...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ζεις το όνειρο,αλλά...

Ετσι, μου ήλθε ένα μήνυμα, πριν εκπνεύσει οριστικά κι αμετάκλητα το κινητό μου. 
Και η αλήθεια ήταν αυτή, ΖΟΥΣΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ...αλλά... ήδη οι μέρες πλησίαζαν στην λήξη τους...όπως κάθε τι ωραίο, που μας απανταίνει στη ζωή μας!
Όταν  έφευγα σας είχα υποσχεθεί ρεπορτάζ απο την Κρήτη και παρόλο που τα διαβάσατε ήδη,  εδώ  κι   εδώ  και εδώ επίσης, και παρόλο που μόλις πάτησα το πόδι μου μετά απο ένα μακρύ και κοπιαστικό ταξίδι επιστροφής, κι επειδή  είδα ανησυχία να καθρεφτίζεται στα μέιλ μήπως ξεχάστηκα και δεν...(κάποιοι ίσως να βλαστημούν και την τύχη τους που δεν...χαχαχα) θα καταθέσω και εγω τη δική μου  άποψη εν θερμώ, που κάθε μέρα που περνούσε, αναρωτιόμουν αν το έζησα πραγματικά.
Απο το Φεβρουάριο είχε φτάσει η πρόσκληση, όμως και τότε και αρκετά αργότερα τίποτα δεν ξάνοιγε τη γκριζάδα του ουρανού μου και τίποτα δεν μ άφηνε να ελπίσω οτι, τούτο το ταξίδι που απο φοιτήτρια το ποθούσα, θα γινόταν. 
Πόσο μάλλον τώρα, που είχα και ένα και δύο και τρείς και τέσσαρις και βάλε λόγους να γίνει...
Η τύχη όμως καμιά φορά αποφασίζει να μη με κοντράρει κι έτσι ήρθε με το μέρος μου. 
Και πάλι δε τολμούσα να κάνω σχέδια, παρά τις περί του αντιθέτου προτροπές των φιλενάδων και την προσπάθεια οργάνωσής του.
Τέλος πάντων, άρχισα να το πιστεύω μόνον οταν πατούσα το πόδι στα σκαλιά του αεροπλάνου!
Η καρδιά φτερούγιζε περισσότερο απο τους έλικες του αεροσκάφους και θαρρείς με το βλέμμα τραβούσα τα μίλια να λιγοστέψουν.
Δε αποθαρρύνθηκα ούτε οταν ο αέρας μας έπαιρνε και μας σήκωνε κι ας ήταν καρυδότσουφλο το όχημα, ήμουν σίγουρη για την προσγείωση κι ανυπομονούσα κι ας γινόταν όπως-όπως.
Τα μάτια προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα σημεία και ίσως ν ανακαλύψουν και πρόσωπα απο ψηλά. Οχι οτι μου ήταν άγνωστα, κάποια όχι, απλά ανυπομονούσα!
Οταν φτάσαμε στο Ξενοδοχείο  ούτε σκέψη για ξεκούραση, τέτοια αγωνία ούτε νύφη!
Και ήγγικεν η ώρα...
Και άνοιξαν αγκαλιές, κι φωτισαν χαμόγελα και έλαμψαν πρόσωπα κι ας γίναμε θέαμα στις παρακείμενες καφετέριες. 
Εμείς γι αυτή τη στιγμή ζούσαμε! 
Τόσος χρόνος μεσολάβησε με απρόσωπα σχόλια, με προσωπικά μηνύματα, με ενδιαφέροντα τηλεφωνήματα και τώρα απλά απολαμβάναμε τη συνύπαρξη! 

Μόνο αυτή υπάρχει στο δικό μου το αρχείο, οι υπόλοιπες θα παραμείνουν ανεκτύπωτες...
Σε ποιόν θα δίναμε λογαριασμό;
Ημασταν τέσσερις γυναίκες αλαλάζουσες και τρείς σύζυγοι σε αφασία, αλλά χαμογελαστή αφασία!

Το βραδυ παρά την κούραση του ταξιδιού, το ξενύχτι μετά κρεοφαγίας και ρακοποσίας,πάλι ο ύπνος δεν ερχόταν κι όταν πια μου σφαλισε τα βλέφαρα,πήρε το χαμόγελο που ήταν μόνιμα χαραγμένο στα χείλη και το απίθωσε στο μέρος της καρδιάς , να μένει και να γλυκαίνει με την ύπαρξή του τις αναμνήσεις μιας γεμάτης μέρας! 
Κι αν με είδατε σε  φωτογραφίες πιο πολυφωτογραφημένη απο τη Μενεγάκη με το Ματέο, μη τις πιστέψετε,ζήσαμε και αποκομίσαμε πολλά περισσότερα απο ο,τι αυτές μαρτυρούν!
Καμία φωτογραφία και καμιά περιγραφή όσο γλαφυρή κι αν είναι δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδώσει τα συναισθήματα που έπαιζαν πινγκ-πονγκ στο τραπέζι και μέλωναν (ίσως νάκαναν δουλειά και οι λουκουμάδες που μέτρησες απόντες πονηρό Μπαρμπουνάκι), ξεδιψούσαν στην αψάδα της ρακής και δροσίζονταν ή απο τις φυλλωσιές της νυχτερινής ρεματιάς ή της θαλάσσιας αύρας.
Πως μπορούν να περιγραφούν αυτά;
Οπως λέει η μαιτρ του είδους Αλκυόνη Παπαδάκη (στο "Αμάν...Αμάν!")
"Η αγάπη δεν είναι βίδα,να τη χρησιμοποιείς όπου χρειάζεται. Δεν είναι ρουλεμάν. 
Ονειρο είναι. Αρωμα! ερχεται και σου μελώνει την ψυχή σαν αμανές. Απο εκεί κι εκεί μη το ψάχνεις
Οι φωτογραφίες απλά υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν την αίσθηση, οτι, ΟΧΙ δεν ήταν όνειρο!
Πραγματικότητα ήταν που την κάναμε να μοιάζει ονειρική!

Δεν ξέρω αν ήμουν αυτό που περιμένατε, δεν ξέρω αν μοιάζω με την Άρτεμη, θεά του κυνηγίου,όπως είπε η Ρόζα μου,ξέρω οτι σίγουρα ένοιωσα  Ωραία Ελένη!
Και για να μην αδικήσω ούτε τις Χανιώτισες φίλες μου, που κι εκεί η υποδοχή ήταν απρόοπτη και παρά την έκπληξη, μοναδική, για άλλη μια φορά θα βροντοφωνάξω :ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΜΟΥ!
Μισή νύχτα και μισή μέρα έφτασε να νοιώσουμε μια ζωή! 
Κι αυτή όμως λίγη θα μας φαινόταν, όπως η μισή μέρα και η μισή νύχτα, αλλά μετράει πώς την εισπράξαμε...(διαβάστε παρακάτω, μέχρι και η Παπαδάκη με σιγοντάρει!)
"Κι αυτός που βρίσκει το τραπέζι έτοιμο μη νομίσεις οτι χορταίνει. Μπορεί νάχει μπροστά του και του πουλιού το γάλα κι ο ίδιος να ψοφάει απο την πείνα. Γιατί η ουσία μάτια μου, δεν είναι τι έχεις μπροστά σου, αλλά πως το δέχεσαι, απο πού ανοίγεις τρύπα να περάσει μέσα σου.
Απο το μυαλό; απο τα νεφρά; απο την τσέπη του παντελονιού; απο πού...
Μάθε λοιπόν, πως εμείς ανοίγουμε τρύπα απο την ψυχή. Κι αυτό είναι που μας κάνει να διαφέρουμε απο τους υπόλοιπους. Εμένα, τώρα που γέρασα, η ψυχή μου είναι χιλιοτρυπημένη. Κόσκινο. γιατί έχει δεχτεί πολλά. Γιατί τάχει δεχτεί όλα.Αυτό το κόσκινο, εγω δνε τ αλλάζω με όλους τους θησαυρούς του πλανήτη. Και να σου πω και κάτι; Πιστεύω πως είμαι ένας άρχοντας!" (ξανά  απο το "Αμάν...αμάν!")
Κι όλο αυτό έρχεται να δέσει με μια εντοιχισμένη επιγραφή σε βενετσιάνικο μέγαρο στα Χανιά:
Nulli parvus est cui magnus est animus
(μτφ: Κανείς δεν είναι φτωχός οταν η ψυχή του είναι μεγάλη)

Αυτά απο τις συναντήσεις-καρδιάς (και όχι ανούσιας κορυφής) αν έχετε υπομονή και δε βαριέστε, στην επόμενη ανάρτηση θ ακολουθήσει επιλεγμένο  φωτογραφικό ρεπορτάζ, αφού επεξεργασθώ τις φωτογραφίες, τις ομορφιές  του Τόπου πια. 
Απλά τώρα, έστω και βεβιασμένα, ήθελα να καταθέσω την δική μου μαρτυρία και να ευχαριστήσω απο καρδιάς, όλα τα κορίτσια που μου άνοιξαν την αγκαλιά τους, κι έγινα ένα μ αυτήν.

35 σχόλια :

  1. Να είστε πάντα καλά να ανταμώνετε!!
    Και φυσικά ανυπομονώ να δω το φωτογραφικό ρεπορτάζ!!
    Αυτή τη συνάντηση νιώθω σα να την έζησα κι εγώ τελικά, με τόσες όμορφες αναρτήσεις...φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν θα πω πολλά, ούτε θα τονίσω αν είναι δευτερο η προτελευταίο σχόλιο!Αυτό που μετράει ειναι αυτο που βίωσες αυτό που βιώσατε όλες μαζί και καθεμία χωριστά της και αυτο που μας μετέφερες ήδη απο πριν αλλα και απο την τωρινή σου ανάρτηση!Καλώς όρισες στο σπιτι σου, εδω που σε μάθαμε, εδω που μας έμαθες, εδω που μας έλειψες και εδω που σε περιμέναμε!Παντα τέτοια! παντα τετοιες τρύπες χαρας και αγάπης να εχεις στη ψυχή σου, γιατι αυτο μετράει!
    Καλή ξεκούραση αν και οταν η ψυχή ειναι γεμάτη το σώμα δεν κουράζεται,και καλώς ήρθες Χαρά! μου μας μετεφερες και εσυ και οι φιλες /σου/μας, τόσες στιγμες ανθρωπινες, αληθινές!φιλιά!Απο βορρά! προς δυσμάς και προς Νότο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι νεράϊδα και ψυχή μαλαματένια!Και σε ευχαριστώ που αγγίζεις την καρδιά μου.Να περνάς πάντα μαγευτικές στιγμές και να μοιράζεις την αγάπη σου και τη μεγαλοσύνη σου με την ίδια απλοχεριά!
    Καληνύχτες,Χαρά Μου,και τα φιλιά ΚΤΜΤΡ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτή την συνάντηση την ζήσαμε όλοι μαζί ( από τις σχετικές ααανταποκρίσεις από το μέτωπο )Να είστε καλά και πάντα τέτοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΜΑΖΙ!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΧΑΡΑ!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!!
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ!!
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ!!!
    ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!!
    ΠΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν κάτι γίνεται με αγάπη αφήνει γλυκές στιγμές και αναμνήσεις! Να είστε καλά και να συναντιέστε!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ζήσαμε το όνειρο,Χαρά και μέλωσε η καρδιά μας από τη γλύκα! Μας φάνηκε λίγο,αλλά κανένα όνειρο δεν είναι για χόρταση...
    Μισή νύχτα και μισή μέρα έφτασε για να ανταμώσουν και να σμίξουν οι καρδιές μας!!
    Καλή ξεκούραση,αγαπημένη μου!








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να τα καταφέρνετε να συναντιέστε και να περνάτε το ίδιο όμορφα !!
    Η ευχαρίστηση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σας !!
    Να είστε όλες καλά να βρίσκεστε και να ξεφαντώνετε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς ήρθες ΧΑΡΑ μου!!!! Το ζήσαμε κι εμείς το όνειρο μαζί σας.... Σου εύχομαι να ξαναβρεθείς και να βρίσκεσαι πάντα στον τόπο της γιορτής και της ζωής ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα !!!! Πολλά φιλιά Αγαπημένη μας!!! Βούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε με προκαλείς τωρα να σφηναρω...Βούλα μου...(τώρα ξερω πια εισαι..χι.χχι.) αχ!!! μου έλειψε...το σφηνάρισμα...ευτυχώς που έφτασε στο σπίτι της η Χαρα΄... να κάνουμε και καμια σφήνα...θα τα τα πούμε και παρακατω.. τι νομίζεις οτι με ενα ξεμπερδέψατε;;;; χιχ.χχι..

      Διαγραφή
  10. Χαρα μου,μεγαλη καρδια εχεις,μεγαλο χαμογελο διαθετεις,ευαισθητοποιημενη εισαι, μεγαλη ανταποκριση εχεις, θα σε θελoυν ο ΟΗΕ και η Unicef για Πρεσβειρα καλης θελησεως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι..ναι.. κλαπ..κλαπ.. για τέτοια θέση την έχουμε Αφρα μου..για πρέσβειρα και πανω..

      Διαγραφή
  11. Να είσαι εδώ, σημείο αναφοράς για όλες μας......
    Αυτή η τσακ μπαμ ανάρτηση δείχνει ότι σου λείψαμε όσο
    μας έλειψες.....
    Σε περιμένουμε Αθήνα για να σου κάνουμε ανάλογη υποδοχή,
    με τσιμπούσια και σφτιχταγκαλιάσματα!
    Μέχρι και βεγγαλικά θα ρίξουμε......
    Την αγάπη μου σου στέλνω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τη συγκίνηση από τις προηγούμενες αναρτήσεις , κάθομαι εδώ να συγκινηθώ μαζί σου γιατί οι καρδιές που τόσον καιρό αγαπιούνται , σφιχταγγαλιάζουν τα σώματα και δένουν τα χέρια .
    Χαρά με πόση χαρά βλέπω τα χαμόγελα αυτών που με αγγίζουν με τα γραπτά τους , διψά η ψυχή από την αγάπη και το αγκάλιασμα !
    Δροσερά , αέρινα φιλιά υπέροχη Χαρά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάντο με αγάπη...δεν είναι τυχαίο το όνομα του μπλόγκ σου...Χαρά μου...αν δεν είναι αγάπη όλο αυτό που ζήσαμε τι άλλο να είναι;; όσος καιρός και να περάσει .. όταν σκεφτόμαστε αυτές τις στιγμές κορίτσια.. θα λέμε... τι γέλια κάναμε!!!! πόσα χαμόγελα!!! πόσο γέμισμα καρδιάς.. να είσαι πάντα καλά Χαρά μας... ναι...ΜΑΣ...γιατί ήσουν η αφορμή να γίνει αυτό το συναπάντημα...οπότε τα εύσημα σου ανήκουν...καρδιά μου...ας ευχηθούμε να το ξανακάνουμε...δεν έχει σημασία που.!!!σε ευχαριστούμεεεεεεεε!!!!! και σε φιλούμεεεεεεεε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακάρι να συμβαίνουν κάθε μέρα τέτοιες εκπλήξεις και χαρές.. Όπως η συνάντηση με την ΧΑΡΑ! Όπου είχα και εγώ την τιμή να την γνωρίσω από κοντά :)
    Τελικά το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά!!

    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ασφαλώς και οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν το πόσο όμορφες στιγμές ζήσατε! Το σημαντικό όμως, όπως είχα γράψει και στη Ρούλα μας, είναι πως ΤΙΣ ΖΗΣΑΤΕ!
    Είστε πολύ τυχερές που, μέσω διαδικτύου ουσιαστικά, γνωρίσατε η μία την άλλη! Και τί σας ένωσε? Η αγάπη! Η αγάπη για δημιουργία, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η αγάπη...
    Πολύ τις χαίρομαι αυτές τις συναντήσεις σας και ενώ εσείς σκάτε στα γέλια, εγώ -πώς το καταφέρνω αυτό?- πάντα δακρύζω από συγκίνηση...
    Φιλάκια, Χαρά μου!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι σχεσεις απο το δυαδικτυο λένε οτι ειναι επιδερμικές αλλά εσεις ειστε μια παρεα ζηλευτή, χαιρομαστε κι εμεις με τη χαρα σας , την ωραια φιλία που απο κοντα εγινε πιο δυνατη , μακαρι να νοιωθουν τετοια συναισθηματα πιο συχνα όλοι οι ανθρωποι, ειδικά σημερα που εχουν τοσα μα τοσα να λυσουν, φιλιά σε όλες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η χαρά της ζωης και στα τέσσερα προσωπάκια σας είναι ζωγραφισμένη! Γελάσαμε μαζί σας, ζήσαμε μερικά από αυτά που ζήσατε, περάσαμε κι εμείς όμορφα μαζί σας! Πάντα τέτοιες όμορφες συναντήσεις σου εύχομαι, Χαρά μου! Να δίνεις και να παίρνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα : ΧΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλύτερα δεν θα μπορούσες να ντύσεις το κείμενο των εντυπώσεών σου από το ονειρικό ταξίδι σου! Κι όταν καταφέρνεις να κάνεις την πραγματικότητα να μοιάζει και «ονειρική», ε, τότε αυτό είναι το τέλειο, καλή μου φίλη.
    Τα μισά απ’ όσα πέρασες –και γράφεις- να περάσω κι εγώ που ετοιμάζομαι να «σαλπάρω» θα είμαι ευχαριστημένος!

    Καλώς όρισες λοιπόν και ζήσε όσο μπορείς ακόμη το όνειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαβάζοντας προσεκτικά όλα αυτά που γράφεις σήμερα, μια μόνο σκέψη κυρίεψε το μυαλό μου......αξίζει πραγματικά όλο αυτό που ζούμε όλες μαζί σε τούτη τη γειτονιά. Τα έντονα συναισθήματα, η αγάπη και ο θαυμασμός της μιας προς την άλλη γίνονται μια γερή αλυσίδα που εύχομαι να αντέξει για πολλά πολλά χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι ωραία είναι να ξεπερνα τις προσδοκίες η συναντηση ε? φαίνεται στα προσωπα σας ότι ήταν μια πολλή γλυκεια παρέα,χαίρομαι όταν ανταμωνουν οι άνθρωποι και περνάνε καλά ,αυτά μένουν να σου γλυκαίνουν την καρδιά και να σε κανουν να χαμογελάς,παντα τετοια Χαρά μου ,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα σ'αυτόν τον τόπο που πήγες δεν γινόταν να συναντήσεις κάτι λιγότερο!!! Εντάξει αγαπάω Κρήτη.... τ'ομολογώ!!! Αφού κόντεψα να μη κοιμηθώ εγώ από την αγωνία της συνάντησής σας...χαχαχα. Πολλές συγκινήσεις βρε παιδί μου είχαμε αυτή τη χρονιά! Πόσο αστραπιαία έγιναν όλα! Πάντα τέτοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάντα τέτοια ταξίδια και τέτοιες αντάμωσες να βρίσκεις μπροστά σου.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τα χαμόγελα στην φωτογραφία τα λένε όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν και θεωρώ οτι σας υποβάλλαμε στο μαρτύριο του Ταντάλου με τις απανωτές αναρτήσεις με την συνάντηση, έπρεπε να το καταθέσω γιατί ήταν κάτι που θάθελα να υπάρχει εδώ μέσα.
    Σας ευχαριστώ για την ανοχή και την αντοχή σας.
    Φιλάκια πολλά σ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nάσαι καλά, διότι μαθαινουμε και απο ιστορια,, ετσι κι εγω εψαξα να δω ποιο ηταν το μαρτυριο του Τανταλου, η ανιστόρητη...φιλιά!

      Διαγραφή
  25. Τι όμορφο που ήταν το ταξίδι σου!!!!!!Πάντα τέτοια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητή μου Χαρά,
    Μα εσύ δεν γράφεις εσύ ανοίγεις την ψυχή σου και μας παίρνεις μαζί σου στις περιηγήσης σου, ζούμε μαζί σου τις εντυπώσεις σου, πραγματικά η Κρήτη είναι ο καθρέφτης πολλών πολιτισμών και θρησκειών.

    Σε ευχαριστούμε για την ξενάγηση, μου άρεσε πολύ το λατινικό ρητό

    (Κανείς δεν είναι φτωχός όταν η ψυχή του είναι μεγάλη)

    και νομίζω ότι η πλειονότης της σημερινής κοινωνίας, πνιγμένη στην ύλη δεν καταλαβαίνει αυτή την ψυχική αίσθηση...
    Κάποτε είχα περάσει κι εγώ από την Κρήτη, Χανιά Ρέθυμνο στο Ηράκλειο έμεινα 7 μέρες, στα πέτρινα εκείνα χρόνια.


    Πολούς χαιρετισμούς
    με αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου Γαβρίλη
      σ αυτή την ανάρτηση δεν απάντησα ένα προς ένα τα σχόλια, θεώρησα οτι τα είχα πει ολα στην ανάρτηση,άλλωστε είχαν γκώσει οι φίλοι που διάβασαν και των άλλων κοριτσιών με τη συνάντηση.Ομως σε σένα κάνω μια εξαίρεση, όπως και σε κάποιες άλλες που έδωσα προσωπικές απαντήσεις κι αυτό γιατί με τιμάει ιδιαίτερα να μου επισημαίνεις οτι "δεν γράφω αλλά ανοίγω την ψυχή μου", γιατί αυτό ακριβώς κάνω.
      Δεν προσποιούμαι. Δεν κάνω την πολύξερη και την πολυταξιδεμένη. Αυτοσαρκάζομαι οταν γράφω για τον εαυτό μου κι ας με πιστεύουν κάποιοι φαντασμένη. Οχι είμαι περισσότερο ανασφαλής απ ο,τι νομίζουν,αλλά παθιάζομαι μ ό,τι αγαπώ, μ ό,τι δε κάνω απο υποχρέωση αλλά απο ευχαρίστηση. Τα ζω στο υπερθετικό βαθμό και τα μεταφέρω όπως τα νοιώθω.
      Οταν διάβασα την ιστορία των Χανίων μ εντυπωσίασε το γεγονός οτι υπερείχαν οι Τούρκοι κάτοικοι των άλλων κοινοτήτων, γι αυτό κι είναι πολύ έντονη η παρουσία τους.Αλλά κι όλες οι άλλες που πέρασαν άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στον Τόπο!
      Δεν είχα ξαναπάει κι αυτή η συνάντηση με την ιστορία με εντυπωσίασε,όπως και οι αγκαλιές των άγνωστων ανθρώπων που μου ανοίχτηκαν άδολα και πρόθυμα και δε θα ξεχάσω ποτέ.
      Το ρητό κι εμένα με συγκίνησε γιατί είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα, ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται μέσα μας κι όχι στην τσέπη μας.
      Γι αυτό όπως λέει κι ο ποιητής είμαστε πάντοτε ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι!
      Καλό σου ξημέρωμα
      Πάντα με εκτίμηση κι αγάπη
      Χαρά

      Διαγραφή
  27. Γειά σου Χαρούλα μου..εύχομαι και σε άλλα τέτοια ταξίδια με τόσο αγαπημένα πρόσωπα όπως αυτά που μας έδειξες στις φωτογραφίες σου..χαίρομαι που είσαι καλά και περνάς καλά!!φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι παράξενο να περνάς ονειρεμένα Καιτούλα, μ ανθρώπους που δεν είχες ξαναδεί στη ζωή σου; Κι αυτοί οι άνθρωποι συναντήθηκαν εδώ μέσα!
      Αμα το ζήσεις θα με καταλάβεις...
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  28. Εμείς σε ευχαριστούμε πολύ Χαρούλα για τη μεγάλη Χαρά που μας έδωσες!!!!Ήταν αξέχαστη η επίσκεψή σου!!!Μακάρι να επαναληφθεί!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτά είναιιιιιι !!!!! Πλημμυρισμένες απο.....ΧΑΡΑαααα !!!!! Να είσαστε πάντα καλά !!!! Κάτι τέτοιες αναρτήσεις με πλημμυρίζουν συγκίνηση...Χαράς...χάχάχά !!!! Το λατρέυω το όνομά σου...μπορεί κάποιος να κάνει τόσα λογοπαίγνια..χαχά...κι εσένα λατρέυω φυσικά !!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γειά σου Χαρά μου και καλώς σε βρίσκω!!!
    Πάντα έτσι όμορφα να περνάς σου εύχομαι.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...