...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Απο την κάλπη στο ράφτη

Με παρέσυρε το ρέμα
μάνα μου δεν είναι ψέμα
 άστε με να τραγουδάω εγώ,ξέρω τι λέω, και δε μιλάμε για απλό ρέμα,για ...ποτάμι μιλάμε!
Άκουγα τόσο καιρό όλη τη μπλογκογειτονιά ξεσηκωμένη, να έχει ανασκουμπωθεί και να κάνει αλλαγή εποχής.
Οχι οτι δε το ήξερα οτι έπρεπε να συμβεί, αλλά εγω καθότι αντισυμβατική τ' άφηνα έτσι να βρίσκονται.
Να σηκώσω μοκέτες;
Αφου έχω γιο μονάκριβο και πολυχαϊδεμένο, δε κάνει λέει το Μάη να τα σηκώνεις
Να βγάλω καλοκαιρινά;
Ο καιρός με σιγοντάρει και αρνείται να καλοκαιρέψει.Τι να τα κάνω; να τα έχω να τα βλέπω και μετά να ξαναψάχνω ζακετούλες;
Να πλύνω μάλλινα;
Και να μου τα ραντίζει κοκκινόχωμα; δε σφάξανε!
 Ετσι άφησα εσάς  τις προκομένες και ως μωρή παρθένα θ' ακολουθήσω στον παράδεισο τελευταία και καταιδρωμένη.
Και για να μη λέτε...σήμερα αποφάσισα επιτέλους να κατεβάσω καλοκαιρινά...τι το θελα;;;Πίκραααααα!!! Πότε έπαψα εγω νάμαι ΤΟ κορμί κι έγινα κορμάρα;;;; ούτε που το κατάλαβα! Μέχρι που τα δοκίμασα...άπαπαααα! έως το μπούτι έφταναν(που λέει ο λόγος)
Μπορεί χοντρή να μη με λες,υπέρβαρη με τίποτα,αλλά τα κιλάκια μαζεύτηκαν χωρίς να το καταλάβω κι είστε υπαίτιες που μου τα δείξατε. Μια χαρά εγω καθόμουν και ανέλυα το μήνυμα τις κάλπης!
Είπα αφού όλοι το πήραν, μηδενός εξαιρουμένου ,αλλά ο καθένας κάνει τη δική του ανάλυση,ας κάνω κι εγω τη δική μου!
Μια συμπάθεια στα νέα κόμματα έχω, να λέμε την αλήθεια,απλά γιατί τα παλιά τάχουμε φάει στη μάπα χρόνια τώρα και μ αρέσει γενικά το καινούργιο.
Νέα τάση ,τουλάχιστον των δημοσκοπήσεων , Το ΠΟΤΑΜΙ (εξ ου και το άσμα )μπορεί να μην πήρε τις ψήφους που ήλπιζε,όμως το σακκίδιο του Θεοδωράκη,έγινε must.


 Ετσι κατά τις νύχτες της μεγάλης αγρύπνιας και δημιουργηκότητας, είπα να τολμήσω να τον αντιγράψω.
Οχι καλέ να γίνω αρχηγός κόμματος,φτου!φτου,φτύστε στον κόρφο σας,αλλά στυλιστικά ρε παιδί μου.
Αφησα στην άκρη τα σαράντα παλληκάρια,σόρρυ μπουκάλια ήθελα να πω που ντεκουπάρονται, τα καφάσια  με τα φρούτα να ωριμάσουν ζωγραφικά κι έπιασα ξανά γαζί κορδόνι!Ανασχηματισμός σου λέει ο άλλος...άλλαξε ο Μανωλιός κ έβαλε τα ρούχα του αλλιώς,εδώ να δεις ύφασμα και κακό!!!

 Ηθελα λοιπόν απο καιρό να κάνω ένα μικρό δωράκι αγάπης σε δυο πανέξυπνα & αγαπημένα μουτράκια που λάτρεψα οταν είχα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, μια που πήγα με άδεια χέρια(η καρδιά ας είναι γεμάτη,δεν τρώγεται). Τα παιδιά έχουν μία αφοπλιστική ειλικρίνεια και αφέλεια να σου δείχνουν την αποδοχή τους,κι εγω αυτό το λάτρεψα.

 Ούτε λόγος για κάτι απ αυτά που φτιάχνει η υπερταλαντούχα μαμά,έτσι σκέφτηκα κάτι χρηστικό κι απλό.
Ο κύβος ερρίφθη και μάλιστα κατακέφαλά μου, μια που αποφάσισα να τους φτιάξω τσαντούλες,εξ ολοκλήρου δικές μου.
Θα μπορούσα ν αγόραζα αυτές που κυκλοφορούν με το ψιλό καραβόπανο (όπως έχω εγω μία),αλλά ήθελα κάτι πιο στητό.
Οι αγορές στην Αθήνα βοήθησαν τουλάχιστον να πιάσουν τόπο τα υφάσματα,που μόνο τραβηχτή έβγαινα απο τα Καταστήματα του είδους, αφού είχαν κάνει τη δική τους τραβηχτική απο την τσέπη μου!
Κι αν για το κορίτσι τα πράγματα είναι πάντα ,φαινομενικά, ευκολα,για τ αγόρι;;;
Πολλές σκέψεις ταλάνισαν το μυαλό μου,ως που κατέληξα...κι ας όψονται τα εκλογικά αποτελέσματα γι αυτό!
Εδω θάθελα να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου μηχανούλα,που αυτή τη φορά όχι μόνο συνεργάστηκε,αλλά βοήθησε τα μάλα στο απλικέ. Μιλάμε για επαγγελματική συμπεριφορά!!!!

"πες μου μια λέξη, μονάχα αυτή τη λέξη,πούχει στα χείλη μπλέξει και δε τολμά να βγεί"
Ετσι η μία φτιάχτηκε απο χοντρούτσικο δίμιτο με απλικέ τη λέξη που κυριαρχεί στην καρδιά μου,και για τα δυό τους. Γύρω της τριγυρίζουν μελλισάκια και ρουφούν το νέκταρ της αγάπης


 και μια πεταλούδα απο ταρταρούγα κρατάει σα μπαλόνι μια καρδούλα ...μ ονοματεπώνυμο!!!


Του αγοριού απέναντι,επιλέχθηκε άλλος τύπος,σακκίδιο!


Απο ένα λινό ύφασμα , προίκα απο καλό ρούχο της μαμάς (γι αυτό μόνο αξίζει να ανεβοκατεβάζω κάθε εποχή τα ρούχα,να επιλέγω τι θα χρησιμοποιήσω στις δημιουργίες)και απλικέ ένα βανάκι VW,τα φτάσατε ελπίζω.

Κεντρικό μοτίβο με απλικέ υφάσματα και κουμπιά

Ποιός να μου τόλεγε απ εκεί που έραβα τα νύχια μου παρακολουθώντας τη θεία μου να γαζώνει,θα έφτανε μέρα να έφτιαχνα τσάντες!
Τέλος πάντων για πολλά πράγματα δεν πίστευα οτι θα συνέβαιναν κι όμως... Κι είμαι πολύ χαρούμενη,γιατί μπορεί ούτε απο πατρόν να ξέρω,ούτε μεζούρες να χρησιμοποιώ (κάτι έχω με τα μέτρα,δε μπορώ να το εξηγήσω)ομως το παθος γι αυτό που κάνω δίνει ένα ευπρεπές αποτέλεσμα.
Κι όσο σκέφτομαι τα ματάκια που θα λάμψουν οταν θα τα παραλάβουν,για μένα αυτό δε πληρώνεται με τίποτα!!!

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά 
τριγυρνάνε οι νταλίκες στην ΑΘήνα 
εγω όμως απόλαυσα αυτό το ταξίδι απίστευτα,με μάτια ολάνοιχτα και καθόλου νυσταγμένα μέχρι το ξημέρωμα. Αντίθετα με  χαμόγελο ικανοποίησης  πήγα για ύπνο και ξύπνησα όλο κέφια.
Ποιός ξέρει,μπορεί πολύ σύντομα να φτιάξω ένα νέο σακκίδιο για το Σταύρο (το Θεοδωράκη ντε) ,γιατί παραταλαιπωρήθηκε το παλιό, να τόχει έτοιμο για τις Βουλευτικές. Μη μου πει οτι δεν τοχει στο νου του, δε θα τον πιστέψω!!χαχαχα
 Ετσι όμορφα θάθελα να ξεκινήσει ο νέος μήνας,ελπίζοντας γρήγορα να βρεθούμε στην αγκαλιά της θάλασσας,θεού θέλοντος και καιρού ευδοκούντος,που ακόμα δεν τόχει αποφασίσει
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

86 σχόλια :

  1. Χαρουλίτσα μου από δω σου αφήνω μαζί με την αγάπη μου ευχές για καλό μήνα καληνύχτα και μια χαρούμενη Κυριακή!!! Φιλάκια!!! ( Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αύριο θα βρεις επιστολή που την χρωστώ μια εβδομάδα τώρα) . Φιλιά!!!!!!!!! Κι αγάπη πολλή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάνθη μου Καλό Μήνα και σ εσένα και θα καλοδεχτώ την υπο αναμονήν επιστολή με ενδιαφέρον κι ανυπομονησία,ποίον το χρεωστούμενον;;;χαχαχα
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. Και πανω που πήγαινα να κλεισω το πισι... και το μάτι μου Χαρά μου ...σάματι το ανοιξα και καθόλου όλη μερα.. κατι εφτιαχνα......λεω μεσα μου ας κανω μια βόλτα.. και ω..!!!!!!! του θαυματος!!!!! δεν θα χρειαστώ αυτήν την φορα στασίδι..χι.χι. πολυτεχνίτρα μου εσύ..!! ενα ενα μας τα δείχνεις.. έ;; χι.χι. αν και είχες κανει παλια μια τσαντα.. θυμαμαι στο χερι... έ.. να που η μηχανούλα σου και εσύ συνεργατήκατε..μια χαρα......και όχι δυο τρομάρες...χι.χι. συνέβαλαν και οι ιδέες όμως να μην το πούμε;;και οι δύο τσαντούλες εγιναν τέλειες!!!!! σου το λέει μιά που ξερει να ράβει... χι.χι. ναι να χαίρεσαι για το αποτελεσμα Χαρά μου.. και να ετοιμασεις και για τον Θεοδωρακι μια .. μια που πήρες τωρα το κολάι.......... παρεπιτόντως χαρηκα που βγήκε ο κ.Γραμματικακης... είναι μονος που μιλάει σωστα ελληνικά .. και χαίρεσαι να τον ακούς..!!!!!
    Να έχεις ενα όμορφο.. και χαρούμενο μήνα καρδούλα μου... φιλακιααααααααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ν αρχίσω απο το Γραμματικάκη,Ρουλιώ μου,οτι χάρηκα κι εγω πραγματικά που βγήκε. Είναι ένας άνθρωπος της διανόησης,συμπαθέστατος και συν τοις άλλοις , τα πρώτα χρόνια των σπουδών της κόρης μου ήταν Πρύτανης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. ΑΞΙΖΕ και με το παραπάνω να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή! Κι εγω αυτή τη φορά πέτυχα στις επιλογές μου...3 στους 4 ευρωβουλευτές ήταν η ψήφος μου και πολύ το χάρηκα,γιατί είναι ιδιαίτερες φωνές,μπρος στη μαυρίλα που πήρε την τρίτη θέση...δυστυχώς.
      Στα ραφτικά τώρα.
      Σ ευχαριστώ που μου γράφεις οτι σ άρεσαν,και το λέει κάποια που ράβει χρόνια. Πράγματι η περσυνή τσάντα ήταν κατά το ήμισυ δική μου δημιουργία και έτσι τα φετινά μοιάζουν θαύμα! Τώρα σειρά έχουν άλλα,που δε τολμούσα μέχρι στιγμής να δρομολογήσω.
      Φιλάκια πολλά ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

      Διαγραφή
  3. Καλέ πότε τα προλαβαίνεις όλα αυτά????? Πάντως, της μηχανής της πήρες πιά τον αέρα όπως φαίνεται!!! Πολύ όμορφες έγιναν και οι δύο οι τσάντες!!! Καταπληκτικά δώρα που είμαι σίγουρη ότι θα εκτιμηθούν! Με το καλό να φτιάξεις και...του Σταύρου, χαχαχα!!!!
    Καλό μήνα, Χαρούλα!!! (Καλά που μου το θύμισες και το πρόσθεσα και στην δική μου ανάρτηση)!
    Φιλάκια πολλά!
    ΥΓ. Εγώ, δεν έχω ακόμα μαζέψει τα χειμωνιάτικα.................!!!(ούτε τα χαλιά).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ν απαντήσω στην πρώτη ερώτηση Μαριάννα μου, να σου πω οτι έχω κάνει τη νύχτα μέρα. Μέσα στη σιγαλιά του μεσονυκτίου και βάλε,εγω δημιουργώ ακατάπαυστα! ΑΠο την άλλη όλα τ άλλα μένουν πίσω,αλλά αφού ουδέις εκ των ενοίκων διαμαρτύρεται γιατί όχι;;; Δεν έφυγα απο την υπηρεσία να καταπιέζομαι στο σπίτι!
      Φαντάζομαι κι εγω οτι θα εκτιμηθούν αν πάρω παράδειγμα απο τα μέιλ που ήδη πήρα!χαχαχα με τρέλλαναν τ άτιμα.
      Οσο για το Σταύρο,μου είναι πολύ συμπαθής απο τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία κι αν και δε το πιστεύω οτι θα συμβεί,μεγάλη μου τιμή να μ εμπιστευθεί!
      Φιλάκια πολλά,όσο γι α τα χειμωνιάτικα, εδώ ο καιρός και δεν έχει ακόμα αποφασισει να τα μαζέψει,γιατί να βιαζόμαστε εμείς;;;
      Καλοκαίρι ακούμε και καλοκαίρι δεν βλέπουμε!

      Διαγραφή
  4. Τι καταπληκτικές τσάντες έκανες !!!! Είσαι ΚΑΙ μεγάλη ράφτρα λοιπόν !!!!!
    Θα τις ευχαριστηθούν σίγουρα οι παραλήπτες !!!!
    Δεν πιστεύω την τσάντα για το Σταύρο να την πάρει ... το ποτάμι !!!!
    Καλό μήνα, καλό Καλοκαίρι και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "ΚΑΙ" με αποτελείωσε Ράνια μου!!! χαχαχαχααααα Ε,ναι λοιπόν τα κάνω όλα και συμφέρω. Και πίστεψέ με , εκπλήσσομαι πολλές φορές με πόσα πράγματα κουβαλάμε μέσα μας απο τα παιδικά μας χρόνια και μας βγαίνουν τώρα στην ωριμότητα! Και απο βιώματα κοντά στις γιαγιάδες και στις μάνες μας και απο τα Οικοκυρικά του σχολείου. Ημασταν ευλογημένη γενιά!
      Φιλάκια πολλά και σ ευχαριστώ,Καλό Μήνα γλυκειά μου

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα, καλές εμπνεύσεις, καλά τελειώματα στα "υπό κατασκευήν" κι όλα τα καλά του κόσμου, φίλη μου!
    Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠλό,λιτό και περιεκτικό το πρώτο σχόλιο του Μήνα! Ευχαριστώ πολύ Στράτο μου
      Καλό Μήνα και σε σένα,με καλές ειδήσεις πάντα!

      Διαγραφή
  6. πολυ ομορφες οι δημιουργιες σου
    καλημερα καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαρά μου υπέροχες.Καλημέρα καλή Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αχτιδούλα, Καλό μας Μήνα.
      Ενα Μήνα πριν τέτοια μέρα ήμουν κοντά σας...σνιφ,σνιφ...

      Διαγραφή
  8. Prześliczne torby i worki. Pieknie ozdobione i wykonane:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι!!! Ειχα κάποιες ημέρες να μπώ και με ..βομβάρδισες κανονικότατα!!!!! Τι όμορφες τσάντες είναι αυτές!!! Με τις τσαχπινιές τους, τις ομορφιές τους , με τα όλα τους!! Προβλέπω ότι η μηχανή θα στενάξει στα χέρια σου, Χαρά !
    Μια ζεστή (δροσερή θα έλεγα!!) καλημέρα και ένα μεγάααλο φιλί!!
    Καλή Κυριακή να'χεις!!
    ΥΓ Μην πτοείσαι για τις εποχιακές εργασίες! Πιο πολύ μετράνε να κάνουμε αυτά που πραγματικά κάνουμε κέφι! Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είμαι εγω,να μην πάρω φόρα,βομβαρδίζω κανονικά τους στόχους!!!χαχαχαχα
      Οσο για τη μηχανή,αν δείξει καλή διαγωγή και στη συνέχεια θα την αναδέιξω!
      Συμφωνώ απόλυτα με το υστερόγραφό σου, κι όπως έγραψα και στη Μαριάννα παραπάνω,δεν έφυγα απο τη δουλειά να καταπιέζομαι στο σπίτι κι επειδή έχω κι ανεκτικούς άντρες,εκεί να δεις πόσο κάνω τα γούστα μου!!!
      Δροσερά φιλιά κι απο μένα (πιο δροσερά δε γίνεται για Ιούνιος)
      Καλό Μήνα Πεπίτα μου γλυκειά

      Διαγραφή
  10. Χαρά καλημέρα και καλό μήνα!!!τι να πω τώρα για τις τσάντες!!έπαθα πλάκα!!για άλλη μια φορά!!!!... Και να σχολιάσω κάτι σε προηγούμενη ανάρτησή σου περί εγωισμού σου(?!?!)ειμαι η "παθουσα" που μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να πει ότι κάτι τέτοιο απέχει μακράν απ'την πραγματικοτητα!το αποδεικνύει και το όμορφο &καλογυαλισμενο ποδήλατο που μου χάρισες χωρίς δεύτερη σκέψη,χωρίς να νοιαστεις για το έργο σου,χωρίς να με ξέρεις καν!!!αυτό λέει πολλά!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!!σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά!χάρηκα πολύ πολύ που σε γνώρισα!!!φιλιά πολλά!στο επανιδειν λοιπόν!κι ως τότε....πάω μια βόλτα με το ποδήλατο!!!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μουυυυυυ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑ!!! Χαίρομαι για το ποδαρικό
      Χαχαχα σε εξέπληξα γενικώς;;;; Είναι που δε με ξέρεις καλά. Οσοι με γνωρίζουν ξέρουν οτι επειδή ως χαρακτήρας βαριέμαι εύκολα,καταπιάνομαι με πολλά για να ανανεώνω το ενδιαφέρον μου, οσο δε για το μοίρασμα χωρίς δευτερη σκέψη,αυτό κι αν μου δίνει ΧΑΡΑ! Τι Χαρά θάμουν άλλωστε,αν δε τη μοίραζα;;;; Χαρά στο πράμα καλέ, λες και σου χάρισα κανονικό ποδήλατο.
      ΑΝ εγω σου χάρισα το ποδήλατο,εσυ μου χάρισες τον ενθουσιασμό σου στην πρώτη μας γνωριμία που εγω δεν ήξερα πως να διαχειριστώ. Ξεχνιέται νομίζεις αυτό;;;;
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ και ΝΑΙ, το ελπίζω κι εγω να ξαναβρεθούμε στα θρανία απο Σεπτέμβρη μαζί!!! Μέχρι τότε να περνάς όμορφα μ ό,τι κι αν κάνεις
      Φιλάκια πολλά-πολλά-πολλά και καλές ποδηλατάδες!χαχαχαχα

      Διαγραφή
  11. Αυτή τη χρωματιστή ομορφιά θα την κυκλοφορούσα με μεγάλη χαρά! Έχεις κάνει τέλειες επιλογές σε χρώματα και υφάσματα κι αυτά τα μελισσάκια είναι απίθανα. Όσο για το σακίδιο είναι επίσης εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα δεχόμεθα και παραγγελίες Κυρία μου!
      Ευχαριστώ πολύ Φεγγαράκι για τα καλά σου λόγια και πιστεύω έτσι περήφανα που θα τις κυκλοφορούν νάναι και τα δυο μικρά ζουζούνια στο Βορρά!
      Καλό σου Μήνα!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα και καλό μήνα συμμαθήτρια!!!!!!!!!!!! Τα παιδιά της σούπερ ταλαντούχας μάνας θα χαρούν πάρα πολύ με τα απίστευτα όμορφα δώρα που θα παραλάβουν από την επίσεις ταλαντούχα φίλη της μαμάς τους!!!!!!!!! Υπάρχει τελικά κάτι που δεν ξέρεις να το κάνεις????? Να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι σου εύχομαι!!!!!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    Υ.Γ. Μην ξεχάσεις τον σάκο για τον Θεοδωράκη..... πραγματικά δεν θα βρει πουθενά καλύτερο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου χαίρομαι που σ άρεσαν και σένα οι τσαντούλες για τα μικρά της Μαρίας μας.
      Οσο για το τι δεν ξέρω να κάνω,μάλλον πολλά! κι αυτά συνεχώς τ ανακαλύπτω
      Φιλάκια πολλά και Καλές διακοπές να περάσετε!!!

      Διαγραφή
  13. Υπέροχες οι τσάντες Χαρά μου! Και καλά για την κοριτσίστικη έχει κανείς επιλογές σε χρώματα, σχέδια κλπ. Την αγορίστικη, πως την κατάφερες βρε θηρίο να συναγωνίζεται τα καρδουλομελισσολουλουδάκια :)))) Να τις χαρούν οι μικροί σου φίλοι! Γεια στα χέρια σου, τα χρυσά, γλυκιά μου!!! Καλό μήνα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω Ειρήνη μου δε περιμενα οτι τ αγορίστικο σακκίδιο,θάχε την ίδια αποδοχή με το κοριτσίστικο και μάλιστα να ικανοποιεί κι εμένα! Το ελπίζω κι εγω να το χαρούν και τα μικρά .
      Φιλάκια πολλά και σ ευχαριστώ πάρα πολύ

      Διαγραφή
  14. τα ειδα κ στο φατσοβιβλιο.......υπεροχα Χαρα..........υπεροχα......και τα πιο απλα τα κανες φανταστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και μετά του Θοδωράκη θα φτιάξεις κι έναν για τον Άη Βασίλη! Μη ξεχνάμε πως ο πιο γνωστός σάκος ανήκει στον Άγιο...χαχα. Χαρουλάκι μου είναι τόσο όμορφα τα τσαντάκια των παιδιών! Είναι όμως κι αυτά κάτι παιδιά... το ένα έχω γνωρίσει αλλά έχω ακούσει κι έχω καταλάβει και για το άλλο. Με τέτοια μάνα-σίφουνα-ταλεντάρα-κούκλα-ψυχούλα, τι να περιμένει κανείς! Η ιδέα για το VW και η υλοποίησή του εξαιρετική (αδυναμία στο θρυλικό φορτηγάκι, είχε κι ο μπαμπάκας μου τέτοιο). Τα καταφέρνεις σε όλα τόσο καλά που δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερες γνώσεις... έχεις εσύ το μυαλουδάκι σου το κοφτερό, του ρίχνεις και μπόλικη απ'αυτή που έχεις στην καρδιά σου και στον τίτλο του μπλογκ και κάνεις θαυματάκια! Σμουτς... έμπειρα! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχα δεν τον είχα σκεφτεί τον Αγιο!!!Να γιατί οι Χιώτες πάνε δυο-δυό,αν δε σ είχα,θα το σκεφτόμουν στο παραπέντε και τότε...
      Λοιπόν αρχίζω προετοιμασιες παπακίου...
      Φιλάκια πολλά και έμπειρα ομοίως,χαχαχα θα μας κάτσει αυτό

      Διαγραφή
    2. Και να μη πηγαίνει στην ποταμιά αν γίνεται... αρκετά από Θοδωράκη έπαιξε εδώ μέσα... μη μας κολλήσουν και τη ρετσινιά...χαχα.

      Διαγραφή
    3. ...κι άντε μετά να την βγάλεις απο πάνω σου!

      Διαγραφή
  16. Και αναρωτιόμουν που το πας.........από τις κάλπες και τα νεα κόμματα στη ραπτομηχανή και στα τσίτια......αυτό μονον εσύ μπορείς και το κάνεις!!
    Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα......θα δώσει ιδιαίτερη χαρα στα παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχχααααα κι εγω αλλιώς τ άρχισα,κι αλλιώς προέκυψε,έδεσε όμως έτσι;;;
      Χαίρομαι Μπέττυ μου που σ άρεσαν και ελπίζω να αρέσει στα μικρά οταν τις παραλάβουν.
      Φιλάκιααα

      Διαγραφή
  17. Χαρά μου αγαπημένη καλό σου μήνα!! Μπήκες δυναμικά βλέπω Πεπίτα μου!!! Ετσι σε θέλω!! :))
    Είναι καταπληκτικές οι τσάντες σου και στάνταρ θα εισπράξεις χαμόγελα ευτυχίας!!! Τα κάνεις όλα και τα κάνεις και τέλεια, εγώ αυτό ξέρω και σε καμαρώνω!!!! Μπράβο στα άξια χεράκια σου!! Τα γεμάτα αγάπη!!!
    Φιλάκια γλυκά Χαρά μου και να χεις έναν πολύ δημιουργικό Ιούνη!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μαριλένα μου για τα καλά σου λόγια,με συγκινείς και με κάνεις να ντρέπομαι. Απλά προσπαθώ και χαίρομαι μαζί σας για το αποτέλεσμα.
      Φιλάκια πολλά-πολλά και Καλό Καλοκαίρι,ΑΝ θέλει ν έρθει και φέτος, μέχρι στιγμής έχει μουλαρώσει.

      Διαγραφή
  18. Δεν τρελλαθήκαμε από άλλα και άλλα Χαρά, δεν θα μας τρελλάνεις εσύ τώρα !!!!!
    Πόσα σε ένα είσαι επιτέλους ??????
    Τέλειες οι τσάντες, θα χαρούν πολύ οι μικροί σου φίλοι !!
    Φιλάκια πολλά και άνω ποταμών, πολύ άνω όμως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝτε μετά την σοκολάτα με ονοματεπώνυμο,σαμπουάν Vidal Sassun!
      Αυτό μ αρέσει,συνεχώς να μας ανακαλύπτουν!χαχαχαχα Χαίρομαι όμως πολύ που σ άρεσαν τα ραπτικά μου,γιατί ξέρεις οτι είσαι ο μέντοράς μου.
      Φιλάκιαααααα και απέκτησε αβαταρ της ΣΟΦΙΑΣ,δικό σου χαρακτηριστικό...

      Διαγραφή
  19. Χαχαχαχαααα ..καλησπέρα....Άσε τον Θεοδωράκη...και κανε ένα σάκο για σένα ....θα κάνουμε
    δικό μας κόμμα ( με της μπλοκοφιλλες )και αρχηγό εσένα...μαζί με σένα υπαρχουν και πολλές άλλες δυνατές γυναίκες που κατάφεραν πολύ όμορφα πράγματα με τα Bazaar και όχι μόνο...τράβα μπροστά λοιπον χαχαχααχα και εμείς μαζί σου ...βρήκα και το τραγούδι ...οταν περνώ φόρα !!!!!!!!!!!! χαχαχαχαχα ...
    Λοιπον τωρα to the point πολύ μου άρεσαν οι τσάντες ..τελεια έγιναν ....τη χαρά θα πάρουν τα παιδιά μόλις δουν της δημιουργίες σου ...Μπράβο Χαρά
    κάλο μηνα με πολλές δημιουργίες.....πολλα πολλα φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνηηηηηηηηηηηηηηη;;;; είσαι η Ειρήνη;;;Δεν τα πιστεύω όλα αυτά π[ου διαβάζω,αλλά μεταξύ μας απόλαυσα το μεγάλο σου σχόλιο!!! Μας επηρέασαν οι εκλογες ή μου φαίνεται; χαχαχαχα έχουμε αρχαιρεσίες στο σωματείο;;;χαχαχα Πήρες φόρα,βρήκες και μουσική υπόκρουση και με παρέσυρες κι εμένα!
      Νάσαι καλά γλυκειά μου,χάρηκα για ΟΟΟΛΑ!!!
      Φιλάκια πολλά-πολλά

      Διαγραφή
  20. ΤΙ ΌΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ??????
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ....ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μόνο πέρασα να σου ευχηθώ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αχ,,,,εγω τωρα τι να πω....θα επρεπε να τους βαλω να γραψουν αυτα....αλλα το εκαναν ηδη σε πιο προσωπικη αλληλογραφια...και νομιζω οτι...θα μεινει αξεχαστη και απο τισ 2 πλευρες...ειδαν και σημερα οτι τα δωρα τους γινανε και αναρτηση....τι αλλο ....χαμογελα μεχρι τ'αυτιά!.
    ....τα λογια ειναι περιττα....ομορφες φτιαγμενες δημιουργιες...γεματες απο αληθινη αγαπη και καμωμενες απο μια ταλαντουχα κυρια του Ιονιου!...διασημη...και τσακπινα!!!!!
    ευχαριστουμεεεεεεεεεεε παρα πολυ....περιμενουμε την επομενη επισκεψη........!!!!!!!μια θεσσαλονικη δεν ειναι ποτε αρκετη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που έκαναν ήδη Μαράκι ήταν τόσο απρόβλεπτο και τόόόσο συγκινητικό,που με ξεπλήρωσαν άμεσα και πριν φτάοσυν οι τσάντες στα χεράκια τους.Εύχομαι ειλικρινά να τις χαρούν!
      Ελπίζω να τα πούμε σύντομα απο κοντά,ξανά,και για μένα είναι ζητούμενο
      Να μου τα φιλήσεις πολλές-πολλές φορές.

      Διαγραφή
  23. Xαρούλα μου γλυκιά.
    Τον καλό μήνα τον έχουμε ευχηθεί δυο τρεις φορές. Είναι αρκετά.
    Βλέπω να σου γίνονται προτάσεις να ηγηθείς κόμματος. Δεν είναι και άσχημη ιδέα. Από όλους αυτούς που υπάρχουν στη Βουλή σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρεις καλύτερα και πιο σωστά. Προχώρα λοιπόν. Έχεις την ψήφο μου.
    Οι κατασκευές σου φανταστικές. Τα πιτσιρίκια θα τις απολαύσουν.
    Φιλάκια και την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου αγαπημένε
      αν έχω την έγκρισή σου βαδίζω στα σίγουρα! Αυτό κι αν είναι λαϊκή εντολή,χαχαχαχα
      Νάσαι καλά σ ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σου,όπως επίσης για την αγάπη σου
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  24. Εξελίσσεσαι ραγδαία βλέπουμε και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!!!!!Καλό μήνα ,Χαρά ,και πάντα τέτοια κέφια να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα προσπαθώ απλά κοριτσάκια μου,και χαίρομαι αν αυτό φαίνεται.
      Φιλάκια πολλά με πολλές ευχαριστίες

      Διαγραφή
  25. Δεν ξέρω Χαρά μου πως τα πας με τις δουλειές του σπιτιού ( εγώ πάντως όχι και τόσο καλά) με το ράψιμο όμως τα πας περίφημα. Οι τσαντούλες πιο παιχνιδιάρικες δεν θα μπορούσαν να γίνουν, τα μικρά θα πετάξουν από τη χαρά τους σίγουρα. Σου εύχομαι ένα καλό, όμορφο και πολύ δημιουργικό μήνα με όσο το δυνατόν λιγότερες δουλειές του σπιτιού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω δημοσίως λοιπόν Κατερίνα μου, οτι της κάνω όποτε φτάσω στ απροχώρητο.
      Κάνω το κέφι μου,αφού και οι υπόλοιποι ένοικοι του σπιτιού δε δυσανασχετούν.
      Χαίρομαι που εγκρίνεις τις τσαντούλες μου,γιατί εσύ είσαι η πρώτη διδάξασα.
      Φιλάκια πολλά και υπομονή να περάσει ο παλιόκαιρος.

      Διαγραφή
  26. Μπράβο Χαρά μου!!Οι τσάντες σου πανέμορφες καί πολύ ζουζουνιάρικες!!Πήρες τόν αέρα τής μηχανής βλέπω!!Εγώ τήν έχω καί σκουριάζει!!Χα χα!!Οι παραλήπτες σίγουρα θά ενθουσιαστούν!!Καλό καί ευλογημένο μήνα!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ Μιμίκα μου πλέον να την τιθασεύσω και λίγο μου κάνει τα κέφια,ομολογώ.
      Ανυπομονώ να φτάσουν στους παραλήπτες να τις δουν κι απο κοντά.
      Φιλάκια πολλά και Χρόνια Πολλά!!!

      Διαγραφή
  27. Τα ρούχα δεν πιστεύουμε ότι δεν σου έκαναν. Μάλλον θέλεις να πάρεις καινούργια μου φαίνεται!!!!
    Οι τσαντούλες σου έγιναν καταπληκτικές!!! Σίγουρα θα τις ευχαριστηθούν οι παραλήπτες!!!
    Έχεις γίνει αστέρι ΚΑΙ στην ραπτική!!! Μπράβοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!!!
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα Νεφέλη μου, τώρα τα ρούχα πήγαν στην άκρη,προηγούνται άλλα ενδιαφέροντα.
      Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια,χαίρομαι που σας άρεσαν όσο κι εμένα!
      Φιλάκια πολλά κι απο μένα

      Διαγραφή
  28. Καλό μήνα Χαρά μου !! Να έχεις το μεράκι της δημιουργίας , έμπνευση και την χαρά του μικρού παιδιού όταν προσφέρεις κάτι !!
    Να είσαι καλά με την αγάπη μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς να μη μου λείψει Μαρινικόλ μου, 'τη χαρά μικρού παιδιού'!!!
      Φιλάκια πολλά και καλή δύναμη...

      Διαγραφή
  29. Με σακκίδιο σαν το δικό σου, ίσως και ο Θοδωράκης να κέρδιζε με το ποτάμι του τις εκλογές....
    Καταπληκτικά...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεεεεςςςς Φλωρίτσα;;;
      ΑΝ δείξει καλή διαγωγή μέχρι τις Βουλευτικές και διαψεύσει τις κακές γλώσσες, θα το σκεφτώ...
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  30. Υπέροχες οι τσάντες σου Χαρά μου !!!!!!! Η παιδική ψυχή βγαίνει πάντα στις δημιουργίες σου !!!!!
    Καλό μήνα και να είσαι πάντα καλά!!!!! Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κολακεύει πολύ το κοπλιμάν σου Ματίνα μου και σ ευχαριστώ πολύ.
      Φιλάκια πολλά και Καλό Μήνα.

      Διαγραφή
  31. Καλό μήνα Χαρά!!!Υπέροχες οι τσάντες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Muy bonitos y alegres, tanto la bolsa cómo la mochila.
    Un saludo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Σ ΑΡΕΣΑΝ,ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
      ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

      Διαγραφή
  33. Χάχάχά.........δέν υπάρχεις εσύ....είσαι άλλο φρούτο...μιάς και έλεγες για φρούτα και μανάβηδες στην προηγούμενη ανάρτηση !!! Έχω ρίξει πολύ γέλιο με τα αστείρευτης έμπνευσης κείμενά σου αλλά έχω μείνει έκθαμβη και με τις φανταστικές σου τσάντες και ειδικά με την αγορίστικη...εγώ αυτήν θα ήθελα κι ας είμαι κορίτσι..χάχά !!! Όσο για τα..φρούτα σου είναι υπέροχα αγαπημένη !!! Χρυσοχέρα και απλόχερη γυναίκαααα...μας τρελαίνεις !!!! Πέρασες πολύ όμορφα εδώ στα μέρη μας απ'ότι φαίνετε αλλά και στα βόρεια το ίδιο και πολύ χαίρομαι !! Σου την έφερε η Δασκάλα και πολύ καλά έκανεεεεε...χάχάχά...τέλεια τα μήλα σου Χαρά μου !!!
    Να είσαι καλά και πολλέες ακόμα όμορφες στιγμές εύχομαι !!
    Καλό μήνα και ένα χαρούμενο, ξένοιαστο καλοκαίρι εύχομαι !!! Σμούτς !! :o))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάξερες πόσο επιθύμησα τα μεγάλα ναι ενθουσιώδη σχόλιά σου Μυρσινάκι!!!
      Εχεις ΄δικιο πέρασα καλά στις μακρυνές μου αποστολές και αυτό φαίνεται,ελπίζω την επόμενη φορά να βρεθούμε ,στο γνωστό μέρος...
      Φιλάκια πολλά κι ας ευχηθούμε ένα όμορφο Καλοκαίρι που ακόμα δυστυχώς αντιστέκεται να μας κάνει τα γούστα

      Διαγραφή
  34. Witaj! Twoje prace są świetne! Pozdrowienia z Polski :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλό μήνα, Χαρούλα, άριστη τεχνίτρα ΚΑΙ της ραπτομηχανής!!!!
    Έχεις φαντασία που οργιάζει και γούστο, βρε παιδί μου.... Άσε που η εκτέλεση είναι άψογη. Άρα και υπομονή διαθέτεις!!!!
    Πολύ θάθελα να δω τι έμπνευση θα έχεις για το σακίδιο του Σταύρου!!!!! Τίποτα αστέρια.... κανένα αγαλματίδιο - για να θυμίζουν "πρωταγωνιστές";;;; Άλλωστε κι' ο ίδιος για πρωταγωνιστής της πολιτικής σκηνής πάει!!!!! Λες να το πάρει το Όσκαρ στις βουλευτικές;;;;
    Φιλάκια πολλά, φιλενάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μιλάς εσυ για υπομονή Φιλία μου,γιατί έσπασες τόνους πολυμερικού κι έκανες απίστευτα πράγματα,εγω ούτε στο μικρό σου δαχτυλάκι!!!
      Ευχαριστώ για την έμπνευση που μου δίνεις για το σάκκο του Σταύρου...όσο για το Οσκαρ...απο εκείνον εξαρτάται ν αποδέιξει την καθαρότητά του...πολλά του προσάπτουν.
      φιλάκια πολλά κοριτσάρα μου...ΚΑΙ ΝΑΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΞΑΝΑ!!!!

      Διαγραφή
  36. kαλο μηνα Χαρα!!!
    Ειδα τα φρουτα σου παρακατω,.ωριμα και πανεμορφα και σκεφτηκα οτι θα εδωσαν πολλα τα δεντρα σου που χρειαζοσουν τσαντες για να τα μαζεψεις !!!1
    Πανεμορφες ,χαρουμενες ,τσαχπινικες, με τοσες λεπτομερειες και ραμενες με ολη σου την αγαπη!!!Ειμαι σιγουρη οτι τα κουκλακια θα κανουν μεγαλες χαρες!!
    Τελικα ποτε τα προλαβαινεις ολα δεν το καταλαβα. Ποτε εισαι Αθηνα,ποτε Ζακυνθο , ποτε ζωγραφιζεις ,ποτε ραβεις ,ποτε...... τα εχω παιξει!!! Να εισαι καλα Χαρα μου και να απολαμβανουμε τις δημιουργιες σου!!!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ σε μπέρδεψα Μαράκι μου;;;;
      Οταν οι υπόλοιπες κοιμάστε,εγω σαν εργατικό μυρμήγκι εργάζομαι πυρετωδώς! Αλλωστε μπορούν να σε διαβεβαιώσουν,οτι οταν με πιάνει ο οίστρος,δε με σηκώνει ούτε γερανός!
      Ανυπομονώ να με ενημερώσει η μανούλα τους οτι έφτασαν και γούσταραν όπως στο μέιλ. Πολύ ανυπομονώ...
      Φιλάκια πολλά γλυκειά μου

      Διαγραφή
  37. Αχ εχω παθει πλακα !!! Εχω ερωτευθει την πρωτη τσαντα! Τρελλαινομαι για ροζ, πεταλουδες, καρδουλες και γενικα με ολο της το στυλ.. Σοβαρα τωρα...
    Δεν βρισκω τετοιες εδω στην Κυπρο και πολυ στεναχωριεμαι..
    Καλο μηνα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαράκι
    Γεννηθήτω το θέλημά σου...
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλά αυτό δεν είναι πρόοδος είναι άλμα στη ραπτική!
    Πανέμορφα και τα δυο σου έργα, αν και θα δείξω μια προτίμηση στο σακίδιο, όχι προς Θεού λόγω Θεοδωράκη, αλλά γιατί να είναι πιο ταξιδιάρικο και πάει με την εποχή!
    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α,ρε ταξιδιάρα ψυχή!!! Πως ξεχωρίζεις απο τα ροζουλιά, οτι είσια πιο ψαγμένο άτομο!!!
      Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ πολυυυυυυυυυυυύ.

      Διαγραφή
  40. Καλημέρα Χαρούλα μου!!!!
    Είσαι αστέρι τελικά!!!!
    Αν δεν είχαμε αυτές τις ατελείωτες σπιτικές δουλειές, τι καλά που θα ήταν!!!
    Μπράβο βρε χρυσοχέρα, μας έβαλες τα γυαλιά και από ότι κατάλαβα οι τσαντούλες είναι για δυο μικρά αξιολάτρευτα αστεράκια!!
    Είμαι σίγουρη ότι θα τα δω να τις κρατάνε!!!!
    Τι άλλο έχει σειρά τώρα;
    Εγώ προσπαθώ να σημαζέψω το σπίτι εν όψη του γάμου, αλλιώς με βλέπω με κουρέλια μέχρι τότε!!!!
    Να είσαι καλά !
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...