...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ονειρο ήταν και ...γύρισα


Ξέρω-ξέρω, περιμένετε να μάθετε πως πέρασα στας "διακοπάς"
Αφου έτσι σας συνήθισα, καλά να πάθω, γιατί ακόμα και τώρα που μόνο διακοπές δεν ήταν δε μπορώ να σας κακοκαρδίσω,τι μου φταίτε κι εσείς;
Σάμπως θα ισιώσουν τα στραβά με την κλάψα; Τλπ θα προσπαθήσω να σας κάνω μία ανώδυνη περιγραφή, όπως τότε που γυρίζαμε στο σχολείο μετά απο διακοπές: "Πως πέρασα στις διακοπές μου",θυμάστε;
Αν δε σκοτίζεστε, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε...

 Ξεκινήσαμε λοιπόν, μία μέρα του Αυγούστου, πρωί πρωί με τη δροσούλα, με πρόθεση ν΄ αποφύγουμε πάση θυσία τη μία λωρίδα  της Κορίνθου-Πατρών.  Φόβος τρόμος έχει καταντήσει για κάθε σώφρονα λογισμό  τούτη η "Εθνική οδός", ο Θεός να την κάνει!
Αποφασίσαμε να πάρουμε τα βουνά και τα λαγκάδια της Στερεάς να ρομαντζάρουμε, και πολύ γούσταρα!
Μέχρι που, όλως ξαφνικά, μου ανακοίνωσε το στεφάνι μου οτι είχε ξεχάσει το δίπλωμά του!
Οχι οτι τρελαίνομαι να οδηγεί, αλλά όσο νάναι  ένα δεύτερο χέρι, για λίγη οδηγική ανάπαυλα πού και πού, χρειάζεται.

Έτσι κατάπια μόνη μου 370 χιλιόμετρα κι έφτασα με κάτι μάτια πεταμένα έξω από τις κόγχες  από τον ήλιο,τη ζέστη  και την προσήλωση στο κορμί φιδίσιο καμωμένο, λέγε με δρόμο του βουνού και του κάμπου.
Πολλές φορές δόξασα το Θεό, που είχα κάνει πρόσφατο σέρβις στο τουτού και είχα φουλάρει βενζίνη, γιατί για ποοολλααά χιλιόμετρα ήμουν ένας μοναχικός  Λούκυ Λουκ, στη μέση του πουθενά, στην κυριολεξία.



 Μια ευχάριστη ανάσα ήταν ένα καφεδάκι στο Γαλαξείδι,(να το βλέπεις και να μη το χορταίνεις) και αλλη μία στάση σε Ευβοϊκό έδαφος για θαλασσινά με ουζάκι.
Όταν φθάσαμε στον προορισμό μας (ίδιο για πολλά έτη) τα σοκ ήταν απανωτά
Οι γειτόνισσες τρόμαξαν να με γνωρίσουν (ήμουν λέει σαν το Γ.Μούτσιο στο "Ο άνθρωπος που γύρισε απ΄ τη ζέστη") -καλά μην τις πιστεύετε,απλά είχαν 2 χρόνια να με δουν- κι εγω τρόμαξα να συνέλθω   από  τη συνάντηση με τη μητέρα  εξ αγχιστείας... αλλά σ' αυτήν δεν έφταιξε το μαύρισμα
Η γεροντική άνοια (κι οχι μόνο), μας έχει θρονιαστεί στο σαλονάκι του μυαλού. Τι βίζιτα, ιδιοκατοίκηση κανονική (εκεί να δεις ΕΝΦΙΑ και να τρομάξεις)!
Οι συζητήσεις μας τραγελαφικές κι αυτοαναιρούμενες απο λεπτό σε λεπτό, εγω στα όρια της νευρικής κατάθλιψης να την πνίγω στους ατμούς του μαγειρέματος και στα χημικά καθαριστικά (μιλάμε για πολύ νοικοκυρά! ντελίριο μ έπιασε),  εκείνη μεσ την καλή χαρά, και  τ αγόρι στο κέντρο κοινωνικής δικτύωσης του χωριού (λέγε με καφενείο) .
Μιλάμε για τρελές διακοπές...να μη σου τύχουν!

Το χωριό δε διαθέτει ούτε μία μπλογκερ,έτσι για τα μάτια, και η "κοινωνική ενημέρωση" (ξέρετε πως λέγεται αυτό,μην καρφωνόμαστε)  δεν μ αφορά ουδόλως να τη μοιραστώ, έτσι ήμουν εσώκλειστη. Όσες  όμως θέλησαν να μάθουν με τι περνώ την ώρα μου τώρα που αγραναπαύομαι,μου έξυναν την πληγή της νοσταλγίας για τις χειροτεχνίες μου, που τόσο μου έλειπαν, το εργαστηριάκι μου,το σπιτάκι μου!

Μια μέρα πήγαμε και στη θάλασσα.
Αλλά ενώ μέχρι εκείνη τη μέρα το Αιγαίο είχε σεβασθεί τους λουόμενους, μόλις  είδε το θεϊκό κορμί μου ανταριάστηκε κι εκτός απο τσούχτρες και κάθε λογής σκουπίδι που ξέβρασε, μας πέταξε στα μούτρα κι ένα παντελόνι, σημάδι οτι έπρεπε να ντυθούμε και να την κάνουμε, πριν μας στολίσει και με άλλα "παράσημα".
Παρ όλ αυτά δεν της έκανα τη χάρη να μην της κλέψω πετρούλες από τις άπειρες που γλύφει καθημερινά σαν πολύχρωμα smarties.Το τι θα τις κάνω θα το δείτε ελπίζω σύντομα.
Δεν υπήρξε δεύτερο μπάνιο,παρά τον καύσωνα,μια που εγω είχα ταχθεί στην κουζίνα ολοκληρωτικά.

Μόνο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με ξεκούνησε για ένα βράδυ.
Στην Παραλία, με το φεγγάρι τούρλα απο πάνω μας,μια κουκούτσα (σόρρυ, καλαμπόκι ψημένο, στα ελλήνικος) ανά χείρας στα βραχάκια, αλλά δεν το ξανακάναμε ούτε αυτό το ελάχιστο.
Δραστηριότητες άλλου τύπου δεν υπήρξαν,παρά τις περί του αντιθέτου ελπίδες και παρά το οτι κουβάλησα τα πλέον πρόσφορα υλικά (ζωγραφικής).
Η  έμπνευση ήταν απούσα, από τη στιγμή που η ηρεμία ήταν κι αυτή απούσα.
Έτσι τόριξα στην εύπεπτη λογοτεχνία... 4 βιβλία σε 15 μέρες. Κακό ρεκόρ δε θα το έλεγες αν ήταν ανάλογο και το όφελος
Το πρώτο, που μου προτάθηκε εκ Ν.Υ. απίστευτα κουραστικό, παρά την ωραία του γλώσσα. Πολύ ξόδεμα αδελφάκι μου για το τίποτα!
Το δεύτερο, απλοϊκό.
Το τρίτο, αδιάφορο
Το τέταρτο...ιδιαίτερο!χαχαχαχα μπήκαμε και σ άλλα μονοπάτια,αλλά ενδιαφέρον, γιατί όχι;
Και ενα παραμένει σ΄ αναμονή.  Αυτό μάλλον θα παρει σειρά τις "διακοπές" του Σεπτέμβρη  (είναι απ αυτές που λες ... δυστυχώς, θα υπάρξουν.)

Ετσι μια μέρα που έβρεχε,Ω,ναι! έβρεχε μονότονα, πήραμε τα μπαγκάζια μας και την μελαγχολία μας, τα φορτώσαμε στο γαλλάκι,που φτου να μη το ματιάσω ήταν φτερό στον άνεμο και ξανά σωφερίνα,κατάπια τα 300 κάτι χιλιόμετρα της επιστροφής απο το δρόμο -σαλίγκαρο για εκμάθηση νέων οδηγών,που κατ' όνομα είναι εθνική οδός!
Παρά τα σχέδια που κάναμε για παραμονή σε κάποιο ψαροχώρι,έτσι να φουντάρουμε το πνεύμα μας και να αναβαπτισθεί το είναι μας, δεν πραγματοποιήθηκε. Ηταν τόσο βαρύ και το σώμα και το πνεύμα που ουδεμίαν χαρά σου έκανε η οποιαδήποτε σκέψη.
Ετσι ξαναβρεθήκαμε στο ασφαλές μας καταφύγιο, στο εργαστηριάκι μου που περιμένει καρτερικά την διαμόρφωσή του (αμα έλθω στα ίσα  μου) και στη καθημερινότητα,  καλυμένη απο αφρούς   απο τα αλλεπάλληλα παντός τύπου πλυσίματα και με μόνη  ελπίδα ανάκαμψης (έστω και για λίγο...όσο κρατάει ένας καφές, που λέει και τ΄ αγαπημένο τραγούδι)  μία αγαπημένη φίλη που αναμένεται (λέγε με Βιολέτα) και με το ξενιτεμένο μου πουλί, που θα επιστρέψει στη φωλιά του, για λίγο κι αυτό.
Κάτι είναι και τούτα...
Και για να μην μείνετε με το παράπονο οτι σας στέρησα τη δημιουργική παρουσία μου (ξέρω...είχατε μίίία σκασίλα!!!), δείτε κάτι χοντροπότηρα νερού που μου χαρίστηκαν μεν, αλλά επιστράφηκαν, ριζικά  αλλαγμένα (περάστηκαν με ακρυλικό χρώμα δυαλυμένο σε ατλακόλ, ντύθηκαν με δαντέλες και έσφιξαν τη μεσούλα τους με ροζ κορδελίτσες)  στην αρχική κάτοχο για να φωτίζουν πλέον, αντί να δροσίζουν


Κι ενώ ήταν έτοιμη απο την ώρα που γύρισα τούτη η ανάρτηση, λίγο βαρειά, λίγο κουρασμένη,λίγο απ όλα... (ας μείνουμε στο λίγο),και πριν πατήσω δημοσίευση, έφτασε ένα τραγουδάκι να γυρίσει τούμπα η διάθεση.
Χαζολογούσα ασκόπως, άκουγα Χωματά και ταξίδευα προς τα πίσω...όταν άκουσα αυτό αυτό (ακούστε το):

Φυσά της νύχτας η πνοή
και το φεγγάρι πλέκει

πλέκει όνειρα, δίχτυα κεντά

και την καρδιά μου τη μεθά





δε χρειάστηκε τίποτ άλλο.
Όλα τ΄ άλλα τα είχα!

Αρκούσε ένα θαλασσόξυλο για βάση, ενα, μάλλον καρπός δέντρου ( που το είχα βρει στην Πλατεία της Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα και το πήρα παρά τις φωνές της Σοφίας οτι σηκώνω πράγματα απο κάτω χωρίς να σιχαίνομαι, χαχαχαχα να που χρειάστηκε!) για βαρκάκι, δαντελίτσα (όπως των ποτηριών, νάναι καλά η Σωσώ που μου τις προμηθεύει) για το πανί και λοιπά αξεσουάρ,για να βγει αυτό!

Δεν είναι κάτι σπουδαίο,το ξέρω,σπουδαίο είναι οτι έφτασε κάτι τόσο μικρό να μου αλλάξει τη διάθεση.
Ακολουθείστε λοιπόν  το δρόμο του φεγγαριού, με τιμόνι την καρδιά κι αμολείστε δίχτυα,ο,τι κι αν πιαστεί όφελος θάχετε!
Τουλάχιστον θα τ΄ απολαύσετε, το υπόσχομαι...
Καλώς ξαναβρεθήκαμε!

109 σχόλια :

  1. Έχω συγκλονιστεί απ την απουσία μπλόγκερ στο πεθεροχώρι και τον καρπο στο Μοναστηράκι...χαχαχα. Καλώς ήρθες Χαρά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς κι εσύ που γύρισες την Κρήτη όλη;;;; Αφού γύρισα ζωντανή & με σώας τας φρένας να δοξάζεις το Θεό ...άντε που θα κοροϊδέψεις κι απο πάνω
      Καλώς σε βρήκα Χαρά μου!

      Διαγραφή
    2. Βιλλιωτακι μου.. εεεε όχι και σε αδικεί χαρά μου..... μέχρι εμένα συνάντησες..στην Κρήτη....Ρούλα και δυνόσαυροι πάμε πακέτο...χι.χι. ακόμα γελάω.....τα παιδιά ξέρουν καλύτερα..χι.χι. ....καλά τα λέει η Χαρά κ....ο δεν βάλατε κάτω..χι.χιχ. και του χρόνου με το καλό....!!!!

      Διαγραφή
    3. axaxxaaaaaaa γυρισα και εγωωωωωωω!........καλα εεε!!!!!!!δεν εχει μπλογκερ στο πεθεροχωριιιιιιι??????ταραχτηκα........
      πεστα Ζαργανα μου........κωλο δεν εχει βαλει κατω.....αλλα αυτα θα τα γραψουμε στη δικη της αναρτηση!χιχιχιχιχι

      Διαγραφή
    4. Κατ αρχάς Βιλλιώτη να σε διαβεβαιώσω οτι ουδέποτε αδίκησα κανέναν,πόσο μάλλον εσένα που λέγω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια!!! Μέχρι κι ο δεινόσαυρος,συγγνώμη η Ρούλα ήθελα να πω,επιβεβαιώνει την αλήθεια των γραφομένων μου.
      Κώλο (το λέω επειδή ντρεπεται το Ρουλιώ) δε βάλατε κάτω,άσε το νερό που ήπιατε...το θαλασσινό εννοώ,Βλαχοπούλου!

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ. θα σου απαγορεύσω άλλη φορά να σχολιάζεις πρώτη γιατί παρασύρεις τη γνώμη του κοινού! Κογιονάρισες για την μη ύπαρξη μπλόγκερ κι όλες το πήραν σκοινί κορδόνι και γελάνε.
      Τ αντέχεις αυτό για μένα;;;;μπουχουυχουυυυυ

      Διαγραφή
    6. Ρουλάκι μου
      σ ευχαριστώ καρδιά μου που με υπερασπίζεσαι,όχι να σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι! Τι δεινόσαυροι είμαστε αν δεν έχουμε ομοψυχία;

      Διαγραφή
    7. Οσο για σένα "ταραγμένη" ας πέρναγες οτι πέρασα και οχι μπλόγκερ ,δεν ξέρω κι εγω τι θα παρακαλούσες να βρισκες να πεις μια κουβέντα τση χρήσης!
      Ευτυχώς που στα υπόλοιπα συμφωνούμε

      Διαγραφή
  2. Καλώς μας γύρισες απ' τις (ωραίες;;;) διακοπές σου, που όπως και να'χει άλλαξες το περιβάλλον σου, διάβασες τα βιβλία σου, ηρέμσσες το πνεύμα σου και επανήλθες φουλ στη ζωντάνια και το γνωστό χιούμορ σου Χαρούλα μου στα γνωστά λημέρια μας! Φιλώ σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα μου φαίνεται οτι γίνομαι δυσνόητη...
      Μαρθί που διάβασες για ηρεμία πνεύματος;;;Εγω κόντεψα να το χάσω και το συγκρατούσα με νύχια και με δόντια,όσο γι αλλαγή...μια χαρά θάμουν και στα πάτρια εδάφη,χαλαρή,ήρεμη,ηλιοκαμένη και απούσα απο την κουζίνα.
      Οπως και νάχει χαίρομαι που γύρισα στα λημέρια μας και χαίρομαι που σε βρήκα παρούσα στην υποδοχή,μουτςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

      Υ.Γ. Σ ευχαριστώ ολόψυχα για τη συντροφιά που μου κράτησες αυτό το θλιβερό 15νθήμερο. Ησουν το αβίαστο χαμόγελο στα χείλη!
      Την αγάπη μου

      Διαγραφή
  3. Τέλος καλό, όλα καλά! Έτσι δεν το λένε; Γιατί ταξίδεψες, γνώρισες μέρη άγνωστα, έθελξες το Αιγαίο, ξεσήκωσες τσούχτρες και φεγγάρια, διάβασες βιβλία, άκουσες τραγούδια και επανήλθες με τεχνάσματα. Τι άλλο θέλεις;
    Αφού προγραμματίζεις διακοπές και τον Σεπτέμβρη τότε είσαι μια Χαρά!
    Από τα νότια της Ελλάδας σου στέλνω τους χαιρετισμούς μου, λίγο πριν ξεκινήσω για Καρδαμύλη.
    Με την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι το λένε,αμ δεν είναι τέλος Στράτο...θα υπάρξει και συνέχεια...κι αυτό μ αγχώνει εκ των προτέρων. Δεν "προγραμματίζω διακοπές το Σεπτέμβρη", ανάγκα και Θεοί πείθονται,δεν το λένε;;; Τλπ,ας μην κακομελετάμε απο τώρα
      Τυχερός που θα επισκεφθείς την Καρδαμύλη!
      Αυτήν είχα στο νου μου οταν σκεφτόμουνα το ψαροχώρι για ανάπαυλα,αλλά δυστυχώς δε μας έκατσε. Καλό κι έτσι!
      Οπως λέει η αγαπημένη Δημουλά:
      "Εχω κι εγω
      ενα σωρό απωθημένους ουρανούς
      μα δε σκοτώνω τ άστρα"
      Συμβιβάζομαι λοιπόν με τ άστρα μου και πορεύομαι.

      Καλά να περάσετε,που σίγουρα περνάτε κιόλας,εγω έχω να δώ θάλασσα απο το καράβι...άστο...

      Διαγραφή
  4. Όλα τα έκανες βρε πουλάκι μου!όσο για το δίπλωμα έσκασα στα γέλια γιατί αυτό το ίδιο μου το έκανε κάποτε ο άνδρας μου!!!Καλό χειμώνα Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησα να τα κάνω Αχτίδα μου,αλλά δε μου βγήκαν κι όπως κάνεις καμιά φορά κι εσύ,έκανα τα πικρά γλυκά και παρηγορήθηκα. Δεν είχα κι άλλη επιλογή.
      Όσο για το δίπλωμα,μπορεί νάταν μεγάλη κούραση,αλλά Τ ΑΠΟΛΑΥΣΑ!!!!χαχαχαχα
      Φιλάκια πολλά και συγκρατούμαι να ευχηθώ ακόμα "Καλό Χειμώνα",ακόμα βράζει ο τόπος!

      Διαγραφή
  5. και πηγα ζακυνθο και δεν σε ειδα οταν θα ξανα παω θα σε πω να βρεθουμε καπου οκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλώς ήρθες!
    αυτό μόνο!
    η ανάρτησή σου όπως παντα, απολαυστική , περιγραφική, με τη δύσκολη γλαφυρότητά της, αλλά
    να μη ξεχνούμε πως δεν απέχουμε μακριά απο την ιδιοκατοίκηση στο μυαλουδάκι μας της άννοιας, και τότε, είτε έχει κοινωνική δικτύωση είτε όχι, ουδόλως θα μας ενδιαφέρει. Τώρα όμως που...έχει, ναί μας έλειψες!!!!καλώς ήρθες λοιπόν!!!
    εστω και χωρίς πίνακες ζωγραφικής......πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ξεχνώ Μπαρμπουνάκι,καθόλου,εγω μάλιστα που έχω αρχίσει να ξεχνώ προ πολλού,όμως ήταν σοκαριστική κι απρόσμενη η τόσο ραγδαία αλλαγή. Και το στενάχωρο είναι οτι ακόμα καταλαβαίνει και στεναχωριέται που δε θυμάται,αλλά και για μας είναι μία δύσκολη κατάσταση
      Και μένα μου λείψατε και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όσους με θυμόνταν και μου έστελναν μηνύματα ή τηλεφωνούσαν.Ηταν μια παρηγοριά στην απελπιστική μοναξιά μου
      Φιλάκια πολλά, ευχαριστώ και για την αφιέρωση

      Διαγραφή
  7. Καλώς ήρθες Χαρά! Γράφεις καταπληκτικά, δεν χόρταινα να διαβάζω. Και τα ποτήρια και η σύνθεση με τη βαρκούλα υπέροχα!!! Όσο για όλες τις περιπέτειες και την ασθένεια τι να πω, μέσα στη ζωή κι αυτά. Το καλό είναι ότι τα αντιμετώπισες με χιούμορ. Εύχομαι να περάσεις καλά τις λίγες μέρες του καλοκαιριού που μας έμειναν και καλές δημιουργίες. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δε κράτησα να με διαβάσεις μ ενδιαφέρον,τι άλλο να ζητήσω Θάλεια μου;
      Οταν ζεις το κάθε πράγμα,σου φαίνεται αβίωτο και δεν έχεις καθόλου κέφι να το διακωμωδήσεις,πόσο μάλλον αν σκέπτεσαι οτι "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά", αλλά τι θα κερδίσεις και με το να συνεχίζεις τη μίρλα;;; Ετσι μου βγήκε η χιουμοριστική εξιστόρηση.
      Καλή δύναμη κι εσύ στις οικοδομικές εργασίες και σ ευχαριστώ για την ευχή. Μάλλον για μένα τώρα αρχίζει το καλοκαίρι κι οι διακοπές!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  8. Γλυκειά μου Χαρά διακοπές στο πεθεροχώρι και περίμενες να περάσεις υπέροχα;Εγώ όσες φορές έχουμε πάει στο χωριό του άντρα μου και δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολύ συχνά κόβω κυριολεκτικά τις φλέβες μου δεν περνά η ώρα με τίποτα.Παρόλα αυτά έχεις να περιμένεις τις διακοπές του Σεπτέμβρη που ελπίζω να είναι πραγματικά υπέροχες και να σε αποζημειώσουν για όλο το καλοκαίρι.Οι δημιουργίες σου αν και λίγες είναι πολύ όμορφες.Δεν σου εύχομαι ακόμα καλό χειμώνα αλλά σου εύχομαι να περνάς υπέροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φέτος μου είπε η πεθερά μου,παρά την κατάστασή της "κάθε φορά που έρχεσαι σε πιάνει κατάθλιψη"! Και πως να μη με πιάνει,οταν βρίσκομαι έξω απο τα νερά μου, απομονωμένη και ξεκομένη απο τον κόσμο (καμιά 50 γέρους δε τους λες "κόσμο") μακρυά απο θάλασσες κι ακτές,να χρειάζεται απόφαση να μετακινηθείς (τώρα μάλιστα και με τη βενζίνα στα ύψη...)
      Ούτε το Σεπτέμβρη θάναι διακοπές,Νοσοκομεία θάναι,γι αυτό και το "δυστυχώς",αλλιώς τον περίμενα κι αλλιώς μου ήρθε,και καλά νάταν μόνο ο Σεπτέμβρης... αλλά ας μην κακομελετάω.
      θυμάσαι ένα έργο με το Βέγγο και τις ανύπαντρες αδελφές του;;Είχε και μία θεία την Ταυγέτη,η οποία φωναζε "θα φαρμακωθώ" λόγω έλλειψης γαμπρού,εγω λόγω ανοίας (όχι άνοιας) κι απελπισίας.
      Τλπ,οψώμεθα...
      Φιλάκια πολλά και ετοιμάζομαι για θάλασσα
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ στο πεθεροχώρι είμαι... αλλά δεν γκρινιάζω...αχάριστες νύφες! χαχαχα...κι εγώ σας αγαπώ!

      Διαγραφή
    3. συμπτωματικά το διάβασα χθες βράδυ! προς όλους τους ναυτιλομένους μη εξαιρετέας εμού της ιδίας:
      http://www.panagiapalatiani.gr/Article/681/

      Διαγραφή
    4. Αχ!!! βρε αδέρφι.. η αγάπη όλα τα μπορεί.....και ας μην το ξέρουμε... θα συμφωνήσω.. φιλώ σε..

      Διαγραφή
    5. Βιλλιώτη,αμάν πια όλο με σένα ασχολούμαι.Πήγες στην Κρήτη να γίνεις πνεύμα αντιλογίας!
      Πόσους είπες οτι έχει το πεθεροχώρι σου;;;Γιατί εμένα,ούτε 50 δε τους βγάζεις και με ηλικιακό δείκτη 75+(και λίγο λέω) Μάλλον θάναι παράδειγμα πως θα γίνω οταν γεράσω...όόόταν λέμε...
      Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα

      Διαγραφή
    6. Αχ Βαρβάρα μου με τις παραβολές σου!!! Νάξερες πόσο δηλητήριο ξοδεύτηκε τούτες τις μέρες κι όχι απο μένα στην πεθερά μου...
      Πάντως συγκινητική η Κινέζικη παραβολή,τη διάβασα με προσοχή και συμφωνώ απολύτως
      Και μια κι έγραψα κάτι στο Στράτο,σου λέω κι εσένα ετούτο:

      ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
      ΑΦΗΝΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ.

      Διαγραφή
    7. Ένα θα σου πω...μόλις γύρισα από ροκ πάρτι του χωριού!!! Με βινίλιο παρακαλώ, όχι κονσέρβες...

      Διαγραφή
    8. E!! Mαρία χτυπηματα κάτω από την μεση.... την ισοπέδωσες χαχα

      Διαγραφή
    9. Απο πότε οι Κρητικοί γύρισαν τον πεντοζάλη σε ροκ;;;; Και βινυλιακά...ειδυλιακά ήταν τουλάχιστον;μμμμμμμμμμμμμμμμμμμ είστε και του φρέσκου!

      Διαγραφή
    10. Αστην να λέει Εφη μου,απ αύριο αυτή τα κεφάλια μέσα,ενω εγω θ απολαμβάνω ΔΙΑΚΟΠΕΕΕΣΣΣ!!! Οχι που θα μας βγεί ροκού και η Βιλλιώτη!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλώς ήρθες Χαρά!!!!....όμορφο το καραβάκι σου....τις περισσότερες φορές τα μικρά και ασήμαντα είναι που σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα!!!φιλιά απο την Ερέτρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την κοντοπατριώτισα!
      Αμάρυνθο σταματήσαμε,δυστυχώς όχι Ερέτρια παρότι μας έγνεφε προκλητικά,αλλά ας όψονται αι συνθήκαι!
      Σ ευχαριστώ πολύ και συνέχισε απτόητη τα "καλλιτεχνικά ταξίδια" σου

      Διαγραφή
  10. Καλώς μας ήλθες αγαπητή μου Χαρά!
    φανταστική, η εξομολόγησή σου στην μπλοκογειτονιά. Ξαλάφρωσες την καρδιά σου σκέπτομαι ότι θα αισθάνεσαι καλύτερα με τον γυρισμό σου στα παλιά, γνωστά σου λημέρια.
    Σου εύχομαι καλές διακοπές τον Σεπτέμβρη, είναι ακόμα καιρός να ξαποστάσεις μα και για μπάνια στα γαλανά νερά του Ιονίου.
    Ο χειμώνας αργεί να έρθει οπότε σου εύχομαι καλή υγεία με το καλό μια καινούργια Σεπτεμβριανή εξόρμηση στην Θάλασσα.
    με αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαβρίλη μου
      πόσο χαίρομαι που σε βλέπω στο σπιτικό μου!
      Καλώς ξαναβρεθήκαμε λοιπόν.
      Πράγματι αισθάνομαι πολύ καλλίτερα απο τη στιγμή που γύρισα,τώρα μάλιστα που υποχώρησε κι ο πόνος!
      Ξαναρχισα τις χειροτεχνίες μου,τα μπάνια μου και χαιρετώ καθημερινά την Κεφαλονιά,σαν να καλημερίζω εσένα!
      Νάσαι καλά αγαπημένε μου φίλε
      Σου στέλνω την ειλικρινή μου αγάπη
      Χαρά

      Διαγραφή
  11. Πέθανα στο γέλιο με την περιγραφή σου!!
    Καλώς μας ήρθες με όλο σου το κέφι!!
    Τα ποτήρια τα έκανες θεσπέσια...όσο για το καραβάκι, αφού η καρδιά είναι στο τιμόνι θα κάνει τα σπουδαιότερα ταξίδια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε φίλους να δεις καλό!
      Εγω υπέφερα κι εσείς να γελάτε,μα είναι πράγματα αυτά χριστιανικά;;; Πάντως με προβλημάτισες τόσο που πραγματικά σκέφτηκα "πως κατάφερα όσα άσχημα πέρασα να τα κάνω να δείχνουν κωμωδία;" και γέλασα κι εγω!χαχαχα
      Νασαι καλά Μαράκι μου σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τα καλά σου λόγια.
      Φιλάκια πολλά και στο Μπρίκι σου τον θαλασσόλυκο!!!

      Διαγραφή
  12. Welcome back!Πίσω στην πνοή που σου δίνει ζωή!
    Ύπεροχα τόσο τα ποτηράκια σου όσο και η μικρή σου βαρκούλα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ooohhh!!!Thank you dear!
      Με μεγάλη μου χαρά σας ξαναβλέπω όλες επι της υποδοχής.
      ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΤΕ ΠΟΛΥ!
      Φιλάκια πολλά κι ευχαριστώώώ

      Διαγραφή
  13. Ελπίζω τώρα να περάσεις ομορφότερα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο ελπίζω κι εγω Μαρία Ελενα,μέχρι το επόμενο μακροβούτι...
      Φιλάκια ,καλά να περνάς κι εσύ.

      Διαγραφή
  14. Οντως είσαι αδιόρθωτη.. και μην τολμήσεις να αλλάξεις ..το χιούμορ ειναι αυτό που μας κρατα στα δύσκολα...μάτια μου...μοιαζει σαν καζάνι που βράζει... ανοίγεις την βαλβίδα ... και να σου..φφφσσσσ.....χαμηλώνει η πίεση.... είναι προνόμιο να κάνεις τον άλλον να χαμογελά με τα δικά σου τα δύσκολα... σκέψου πως υπάρχουν άνθρωποι που ούτε σαν λέξη δεν το ξερουν...
    τόση ώρα που έγραφα σε καταλάβαινα.. που ακούγοντας αυτή την μουσική γαλήνεψε το μέσα σου.... το ίδιο και το δικό μου.. και τι άλλο θα μπορούσες να κανεις με αυτή την μουσική απο αυτό το καραβοτσουφλό που έφτιαξες... σου εφτιαξε και την διάθεση ελπίζω.....με το καλό να δεχτεις το ξενιτεμένο σου..........το δικό μας ήρθε σήμερααααα ... μας εκανε έκπληξη..!!!!!! θα ξαναπεράσω φιλακιαααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστεί πολύ.....και η κόρη ..και η μάνα .. και εγώ...!!! ξαναφιλώ .. και πρόσεξε δεν εννούσα αυτό όταν ειπα ότι θα ξαναπεράσω.. ...χι.χι...

      Διαγραφή
    2. Ρουλάκι
      εσύ τουλάχιστον μ άκουσες με τ αυτιά σου πόσο χάλια ήμουν,οπότε θα σου φαίνεται τραγελαφική αυτή η εξιστόρηση.Αλλά έτσι είμαι εγω,ίσως οι άμυνές μου. Ούτε κατάλαβα κι εγω πως μου βγήκε έτσι γελοίο!χαχαχαχα Τόσο που γέλασα κι εγω σαν νάμουν απ έξω.
      Σίγουρα δεν καταφέρνουμε τίποτα με το να πέφτουμε,αντίθετα καταπονούμε περισσότερο τον οργανισμό μας.Σήμεραμ άφησε ο πόνος που ένοιωθα μέρες τώρα και συγκεκριμένα χθες που άρχισα ν ασχολούμαι με το καραβάκι.Ξαφνικά διαπίστωσα οτι ΔΕΝ πονούσα! Οπότε πήρα την απάντηση στην πάθησή μου.
      Δυστυχώς θα τα περάσουμε και μακάρι να μας σταθούν κι εμάς τα παιδιά μας στα δύσκολα...
      Τλπ ΚΑΛΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΑΣ,εγω την υποδέχομαι Δευτέρα αξημέρωτα!!!
      Ευχαριστίες δε χρειάζονται ΧΑΡΑ ΜΟΥ αν της άρεσαν
      Φιλιά άπειρααααααα

      Διαγραφή
  15. Καλως μας ήρθες! Αν και δεν εχω οδηγησει στην Εθνικη Οδο Πατρων, εχω ακούσει τα χειρότερα, Ενφια εδω εκεί και παραπέρα απαπαπαπαπα! Πολυ ωραίο το καραβακι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την Εθνική δε το εύχομαι ούτε του εχθρού μου Αριάδνη μου,όσο για τον ΕΝΦΙΑ δυστυχώς δεν θα τον αποφύγουμε...με τις υγείες μας (αντε να την βρούμε κι αυτήν!)
      Φιλάκια πολλά και σ ευχαριστώ πολύύύ

      Διαγραφή
  16. Καλώς ήρθες ξαδέλφη!!Αν καί επεισοδιακές οι διακοπές σου,τέλος καλό όλα καλά!!
    Εχη τόσες ομορφιές τό νησί μας,νά απολαύσεις!Πολύ όμορφες οι καλοκαιρινές δημιουργίες σου!!
    Καί τού χρόνου μέ υγεία!!Πολλά φιλιά από κάποιο νησί τού Ιονίου!!Γύρισα από Ολλανδία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α,ρε ξαδέλφη ξεπόνεσες το νησί μας,τάχεις δώσει όλα στη Λευκάδα.Μη μου πεις οτι δεν είσαι εκεί;;;;
      Τυχερή που ήσουν στην Ολλανδία,εγω να δω πότε θα πάω στη δικιά μου,προς το παρόν την αναμένω...
      Φιλάκια πολλά και Βοήθειά μας ο Αγιός μας!

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα, καλησπέρα!
    Μου αρέσει ο ευγενικός τίτλος της επιστροφής σου "όνειρο ήταν" γιατί αν δεν είχες την καλοσύνη έμφυτη μέσα σου θα είχες γράψει: "εφιάλτης ήταν και ξύπνησα"!
    Τραγικό, Χαρά μου, αλλά ξέρω πως με του έπιασες τα σύνεργα της "δημιουργικότητας" όλα ξεχάστηκαν!
    Το "αυτό" δεν μου ανοίγει!
    Δεν ξέρω πώς εσύ θα αντιδρούσες αν οι διακοπές σου ήταν έτσι:

    http://2insight4.wordpress.com/2014/08/18/%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9%E2%80%A2/

    Ωχ! τι μακρινάρι είναι αυτό, ελπίζω να βγήκε σωστό link!

    ΑΦιλάκια πάντα με όλη μου την αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μου το κάνεις αυτόόόό;;;;;;
      Είχα δει την ανάρτηση και ΖΗΛΕΨΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ,κλαψ,κλαψ,κλαψ
      Ονειρό μου ήταν πάντα μία καλύβα μέσ το κύμα,ούτε πεντάστερο,ούτε άλλες πολυτέλειες,απλά να ξυπνώ και να βλέπω τη θάλασσα,να κοιμάμαι με το φλοίσβο της,αλλά...όνειρο ήταν κι αυτό κι έμεινε απραγματοποίητο.

      Το "αυτό" ανοίγει πλέον,έκανα κι εγω χαζομάρα με το λινκ
      Στεφανάκι
      χαίρομαι που ήσουν στην υποδοχή μου,όπως σου έγραψα και στην απάντηση στο σχόλιό σου της τελευταίας μου ανάρτησης,σε σκέφτηκα πολλές φορές.

      Φιλάκια πολλά αγαπημένη,με πολύ-πολύ Αγάπη

      Διαγραφή
    2. Το "μακρινάρι" θα το εκτυπώσω...πολύ σημαντικό να υπάρχει...ειδικά τώρα.

      Διαγραφή
  18. Μετά από τόσες μέρες με την εξ αγχιστείας και με τόσα μαγειρέματα μόνο η γαλήνη του σπιτιού θα σε συνεφέρει και το ξενιτεμένο σου πουλί βέβαια!!!! Πάρε δύναμη για τις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουσιαστικά δε διέκοψα τίποτε απ όσα έκανα στο σπίτι μου,αντίθετα με περισσότερη πίεση και πλήξη. Σαν τη φωλιά μας πουθενά Κατερινιώ μου!
      Θα παρω όσο πιο πολλές ανάσες μπορώ ν αντέξω τον επερχόμενο Σεπτέμβρη...σαν Ρωσικός χειμώνας μου φαντάζει
      Φιλάκιααααα

      Διαγραφή
  19. Καλώς ήρθες Χαρά!!! Ελπίζω τώρα που γύρισες να ξεκουραστείς!!! χαχαχα
    Πανέμορφο το καραβάκι σου!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα δεν θέλω να χάσω άλλο χρόνο Νεφέλη μου,σαν τον ναρκομανή που του λείπει η δόση του νοιώθω
      Φιλάκια πολλά γλυκειά μου

      Διαγραφή
  20. Απαπαπαααααααααααααα! καλά το πήρα μυρωδιά... άλλο link βγήκε... χμ! όχι που δεν θα σ' ενδιαφέρει αλλά άλλο ήθελα, για να δω τώρα τι θα βγει, με το "επικόλληση";
    http://ainafetst.wordpress.com/2014/08/12/lesinoubliables/

    Μα ναι αυτό είναι !

    ΑΦ! και πάλι!!! :)))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα σου εύχομαι νάναι έτσι γεμάτες οι διακοπές σου μαγισσούλα μου!!! Το αξιζετε
      ΑΦιλάκιαααααα

      Διαγραφή
  21. Aντε να μαζευομαστε σιγα σιγα γιατι αδειασε η γειτονια, Χαρα οπου κι αν πας σαν το σπιτι δεν εχει, φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο,μεγάλη νέκρα έχει πέσει.
      Αντε να ζεσταινόμαστε σιγά-σιγά με τη συντροφιά μας
      Φιλάκια πολλά Μαράκι μου

      Διαγραφή
  22. Χαρά μου μη θυμώσεις αλλά έλιωσα στα γέλια με τις περιγραφές σου! ιδίως με την έλλειψη μπλόγκερς στο χωριό! Μα πώς άντεξες καλή μου;
    αχαχαχα!
    Αχ .... εγώ πάλι ούτε μέρα δεν πήρα... κι έπνιξα την πίκρα μου στα ντεκουπαριστά μου!
    Φιλάκια πολλά και καλή προσαρμογή ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσυ τέκνον Βρούτε;;;; ξέρεις τι είναι να ζεις την απόλυτη παράνοια και να μην εχεις έναν άνθρωπο να μοιραστείς κοινά ενδιαφέροντα;;; Αλλιώς θάπρεπε να συμμετέχω στην κριτική γιατί χόρεψε η χήρα ,μια κοπέλα 40 χρόνων μετά απο 10 χρόνια χηρείας ή γιατί φοράει σκουλαρίκι το τάδε αγόρι κι αν είναι γκέυ.Κόβεις φλέβα ή δεν κόβεις;;;

      Φιλάκια πολλά κι απο μένα και υπομονή,παρηγορήσου απο μένα που είναι σαν να μην έκανα διακοπές.

      Διαγραφή
  23. Εγώ ζήλεψα το καφεδάκι που ήπιες στο χωριό του παπού μου....κι έχω κάμποσα χρόνια να πάω! Η μουσικούλα δυστυχώς δεν μου ανοίγει! Όσο για διακοπές, τις έχουμε καταργήσει εδώ και πολλά χρόνια. 'Οχι πως αυτό που πέρασες ήταν διακοπές. Κάπως έτσι περνώ κάθε Κυριακή...(τουλάχιστον ψαχουλεύω και βρίσκω πράγματα στην γνωστή αποθήκη...χαχαχα).
    Εύχομαι να περάσεις καλύτερα το υπόλοιπο καλοκαίρι, Χαρά μου. Το καραβάκι σου είναι πολύ γλυκούλικο!
    Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καθόλου άδικο δεν είχες Μαριάννα μου,θεατρικό σκηνικό τ ατιμο το Γαλαξείδι! Είχα ξαναπάει και πάντα όταν πηγαίνω θα μ αρέσει και θα μ εντυπωσιάζει,κρίμα που εσύ εχεις χρόνια να το επισκεφθείς. Χαλαρώνεις χωρίς καμιά βοήθεια!
      Το "αυτό" το διόρθωσα,απόλαυσέ το απο μια φωνή που σίγουρα θα σου θυμίσει νεανικές στιγμές.
      Οσο για τα υπόλοιπα εσύ με καταλαβαίνεις...
      Ηταν μία απροσδόκητη εξέλιξη,που εξελίσσεται ραγδαία κατά τα φαινόμενα και μάλλον θα την φέρουμε κι εδώ. Ποιός στη χάρη μου! σαν τ αρνί με δύο μανάδες θάμαι,με μάνα και πεθερά...πού να πω τον πόνο μου!!!

      Φιλάκια πολλά κι ευχές κι απο μένα

      Διαγραφή
  24. Χαρουλακι μουυυ,λιγες μερες εδω μεσα και θα ξαναρθεις στα ισια σου!η συμμορια θα συμπληρωθει τις επομενες μερες !!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!....θα επανελθωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝτε να μας δω,γιατί έχουμε θέματα ανοιχτά,μας περιμένουν μεγάλα πράματα!!!!!
      Περιμένω την επιστροφή σου,είτε ως υπόσχεση είτε ως απειλή.
      Απειρααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

      Διαγραφή
    2. Αντε βρε Μισιρλάκιμισιρλάκι...γιατί εμεινα χωρίς στασίδι.....!!!

      Διαγραφή
  25. 'ασπρα καραβια τα ονειρα μας
    σε καποιο ροδινο γιαλο
    ασπρα καραβια τα ονειρα μας......" οπως λεει και το ασμα, μονο που ο γιαλος δεν ηταν ροδινος και τα ονειρα γινανε εφιαλτες....
    ευτυχως που υπαρχει το χιουμορ για να αντεχουμε κατι τετοιες καταστασεις.
    η ελλειψη μπλογκερ στο χωριο μου κοστισε και εμενα
    απαπαπα!!!! πως ειναι δυνατον?
    ασε δε την επιμορφωση ...που θα ξαναβρεις τετοια ευκαιρια να διαβασεις πεντε ολοκληρα βιβλια?
    καλως ορισες στην βαση σου
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σ έχω μάθει τόσα χρόνια;;;; Οταν διαλέγουμε τραγούδι πρέπει να κυριολεκτούμε! Στην περιπτωσή μου δε,κατάλληλο το "Ανοιξε πέτρα"...χαχαχχα
      Καλά κι εσυ συντάσσεσαι με τους κογιόνους;;;;
      Τι είσαστε εσείς! απ όλες μου τις κακουχίες ,εστιάσατε στη μπλόγκερ,απαπαπααααααααααααα

      Ω,ναι το πνεύμα το καλλιέργησα αρκούντως,μέχρι αποχαύνωσης!
      Φιλάκια και ΝΑΙ,Χαίρομαι που γύρισα,ετοιμάσου γι αύριο,θα ψηθούμε!!!

      Διαγραφή
  26. Kαλώς ήρθες Χαρά μου....δηλαδή χωρίς θάλασσα εισαι σαν τα ψάρια έξω απ'το νερό!!!!!δεν είναι και τόσο τραγικό χωρίς θάλασσα και χωρίς μπλόκερς...λίγη αποτοξινωση καλό κάνει ,έχει και το βουνό τη χάρη του.Με το καλό να υποδεχθης το ξενιτεμένο σου και να περάσετε καλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν ήμουν του βουνού τα Καλοκαίρια Μεταξένια μου,γέννημα θρεμμα της θάλασσας απορούσα πως υπήρχε κόσμος που προτιμούσε το βουνό.
      Αλλά και πάλι βουνό απο βουνό έχει διαφορά! Φάγαμε ΤΗΗΗ ζέστη και χωρίς ελπίδα πλατσουρίσματος δεν αντεχόταν.
      Φιλάκια πολλά κι ευχαριστώ πολύ για την ευχή

      Διαγραφή
  27. Τιιιιιι;"Όσο κρατάει ένας καφές";;;¨Ετσι εύκολα νομίζεις θα με ξεπετάξεις;;;Λάθος!Λάθος!!Λάθος!!!
    Ες αύριον τα σπουδαία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις μούτρα και μιλάς,που κοντέψαμε να πιούμε τον καφέ στο λιμάνι την ώρα που θα σάπλαρε το πλοίο να φύγεις;;;Ντροπή!
      Θα σε ξεπετάξω,ΕΓΩΩΩ;;;που σε περιμένω καν και καν;;;
      Ες αύριον...

      Διαγραφή
  28. Χιούμορ πάνω απ΄όλα , λατρεύω τους ανθρώπους που κάνουν τα ξινά γλυκά με ότι σημαίνει αυτό!!! Οσο για την οδήγηση τι παραπονείσαι 20 και πλέον χρόνια μόνη μου το κάνω , μίλησα -δε μίλησα !!! Κάποιος να με πάει και μένα ρε παιδια!!!!!!!!!
    Για την απόδραση του Σεπτεμβρίου εύχομαι τα καλύτερα με λιγότερο άγχος και με αρκετή ενασχόληση , γεμάτες μπαταρίες με ότι γουστάρεις , όλα καλά να είναι !!!
    Φιλάκια από μια ξεμεινεμένη στο Σούνιο !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μπορούσαμε να κάναμε κι αλλιώς Μαρινικόλ μου...
      Οσο για την οδήγηση ουδόλως παραπονούμαι, η καλλίτερή μου! Μπορώ να οδηγήσω αγόγγυστα μέχρι Διδυμότειχο,απλά μ εκνευρίζει η απρονοησία και η κακή οργάνωση
      Αλλά αν εσύ έχεις αυτό τ απωθημένο,δηλώνω ευχαρίστως οδηγός σου.Πες μου πού θέλεις να σε πάω...γι αυτό σου λέω...έλα εδώ...δε μ ακούς.
      Πάντα περιμένω.
      Φιλάκια πολλά και καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  29. Καλώς μας ήλθες από τις διακοπές σου με τα ρομαντικά-φωτεινά ποτηράκια και το πανέμορφο βαρκάκι σου. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χαρα μου αυτες δεν ειναι διακοπες τον Αυγουστο,,,,,, ειναι διακοπες,,,,, στην κολαση ...χιχιχι
    παντως τα εργα σου ΘΑΥΜΑΣΙΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι είχα υποψιασθεί,αλλά δε μπορούσα να συγκεκριμενοποιήσω το πραγματικό μέγεθος
      Ειρήνη μου. Φοβάμαι ακομα περισσότερο τη συνέχεια...μέχρι τότε όμως απολαμβάνω τις μικρές χαρές μου!!!
      Φιλάκια καλή μου

      Διαγραφή
  31. Έγραφα έγραφα έγραφα.......και γκρρρρρρρρρ.......άκυρο.....φτου!Χαρουλιτα μου λατρεύω όπως γράφεις.....εζησες μεγάλες στιγμές βλέπω.....αλλά ηθικοί αμαιουν λέμε......καλη επιστροφή στο δημιουργικό σου παραμυθοχωρο!φιλακια αααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κριμα γμτ είμαι σίγουρη οτι θα ήταν ανάλογο των "διακοπών " μου!!!χαχαχαχα Αυτά τα τρελλά να μην έκανε ο μπλόγκερ...
      Οσο μπορώ προσπαθώ να κρατάω ηθικόν ακμαιότατον(αυτό φαντάζομαι εννοείς),αλλά δεν είναι εύκολο πάντα σε τέτοιες καταστάσεις,πόσο μάλλον οταν προσπαθούσα να ξεφύγω απο την εδώ κατάθλιψη...
      Τελος πάντων όσο είμαι ενεργή είμαι καλά,ας μη προκαταλαμβάνω το μέλλον
      Φιλάκια πολλαααααααααααααααααά ζουμπουρλού μου και στα μικρά μου κουκλιά

      Υ.Γ. Προγραμματίζουμε τίποτα το Σεπτέμβρη;;;μη παραδοθώ αμαχητί στα Νοσοκομεία

      Διαγραφή
    2. Προγραμματιζόμεν......γράφω απο το iPad τρομάρα μου....και γράφει οτι θέλει.....θα τους τα δώσω αυριοοοοοοοοοο.....μακια...θα σου στείλω μέιλ

      Διαγραφή
    3. Η Σωσώ κι εσύ μας έχετε βγάλει νοκ άουτ!
      Εμαθα για το ένα που προγραμματίζετε,άμα μάθω και το δέυτερο...αλλά δε ξέρω πως θάρθουν τα πράγματα
      Στείλε μέιλ και βλέπουμε
      Φιλάκια καληνύχτας

      Διαγραφή
  32. Διάβασα ανάρτηση και σχόλια και βρισκόμουν μεταξύ" φθοράς και αφθαρσίας" αρχισα να γελώ όμως.....πρώτο για την έλλειψη blogger στο πεθεροχώρι (αυτή η λέξη μου άρεσε τρομερά) δεύτερο την απουσία του διπλώματος.....στην ξένη πλάτη 100 οι βουρδουλιές και τρίτο για το *δωράκι της θάλασσας.Από ότι κατάλαβα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ακολουθήσουν αλλά ποιός ξέρει μπορεί όλα να πάνε προς το καλύτερο.Η δημιουργική σου διάθεση όμως είναι στην κορυφή και πρέπει να την κάνεις πράξη και όλα τότε θα είναι ομορφότερα και πιο αισιόδοξα.Το εύχομαι με όλη μου την καρδιά!!! Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις φιλάκια από την Αλκιστούλα και από μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι αν γέλασες με τα πάθη μου Εφη μου,μέχρι κι εγω γέλασα εκ των υστέρων σαν ν αφορούσαν άλλη!
      Θάθελα νάμαι αισιόδοξη,αλλά αυτό που βίωσα δε μου το επιτρέπει,ίδωμεν όμως,ποτέ δεν ξέρεις...Νάσαι καλά για την ευχή,τις έχω ανάγκη αυτό τον καιρό
      Φιλάκια πολλά και περισσότερα στο γοργονάκι!!!

      Διαγραφή
  33. Καλως ωρισες Χαραααααααα,αντε βρε και του χρονου καλύτερα,σε μερη μαγικα ευχομαι να πας,οχι στο χωριο με την πεθερα ,που δε σε θυμαται κιολας,κακο του κεφαλιου βεβαια,αυτη χανει χααχααα,με το καλο να δεχτεις οσους περιμενεις και να φτιαξεις ομορφα και το καταφυγιο σου,πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε λέω να πάω μέχρι τις Σευχέλες του χρόνου,εδώ 30 κάτι χρόνια πάμε ΜΟΝΟ χωριό και τώρα θα την κάνουμε γι άλλη γή άλλα μέρη!!!χαχαχαχα Οχι μόνο με θυμάται αλλά μου πετάει και τα καρφιά της πόσο τυχερή είμαι που μου έκανε τέτοιον άντρα,κι όχι μόνο...
      Πως χάνεται το μυαλό για το καλό και στο κεντρί είναι ετοιμοπόλεμο, μου λες;;;;;
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ ήδη δέχτηκα την πρώτη και Δευτέρα πουρνό πουρνό το κοριτσάκι μου.
      Φιλάκια πολλά με πολύ-πολύ αγάπηηηηη

      Διαγραφή
  34. Μετά τα του γάμου και της βάφτισης, ήταν ότι έπρεπε για να στειλωθώ!!!!!!!
    Βέβαια δε προλαβαίνω να διαβάσω και τα σχ'ολια, θα επανέλθω!!!!!!
    Ευτυχώς που ήμουν πολύ απασχολημένη και δε κατάλαβα την απουσία σου!!!!!!!
    Άκου να μην έχει καμία μπλόγκερ το χωριό!!!!
    Να είσαι καλά και να περάσεις καλύτερα την επόμενη φορά!!!!!
    Το καραβάκι υπέροχο!!!!!!!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου ζήσουν παιδιά και εγγονή Ρένα μου!!! Το οτι δε κατάλαβες την απουσία μου δικαίως, διότι κάτι οι φούριες των προετοιμασιών (περιμένουμε φωτό απο τα μυστήρια) κάτι οτι εγω δεν έλαμψα και πολύ δια της απουσίας μου (κάτι google, κάτι Fb δνε έκατσα στ αυγά μου),δεν χάθηκε το σήμα μου παντελώς.
      Φιλάκια πολλά και πάντα ευτυχισμένη και χαρούμενη με όμορφα γεγονότα στο σπιτικό σου

      Διαγραφή
  35. Καλώς ήρθες, Χαρά! Πολύ γέλασα με τις περιγραφές σου... μα τι διακοπές ήταν αυτές;!
    Υπέροχα και τα ποτήρια και το καραβάκι σου.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα μου ντε! Πως να τις ονομάσω δεν ξέρω αυτές τις "διακοπές",εσείς όμως καταλαβαίνετε και δώστε τους ο,τι όνομα νομίζετε...θα συμφωνήσω ούτως ή άλλως.
      Ευχαριστώ πολύ Ελλη μου για την κατανόηση και τα καλά σου λόγια,φιλάκια πολλάάά

      Διαγραφή
  36. Επανήλθα αφού διάβασα και τα σχ'ολια και για να τονίσω ότι έρχεται η σειρά μας να γίνουμε πεθερές, εγώ ήδη έγινα!!!!!!!!
    Μανούλες είναι και αυτές!
    Πάντα πρέπει να βλέπουμε τη γλαφυρή πλευρά των πραγμάτων για να τα βγάζουμε πέρα!
    και πάλι φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αμφιβάλω οτι έρχεται κι η σειρά μου,τι κι αν εγω ξεφεύγω απο τον όρο πεθερά ,όπως τον έχουμε στο μυαλό μας. Ο,τι κάνω δε θα το κάνω για να θεωρηθώ καλή νύφη,αλλά άνθρωπος με φιλότιμο και αξιοπρέπεια
      Οπως θέλω για τους δικούς μου γεννήτορες ένα αξιοπρεπές τέλος έτσι θέλω και για κείνη,ένας λόγος παραπάνω οτι έμεινε απο 23 χρονών χήρα με δύο παιδιά,χωρίς να ξαναπαντρευτεί...(αυτό εγω το σκέπτομαι που είμαι η νύφη...)
      Και σταματώ εδώ,γιατί δε μ αρέσει να βγάζω τα οικογενειακά μου στη φόρα
      Φιλάκια και πάλι

      Διαγραφή
  37. Καλως επεστρεψες Χαρά μου!!! Η περιγραφη σου ηταν μοναδικη... και ξεκαρδιστικη... (για μενα τουλαχιστον !)
    Τελος καλο, ολα καλα!! Φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες και γέλασες Φωτεινούλα,το γέλιο μακραίνει τη ζωή και εγω θέλω να χαίρεστε εδώ μέσα,ακόμα και με μένα!!
      Το τέλος δεν έχει γραφτεί ακόμα,ίσως διαβάσετε κι άλλα επεισόδια,ξεκαρδιστικά ή όχι θα δείξει...
      Καλό βράδυ κοριτσάκι μου

      Διαγραφή
  38. Αντε και του χρονου καλύτερα!Τελος καλο, ολα καλα! Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κάθε χρόνο και χειρότερα προβλέπω Τέτα μου,αλλά ας μη χάνουμε απο τώρα τα κουράγια μας...εδώ αντέξαμε καν και καν στην οικογενειακή παράνοια θα κολλήσουμε;
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  39. Χαρά μου καλώς ήρθες στο σπιτάκι σου και στο εργαστήριο σου .Μη θυμώσεις ,αλλά μόνο εσύ περνάς έτσι .....Εγώ λιάζομαι και λούζομαι ,να πλένω τα μπαλκόνια ,τα παντζούρια (14 παρακαλώ ) ,να κάνω μανικιούρ τρίβοντας 58 σκαλοπάτια , να γυρνάει ανάποδα το σπίτι ,όλα έξω σαν ένα γιουσουρούμ ,και της μαννούλας και της μητέρας ....Να σε ρωτάνε κιόλας και πόσο παίρνω μεροκάμματο !!Δεν θα πώ σπίτι μου ,σπιτάκι μου ; Και του χρόνου να είσαι γερή για τα ΠΟΥΚΈΤ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχααααααααααααααααααααααα Ολυμπία έλα και κατα δω με τη φόρα που έχεις πάρει,χαχαχαχα άκου πόσο παίρνεις μεροκάματο!!! Είμαι ακριβή πες και πάω σ εκλεκτούς, δεν είμαι για χόρταση
      Αντε και του χρόνου μαζί στο ΠΟΥΚΕΤ...μόνο μη φάμε καινούργιο πακέτ(ο) και τότε να δεις...κλάάάμα η Κυρία!!!
      Φιλάκια πολλά ακούραστη πεθερά (δε πιστεύω να πας να βοηθήσεις και τη συμπεθέρα;;;ικανή σ έχω)

      Διαγραφή
  40. Χαρά μου και μένα οι φετινές "διακοπές" ήταν ίδιες με τις δικές σου. Άστα...
    Πάντως χαίρομαι που το δημιουργικό σου ταλέντο δεν επηρεάστηκε και έφτιαξες πάλι ωραία πράγματα.
    Φιλάκια και με το καλό να δεχτείς το ξενιτεμένο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κι ένας άνθρωπος να σ ε παρηγορήσει!!!
      Οχι δε χαίρομαι Ελένη μου,αν κι εσύ πέρασες το ίδιο άσχημα,ελπίζω κι εύχομαι τουλάχιστον τα δικα σου νάναι περαστικά
      Φιλάκια πολλά κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχολια,όσο για το ξενιτεμένο,ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑ!!!χαχαχαχα χαρές παντές!

      Διαγραφή
  41. ♥Γι αυτό σε αγαπώ γιατί από τις στάχτες βρίσκεις χρυσό!!!! Διάβασα κι αυτά που δεν έγραψες και το μόνο που θα πω είναι να ναι καλά τα άξια χεράκια σου κι η τεράστια ψυχή σου να χει αποθέματα υπομονής!!!! Χαρά σε λένε εξάλλου!!! Καλώς μας ήρθες γλυκειά μου!! Σε φιλώ αγαπησιάρικα καλλιτέχνιδά μου!!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τον Φοίνικα κι εγω,αναγεννώμαι απο τις στάχτες μου.Δεν υπάρχει άλλη σανίδα σωτηρίας Μαριλενάκι μου απο το διακωμωδείς την καθημερινότητά σου,ειδικά οταν σε καταθλίβει
      Αυτό ακριβώς,προσπαθώ να επιβεβαιώσω τ όνομά μου
      Φιλάκια πολλά αγαπημένο μου

      Διαγραφή
  42. Μ'αρέσει πολύ το χιούμορ σου!!
    Να σου πω κάτι; "Επενδύουμε" ψυχολογικά πάρα πολλά σε λίγες ημέρες διακοπών ενώ δεν είναι αυτό το νόημα, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Το θέμα είναι όλη την χρονιά πως ζούμε..
    Επίσης δεν ξέρω τι θεωρείς εσύ σπουδαίο, είμαι εντελώς άχρηστη & άσχετη με τα καλλιτεχνικά σας.. στα δικά μου μάτια πάντως φαίνεται πανέμορφο! Κι αφού το κάνεις με αγάπη.. δε μπορεί παρά να είναι σπουδαίο..
    Πολλά φιλιά καλό σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το πατριωτάκι μου!!!
      Εχεις δίκιο για την επένδυση που λες Κατερινάκι και γι αυτό η απογοήτευση οτι διαψευόμαστε. Απλά εγω σε διαφορετική περίπτωση θάλεγα οτι κάνω ετήσιες διακοπές,μια που το Νησί μας και η χειροτεχνία,άνευ επαγγελματικών υποχρεώσεων συναινούν προς αυτό,αλλά η καθημερινότητα και οι οικογενειακοί παράγοντες με καταπιέζουν,πίστευα λοιπόν οτι ίσως ανέπνεα δύο εβδομάδες έναν άλλον αέρα.
      Ομως αλλα προβλήματα εκεί ήλθαν μαζί με τα εδώ και μ' έδεσαν φιόγκο
      Θα τα παλέψουμε όμως όσο μας παίρνει ,μη φοβάσαι,ενα καράβι παλιό,έστω και σαπιοκάραβο...δεν είδες το Ναυάγιο δόξες;;;χαχαχαχχα
      Φιλάκια πολλά Καλό Σαββατοκύριακο ομοίως,απο την πολύ θερμή και υγρή Ζάκυνθο

      Διαγραφή
  43. Η οποιαδήποτε καλοκαιρινή εξόρμηση είναι μια εμπειρία.
    Κάπως έτσι το βλέπω.
    Όλα δοσμένα όμορφα όπως πάντα.
    Καλημέρα σου και καλό μήνα.
    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠο πού ξεφύτρωσες εσύ καλέ και δε σ ε πήρα είδηση;;; Μαζι με τα πρωτοβρόχια!
      Πράγματι εμπειρίες,αλλά ας αργούσαν τέτοιες εμπειρίες λίγο ακόμα.
      Ενα χρόνο έχω βγει σε διακοπές διαρκείας,ήταν ανάγκη να συμπέσουν;;;
      Ευχαριστώ για τις ευχές και τα συναισθήματα.

      Διαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...