...

...chi lavora con le mani 'e un operaio,chi lavora con le mani e con la mente 'e un Artigiano,chi lavora con le mani e con la mente e con il cuore 'e un Artista!!!

San Francesco di Assisi



Animated Pictures Myspace Comments
Welcome Myspace Comments

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το ταξίδι του σαλιγκαριού

της Βάσιας Ακαρέπη


Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό δάσος, ζούσε ένα σαλιγκάρι.
 Εξωτερικά ήταν ένα συνηθισμένο σαλιγκάρι όπως τόσα και τόσα άλλα. Όμως μέσα του συνέβαινε κάτι διαφορετικό, τον έκαιγε μια φλόγα. Να ταξιδέψει! 
Ο προορισμός, που είχε θέσει στον εαυτό του ήταν η πόλη. Μια πόλη που είχε δει μόνο τα φώτα της, ένα βράδυ που κατάφερε να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο δέντρο του δάσους. 


"Σαλιγκάρι"
με χρωματιστά μολύβια

Τόσο τον είχε μαγέψει το θέαμα, που αμέσως είπε μέσα του "εκεί θέλω να πάω", και άρχισε να οργανώνει το ταξίδι του..
 Ύστερα από λίγες μέρες κι αφού τα είχε οργανώσει όλα στην εντέλεια, ξεκίνησε. Βρήκε το μονοπάτι που θα τον οδηγούσε κατευθείαν στην πόλη και άρχισε να σέρνεται πάνω του, αργά αργά ...σαλιγκαρίσια!
Οι μέρες περνούσαν. κι εκείνο εκεί, στον αγώνα του να φτάσει στην πόλη. Όταν κουραζόταν, σταματούσε λίγο να ξαποστάσει κι ύστερα πάλι ριχνόταν με καινούρια ορμή στον δρόμο. Όμως, πόση ΄'ορμή" μπορεί να έχει ένα σαλιγκάρι; Η ταχύτητά του ήταν τόσο αργή, που μερικές φορές σκεφτόταν πως δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του.. Ήταν κι αυτά τα μυρμήγκια που τον προσπερνούσαν με γρηγοράδα! Μια μέρα σταμάτησε ένα από αυτά και του είπε
 "Σε ζηλεύω φίλε μου, που περπατάς τόσο γρήγορα! Αν είχα εγώ την ταχύτητά σου, θα πήγαινα στην πόλη μια ώρα αρχύτερα και δεν θα αργούσα τόσο."
Το μυρμήγκι απόρησε. Σήκωσε αδιάφορα τους ώμους του.
"Μα γιατί να θέλω να πάω στην πόλη;" είπε και συνέχισε την πορεία του.
Πέρασαν κι άλλες μέρες και το σαλιγκάρι είχε αρχίσει να δυσανασχετεί με την αργοπορία του. Περνούσαν πάνω από το κεφάλι του κι αυτές οι πλουμιστές πεταλούδες με τα φτερά τους και του θύμιζαν πως εκείνο ήταν αναγκασμένο να σέρνεται στο χώμα.. Κάποια στιγμή, μία από αυτές προσγειώθηκε μπροστά του.
"Σε ζηλεύω φίλη μου που έχεις φτερά και πετάς! Αν είχα εγώ τα φτερά σου θα έφτανα στην πόλη μια ώρα αρχύτερα" της είπε.
"Μα γιατί να θέλω να πάω στην πόλη;" απόρησε η πεταλούδα και πέταξε προς το κοντινότερο λουλούδι.
Το σαλιγκάρι συνέχισε την αργή του πορεία με επιμονή και θέληση. Κι άλλες μέρες πέρασαν μα η πόλη ήταν πολύ μακριά ακόμα.
Λίγο η ζέστη, λίγο οι πέτρες που του έκοβαν τον δρόμο κι έπρεπε να τις προσπεράσει σκαρφαλώνοντας πάνω τους, λίγο το ένα λίγο το άλλο,  οι δυνάμεις άρχισαν να τον εγκαταλείπουν.
Ήταν κι αυτές οι ακρίδες που περνούσαν από δίπλα του πηδώντας γρήγορα! Πόσο τις ζήλευε.
Μια ακριδούλα στάθηκε για μερικά λεπτά δίπλα του για να μασουλήσει ένα φυλλαράκι.
"Σε ζηλεύω φίλη μου που έχεις μακριά πόδια και μπορείς να πηδάς τόσο μεγάλες αποστάσεις! Αν είχα εγώ τα πόδια σου θα βρισκόμουν στην πόλη με ένα και μόνο άλμα" είπε το σαλιγκάρι με παράπονο.
Η ακρίδα συνοφρυώθηκε.
"Μα γιατί να θέλω να πάω στην πόλη!" είπε ενοχλημένη και πήδηξε μακριά του.
Το σαλιγκάρι συνέχισε την πορεία του αλλά είχε αρχίσει πια να απογοητεύεται. Μέρες περνούσαν, νύχτες περνούσαν, και η πόλη ήταν πολύ μακριά ακόμα..
Κάθισε σε μια μεγάλη πέτρα να ξαποστάσει και να σκεφτεί έναν τρόπο για να πάει πιο γρήγορα στην πόλη. Όμως όσο σκεφτόταν τόσο κατέληγε σε αδιέξοδο. Ίσως να μην ήταν καλή ιδέα τελικά, ίσως έπρεπε να μείνει πίσω, στο δάσος. Ίσως τα σαλιγκάρια να μην πρέπει να κάνουν όνειρα! 'Ολα αυτά σκεφτόταν το σαλιγκάρι μας και τα ματάκια του γέμισαν δάκρυα.
Μια κουκουβάγια που πετούσε εκεί γύρω, άκουσε τους λυγμούς του και πλησίασε.
Το σαλιγκάρι, βλέποντας την κουκουβάγια, τρόμαξε τόσο πολύ που έβγαλε μια κραυγή
"Σε παρακαλώ, μην με φάς!" της είπε.
Η κουκουβάγια γέλασε.
"Ηρέμησε, δεν θα σε φάω. Πες μου τι σε απασχολεί"
Το σαλιγκάρι άρχισε να της διηγείται όλη την ιστορία του και η κουκουβάγια τον άκουσε πολύ προσεκτικά. Μόλις τελείωσε την διήγηση, του είπε με την ήρεμη φωνή της.
"Σκούπισε τα μάτια σου κι ανέβα στην πλάτη μου. Θα σε πάω εγώ στην πόλη.. Αλλά πρώτα θα σου δείξω κάτι!"
Η χαρά του σαλιγκαριού ήταν μεγάλη. Επιτέλους θα τον βοηθούσε κάποιος... Ανέβηκε στην πλάτη της κουκουβάγιας, χωρίς δεύτερη σκέψη και η πτήση τους ξεκίνησε..
 Όταν κόντευαν να φτάσουν, η κουκουβάγια έκανε μια στάση σε ένα ψηλό δέντρο που δέσποζε στην είσοδο της πόλης.
"Γιατί σταματήσαμε εδώ;" απόρησε ο μικρός ταξιδιώτης
"Κοίτα! Κοίτα κάτω! " του είπε η κουκουβάγια και του έδειξε τον δρόμο "Τι βλέπεις;''
"Τίποτα!.. Μόνο χώμα και πέτρες"είπε το σαλιγκάρι.
"Και τώρα κοίτα εκεί! Τι βλέπεις;" είπε και του έδειξε λίγο πιο πέρα προς το σημείο από όπου είχαν έρθει. 
"Είναι η πέτρα από όπου με πήρες." είπε το σαλιγκάρι.
"Και τώρα κοίταξε πιο μακρυά πίσω από την πέτρα αυτή. Κοίτα προς το δάσος. Τί βλέπεις;"
Το σαλιγκάρι έριξε το βλέμμα του πάνω στο μονοπάτι το οποίο ξεκινούσε από το δάσος κι έφτανε μέχρι την πέτρα. Κι έτσι όπως έπεφτε επάνω του ο ήλιος...είδε.... Κάτι να γυαλίζει! Μια μακριά ασημένια κλωστή που ξεκινούσε από το δάσος κι έφτανε μέχρι το σημείο που είχε συναντηθεί με την κουκουβάγια.. Και μετά η γραμμή κοβόταν απότομα.
"Τί είναι αυτή η ασημένια γραμμή;" απόρησε το σαλιγκάρι.
"Είναι η πορεία σου! Κοίτα πόσο δρόμο έκανες μόνος σου, με την δική σου προσπάθεια. Κοίτα πως η διαδρομή σημαδεύτηκε από την γραμμή που άφησες πίσω σου.. Δεν είναι όμορφη αυτή η ασημένια γραμμή; Είναι δική σου. Εσύ την δημιούργησες. Και τώρα κοίτα την πορεία σου από την πέτρα ως εδώ.. Δεν φαίνεται να έχεις διανύσει αυτή την απόσταση. Δεν έχει τίποτα που να θυμίζει πως πέρασες αυτόν τον δρόμο. Γιατί τον διάνυσες άκοπα, επάνω στα φτερά μου. Αυτό ήθελα να σου δείξω. Και τώρα πάμε στην πόλη, σε έφερα στον προορισμό σου." είπε η κουκουβάγια και ξεκίνησε.
"Σταμάτα! Δεν θέλω να με πας στην πόλη." είπε το σαλιγκάρι.
"Άλλαξες γνώμη;''
"Όχι! Στην πόλη θα πάω, αλλά θα πάω μόνος μου! Θέλω να με πας πίσω στην πέτρα που συναντηθήκαμε." είπε ο ταξιδιώτης και η κουκουβάγια ακολούθησε την επιθυμία του..
Τον πήγε πίσω στην πέτρα και τον αποχαιρέτησε εγκάρδια.
"Καλό δρόμο φίλε μου! να προσέχεις!" του είπε.
"Σε ευχαριστώ για όλα!" απάντησε το σαλιγκάρι και συνέχισε την αργή του πορεία προς την πόλη.
Κανείς δεν έμαθε ποτέ αν έφτασε στον προορισμό του. Κανείς δεν έμαθε ποτέ , γιατί ήταν τόσο σημαντικό για ένα σαλιγκάρι να φτάσει στην πόλη.. Αυτό που όλοι είδαν και συνεχίζουν να βλέπουν αιώνες τώρα... είναι αυτές οι λεπτές ασημένιες πολύτιμες κλωστές που δείχνουν πως από αυτόν τον κόσμο πέρασαν ονειροπόλα πεισματάρικα σαλιγκάρια! 


Να έχετε ένα όμορφο απόγευμα και να μην το βάζετε κάτω.. "

Y.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ( δηλ. εμένα) και καταστάσεις (την πορεία προς τη ζωγραφική π.χ.) ΔΕΝ είναι συμπτωματική.

Υ.γ. 2  Ευχαριστώ πολύ τη Βάσια Ακαρέπη για την άδειά της να "κάνω εικόνα" την ιστορία της



119 σχόλια :

  1. Χαρα μου!!!! Τι υπεροχη δημοσιευση ειναι αυτη! Η ιστορια της Βασιας σε συνδυασμο με την εικονα σου ειναι υπεροχη! Ταιριαστη οσο τιποτα! Βλεπω, διαβαζω, σκεφτομαι, ζω κατι ομορφο! :)

    Ευχαριστω! Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ για το πρώτο τόσο θριαμβικό σχόλιο Κικίτσα μου!!!
      Νομίζω οτι τ αξίζει το σαλιγκαράκι μου,αλλά χωρίς την ιστορία της Βάσιας θάταν μισό.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Χαρά η ζωγραφιά σου είναι καταπληκτική, απίθανες οι λεπτομέρειες στο καβούκι του σαλιγκαριού. Το παραμύθι το είχα διαβάσει, είναι και αυτό υπέροχο και διδακτικό.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φαντάζεσαι πόσο χάρηκα οταν ψάχνοντας στο αχανές διαδίκτυο βρήκα αυτό που μου ταίριαζε απόλυτα να παρουσιάσω το σαλιγκάρι μου Ελένη!!!!
      Ηταν σαν να διάβαζα τη δική μου πορεία, μέσα απ αυτή την ιστορία και τη λάτρεψα!
      Σ ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  3. Όπως πάντα βρίσκεις τον ωραιότερο τρόπο να παρουσιάσεις τα έργα σου!!!!!
    Με την πρώτη ευκαιρία θα προμηθευτώ χρωμετιστά μολύβια σε όλα τα χρώματα!!!!!
    Συνέχισε να μας εμπνέεις Χαρουλίτα μας!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πραγματικά αν κάθε φορά βρίσκεται κάτι να σας αρέσει στο χώρο μου Ρένα μου!
      Κι εγω έχω πια εθιστεί τόσο που με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω ό,τι μου λείπει. Αξίζουν την επένδυση!
      Φιλάκια πολλά καλή μου

      Διαγραφή
  4. Είναι γεγονός πως αν δεν φτάσεις μόνος σου στον προορισμό σου - όσο μακρύς και δύσκολος είναι αυτός - δεν έχει αξία!!!! Η δική σου πορεία στους δρόμους της ζωγραφικής είναι πανέμορφη και δεν αφήνεις πίσω σου λεπτές ασημένιες γραμμές αλλά υπέροχα έργα.... όπως αυτό το σαλιγκάρι!!!! Ελπίζω ότι θα καταφέρεις να φτάσεις γρήγορα στην πόλη και θα συναντηθούμε!!!! Πολλά φιλιά ταλαντούχα συμμαθήτρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εμπέδωσα πια Βίκυ μου, αλλά και η βοήθεια που ήρθε απο το πουθενά ήταν ουρανόσταλτη!!!Κι οφείλω να τ' αναγνωρίσω,όσο κι αν θέλω πια το δρομο να τον διανύσω μόνη μου.
      Είναι εγωισμός; είναι πια γνώση; είναι τόλμημα; όπως και να το πεις ο δρομος σου ανοίγεται και σε προκαλεί και όλος αυτός που διένυσες,είναι ένα μάθημα ζωής οτι μπορεί να τα καταφέρεις!
      Οσο για το φτάσιμο στην εκεί Πόλη,ανυπομονώ να σας συναντήσω φίλες και συμμαθήτριες...φιλιά πολλά (μη νομίζεις οτι έχω αφήσει τους χαρταετούς,΄΄οόόχιιι...)

      Διαγραφή
  5. Eκουζουλάθηκα, Χαρά μου, με το υπέροχο σαλιγκάρι σου! Και το παραμύθι της Βάσιας Ακαρέπη, πραγματικά,με συνάρπασε τόσο που....δε θα ξαναφάω χοχλιό μπουμπουριστό! Αλήθεια, Χαρά, ζωγραφίζεις πολύ καλά και μπράβο σου! Θα περιμένουμε κι άλλα έργα σου κι όταν γίνεις μεγάλη και τρανή θα λέμε ''α, την ξέρουμε την Χαρά, είναι φίλη μας!'' και θα μας ζηλεύουν όλοι! Φιλιά ηλιόλουστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααχχχχ γιατί μου το είπες τώρα αυτό;;;;; Δε θα ξαναφάω ούτε εγω χοχλιούς μπουρμπουριστούς και μ αρέσουν τόσο πολύ!!!!χαχαχαχα θα νομίζω οτι τρώω τις σάρκες μου.
      Οσο για το μεγάλη και τρανή, μ έκανες και γέλασα κοριτσάκι, γιατί οοοταααν θα γίνω θα λέω μ υπερηφάνεια "αυτοί είναι οι φίλοι που με στήριξαν και με πίστεψαν οταν εγω δε πίστευα στον εαυτό μου"
      Και το λέω και ΤΩΡΑ!
      Φιλιά πολλά εξ ίσου ηλιόλουστα.

      Διαγραφή
  6. Ωραίο παραμύθι! Καλύτερο το δίδαγμα που αφήνει... και... διόλου "συμπτωματική" η "ομοιότητα"... Αν και σ' εμένα διαμορφώνεται μια διαφορετική εικόνα της "ασημένιας γραμμής"... η πορεία του καθενός μας στους στόχους του μπορεί να διακόπτεται από χίλιους δυο παράγοντες, αλλά χρειάζεται η πίστη για να επιστρέψεις στην πέτρα που σου δόθηκε το χέρι βοήθειας.

    Α, παραλίγο να ξεχάσω, να εκφράσω τον θαυμασμό μου, για άλλη μια φορά, στο έργο σου.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Στράτο, πρέπει να πιστέψεις οτι εσύ κατάφερες αυτή την ασημένια γραμμή πίσω και να γυρίσεις να την ακολουθήσεις ευλαβικά μέχρι το στόχο.
      Παρ όλ αυτά η ευγνωμοσύνη στο χέρι που σε σήκωσε παραμένει και ΘΑ παραμένει, αν κι όπως λέει μία σοφή ρήση ανώνυμου σοφού "ο ευεργετηθείς να το θυμάται ο ευεργετών να το ξεχάσει".
      Εγω θυμάμαι κι ευγνωμονώ λοιπόν τον άνθρωπο που με βοήθησε να φτάσω το "στόχο" μου,απλά, αθόρυβα,χωρίς να περιμένει ανταπόδοση παρά μόνο απο τη χαρά της εξέλιξής μου και θαυμάζω αυτή την μικρή ασημένια πορεία που διένυσα οταν πια δε το περίμενα
      Νάσαι καλά για τα καλά σου λόγια, σ ευχαριστώ

      Διαγραφή
  7. Η παρουσίαση σου είναι φοβερή.Η δε εικόνα είναι εφάμιλλη της πραγματικής.Η φύση πιστεύω ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση βρήκε έναν άξιο ανταγωνιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φυση είναι ανυπέρβλητη Νάσια μου,αν κατάφερα να την προσεγγίσω μεγάλη μου χαρά
      Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια

      Διαγραφή
  8. Σκοπός δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι!!
    Πολύ όμορφη η ζωγραφιά, απίστευτο το μεράκι σου!!
    Και η ιστορία μου άρεσε πάρα πολύ και δεν την ξαναείχα ακούσει-διαβάσει!!!
    Καλό μήνα σου εύχομαι Χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου
      όσοι έχουμε το μικρόβιο του χρώματος,μπορούμε να καταλάβουμε ο ενας τον άλλον
      Πράγματι χρειάζεται πάθος για να συνεχίζεις και ενθάρρυνση,που την έχω αμέριστη απο όλους εσάς και σας ευχαριστώ
      Την ιστορία τη βρήκα τυχαία και ταυτίστηκα,αλλά φαντάζομαι οτι η συγκεκριμένη συγγραφέας θάχει πολλές ακόμα να μας δώσει
      Καλό Μήνα και σ εσένα με την αγάπη μου

      Διαγραφή
  9. Και με το θαυμάσιο αυτό σαλιγκάρι μας δείχνεις τον αξιόλογο δρόμο σου στο χώρο της ζωγραφικής !!!!! Μπράβο είναι καταπληκτικό όπως και η παρουσίαση που το συνοδεύει !!!!!
    Καλό μήνα και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ακόμα στην αρχή Ράνια μου,αλλά αρχίζω πια να έχω περισσότερη πίστη στον εαυτό μου,ο τι ΙΣΩΣ μπορώ αν όχι να τα καταφέρω,τουλάχιστον να μην απογοητεύσω αυτούς που μ εμπιστεύθηκαν.
      Φιλιά πολλά γλυκειά μου

      Διαγραφή
  10. Υπέροχη η ιστορία, φανταστική και η εικόνα σου, Χαρά! Είναι ρεαλιστικότατη!
    Φιλιά και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως άρμοζε σ ένα ρεαλιστικό και άκρως διδακτικό παραμύθι Ελλη μου.
      Φιλάκια πολλά και σ ε σένα

      Διαγραφή
  11. Εχεις ανέβει επίπεδα στα χρωματιστά μολύβια,παρακολουθώ την εξέλιξη και είναι συγκλονιστική,το 'χεις παιδί μου το 'χεις συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουυυυυυ μη το λες! Στο πρώτο σκαλί είμαι Ρένα μου και κοιτάζω με δέος την κορυφή της σκάλας.
      Νάσαι καλά που μ ενθαρρύνεις με τόση θέρμη. Ακολουθώ την αργή πορεία του σαλιγκαριού μου,αλλά με πάθος
      Φιλάκια κι απο μένα

      Διαγραφή
  12. Xαρά μου ξεκίνησες πολύ δυναμικά την καινουρια χρονιά,μα αυτή η ανάρτηση είναι ενας υπέροχος συνδυασμός του έργου σου με την ιστορία της κ.Ακαρέπη.Πεισματάρικο σαλιγκάρι ,θαυμάζω την ασημένια πορεία σου και σου στέλνω τις ευχές μου για καλή συνέχεια ,και την αγάπη μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πεισματάρικο,αλλά καλόβολο σαλιγκαράκι (δηλ. εγω) σ ευχαριστώ ολόψυχα Μεταξένια μου!
      Πάντα με την αγάπη μου και τις ευχαριστίες μου

      Διαγραφή
  13. Τόσο η ζωγραφιά όσο και το παραμύθι, με καθήλωσαν.Το μόνο επικίνδυνο είναι η άκρη του φύλλου μήπως το σαλιγκάρι φανεί απρόσεκτο.
    Σ΄ευχαριστούμε που μας γνώρισες την δημιουργό του παραμυθιού-και όχι μόνο-και δράττομαι της ευκαιρίας να γράψω πως η μόνη γυαλιστερή διαδρομή που δεν θα υπήρχε στη ζωή μας, θα έπρεπε να είναι εκείνη :https://www.youtube.com/watch?v=oD9403yNTOc
    και επίσης σαν υ.γ να ξαναδιαβάσουμε το τελευταίο τετράγραμμο κείμενο. Εχει τη σημασία του για τον καθένα μας.Να είσαι καλά, να συνεχίσεις να δημιουργείς αφού το έχεις, και νάναι καλά και η Βάσια για την υπέροχη τρυφερή ιστορία της!πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακροβατώ γενικώς Μπαρμπουνάκι,τωρα αν πέσω θα τ αποδώσω στην αστάθεια της ηλικίας,χαχαχχαα έχω δώσει δείγματα τελευταία...
      Χαρά μου η γνωριμία με την Βάσια,και πολύ χάρηκα μ όσους την αναζητήσατε και στο χώρο της!
      Πάντα βρίσκουμε κομμάτια μας σε κείμενα,πόσο μάλλον σ ε κάποια σαν αυτό
      Φιλάκια πολλά υπομονετική & ανεκτική μου φιλενάδα

      Διαγραφή
  14. Η ασημένια πορεία σου στην ζωγραφική χρυσίζει όλο και περισσότερο, Χαρούλα μου!!!!!!
    Το σαλιγκαράκι σου είναι απίστευτα όμορφο!!!!!!!!!!!!!!!!
    Και το παραμυθάκι εξαιρετικό, δεν το είχα ξαναδιαβάσει!
    Φιλάκια και καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου σ ευχαριστώ τόσο πολύ για τα όμορφα λόγια σου,με γεμίζουν χαρά αλλά συγχρόνως και πολύ συστολή.
      Απολαμβάνω το χρωματιστό μου ταξίδι και σηκώνω τις κεραίες μου ευχαριστώντας το Θεό που μ αξίωσε!
      Σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  15. Ειλικρινά είναι μια ιστορία με διδάγματα πολλά. Σημαντικό για τον άνθρωπο η πορεία του.
    Βέβαια η δική μου πορεία, Χαρά μου, δεν είναι ούτε ασημένια ούτε χρωματιστή. Βλέπεις ήταν η εποχή που την πορεία μας την χάραζαν κάποιοι που πίστευαν ότι είχαν δικαιώματα πάνω μας.
    Κατάφερα και προχώρησα καλή μου Χαρά, και πάντα είχα την ευγένεια και την ανθρωπιά να λέω το "ευχαριστώ" εκεί που το άξιζαν. Δόξα τω Θεώ κατάφερα και έφτασα στην "πόλη" με το κεφάλι ψηλά.
    Το σαλιγκαράκι σου όνειρο ομορφιάς σε σχήμα και χρώμα.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω το ίδιο σκέφτηκα οταν την διάβασα Ντένη κι άνοιξα την καρδιά μου να την κλείσω μέσα.
      Ολοι έχουμε μία πορεία στη ζωή και δε παίζει κανένα ρόλο το χρώμα.
      Αλλοι ζουν με άσχημες συνθήκες αλλά δίνουν χρώμα σ ό,τι κάνουν γιατί το κάνουν αξιοπρεπώς ,αλλοι ζουν φαινομενικά χρωματιστές ζωές, όμως το χνάρι τους στην κοινωνία είναι πιο μαύρο απο το κατράμι
      Αυτό που μένει,δεν είναι υπο ποιές συνθήκες διένυσες την πορεία σου,αλλά πως άφησες εσύ ο ίδιος να γίνει.Κι όπως λες,αυτό που μένει είναι να φτάσεις με το κεφάλι ψηλά!
      Σ ευχαριστώ για τη ζωγραφιά μου, νάσαι καλά

      Διαγραφή
    2. Κι εγω το ίδιο σκέφτηκα οταν την διάβασα Ντένη κι άνοιξα την καρδιά μου να την κλείσω μέσα.
      Ολοι έχουμε μία πορεία στη ζωή και δε παίζει κανένα ρόλο το χρώμα.
      Αλλοι ζουν με άσχημες συνθήκες αλλά δίνουν χρώμα σ ό,τι κάνουν γιατί το κάνουν αξιοπρεπώς ,αλλοι ζουν φαινομενικά χρωματιστές ζωές, όμως το χνάρι τους στην κοινωνία είναι πιο μαύρο απο το κατράμι
      Αυτό που μένει,δεν είναι υπο ποιές συνθήκες διένυσες την πορεία σου,αλλά πως άφησες εσύ ο ίδιος να γίνει.Κι όπως λες,αυτό που μένει είναι να φτάσεις με το κεφάλι ψηλά!
      Σ ευχαριστώ για τη ζωγραφιά μου, νάσαι καλά

      Διαγραφή

    3. Κι εγω το ίδιο σκέφτηκα οταν την διάβασα Ντένη κι άνοιξα την καρδιά μου να την κλείσω μέσα.
      Ολοι έχουμε μία πορεία στη ζωή και δε παίζει κανένα ρόλο το χρώμα.
      Αλλοι ζουν με άσχημες συνθήκες αλλά δίνουν χρώμα σ ό,τι κάνουν γιατί το κάνουν αξιοπρεπώς ,αλλοι ζουν φαινομενικά χρωματιστές ζωές, όμως το χνάρι τους στην κοινωνία είναι πιο μαύρο απο το κατράμι
      Αυτό που μένει,δεν είναι υπο ποιές συνθήκες διένυσες την πορεία σου,αλλά πως άφησες εσύ ο ίδιος να γίνει.Κι όπως λες,αυτό που μένει είναι να φτάσεις με το κεφάλι ψηλά!
      Σ ευχαριστώ για τη ζωγραφιά μου, νάσαι καλά

      Διαγραφή
  16. Η ζωγραφιά υπέροχη σαν ζωντανή!!!!και το παραμύθι με νόημα!!!έτσι είναι Χαρά μου όλοι μας έχουμε μια γραμμή σ' αυτή τη ζωή πότε πάει ευθεία,πότε δεξιά πότε αριστερά πότε σταματάει πάντα όμως να προχωράμε ποτέ να μην το βάζουμε κάτω όπως λες!!συνέχισε γιατί το χεις!!!τα φιλιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι είναι Δεσποινάκι,δε παίζει ρόλο το ζικ-ζακ της πορείας,αλλά ο στόχος και το ταξίδι και να φτάνεις στο τέρμα με αξιοπρέπεια!
      Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου

      Διαγραφή
  17. Και πού καταλήγουμε?
    Στο ότι οι λατρεμένες μου κουκουβάγιες είναι πρόθυμες να ακούσουν, να βοηθούν και να μας ανοίξουν τα μάτια! ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΉΣΩ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ?!
    ;-)
    Επανέρχομαι στην πραγματικότητα!
    Χαρουλίτα μου, δεν την γνώριζα την ιστορία! Νομίζω όμως πως την οπτικοποίησες άριστα!!
    (Ναι ξέρω... Αν δεν ήταν η Βιλλιώτη, εσύ δεν... Αλλά κι εγώ με τη σειρά μου, ξέρεις!!!)
    ;-)
    Καλό μήνα, κορίτσι μου!
    Είσαι αστέρι!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά και χρωματιστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γέλασα πολύ με την παρένθεση Λουκουμάκι μου Συριανό.Είσαι κι εσύ ένα πεισματάρικο σαλιγκαράκι,αυτό που θέλεις, θέλεις!!!
      Νοιώθει άβολα το Βιλλιωτάκι να την εκθειάζω δημόσια,αλλά μεταξύ μας, εσένα θα στο εξομολογηθώ: χωρίς αυτήν nothing!
      Φιλάκια πολλά γλυκό μου κοριτσάκι, φωτεινά και ολόγλυκα όλα δικά σου!

      Διαγραφή
  18. Τι ομορφη ιστορια. μπραβο στη συγγραφεα και πολλα μπραβο σε σενα Χαρα μου για το σαλιγκαρι σου το ονειρικο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΟΦΟΤΑΤΟ, ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟ.
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :)
    ΦΙΛΑΚΙΑ
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...Καλό μήνα!
    Κείμενο ευρηματικό, με τρυφερή διδασκαλία.
    Χαιρετισμούς από Νέα Υόρκη, και στις ...δύο σας!
    Υιώτα
    "Αστοριανή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά που πέρασες Υιώτα απο το σπιτικό μου!
      Χαιρετισμούς στη μακρυνή και παγωμένη Ν.Υ!
      Χαρά

      Διαγραφή
  21. Ειλικρινά δε θέλω να πω κάτι άλλο: είσαι έμπνευση!
    Ψάξε τα βιβλιαράκια του Λουίς Σεπούλβεδα, ''το σαλιγκάρι που ανακάλυψε τη σημασία της βραδύτητας'' και το κορυφαίο ΄΄ο γάτος που έμαθε σ΄ ενα γλάρο να πετάει'', είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσουν πολύ!
    Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια σ' αυτή την όμορφη δημιουργική πορεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπόσχομαι να τ' αναζητήσω Νικούλι.
      Είναι για μεγάλα παιδιά σαν κι εμένα ελπίζω,χαχαχαα
      Σ ευχαριστώ κοριτσάκι μου,νάσαι καλά

      Διαγραφή
    2. Είναι για παιδιά κάθε ηλικίας.
      Για το γάτο που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει πιάσαμε κουβέντα μ' έναν αγνωστο κύριο στο βιβλιοπωλείο. Μου είπε 'οτι ήταν ό,τι πιο τρυφερο είχε διαβάσει τα τελευταία χρόνια -και είχε δίκιο.
      Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
    3. Νίκη νάσαι σίγουρη θα τ αναζητησω,για να το προτείνεις εσύ...

      Διαγραφή
  22. Κατ' αρχάς να σου πω ότι το ''με συγκίνησες'' είναι λίγο! ... Κάθομαι και θαυμάζω της ΥΠΕΡΟΧΗ ζωγραφιά σου, διαβάζω τα σχόλια και κλαίω σαν μωρό παιδί!... Ότι και να πω είναι λίγο ... Την ιστορία την ξέρω (αλίμονο, πως θα ήταν δυνατόν) .Εκείνο που έμαθα σήμερα είναι ότι όταν κάνεις κάτι με αγάπη και ειλικρίνεια και το απελευθερώνεις, αυτό δημιουργεί μια αλυσίδα αγάπης και ειλικρίνειας στην προσπάθεια του να επιστρέψει και πάλι σε σένα! Κι αυτή η αλυσίδα είναι η ασημένια πορεία του!!
    Με έκανες πραγματικά πολύ ευτυχισμένη με την ζωγραφιά σου!!! Δεν θα μπορούσα να βρω ομορφότερη εικόνα για το σαλιγκαράκι μου! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    Ευχαριστώ και τους αναγνώστες σου για τα υπέροχα σχόλιά τους!
    Καλημέρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Ακαρέπη,
      Αυθαίρετα παίρνω την πρωτοβουλία, πιθανολογώ να με συγχωρέσει η Χαρά, να είμαι εγώ που θα σας ευχαριστήσω προσωπικά, εσάς πρωτίστως και το σαλιγκάρι σας, για το σπουδαίο μάθημα ζωής που μας διδάξατε.

      Με τη βοήθεια του κειμένου σας, επέστρεψα στην πέτρα ώστε να ξαναρχίσω την πορεία μου. Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει…

      Και πάλι σας ευχαριστώ και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε...

      Διαγραφή
    2. Βάσια
      ειλικρινά δεν το περίμενα να συγκινηθείς κι αυτό δημιούργησε αλυσιδωτά μεγαλύτερη συγκίνηση σε μένα.
      Να συγκινηθείς αφ ενός και να μου απευθύνεις τόσο όμορφα λόγια! Αναρωτιέμαι αν τ αξίζω τόσο πολύ; Ειλικρινά με κάνεις και ντρέπομαι
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για άλλη μια φορά που μου επέτρεψες να συμπορευτώ με την όμορφη ιστορία σου, που ήλθες και με τίμησες με την παρουσία και τα λόγια σου και νάσαι σίγουρη...θα τα λέμε!
      Καλή συνέχεια και σε σένα, νάσαι καλά και να δημιουργείς!

      Διαγραφή
  23. καλημερα !!! υπεροχη ζωγραφια με πολυ ομορφα χρωματα και το κειμενο με μεγαλο διδαγμα!!! τα φιλια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα πια Σοφία μου
      Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  24. Γειά σου Χαρά μου! Τι υπέροχη ιστορία! Υπάρχει η προοπτική ενός ταξιδιού και με έκανε να σκέφτομαι αισιόδοξα! Πολύ με έκανε να χαρώ το χοχλιδάκι σου! Έτσι λεμε εδώ το σαλιγκάρι :χοχλιό! Γειά στα χέρια σου! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε αισιόδοξα Ειρήνη μου,ακόμα και στα ΄δυσκολα
      "Χοχλιδάκι"! σαν στολιδάκι ακούγεται και μήπως δεν είναι;
      Νάσαι καλά κορίτσι μου , σ ευχαριστώ και σε φιλώ.Ευχομαι "Καλοτάξιδη"!

      Διαγραφή
  25. Es precioso este dibujo, encontré tu blog porque tengo una seguidora y desde este momento lo soy también, saludos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ
      ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  26. Αχ αυτή η επιμονή σου!!!! Πόσο δημιουργική!!!!!!!!! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑχ αχαχαχαχαα κανονικά θάπρεπε νάχα ζωγραφίσει μουλάρι ξεκαπίστρωτο Σταυρούλα μου,τότε θα κυριολεκτούσα!
      Την αγάπη μου καλή μου

      Διαγραφή
  27. Ομορφη παρουσιαση υπεροχη ζωγραφια!!!!!!!!Καλο μηνα Χαρουλα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι ένα όμορφο μήνα και σε σένα Κατερίνα μου, σ ευχαριστώ θερμά!

      Διαγραφή
  28. Δεν θα μπορούσες Χαρά μου, να παρομοιάσεις καλύτερα τη πορεία σου, στη ζωγραφική με το υπέροχο αυτό παραμύθι της Βάσιας (που χάρη σε σένα επισκέφτηκα)!
    Κάπως έτσι, πρέπει να είναι και η πορεία της ζωής μας, σταθερή και υπομονετική, εδώ ταιριάζει και το γνωστό: " Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός! ;-)
    Είναι απίστευτη η πρόοδο σου στη ζωγραφική, χίλια μπράβο!

    ΑΦιλάκια με όλη μου την αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ ταπεινά Στεφανάκι μου,ειλικρινά δε βρίσκω λόγια για όσα όμορφα μου γράφετε.
      Σε φιλώ γλυκά με όλη μου την αγάπη

      Διαγραφή
  29. Πολύ όμορφο το σαλιγκάρι σου. Και η ιστορία!!! Άλλωστε σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
    να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Φιλάκια Χαρά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δίκιο Κατερίνα!
      Ο καθένας με το δικό του τρόπο δίνει έμφαση στο "ταξίδι", κι είναι τόσο μαγευτική η πορεία!!!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  30. Το παραμύθι της Βάσιας είναι υπέροχο, μα και η ζωγραφιά σου εκπληκτική!
    Πολύ μου άρεσαν και τα δυο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ Μαράκι,που αυτό το παντρεμα το εγκρίνατε όλοι σας!
      Σε γλυκοφιλώ

      Διαγραφή
  31. Τι υπέροχο παραμυυθάκι!!!
    Έτοιμη είσαι να γίνεις εικονογράφος!!!
    Καλό μήνα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχαχχαα ΛΕΕΕΣΣΣΣ ν αρχίσουν νάρχονται προτάσεις;;;;χαχαχχαα
      Σ ευχαριστώ γλυκειά μου

      Διαγραφή
  32. υπεροχο!! μπραβο!!!
    η ζωγραφιά σου απίθανη!! χαίρομαι που μόνη σου έκανες αυτά που έκανες!!!....

    θα μπορούσα να είχα βάλει ένα άλλο τέλος στο παραμύθι... αλλά δεν θα το κάνω...έτσι όπως είναι.. μου αρέσει πολυ!!!

    καλή επιτυχία στον δρομο σου Χαρά μου!!!
    Υ.Γ. κι εγώ πέρασα από εδώ... γιατί μία φίλη μου είπε τι υπεροχο παραμύθι έχεις αναρτήσει!!!
    Έτσι... αλληλεπηρεαζόμαστε!!! προς τα ωραία των μπλογκ!!!!!

    καληνύχτα, ΧΑρά μου... τα λέμε!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει στον αχανή χώρο του διαδικτύου!
      Ανθρωποι ανόμοιοι συναντιόνται κι ανταλλάσσουν κοινά ενδιαφέροντα. Ενα ατέλειωτο πάρε-δώσε. Τι ωραιότερο!!!
      Καλό σου ξημέρωμα κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  33. Αγαπητή μου Χαρά,

    Πολύ όμορφη η ζωγραφιά με το σαλιγκάρι όπως και το παραμυθάκι,
    θα μου επιτρέψεις να ασχοληθώ με το σαλιγκάρι (μπόμπολας) τον λέγαμε στην Κεφαλονιά. Λοιπόν στα πρωτοβρόχια βγαινανε τα σαλγκάρια και κρυβόταν κάτω από τα πεσμένα φύλλα της συκιάς.
    Τρέχαμε παιδάκια και τα μαζεύαμε η μάνα μας τα μαγείρευε τσιγαριστά, ένας λουκούλιος μεζές.
    Εποχές πολέμου,

    Με όλη μου την αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον μου!
      Φυσικά και θα σου επιτρέψω Γαβρίλη μου,στόχω ξαναπεί,οτι έχεις το ελεύθερο να ξεδιπλώνεις τη σκέψη σου όπως σ αρέσει.
      Εμένα μ ευχαριστεί πολύ να διαβάζω τα ιδιαίτερα σχόλιά σου!
      Εμείς δε τρώγαμε τα σαλιγκάρια, δε ξέρω αν στα Κατοχικά χρόνια το έκαναν. Ομως ξετρελλάθηκα την πρώτη φορά που τα έφαγα σ ένα Κρητικό μαγαζί
      Εκτοτε τ αναζητώ σε πρώτη ευκαιρία
      Σε χαιρετώ με όλη μου την αγάπη και να προσέχεις το κρύο.

      Διαγραφή
  34. Στασίδι δεν βρήκα αφου δεν μου έφτιαξε το Μισιρλακιμισιρλάκι που να κατσω να ξαποστασω με τοσο κατεβασμα το καθυστεριμένο;..... οπότε αργα αλλα σταθερα κατεβηκα μέχρι εδώ ακολουθόντας το χνάρια του σαλιγκαριού σου. Στον δρομο ΧΑΡΑ μου με συντρόφευε το παραμύθι της Βάσιας Ακαρέπη... με το ομορφο νόημα του.. μονο εσύ θα μπορουσες να συνδιασεις τοσο ομορφα την εικονα με τις λεξεις .!!!!!
    Η δασκαλα σου θα ειναι πολύ περήφανη για σενα.. εξελίχτηκες σε άξιο τέκνο της Βιλλώτη...μάτια μου...κλαπ..κλαπ.. Διαβάζοντας τα σχόλια γέλασα με το σχόλιο της φίλης Xarotoart.....με τους χοχλιους..:) :) ......μα και εσύ παιδι μου τον έκανες τοσο αληθινό...!!! θα το σκεφτώ και εγώ αν θα ξαναφάω χοχλιούς...
    Αυτές οι πορείες στην ζωή μας Χαρα μου ειναι οι πιο σωστες και εχουν τα αναμενομενα αποτελεσματα... σημασία..... η διαδρομη.. και ο στόχος στο τελος..!! Και ο δικος σου επιτευχθει με τον καλύτερο τροπο... πως να μην καμαρώνουμε... για σενα ..!!!! σε γλυκοφιλώ....!!!
    Υ.Γ. Επεσε σύρμα.....χι.χι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις απουσιάζει και το Μισιρλάκι και πού μυαλό για τα καθυστερημένα!!!χαχαχαχα
      Καλά σύρμα έπρεπε να πέσει για να ρθεις;;;; μάλλον απο κάποια που "ακαρτέρει κι ακαρτέρει φιλελεύθερη λαλιά,το ένα χτύπαε τ άλλο χέρι απο την απελπισιά" αλλά παραταύτα...δεν με μουτζώνει να ησυχάσει...
      Τάπα στον εαυτό μου και ξεθύμανα Ρουλάκι μου γλυκό
      Οοοοχιιιι μην το σκεφτόμαστε πολύ γιατί μ αρέσουν τόσο πολύ οι χοχλιοί οι μπουρμπουριστοί της Κρήτης!!!! Οταν θα ξανάρθω να μη φάω μια φορά ακόμα;;;χαχαχαχα κοιλιόδουλη πάντα!
      Συμφωνώ απόλυτα σοφή μου φιλενάδα,πώς θα μπορούσα άλλωστε ν αγνοήσω την πείρα και την σοβαρότητα;;;;
      Φιλάκια γλυκά αγαπημένη μου

      Διαγραφή
    2. δεν ξερω ποιά ακαρτέρει φιλελευθερη λαλιά, ένα ξέρω: τωρα που θα εκθέσεις τα έργα σου, προτείνω να αναλάβεις την εικονογράφιση του συγκεκριμένου παραμυθιου!!!!!!!!!!!!
      τόσο κοινό αποκτήσατε πιά!
      κει εχει τόσες υπέροχες εικόνες στην πορεία του το σαλιγκαράκι! εχεις και τα χρωματιστά μολύβια σου, το πολυ πολυ να χρειαστείς κάτι σε ασημί ακόμα!Δεν ειναι σκέψη, είναι πρόταση!
      φιλιά πολλά πολλά πολλάαααααααααααα

      Διαγραφή
    3. Αδέρφι .ασε να μην την ζορίσουμε γιατί.... κατι εχω κατα νου...τωρα που έμαθε να ζωγραφίζει........
      Χαρουλακι μου στην επόμενη ανάρτηση θα δεις γιατί χάθηκα για λιγο.... φιλια και στις αγαπες μου...

      Διαγραφή
    4. Απόκτησα αυτό που καιρό επιθυμούσα...τρέμετε!!!! :D χαχαχαχααααααααααα

      Διαγραφή
    5. Μπαρμπουνάκι αν περίμενε η Βάσια απο μένα για την εικονογράφηση το αμοιρο σαλιγκάρι θα έπνεε τα λοίσθια .Αλήθεια πόσο ζούνε τα σαλιγκάρια;;;; :(

      Διαγραφή
    6. 4 ως 7 έτη η απάντηση, -τόση υπομονή έχουμε κι εμείς να περιμένουμε- αλλά αν το εικονογραφίσεις θα ζει στο διηνεκές!
      φιλιαααααααααααααααα

      Διαγραφή
    7. για την καρδούλα ήρθααααααα στηλε μεηλ...:) :) τι έκανες χαρουλακι μου και βγηκαν και τα χαμόγελα; και κοιτα τωρα που αποκτησες τα ποθούνε να βαλεις και μόσιον με ανοιχτό στόμα.. ενταξει;φιλακιαααα τα λεμε ..

      Διαγραφή
    8. Θέλεις καρδούλα κέρσορα καλό μου;;;;
      Και φατσούλες;;;;
      Στείλε μου μέιλ και θα σου απαντήσω όπως πάντα, άμεσα! Για χάρη σου κόβω φλέβες και το ξέρεις

      Διαγραφή
    9. Μπαρμπουνάκι
      ήμουν σίγουρη οτι θα μου έυρισκες πόσα χρονια ζει το σαλιγκάρι!
      Βλέπεις ξέρω πού απευθύνομαι:)

      Διαγραφή
  35. Και εσυ εχεις αφησει την λαμπρη πορεια σου και χαιρομαστε και εμεις τις δημιουργιες σου!!
    Καταπληκτικο το σαλιγκαρι σου! Πανεμορφα απεδωσες τα χρωματα του! Καλη συνεχεια Χαρα!
    Καλο απογευμα-φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και νάμουν πιο κοντά στις δημιουργικές φιλενάδες μου...θαύματα θα κάναμε!!!
      Φιλάκια πολλά Μαράκι μου γλυκό,την αγάπη μου

      Διαγραφή
  36. Οτι και να κάνεις Χαρα μου ....είναι τελεια .....
    πολύ όμορφα η ζωγραφιά και τα χρώματα πολύ ζωντανά...
    καλή συνεχεία και φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολλανδεζάκι μου γλυκό,σ ευχαριστώ καλό μου για τα καλά σου λόγια
      Νάσαι καλά κι εσύ και να δημιουργείς ομορφιές!!!
      Φιλάκια γλυκά

      Διαγραφή
  37. Πανέμορφη η ζωγραφιά σου, πολύ ωραία φωτεινά χρώματα! Δένει τέλεια με την ιστορία που επέλεξες! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ντροπή που εμφανίζομαι τόσο χαμηλά αλλά αυτές τις μέρες έχω χάσει τον μπούσουλα να το πω... τον χρόνο να το πω... γενικώς έχω αποσυντονιστεί εντελώς και αλλού θέλω να πάω κι αλλού βρίσκομαι. Νόμιζα, λοιπόν, πως έχω σχολιάσει και ήρθα να δω και την απάντησή σου... Με τις υγείες μου. Πάμε στο θέμα μας γιατί το άλλο θέλει πολλή κουβέντα.
    Χαρά...ουαου! Ξεπέρασες τις προσδοκίες μου αυτή τη φορά. Το σαλιγκαράκι μας έκλεψε τις καρδιές. Συνδυάστηκε υπέροχα με το όμορφο παραμύθι της Βάσιας και τώρα δεν έχει μόνο να μας δείξει πράγματα αλλά και να μας πει.
    υ.γ. Όσο για το δίδαγμα, το έλαβες ως σε βόλευε νομίζω... ένας ακόμη λόγος για να μη μ' ακούς...χαχα... αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρχε περίπτωση να κατεβάσω την ανάρτηση χωρίς νάχεις σχολιάσει.
      Αυτό όχι για ν αυγατίσω τα σχόλια,έχω κάψει καν και καν αναρτήσεις, ούτε γιατί θα μάθαινα κάτι που δεν ήξερα,αλλά ήθελα να υπάρχει η γνώμη σου στη συγκεκριμένη ανάρτηση ;)
      Τώρα όσο για το υστερόγραφο,τελευταία έχω ένα θέμα με τις προσλαμβάνουσές μου
      Και γενικά παίρνω τα πράγματα όπως με βολεύουν,αλλά και η συγγραφέας του δε με ξεβόλεψε,8Ι
      ΑΝ θα σ ακούω ή όχι στο μέλλον,άστο και θα δείξει...μη με προδιαθέτεις ;)

      Διαγραφή
  39. Υπέροχη η ιστορία της Βάσιας Χαρά μου και υπέροχη η ζωγραφική σου!!! Εχεις φοβερό ταλέντο!!! Πολύ όμορφα χρώματα, καταπληκτικό το σαλιγκάρι!!! Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε ξέρω αν είμαι τόσο φοβερό ταλέντο Θάλεια μου,αλλά φοβερή δασκάλα, σόρρυ φίλη, έχω!
      Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ <3

      Διαγραφή
  40. Grazie della tua visita mi dispiace ma non conosco il greco e tradurlo con google temo sarebbe incomprensibile. Buona fine settimana. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Cara nuova amica
      non e bisogno tradurre il Greco, scrivimi in Italiano e io...
      Conosco un po d Italiano ;)
      Benvenuta!

      Διαγραφή
  41. Υποκλίνομαι στο ταλέντο σου !!!! Σ'αυτό το απίστευτο ταλέντο που έχεις να συνταιριάζεις γραφή και δημιουργία!! Το κείμενο ένα ποίημα!! Το σαλιγκάρι σου εκθαμβωτικο μέσα στην απλότητά του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και εννοείται ότι ξεχάστηκα με την ομορφιά , και δεν σου έστειλα την αγάπη μου μαζί με ένα φιλί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα;;;τα σημαντικώτερα ξεχνάς,χαχαχχαχα
      Φιλιά πολλά κι αγάπη κι απο μένα φιλενάδα

      Διαγραφή
  43. Πόσο υπέροχα έδεσες την ζωγραφιά σου με την ιστορία!!! Απίθανη η δουλειά σου με τα μολύβια Χαρά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δεν ξέρω αν έφτασε τελικά το υπερήφανο πανέμορφο
    χοχλιδάκι
    στον προορισμό του..... και αν έφτασε δεν ξέρω πόσο
    αλάβωτο έμεινε.... καταλαβαίνεις εσύ.....
    φιλάκια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα είναι ταξίδι,φιλενάδα,άρα η πορεία εξακολουθεί...και φυσικά όσο συνεχίζεται οι λαβωματιές εξυπακουονται...
      Φιλάκια πολλά και ας με ξέχασες...:o

      Διαγραφή
  45. Μπήκα να σου πω μια καλημέρα....και με τρέλανε η καρδούλα...καλή εβδομάδα Χαρά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω των ημερών Δεσποινάκι...χαχαχχα καιρό είχα να αλλάξω κέρσορα :)
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  46. Χρονια σου πολλα αγαπημένη....μας ΧΑΡΑ...να σε χαιρονται που σ αγαπανε και εμεις μαζί τους... πολλα γιορτινα φιλακιαααααα!! :D :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μ εντυπωσίασες!!!χαχαχχαχαχα πότε πρόλαβες κι εμπέδωσες τις φατσούλες;;;;
      ΡΟΥΛΙΩ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟ!!!!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

      Διαγραφή
  47. Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου! Χρόνια πολλά. Αγαπημένη μου Χαρά σου εύχομαι να έχεις υγεία και ότι άλλο επιθυμείς. Να χαίρεσαι και να σε χαίρεται η οικογένειά σου. Χαρά μου διάβασα με προσοχή την ιστορία του σαλιγκαριού. Ο αγώνας στη ζωή είναι που δίνει το νόημά της. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΟΥΛΆΚΙ ΜΟΥ ΓΛΥΚΌ
      Πολύ χαίρομαι για τις ευχές σου και σ ευχαριστώ ολόψυχα.
      Οσο για το δίδαγμα του σαλιγκαριού,η ζωή είναι πράγματι ένας συνεχής αγώνας δρομου!
      Φιλάκια πολλά και αγκαλιές ζεστές

      Διαγραφή
  48. Ξαναήρθα για να σου πω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!
    Αγαπημένη μας φίλη!!!!!!!!!
    Να είσαι καλά και να μας χαρίζεις τις ωραίες σου δημιουργίες!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ που πάντα με θυμόσαστε και μ αγαπάτε με μια αγάπη που με συγκινεί ιδιαίτερα.
      Ρένα μου,νάσαι καλά,να χαίρεσαι κι εσύ τους αγαπημένους σου και να μη πάψεις να δημιουργείς και να μας εμπνέεις!

      Διαγραφή
  49. Χρόνια πολλά Χαρά μου!
    Να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου και να σε χαιρόμαστε κι εμείς!!
    καλές δημιουργίες!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω να χαίρομαι εσάς που μοιραζόμαστε τόσο ωραία πράγματα Νίκη μου!!!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  50. Χρόνια πολλά, για την γιορτή σου χρόνια πολλά και καλά, Χαρά μου! Να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και να σε χαίρονται, πάντα με υγεία, αγάπη και χαρά γύρω σου!!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου γλυκειά,χίλια ευχαριστώ απο καρδιάς
      Σε φιλώ με όλη μου την αγάπη.

      Διαγραφή
  51. χρόνια πολλά κι απο ΄δώ!Λείπει ο Μάρτης απ 'τη Σαρακοστή; όχι! ΠΩΣ θα μπορούσα να μην περνούσα;
    φιλιαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να μαθεις να βαζεις φατσούλες αδερφι ακριβως απο κατω ειναι ;) :D

      Διαγραφή
    2. καλά το αδέρφι είναι άπαιχτο!!! Να σου υποδεικνύει να συμμορφωθείς στα νέα δεδομένα Μπαρμπουνάκι,δεν το περίμενα,χαχαχχαχαχαχχαα
      Είστε ασυναγώνιστο δίδυμο και σας αγαπώ και τις δυο όσο δεν φαντάζεσθε!!!
      <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

      Διαγραφή
  52. Τι θα μας κανεις 2 Βαρβάρες και μια δική σου δεν ξερω.. Χαρουλακι μου... :) :) :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είμαι αδιόρθωτη! Αλλά πέστε κάτι...ποτέ δεν ξέρεις...