...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Bazaar ,ευαισθησίες και μία ...Σούλα



Τελευταία  ή ο χρόνος μου είναι εξαιρετικά λίγος για να καλύψω τις υποχρεώσεις μου ή εγώ δε τον διαχειρίζομαι σωστά. Εν πάση περιπτώσει  ενώ κάθε χρονιά  σκέφτομαι τι θα φτιάξω για τα Χριστούγεννα αυτά έρχονται και φεύγουν και πάλι μένω  μετέωρη, μη έχοντας κάνει ούτε τα μισά από όσα σκεφτόμουν  ή "προγραμμάτιζα".
Κάθε τέτοια εποχή διοργανώνονται πολλά Bazaar,  προκειμένου να ενισχυθεί ένα ίδρυμα, ένας Σύλλογος,για ένα Φιλανθρωπικό σκοπό τέλος πάντων, αφού η  Ευαισθησία και η προσφορά των απλών ανθρώπων υπερισχύει της Κρατικής φροντίδας και μέριμνας.
Κι εκεί που γύριζα ανόρεχτα στο διαδίκτυο τις μέρες των απεργιών, το μάτι έπεσε σε μια είδηση που με συγκίνησε και μ έπεισε για ακόμα μια φορά, οτι στα θλιβερά υπόγεια δεν υπάρχουν μόνο τρωκτικά (αυτά υπάρχουν και σε βίλες πλουσίων και μιλάμε για "τρωκτικά",όχι αστεία) αλλά και άνθρωποι με ευαισθησίες, πολύ περισσότερες από ένα ανάπηρο κι ανάλγητο Κράτος.
Ένα  Κράτος που αντί να στρέφει το πρόσωπό του προς το μέλλον του, που είναι τα παιδιά, περικόπτει δαπάνες από την Παιδεία
Που απαξιώνει τον μόχθο των ανθρώπων του, και αποστρέφει το παγερό  και ανέκφραστο  πρόσωπό από τους γέροντες και τους απόμαχους της ζωής, που τόσα χρόνια το στήριζαν κι αποσαθρώνει την Πρόνοια.
Οι ευαισθησίες και η διάθεση προσφοράς, δεν είναι μόνο των εχόντων,για να μην πω οτι οι συγκεκριμένοι "έχοντες" την προσφορά τους την  συναρτούν με την προβολή στα μέσα (ΜΜΕ), δε είναι ελεημοσύνη,  να σκύψεις με φροντίδα κι ενδιαφέρον πάνω στους πάσχοντες και να βοηθήσεις, έτσι που να μη γνωρίζει η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου.
Ετσι λοιπόν η συγκεκριμένη Κυρία (φυσικά με κεφαλαίο "Κ") Σούλα προσέφερε σε ένα σχολείο, αυτά τ' αυτονόητα, που το Κράτος θάπρεπε νάχε μεριμνήσει να προσφέρει και φυσικά δεν το έκανε για να επιδειχθεί (δεν ήταν φανέλες ποδοσφαιρικής ομάδας), ήταν προσφορά βουβή στο μέλλον τούτης της αδιάφορης Χώρας. Πρόσφερε δυνατότητα γνώσης στα παιδιά και λειτουργικότητα. Πόσο απλό! Ποιά; Μιά  Κυρία Σούλα, που κι αν θάχει υποστεί διώξεις και λοιδορία από το ίδιο αυτό  Κράτος, πιθανόν και από τις οικογένειες των παιδιών που έγινε χορηγός!
Αλλά κατ εμέ αυτό είναι το μεγαλείο της προσφοράς της, οτι  οταν της ζητήθηκε η βοήθεια δεν έκλεισε την πόρτα της, όπως έκαναν οι μεγαλοσχήμονες.  Αυτή την πόρτα που προσπερνάμε με αηδία πολλές φορές, χωρίς να μας ενδιαφέρει τι κλείνει πίσω της.
Ομως  μία τέτοια Σούλα κατέδειξε τη γύμνια αυτού του Κράτους, αναδεικνύοντας συγχρόνως το μεγαλείο το δικό της.
Κατόπιν αυτών που φούντωσαν μέσα μου διαβάζοντας την τοπική είδηση και με γέμισαν, πίκρα, ντροπή αλλά και θαυμασμό, για την ενέργεια μιας "πρόστυχης" (όπως συνηθίζουμε να λέμε όσο πιο ευγενικά γίνεται, γυναίκας), δεν είναι ανάγκη να παινευτώ για τη μικρή δική μου συνεισφορά στο σκοπό.
 Την επόμενη φορά όμως που θα περάσουμε μπρος απο ένα σπίτι με κόκκινο φωτάκι,ας συναισθανθούμε  την ανθρώπινη ύπαρξη με την ιστορία της, που  κρύβεται απο πίσω.
Ας μην κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους σε μειονότητες, γιατί ίσως μία μειονότητα είμαστε κι εμείς για κάποιους άλλους και δε θα μας άρεσε καθόλου αυτό, ούτε να μονοπωλούμε την ευαισθησία και τη διάθεση για προσφορά.


Τέλος πάντων, σας παρουσιάζω την μικρή μου συμμετοχή για τους Ζωγράφους σε δράση για τα Παιδιά!
                                                    
 "Προσωποποιημένα" Ημερολόγια  (με ζωγραφική, υφάσματα και μαλλιά) για νάχει καθε μέρα ένα αβίαστο χαμόγελο!



Ξύλινες  κουτάλες ημερολόγια Μάγειρας-Καμαριέρα-Σκωτζέζος-Φάντασμα


Σακκουλάκια διαφόρων μεγεθών για τα δώρα σας, απο λινάτσα με decoupage χαρτοπετσέτας


Burlap gift Bags



 και υφάσματα.
Burlap gift Bags

μία επίσης χειροποίητη γιορτινή μαξιλάρα

Burlap pillow




Ενα κεραμιδάκι με decoupage, άγγελοι εξ ουρανού,όπως εύχομαι ν ανοίξουν οι ουρανοί και να ηχήσουν θείες μουσικές και ευοίωνα μηνύματα,για όλο τον Κόσμο,αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά.

decoupage σε κεραμίδι ριζόχαρτου με κρακελέ 2 συστατικών

70 σχόλια :

  1. Εχουμε καταληξει οτι προκαταληψεις,διακρισεις και στερεοτυπα, καλο ειναι να αποφευγονται,γιατι κανεις δε γνωριζει τι κρυβουν οι ανθρωπινες συμπεριφορες!
    Το τηρουμε ομως;ή το ανασυρουμε καθε φορα που ακουμε τετοιες ειδησεις;!
    Το Σκωτσεζακο γιατι τον εκανες σκυθρωπουλη;;Αφου σου ειπε..εγω κα Χαρα ,δε θελω να με κανετε κουταλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΡΑ
      Ολα αυτά που γράφω δεν τα γράφω να συνετίσω κανέναν,αλλά να τ ακούω κι εγω η ίδια,που κάποιες φορές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να παρεκτρέπεται. Εχεις δίκιο,οτι ταρακουνιόμαστε οταν δημοσιοποιηθεί κάτι,τον υπόλοιπο καιρό...ο καθένας στον κόσμο τους ή για να μην γενικεύσω η ηχηρή πλειοψηφία.
      Ο Σκωτσέζος θα πρεπε λες νάναι ευχαριστημένος με τούτη την κρίση;Αντιστάθηκε στη διαπόμπευση αλλά τελικά όπως όλοι μας υπέκυψε στη μοίρα του!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σου Χαρά μου!!!είναι τέλειες οι δημιουργίες σου!!!τα σακουλάκια είναι πανέμορφα!!!!
    φιλάκια πολλά και συγχαρητήρια για την προσφορά σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας προσφέρει ο καθένας αυτό το λίγο που μπορεί , αν μπορεί, όσο μπορεί κι όταν μπορεί , γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι , ίσως για κάποιους δυσκολότεροι απ ότι για μας Χαρά μου!!
    Υπάρχει κάτι ωραιότερο κι ευγενικότερο από την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την προσφορά ; Προσφέρεις και γίνεσαι πλουσιότερος !!
    Ας είναι καλά η κα Σούλα και μπράβο της !!
    Άλλωστε τα αισθήματα και οι ευαισθησίες δεν πάνε πακέτο με την δουλειά του κάθε ανθρώπου !!

    Και η δική σου προσφορά είναι το ίδιο αξιόλογη , τόσα πράγματα φτιαγμένα από σένα με αγάπη (είδα και τα προηγούμενα όλα) για καλό σκοπό !!
    Να σαι καλά, πάντα το ίδιο δημιουργική και δοτική ,
    πολλά σαμιώτικα χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά μου
      συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου,άλλωστε το μότο μου το ξέρεις και τόχεις κιόλας ζωγραφίσει.Γενικά προσπαθώ να βρίσκομαι όπου χρειάζονται, μ όποιο τρόπο ακόμα και μ ένα λόγο,χωρίς φανφάρες,χωρίς δημοσιοποιήσεις.Δεν είναι αυτό το ζητούμενο,ούτε με το χρήμα καλύπτεις όλες τις ανάγκες. Αν σε τούτες τις δύσκολες ώρες για όλους μας δε βρεθούμε αλληλέγγυοι το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Και σίγουρα η δουλειά δε χαρακτηρίζει κανέναν άνθρωπο.
      Σου στέλνω τα φιλιά και την αγάπη μου

      Διαγραφή
  4. Τί να πω ; Η ζωή μας είναι γεμάτη παραδοξότητες. Ή μήπως όχι ; Μήπως ορίζουμε τις παραδοξότητες με γνώμονα αυτό που εμείς θεωρούμε ορθόδοξο ; Και δεν αναφέρομαι στην θρησκευτική έννοια του όρου. Μήπως τα στεγανά που διατρέχουν τη ζωή μας - είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι - τελικά δεν είναι καθόλου στεγανά, αλλά αντίθετα μπάζουν από παντού ;;; Το σίγουρο είναι ότι σε περιόδους έντονης κρίσης τα πάντα αποκτούν ένταση και μάλιστα με αλυσιδωτές αντιδράσεις. Επικροτώ και υποκλίνομαι στην Κα Σούλα, που είναι πολύ πιο ΚΥΡΙΑ από τις συνήθως φέρουσες την ιδιότητα της κυρίας, τουλάχιστον αναφορικά με την συγκεκριμένη προσφορά της. Η Κα Σούλα μόνο διαφήμιση και κέρδος δεν προσδοκούσε να πάρει από την χορηγία της αυτή. Οι άνθρωποι που "προσφέρουν" για ίδιον όφελος αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται και τότε γίνονται επιεικώς γραφικοί . Πού όμως βάζουμε τα όρια στις εντυπώσεις που δημιουργούνται από την παραπάνω είδηση ; Η απορία μου δεν έχει ίχνος ηθικολογίας, σε διαβεβαιώ. Έχω συναναστραφεί με ανθρώπους που χαρακτηρίζονται ως μειονότητες και πάντα με απασχολούσε ο αντίκτυπος που έχει στην ποιότητα της ζωή τους η αντίληψη της πλειονότητας γι΄ αυτούς. Είναι απάνθρωπο και τελοσπάντων πολύ ντεμοντέ να είμαστε οι τιμητές της ζωής των άλλων. H συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία αποτελείται στην πλειοψηφία της από ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης ή και θύματα απλώς των επιλογών τους, σύμφωνα πάντα με δικές τους μαρτυρίες που καταγράφονται και προσμετρώνται σε διάφορες στατιστικές που έχουν γίνει. Υπάρχουν φυσικά και συνάδελφοί τους που δηλώνουν ευτυχείς με την δουλειά τους, διότι ήταν καθαρή, συνειδητή επιλογή τους. Πάσο ! Οι απορίες μου εγείρονται από τη στιγμή που οι μαθητές τυχόν αρχίσουν να σχηματίζουν την - πολύ στρεβλή κατά τη γνώμη μου – αντίληψη ότι το να εκδίδεσαι επί χρήμασι είναι μια δουλειά σαν όλες τις άλλες. Τώρα θα μου πείτε πολλές φορές άλλος έχει το όνομα και άλλος έχει τη χάρη. Πάσο και σ΄αυτό. Δεν ξέρω, άν ήμουν γονιός δεν θα ήμουν πολύ σίγουρη για το πώς ακριβώς θα έπρεπε να θέσω το ζήτημα στο παιδί μου.
    Σήμερα το παράκανα, ένεκα του ότι η συγκεκριμένη είδηση έρχεται από την πόλη μου.

    Καλά δεν χρειάζεται να πω ότι έγραψες πάλι δημιουργικά !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σ όλο ετούτο το σκεπτικό πρέπει να αντιτάξω κάτι ή να προσθέσω κάτι;;;και έχω και τις μαύρες μου!
      Ο,τι είχα να πω το έγραψα και πάντα συμπεριλαμβάνομαι στα γραφόμενά μου. Δεν είμαι εγω η ηθική και η άμεμπτη.
      Το τι θάκανα σα γονιός σε μια ερώτηση του παιδιού μου. Σίγουρα ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ κανέναν,ακολουθώ την ευαγγελική ρήση (καθότι και θεοσεβούμενη!) "μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε"
      Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και γι αυτές κρίνεται. Ούτε μεταξύ των ευηπόληπτων,θεωρούμενων, πολιτών,δεν υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις χειρότερες των επι χρήμασι εκδιδόμενων. Τουλάχιστον αυτές το δηλώνουν!
      Είναι ένα λεπτό θέμα,που έχει υπέρ και κατά γι αυτό ας σταθούμε στην προσφορά αυτής της γυναίκας και ας μην μπούμε σε χωράφια που θέλουν πολύ όργωμα ...
      Οσο για την κριτική επι των δημιουργιών, χαίρομαι που σ άρεσαν.
      Φιλώ σε

      Υ.Γ. Για τη θέση που με τάξατε (ξέρεις εσύ,που συνέπραξες) δεν την αποδέχομαι. Αποφάσισα να είμαι παντού απλός στρατιώτης,φτάνουν οι ηγετικές θέσεις...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα, ας σταθούμε στην προσφορά και κάνεις άριστα που αναδυκνείεις το ζήτημα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς απορίες ενός μικρού παιδιού και ως γνωστόν τα μικρά παιδιά, δεν τα μαζεύεις εύκολα !
      Βρε κουτό, την διευθυντική θέση, όταν σου την προσφέρουν, να την παίρνεις, γιατί σημαίνει ότι έχεις την στήριξη της βάσης. Καλά τελοσπάντων, θα εξετάσουμε βιογραφικά άλλων ...
      Κι εγώ φιλώ σε κι ελπίζω να ξημερώσει σύντομα ...

      Διαγραφή
    3. Γιατί να ψάχνεις βιογραφικά Φωτεινούλα. Έχεις δικούς σου ανθρώπους να ''βολέψεις''...Αναβάθμισέ με!!!Δεν αντέχω άλλο στο...μεροκάματο!

      Διαγραφή
    4. Κατ' αρχάς το ζήτημα το αναδεικνύεις, Παναγία μου !!!!
      Πάντα βιάζομαι και ...βιάζω την ελληνικήν !!!
      Μαράκι, στις μέρες μας δουλειά να ΄ναι κι ό,τι να ΄ναι ! Για τέτοια είμαστε τώρα ;;;;

      Διαγραφή
    5. Για πείτε μου τωρα να καταλαβω..ποια θελει αναβαθμηση;;; Φωτεινακι μου;; η Κυρία μας;;; να την αναβαθμήσουμε ..σε κσνενα υπουργό; εκει εχω ακούσει τα μεροκαματα ειναι καλά..χι..χι..

      Διαγραφή
    6. Πού νάξερες Ρουλάκι μου περί ποίων θέσεων ερίζουν!

      Διαγραφή
  5. Αυτά που γράφεις είναι η πικρή πραγματικότητα.Είναι εύκολο να κρίνουμε και να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους.Ευτυχώς όμως που ο καθένας με τις πράξεις του είτε ανεβαίνει πολύ ψηλά είτε πέφτει πολύ χαμηλά.Και οι πράξεις είναι αυτές που αποδεικνύουν την αλήθεια. Οι δημιουργίες σου είναι πανέμορφες και γίνονται ακόμη ομορφότερες όταν είναι για τέτοιο σκοπό.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μαζί συμφωνούμε.
      Βλέπουμε γύρω μας τι σήψη επικρατεί!
      Ευχαριστώ πολύ για την ευνοϊκή κριτική σου.
      Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  6. Χαρά μεγάλη η ποικιλία της χειροδημιουργίας σου και εύχομαι ολα να διατεθούν το συντομότερο δυνατόν!!!Αξιξει τα μπράβο μας αυτή η κυρία.....διότι έπραξε κατά συνείδηση και δεν θα περιμένει ανταπόδοση..... Καλό σου βράδυ με πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου η χαρά μου θάναι ανυπολόγιστη αν διατεθούν ο,τι έχω φτιάξει.Θάναι ένα χριστουγεννιάτικο δώρο αυτό για μένα.
      Οσο για τη Σούλα έτσι ακριβώς το εξέλαβα κι εγω.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  7. Ανάμεσα σε όμορφες δημιουργίες, πικρές αλήθειες ! Και αυτές οι γυναίκες ό,τι κάνουν, το κάνουν αληθινά! Γιατί δεν είναι "δήθεν" , είναι αυτές που είναι, χωρίς όμορφο περιτύλιγμα! Οπως και τόσοι άλλοι, που "διαφέρουν" με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο! Και τελικά αυτό που μόνο μένει είναι οι πράξεις!
    Καλό βράδυ , Χαρά μου!
    ΥΓ Κι εγώ κάτι έχω πάθει με τον ..χρόνο μου! Δεν μπορώ να τον διαχειριστώ καθόλου καλά, τον τελευταίο καιρό! Πού θα πάει, όμως, θα περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πίκρα είναι μέσα στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας πια,αρκεί κάποιες γλυκές κουταλιές να μην τις φτύνουμε σαν απαράδεκτες.
      Αρκετά θαμπωθήκαμε τόσα χρονια απο το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα,ας μπούμε στην ουσία κι ας βρούμε και σάπιο.
      Ο καθένας κρίνεται απο τη στάση ζωής του.
      Καλό Σ/κ Πεπίτα μου!

      Διαγραφή
  8. Χιλια μπραβο σε οσους προσφερουν χωρις οφελος,σε οσους ειναι αληθινοι και οχι δηθεν,μπραβο στις γενναιες πραξεις και στην ζεστη καρδια.Μπραβο σε οσουν δε απαξιωνουν την διαφορετικοτητα των ανθρωπων και δινουν απλοχερα την φροντιδα τους και τη αγαπη τους οπου χρειαζεται.Μπραβο σε ολους αυτους που κανουν την διαφορα και δινουν ελπιδα για ενα καλυτερο αυριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α,ρε πασιονάρια!!! ΠΟΛΎ ΧΑΊΡΟΜΑΙ γιατί και οι δυό απορρίπτουμε τη δηθενιά και ψάχνουμε το βάθος.

      Διαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω Χαρά μου και θα επικροτήσω κι εγώ την κα Σούλα. Μπράβο της εκατό φορές (τα πολλά μπράβο τα έδωσε η από πάνω μου...εγώ θα είμαι συντηρητική σήμερα,βρήκα ανάρτηση θα μου πείτε να το κάνω...χαχα). Ο δήθεν καθωσπρεπισμός μου τη δίνει στα νεύρα,όπως και η εύκολη κριτική,είναι εξάλλου γνωστό πως είμαι πάντα και της άλλης πλευράς, οπότε ποτέ δεν σταυρώνω ανθρώπους για τις όποιες τους επιλογές...εκτός κι αν αφορούν αδίκημα σε τρίτα πρόσωπα.Βέβαια δεν θα πω πως δεν προβληματίζομαι κι εγώ όπως η Φωτεινή μας... τι λέμε στα παιδιά; Όλη μέρα ακούν για τους άχρηστους πολιτικούς, τους πληρωμένους δικαστές, τους άκαρδους γιατρούς κλπ... κι έρχεται η καλή κυρία Σούλα να μας βάλει τα γυαλιά; Εκεί είναι η αλήθεια; Οκ...όχι πως δεν θα μπορούσε...Προβληματισμούς εκφράζω, δεν έχω καταλήξει...Φυσικά η δική της πράξη είναι αξιέπαινη!
    Αλλάζω θέμα.Μπράβο Χαρουλίνι για τις όμορφες δημιουργίες και την πολύτιμη προσφορά! Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ που είσαι εδώ για μας κι όχι μόνο. Αυτά είναι όλα;χχχχχχχχαααααααα...θέλω και πίνακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πινακα?πιιιιινακεεες θελουμε (ωχ τι εχω να ακουσω)

      Διαγραφή
    2. Θα περιορισθώ στην επιθυμία...ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ;
      κι έχεις και τον συνηγορο υπεράσπισης!
      ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ,αλλά όλα κόντρα...

      Διαγραφή
    3. Ανικανοποίητος άνθρωπος Χαρά μου!!! Μη μου δίνεις σημασία...Δεν είπαμε εγώ θα λέω τα δικά μου κι εσύ θα κάνεις αυτό που θέλεις;Το ίδιο κι εδώ...και μ'άφησες και με τον προβληματισμό!

      Διαγραφή
    4. Μέχρι στιγμής δεν βλέπω να σ ικανοποιώ.

      Διαγραφή
  10. Αληθεύει ότι κάποιος κύριος διευθυντής της Αβάθμιας ή Ββάθμιας είπε να επιστρέψουν τα χρήματα?

    Όμορφες οι δουλειές σου και η προσφορά σου, με φαντασία και χιούμορ!!!

    Φιλιά θαλασσένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαλασσένια,επειδή ζω τη Δημόσια διοίκηση εκ των έσω,δεν θα μου προκαλούσε καμία εντύπωση κάποια τέτοια εντολή. Βλέπεις οι κύριοι αυτοί,δεν θέλουν να εκτεθούν στα μάτια των κομματικών τους Προϊσταμένων που τους επέλεξαν.Ειναι τα καλά παιδιά που κάνουν το θέλημα!
      Οσο για τις δημιουργίες,με το χιούμορ αντιστεκόμαστε στη μιζέρια.
      Φιλιά πολλά και Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  11. Μπράβο φιλάνθρωπε και παραγωγικότατη κόρη....Τελικά εσύ τα κατάφερες και σκάρωσες αρκετά πραγματάκια για τα bazaar. Εγώ η αχαίρευτη που κάθε χρόνο λέω ότι πρέπει να ξεκινήσω από το Σεπτέμβριο για τα χριστουγεννιάτικα ...και τελειώνω τ' Αη Γιαννιού ????.....Πάω να δω την ιστορία της ΚΥΡΙΑΣ ΣΟΥΛΑΣ....Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην υπήρχε η πίεση των παραδόσεων και θα σου έλεγα εγω πότε θα τελείωναν...Πάσχα και βάλε! Ασε Ελένη,μην αυτομαστιγώνεσαι,είμαστε πολλές.
      Φιλάκια και Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  12. Ανάρτηση που περιέχει και κοινωνικό μήνυμα και κοινωνική
    προσφορά.
    Καλή τύχη στα υπέροχα που δημιούργησες,
    μακάρι να έχουν την καλύτερη αξιοποίηση !

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Χαρά που έδωσες με τον καλύτερο τρόπο ένα δίδαγμα παρ' όλο ότι αρκετοί μπορεί να το δουν διαφορετικά. Η Κυρία Σούλα και ο "Οίκος Αν(τ)οχής" της είναι χορηγός και μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.
    Εκεί φτάσαμε... Ευτυχώς που οι παλιοί ευεργέτες της πατρίδας μας πρόλαβαν και χάρισαν κάποια πράγματα που έμειναν και είμαστε περήφανοι γι' αυτά. Οι τωρινοί "έχοντες" έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Έτσι είναι τα πράγματα.
    Βλέπεις με το θέμα ξέχασα να διαβιβάσω το θαυμασμό μου για τα υπέροχα στολίδια σου... φτιαγμένα με αγάπη!

    Υ.Γ. Κι εγώ άκουσα ότι ζήτησαν να επιστραφούν τα χρήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φοβήθηκα ποτέ Στράτο να πω αυτό που πιστεύω,με όποιο κόστος. Μπορεί να μην επιθυμώ αντιπαραθέσεις αλλά έναν ευγενή διάλογο,αλλά τα πιστεύω μου δεν αλλάζουν.
      Την αντιμετώπιση τη βλέπεις κι εδώ,δε χρειάζεται να βγεις παραέξω...
      Αυτή είναι η ηθική μας κατάντια περισσότερο απο την όποια κρίση,η κρίση είναι ηθική και κοινωνική,αυτό το λέω απο την πρώτη στιγμή. Τώρα ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΊ ΤΩΝ ΚΑΚΏΝ ΤΡΟΪΚΑΝΏΝ ΠΟΥ ΚΗΝΥΓΆΝΕ ΤΟΥς ΦΤΩΧΟΎς ΠΛΗΝ ΤΊΜΙΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΓΩ Τ ΑΚΟΎΩ ΒΕΡΕΣΈ.
      Κάποτε δώσαμε τα φώτα μας στην ανθρωπότητα αλλά οι νεώτερες γενιές έκανα μπλακ άουτ. Ας μην το συνεχίσω γιατί θα πω πολλά
      Σ ευχαριστώ για το θαυμασμό σου,τον αποδέχομαι με ικανοποίηση γιατί πράγματι έγιναν με μεράκι κι αγάπη για καλό σκοπό.

      Οσο για το Υστερόγραφο,δε γνωρίζω,αλλά δεν θα μου κάνει κι εντύπωση . Τα σκυλιά είναι πιστά στ αφεντικά τους.
      Σε χαιρετώ και σου εύχομαι Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  14. Εντάξει σε αγαπώ! Και είσαι μέσα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου απο οτι φαίνεται! Συμφωνώ οτι η προσφορά είναι προσφορά απο όπου και αν προέρχεται, τι σημαίνει είναι απο την Σούλα που έχει οικο ανοχής? Δηλαδή τι σημαίνει αυτό? Αυτή δεν έχει το δικαίωμα να προσφέρει? Ας το έκαναν οι άλλοι οι ενάρετοι τοσα χρόνια αντι να τα κάνουν τα λεφτά που επιαναν τζιπ...Τώρα που το έκανε η Σούλα γιατί πειράχτηκαν?
    Τελοσπάντων Χαρά μου, τα δημιουργήματα σου είναι απίθανα και ευφάνταστα!
    Ας συνεχίσουμε να προσφέρουμε οπως μπορούμε ο καθένας και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στην ακρη!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίκα μου χαίρομαι αν συμφωνούμε.
      Βλέπεις τα τζιπ και τα καγιέν έχουν γίνει με τίμια λεφτά, με τον ιδρώτα του προσώπου τους βγήκαν!
      Φιλιά κι απο μένα, άπειρα!

      Διαγραφή
  15. Twoje łyżki są bardzo ładne i wesołe. Woreczki również mi się podobają. Dzisiaj też wpadłam na pomysł, żeby uszyć takie. Już wykonałam woreczki, później zabiorę się za naklejanie motywów. Pozdrawiam:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς Χαρά μου κατόπιν διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και της απόφασης του διευθυντή της Αβάθμιας εκπαίδευσης της πετάξαν στα μούτρα την χορηγία,με το αιτιολογικό ότι θα δημιουργούσε ηθικό θέμα στους μαθητές!!!!Οποία υποκρισία την στιγμή που γίνονται δεκτές με τυμπανοκρουσίες χορηγίες ατόμων που εκμεταλεύτηκαν καταστάσεις ,κατάκλεψαν και ρήμαξαν και εμφανίζονται ευεργέτες ρίχνοντας ψιχία για αυτοπροβολή και κυρίως για ίδιον όφελος (φοροαπαλλαγές)!!!
    Οποία υποκρισία , όταν πολλοί εκ των διαμαρτυρομένων γονέων και ίσως εχόντων , δεν ανταποκρίθηκαν στην εκκληση του σχολείου , που αρχικά υπέβαλε σ'αυτούς το αίτημά του!!
    Δυστυχώς Χαρά μου μεγάλος αριθμός ανθρώπων θέλγονται και θαμπώνονται από τους δήθεν και τους ιλουστρασιόν και βαυκαλίζονται με τις "επιπέδου" συναναστροφέςς τους την ίδια στογμή που αρνούνται και δεν καταδέχονται την φιλία του αυθεντικού κυρ Θανάση!!
    Νάσαι καλά Χαρά μου και να συνεισφέρεις όπως και όσο μπορείς!!Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να προσθέσω ή ν αφαιρέσω τι,Χρυσάνθη μου,γειά στο στόμα σου!
      Πολλά φιλάκια αγαπημένη μου

      Διαγραφή
  17. Αν κατάλαβα καλά, της κ. Σούλας της πέταξαν την προσφορά της στα μούτρα γιατί τα λεφτά της είναι βρόμικα; Ενώ τα λεφτά των "δήθεν" και των "καθωσπρέπει" προβαλλομένων με τυμπανοκρουσίες είναι πεντακάθαρα ε;;;;;; Ας γελάσω......
    Νάσαι καλά Χαρούλα μου, να φτιάχνεις τις πανέμορφες δημιουργίες σου και να τις προσφέρεις!
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό πηγαίνουν στα πλυντήρια του εξωτερικού τα χρήματά τους Φιλία μου,γυρίζουν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ,τι λες τώρα;
      Ισα κι όμοια με των μπουρδέλων;
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  18. Χαρά τα δώρα σου έγιναν πολύ όμορφα!...
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χρυσούλα, μακάρι να πιάσουν τόπο τα δώρα όλων μας!

      Διαγραφή
  19. Την ακούσαμε κι εμεις την "είδηση" και το ότι δεν έγινε τελικα αποδεκτή η δωρεά. Τι να πει κανεις; Συμβαντα ανάλογα των καιρών, " έτσι κι αλλιως μπερδεμένη η πίστη μας η καημένη" που λέει κι ο Αλκίνοος.
    Απο την άλλη τα έργα των χεριών σου πανέμορφα, μακάρι να μη χρειαζόταν να γίνει κανένα παζαρι για τα αυτονόητα και καμια χορηγία να μη χρειάζονταν τα σχολεία μας, αλλά δυστυχως δεν είναι έτσι.
    Φιλιά πολλά, καλό βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοια είδηση περνάει στα "ψιλά" αλλά οταν ανακαλύπτεται κάνει αίσθηση περισσότερο απο πόσοι ψήφισαν το μνημόνιο ή "αντιστάθηκαν",μια και προέρχεται απο καθαρώτερα χέρια
      Καλή σου μέρα!Σε φιλώ

      Διαγραφή
  20. Συμφωνώ μαζί σου Χαρά μου. Μπράβο στην κυρία Σούλα και σε όλες τις κυρίες Σούλες που μας δείχνουν και μας θυμίζουν με τις πράξεις τους, ότι η "προστυχιά" δεν βρωμίζει το σώμα, η ψυχή και το μυαλό βρωμίζει από άλλα!!! Δεν πειράζει.... ας πάνε να πάρουνε χορηγίες από "νόμιμους" πρόστυχους, έχουμε αρκετούς .... Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου, εγώ δεν κατάφερα να φτιάξω ΤΙΠΟΤΑ για το παζάρι, φιλάκια, να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε και μαζί Αννούλα,πως θάταν δυνατόν άλλωστε τ αντίθετο!
      Φιλάκια καλά να περνάς.

      Διαγραφή
  21. Πολύ όμορφα όλα όσα έφτιαξες Χαρά μου, νά'σαι πάντα καλά και να μπορείς να προσφέρεις! Και είμαι σίγουρη ότι και η Κυρία Σούλα θα συνεχίσει να προσφέρει και να βοηθάει όπου μπορεί, κι άς της πέταξαν στα μούτρα τελικά αυτήν την χορηγία.
    Καλό ξημέρωμα και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μη έχοντες και μη βρίσκοντες αντάποκριση στις κυρίες Σούλες μόνο μπορούν ν απευθύνονται,γι αυτούς δε υπάρχουν ανοιχτές πόρτες σε υψηλά κλιμάκια.
      Φιλιά πολλά κι ευχαριστώ

      Διαγραφή
  22. πολύ ωραίες οι κατασκευές σου...
    τι να σχολιάσω για τα προηγούμενα;;...
    ας κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί... γιατί δεν μας βλέπω καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαρά μου, έχω πει πολλές φορές, οτι πουτ@νες με το συμπάθιο, υπάρχουν μόνο στην ψυχή και υπάρχουν πολλές όπως ξέρεις. Δεν θα αναλύσω γιατί οι γυναίκες σαν την κυρία Σούλα κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν επιλογή τους. Η κωλοκοινωνία που ζούμε και άλλα προβλήματα τις έσπρωξαν εκεί. Και μπράβο τους αν κάνουν δωρεές αφού το ωραίο κράτος μας δεν είναι σε θέση να στηρίξει τα σχολεία μας. Σε λίγο θα βγαίνουμε στη ζητιανιά. Δεν ξέρω όλη την ιστορία όμως. Χτες άκουσα ότι γύρισαν πίσω την προσφορά της. Μάλλον θα τους έκραξε κανένας ανώτερος. Να βάλει όμως το χέρι στην τσέπη δεν...
    Συγγνώμη για την αθυροστομία και αν ξέφυγα...
    Οι κατασκευές σου είναι πανέμορφες όπως πάντα! Μπράβο για την προσφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου χαρά μου οταν παρεκτρέπεσαι, άλλωστε έχουν άλλοι παρεκτραπεί και ασελγήσει ασυστόλως εναντίον μας. Εσυ τουλάχιστον τα λες και εξ ιδίων, δε σχολιάζεις απλά το δημοσίευμα.
      Να βάλει χέρι στην τσέπη είπες;Ποιός τοκανε μέχρι σήμερα απο τους μεγαλοσχήμονες, ένα μ@λ@κ* μόνο ξέρω που συνέβαλε στις ανάγκες της Υπηρεσίας του,αλλά γι αυτό περπατά και με ψηλά το κεφάλι.
      Νάρχεσαι και να ξεφεύγεις...
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  24. τέλεια δώρα!!!!Δεν ξεχωρίζω κάνένα-)))))Είσαι καταπληκτική-)))
    πολλά φιλιά και καλό ΣΒΚ-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σ΄αρεσαν Κρίστα μου.Καλή σου μέρα,σε φιλώ.

      Διαγραφή
  25. Δεν είναι η πρώτη φορά Χαρά μου που τα "κόκινα φωτάκια" δείχνουν πιό πολύ φως από τα πολύφωτα των βορείων προαστείων. Μια Κυρία Σούλα το ΄53 στην Πάτρα πρόσφερε 300 λίρες στους σεισμόπληκτους των νησιών μας όταν όλοι οι άλλοι...χόρευαν.
    Οι χειροτεχνίες σου όπως πάντα υπέροχες.
    Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες συγκυρίες Ντένη μου!
      Πάντα στη δύσκολη στιγμή μία π@τ%ν@ ξελασπώνει την κατάσταση!(γενικώς)
      Ευχαριστούμε για την ευχή και για σένα το ίδιο...

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα, Χαρά! Οι δημιουργίες σου είναι όπως πάντα, πολύ όμορφες... Όσο για το άλλο θέμα, από τη μία η κυρία Σούλα μας έχει κάνει διάσημη πόλη ανά την Ελλάδα (μία με την ομάδα εδώ, τώρα με το σχολείο εκεί) από την άλλη... ντροπή και έλεος πια... Πώς έχουμε καταντήσει έτσι; Να μην μπορούν τα παιδιά να ζεσταθούν, να ταϊστούν και να πάνε ανθρώπινα στο σχολείο και να μπαίνουν αναγκαστικά μπροστά τα... μεγάλα μέσα; Αυτό που με εξαγρίωσε στην όλη είδηση είναι το ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής "προσβλήθηκε" (τρομάρα του) και γύρισε τη δωρεά πίσω... κατά τα άλλα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανενός το επάγγελμα, όποιο και να είναι (ίσως μόνο με αυτό του Περιφερειακού Διευθυντή...) Καλό απόγευμα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολες οι θέσεις γλυκειά μου, που οι επιλογές τους γίνονται με κομματικά κι όχι αξιοκρατικά κριτήρια,έχουν αυτό το χαρακτήρα,να μην ξεμακραίνει το λουρί απο τον αφεντη. Οπότε άξιος ο Προϊστάμενος της Δ/νσης!
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  27. ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πανέμορφες οι δημιουργίες σου ξαδέλφη όπως πάντα!Παίρνης μάστερ καί στήν ραπτική βλέπω!Μού άρεσαν όλα Χαρούλα!Καλό Σ/Κ σού εύχομαι!Πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παλεύω το βελόνι ξαδέλφη, είναι κι αυτό μια αποφόρτιση.
      Χαίρομαι που σ άρεσαν.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  29. Καταπληκτικές οι δημιουργίες σου Χαρά μου και για ένα σπουδαίο σκοπό! Συγχαρητήρια για την προσφορά σου και την απέραντη αγάπη που μοιράζεις απλόχερα... μακάρι όλοι να βοηθήσουν όσο μπορούν!! Φιλιά! :-)
    Υ.Γ. Περιμένω να μου στείλεις e-mai, με την διεύθυνσή σου, για να σου στείλω το δωράκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να γελασω βρε Χαρούλα μου;; ακου να απορήψουνε την προσφορας της ΚΥΡΊΑΣ ΣΟΥΛΑΣ με καπα κεφαλαιο...; τα μούτρα τους τα έχουνε δεί στον καθρέφτη;...τι βρωμια μυαλών κυκλοφορεί ΘΕΕ μου!!!!!!!μια δουλεια κανουνε και εκείνες και μαλιστα ...να μην την πώ εξυπηρετική....τουλαχιστον....δεν το κρύβουνε...σε οποιον αρεσει...δεν κρίνουμε τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..απο το επαγγελμα!!!! η κυρία Κουλα σε πολλούς εβαλε τα γυαλια...και μπραβο της ..γι την προσφορα της..οι αλλοι που βγαλανε τα λευτά τους στην Ελβετία;;; μαζί τους θα τα πάρουνε;;; ..σορρυ φιλεναδα...παρασύρθηκα.. αλλα το θεμα ειχε την προτεραιότητα του.....τα όσα όμορφα σου εχεις κανει με αγάπη...θα βρούν σίγουρα αποδέκτες Χαρούλα μου..........σε φιλώ και απο τα δυό μαγουλακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να παρασύρεσαι κουλί μου, να παρασύρεσαι γιατί είσαι αυθεντική και εκφράζεις την κοινή γνώμη.Οπως βλέπεις η πλειοψηφία συμφωνεί και με τη χορηγία και με το χορηγό.
      Αφού είναι ανίκανο το Κράτος;ΑΝ τους βρωμίζουν τα δικά της λεφτά ας μας πουν απο πού βγήκαν τα δικά τους.
      Σίγουρα πάντως όχι απο το Κρατικό τους "λειτούργημα"
      Φιλιά πολλά και συγγνώμη που έχω χαθεί,αλλά γενικά είμαι χαμένη τελευταία

      Διαγραφή
    2. Καλέ, το Ρουλάκι, άμα θυμώσει, μαύρο φίδι που μας έφαγε !!!

      Διαγραφή
  31. Χαρά μουυυυ....πολύ ορθά τα λές και οι δημιουργίες σου είναι όλες μία και μία !!!! Πανέμορφα όλαααα !!!! Ένα Ζήτω για την Κυρία Σούλα και για κάθε όμορφη και ευαίσθητη ψυχή !!!!
    Φιλάκιααααα....!! ;ο))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομορφη κι ευαίσθητη ψυχούλα μου ΕΣΥ, σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και πάντα ν ανταμώνουμε για καλό σκοπό!

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...