοπές μου με πολύ νοσταλγία και αρκετή πίκρα,αλλά πάντα απολαυστικά!
    Η ανάρτηση ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω απο τόσο μακρυά για όσα μου έχει προσφέρει απο την πρώτη στιγμή της “γνωριμίας” μας. Εσείς να τον προσέχετε που είστε κοντά, εγω θα προσπαθήσω να μην τον απογοητεύσω. Σας ευχαριστώ για όλα
    Χαρά

    mirsini's creations
    Μυρσινάκι μια ζωή μάζευα πέτρες απο τη θάλασσα, οικοδομή ολόκληρη έχτιζα,αλλά τέτοια ομορφιά δε την περίμενα! Νάσαι καλά για τα καλά σου λόγια ειλικρινά με συγκινείτε.
    Τα αισθήματα είναι αμοιβαίααα!!!...και δεν το λέω για απάντηση στα λόγια σου, τα νοιώθω πραγματικά,άλλωστε ποτέ δε λέω κάτι που δε πιστεύω. Νάσαι καλά πάντα

    Αντρέας.
    Αγαπητέ Αντρέα τόσους ανθρώπους έβαλα σε κόπο;;; Δε το πιστεύωωω! Νάσαι καλά πάντως έστω κι ένα αν μάζεψες κι ας φώναζε,είναι Κεφαλλονίτης παιδί μου τι περιμένεις;
    Τα κοχύλια θα προσεχθούν ιδιάιτερα γιατί τους αξίζουν τα καλλίτερα κι ελπίζω να εγκρίνετε την όποια χρηση ήδη έχω πιάσει δουλειά. Όπως είπα και παραπάνω στην κα Στέλλα, γνωρίζω τις περιπέτειες του και εκτιμώ και θαυμάζω την γενναιότητα που τις αντιμετωπίζει. Οσο για την συμμετοχή μου πιστέψτε με οτι ήταν κάτι απόλυτα φυσικό για μένα,πάντα έρχομαι στην θέση του άλλου και συμπάσχω, γι αυτό η ζωή μου ανταποδίδει ο,τι δίνω,όπως βλέπετε. Χαρά μου όποια στιγμή ξαναρθεις απο εδώ. Χαιρετισμούς απο τη ζεστή και ολίγον σειόμενη (μικροσεισμοί είναι,όχι κάτι σπουδάιο) Ζάκυνθο. Χαρά

    para-kelsoscooks
    Ελεγα κι ο γω λείπει ο Μάρτης απ τη Σαρακοστή;;; Πάντα θα βρισκες τρόπο να πεις τον καλό σου λόγο, η μη σύνδεση θα σε κόλλαγε; Τι να κάνουμε που δεν μπορέι να με κλείσουν τα σύνορα;;;
    Ζηλέψαμεεε;;;; ας πρόσεχες...

    Βαγγέλης
    Γειά σου Βαγγέλη, εσυ μου τα χάλασες. Ελεγα οτι θα έβγαζα ένα μπλουζάκι που θα γραφε: “μάζευα κι εγω κοχύλια” αλλά μάλλον εσύ είσαι ο λουφαδόρος της παρέας,αφού με την πρώτη φωνή εγκατέλειψες, ευκαιρία ζητούσες! Ελπίζω να απόλαυσες τον καφέ τουλάχιστον. Τις δραστηριότητές σας της γνωρίζω,έχω πλήρες ρεπορταζ. Αμ , τι νόμιζες μόνο στα κοχύλια μαστόρισσα; Ελπίζω να διατηρήσω τον τίτλο που κατέκτησα... Οταν εκδοθεί η εφημερίδα γράψτε συνδρομήτρια. Χαρά στον Ντένη οταν έχει τόσους ορκισμένους φίλους που τον νοιάζονται και τον αγαπούν! Χαίρομαι που συμπίπτουμε, καλό βράδυ απο Ελλάδα

    Εύχομαι σ όλους Αύριο με καλό και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σ όσες γιορτάζουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαρά μου βλέπεις πόσο αγαπιέται ο Ντένης από όλα τα μέλη της παρέας εκεί και της παρέας εδώ και θεωρώ ότι του αξίζει και με το παραπάνω!

    Εγώ έλαβα το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο:"η αγάπη όλα τα υπομένει...κι η γη γυρίζει.."

    Στον Ντένη και σε σένα και σ όλους, μέλη της παρέας και μη, εύχομαι αύριο Καλό Δεκαπενταύγουστο, την Παναγιά να μας σκέπει όλους και λίγα χαμόγελα γιατί τάχουμε ανάγκη..

    Εσύ κανόνισε ΤΙ θα κάνεις τα κοχύλια, γιατί δεν επιδέχεται ..λάθος! Οφείλεις να κάνεις ΜΟΝΟΝ κάτι Εξαιρετικό!!! Τίποτα λιγότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πανέμορφα Χαρούλα μου, είμαι σίγουρη ότι θα αξιοποιηθούν από σένα!!! Δε χρειάζεσαι τις δικές μας ιδέες, θα βρεις τρόπο να κάνεις πάλι θαύματα!!
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Xρόνια πολλά Χαρουλίτα μου!!!
    Έχω αρχίσει να ανησυχώ...Που είναι το δωράκι που σου έστειλα...ωέο;;;;
    Όσο για τα κοχύλια που μόλις έλαβες δεν μπορώ να τα δω πουθενά αλλού πάρα σε μία πιατέλα ή βάζο, να σε οδηγούν για πάντα σε αυτόν τον υπεραντλαντικό φίλο που στα έστειλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΧΑΡΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ! ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΣΟΥ ! ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπημένη μου Χαρά, καλή μου φίλη.
    Ειλικρινά έχω μείνει έκπληκτος για την υποδοχή των κοχυλιών τόσο από μέρους σου όσο και από τις φίλες του "σαλονιού" σου.
    Η "Παρέα" μου κι' εγώ, είναι αλήθεια ότι τα μαζέψαμε με κέφι από τις όμορφες παραλίες πέντε Πολιτειών από τις οποίες περάσαμε στο μικρό μας γύρο της Αμερικής, που κάναμε τον περασμένο μήνα.
    Θα ήθελα να μου επιτρέψεις να σε ευχαριστήσω για την αγάπη με την οποία περιέβαλες το μικρό δωράκι και να ευχαριστήσω και όλες τις καλές σου φίλες για την αγάπη τους σε σένα και τα κοχύλια. Και φυσικά και τους φίλους της "Παρέασ¨μας που με βοήθησαν στην συλλογή αλλά και για την επίσκεψή τους στο μπλογκ σου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την αγαπημένη μας Ρεγγίνα για τα όμορφα λόγια της και προς το πρόσωπό μου. Ρεγγίνα μου σ' ευχαριστώ και θα τα πούμε. Σε θυμήθηκα προχτές στη λιτανείο του Αγίου μας
    Ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου Χαρά
    Την αγάπη μου πάντα
    Ντένης Κονταρίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαρά, καλές δημιουργίες, με τα απίθανα κοχύλια σου!!! φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητή μας Χαρά
    Δεν σε γνωρίζουμε αλλά μετά από όλα όσα μας είπε ο Ντένης μας, σε θεωρούμε καλή μας φίλη
    Είμαστε με την "Παρέα" στον όμορφο μικρό γύρο της Αμερικής και βοηθήσαμε κι' εμείς στην συγκέντρωση των κοχυλιών. Πως να αρνηθούμε κάτι όταν μας το ζητάει ο Ντένης ο αγαπημένος μας; Χαρήκαμε κι' εγώ και ο Δημήτρης, ο σύζυγός μου, που διαπιστώσαμε ότι σου άρεσαν
    Το μπλογκ σου είναι ένα μικρό αριστούργημα και οι αναρτήσεις σου επιλεγμένες με μεγάλο ενδιαφέρον και γούστο. Δείχνει άνθρωπο με λεπτά αισθήματα
    Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα ξαναπούμε. Όποτε μπορούμε θα ρίχνουμε μια ματιά στα όσα παρουσιάζεις
    Νάσαι καλά και χαιρόμαστε που είσαι παρέα μας.
    Έχεις την αγάπη μας έστω και από μακρυά
    Άσπα - Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. *Ρεγγίνα
    είδες αδελφούλα μου αποδοχή,στοργή κι αγάπη;;; Χαίρομαι γιατί ειλικρινά τ αξίζει.
    Ενα απλό μέιλ, απόλυτα φυσικό για μένα, έφερε στη ζωή μου δυο σημαντικούς και αγαπημένους ανθρώπους: Εσένα κι Αυτόν!
    ¨Οσο για το τραγούδι διαχρονικό κι εσαεί αφιερωμένο!
    Εχεις δίκιο για τα κοχύλια δεν έχω δικαίωμα αποτυχίας, ο Αγιος Σπυρίδωνας ομού με τον δικό μου να βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

    *anthivolon
    και φυσικά έχω ανάγκη τις ιδέες σας και μάλιστα αν καταλήξω σ εκάποια θα αναφέρω και τον πάροχο, δε θα κάνω κλόπυ ράιτ. Τα θάυματα είναι γι άλλους εγω ...

    *Marina 
    Μαρινάκι μην βάζεις μαράζι μάτια μου, έχω πικράν πείρα απο τα ΕΛ.ΤΑ. Μόλις έρθουν θα σου
    στείλω αμέσως μέιλ να σ ενημερώσω σχετικά. Χαίρομαι με κάθε τι που με συνδέει μαζί σας και σας κάνει αξέχαστους. Σε φιλώ και να προσέχεις.

    *Effie's Sweet Home Designs
    Χαίρομαι που άρεσαν όπως κι εμένα!

    *Ντένης Κονταρίνης
    προς τι η ανωνυμία ο τιμώμενος; απο συστολή για όλα τούτα που διαδραμίζονται εδώ μέσα;
    Εγω να δεις πόσο ντρέπομαι,που κάποιος τόσο σημαντικός πέραν του Ατλαντικού, με καταδέχτηκε και με τιμά με τα πιο όμορφα των συναισθημάτων!
    Υπήρχε περίπτωση να μαζευτούν απο τόσους ανθρώπους και με τόσο ενθουσιασμό, εδώ που τα λέμε απ ο,τι κατάλαβα με καρότο και μαστίγιο απο μέρους σου!χαχαχα οι ταλαίπωροι μπορούσαν να σ αρνηθούν με τέτοια αγάπη που σου έχουν και να μη μ αρέσουν; Επρεπε να φωτογραφήσω και τη συσκευασία...ούτε κρύσταλλα Βοημίας!!!
    Νάσαι καλά πάντα και να Δίνεις όπως σε μένα και απ οτι κατάλαβα απο την “Παρέα” σ όλους γύρω σου. Την αγάπη μου πάντα χωρίς ενδοιασμό
    Χαρά

    *Φανή Παπαγεωργίου, Ζωγράφος
    Φανή ευχαριστώ για την εχυή,εύχομαι να πιάσει για το καλό μου! Απο εδώ να σου πω οτι έχω προσπαθήσει να σου αφήσω σχόλιο επανειλημμένα και έχει σταθεί αδύνατο. Σε παρακαλουθώ να ξέρεις και σε πρώτη ευκαιρία ελπίζω να μπορέσω να σου γράψω.

    *Άσπα - Δημήτρης.
    Αγαπητοί μου Ασπα και Δημήτρη, πολύ τρυφερό και συγκινητικό συνάμα το σχόλιό σας.
    Χαρά μου τα λόγια σας, αν κάτι τόσο όμορφο διαβλέψατε για τον χαρακτήρα μου μέσα απο τις αναρτήσεις μου. Όπως επίσης χαρά μου και η αποδοχή μου στη Παρέα σας, έτσι άνευ προκαταρκτικών και περιοριστικών όρων!χαχαχα Βασιλική διαταγή (ουπς θα με φάει που μελέτησα κακή λέξη) και τα σκυλιά δεμένα.
    Θα μου δώσετε μεγάλη χαρά αν έρχεστε σε μένα μια κι εγω για να σας βρώ...κομματάκι δύσκολο, μας χωρίζει μία Ηπειρος κι ένας Ωκεανός, θάθελα να με νοιώθετε μέλος της συντροφιάς σας στις συναντήσεις σας.
    Ευχαριστώ για την συμμετοχή στη συλλογή, ευχαριστώ για το τόσο επαινετικό σχολιο, ευχαριστώ για το λόγο που σας έφερε στο “σπίτι μου”. Νάστε πάντα καλά κι ευτυχισμένοι!
    Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπημένη μου Χαρά, καλή μου φίλη
    Η απάντησή σου στο σχόλιό μου με υποχρεώνει να δώσω κάποιες απαντήσεις. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν ανώνυμος. Όμως ο μπλόγγερ σου, με τον λογαριασμό που έχω, δεν επέτρεπε την ανάρτηση.
    Μου έφαγε ώρες - μεγάλη η χάρη σου - και το γύρισα στην ανωνυμία. Και ώ του θαύματος, αναρτήθηκε.
    Ο "πέραν του Ατλαντικού" δεν είναι σημαντικός. Απλό ανθρωπάκι.Αγωνιστής της ζωής.Όσο για το καρότο και το μαστίγιο, όχι Όλοι τους πρόθυμα μάζευαν κοχύλια και καμάρωναν όταν πετύχαιναν κάτι καλο. Κι' αυτό έγινε σε πέντε παραλιακές Πολιτείες, Νιού Τζέρσευ, Ντελαγουέαρ, Μαίρυλαντ, βόρεια και νότια Καρολίνες Μετά περάσαμε στις μεσόγειες Κεντάκυ, Τεννεσύ, Οχάϊο, Πενσυλβάνια, Νιού Τζέρσευ και ΝΥ. Ήταν μια απόλαυση αλλά και μιά εμεπιρία.
    Όσο για την "βασιλική διαταγή" που γράφεις στην απάντηση των Άσπα-Δημήτρη, να ξέρεις ότι δεν χρησιμοποιώ ποτέ βασιλικές διαταγές διότι ποτέ δεν συμπάθησα αυτά τα άχρηστα υποκείμενα.
    Αντίθετα τα πολέμησα με αρκετό κόστος.
    Αυτά γλυκιά μου Χαρά. Η αμοιβή μου και η αμοιβή όλης της ¨Παρέας¨ότι σου άρεσαν. Τα εκτίμησες, τα τίμησες και τα πρόσφερες στους επισκέπτες του μπλγοκ σου
    Νάσαι πάντα καλά αγαπημένη μου φίλη και πάλι κάτι θα μαζέψουμε.
    Την Πέμπτη 18 του μηνός η "Παρέα" έχει την μηνιαία της ταβερνοσυγκέντρωση και υπόσχομαι να πιούμε ένα ποτήρι στην υγειά σου και στην υγεία όλων των επισκεπτών σου
    Την αγάπη μου πάντα
    Ντένης Κονταρίνης και όχι ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνια Πολλά, Χαρά μου! Βοήθειά μας η Παναγία και να σκεπάζει όλο τον κόσμο και τις οικογένειές μας. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΧΑΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!!!!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ. ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ! ΕΙΜΑΙ ΘΑΣΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 15 ΧΡΟΝΩΝ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΤΟΠΙΖΩ ΕΝΑ ΚΟΧΥΛΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ , ΒΟΥΤΑΩ , ΞΑΝΑΒΟΥΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ . ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΑΝΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.ΕΧΩ 2 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΤΑΡΙΧΕΥΤΗ. ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. *Christina V.
    Xριστινάκι μου νάχεις Υγεία καλό μου, κι εσυ κι η οικογένιά σου.Χρόνια Πολλά και φιλιά περισσότερα.

    *Effie's Sweet Home Designs
    Εφάκι είδες μεγαλεία!Οι Μικροί Εξερευνητές εν δράσει ένα πράμα,χαχαχα Μην μου βάζεις ιδέες,γιατί αυτά τα τεράστια είναι το απωθημένο μου, να τους κάνω και βουτυχτάδες!!!Γιατί απο το Ντένη όλα να τα περιμένεις... Οχι δεν έχω αγοράσει ποτέ γιατί δεν τα θεωρούσα φυσικά και απο την άλλη ήθελα να τα μαζέυω μόνη μου απο το βυθό.
    Πάντα τα καλοκαίρια ήμουν μαυρόασπρη (μπρος άσπρη πίσω μαύρη απο το κολύμπι με τη μάσκα)
    Καλή σου μέρα και Χρόνια Πολλά με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Περισσότερο από τα ίδια τα κοχύλια,αγγίζει ότι η σκέψη του κυρίου Κονταρίνη όταν τα αντίκρισε πήγε σε σένα!!!
    Όσο για ιδέες δεν θα σου δώσω.Δεν τις έχεις ανάγκη!!!Περιμένω να με εκπλήξεις για άλλη μια φορά!
    Εκτός από το να δημιουργείς ελπίζω να κάνεις και κανένα μπανάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΡΟ . ΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΜΑ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΜΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΑ ΣΤΕΡΝΑΣ ΧΑ ΧΑ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ. ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. *Βιoλέτα
    ε, εγω είμαι να μην μ αγαπήσεις μετά σου μένω αξέχαστη!διαφωνείς μήπως; Μην κοιτάς που εξαφανίζεσαι σε ψάχνω και απάντηση ουδεμία, ξέρω οτι μ αγαπάς,όπως κι εγω άλλωστε!Ιδέες το στίβω το ρημάδι αλλά λόγω ζέστης δε κατεβαίνουν εύκολα, εσείς...ανωτέρου, άντε να δούμε ποιός θα εκπλαγεί περισσότερο.Οσο για μπανάκια, έγινε μώρα και είπα να ξασπρίσω λίγο γιατί ούτε εγω δεν ήθελα να βλέπω έτσι τον εαυτό μου. Το βιβλίο(αφιερωμένο) πώς θα στο στείλω;;;Φιλάκιαααααααααααα

    *Effie's Sweet Home Designs
    Λοιπόν Εφη θα κάνουμε το εξής: κρίνοντας απο εδώ μέσα θα μου πεις εσύ που με τοποθετείς.Πάντως οταν θα σου αποκαλύψω είμαι σίγουρη οτι θα εκπλαγείς...
    Περιμένω καρκινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΘΑ ΠΩ ΖΥΓΟΣ Η ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ .ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ , ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΦΙΛΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΧΑΡΑ είπε...
    *Effie's Sweet Home Designs
    Xaxaxaaaaaaaaaa ήμουν σίγουρη οτι δεν...
    Ούτε κι εγω πιστεύω σ αυτά, ούτε καν στο Φενγκ σούι,πιστεύω οτι όλα αυτά ρυθμίζονται απο την καλή ή κακή μας ψυχική διάθεση.
    Ζυγός;Πολύ ισορροπημένη με κάνεις!
    Τοξότης; θα μπορούσε λόγω γειτνίασης,υποτίθεται οτι είμαι Αιγόκερως!
    Κόψε πρόσωπο και βγάλε συμπέρασμα! Καμία σχέση με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου, μόνο κάποια και σε πολύ soft version βγαίνουν στην επαγγελματική μου ζωή.ΑΝ έβλεπε τόσο ρομαντισμό, ροζουλί και λουλουδικό ο Αιγόκερως, θα με κουτούλαγε που τον εκθέτω ανεπανόρθωτα.
    Οπως "βλέπω" εγω τον εαυτό μου και την ψυχοσύνθεσή μου μάλλον σε ψάρι θα τον τοποθετούσα. Ετσι
    ολοκλήρωσα το πορτραίτο μου αφού ούτε το ζωδιακό στίγμα έμεινε κρυφό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΜΑΛΙΣΤΑ....... ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΑΤΑ !!!!!! Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΙΚΡΗ ΟΠΟΙΟ ΖΩΟ ΕΒΛΕΠΕ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ ΦΩΝΑΖΕ , ΜΑΜΑ ΜΑΜΑ ΚΟΙΤΑ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ!!! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ , ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ , ΠΗΓΑ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ.ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ ΤΟ ΑΓΟΝΟ ΤΟΠΙΟ .ΕΙΠΑΜΕ ΘΑΛΛΑΣΣΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟ.ΚΑΙ ΕΛΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟΝ ΠΑΡΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. *Effie's Sweet Home Designs
    Αιγοκέρατο! έτσι μάλιστα συμφωνώ, μου ταιριάζει γιατί ενίοτε γίνομαι κέρατο όπου με παίρνει,χιχι
    τώρα θα το αποδίδω στα χαρακτηριστικά του ζωδίου!
    Πες μου τώρα οτι η άλλη στο άβαταρ είναι η κόρη σου,να πέσω κάτω!
    Οσο για τις προτιμήσεις να σου πω οτι κι εγω δε θα μπορούσα να ζήσω κάπου χωρίς θάλασσα, σαν λιοντάρι σε κλουβί θάμουν και απο την άλλη κι εγω δνε μπορώ τα ξερονήσια όσο γραφικα κι αν είναι. Για λίγο καλά είναι,όχι για πολύ.
    Κια για το τέλος ΑΓΑΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΡΙΟ!Πόσα κοινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ZETAS MAGIG WORLD ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΜΠΙΖΟΥΤΕΡΙ; ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΟΛΕΣ . ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χαρά καλησπέρα. Λοιπον, για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε 'τι μικρός που είναι ο κόσμος' και σε πληροφορώ και σε ό,τι αφορά τις κατασκευές. Είμαι η Ελένη που σου είχα προτείνει να κάνεις τις αχιβάδες (εγώ χτένια τα ξέρω, δεν ξέρω όμως αν είναι το ίδιο) ντεκουπάζ κολιεδάκια. Κι όλως τυχαίως ανοίγω τώρα το μπλογκ σου και βλέπω πως είχες κάνει παρόμοια ανάρτηση τον Μάιο με τίτλο 'Ψάχνοντας για κοχύλια'! Την κατασκεύη λοιπόν αυτή την πρωτοείδα στο λαιμό μιας φίλης η οποία ασχολείται με το κόσμημα και μάλιστα της το είχε προτείνει σαν ιδέα η καθηγήτρια κοσμήματος της! Και σήμερα βλέπω πως κι εσύ είχες παρόμοια ιδέα και μάλιστα όλα είναι πολύ όμορφα! Αυτό αποδεικνύει πως όντως έχεις πολύ φαντασία, οπότε είμαι σίγουρη πως θα εμπνευστείς κάτι πολύ όμορφο για τα υπερατλαντικά κοχύλια!!
    Καλό βράδυ
    Ελένη
    Υ.Γ Την τρυπούλα στις αχιβάδες για να περάσει το κορδόνι η φίλη μου την είχε κάνει με dremel...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τι όμορφα κοχύλια Χαρά! Τα βλέπεις και ταξιδεύεις πραγματικά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Διαβάζοντας από την αρχή τα σχόλια -αυτή τη δεύτερη φορά- δεν ήταν τα κοχύλια που μ'έκαναν να δακρύσω αλλά η τόση ΑΓΑΠΗ που κουβαλάνε αυτά τα "κομμάτια" της θάλασσας!!! Πόσο ανάγκη έχουμε να δώσουμε αγάπη και να την λάβουμε, ακόμα και από ανθρώπους μέχρι χτες άγνωστους...!!! Γεμίζει η ψυχή συναισθήματα...Και πόσο αξιόλογοι άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω...Σου εύχομαι πάντα να λαμβάνεις δώρα αγάπης και χαράς!!!!
    Χαίρομαι πραγματικά για σένα Χαρουλίτα μου, αλλα και για μένα που σε γνώρισα μέσα από τα μπλογκάκια μας!!! Ελπίζω κάποτε να μου δωθεί η ευκαιρία και για μια άμεση επικοινωνία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα Χαρά μου!
    Πραγματικά πολύ ιδιαίτερο το δωράκι σου από την άλλη άκρη...έχω και εγώ μια τάση να μαζεύω κοχύλια (σίγουρα δεν έχουν την ίδια ομορφιά)όμως το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό μου -και που το έχω κάνει κι εγώ-για την αξιοποίησή τους είναι ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με λίγη άμμο στον πάτο και τα κοχύλια από πάνω...θα γίνει ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό...χωρίς να χάσουν την παραμικρή ομορφιά που εκπέμπουν ;)Σαν το έφτιαξα κιόλας:) Πολλά φιλιά Χαρά μου και καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. *Effie's Sweet Home Designs
    Είδα ήδη την κόρη! Μη σκας κι εμένα η δικιά μου μετανάστευσε για να βρει δουλειά και να μην κάνει κάτι άλλο απο αυτό που σπούδασε. Ετσι είμαι πολύ χαρούμενη που κάνει αυτό που θέλει,εκεί που την δέχτηκαν σ αντίθεση με την Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της.Νάσαι καλά ακι να την χαίρεσαι ό,τι κι αν κάνει,αρκεί να ικανοποιεί την ίδια.Φιλιά κι απο μένα

    *Ανώνυμος-Ελένη
    σ ευχαριστώ ειλικρινά που δεν παύεις να μου δίνεις ιδέες και την πολύτιμη βοήθειά σου.Ναι, ήδη έχω κάνει δύο αναρτήσεις με κοχύλια ντεκουπαζ(χτενια κι εμείς τα λέμε).ΑΥτά όμως (τα περισσότερα) δεν είναι τέτοιου τύπου, ούτε θέλω να επαναλαμβάνομαι (βαριέμαι εύκολα), έτσι πρέπει να σκεφτώ άλλους τροπους και ήδη είμαι καθ' οδόν...
    Το πρόβλημα στο εξής θάναι, όπου χρειασθεί να τρυπηθούν διότι δεν έχω ντρεμελ, θα δούμε στην πορεία, τώρα ξκεκινώ απο τα εύκολα.
    Την αγάπη μου και την ευγνωμοσύνη μου για την έννοια σου. Θα περιμένω και τη γνώμη σου όταν τα παρουσιάσω.

    *Zeta Mp
    Ζετάκι καλώς ήρθες κι εύχομαι επιτυχία σ ό,τι κι αν κάνεις!

    *Marina
    Μαρινάκι πράγματι κουβαλάνε πολύ έννοια κι αγάπη τρυφερή κι ευγνωμοσύνη (;!)και είμαι περήφανη ειλικρινά που περιστοιχίζομαι απο τέτοιους ανθρωπους και μου προσφέρουν αγάπη απλόχερα.
    ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ!!!Σε φιλώ και ελπίζω κι εγω σε μια συνάντηση...

    *Georgia
    Τζωρτζίνα μου θέλω να ξεπεράσω τα τετριμένα,προκειμένου όμως να τα χαλάσω θα υποκύψω...Σε φιλώ και χάιρομαι κάθε φορά που έρχεσαι γιατί θαυμάζω τη δουλειά σου και την αισθητική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλώς σε βρήκα και πάλι,Χαρά μου! Αν ανάμεσά του υπάρχει κάποιο μεγάλο κοχύλι μπορείς να του ρίξεις κερί,δεν ξέρω πόσο πρωτότυπο σου φαίνεται,αλλά τι περίμενες από μένα;;;Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Hola Xara
    Qué linda colección! He visto unos lindos marcos y cuadros decorados con ellos.
    Un beso grande,
    Sandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...