...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Χωρίς αποσκευές

Λεπτομέρεια με πάστα διαμόρφωσης

Ποιός ξέρει πόσα χρόνια βρισκόταν ξεχασμένο στην αποθήκη!
Κανένας δε το θυμόταν, ούτε ήξερε πούθε ήρθε.
Ούτε ακόμα τι κουβάλησε ή τι περιείχε κάποτε.
Βρισκόταν σκονισμένο, μαραζωμένο σε μια γωνιά, παραπεταμένο, περιμένοντας καρτερικά  και το φυσικό του  τέλος, αφού τον προορισμό του τον είχε εκτελέσει κατά τα φαινόμενα κι ήταν άχρηστο πια.
Να κουβάλησε τα προικιά της γιαγιάς άραγε; Μπορεί.


Το ξύλο του δεν ήταν ακριβό  και καθόλου απίθανο να κουβάλησε τα όνειρα (αμφιβάλω αν πρόλαβε ποτέ η γιαγιά μου να κάνει  όνειρα),  μιας μεγαλοκοπέλας (τελειωμένης γεροντοκόρης πια), που ενώ είχε εκπληρώσει την υποχρέωσή της απέναντι στην πατρική οικογένεια που γεννοβολούσε παιδιά (που καιρός για όνειρα  που έπρεπε ν αναστήσει 16 αδέλφια! άλλωστε οι γυναίκες της εποχής της δεν εδικαιούντο να κάνουν όνειρα),  αποφασίστηκε να αποκατασταθεί με τον κατέχοντα (άλλο γηραιό) έμπορο.
Δεν είχε ανάγκη από σπουδαία πράγματα, άλλωστε δεν είχε και τον τρόπο, οπότε το φτωχικό μεταφορικό κουβάλησε τ΄ απαραίτητα.
Μια άλλη εκδοχή να περιείχε εμπόρευμα.
Από τα πρώτα εμπορικά  της εποχής, η επιχείρηση "γενικού εμπορίου" του παππού, πουλούσε χονδρική στα χωριά.
Πολλές οι ιστορίες που άκουσα παιδάκι από τα χείλη του παππού  για άγριες ιστορίες πείνας στα χρόνια της Κατοχής, που άνθρωποι εξαθλιωμένοι ζητούσαν μία χούφτα σταφίδες ή λίγο αλεύρι απο τα αδέλφια εμπόρους έναντι ακόμα και την ίδια τους την περιουσία. Προείχε η ζωή και όχι η περιουσία,εκείνα τα δύσκολα χρόνια.
Δεν την εκμεταλλεύτηκαν ποτέ εκείνη την ανάγκη, έδωσαν ο,τι και όσο μπορούσαν, όσο οι ανάγκες της εποχής επέτρεπαν, γι αυτό έχαιραν του σεβασμού μέχρι του θανάτου τους.
Ίσως να φύλαξαν τα χρήματα που συσσώρευαν με χρόνια δουλειάς και εγκράτειας  οι οικογένειες των δύο αδελφών, που ως δια μαγείας έχασαν την αξία τους εν μια νυκτί και θάφτηκαν σαν παλιόχαρτα ουδεμιάς αξίας. Τα πληθωρικά λεφτά, όπως τα είπαν,  "οι Σταύρηδες" ( έτσι τα έλεγε η αγράμματη γιαγιά, λόγω του προσώπου του Γ.Σταύρου, που απεικονιζόταν επάνω τους).
Η Ελλάς  πτώχευε και τότε!

Λεπτομέρεια γωνίας με παλαίωση και κρακελέ

Ακόμα και οι Γερμανοί κατακτητές που είχαν επιτάξει το σπίτι και το είχαν μετατρέψει σε Κομαντατούρ, θα μπορούσε να το είχαν πολεμική αποσκευή. Να φύλαγαν εκεί  τα σχέδια επιθέσεων που κατάστρωναν  για την κυριαρχία του Νησιού και όχι μόνο.
Μπορούσε ακόμα να έκανε και χρέη κάβας, των τροφίμων και των ποτών που δεν στερήθηκαν ποτέ οι ίδιοι.
Άγνωστη λοιπόν η ιστορία αυτού του μικρού επίπλου, που ουδέποτε θα μάθω ούτε εγώ, που έτσι σκονισμένο, χωρίς το παραμικρό  σκάλισμα ή άλλο διακοσμητικό

λεπτομέρεια κρακελέ και σκιών με πατίνες
με προκάλεσε από την πρώτη στιγμή, όταν γκρεμίζαμε την παλιά αποθήκη, που αφού κι εκείνη έζησε στιγμές  δόξας και πλούτου (από άποψη γεννημάτων ) έδωσε τη θέση της σ΄ ένα νέο οικοδόμημα.
Το μικρό μπαουλάκι, μ ένα μικρό ξεσκόνισμα έλαμψε ξανά και ταξίδεψε μακρυά από την αποθήκη.




Μ'  ακολούθησε στην πορεία μου, με συντρόφεψε, φύλαξε πανεπιστημιακά συγγράμματα, περιοδικά διακόσμησης για το νέο μου σπιτικό, έγινε χώρος αποθήκευσης κάθε μικρού που δεν ήθελα να πεταχτεί, στην τελευταία του μετακόμιση ζωγραφίστηκε για ν αλλάξει όψη  και ξανάγινε το κέντρο του κόσμου μου.


Ποτέ δε το επεδίωξε το ίδιο, εγώ είχα εξάρτηση απ αυτό.
Άγνωστο τι, κουβαλούσε την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμένα μου "μιλούσε" συνωμοτικά  έστω κι ακατάληπτα.
Έτσι για ακόμα μία φορά αναβαθμίζεται εμφανισιακά, όσο κι αν δεν είχε εμφανή ανάγκη, εγώ ήθελα να το φρεσκάρω, για να συνεχίσει το ταξίδι του στο χρόνο που άγνωστο πότε και πού θα καταλήξει...

καπάκι μπαούλου με decoupage  χαρτοπετσέτας, κρακελέ ενός συστατικού, ανάγλυφα με πάστα διαμόρφωσης  και πατίνες

Υ.Γ. Επειδή υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ εμού και της κόρης  στον τελικό χρωματισμό (η μία τόθελε ανοιχτόχρωμο κι η άλλη καφετί, αντίστοιχα) επέλεξα ένα συνδυασμό των δύο.
Το καπάκι βάφτηκε κατ αρχάς λευκό, παλαίωση και κρακελέ ενός συστατικού (για ν αποκτήσει υφή ανάλογη της εποχής του) και μετά με πατίνες άλλαξε όψη και η βάση βάφτηκε με σφουγγαράκι (για τεχνοτροπία) café au lait!!!

137 σχόλια :

  1. Χαρά μου, πολύ όμορφο και γεμάτο αναμνήσεις πιστεύω.... Τι ανεκτίμητη αξία έχουν τα παλαιά αντικείμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MADI μου
      ο,τι παλιό έπιπλο των γιαγιάδων μου που γλύτωσε την σεισμοπυρκαϊά του 1953,βρήκε τη θέση του στο σπίτι μου.
      Η αλήθεια είναι οτι είναι λίγο βαρειά ως επίπλωση,οταν όμως ο χώρος είναι άνετος και φωτεινός δε σε καταπιέζουν,απλά σε συντροφεύουν οι αναμνήσεις των πρώην κατόχων.

      Διαγραφή
  2. Παρα πολυ ομορφο εγινε!μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρούλα μου, καλημέρα, πολύ όμορφο το μπαουλάκι της γιαγιάς σου. Του έδωσες ψυχή και το ζωντάνεψες με την ιδιαίτερη ευαισθησία σου.
    Ο γιόκας σου σπουδάζει ή εργάζεται στην Αγγλία?
    σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι
      Κατ αρχάς ευχαριστώ για την καλή κριτική επι του μπαούλου, ύστερα να σου ευχηθώ να περνάς καλά εν αναμονή του εγγονού και τέλος να σου πω οτι η κόρη μου μένει μόνιμα στο Λονδίνο (εργάζεται πλέον 2 χρονια), ο γιός μου σπούδασε στο Σεφιλντ, τώρα είναι στρατιώτης και σύντομα θα υπηρετεί στην Κύπρο.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Απλά υπέροχο !!!!!! Μου άρεσε και το café au lait αλλά η αλήθεια είναι ότι προτιμώ το καπάκι. Όπως και αν είναι, κουβαλάει τόσες μνήμες που είναι σίγουρα ανεκτίμητο και του άξιζε το φρεσκάρισμα!!!!
    Φιλάκια πολλά Χαρά μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το γαλλικό που λέτε...φραπόγαλο σημαίνει;

      Διαγραφή
    2. Τέτοια γαλλικά έμαθες στο ...Βόσπορο; Ούτε τη Σωσώ δε σέβεσαι που είναι και Γαλλοτραφής!

      Διαγραφή
    3. Marie-Anne μου
      κάποτε εντρυφούσαμε στα Γαλλικά,τώρα μας έμεινε το ...φραπόγαλο!
      Χαίρομαι που σ΄αρεσε,δε ξέρω τι κουβαλάει ,εμένα πάντως μου κουβαλάει πολλά
      Φιλάκια φιλενάδα

      Διαγραφή
    4. Ξέρω κι άλλα ''Γαλλικά''αλλά δεν τα λέω...σέβομαι την Σωσώ...όσο για ένα φραπόγαλο θα το αντέξει!

      Διαγραφή
    5. Δεν αμφιβάλω για τις γνώσεις των "γαλλικών" αφού τις μεταλαμπαδεύεις και στο Βαθίλη, αλλά μην το επεκτείνεις πέραν του φραπόγαλου, η Σωσώ δεν είναι τόσο ανεκτική(ακόμα κι εμένα απέρριψε)

      Διαγραφή
    6. Χαρά μου αυτό το γαλικό kafe..... σημενει φραπόγαλο που λέει και η δασκάλα μας;;;;;και μην γελασεις;;;;;;χι..χι.. δεν μου λέτε η Σωσώ ξερει γαλικα;;;;πώ..πώ... πόσο πίσω ειμαι;;;; καλέ εγώ πότε θα μαθω;..χι..χι

      Διαγραφή
    7. Ρούλα , μην ξαναπείς ότι δεν ξέρεις ξένες γλώσσες. Αφού έκανες την σωστή μετάφραση. Άλλωστε είμαστε τόόόόσες -όλες πρόθυμες- να σε βοηθήσουμε να τις .....ξεσκονίσεις.

      Διαγραφή
    8. Α σ'εμένα να'ρθεις Ρούλα μου...Πρώτα έμαθα Γαλλικά και πιάνο και μετά έβγαλα δόντι...Τι να λέμε...βέβαια με την Σωσώ δεν συγκρίνομαι.Ξεκίνα μαζί της κι εγώ θα σου μάθω τα πιο πρακτικά.

      Διαγραφή
    9. Ρουλα Σμαραγδενια
      Ρούλα μου δε ξέρω αν θα διαβάσεις την απάντησή μου τώρα που πρόκοψα,αλλά καλλίτερα μη σ αποτελειωσω,αν σου αποκαλύψω οτι η Σωσώ μας,εκτός του μπεμπη είχε Γαλλική εκπαίδευση.Μονάκριβη και πολυαγαπημένη στα πούπουλα την είχαν!
      Εμείς τώρα θα πορευθούμε μ ό,τι έχουμε...
      Καλά να περάσεις κούκλα,θα τα πούμε.ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑ

      Διαγραφή
    10. para-kelsoscooks
      Σωσώ η γυναίκα απο γλώσσες πάσχει όχι απο ξεσκόνισμα,αυτό μάλλον θέλει να το ξεχάσει

      Διαγραφή
    11. VILLIOTI στα "πιο πρακτικά" όλες μπορούμε να τη βοηθήσουμε,στα βασικά αναλαμβάνει ΜΙΑ!

      Διαγραφή
    12. Ευτυχώς που η Ρούλα ...έφυγε.

      Διαγραφή
    13. Τι υπονοείς Σωσώ; γλύτωσε απο κάτι;

      Διαγραφή
  5. Πόσες ιστορίες θα μπορούσε να μας πει αν μιλούσε...Για φαντάσου να συνεχίσει τον δρόμο του για πολλά πολλά χρόνια ακόμη και σκέψου, οι κληρονόμοι του μέλλοντος (σε εξόντωσα...)δεν θα ξέρουν κι αυτοί την ιστορία του!Θα ήταν ωραίο μέσα σε μια ακρούλα να γράψεις το δικό σου κομμάτι ώστε να το βρουν και να μάθουν κάτι από τη ζωή του...Μου άρεσε πολύ, ειδικά το ανάγλυφο...αν και από κοντά θα φαίνεται ακόμη καλύτερα,χάνουν στις φωτογραφίες τέτοιες λεπτομέρειες.Ωραίο Χαρά μου στο σύνολό του και συμφωνώ με την δική σου άποψη (ας με συγχωρέσει το κορίτσι μας)...ανοιχτόχρωμο όλο θα μου άρεσε περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδεχεται να συνεχίσει το δρόμο του, όχι γιατί το ανανέωσα αλλά γιατί δεν έχει φθορές.Τώρα για να εκμυστηρευτεί τα δικά μου κατορθώματα, δε θα το κάνει γιατί είναι εχέμυθο.
      Οσο για το χρωματισμό, δεν ήθελα να της χαλάσω χατήρι,παρόλο που δεν μ άρεσε η ιδέα(ήθελα ολική ανανέωση),απλά έπαιξα λίγο με το σφουγγαράκι! Στο μέλλον βλέπουμε τι άλλη τεχνική θα εφαρμόσουμε...

      Διαγραφή
    2. Τςςς.Ως που θα φτάσεις.Δεν φτάνει που του άλλαξες τα......φώτα, το ανάγκασες να δώσει και όρκο ....εχεμύθειας.

      Διαγραφή
    3. Οχι μη φοβάστε δεν έχει ν αποκαλύψει τόσο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες...άκου τάφος! λίγο σεβασμός στην ιστορία της οικογένειας δε θα έβλαπτε

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα
    Η ανακαίνιση που έκανες στο μπαουλάκι ταιριάζει απόλυτα με τις
    αναμνήσεις που κουβαλάει, όμως και εγώ είμαι της άποψης ότι τώρα που απόκτησε αυτή τη φρεσκάδα με τα τριαντάφυλλα, του ταιριάζει πιο πολύ το ανοιχτό χρώμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεκτή η άποψη και χαίρομαι που ταυτιζόμαστε,αλλά... ανωτέρω βία!χαχαχα Μοναχοκόρη βλέπεις και την έχουμε στα πούπουλα,άσε που τ αξίζει κιόλας!
      Χαίρομαι που σ άρεσε Ελένη μου

      Διαγραφή
  7. Το μπαουλάκι της γιαγιάς, φορτωμένο αναμνήσεις, ξαναζωντάνεψε στα χερια σου Χαρούλα μου, και συνεχίζει ακάθεκτο το ταξίδι του στον χρόνο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να πάει μακρυά το ταξίδι του,όπως το βρήκα εγω και ταξίδεψε να ταξιδέψει και συντροφιά άλλων.
      Ελενά μου Καλό 3ήμερο...και βάλε!

      Διαγραφή
  8. Πανέμορφο , ρομαντικό και γεμάτο με πινελιές νοσταλγίας , έτσι για να μην αποκοπεί τελείως από τις ρίζες του, αλλά και να χωρέσει τις νέες ιστορίες!!!Καταπληκτικό κρακελέ, υπέροχες φωτοσκιάσεις , εξαιρετικά τα ανάγλυφα !!!!Μπράβο Χαρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσα κοσμητικά και να απαριθμήσεις τα δικά σου καλλιτεχνήματα δεν τα φτάνουμε!!! Ευχαριστώ πάντως Χρυσανθάκι μου

      Διαγραφή
  9. Οι αναμνήσεις μαζί με το ταλέντο σου συνδυάστηκαν θαυμάσια και το μπαουλάκι της γιαγιάς μεταμορφώθηκε σε έργο τέχνης!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αγνώστου προελεύσεως μπαουλάκι κι εγω σ ευχαριστούμε απο καρδιάς!Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Muy bonito todo, esa servilleta de rosas es maravillosa.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ιστορια γραφεται(ζωγραφιζεται!)απο τους νικητες και τους αξιους συνεχιστες σε επιπεδο ιδεων και αξιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταία σχολιάζεις πολύ διακεκριμένα και αδυνατώ να σ αντιμετωπίσω...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ούτως ή άλλως!

      Διαγραφή
  12. Το "εχέμυθο" μπαουλάκι... ευτυχώς που έπεσε στα χέρια σου και έγινε ένα υπέροχο στολίδι για το σπίτι σου μια και έγινε έργο τέχνης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου το βασάνισε με το σφουγγάρι Βίκυ,πως να μην δώσει το κακόμοιρο... όρκο εχεμύθειας!!!

      Διαγραφή
    2. Το μπαουλάκι άντεξε με την "Κομαντατούρ" το σφουγγαράκι της Χαράς χάδι θα του φάνηκε!!! χα!χα!χα!

      Διαγραφή
    3. Χαχα...γράφετε οι συμμαθήτριες!!!

      Διαγραφή
    4. ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ!!!!!!!
      ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΝΑΤΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ!!
      ΕΚΡΥΒΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Στη σκηνή που η Νατάσα έλεγε οτι "εσείς θα με κάνετε ηρωϊδα";Κάπως έτσι νοιώθω με τα καλά σας λόγια

      Διαγραφή
  13. ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ !!!! ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ!!! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑΑΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι νέο πρέπει να εφευρίσκω κάθε φορά Βιργινία μου,να ανανεωνω και το ενδιαφέρον μου . Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  14. Χαρά μου είδες όταν πιάνουν τα χερια σου που λένε;;; θαύματα κανουνε....ποιος να το τό έλεγε το μπάουλακι πως θα έβλεπε τέτοια μεγαλεία..!!!!! βάψιμο ..λουστραρισμα.. λουλούδια στο καπάκι του....και .ολα αυτά που ξέρεις και κανεις και εγώ δεν ξερω ουτε πώς τα λενε.. χι..χι..το ωραιότερο όμως θα μου επιτρέψεις....ειναι οι αναμνήσεις που κρύβει...μέσα του...και τις μεταφερει απο γενιά σε γενια....εκανες ένα μπαουλακι χαρούμενο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! φιλακια πολλα...να δούμε πότε θα μπορεσω να τα ξαναπούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα ξαναπούμε, θα τα ξαναπούμε, δε γίνεται πολύ καιρό μακρυά μας ΕΣΥ!

      Διαγραφή
  15. Λατρεύω τα παλιά αντικείμενα.Δεν έχει σημασία για μένα αν έχουν χρηματική αξία.Η συναισθηματική αξία μετράει και η ιστορία τους.Εκτός του οτι το περιποιήθηκες και το στόλισες στο σπίτι σου,με την ανάρτησή σου του 'δωσες την ξεχασμένη του αξία.Έγινε υπέροχο!!!Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι οτι δε φανταζόταν τέτοια υπερ-έκθεση!χαχαχα Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  16. Τι ωραίο που είναι, φαίνεται πάντως ότι είναι εχέμυθο γιατι δε μαρτύρησε την ως τώρα ιστορία του, αρα έχε του εμπιστοσύνη!
    Και το φραπόγαλο του πάει, αφού δεν το 'κανες όλο ροζ παλι καλά να λέει το παιδί!
    Η διακόσμηση μου άρεσε πολύ, ειδικά τα αναγλυφα σχεδιάκια. Να ετοιμάσεις κανένα μαθηματακι να μας μάθεις κι εμάς να τα κάνουμε!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ, για να φτάσει να το βασανίσει με σφουγγάρι, κάτι θα ήταν έτοιμο να αποκαλύψει για την ...κληρονόμο.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω τι πέρασε το έρμο, αλλά τωρα... τάφος!

      Διαγραφή
    3. Α μπράβο Νίκη μου...το ίδιο είπαμε!!!Τάφος εφτασφράγιστος.Πολλά μαθήματα όμως βρε παιδί μου. Νομίζω έχουμε γίνει ένα απέραντο σχολείο! Τι ''δια βίου μάθησης''...εμείς έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα...

      Διαγραφή
    4. Φταίει η ηλικία, Μαρία. Είμαστε στην κατάλληλη για την "δια βίου μάθηση" και .....ακόμη πάρα πέρα.

      Διαγραφή
    5. Ναι,Μαρία μου, μας φανταζομαι γιαγιούλες σε καμια 50αριά χρόνια να τα λέμε...

      -Θυμάσαι τότε που μαθαίναμε το κρακελέ;
      -Όχι, εγω δεν τα'βαφα ποτέ, εσύ τα είχες πλατινέ!
      -Οχι πλατινέ, το ΚΡΑΚΕΛΕ σου λέω που μας μάθαινε η Χαρά... ποτε ήτανε;... επί Παπαδήμου ή επί Πικραμένου; Ξεχνάω τώρα τελευταία...
      -Να πάρουμε τη Σωσώ, που κρατάει το αρχείο των 528 μπλογκ που κλείσανε λόγω άνοιας...θα ξέρει να μας πει...
      -Μπα, λείπει. Πήγε να βρει τη Χαρά που ζωγραφίζει στην Κερκυρα κι έξι μήνες τωρα ούτε φωνή ούτε ακρόαση...
      -Σου είπα χίλιες φορές ότι δε βλέπω τηλεόραση! Κλείστηνε κι εσύ! Εχτες την άνοιξε ο άντρας μου κι άκουσε τις δηλώσεις του Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα...
      -Τι μέτρα; Λες το καινούριο μνημόνιο να είναι χειρότερο από τα προηγούμενα είκοσι έξι;
      -Ναι, έπρεπε να τον είχαμε ψηφίσει τότε τον Αλέξη...

      Διαγραφή
    6. Σωσώ,ελπίζω να σε κάλυψα!

      Διαγραφή
    7. ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΖΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ......

      Διαγραφή
    8. Γιατι, αμφιβάλλεις Ρένα μου;

      Διαγραφή
    9. Να'σαι καλά ρε Νικούλα...μου 'φτιαξες τη διάθεση...Τα μπλοκ που κλείσανε ''λόγω άνοιας'' κορυφαίο!!! Ρένα τι λόγους έχεις κι αμφιβάλεις;

      Διαγραφή
    10. Νίκη αυτό δεν είναι....όραμα, είναι εφιάλτης.Και καλά εσύ μετά από 50 χρόνια, εμένα και την Χαρά, γιατί μας καταδικάζεις;

      Διαγραφή
    11. Γιατί Σωσώ μου, τι άλλο καλύτερο έχεις να κάνεις;
      Όπως βλέπεις, ο κόσμος να χαλάσει, εμείς εδω θα δημιουργούμε!

      Διαγραφή
    12. Νικούλι, έχεις ξεσαλώσει τελευταία, ένα πράμα σαν το ...ΣΥΡΙΖΑ έχεις ξεσπαθώσει! Ουπς λες τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην ίδια απάντηση με το Μητσοτάκη να γκαντεμιαστεί;

      Διαγραφή
    13. Οτι θα θαφτεί κι ο Μητσοτάκης στα σχόλια του μπαούλου,μόνο εσείς μπορούσατε να το κάνετε!Ημαρτον!!!

      Διαγραφή
    14. Να μην ξέρεις σε ποια συζήτηση να μπείς το κάνατε!!! Εδώ θα κάτσω που η Νικούλα τα έγραψε τόοοοοσο ωραία και παραστατικά!!! Ο Μητσο...άκης με χαλάει βέβαια αλλά αφού το θάψαμε εμείς το βαμπίρ, έστω και στο μπαούλο, ησύχασα!!!! Χαρά μου, δεν ξέρω ποοοοοόσα μυστικά κουβαλάει το μπαούλο,ούτε αν το χρώμα του είναι φραπόγαλο, το σίγουρο είναι ότι το ανάστησες για τα καλά και μάλλον του άφησες και λίγο χώρο ακόμα για τα δικά σου μυστικά!!!

      Διαγραφή
  17. Πολύ όμορφο και το μπαουλάκι και η ιστορία του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία του παραμένει άγνωστη, το μέλλον του όμως προοιωνίζεται ρόδινο...σε πείσμα της Νίκης παραπάνω...

      Διαγραφή
  18. Κόσμημα έγινε στα χέρια σου το μπαούλο-κειμήλιο! Υπέροχα όμορφο και ρομαντικό, απίστευτα καλοδουλεμένο στην παραμικρή του λεπτομέρεια! Τα φιλιά μου, Χαρά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα δικά μου φιλιά Πεπάκι με πολλές ευχαριστίες για τα καλά σου λόγια, που θεωρώ υπερβολικά.

      Διαγραφή
  19. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΛΛΑΞΕΙΣ ΧΡΩΜΑ!!!!!
    ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΑΝΤΩΣ!!!!!!!!!!
    ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΑΤΖΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ!!!!!!
    ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ, ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΩ!
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΧΑΛΚΟ!!!!!
    ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΡΟ[Σ]ΚΛΗΣΗ ΜΠΑΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ;;;;;;
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλτη να συμμετάσχω σίγουρα, μη μείνω σαν μωρή παρθένα, με το λύχνο στο χέρι!χαχχααχαχα
      Φιλάκια και καλή επιτυχία που σίγουρα θάχεις στο χάλκινο μπαούλο

      Διαγραφή
  20. Χαρά, υπέροχο το μπαουλάκι....Κι εγώ θα το προτιμούσα ανοιχτόχρωμο σαν το καπάκι του, αλλά οι κοράκλες όλο επεμβαίνουν, όλο ιδέες είναι, κι εγώ τα ίδια παθαίνω με τις δικές μου.....Φιλιά πολλά και σ' άλλα με υγεία (το κείμενο με ξετρέλανε.....έχεις έναν τρόπο μοναδικό να πλάθεις ιστορίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου για τα καλά σου λόγια, με κάνεις και κοκκινίζω

      Διαγραφή
  21. Ποιος θα το πίστευε ότι ένα μπαουλάκι θα έκρυβε τόσες ιστορίες και αναμνήσεις...!
    Πολύ όμορφο το μπαουλάκι!
    Ευχόμαστε να συνεχίσει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα το ταξίδι του στο χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα προσπαθήσω τουλάχιστον να του εξασφαλίσω εισητήριο διαρκείας! Το καλό είναι οτι το αγαπάει η κόρη...πού ξέρεις πού θάναι ο επόμενος σταθμός του...

      Διαγραφή
  22. Αθηνάαααααααααααα..... συγνώμη, Χαράαααααααααα.......
    Τι ονειρεμένο μπαουλάκι είν' αυτό!!!! Άλλο ένα έργο τέχνης στο ενεργητικό σου! Και τι ωραία ιστορία μπαουλακίου και γιαγιάς! Έχεις, βρε παιδί μου, μια γραφή... απολαυστική! Μας βάζεις στο πνεύμα, στην εποχή, στην ατμόσφαιρά σου και μας ταξιδεύεις!
    Γι΄αυτό σ' αγαπάμε και σε απολαμβάνουμε πάντα. Να είσαι καλά, Χαρούλα και μετά από 50 χρόνια, που θα είμαστε γριούλες όπως λέει και η Νίκη, θα το ανοίξουμε και θα μας αποκαλύψει τα δικά σου μυστικά! Λες να καταλαβαίνουμε σε τι χρησίμευε το κάθε τι;
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαγωθήκατε πιά!!!Τα αρχεία του foreign office είναι και θα ανοίξουν μετά από 50 χρόνια;

      Διαγραφή
    2. Πες τα βρε Σωσώ, όλες λύσσαξαν ν ανοίξει το χρονοντούλαπο της ιστορίας!
      Τι περιμένετε καλέ να μάθετε;
      Ευτυχώς που σε 50 χρόνια θάμαστε δικαιολογημένες, η άνοια θα μας έχει χτυπήσει την πόρτα κατακέφαλα,οπότε ό,τι κι αν μαθευτεί...!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  23. Υπέροχο.. πραγματικά υπέροχο.. Και τα λόγια που μας το αποκάλυπταν σιγά-σιγά, απίστευτα! Τί ιστορία θα μπορούσε να κουβαλάει ένα μπαουλάκι, άραγε;; Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι κι εγω αναρωτιέμαι,οταν βρίσκω πράγματα που δε γνωρίζω την πορεία τους στο χρόνο...

      Διαγραφή
  24. είδες άμα έχεις φανατσία πόσες ιστορίες μπορείς να πλάσεις?Γράφεις υπέροχα!!!Και το μπαουλάκι...τι να πω....πολύ όμορφο-))))
    μπορεί ο αππούς να έκρυβε παράνομα περιοδικά εκεί!!!χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παππούς ήταν ολίγον μπερμπάντης,αλλά δεν είχαν βγεί τότε τα πικάντικα ανδρικά περιοδικά!!!χαχαχα

      Διαγραφή
  25. Και τι δεν έζησε αυτό το μπαούλο!....Πόσες αναμνήσεις σου φέρνει!...Καλά έκανες και το περιποιήθηκες....το ομόρφηνες και μας το παρουσίασες...Να το χαίρεσαι Χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα μου
      Απο τη στιγμή που τ ανακάλυψα στην αποθήκη είναι αναπόσπαστο μερος της διακόσμησης των σπιτιών που άλλαξα
      Η τέλεια κρυψώνα της περιφερόμενης περιοδικής ακαταστασίας!

      Διαγραφή
  26. πω πω...το πληκτρολόγιό μου κολλάει..χαχαααα
    ξανά...είδες άμα έχεις φαντασία πόσες ιστορίες μπορείς να πλάσεις?Και το μπαουλάκι..τι να πώ...πολύ όμορφο.Μπορεί ο παππούς να έκρυβε παράνομα περιοδικά εκεί!!!χιχι
    εντάξει τώρα-)))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όμορφο,πολύ όμορφο το μπαουλάκι σου!! μεταμορφώθηκε με τα πανέμορφα τα λουλουδάκια και τις τεχνικές σου!Ενα μπαούλο πολλές ιστορίες,φανταστικές, αληθινές ...μια απο αυτές οσα περάσατε μαζί ...
    Καλήμέρα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Demi μου
      Οι ιστορίες που αναπολούνται εδώ μέσα είναι πραγματικές, του μπαούλου αναζητείται και ίσως να απέχει πολύ απο τις οικείες ...Καλή εβδομάδα νάχεις!

      Διαγραφή
  28. Κάθε πράγμα τελικά έχει την ιστορία του.Αραγε πόσα θα μπορούσε να μας πεί και πόσες ιστορίες να μας εξιστορήσει.Πολύ όμορφη η δημιουργία σου,αριστουργηματική θα έλεγα.Σύντομα θα χρειαστώ τα φώτα σου μιας και πρόκειται να γίνω νονά και σκέφτομαι το κουτί της βάφτισης να το φτιάξω μόνη μου με ντεκουπάζ αλλά επείδη άσχετη ακόμα το φοβάμαι αλλά σκέφτομαι να το προσπαθήσω τί λες θα τα καταφέρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντησή μου σου έχει αποσταλεί και είμαι στη διάθεσή σου,αν μπορώ να βοηθήσω.

      Διαγραφή
  29. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να κουβάλησε μέσα του αυτό το πανέμορφο μπαουλάκι, όμως εσύ αγαπητή μου Χαρά, μας έδωσες πολλά και όμορφα από τα τόσα που μπορεί να είχε.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου Ντένη,
      πάντα με το καλό τον λόγο να μ αθωωσεις στις ένοχες συνειδήσεις που άλλα περιμένουν να τους αποκαλύψει...
      Σ ευχαριστώ καλέ μου

      Διαγραφή
  30. Χριστέ μου...δεν τη πιστεύω...
    θα με βάλει να ψάχνω στην υπόγα...
    καταπληκτικό...!
    ( και θα συμφωνήσω με την άποψη τη δική σου περί ανοιχτόχρωμου...απλά το συνδύασες τέλεια...)

    φιλιά και καλό μήναααααααααα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη οτι δε τόχεις βρεί ήδη και δε το έχεις ανασύρει απο τη σκόνη του χρόνου.Απλά κάνεις νάζια να μας το σερβίρεις... Λες, Να το δούμε μέσα σε κανένα λουκάνικο;χαχαχαχα

      Υ.Γ. το ωραίο είναι οτι δε της άρεσε το καφέ,γιατί φαίνεται λέει οτι είναι βαμένο,ενω πριν είχε το χρώμα του ξύλου!!!ΚΑΙ κερατάς ΚΑΙ δαρμένος!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  31. Τι νοσταλγικό κείμενο...

    Όπως τα βιβλία δεν τα βρίσκουμε εμείς, αλλά εκείνα βρίσκουν εμάς την κατάλληλη στιγμή, έτσι και κάποια παλαιά αντικείμενα προγόνων μας, παραμένουν στωικά στην κρυψώνα τους και μέσω κάποιων συμπτώσεων ή χρονικών συγκυριών, αποκαλύπτονται...
    Ανέκαθεν πίστευα πως ό,τι αγαπάμε και αγγίζουμε, ποτίζεται με Αγάπη και το "άρωμά" μας, δεν ξεθυμαίνει ποτέ.

    Το λάτρεψα κι αυτό το κείμενο, αγαπημένη μου Χαρά! Όπως και το μπαουλάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου σ ευχαριστώ!
      Τα λόγια σου είναι πολύ συγκινητικά και κολακευτικά, νάσαι καλά!
      ΝΑΙ, πιστεύω οτι μένει η σφραγίδα μας πάνω στα πράγματα που αγαπάμε,ακόμα κι αν είναι "άρωμα"!

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα !!
    Αυτά τα μπαουλάκια από τα παλιά είναι λατρεμένα !!
    Κι αυτό έγινε από τα χεράκια σου ένα ρομαντικό , πανέμορφο, πρακτικό μπαουλάκι !!
    Πολύ μ αρέσει , ειδικά τα τριανταφυλλάκια στο λευκό καπάκι και τα ανάγλυφα , νότες ρομαντισμού και νοσταλγίας !!
    Και η παρουσίαση που το συνοδεύει είναι έξοχη !!

    Να σαι καλά, να δημιουργείς ομορφιές,
    Αιγαιοπελαγίτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δροσερά χαιρετίσματα είναι τούτα, γεμάτα φρεσκάδα του Αιγαίου και καλοπροαίρετη διάθεση! Τ΄ αποδέχομαι με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τρυφερότητα.
      Το Ιόνιο ανταποδίδει...

      Διαγραφή
  33. Γειά στα χέρια σου Χαρά, που με τόση αγάπη έδωσες παράταση
    ζωής σ ένα ταλαιπωρημένο μπαούλο της γιαγιάς σου.
    Με συγκινούν αυτά τα παλιά αντικείμενα γιατί κουβαλούν κι
    απο μιά ιστορία. Βλέποντάς το διατηρώ ζωντανή την μνήμη μου, γιατί αυτό το έπιπλο δεν έλειπε κάποτε από κανένα σπιτικό.
    Νάσαι πάντα καλά
    Φιλιά
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα θυμάμαι κι εγω τα μπαούλα που εννοείς, Ρισσιάνα μου, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της επίπλωσης των σπιτιών και κουβαλούσαν προίκες.
      Δυστυχώς 2 τέτοια παραδόθηκαν στην πυρά ,πριν ανακαλύψω εγω την έφεσή μου στη μεταμόρφωση...
      Φιλιά στο μακρινό Μόναχο

      Διαγραφή
  34. Χαρά, φοβερή η αναπαλαίωση! Καλό Σαββατοκύριακο. Βγήκα μετά από πολύ καιρό σεριάνι στη γειτονίτσα μας να θαυμάσω τις ομορφιές της. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοδεχούμενη Αναστασία μου όποτε κι αν περνάς απο τη γειτονιά μου! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  35. Kαλο μηνα Χαρουλα!Το μπαουλακι σου εξαιρετικο ειδικα το καπακι!!Σ'ευχαριστω για τις ευχες σου.
    Φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κι εγω Μαράκι για τα καλά σου λόγια, όσο για τις ευχές,απο καρδιάς.
      Φιλάκιαααααααααα

      Διαγραφή
  36. Τι δεν θα 'δινα για ένα παλιό μπαουλάκι γεμάτο μνήμες και ιστορία! Με μαγεύουν τα έπιπλα που βλέποντάς τα και μόνο σου ξυπνούν την επιθυμία να πλάσεις ιστορίες, αν δεν γνωρίζεις το παρελθόν τους.
    Είναι πολύ ξεχωριστά τα χέρια που δίνουν ξανά ζωή σε κομμάτια της οικογένειας.
    Σου στέλνω την αγάπη μου από τον Βορρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που έχεις την ευχέρεια για πλάσιμο ιστοριών θα είχες πολλά ερεθίσματα με διάφορα αντικείμενα που κι εγω κατα καιρούς ανακάλυψα κι αγάπησα!
      Ανταποδίδω την αγάπη απο τα Νότια!Φιλάκια Μάγδα μου

      Διαγραφή
  37. Eιχα καιρο να περασω απο εδω και επανορθωνω αφήνοντας ευχες για εναν καλο και ησυχο μηνα με τα λιγοτερα προβληματα.Να εισαι καλα.Το μπαουλάκι τελειο!!!!Ολα τα παλια εχουν αξια γιατι κρυβουν χιλιάδες αναμνησεις.Εξυπνο που το εκανες με δυο χρωματα ωστε να σας αρεσει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Γιαννη μου! Οποτε περνάς αφήνεις νότες αισιοδοξίας να διασκορπισθούν στο χώρο και τόχουμε όλοι ανάγκη.Ευχαριστώ, καλό μήνα και σε σένα!

      Διαγραφή
  38. Καλημέρα Χαρά μου, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να'χουμε!! Το μπαουλάκι σου έγινε εξαιρετικό... άλλωστε τα έπιπλα απ'το παρελθόν κρύβουν μέσα τους σημαντικές ιστορίες και αξίζουν να τους δώσουμε πάλι ζωή! Να'χεις μια πανέμορφη εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Elena
      ευχαριστώ για τις ευχές και αντεύχομαι τα καλλίτερα!
      Οσο για τα κειμήλια, ευτυχώς που ΚΑΙ η κρίση τα επαναπροσδιόρισε και τα επανέφερε θριαμβευτικά στην επικαιρότητα.
      Φιλάκια πολλά και Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  39. Όση ιστορία και αν κουβαλάει αυτό το μπαουλάκι, την ιστορία της οικογένειάς σου, όσο παλιό και αν είναι, είναι πανέμορφο. Και από ότι βλέπω και με την ανανέωση που του έγινε, θα συνεχίσει ακόμα για πολλά χρόνια, να αποθηκεύει στιγμές από την ζωή της οικογένειάς σου!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου θέλω να πιστεύω οτι έχει πλέον μέλλον το εν λόγω επιπλάκι.
      Νάσαι καλά καλή Καλοκαιρινή (;) βδομάδα!

      Διαγραφή
  40. Dear friend, i like very much your creations in particular your decorations ( i love roses! ).
    Kisses.
    Alessandra.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Με τρελαίνουν πάντοτε οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τέτοια αντικείμενα! Πόσο υπέροχο το έφτιαξες και το ανέδειξες!
    (τελευταία νιώθω κι εγώ σαν ένα...μπαούλο που θέλει ξαράχνιασμα και ανακαίνιση - εσωτερικά ίσως και εξωτερικά...)
    Σε φιλώ, δεν σε ξεχνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναντιάκι αν έτσι αισθάνεσαι έλα να κάνουμε παρέα η κακή μου ψυχολογία τείνει να με φέρει στα ίδια όρια...
      Ψηλά το κεφάλι μικρή,θα το περάσουμε!
      Το ξέρω μωρό μου και δε σε παρεξηγώ,πάντα κρίνω απο τον εαυτό μου.Μας έχει πιάσει η ΑΝοιξη,πες...
      Φιλάκια άπειρα

      Διαγραφή
  42. Το ανέδειξες,του έδωσες ζωή,υπέροχο μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του έδωσα μία παράταση ζωής Ρενάκι, κι αυτό το κάνει μαγικό. Νάσαι καλά!

      Διαγραφή
  43. Thanks for your visit, I like the roses, and your works are beautiful.Hugs, Letizia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τα πράγματα είναι που φέρνουν τις αναμνήσεις ή οι αναμνήσεις είναι που φορτίζουν τα πράγματα;
    Αιώνιο ερώτημα όπως εκείνο της κότας και του αυγού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, αλλά όσο περνάν τα χρόνια οι αναμνήσεις φορτίζονται ολοένα και περισσότερο απο τα πράγματα!

      Διαγραφή
  45. Απαιτω το ονομα μου κατω απο τις ...περισσοτερες δημιουργιες σου!!!!!Μαζι το φτιαξαμε το μπαουλακιιιιι!!!!
    Εγινε πανεμορφο γιατι εβαλα την πινελια της εμπνευσης!!!
    Σε εμπνεω Ζαργανα μου!!!!!ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟΟΟΟ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, βρε!
      θα γράφω "δια επιφοιτήσεως του Πνεύματος...Παναγιωτάκη" μη χάσουμε την πατρότητα!
      Στη δική μου έμπνευση δε βλέπω να παρεμβαίνεις, στη δική σου όμως...έχω απτά αποδεικτικά στοιχεία...οι καρδιές πάνε σύννεφο!!!χαχαχαχα η τέλεια μετάλλαξη

      Διαγραφή
  46. Μαγική η περιγραφή,μαγικό και το μπαούλο!
    Χάρηκα που ανακάλυψα το blog σου και μπήκα για λίγο στον παραμυθένιο κόσμο σου.
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά άγριό μου τριαντάφυλλο,να ρχεσαι να ζούμε το δικό μας παραμύθι εδώ μέσα!
      Καλές δημιουργίες.

      Διαγραφή
  47. Ό,τι κι αν πιάσεις, το μεταμορφώνεις μαγικά!! Αχ, αυτή η γιαγιά...χίλιες ευχές θα δίνει από ψηλά που σε βλέπει, να ζωντανεύεις ξανά τα όνειρά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ η γιαγιούλα μου!!! Ενας απίστευτος άνθρωπος που απο τα 8 του χρονια (απίστευτη ηλικία,κι όμως...) ανάσταινε παιδιά και έκανε όλες τις δουλειές του νοικοκυριού, μ έκείνα τα μέσα... Συγκινούμαι πολύ οταν τα σκέφτομαι.
      Ανθρωπος που μόνο έδινε και μόνο καλό έκανε...ας είναι καλά εκεί πανω που είναι!Θα κάνουν καλή παρέα,ε τι λες;
      Φιλάκια μωρό

      Διαγραφή
  48. Οπως καταλαβαίνεις, δεν έχω και πολλά να προσθέσω...Εξαιρετικό το έφτιαξες κι αυτό. Πόσο σε θαυμάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το χελιδόνι μας που θα πάει σε άλλα κλίματα!!!χαχα
      Θα μεγαλουργήσεις με τη Μαστίχα κι άσε μας εμάς εδώ να κολλάμε χαρτοπετσέτες.
      Φιλάκια πολλά κοριτσάκι

      Διαγραφή
  49. Φανταστικό το μπαούλο σου Χαρά μου !!!! Τί όμορφο που το μεταμόρφωσες πάλι !!!!!! Ότι κι άν δημιουργείς είναι όνειρο !!!!! Γεμάτο ιστορίες αυτό το μπαούλο...εξιτάρει τη φαντασία και με ταξίδεψες σε παλιές ρομαντικές εποχές με αυτή σου την ανάρτηση !!!
    Υπέροχο !!!! Πάρε ένα φιλάκι προκαταβολικό...σμούτς...χίχίιι....;ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χαρά μου μπράβο! πάντα τέλεια! Καλέ θα χτυπήσουμε ενέσεις μ΄αυτά που μας λες ...είναι και ο καιρός που παραζέστανε...και ο έρωτας που δε λέει να μ΄ αφήσει...Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...