...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ενα Νησί στην καρδιά της Πόλης

Διάβασα κάπου οτι εαν δεν εχεις δικό σου, ξενοματισμένο ("μόνο να γράφεις τ όνομά σου κι εκείνο τομαθες μισό..."ε,όχι ολόκληρο στ όνομά σου), ίντερνετ δε μπορείς να επικοινωνήσεις...δεν φεύγουν, δε φτάνουν τα emails στον προορισμό τους...
Ξέρω-ξέρω τι θα πείτε"πουτ δε κοτ ντάουν", ήτοι άσε το ιντερνετ ήσυχο και κάτσε στ αυγά σου, είναι παιχνίδια γι άλλους αυτό! Παρακάμπτω τον ευθύ υπαινιγμό, παρακάμπτω τις δυσκολίες που μου βάζει η Google  πιέζοντάς με εντέχνως στην αλλαγή κινητού, προκειμένου να με καλύπτει αλληλογραφικώς (το ξέρατε αυτό;Ζήτω τα Adroid) είπα να ξεκλέψω το ξένο Ιντερνετ που με φιλοξενεί, κι εμένα τουλάχιστον σέβεται τις επιθυμίες μου και τις ικανοποιεί, να μάθετε τα νέα μου και να κοροϊδέψω την τεχνολογία που δημιουργεί φραγμούς στις σχέσεις των ανθρώπων.
Δεν θα σας πω πως έφυγα απο το Νησί, γιατί μόνο Super Puma  δεν επιστρατεύθηκε να βοηθήσει τον απόπλου, μια που δεν μας έφταναν οι σεισμοί, είχαμε και τον πολύ κακό μας τον καιρό!
Δε θα σας πω πόσο φοβάμαι την επιστροφή, μια που τα πράγματα εξελίσσονται ερήμην των επιστημόνων (τρομάρα τους!)και μια που τα χειρότερα δεν αποκλείονται, κι επειδή οταν καίγεται το σπίτι του γείτονα η φωτιά ευκόλως μπορεί να περάσει και στο δικό σου,κι αν το κοιμισμένο απο το '53 ρήγμα μπορεί να ξυπνήσει, μαύρο φίδι που μας έφαγε (αφού το 6εξάρι κατέστρεψε τη μισή "θωρακισμένη" Κεφαλονιά)...όχι δε θα σας πω τίποτα τέτοιο, απλά θα σας πάρω απο το χέρι και θα σας ξεναγήσω σε κάτι που θέλει καλή παρέα.
Ετσι ευχαριστώντας το Ιντερνετ που με φιλοξενεί, ας  γλυκάνουμε λιγάκι το μεσα μας (εγω δεν έχω παράπονο, εδώ, αυτοί που μ αγαπούν, με νταντεύουν σαν μικρό παιδί) , μ'  ένα οδοιπορικό που πάντα είναι ξεχωριστό, πόσο μάλλον για μένα, που το έκανα για πρώτη φορά και με παρέα, που ξέρει να διακρίνει την ομορφιά, να προσπαθεί να την αιχμαλωτίσει, έστω και στιγμιαία, αλλά πάνω απ όλα ξέρει να θαυμάζει!
Παρόλο που τα ταξίδια μου στην ΑΘήνα, περιλαμβάνουν οπωσδήποτε μία Πλάκα, ποτέ δεν είχα περπατήσει στ' Αναφιώτικα.

Μία γειτονιά, μέσα στην μεγάλη γειτονιά της Αθηναϊκής ελιτ, όπως είναι η Πλάκα, που μυρίζει Νησιώτικα αρώματα και εκπέμπει χρώματα ψυχής.

Ήταν μια παρόρμηση της στιγμής η πρόταση που ξεστόμισα , παρότι φοβόμουν μήπως κουραστώ μια και προβλήματα υπήρχαν.  Κι όμως, όταν αρχίσαμε ν ανηφορίζουμε το δρομάκι, που σ αποσπούσε από την πολύβουη Διον. Αρειοπαγίτου



 και εισχωρούσαμε όλο και πιο βαθειά στην καρδιά της Αναφιώτικης  πινελιάς,


 τα πόδια δε διαμαρτύρονταν καν, αλλά γατζώνονταν στο "οδόστρωμα" και ζητούσαν αυτή η διαδρομή να μη τελειώσει ποτέ!
Απο πάνω ο ιερός Βράχος


έριχνε ανάλαφρα τη σκιά του, φοβούμενος ίσως μη σκιάσει τέτοια ομορφιά, κι απο κάτω η ΑΘήνα στο...πιάτο!

Και τ'  Αναφιώτικα, απλά κι όμορφα, σαν μια καλή νοικοκυρά που απλώνει τα ευωδιαστά της ασπρόρουχα στον ήλιο, γραπωμένα απο κάτω του λαμπύριζαν ομορφιά και καθαρότητα απο τις ψυχές των ανθρώπων που τα έκτισαν και λίγοι τώρα τα κατοικούν.
Τίναζαν σαν ασπρόρουχα τα χρώματά τους, την "ύφανσή" τους, τις δαντέλες τους τις πολύτιμες, που θαρρείς είναι φυλαγμένες σ' ένα παμπάλαιο μπαούλο της γιαγιάς και τα βγάζεις με φόβο, μη πάθουν τίποτα από το πολύ φως!
Η αίσθηση της πολύβουης Πρωτεύουσας έχει χαθεί εκεί μέσα, ανάμεσα στις γλάστρες με τους βασιλικούς, και τα γιασεμιά, τις ανθισμένες  βουκαμβίλιες, τα αυτοφυή δέντρα και τις καλαμιές.


Από τα ανοιχτά παράθυρα ξεπροβάλουν αληθινοί άνθρωποι, που σε ξαφνιάζουν...σου λένε "Καλημέρα" και χαμογελούν (ακόμα πιο παράξενο), χωρίς να θέλουν να γίνουν τουριστική ατραξιόν και να φυλακίσουν την αλήθεια τους σ ένα φωτογραφικό κλικ!

Βλέπεις φιλόξενα σπίτια,που έχουν ανοιχτά παραθυρόφυλλα

και πόρτες έτοιμες ν ανοίξουν στο πρώτο σου χτύπημα. Ούτε κουδούνια ηλεκτρικά ούτε θυροτηλεόραση.


Κι εκεί που ξεχνιέσαι για το πού βρίσκεσαι, μια αυτοσχέδια φυσική πινακίδα, στο υπενθυμίζει .


Σηκώνεις τα μάτια από την αιχμαλωσία τους και κοιτάς ψηλά...
Ένα κομμάτι του Παρθενώνα σ'  επιβλέπει και σαν να σου κλείνει το μάτι,συνομωτικά, οτι ξέρει οτι σκλαβώθηκες απο το κομμάτι αυτό γης, που προστατεύει στο βράχο του.
Δεν υπάρχουν δρόμοι.
Θεωρείς λίγο τον εαυτό σου, οτι παραβιάζεις ακάλεστος  τον ιδιωτικό χώρο των κατοίκων.
Περνάς μέσα από αυλές και καλντερίμια


Συνεχίζεις το περπάτημα,χωρίς το στρίμωγμα των τουριστικών γύρω δρόμων. Εδώ ελάχιστοι περπατάνε, μόνο αυτοί που ξέρουν τι θέλουν και τι περιμένουν να δουν.
Συνεχίζεις λοιπόν,  πατώντας με προσοχή πάνω σε ταλαιπωρημένα "μονοπάτια", σε στενά περάσματα ανάμεσα στα ερειπωμένα σπίτια, σ'  εμπνευσμένα συνθήματα στους τοίχους...



κι απρόσμενα συναπαντήματα...

αφίσα στο παρμπριζ ενός αυτοκινήτου

Είσαι εσυ κι η ψυχή σου, που ρουφά αχόρταγα ό,τι βλέπει και ό,τι η μηχανή δε μπορεί να συλλάβει!

Πολλές φορές έχω γράψει για την Πλάκα, αλλά τούτο δω είναι ένα άλλο οδοιπορικό,που δε συγκρίνεται και δε συγχέεται με κάποιο άλλο αντίστοιχο.
Πόσα χρόνια πέρασαν απο εκείνη την πρώτη αυθαίρετη οικοδόμηση και πόσο, όμως  ίδια μένει τούτη  η γειτονια!!!
Ένα νησιώτικο διαμάντι στο στέμμα της Πρωτεύουσας, αυθεντικό,όπως οι άνθρωποι που την έχτισαν και την κατοίκησαν, έξω καρδιά και με σεβασμό, στο γειτονικό του μεγάλο της Ελλάδας Μνημείο στους αιώνες,την Ακρόπολη.
Αναρριχηθείτε λοιπόν

σ αυτή την ξεχωριστή ομορφιά, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, και κλείστε τη αεροστεγώς στην καρδιά σας!

Μια ακόμα στάση  εδώ


 ή εδώ

Θυμηθείτε αυτό: http://kantomagapi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5.html

είναι πάντα εκ των ουκ άνευ.

Κι αν δεν εμπιστεύεστε τη δική μου ματιά ,δείτε το απο άλλη  ματιά :
http://roadartist.blogspot.gr/2013/05/blog-post_18.html &

  http://roadartist.blogspot.gr/2011/03/blog-post_23.html

http://tofanari.blogspot.gr/2013/03/foto.html

http://oreios.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html

ΑΞΙΖΕΙ να τα επισκεφθείτε και να πλουτίσετε σε γνώσεις και εικόνες!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, εγω  την έχω εκ του φυσικού...και Ευχαριστώ πολύ την συντροφιά μου σ αυτό τον μοναδικό περίπατο και τις φωτογραφίες που συμπλήρωσαν τις δικές μου.
Ετσι χαρούμενη,παρά τις δυσκολίες, ήθελα νάναι η επαφή μας και τα νέα μου.
Φιλιά μέχρι την επόμενη φορά .

Υ.Γ. Συγγνώμη που δεν απαντώ στα σχόλια,αφ ενός ο χρονος πολύ περιορισμένος,λόγω συνεχών μετακινήσεων (σε λίγο πάω να κάνω έκπληξη σε συναδέλφους που έχουμε να ειδωθούμε 25 χρόνια! όσα λείπω απο εδώ...φαντάζεσθε την αγωνία μου ...) κι αφ ετέρου,είπαμε...δανεικό ιντερνετ. Θα τα πούμε όλα στην επιστροφή

84 σχόλια :

  1. οι ομορφιες του τοπου μας!
    ετσι φιλη μου!
    καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Κική ο Τόπος μας είναι όμορφος γι αυτό τον έοχυν βάλει στο μάτι
      Καλό ξημέρωμα.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Καλημέρα! Τι έκπληξη με περίμενε σήμερα με τούτο το οδοιπορικό που με τη συντροφιά σου (συνοδοιπόρος σου…) πήραμε τις ανηφοριές, ύστερα από παρότρυνση δική σου και περπατήσαμε τα γραφικά –και άγνωστά μου– δρομάκια, εκείνη τη μέρα, 19 του Σεπτέμβρη (http://mithymnaios.blogspot.gr/2013/09/blog-post_19.html) κι απολαύσαμε απλότητα, ομορφιά, «αρώματα και χρώματα ψυχής…» και θαυμάσαμε τόσα πολλά που αιχμαλωτίσαμε στιγμιαία στις φωτογραφίες μας...

    Πόσα, αλήθεια, μου ξανάφερες μπροστά μου.

    Να ‘σαι καλά και σε θαυμάζω που το κράτησες μυστικό και δεν μου είπες το παραμικρό χτες βράδυ…

    Καλή συνέχεια στις βόλτες και τις συναντήσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στράτο
      δεν είμαι άνθρωπος μυστικοπαθής,ήταν μια παρόρμηση της στιγμής, μία έλλειψη που εκφράστηκε κι έγινε σαν φόρος τιμής ό,τι έζησα, σ αυτό που ζω! Γι αυτό και δνε σου έκανα κουβέντα.
      Βλέπεις αναλωθήκαμε, όσο μας επέτρεπε ο χώρος και ο χρόνος, στην ανάλυση άλλων ερωτηματικών.
      Ευχαριστώ γιατί πάντα μου κάνετε την ολιγοήμερη παραμονή μου να φαντάζει σαν ονειρικό ταξίδι,όσο κι αν οι λόγοι που με φέρνουν είναι άλλοι

      Διαγραφή
  3. Η αγαπημένη μου κυριακάτικη βόλτα. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγες μέρες στην ΑΘήνα και κοντεύω να πηγαίνω κάθε μέρα, Κατερίνα. Τυχερη που την κάνεις τόσο συχνά.
      Φιλάκια κι απο μένα

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Χαρά μου! Απόλαυσα, το υπέροχο οδοιπορικό σου! Απίθανο,πρωινό δώρο η ανάρτηση σου!!!! Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου αν σου έδωσα ένα δώρο απο καρδιάς,Ειρηνάκι μου
      Μέλι σκέτο και το δώρο και τα φιλιά μου

      Διαγραφή
  5. Πριν ένα μήνα περπατούσα κι εγώ στα Αναφιώτικα, αλλά για κακή μου τύχη, η φωτογραφική μου βρήκε τη στιγμή να με προδώσει (η μπαταρία, πότε άνοιγε, πότε όχι) και δεν μπορούσα να τραβήξω όσες φωτογρεφίες θα ήθελα...θα ετοιμάσω κι εγώ ανάρτηση μέσα στο μήνα με φετινές και περσινές φωτογραφίες και χάρηκα πολύ που είδα τη δική σου!!
    Τόσο γνώριμες εικόνες!!

    Για τους επιστήμονες δε λέω τίποτα...παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, καιρό τώρα, αυτό που θα πω είναι να δώσει ο Θεός να ηρεμήσουν όλα...
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου
      κι εγω αυτή τη φορά ξέχασα τη μηχανή,στην τρέλλα μου να προλάβω να φύγω και δυστυχώς αναάλυψα άλλες καταπληκτικες γωνιές,που δεν αποθανάτισα.Τις κρατώ στην καρδιά μου και επιφυλάσσομαι στο επόμενο ταξίδι...

      Η επιστροφή στον Τόπο μου,μου επιφυλάσσει αγωνία,ελπίζω να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις για κανέναν μας..Οσο για τους επιστήμονες,πολλά παιχνίδια παίζονται χρόνια τώρα...
      Σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  6. Ένα υπέροχο οδοιπορικό που μυρίζει γιασεμί και βασιλικό!!! Αυτό είναι η σημερινή σου ανάρτηση Χαρά μου και έφερε τόσο κοντά μας μια γειτονιά αγαπημένη αλλά και ξεχασμένη στους περισσότερους από εμάς. Βρίσκεται στην πόλη μας κι όμως την επισκεπτόμαστε τόσο σπάνια και δεν είναι η μόνη. Στην Αθήνα υπάρχει τόση ομορφιά, αρκεί να έχουμε όρεξη και να διαθέσουμε χρόνο για να την ανακαλύψουμε!!! Χαίρομαι που περνάς όμορφα και σ΄αυτό το ταξίδι σου. Θα περιμένω να σε δω από κοντά!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπέττυ μου
      σου συνιστώ μία τέτοια ανάσα,είμαι σίγουρη θα σου δώσει έμπνευση και θ αναπτερώσει το ηθικό.
      Φιλιά μέχρι τη συνάντηση...

      Διαγραφή
  7. Χαρουλίνι μου, να ξέρεις πως σε αυτή την υπέροχη βόλτα, ήμαστε κι εμείς εκεί!!!
    ;-)
    Σαν βγαλμένη από άλλη εποχή αυτή η συνοικία!
    Ελπίζω όλα να είναι καλά!
    Αγκαλίτσα και φιλάκι, μέχρι να μας επιστρέψεις!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι κοριτσάκι είναι άλλο πράμα αυτό το κομμάτι,όπως και η Πλάκα ολόκληρη. Μόνο που η Πλάκα είναι η αρχοντική πλευρά και τ Αναφιώτικα το νησιωτικό προικιό της
      εσωτερικής μετανάστευσης
      Φιλάκια πολλά με μπόλικη λουκουμόσκονη

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη βόλτα σε ένα μέρος που λες και έχει βγεί από παραμύθι.Το παραμύθι της παλιάς Αθήνας που τόσο γλαφυρά έχει περιγράψει ο Ξενόπουλος και που αγαπητή μου κοντεύεις να τον φτάσεις στην περιγραφή.Καλά να περνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως τι ίσως σίγουρα,να είμαι επηρεασμένη απο κείνον... Αλλά με κανέναν τρόπο δεν συγκρίνομαι
      Πάντως ευχαριστώ για το κοπλιμέντο και χαίρομαι αν σε ταξίδεψα Νάσια μου

      Διαγραφή
  9. Καλά περνάς, οπότε ακόμα ομορφότερες στιγμές εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως περνάω έτσι;;;χαχαχα γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;;;

      Διαγραφή
    2. Καλέ, έχει βουίξει ο blogόκοσμος!!!

      Διαγραφή
  10. Αγαπητή Χαρά,
    δεν γνωριζόμαστε, πρέπει να είμαστε συμπατριώτισσες, υποθέτω,
    ήταν καταπληκτικό το οδοιπορικό σου! τα κείμενα σου δένανε υπέροχα με τις φωτογραφίες αποπνέοντας ένα γνήσιο λυρισμό διανθισμένο με λεπτό χιούμορ και σοβαρότητα, όπου χρειαζόταν, όπως στο καταπληκτικό φινάλε σου " ένα νησιώτικο διαμάντι στο στέμμα .....με σεβασμό στο μεγάλο γειτονικό μνημείο..την Ακρόπολη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου
      πράγματι είμαστε συμπατριώτισσες, απ ό,τι έχω μάθει απο την εξαδέλφη μου "Γιούλια Ολόμπλαβα".
      Με τιμά πολύ η παρουσία σου στο ιστοχώρο μου και τα καλά σου λόγια.
      Σ ευχαριστώ απο καρδιάς!

      Διαγραφή
    2. Αν χαίρομαι που βρεθήκαμε "κάπως" γνωστές κι ελπίζω να γνωριστούμε κι από κοντά στην ωραία μας Ζάκυνθο. μου αρέσει το μπλογκ σου για την ωραία "διακόσμηση" του που σε ταξιδεύει σε παραμυθένιους χώρους και για το χιούμορ και την ευαισθησία του.

      Διαγραφή
  11. Κάτσε κι άλλο εδώ Χαρά μου!!! Εκανες υπέροχη βόλτα!!! Την λατρεύω κι εγώ την Πλάκα και τα στενάκια της!!! Οσες φορές κι ανα τα γυρίζω πάντα νιώθω ότι όλο κάτι έχω αφήσει απέ έξω!!!! Την καταευχαριστήθηκα αυτή την βόλτα!!! Τα λόγια σου μαγεία!!!Τα Αναφιώτικα είναι μεγάλο κεφάλαιο!!! Να ναι καλά οι άνθρωποι που την χαίρονται εκεί την διαμονή τους!!!
    Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα αγαπημένη μου Χαρά κι εύχομαι να ναι ομαλή η επιστροφή σου στο νησί και να σταματήσουν οι λαχτάρες!!!
    Σε φιλώ γλυκά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο μπορώ απολαμβάνω αυτό που μου προσφέρεται Μαριλένα μου,κι όπως τ απολαμβάνω σας το μεταφέρω ατόφιο,να το μοιραστούμε.
      Χαίρομαι λοιπόν αν το καταφέρνω έστω και λίγο
      Ευχαριστώ για τις ευχές,ενθεν κακείθεν...μακάριστο μακείθεν,να ισχύσουν...
      Φιλάκια πολλά και γλυκά ομοίως

      Διαγραφή
  12. Τι γλυκιά ξενάγηση...
    Η βόλτα σου, μας μάγεψε και περπατήσαμε παρέα στα φιλόξενα στενά της πρωτεύουσας.
    Να περνάς όμορφα κι εύχομαι όταν γυρίσεις με το καλό στην Κεφαλλονιά, η γη να είναι ήρεμη και να έχει ξεπεράσει το θυμό της...
    Πολλά φιλιά!
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου
      χάρηκα που συμπορευτήκαμε και ακόμα περισσότεροπου σ άρεσε όσο εμένα.

      Δεν σου κρύβω οτι η επιστροφή στα πάτρια ,που πλησιάζει,με τρομάζει γιατί η γη σειέται συνεχώς κι ακαταπαύστως. Εμείς (στη Ζάκυνθο) προς το παρόν συμπάσχουμε άνευ ζημιών,ας ελπίσουμε,οτι δεν θα πάσχουμε, οσονούπω
      Μία ελπίδα είναι αυτή,για μας και για όλους μας!

      Φιλιά πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  13. Υπέροχος περίπατος.
    Είχα την τύχη να γνωρίσω πολύ καλά τα Αναφιώτικα κατά τα χρόνια που εργοζόμουν στον κινηματογράφο. Μας φιλοξένησαν με πολλά γυρίσματα ταινιών.
    Νάσαι καλά και καλή επιστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου
      η καλλιτεχνική σου δραστηριότητα στα άγια ετούτα χώματα,ήταν ό,τι πρωτόμαθα απο σένα και λυπάμαι που δεν υπάρχει το βραβευμένο σου ντοκυμαντερ, για την Πλάκα να τ απολαύσουμε. Είμαι σίγουρη οτι δεν θα στερείται της τρυφερής ματιας που τη βλέπω εγω.
      Χαίρομαι που σ αρέσει ο περίπατος ή έτσι όπως τον παρουσίασα κι εγω,αν συμβαίνει αυτό με τιμά ιδιαίτερα
      Η επιστροφή αργεί λιγάκι ακόμα,αλλά η ευχή ευπόσδεκτη. Σ ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  14. Τι ομορφιά... ευχαριστούμε για τη βόλτα!
    Καλά να περάσεις! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια βόλτα μαγεία... μια βόλτα όνειρο... μια βόλτα να χορτάσει το μάτι και η καρδιά..και κάτι τυχερά κορίτσια που την απολαμβάνουν και την χαίρονται .. και την χαιρόμαστε και εμείς μαζί τους...να είσαι καλά Χαρά μου.. σε ευχαριστούμε πολύ για το ταξίδι είναι από αυτά που δεν θα μπορέσουμε να τα δούμε σίγουρα από κοντά... παρά μέσα από τα δικά σου μάτια.. που μας τα προσφέρεις απλόχερα... μόλις ειδα την φωτογραφία με την εκκλησία θυμήθηκα τον πίνακα που είχες κανει....μετα θα δω και τα αλλα μπλοκ που μας προτεινεις... περιμενουμε την επιστροφή..που ευχώμαστε να είναι ομαλή.... καραούλι θα κρατάμε..χι.χι. φιλώ σε οδοιπόρησα μου..φίλα και τις άλλες..χι.χι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ξεκινώ απ το τέλος να ξαναθυμηθω τη ζωγραφιά σου, και ..διαβάζω ( εκεί) οτι ήταν προμελετημένο!!!χαχαχα!!!!!!!!!
    σκαρφαλώνω κι εγω λοιπόν σ άυτον τον αναρριχώμενο κάκτο, της φωτογραφίας πριν την αεροστεγή καρδιά, δεν εχω ξαναδεί τόσο μεγάλο ύψος,και όχι μόνο σάκολουθώ στα γραφικά δρομάκια, αλλα διαβάζω wikipedia,βλέπω όλη την περιοχή στο google EARTH, μην σου πω, οτι ακριβως εκεί, σε δυο σημεία, εχει δύο παλέτες ζωγραφικης!και φαίνονται, σαν τα μελλοντικά έργα σου!ΑΝ μπορέσω να απομονώσω την εικόνα θα σου τη στείλω να δεις!
    Τυχερός ο συνοδοιπόρος σου!
    Αλλά πως γίνεται εδώ ίσα που αγγίζει το μηδέν και εκεί να γυρνάτε σαν καλοκαίρι στις Κυκλάδες;Μήπως μαζί με την αρχτεκτονική τους, διατήρησαν και τον ίδιο καιρό;
    και....χωρίς να ξέρω πού γυρνάς, τυχαία,εσυ μας πήγες στη γειτονιά των ονείρων και γω άθελά μου στο ίδιο μέρος με άλλο θέμα;
    να είσαι παντα καλά και να ταξιδεύεις για να μας ταξιδεύεις!!! πολλά φιλια!καλή επιστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο για αυτή την ανάρτηση... έτσι για να δείχνουμε και τα ωραία αυτής της πόλης βρε παιδιά, γιατί εμείς που ζούμε εδώ και την αγαπάμε, χαιρόμαστε όταν περνάτε όμορφα και το δείχνετε !!! Έχει πολλές ομορφιές η Αθήνα, αρκεί να τις ανακαλύψει κανείς !!!Εύχομαι να συνεχίσεις να περνάς όμορφα και να απαθανατίζεις τις περιηγήσεις σου !!!!! Φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχη η βόλτα σου και οι φωτογραφίες από την όμορφη Πλάκα μας, που ακόμα κι εμείς οι Αθηναίοι δεν επισκεπτόμαστε και τόσο συχνά.
    Να περάσεις καλά, Χαρούλα και καλή επιστροφή, χωρίς προβλήματα!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την έχω κάνει κι εγώ αυτή τη βόλτα. Μόνο που έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια. Ήμουν φοιτήτρια τότε. Από τις πιο όμορφες βόλτες μου. Βλέπω τις φωτογραφίες σου κι είναι σαν τίποτα να μην έχει αλλάξει....
    Φιλιά πολλά.
    Καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι όμορφη βόλτα που κάνατε Χαρά!....Την χάρηκα κι`εγώ μέσα από τις φωτογραφίες και την αφήγησή σου !....Καλό υπόλοιπο διαμονής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τώρα τι να πω εγώ? Μάλλον οτι ντρέπομαι γιατί ενω από το σπίτι μου είναι μισή ώρα με τα πόδια και δεν έχω πάει ποτέ....Στη Πλάκα πολλές φορές αλλά εκεί όχι όμως με την πρώτη ευκαιρία θα ανηφορίσω! Να είσαι καλά που ήρθες και μας ταξίδεψες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η γειτονιά που αναφέρεις αγαπητή μου Χαρά ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ πολύ γνωστή μου,
    Πριν χρόνια σε κάθε μου ταξίδι έμενα σε ξενοδοχείο στην Πλάκα, για πολλά χρόνια, περπατούσα και θαύμαζα τις γειτονιές της Φωτογραφίας σου.

    να έχεις μια καλή διαμονή στο μεγάλο ΄'αστυ

    με αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαίρομαι κάθε φορά που έρχεσαι στην Αθήνα Χαρά μου, γιατί φροντίζεις να γεμίζεις τις μπαταρίες σου στα Αναφιώτικα... είναι το μόνο μέρος της Αθήνας που παραμένει όμορφο και όπως λες, είναι ένα νησί γαλήνης, στην επιστροφή περιμένω κι άλλες ακουαρέλες!
    ΑΦιλάκια και να σε προσέχεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν θα αφήσεις τετραγωνικό που δεν θα το γυρίσεις........
    Συμφωνώ ότι είναι υπέροχη αυτή η γειτονιά, χρόοοονια έχω να πάω.....
    Φιλάκια, ες αύριον τα σπουδαία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ντρέπομαι να σου πω ότι τα δάκρυα πάλι κατσικώθηκαν στα μάτια μαι , σαν το μεσημέρι που σε διάβασα . Είναι που η περιγραφή σου μοιάζει με ποίηση που δεν την αναλύεις απλά την αισθάνεσαι . Δίπλα σκιά αόρατη πέρυσι όμως το Σεπτέμβρη με φίλο της καρδιάς από την Αμερική κάναμε τούτο το οδοιπορικό . Και δε βγάλαμε φωτογραφίες μη χαλάσουμε την ομορφιά και την γαλήνη έστω και με ένα κλικ. Ομως η μνήμη είναι επιλεκτική και κρατά πάντα τους θησαυρούς της. Να γεύεσαι με τα μάτια της ψυχής σου αγαπημένη μου Χαρά και να μας κάνεις κοινωνούς στο δρόμο τούτο τον ευλογημένο .
    Σε φιλώ πολύ απαλά ,μη χαλάσω τη μαγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Una belleza de lugar, las fotos son espectaculares de bonitas.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πανεμορφη η βολτα σου και νοσταλγικη,πολυ την απολαυσα,μπραβο Χαρουλα μου, πολλα φιλακια και να εισαι παντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Υπέροχες οι φωτογραφίες σου Χαρά μου...Βγαλμένες από παραμύθι μιας άλλης εποχής...Όμορφης, ήρεμης, ανθρώπινης.....
    Καλή συνέχεια να έχεις και καλή επιστροφή, χωρίς κουνήματα και καιρούς...
    Φιλάκια πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι υπέροχη ανάρτηση..μου θύμησες το καιρό που φοιτήτρια πήγαινα στα Αναφιώτικα για..ζωγραφική.Ευχαριστώ για το πισωγύρισμα των αναμνήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χαρά καλημέρα!!! Μέσα από τις φωτογραφίες με ξενάγησες κι εμένα σε μέρη που δεν έχω πάει, πρέπει να είναι υπέροχα από κοντά.
    Απόλαυσε την διαμονή σου , και σου εύχομαι καλή επιστροφή.
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι όμορφες φωτογραφίες!Ένιωθα πως περπατούσα κι εγώ μαζί!Έίναι και αυτό Αθήνα, όχι μόνο η γκριζούπολη που βλέπουμε στα κανάλια....Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αναφιώτικα.... μια γωνιά της Τσιμεντούπολης Αθήνας που σε κάνει να νιώθεις άνθρωπος!!!! Συμπεριλαμβάνεται πάντα στην βόλτα του Σαββατοκύριακου... γιατί και τον χειμώνα αυτή η περιοχή έχει την ομορφιά της!!!! Πολλά φιλιά να περάσεις όμορφα στην πόλη μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. μας ταξιδεψες!!!
    πολυ όμορφες εικονες....σαν να μην βρίσκεσαι στην Αθήνα....
    πραγματικα αξιζει ενας περιπατος σε αυτα τα μερη που και που, να ξεχνιομαστε λιγακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. τέλεια τα Αναφιωτικα... καλά κουράγιο, φίλη!!! ό,τι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλή δύναμη! Απόλαυσε τις όμορφες στιγμές όσο μπορείς και μακάρι να πάνε όλα καλά! Αυτό το κακό να είναι το τελευταίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γεια σου και από δω Χαρά.
    Φοβερές φώτο και μας ταξίδεψες.
    Να σου πω μια ωραία πληροφορία. Τα Αναφιώτικα έχουν ταχυδρομική διεύθυνση Αναφιώτικο 1...2....3 κλπ δεν έχουν ονόματα τα στενά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θαυμάσια ανάρτηση
    Ευχαριστούμε πολύ.
    Καλό σου βραδάκι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ,ΟΠΩς ΕΠΙΣΗς ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπημένη βόλτα... το ξέρεις... τι να συμπληρώσω; Είδες Χαρουλάκι μου τι τάξη επικρατεί στα σχόλια χωρίς εμάς; χαχαχα... Τώρα να σου πω πως περιμένω πως και πως να γυρίσεις... ψέματα θα πω...καλά είσαι εκεί που κάθεσαι... Αφού περνάς καλά, γιατί να βιαστείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαααααα το παρατηρησα κι εγωωωωωωω!!!!!!!!
      καλεεεε ουτε η Ρουλα σφιναρησε!!!!!απαπααα πλητω!

      Διαγραφή
  41. Γεια σου φίλη μου! Τι κάνεις;
    Αν μπορείς πέρασε από το μπλογκοσπιτάκι μου, έχεις ένα βραβειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρασα έστω και με χρονοκαθυστέρηση λόγω της απουσίας και σ ευχαριστώ Τζέσσυ μου

      Διαγραφή
  42. Αγαπημενη βολτα αλλααα.... που να προλαβουμε Χαρουκλακι να την κανουμε και μαζι!!!!!εμεις για 2 δρομους θελουμε 4 ωρες και μια περουσια στο πορτοφολι !!!!χαχαχαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστο ας μην το βάλουμε στο πρόγραμμα θα βγουμε εκτός χορνοδιαγράμματος.
      Θα δούμε στο μέλλον...νάμαστε και πιο ματσωμένες...χαχαχαχα

      Διαγραφή
  43. Τι όμορφες φωτογραφίες!!!!τα λόγια είναι περριτά!!!!καλή Κυριακή να χεις!!!!!φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβώς Δεσποινάκι,τα λόγια περιττεύουν μπροστά στην ομορφιά!

      Διαγραφή
  44. Πολύ όμορφη περιήγηση σε μέρη που δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε συχνά!!!!! Καταπληκτικές φώτο!!!! Ελπίζω να τα λέμε!!!!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα λέμε Σιλένα μου, χαίρομαι που σ άρεσε αυτή η βόλτα
      Καλό Σ/κ!!

      Διαγραφή
  45. Ελπίζω να πέρασες πολύ όμορφα "στης Πλάκας τις ανηφοριές"!! Είναι γραφική γειτονιά , κάτω από την σκιά του Ιερού Βράχου! Κουβαλάει μεγάλη ιστορία, μεγάλους πόνους και καημούς , γιαυτό και εχουν γραφτεί πολλά και όμορφα τραγούδια!!
    Εύχομαι την επόμενη φορά που θα μας έλθεις, να κάνουμε και μαζί μια βολτούλα!!!
    Ενα μεγάλο φιλί μαζί με την αγάπη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπίτα μου
      ανυπομονώ για την επόμενη φορά...
      Φιλί και αγκαλιά ζεστά και αγαπησιάρικα

      Διαγραφή
  46. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Πέρασα να αφήσω τις ευχές μου για τη γιορτή σου... Χρόνια πολλά, καλά και ευτυχισμένα, Χαρά μου! Με υγεία, δημιουργίες και πολλά-πολλά χαμόγελα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Ελλη μου,ειλικρινά σ ευχαριστώ με γεμάτη καρδιά.
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  47. Χρόνια πολλά Χαρούλα μας!!
    Να είσαι γερή και χαρούμενη!!!!
    Ελπίζω να πέρασες όμορφα με τις φίλες μας!!!
    Τώρα έχουμε σειρά εμείς!!!!!
    Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χαρουλίτα, Χρόνια Πολλά!!!
    Να έχεις υγεία πάνω απ΄ όλα, να περνάς καλά και να χαίρεσαι όσους αγαπάς!!
    Πολλά, πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Στελλίτσα μου απο καρδιάς.
      και τα δικά μου φιλιά,δικά σου

      Διαγραφή
  49. Πέρασα να σου ευχηθώ χρόνια πολλά για την εορτή σου, Χαρούλα, να είσαι πάντα καλά!
    Και του χρόνου, με υγεία!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ Μαριαννάκι για τις ευχές και την αγάπη σου.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  50. χρόνια καλά, δημιουργιά με αγάπη και πολλή πολλή ΧΑΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πάρα πολύ όμορφη περιδιάβαση σε μια από τις γραφικότερες γωνιές της παλιάς Αθήνας ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, πολύ ωραίες φωτογραφίες και υπέροχο κείμενο !!!
    Χρόνια πολλά Χαρά και καλή συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελιο
      σ ευχαριστώ ολόψυχα που με τιμάς με τόσο επαινετικά σχόλια!
      Σ ευχαριστώ και για τις ευχές.

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...