...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μ ένα σκίτσο διαβατήριο

Τους τελευταίους μήνες του χρόνου,που είχα βγει εκτός λειτουργίας στις ατέλειωτες ώρες της μακριάς αναμονής κι αγωνίας οι δημιουργίες είχαν παγώσει.
Ούτε σκέψη ,ούτε χρόνος, ούτε, πολύ περισσότερο, διάθεση γι αυτές.
Κάποιες φορές τ αναζητούσα με λαχτάρα αυτό το ξέδωμα που σου δίνει η  απασχόληση των χεριών και του μυαλού, όμως δεν....
Τα πάντα ήταν αρνητικά διακείμενα.
Σας έχει τύχει μια εικόνα, μια μουσική,ένας απλός ήχος να σας κινητοποιήσει  και να ενεργοποιήσει τη διάθεσή σας για ανάκαμψη,για δραστηριοποίηση;
Έτσι έγινε και με μένα βλέποντας τη φωτεινή φωτογραφία ενός άγνωστου Τόπου σε κάποιο περιοδικό που κοιτούσα ανόρεχτα.
Και ξαφνικά ξεπήδησε από μέσα μου η επιθυμία να αποτυπώσω λίγο φως στη μουντίλα που βίωνα.
Φυσικά αυτή η μουντίλα, βγήκε και στ' αποτέλεσμα , θα 'ταν περίεργο να μην αποτυπωθεί, κι εκεί που το 'χα για πέταμα άρχισα να παίζω χωρίς πρόγραμμα με κάτι μαρκαδοράκια που είχα αγοράσει πρόσφατα, πάλι χωρίς σκοπό.
Και άρχισαν να σχηματοποιούνται τα περιγράμματα κι άρχισε να μ αρέσει,παρ όλα τα λάθη του.



Σκιτσάροντας το Κυπαρίσσι Λακωνίας με νεροχρώματα

Έτσι θάθελα να το δείτε κι εσείς,σαν μια φωτεινή νότα σ ένα μουντό τοπίο, χωρίς εικαστικές κριτικές,γιατί πρώτη εγώ γνωρίζω τα μειονεκτήματά του, όμως αυτό το σκιτσάκι τ αγαπώ ιδιαίτερα γιατί συντρόφεψε τις δύσκολες ώρες που βίωνα κι έχυσε λίγο από το φως του παρήγορα στην καρδιά μου.
Το Κυπαρίσσι Λακωνίας, ουδέποτε το 'χω επισκεφθεί όπως και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος, που με γοητεύουν,γιατί κάθε γωνιά της Ελλάδας, προβεβλημένη  πολύ, λιγότερο ή καθόλου από τα Μέσα, είναι ονειρεμένη.
Φαντάζομαι, θάναι η ανάσα της περιοχής  η συγκεκριμένη αυτή εικόνα, αφού περνάς από τις απόκρημνες πλαγιές του Πάρνωνα, και προβάλλεται περισσότερο, ως πιο γραφική, από τον διαφημιστικό τύπο.
Αν το σκιτσάκι λοιπόν αυτό, σας κινητοποιήσει να γνωρίσετε αυτό το μικρό γραφικό παράδεισο, θα το χαρώ ιδιαίτερα, όπως επίσης θα σας βάλει στο μυαλό οτι όλα μπορεί να διορθωθούν μ απλές κινήσεις.

            Καλό κι αισιόδοξο Μήνα, σας εύχομαι απο καρδιάς!

Πηγές :
http://viewsofgreece.gr/travel/?p=345

51 σχόλια :

  1. ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ, ΈΒΑΛΕΣ ΤΑ ΧΡΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΨΥΧΙΚΑ!
    ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλό μήνα!!!!Το σκίτσο σου μας περνάει πολλά μηνύματα και πράγματι ξεκουράζει βλέμμα και μυαλό!! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρά μου έγινε πολύ όμορφο. Αυτό το πινακάκι το βλέπω σαν το σκαμνάκι που πατάμε επάνω του για να δούμε έξω από το παράθυρο. Είναι ωραία εκεί έξω. Πολλές οι ομορφιές που μας περιμένουν. Ας ανοίξουμε πόρτες να βγούμε έξω. Καλό μήνα, καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα !!!!! Όμορφο, ανάλαφρο, χαρούμενο και γενναιόδωρο πολύ για σένα αγαπημένη μου Χαρά. Χαρούλα!! Ζεστή αγκαλιά και φιλί!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα,Χαρά Μου,και καλό μήνα!
    Παγωμένη στην κατάψυξη της καρδιάς μου,αναρωτιέμαι αν πρέπει να ανοίξω κι εγώ ένα περιοδικό μήπως και πάρω από το δικό σου φως...
    έτσι απαλό και αχνό το ζητάω...σαν όνειρο...
    Φιλιά πολλά και ξέρεις τον τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το "σκίτσο σου" όπως το λες, δεν ξέρω αν έχει μειονεκτήματα όπως λες (αυτά θα τα δουν οι ειδικοί) εγώ βλέπω πως μέσα του έχει τον παράδεισο της καρδιάς σου!!!! Καλό Μήνα και Καλό Καλοκαίρι!!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς το κορίτσι μας με μία ανάρτηση σοβαρή από αυτές που μας έχεις συνηθίσει αλλά έτσι είναι η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της αλλά όταν η δημιουργια παίρνει τον ρόλο της ψυχοθεραπείας το αποτέλεσμα είναι πραγματικά υπέροχο από όλες τις απόψεις....και τα λάθη που τα είδες ??είναι τόσο όμορφο σκίτσο .Χαρά μου να σαι πάντα καλά!!! Και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .Ευλογημενο Μηνα..να σαι καλα Κοριτσι..Σιωπα ο Νους..μα Εσυ λατρεψες το χρωμα το αρωμα που σκορπισε η ψυχη σου..που βγαινει απο Κεινον..ταξιδι ετοιμασε η ψυχη και σφραγισε την Χαρα σου..χαρουμενο σ.β..σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παίρνω το διαβατήριο,που με τόση αγάπη μας ετοίμασες κι ετοιμάζομαι για μεγάλα ταξίδια του νου και της ψυχής!!!!!!
    Καλό καλοκαίρι,Χαρά μου!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ που δεν κράτησες
    αυτό το ταξίδι
    "μοναχά για πάρτη σου".
    πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό καλοκαίρι και καλό μήνα Χαρά μου είναι τρομερό το συναίσθημα που μπορεί σου χαρίσει μία τέτοια εικόνα και ας μην έχεις πάει ποτέ.Η τέχνη ταξιδεύει τη ψυχή, το νου, τη καρδιά.Αλλωστε πόσες φορές μια εικόνα, ένα σκίτσο δεν έγινε αφορμή να μας κινητοποιήσει να επισκεφθούμε ένα μέρος ακόμα και νοερά...ο καθένας μας βέβαια για τους δικούς του λόγους.Ευχαριστούμε για αυτό το ταξίδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΤΟΠΟΙΟ ΣΟΥ!
    ΓΕΜΑΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!!
    ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ!!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και τώρα αυτό είναι με μαρκαδόρους και ακουαρέλες;;;;;;;;;; Άσχετη η δικιά σου!!!!!!
    Ή με μαρκαδόρους νερού και νεράκι του Θεού για να διαλυθούν;;;;;;; Εντελώς άσχετη μιλάμε!!!!!!
    Εγώ βλέπω ένα καταπληκτικό έργο, το ζηλεύω.... θάθελα να μπορούσα να το κάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό μήνα Χαρά μου.... καλό καλοκαίρι, χωρίς προβλήματα και ξέγνοιαστο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά χιλιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφο το έργο σου.
    Σου εύχομαι να το δεις και από κοντά σύντομα.
    Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να πας στο Κυπαρίσσι με την πρώτη ευκαιρία, είναι καταπληκτικό μέρος!!! Πήγαμε πρόπερσι για ένα τριήμερο! Ξεχνάς τα πάντα, εσύ και η θάλασσα και η φύση... Και το έχεις αποτυπώσει όπως ακριβώς το έχω στην ψυχή μου... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πόσο θαυμάζω τους ανθρώπους που μια λεπτομέρεια ή ένα αναπάντεχο κάτι τους δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπουν τη «μαυρίλα», την ασχήμια, το όποιο μουντό της ματιάς τους (ή της ζωής τους) σε μια φωτεινή νότα, να μετατρέπουν τα μαυρόασπρα σε χρωματιστά! (… τούτο κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει… ) και να δίνουν μια ελπίδα αισιοδοξίας.
    Είναι τόσα γύρω μας που μας προκαλούν να κινητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τη διάθεσή μας με τρόπο που να ομορφαίνει την όλη ζωή μας…
    Κι αν αυτό κάποιοι, παρ’ όλες τις δυσκολίες τους, έχουν και την καλοσύνη να το μοιραστούν, έστω και σε μια ανάρτηση, με τους φίλους τους… τι άλλο να ζητήσεις.

    Την ευχή σου, Χαρά μου, για καλό και αισιόδοξο μήνα στην ανταποδίδω και με πολλή αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ που δεν βλέπω τα "μειονεκτήματά" του, μπορώ να πω πόόόσο μου αρέσει???
    Είναι όντως μία φωτεινή νότα!!!
    Και αυτό που έγραψες στο τέλος (όλα μπορεί να διορθωθούν μ' απλές κινήσεις) είναι νομίζω το νέο μου moto!!!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
    Καλό μήνα, γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλό μήνα-καλό καλοκαίρι,Χαρά!
    Πολύ όμορφη ακουαρέλα,ταιριαστή με τα χρώματα της πιο όμορφης εποχής (για μένα)!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπημένη μου!Αν γυρίσω με το καλο, σου υπόσχομαι να μαθω τι εστι ακουαρέλλα, ή έστω να κάνω ενα τοπίο με τους γραφίτες που ήδη έχω!Αλλα πως να ζωγραφίσω μια ανατολή με μολύβια; ευχήσου με να ασπαστώ τα χρώματα!Η ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΏΜΑ!πολλά φιλιά!Σήμερα!Καλό μήνα ,καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλό μήνα!!!!Πολύ όμορφη η ακουαρέλα σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό μήνα Χαρά μου!!! Πολύ όμορφη η ακουαρέλα σου και πολύ γαλήνια!! Εύχομαι να βρίσκεις πιο συχνά αιτίες κι ερεθίσματα για να αναπτερόνεται η ψυχή σου!!!
    Καλό σ/κ να χεις!!
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλα μπορούν να διορθωθούν με μικρές κινήσεις! Έτσι ακριβώς! Δεν έχω τίποτε άλλο να πω! Τα είπες όλα εσύ! Παίρνεις τους μαρκαδόρους και βάζεις λίγο χρώμα στις μουντές στιγμές! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ομορφη η ακουαρελα σου Χαρα μου και ακομα πιο μαγευτικο το ιδιο το Κυπαρισσι!
    Ειδα πως βρισκεται μεταξυ Λεωνιδιου και Μονεμβασιας,οντως δυσπροσιτη τοπαθεσια ,να φαντασθεις οτι καποτε εκανα τη διαδρομη Ναυπλιο -Λεωνιδιο για να παω στη γιορτη της τσακωνικης μελιτζανας,ωραια περασα δε λεω αλλα ακομα θυμαμαι τις στροφες των ακτων της νοτιοδυτικης Πελοποννησου!Εχομε θαλασσινα χωρια πανεμορφα σα ζωγραφια ,που δε πειραζει, ας τα γνωρισουμε νοερα μεσα απο τις ακουαρελες σου κι ας φαντασιωθουμε οτι καποτε θα κολυμπησουμε στα καταγαλανα νερα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοτιοανατολικη Πελοποννησο ηθελα να γραψω !!Ειμαι επηρεασμενη ακομα απο ταξιδι της προηγουμενης βδομαδας στη Κυπαρισσια -Πυλο στη νοτιοδυτικη!!

      Διαγραφή
  24. Καλό μήνα, Χαρά μου, καλό καλοκαίρι!
    Δημιούργησες ένα υπέροχο έργο. Όταν εργάζεσαι από καρδιάς δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ατέλειες... κοίταξέ το καλύτερα και θα καταλάβεις πως έχω δίκιο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα ξαδέλφη!!!Καλό μήνα καί καλό καλοκαίρι σού εύχομαι!!(εδώ βρέχη καί έπιασε ψύχρα!!)!!Τό έργο σου ,εξαιρετικό!!!Πολύ όμορφα αποτύπωσες μέ τά νέα σου μαρκαδοράκια τό υπέροχο τοπίο από τό Κυπαρίσσι Λακωνίας!!Πολύ θά ήθελα νά τό επισκεφτώ!!Αν καί έχω πάη Λακωνία,αυτό τό γραφικό χωριουδάκι,δέν τό ήξερα!!Μπράβο σου Χαρούλα μου!!Καλό Σ/Κ!!!Πολλά φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χαρά μου καλό μήνα!
    Το έργο σου είναι πράγματι ένα διαβατήριο προς την αισιοδοξία.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τόσο γλυκά, "ξεκούραστα" αλλά και "ζεστά" χρώματα! Σε ταξιδεύουν στο γαλάζιο της θάλασσας με θέα το υπέροχο πράσινο της φύσης !
    Αχ, βρε Χαρά μου, είσαι όλόκληρη ένα "ταξίδι" από μόνη σου! Ενα ταξίδι δύναμης ψυχής, ένα ταξίδι καρδιάς, ένα ταξίδι αισιοδοξίας που ούτε καν διαβατήριο δεν χρειάζεται!!
    Φιλί, αγκαλιά και .. φιλί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. όμορφο! μπράβο!! ... Κι αν δεν είναι Λακωνία... ίσως πάμε σε κάποιο όμορφο μέρος της Ελλάδας μας!
    και καλό μήνα! καλό καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΣΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλό μήνα Χαρά μου,όμορφο όπως εσύ τον θέλεις.Το έργο σου φωτεινό και ταξιδιάρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλό μήνα Χαρά μου!!! Η ζωγραφική και η δημιουργία γενικότερα,είναι πολύτιμα δώρα για τον άνθρωπο, μας δίνουν χαρά και φως και στις πιο σκοτεινές στιγμές μας. Το 'χω βιώσει πολλές φορές. Πολύ γλυκιά η ακουαρέλα σου... έμαθες και κολπάκια βλέπω και σώζεις πράγματα...χαχα. Μπράβο Χαρά μου, συνέχισε και θα γίνεις και η πρώτη ακουαρελίστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλό μήνα !! Καλή εβδομάδα!!! και καλό καλοκαίρι Χαρά ανέμελο ,ευχάριστο και το ΕΝΝΟΩ!!Ετσι δείχνουν τα πράγματα όπως τα λέει η Μαρία δουλεύεις όμορφα τις ακουαρέλες και απορώ γιατί δεν ασχολείσαι συστηματικά!!εγώ ποτέ δεν επιχείρησα να το σκεφτώ!!! πολύ δε περισσότερο να ζωγραφίσω, μου φαίνεται βουνό!!Εύχομαι η μουντάδα της ψυχής σου να αντικατασταθεί από τον λαμπερό και ζεστό ήλιο του καλοκαιριού και να'σαι μία από τις πιο χαρούμενες μπλοκογειτόνισσες !!!!Και εύχομαι επίσης αυτή η ακουαρέλα να είναι ο προπομπός της δικής σου εσωτερικής χαράς και γαλήνης!!!Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εμαθα τον αποδέκτη της ψωμιέρας με τα* υπονούμενα* και χάρηκα διπλά διότι της αξίζει και με το παραπάνω!!!! Σ' αυτήν την ψωμιέρα το ψωμί δεν θα γίνεται ποτέ μπαγιάτικο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η πανέμορφη ζωγραφιά σου σίγουρα μας ταξιδεύει σε ένα ειδυλλιακό τόπο, ιδανικό καταφύγιο για ανθρώπους που αγαπούν το βουνό, το πράσινο, την φύση και προπαντός την Θάλασσα. Το όνομα του οφείλεται σε κάποιο παλιό μύθο που έλεγε ότι σε αυτό το σημείο βούτηξε ο Πάρνωνας τα κουρασμένα πόδια του στο Μυρτώο πέλαγος και φύτρωσε ένα Κυπαρίσσι !!!
    Καλή εβδομάδα, καλό μήνα, καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. κοριτσάρα μου καλό μήνα!πολύ ανάλαφρη και δροσερή η ακουαρέλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χαρά,2 πράγματα με έχει διδάξει η τέχνη.Το πρώτο είναι ότι ένας καλλιτέχνης δημιουργεί τα καλύτερα αριστουργήματά του όταν βιώνει δύσκολες καταστάσεις και η καρδιά του είναι μαύρη,όσο οξύμωρο κι αν ακούγετε αυτό,είναι πραγματικότητα,προσπαθώντας έτσι να αποδώσει με την τέχνη τον ψυχισμό του,αποτυπώνοντας συναισθήματα,βρίσκει ανταπόκριση και αγγίζει και άλλες ψυχές και το δεύτερο δεν το θυμάμαι!Υπέροχο το σκιτσάκι σου,ταιριάζει με την καρδιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δώσε μας αυτή τη φωτεινή νότα γιατί ολοι την χρειαζόμαστε...Αρκεί που πήρες μπρος, αρκει που ξεφυγες για λίγο, αρκει που ενιωσες καλύτερα. Αυτή δεν ειναι η ουσία της δημιουργίας? Η τελειότητα πάντως σίγουρα οχι...
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα αγαπημένη μου Χαρούλα..Πράγματι ένα μικρό κλίκ μας έρχται στην καρδιά και στο μυαλό και μάυτό ξεκινάμε και δημιουργούμε..υπέροχη η ζωγραφική σου για το παραμυθένιο κυπαρίσσιέτσι μας το έχουν περιγράψει φίλοι μας που το επισκέπτονται συχνά για μπάνιο και χαλάρωση..είναι στα άμεσα σχέδιά μου να πάω εκεί οπότε θα έχω εικόνες και η ίδια..εσύ έβαλες το καλλιτεχικό μυαλό σου να δράσει και το ζωντάνεψες μαγευτικά οπότε τώρα γίναμε κι εμείς ταξιδευτές της εμπνευσής σου και της γαλήνης των χρωμάτων σου!!Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ευτυχώς Χαρά μου βρέθηκε κάτι να σε κινητοποιήσει...
    Ότι και να λες...ο πίνακας σου είναι πολύ όμορφος!..δεν ξέρω να τον κρίνω εικαστικά...αυτό που ξέρω είναι ότι μ`ευχαριστεί να τον βλέπω!
    Μπράβο σου Χαρά!!!
    Όμορφο μήνα σου εύχομαι!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολύ όμορφος ο πίνακάς σου! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπημένη και γλυκιά Χαρούλα μας τώρα που ανακάλυψες το "μουντό" και γραφικό Κυπαρίσσι,σου εύχομαι από καρδιάς να βρεις σύντομα και το δρόμο γιά τα Κύθηρα!!!...... Καλό και δημιουργικό καλοκαίρι!!! Φιλιά πολλά φιλιά! Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι Χαρά μου με πολύ φως , σαν το μοναδικό φως της Ελλάδας και πολύ αισιοδοξία!!!Στο έργο σου δεν μπορώ να διακρίνω ατέλειες και καθόλου μουντάδα!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλό μήνα Χαρά μου, κι όλα τα παρεπόμενά του να είναι ΚΑΛΑ και ΠΕΡΙΚΑΛΑ!
    Λοιπόν: Όταν η κόρη μου ήταν διορισμένη αναπληρώτρια δασκάλα στους Μολάους Λακωνίας, βρέθηκα πολύ κοντά στο Κυπαρρίσι. Πέρασα απ έξω αλλά δεν πήγα εκεί -δεν είχα μαζί μου αυτοκίνητο. Μάλιστα γνωρίζω φιλικά πολύ καλά τον καθηγητή λυκείου, Γιώργο Μαυρομιχάλη που είναι παντρεμένος με Κερκυραία- Παξινιά για την ακρίβεια. Ο Γιώργος είναι από το Κυπαρρίσι και το ακούω ξανά και ξανά καθώς μετακινούνται απο και προς -συχνά πυκνά. Ο Γιώργος Μαυρομιχάλης, Μανιάτης και σώγαμπρος Κερκυραίος, είναι απ ευθείας απόγονος των Μαυρομιχαλαίων και έχει γράψει και βιβλίο προσπαθώντας να απενοχοποιήσει και να δικαιολογήσει τους προγόνους του, για τη δολοφονία του Κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια, στο ίδιο το βιβλίο και στη βιβλιοπαρουσίαση αυτού του βιβλίου πριν μερικά χρόνια στην ..Κέρκυρα. Σε φιλώ πολύ και χαίρομαι αφάνταστα για την ανάκαμψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα και καλό μήνα Χαρά μου!!!!!!εγώ βλέπω έναν πίνακα με χρώμα και φως!!!!όπως και η ψυχή σου!!!!που είναι η μουντίλα;και για την ιστορία από τη Λακωνία είμαι και εγώ και συγκεκριμένα Νεάπολη!!φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλό σου μήνα αγαπητή μου Χαρά,
    Στις δύσκολές σου μέρες το χάρισμά σου, το να ζωγραφίζεις αντανακλά της ψυχική σου δύναμη ώστε να βλέπεις το ηλιοχάραμα πριν ακόμα ανατείλει ο ήλιος.

    Πάντα με αγάπη κι εκτίμηση'
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπημένοι μου φίλοι
    σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας και τα καλά σας λόγια,έναν έναν ξεχωριστά. Πάντα μου δίνουν ανάσες και δύναμη, σε μια ζωή που οι περιπέτειες και οι ανατροπές δεν λείπουν κι όλα αυτά ανακατεύονται με στιγμές χαράς και ηρεμίας.
    Ευχομαι απο καρδιάς να μην έχετε μουντές στιγμές στη ζωή σας,αλλά επειδή αυτό είναι αδύνατον γιατί είμαστε άνθρωποι,να τις ξεπερνάτε όσο το δυνατόν ταχύτερα και να μην σας καταβάλλουν.
    Τα φιλιά και την αγάπη μου σ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!Πολύ όμορφη η ακουαρέλα σου,έργο γεμάτο φως και χρώμα!Εύχομαι σύντομα να μπορέσεις να επισκεφτείς αυτό το τόσο όμορφο μέρος!Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τσουπ τσουπ ...
    Ευχές για Καλό Μήνα δέχεστε ακόμα, δεν μπορεί ...
    Καλό Μήνα λοιπόν με περισσότερο φως, με όρεξη για δημιουργία, με λίγη τύχη και γιατί όχι με κάμποση ευτυχία ! Όσο για τον πίνακα, ένα θα σου πω : Κάνεις από τα πιο όμορφα λάθη που έχω δει !!!!!
    ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...