...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οταν ανοίγουν οι ουρανοί...

Πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και έπεσαν μαζεμένοι πολλοί αποχαιρετισμοί.
Εγώ ποτέ δε τα πήγαινα καλά μαζί τους, δε συμβιβάζομαι με τις απώλειες, έστω κι αν είναι προσωρινές.
Εκτός λοιπόν της κόρης μου, μ αποχαιρέτησε και μία φίλη, φίλη καρδιάς τη νοιώθω πια, που είχαμε κάνα-δυό χρόνια να συναντηθούμε.
Έχετε βρεθεί ποτέ σ' αδιέξοδο και ξαφνικά εκεί που όλα τα βλέπεις μαύρα να παρουσιάζεται ένας  "άγγελος" και να σου δίνει τη λύση;
Έτσι συνέβη και το 2006, όταν η κόρη μου ήταν να πάει στην Ιταλία για Erasmus.
Η Ρώμη, πρώτη της επιλογή, δεν διέθετε φοιτητική εστία και τα χρήματα που έδινε το Πανεπιστήμιο δεν έφταναν ούτε για κρεββάτι, όχι για διαμέρισμα ή δωμάτιο.
Το να ζεις όμως στη Ρώμη είναι μια πρόκληση  και μία εμπειρία ζωής που δεν απεμπολείς  εύκολα, οπότε της είπα "δέξου και θα δούμε".
Βέβαια, μια κουβέντα άδεια είναι το "θα δούμε", κι εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο πρώτος άγγελος!
Πρώτος καιρός στη διεύθυνση του Κ.Ε.Π χωρίς να γνωρίζω κανέναν απο τα νέα πρόσωπα, ο συνάδελφος Γ. είδε την αγωνία μου και μου είπε καθησυχαστικά "μη στεναχωριέσαι, θα βρούμε! Έχω εγώ δικό μου άνθρωπο"
Δεν ήξερα τότε τη συγγένεια, μόνο ευχόμουν να βρεθεί λύση
Και λύση βρέθηκε! Οχι για μία βδομάδα  ή ένα μήνα...
Η αρχική συμφωνία ήταν δύο μήνες μέχρι να βρεί κάτι άλλο... Οι δύο μήνες, έγιναν ένας χρόνος!!!
Ένας χρόνος  που δεν ανησύχησες ποτέ για το παιδί σου, θεωρούσες οτι είναι σε συγγενικό σου σπίτι κι ακόμα καλλίτερα.
Και μη φαντασθείτε οτι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε κανένα μέγαρο στο κέντρο της Ρώμης. Ένα διαμέρισμα να καλύπτει τις δικές της μεμονωμένες ανάγκες ήταν, κι αυτό κάνει τη χειρονομία της ακόμα πιο μεγαλειώδη, γιατί εγώ τουλάχιστον αισθάνομαι άβολα μ έναν άνθρωπο ολότελα ξένο μέσα στο σπίτι μου έστω και για λίγο.
Εκείνη όμως, μετά τον πρώτο δικαιολογημένο ενδοιασμό και σκέψη, άνοιξε την αγκαλιά της σαν μάνα, σαν αδελφή, σα φίλη και κούρνιασε το παιδί μου με ασφάλεια και φροντίδα.
Και δεν είναι τυχαίο  όταν τη γνώρισα κι από κοντά!


Είναι ένας φωτεινός άνθρωπος που αστραποβολά καλοσύνη και μεγαλείο ψυχής! Αρκεί να σας πω οτι κάθε χρόνο, εκτός όλων των άλλων,  αφιερώνει ένα μήνα στην Ινδία σ ένα χωριό λεπρών και προσφέρει τις υπηρεσίες της. Ποιός το κάνει εύκολα αυτό;
Γι αυτό νοιώθω τυχερή κι ευγνώμων, γιατί στη ζωή μου συνάντησα τέτοιους ανθρώπους, που μοιράστηκαν από το περίσσευμα της καρδιάς τους κι ανταπέδωσαν στο πολλαπλάσιο το ελάχιστο που είχα κάνει ή δεν είχα κάνει γι αυτούς.
Έτσι λοιπόν αυτός ο άγγελος, που μου δωσε τη λύση σε μια δύσκολη  στιγμή, έγινε άνθρωπος της καρδιάς μου εφ όρου ζωής!
 Ξέρει ή μάλλον νοιώθει, όπως νοιώθω κι εγώ οτι είναι απ αυτές τις σχέσεις που δε τις φθείρει ο χρόνος κι η απόσταση και αυτό το αστραποβόλο βλέμμα και η θέρμη της αγκαλιάς  στη συνάντηση δε ξεχνιώνται,  αλλά δεν απαλύνουν και  τη λύπη του  αποχωρισμού, όσο κι αν είναι προσωρινός
Η αγάπη δεν έχει ανάγκη απο φτιασίδια και μεγάλα λόγια, και τα δώρα που ανταλλάξαμε ήταν μικρά αποστάγματα καρδιάς.
Μου αρκεί που είδα στα μάτια της την έκπληξη όταν το περιεργαζόταν και κατάλαβε οτι θάμαι πάντα εκεί χωμένη να της λέω μαζί με το "ευχαριστώ", πόσο πολύ την αγαπώ και τη σκέφτομαι κι εύχομαι ο Θεός να της δίνει υγεία να δίνει απο την καρδιά της σ αυτούς που έχουν ανάγκη, γιατί είπαμε Η αγάπη που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται και η Federica τόχει κάνει πράξη ζωής!
Μια θήκη γυαλιών με decoupage  ήταν λοιπόν το δικό μου pensiero (όπως λένε οι Ιταλοί το δώρο ανάμνησης).

οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος! Decoupage χαρτοπετσέτας &  κρακελέ 2 συστατικών

64 σχόλια :

  1. Άγγελοι ευτυχώς υπάρχουν πάντα γύρω μας Χαρά μου...και κάνουν ακριβώς αυτό, έρχονται την κατάλληλη στιγμή στη ζωή μας και μας απλώνουν το χέρι! Το μόνο που χρειάζεται είναι να θέλουμε να το δώσουμε και τότε γίνεται το θαύμα! Εύχομαι η φίλη σου να'ναι πάντα έτσι δοτική (που θα'ναι γιατί αυτό η το έχεις ή όχι)και η φιλία σας να κρατήσει για πάντα. Το δώρο σου είναι δώρο καρδιάς και θα το εκτιμήσει όπως του αξίζει. Άσχετο αλλά ζεις μακράν περίοδο δωροκατασκευών ή μου φαίνεται;Καλό μήνα καρδιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άνθρωπος τελικά και ευτυχώς Χαρούλα μου είναι ανεξάντλητος.
    Πολύ ανθρώπινη η ανάρτησή σου γιαυτό και μεγαλειώδης...
    Χαρούλα μου σε προηγούμενο σχόλιό σου μου είπες πως με θέλεις πάντα εδώ. και να μη με ήθελες εγώ θα ήμουν. Όπως είμαι πάντα έστω κι αν καμιά φορά δεν αφήνω σχόλιο. Είμαι γιατί βρίσκω πάντα ενδιαφέρον στις αναρτήσεις σου. Πολλές φορές τόσο μεγάλο που θεωρώ περιττά τα δικά μου λόγια όποια κι αν είναι.
    Νιώθω πολύ ωραία από τη φιλία σου. να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Φιλιά καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα Χαρά μου!!!!Έχεις τόσο δίκιο!!!Οι αποχαιρετισμοί πάντα συνοδεύονται με ένα κόμπο στο λαιμό..Και ταυτόχρονα με μια γλυκιά προσμονή!Να ναι καλά οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο πλευρό σας όταν νιώθατε μετέωρες!!!Δυστυχώς στις μέρες μας σπανίζουν οι άνθρωποι αλλά όταν τους συναντάς πρέπει να τους προσέχεις σαν κόρη οφθαλμού γιατί είναι υπερπολύτιμοι!!!!Σου εύχομαι ολόψυχα να συναντάς στη ζωή σου τέτοιους ανθρώπους -φύλακες αγγέλους και να είσαι κι εσύ τέτοιος για άλλους που σε χρειάζονται ή θα σε χρειαστούν!!!
    Το decoupage σου εξαιρετικό!!!
    Σε φιλώ Χαρά μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλους τετοιους ανθρωπους συνανταμε στην ζωη μας...
    Αλλες φορες δεν τους βλεπουμε,αλλες παλι τους βλεπουμε και τους αγνοουμε,το χειροτερο ειναι να τους δουμε να μην τους αγνοησουμε αλλα να μην ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε την αγαπη τους!
    Ευχομαι να βρεις στο δρομο σου κι αλλους ανθρωπους που εχουν να δωσουν τοση αγαπη κι εσυ χωρις ενδοιασμους και σκεψεις να τους αφησεις να στην προσφερουν.
    Πολλα φιλιααα και καλο μηνααα!ολεεεεεεεεε(θηκουλα θα φτιαξεις και σε μενα,οταν στραβωθωωωω,χαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ανάγκη παιδί μου να στραβωθείς!!! Γίνεται και σε θήκες γυαλιών ηλίου! Άσε να πάρει ανάσα γιατί θα κάψουν οι μηχανές με τόση παραγωγή!

      Διαγραφή
    2. Χάχάχάααα......εδώ είναι όλες οι αγαπημένες πάλι....χάχά :οD

      Διαγραφή
    3. Βρε Μισιρλουμισιρλου μου τι ζηλιαρόγατο που εισαι;;; σιγουρα θα το κανει η Χαρά μας..και οπως λέει και η Βιλλιώτη μας σιγα να μην περιμενει μεχρι τότε...χι..χι..

      Διαγραφή
    4. Να την φτιάξεις την θήκη για την Μισιρλού.και να είναι θήκη για γυαλιά μυωπίας και όχι ηλίου.Τι κι αν δεν την χρειάζεται τώρα. Πολύ θέλει ο άνθρωπος;χχχχχα

      Διαγραφή
    5. Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Πως ξεχωρίζει μια θήκη γυαλιών ηλίου από μια θήκη γυαλιών μυωπίας; Λέμε λέμε αλλά ξέρουμε;;;

      Διαγραφή
    6. Ναι καλά λες...τώρα που το σκέφτομαι...την θήκη γυαλιών ηλίου την βλέπουμε αμέσως...η άλλη που θαμπώνει,είναι των μυωπικών γυαλιών που μόλις βγάλαμε για να βάλουμε μέσα...χχχχχχχχχαααααααααα...Μου άρεσε!

      Διαγραφή
  5. Ναι, να μια πολύ ωραία αληθινή ιστορία!Υπάρχουν ακόμα καλοί άνθρωποι που αξίζουν να τους γνωρίσουμε και να τους αγαπήσουμε!Να χαίρεσαι και την τολμηρή κόρη σου και τη φίλη Federica!To δωράκι σου εκπληκτικό!Θα της αρέσει σίγουρα!Καλό μήνα σου εύχομαι και σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις ευχές, τα καλά σου λόγια, τη συμπαράστασή σου και την αγάπη που μου έδειξες όταν ήμουν στεναχωρημένη!Φιλάκια πολλάααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφη και συγκινητική ανάρτηση Χαρουλίνα μου !!! Καλό μήναααααα !!!! Πάντα άγγελοι θα σε περιτριγυρίζουν γιατί κι εσύ είσαι ένας άγγελος !!!! Υπέροχος άνθρωπος η φίλη σου και πολύ όμορφο το δώρο που της έκανες !!!!
    :ο)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dear Xapa,this decoupage is wonderful. I love the blue and white and i love roses!
    Kisses
    Alessandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι ήταν αυτό.. !! πω πω.. τι καλά!!! ... μπράβο στην γυναίκα.. και είσαι τυχερή Χαρά μου... πολύ τυχερή... τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τίποτα δεν είναι τυχαίο !! Η ζωή σου έδωσε τη χαρά να γνωρίσεις αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο γιατί απλά στο χρωστούσε! Οσο για τη θήκη, νομίζω ότι είναι το τέλειο φίνο δώρο σε έναν άνθρωπο απλό αλλά με τόσο πλούσια αισθήματα! Καλό μήνα να'χεις και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα! Σε καταλαβαίνω, έφτασα κι εγώ στο "αμήν" κάποιες φορές στη ζωή μου και γνώρισα κι εγώ τέτοιους "αγγέλους", που με βοήθησαν... Είναι όμορφο και σπάνιο πράγμα και είναι υπέροχο που σας συνέβη! Για κείνη ίσως αυτό που έκανε να ήταν το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου, ίσως έτσι ήταν μαθημένη να λειτουργεί... αλλά στις μέρες μας, η ανθρωπιά σπανίζει και γι' αυτό φαίνεται μερικές φορές περίεργο το πώς το καταφέρνει κανείς και φέρεται έτσι... Όπως και να έχει, μην χάσετε επαφή ποτέ!

    Υ.Γ. Το δώρο σου ήταν πανέμορφο και είμαι σίγουρη ότι θα το έχει πάντοτε μαζί της, γιατί θα φυλάει μέσα του, εκτός από τα γυαλιά της, κι ένα κομμάτι από σένα και την κόρη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να που υπάρχουν άγγελοι και που ο Θεός ξέρει πότε να τους στείλει στο δρόμο μας! Εμείς απλά πρεπει να τους αναγνωρίσουμε και να φυλάξουμε στην καρδιά μας την ευλογία που μας έφεραν. Το δωρο σου μπορεί να είναι μικρο αλλά είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό. Μιλάει για σένα και θα μιλάει για πάντα στην άλλη καρδια!
    Κρατα ζωντανές τετοιες σχέσεις, σκέψου και τι μάθημα ζωής θα ήταν αυτό για το παιδί που μολις είχε ανοιξει τα φτερα του!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O θετικός και γενναιόδωρος άνθρωπος,αργά ή γρήγορα, βρίσκει πάντα καλό.. Καλό μήνα, Χαρά! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παντα υπάρχουν άγγελοι γύρω μας Χαρά μου...αρκεί να βρεθούνε στο δρομο μας ..και να μας τυλίξουν με την ανιδειοτελή αγάπη τους... η οποια επιστρέφεται στο πολαπλάσιο καθε φορα που δεν θα θα χρειάζεται...στο ξαφνικό.....καποιος να σε σκεφτεί........εισαι ευλογημένη που έχεις αυτόν τον τον άγγελο διπλα σου...σε φιλώ.....σάντολα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό και δημιουργικό μήνα να έχεις Χαρά μου.Σου εύχομαι από την ψυχή μου στη Ζωή σου να συναντάς πάντα τέτοιους ανθρώπους.Είναι χαρά και ευλογία να έχεις γύρο σου κόσμο που δεν θέλει και δεν ζητάει αντάλλαγμα γι'αυτό που σου δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το δώρο για ιδιαίτερο αυτό άνθρωπο Πανέμορφο... πραγματικό "Απόσταγμα Καρδιάς" όπως λες και εσύ!!!! Εύχομαι στην ζωή σου και στην ζωή των παιδιών σου να εμφανίζονται πάντα τέτοιοι υπέροχοι άνθρωποι!!!!!!! Καλό μήνα & καλή εβδομάδα!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήθελα μόνο να σου πω πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο Χαρουλίνι.... να είναι καλά η φίλη σου, να το χαρεί το pensiero και 'συ να μην σταματήσεις ποτέ να δίνεις και να παίρνεις αγάπη από τον κόσμο γύρω σου.... γιατί έτσι είναι αυτά....
    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πώς να μη νιώθεις τυχερή εσύ Χαρά μου, αφού ξέρεις απλόχερα (και ανιδιοτελώς) να μοιράζεις αγάπη, ν’ ανοίγεις αγκαλιές και να σκορπάς συναίσθημα. Λες -και είναι σωστό- πως «η αγάπη που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται»
    Σήμερα το ένιωσα με το πρωινό και αναπάντεχο μήνυμά σου.

    Η αληθινή ευτυχία έγκειται όχι σ' εκείνο που παίρνουμε αλλά σ' αυτό που έχουμε την ευτυχία να μπορούμε να δώσουμε…

    Να είσαι πάντα έτσι, να μη σε χαλάσουν οι καιροί και οι κακόβουλοι, να παραμείνεις ένα αληθινό και ατόφιο πλάσμα!

    Καλή σου νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Xαρά μου, τέσσερις μέρες τώρα χωρίς στίγμα;Αξιζε η σιωπή!
    ΤΥΧΕΡΗ και εσύ και η κορούλα σου, αλλά και η Ιταλίδα φίλη!
    Παραπέμπω σε Σοφία Σειράχ,κεφ.6, εδαφ. 14:φίλος πιστός σκέπη κραταιά, ο δε ευρών αυτόν εύρε θησαυρόν!Βarby-b....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχέσεις καρδιάς, αλήθειας....!!! Υπάρχουν ακόμα;;; Ευτυχώς που το αποδεικνύεις αλλά εγώ προσωπικά δεν τις βρήκα ΠΟΤΕ! Ίσως επένδυσα λάθος όλα αυτά τα χρόνια, ίσως δίνομαι ακόμα και σήμερα απλώχερα, ίσως....Να τη χαίρεσαι τη φίλη σου και να την προσέχεις σαν "κόρη οφθαλμού"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. sugkinisi gia mia anartisi pou me dikaioni oti uparxoun anuropoi kai otiden einai oloi to idio.eimai romantikia ti na kanoume?....filia polla na se prosexeis...a!!!!!!!!!!!!!kalo glyko mina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δωρό καρδιάς ή pensiero , η θήκη έγινε πολύ όμορφη.
    Μακάρι , πάντα να περιστοιχίζεσαι από ....αγγέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ερωτεύτηκα ΚΑΙ τη θήκη !!! Είναι από τις πιο ωραίες θήκες που έχω δει ! Υπεβόλα ξευπερβόλα, εμένα αυτό μου βγαίνει να πω !
    Όσο για την ιστορία πίσω από τη θήκη, πάντα ανοίγεις ζητήματα ! Ή πάντα εγώ ανοίγω ζητήματα στο κεφάλι μου ! Εύχομαι πάντα στη ζωή μας να μας περιστοιχίζουν άγγελοι και να είμαστε κι εμείς άγγελοι για κάποιους άλλους. Το δεύτερο με απασχολεί περισσότερο από το πρώτο. Άγγελοι για μένα έχουν υπάρξει. Άραγε έχω υπάρξει κι εγώ για κάποιους άλλους ;
    Pensiero, τί ωραία λέξη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαρουλίνι μου με συγκίνησες πάλι απόψε. Και είμαι και σε κρίσιμη ηλικία. Η θήκη σου πολύ όμορφη!! Καλό μήνα και φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΦΙΝΕΤΣΑ Η ΘΗΚΗ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ..ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΑ.ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σπουδαίοι, ανιδιοτελείς άνθρωποι με περίσσευμα καρδιάς σίγουρα υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν και να ομορφαίνουν τη ζωή μας!!
    Αρκεί να τους αναγνωρίζουμε και να τους δίνουμε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας !!
    Άλλο ένα υπέροχο , χειροποίητο δωράκι , καμωμένο μ΄αγάπη !!
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εσύ που ξέρεις τόσο καλά να προσφέρεις αγάπη, θα μου φαινόταν περίεργο να μην είχες φύλακες αγγέλους γύρω σου και γύρω από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Υπέροχη η θήκη Χαρούλα! Πολύ φινετσάτο pensiero !
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δε πιστευω σε αγγελους,δε ξερω καν αν υπαρχουν,πιστευω οτι ειναι τυχη να γνωρισουμε σε ολη μας τη ζωη εναν!
    Υπαρχουν ομως ανθρωποι ξεχωριστοι,που οι σχεσεις τους δεν ειναι δοτου και ληπτου ,χαρακτηριζονται απο ανιδιοτελεια συναισθηματικη πληροτητα και γενναιοδωρια.Κι αυτοι ομως, ειναι ελαχιστοι και δε θα τους γνωρισουμε στις κοινωνικες μας συναναστροφες οπου εκει οι σχεσεις ειναι σχεδον ισοτιμες!
    Η προσωπικοτητα της κυριας αυτης με συνεπηρε και μονο απο το γεγονος της εθελοντικης εργασιας σε λεπρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε να μας γειώνεις, αλλά εσύ παιδί μου μας κάνεις χώμα ! Τα πατατάκια μου, ΤΩΡΑ !

      Διαγραφή
  28. Καλημέρα Χαρά μου
    Το δώρο νομίζω θα της αρέσει γιατί είναι πολύ ωραίο, αλλά πιο πολύ θα της αρέσουν αυτά τα λόγια καρδιάς που έγραψες για εκείνη.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα Χαρά μου!!!!άγγελοι υπάρχουν παντού γύρω μας φτάνει να έχουμε αγάπη στην ψυχή μας και αυτοί θα ρθουν και εσύ έχεις αγάπη μες την καρδιά σου και μας το δείχνεις σε ότι κάνεις και λες!!!το δωράκι σου είναι τέλειο!!!!φτιαγμένο με πολύ αγάπη!!!φιλιά καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευλογημένος όποιος μπορεί να δώσει έτσι και να εισπράξει τη χαρά της προσφοράς. Ευλογημένοι κι όσοι συναντούν τέτοιους αγγέλους.

    Πολύ όμορφη ανάρτηση. Καλή σου μέρα γειτόνισσα (και με κάποια μικρή καθυστέρηση) καλό μήνα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θεωρώ οτι περισσεύει να απαντήσω σε καθε μια ξεχωριστά, που τιμάτε τούτη την ανάρτηση,επαναλαμβάνοντας τα ίδια.
    Θα πω μόνο οτι,ίσως να μην υπάρχουν άγγελοι με την έννοια που τους έχουμε μάθει στα Θρησκευτικά και φυσικά δε τους εννοώ έτσι,αλλά οι άνθρωποι-άγγελοι,έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που μας είχαν μάθει οτι έχουν αυτά τα άϋλα όντα.
    Δεν θα θεωρηθώ επηρμένη αν παραδεχθώ οτι στη ζωή μου συνάντησα τέτοιους αγνούς και δοτικούς ανθρώπους,ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΩ ΕΥΓΜΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ!
    ΕΔΩΣΑ & ΠΗΡΑ, ΠΗΡΑ & ΕΔΩΣΑ κι όσο περισσότερο έδινα τόσο περισσότερο εισέπρατα.
    Γι αυτό νοιώθω τυχερή με κάθε νέο άνθρωπο που γνωρίζω και γίνεται κομμάτι μου και αντιλαμβάνομαι την προσφορά του στη ζωή μου και προσπαθώ να του δώσω να καταλάβει κι εγω πόσο ξεχωριστός είναι για τη δική μου ζωή!
    Ολα τα πράγματα στη ζωή δε μετριώνται σε είδος, ούτε με ποσότητα, δεν είναι μόνο ύλη και το πιστεύω ακράδαντα πια "μάχαιραν έδωκες,μάχαιραν θα λάβεις"
    Μη ποτίζετε την ύπαρξή σας με άρνηση, μη κλείνετε την πόρτα της καρδιάς σας,είναι τόσο όμορφο συναίσθημα η ζεστασιά που διοχετεύεται μέσα απο ένα άγγιγμα,μια ματιά,μια κουβέντα! Κι ας γινόμαστε ευάλωτοι απο τούτο το συναίσθημα,κι ας γινόμαστε εύκολα θύματα!
    Είναι πιο ωραίο να καίγεσαι,απο νάσαι συνέχεια παγωμένος και επιφυλακτικός στις καλές προθέσεις...
    Αυτά ως απάντηση σ όσα παραπάνω καταγράφηκαν.
    Και ΝΑΙ, για τη Federica είναι στάση ζωής η προσφορά!
    Την αγάπη μου πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πραγματι:περισσεύει να απαντήσω σε καθε μια ξεχωριστά,
    ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.Μήπως αυτό πάλι κολλάει σε παλιότερη ανάρτηση, η πιο όμορφη καρδιά?
    φιλακια, η γνωστη ανωνυμη.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλό μήνα ξαδέλφη!Μέ συγκίνησε η ιστορία τής φίλης σου!Αλλά καί τό δωράκι πού τής έφτιαξες,πολύ ξεχωριστό μέ πολύ αγάπη φτιαγμένο!Τώρα εγώ ξαδέλφη τρώω γουρουνοπούλα στήν Καλαμάτα!!Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η αγάπη υπάρχει για να μοιράζεται και συ το κάνεις πολύ ωραία!
    Το pensiero σου πολύ όμορφο και ρομαντικό!!!Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ..."Πόσες ασήμαντες πράξεις προετοιμάζουν μια εξαιρετική. Κοιτάζω τους περαστικούς και φαντάζομαι πόσοι απ αυτούς αναλογούν σ΄ έναν εξαιρετικό άνθρωπο"...

    (Η αίθουσα του θρόνου)

    Διαβάζοντας τη συγκινητική ανάρτησή σου, αυτά τα λόγια μου ήρθαν στο μυαλο.Μου είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον και τα είχα κάπου σημειώσει...

    Καλό βράδυ!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χαρά μου γλυκιά μου.
    Συγκινητική η ανάρτησή σου.
    Ευτυχώς ακόμη υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ σε τούτο τον κόσμο.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χαρα σε καταλαβαινω ειμαι σε μια παρομοια καταστση γεματη αγωνια. Παντα σε πολυ δυσκολες στιγμες παρουσιαζεται ο δικος φυλακας αγγελος [Αλεκα]και μου δινει κουραγιο!!
    Πολυ τρυφερη αναρτηση και το δωρο ανεκτιμητης αξιας!
    Καλο μηνα πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για μια τέτοια γυναίκα, το όμορφο δώρο σου, φτιαγμένο με τόση προσοχή κι' αγάπη, θα έχει αξία ανεκτίμητη! Είμαι σίγουρη πως δε θα το αποχωριστεί ποτέ.
    Αυτές είναι φιλίες που κρατούν μια ζωή και είσαι τυχερή που τη γνώρισες, σπανίζουν τέτοιο άνθρωποι....
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Είναι μια ιστορία που σπάνια την ακούει κανείς πόσο μάλλον να τη ζήσει κιόλας!!! Η γυναίκα αυτή που στάθηκε σαν μάνα, αδερφή, φίλη στο παιδί σου, έδειξε την μεγαλοσύνη της ψυχής της στον υπερθετικό βαθμό!!! Είναι υπέροχο να συναντάς τέτοιου είδους ανθρώπους στη ζωή και να νιώθεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα της περηφάνιας!!!Σταθήκατε πραγματικά τυχερές μανούλα και κορούλα, θα έλεγα όμως με την ίδια ευκολία ότι και η γλυκιά Federica βρήκε προφανώς δύο επίσης σπάνιους ανθρώπους στη ζωή της, που ξέρουν να εκτιμούν και ν' ανταποδίδουν απλόχερα την αγάπη!!!!! Για τη θήκη έχω να πω ότι είναι υπέροχη, πώς θα μπορούσε να μην είναι αφού φτιάχτηκε με τόσο μεράκι ως ξεχωριστό δώρο και μάλιστα από τα χεράκια σου!!!Καλό μήνα σου εύχομαι, Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χαρά μου, καλημέρα!
    Γράφεις: «Θεωρώ ότι περισσεύει να απαντήσω σε κάθε μια ξεχωριστά»… στον κάθε ένα δε θ’ απαντήσεις;

    Όμως προς το τέλος διαβάζω: «Κι ας γινόμαστε ευάλωτοι από τούτο το συναίσθημα, κι ας γινόμαστε εύκολα θύματα!
    Είναι πιο ωραίο να καίγεσαι, από να ’σαι συνέχεια παγωμένος και επιφυλακτικός στις καλές προθέσεις...»
    κι έτσι πήρα το μήνυμα…

    Να έχεις μια όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Mπερδεύτηκα αλλά ξαναγύρισα....
    Υπέροχη έννοια η ανθρωπιά,
    Χαρά και εσύ το ξέρεις.
    Πολύ όμορφο δώρο, φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα, τα μάτια της ψυχής μου". Σε αντιπροσωπεύει τόσο πολύ, Χαρά! Τυχαίο που 'σαι Ζακυνθινιά;

    Το "pensiero" σου, το πλέον κατάλληλο για να σε σκέφτεται η φίλη σου κάθε στιγμή!
    Φιλιά :-)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. εύχομαι και εγώ να υπάρχουν συχνά τέτοιου είδους όμορφες εκδηλώσεις για τα παιδάκια.Υπέροχη και χαρούμενη η σημερινή σου ανάρτηση-)))
    φιλιά στα μικρούτσικα και σε σένα-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...αυτό ήταν για μας...Δεν πειράζει κι εδώ το καταλαβαίνουμε...

      Διαγραφή
  45. χαχααααααααααα...δεν παιζομαι!!!Ηταν για αλλού αυτό το σχόλιο...συγνώωωωμηηηηηηηηη

    συγκινητική ανθρώπινη πράξη!!Μπράβο της-))))
    η θήκη σου μου άρεσε πάαααααααρα πολύ-)))
    πολλά φιλιά(ε..γίνονται και μπερδέματα) -)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. οσο υπαρχουν ανθρωποι... Οταν συναντιωνται δυο χρυσες ψυχες.. να εισαι καλα
    αααααααααα
    καλο χειμωνα να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι!!!!!!! Είναι πολυ παρήγορο και ελπιδοφόρο για τις μέρες μας,είμαι πολυ συγκινημένη που άκουσα λίγα πραγματα για αυτη τη γυναίκα με την όμορφη ψυχή νάναι καλά και να μοιράζει απο την ομορφιά της ψυχής της φιλια πολλα και καλό μηνα Χαρουλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. My brother recommended I would possibly like this blog.
    He was once entirely right. This post truly made my day. You cann't imagine just how much time I had spent for this info! Thank you!

    My page :: cheap christian louboutin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Excellent post. Keep writing such kind of information on your page.
    Im really impressed by your site.
    Hello there, You've performed a fantastic job. I will certainly digg it and in my opinion recommend to my friends. I'm confident
    they will be benefited from this site.

    Feel free to surf to my page :: トリーバーチ トート

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and
    i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do
    you protect against it, any plugin or anything
    you can recommend? I get so much lately it's driving me crazy so any assistance is very much appreciated.

    My website: クロエ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. I will immediately grasp your rss as I can not find your email subscription hyperlink
    or newsletter service. Do you've any? Please permit me recognize in order that I may just subscribe. Thanks.

    Feel free to visit my web site ... クロエ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. What's up, after reading this awesome post i am too delighted to share my familiarity here with colleagues.

    My web blog :: クリスチャンルブタン

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. I couldn't resist commenting. Well written!

    My homepage - ミュウミュウ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...